Sziasztok Kismamik és Pompomlánykák!
Ne haragudjatok, hogy egyik napról a másikra eltűntem, de nagyon kevés szabadidőm lett és képtelen lettem/vagyok követni már a fórumot.
Nagyon örülök, hogy új tagokkal bővelkedik a csapat, és ahogy elnézem mennyi új oldalt írtatok tele, gondolom, hogy élénk eszmecserék folynak
Nálunk gyerekek megint benyeltek egy vírust, Ricskó hozta haza oviból, ő már meggyógyult, de mostanra Enikőt ütötte ki. Semmi láz, de hólyagos-gyulladt torok és állandó orrszívás. Bár Enzó már ki tudja fújni, de türelmetlen, keveset marad meg egy helyen, úgyhogy kergetem a zsepivel, de este az orrszívás a legtökéletesebb megoldás számára. Imádnivaló-égetnivaló kiskölkök amúgy
:):), abszolút nem látszik rajtuk, hogy betegek, rohangálnak jönnek-mennek. Fantasztikus a kis korkülönbség, ajánlom a leendő kistesókhoz
Az én tapasztalatom szerint kettő gyerekkel könnyebben boldogul az ember, mint egy kicsivel úgy az egész képet nézve. Persze az első időkben, mikor jön az öcsi v. hugi azért feladja a leckét az időbeosztás, de kialakul
Ráadásul a tapasztalat, amit az első babánál összeszed az ember, sokat javít az anyukán és még ügyesebb lesz.
Gratulálok a Menyasszonyoknak és Sok Boldogságot Kívánok!
Látom, hogy már vesztek egy csomó mindent babáknak, felrakom, hogy nekünk milyen babakocsink van (Bébé Confort Loola). Ez cirka a kilencedik v. tizedik kocsink, számunkra ez nagyon megfelelő volt minden szempontból. Szanaszét használtuk, tökéletesen működik, ha véletlenül beadná a kulcsot, újra ugyanezt vennénk a leendő kistesónak. Teleszkópos a váz, tehát teljesen egymásba csúszik, mikor összecsukja az ember, nagyon kis helyen elfér. A Brendon oldalán részletes leírás, felszereltség ismertetése és kapható kiegészítők feltüntetve. Mi a Brendon Outletjében vettük hatalmas kedvezménnyel még 2008-ban. Ahogy látom a Brenyó hírlevelében, most minden kocsijukat leárazták valamilyen szinten. Úton-útfélen megállítottak vele az emberek és kérdezték, hogy mi a neve, hol kapni, dícsérték (már nem használjuk, rohangálunk a gyerek után
). Persze lehet, hogy valakinek nem tetszik, de ki nem hagynám, hogy megírjam nektek, mennyire meg vagyunk vele elégedve, hátha hasznos lesz az infó számotokra is.
Érdemes babakocsi vásárlása előtt a szempontokat meghatározni, mit "tudjon" az a kocsi, hogy örömünket leljük benne a használata során, a lehető legkomfortosabb legyen mind az anyuka, mind a baba számára.
Mi, mikor néztünk babakocsit, volt olyan, amibe a 8 hónapos, korának megfelelő testalkatú gyerekem ülve el sem fért széltében... nagyon durva. Aztán találtam egy nagyon szépet, de kiderült, hogy a rá rögzíthető autósülés abszolút helytelenül van kialakítva, szinte ül benne az újszülött, ami nagyon egészségtelen számára. Legelső babakocsink tolókarját nem lehetett átfordítani, avagy a kosarát fordítva rögzíteni. Minden séta ordításba fulladt, hiszen a kisbaba nem látta anyát és teljesen bepánikolt. Sikerült fix kerekest vennünk, amivel a kanyarodás egy horror volt, úgyhogy én a bolygósítható kerekűt javaslom. Más kocsival meg úgy jártam, hogy mikor átfordítottam a tolókart, annak magassága alacsonyabb volt, mint a másik oldalon - csak úgy próbáltuk ki a boltban - és nagyon kényelmetlen volt vele így közlekedni. Volt olyan könnyű vázas babakocsink is, ami két összecsukás után eldeformálódott. Helyesen csuktuk össze. A garanciális javítás során megtudtuk, hogy ez a széria gyakran megfordul náluk javításra hasonló problémával - nem is volt olcsó pedig. Ahogy szétnéztünk a műhelyben, volt egy másik márka, aminek a babakocsijai hegyekben várták a garos javítást. Nagyon gáz. Érdemes megnézni a teszteket a neten, elolvasni a vásárlók véleményét, hogy a legjobb tudásotok szerint vásároljátok meg - a manapság olcsónak éppen nem nevezhető babakocsit -, nehogy úgy ráfizessetek, mint pl. én
Babaruhákkal kapcsolatban nem akarom ilyen bő lére ereszteni mondandómat, de általában az a tapasztalatom, hogy az olcsó, de új ruhák annyit veszítenek a formájukból a sok mosás során, hogy együtt "nőnek" a gyerekkel. Mindenesetre gazdaságos, de kicsit vicces, hogy pl. Enikő még mindig ugyanazt a Tescós pólót fel tudja venni, ami 8hósan passzentosan ráment újkorában
Tisztelet a kivételnek.
Biztos, hogy felnézek még ide a fórumra és nosztalgiázva olvasgatok és nézegetem a képeket az egyre növekvő pocakokról és majd a babucikról, de úgy látom - elnézve a napjaimat -, hogy egyhamar biztos nem leszek aktív tagja a 2010-es augusztusi Kismama Klubnak
Nagyon Szép Babavárást Kívánok! Sokat pihenjetek és Vigyázzatok Magatokra!
Sok puszi!!!