Új privát üzeneted érkezett!

Timi! Kép
Tényleg miatta kerestek garzont? Férjed ezek szerint megértett, vagy nem nektek kell?

Ági! Ja értelek, ok, akkor a vonaton találkozunk. Ha esetleg te meg tudod kérdezni lehet-e fent kinyitva a babakocsi megirod? nem találom a weben sehol az utazési szabályzatot, elmenni nem volt idöm még, emailre meg nem reagáltak.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Képzeljétek, Peti megevett 1,5 üveg brokkolis pulykamellet! S utána még tátogott a banánra, amit én ettem. Ez bébiétel volt, de ilyet magam is tudok Neki késziteni, végülis krumpli, brokkoli, pulyka és almazselé vagy mi a szösz.
Lehet, hogy ettől a sok kajától, de aludt a Kincsem kerek 1 órát ebéd után. Most boldogan nyalja a parkettát és csattog a kezével. Hiába teszem vissza a szőnyegre. Már az összes ottlévő játékot elhajigálta vagy elhurcolta magával. Ilyenkor jön a zokni. Kép

Timi
Csini lehet a Szörny...Kép Bence jobban van?

Karmen
Bevetem a hétvégén a mi etetőszékünket, hááátha..Kép Bár még le kell lakoznom a tálcáját. Sajnos ennek nem dönthető a támlája, peti pedig nem ül meg magától. Illetve szerintem gyönyörűen megülne, csak éppen az izgágasága miatt nem marad meg. Leültetem, elengedem, Ő csapkod jobbra, kaparászik balra, majd előre...egyszóval borulás a vége valamely irányba.

Összekapom magam, Ati hamarosan hazaérkezik, megyünk vásárolni. Ma igazán punnyadék voltam, a mosogatáson kívül semmit nem csináltam, csak a gép előtt ültem Kép

Puszi Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Upsz, egy kérdés még:

Ági
EBBŐL a pozicióból lesz a felállás? Matyika is eképpen kezdte? Ha igen akkor SÜRGŐSEN még lentebb kell tennünk a kiságyat...
Kép

Pusz most már télleg,

Szilvus
( a punnyadék...de az időjárás teszi. Kép Kép)
szilvus

Karmen!
Szerintem ne idegeskedj! Nem lesz semmi gond! Nem tiltja a szabályzat hogy gyereket vigyünk vonaton! Nem hinném hogy utána kell járni, mert ha aztmondják hogy nem lehet én akkor is viszem a babakocsit, a miénk nem is túl kicsi. Ha nem fér összecsukom, és úgy megyünk. Egyébként a diákok táskája is néha foglal akkora helyet mint a babakocsi! Szal szerintem megoldunk minden!!!

Már nagyon várom a talit!

Üdv Ági

Ui: Ja egyébként 2-3 hete mentünk Félegyházára vonattal, és az előtérben otthagytam a kocsit manókával meg leültem. Persze minden megállónál figyeltem mikor tolják le, de nem tették.Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Karmen,

igazából én szeretnék a picivel elköltözni, kíváncsi lennék párom utánunk jönne -e ?
Most épp ki lettem túrva a családi síelésbQl, befizettek de nélkülem. Nincs hely nekem meg Bencének a kocsiban, csak páromnak, anyósomnak, anyósom pasijának meg egy barátnak, meg a kutyának. Sajnos, nincs hely, két kocsival menni meg drága, úgyhogy úgy döntöttek, mi nem megyünk.
Nem megbeszéltük, el lett döntve.
Ez a mi családunk.
EbbQl szeretnék kitörni.
Kár hogy tavaly még nem láttam ilyen világosan és tisztán, és elvakultan babát akartam. Ne értsétek félre, egy percig nem bánom hogy van a Bence, soha le nem mondanék róla semmiért, de könnyebb helyzetben lennék egyedül. Most már rá is gondolnom kell.

Szilvus ! Bence jobban van, szerencsére, már több mint 2 órája húzza a lóbört.
Most rákapott a körtére, ugye nem lesz töle baja ?
Peti ugyanúgy elfogadja a bótit is meg amit te fözöl azt is ?

Puszi

Timi
kismaszat

Szilvus!
Most látom hogy Te is írtál.
Igen-igen ez az, és ez lesz belőle!:
Kép
Hát eljött a "bárcsak maradnál még egy kicsit fiam" időszak. Képtelen Matyika egyhelyben maradni. 2 napja gyönyörűen mászik 4kéz-láb, és persze mindenen feáll (majd elesik).
Peti-Peti Te 1-2 és felállsz!Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági! tényleg hihetetlen hogy fejlödik Matyika!! Na mi még jó sokára tartunk majd itt.
Én nem hagyom kint a babakocsit, mert ragaszkodok hozzá hogy Orsi abban legyen, bekötve. Az ölben közel sem olyan biztonságos, azt meg nem kérhetik hogy kockáztassuk a babát. Amugy nekem is jo nagy a kocsim, igy nem csukom össze. Ha fülkés a vonat akkor más be sem fér a kocsitol szerintem.

Timi! Hü ezt el sem tudnám képzelni, velem ezt tegyék!!! Szerencsére a férjem minket választott igaz mi sokat beszéltünk erröl és mi lettünk a fontosabbak nem a szülei. Már mielöbb megvolt Orsi akkor is de most pláne.
Megértelek és örülök hogy legalább most már tisztán látsz, és gratulálok mert iszonyu nehéz döntést hoztál, de a helyedben én is ezt tenném!!
Nem lesz könnyü de mások is felnevelik a gyermeküket egyedül is, de szerintem a férjed meg fog annyira ijedni hogy veletek megy! Remélem igy lesz.

Szilvus! Petike is milyen ügyes! Gratula! Jo hogy tesztek fel ilyen képeket is jo látni mennyire ügyesednek ezek a manók!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

szerintetek van köze a balkezességnek ahhoz (tehát azt akartam kérdezni, lehet-e hogy Benyó balkezes lesz) merthogy csak balra fordul mindig, mindenért bal kézzel nyúl ?

Nem mintha baj lenne ha az lenne, csak van-e vajon összefüggés ?

Nagyon nagy a csend. Megyek megnézem

Timi
kismaszat

"személykocsiba a babakocsi összecsukva díjfizetés nélkül vihető be. Sajnos a személykocsiban szállított gyermekkocsiban
gyermek nem tartózkodhat."

Na ennyit a biztonságról, nem tudom hogyan fog megmaradni az ölemben 3 órán keresztül. Meg hogyan fogom igy altatni, ölemben a fene tudja megmarad-e. Azért komolyan mondom elképesztöek! Akkor miért nem kérnek külön dijat a babakocsiért nem és beköthetném a gyereket?

Timi! Korábban Orsi is mindig balkézzel nyult mindenért, mert ö is egy irányba fordult elöbb most meg mindig a jobb kézzel fog meg mindent.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szilvus,
Hú, de ügyes Peti. Már csak megkapaszkodik valamiben a kezével és sitty-suttty áll is. Szuperbébi Ő is, mint Matyika! Kép
Én leszek a másik italfelelős. Viszek dobozos üdítőket. Jó, hogy írtad a fényképezőt; én is elfelejtettem volna.

Karmen,
Vettem a kérést; akkor üdítőből elsősorban rostosakat veszek.

Timi,
Kristóf is mindenért bal kézzel nyúlt és csak olyan játékokkal játszott ami tőle balra volt. Én is meg voltam győződve róla, hogy biztos balkezes lesz. Amúgy is mentünk Neurológushoz, hát megkérdeztem tőle ugyanazt amit te most. Azt mondta, hogy 2 éves kor előtt nem alakul ki a domináns oldal, csak gyakorolgat a gyerek és nem jelent semmit, hogy melyik kezét használja. Azt tanácsolta, sokszor (de nem mindig) tegyem le úgy, hogy jobb oldalon legyenek a játékai, illetve a jobb kezével kelljen érte nyúlnia. Azt mondta ez még nem átszoktatás, csak segíti a gyereket, hogy a jobb oldala is ügyesedjen. Kb. 1 hete már létezik számára a jobb oldal és a jobb keze is. Kép Most kb. azonos arányban használja a két kezét.
Bence hogy van? Jobbulást neki is és az összes beteg babának és mamának is!!!
Amit írtál a sielésről az nem semmi. Nem irigyellek és teljesen igazad van. Ha tudok valamiben segíteni, szólj!

Lányok képzeljétek, ma nagyon jó világ volt nálunk. Kristóf tegnap este 8-tól ma reggel 8-ig aludt. Már ez sem semmi, de 10 perc szopi után újból elaludt és fél 11-ig fel sem ébredt. A végén már 10 percenként mentem megnézni, hogy jól van-e. Délben elmentünk (be-bealudt a kocsiban is), majd itthon fél 4-től 6-ig újabb alvás következett. 7-kor pedig már szokás szerint követelte a fürdetést, szopit, alvást. Lehet, hogy valami álomkórhozó van a levegőben? Kép Az alvások közti időt pedig végig gügyögte, nevetgélte. Tündéri volt. Lehet, hogy telhetetlen vagyok, de igazán lehetne ilyen a többi hétköznap is.

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok! Még nem tudom mit, de viszek vmit a talira. Elég sűrű hetem lesz (melyik nem az???), oltással és egyebekkel, szóval nem garantált a házi finomság, bár.... egy jó sali??? Nyulak előnyben!
A kéz dominancia 5-6 éves korban kell hogy stabilizálódjon, addig semmit ne vegyél kézpénznek!
Minden gyerek ügyesebb vmelyik oldalra, vagy előbb kezdi, csak akkor kell foglalkozni vele, ha nagyon nem akar a másik irányba4 Ilyenkor érdemes szólni a dokinak, esetleg megnézetni a szemét, stb. esetleg kell egy kis torna vagy masszázs! Egyelőre kicsi, úgy is figyeled észre fogod venni , ha gyanús!Persze ez csak az én véleményem, vhogy olyan hülyén írtam, mintha most megmondanám a tutit! Bocs!
Vonatozók! A hordozó kendő vagy kenguru nem játszik? Én annak idején, amikor még egyszerre csak egy bébikével kellett, vonatoztam úgy????
Claire
claire

Timi,
Találtam a Neten egy cikket egy gyógypedagógus-pszichológustól a kisgyermekek kézdominanciájáról:
http://www.vital.hu/themes/psyc/lefthand1.htm

Puszi,
Humi
humi

Claire! 3 órán keresztül nem akarom kenguruban lógatni, neki se hiszem hogy kényelmes lenne, meg nekem is nagyon fáj már egy idö után a vállam. Babakocsit meg kengurut is már végképpen nem akarok cipelni, a kocsihoz meg ragaszkodok abban tudna napközben is aludni.
Valszeg kinyitom a kocsit, aztán meglátjuk szolnak-e érte.

Humi! Hü, akkor pihenhettél egy nagyot!Kép Szerintem a levegö ahogy hül megérzik, mert Orsi is többet alszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali!

Csak átfutottam a leveleket, most nincs időm írni. Bocs. A mél címem: m.suveg@mailbox.hu.

Moncsi
monyó

Hali! Újra én. A kismanó elaludt 8-kor egy nyöszi után. Hát csütörtökön és pénteken Levi is sokat aludt, de én betudtam az oltásnak, illetve a kúpocskának. Tegnap éjjel vagy ötször sírt fel szegény.

Tünde,
én tényleg csak a tapasztalatomat írtam le, egyébként persze hogy úgy csinálod ahogy akarod. De én már mindent kipróbáltam és mindig ugyanúgy üvöltés volt egész végig, alvás meg semmi. A hátsimi egy esetben jön be: ha éjjel felriad, akkor vissza tudom így altatni. Hát ennyi. Egyébként az oltást jól viselte, de most 37,4 volt a hőemelkedése estére. Ez volt eddig a legtöbb és fájlalta az egyis lábiját, úgyhogy alig mozgatta, meg nem is fordult a hasára.

Claire,
Hát nem kis szervezőkészséget igényel elirányítani a pöttömöket és a nagyobbakat! Azért az sem semmi, hogy anyósodéknak 12 unokájuk van. Ezt nevezem, szép nagy család.

Mariann,
akkor légyszi írd meg a pontos címet mélben. Köszi!

Timi!
Hát szar ügy. Együtt érzek veled. De jól meggondoltad? Nem lehet még helyrehozni a dolgokat, alaposan megbeszélni a pároddal?
Ne vedd tolakodásnak, nem akarok okoskodni.

Már várom, hogy személyesen megismerkedjünk, akivel még nem taliztunk eddig.

Fáradt vagyok, úgyhogy suhanok.

Moncsi
monyó

Sziasztok!

Csak egy pillanatra néztem be. Teszek föl 2 friss képet Tomikáról.
Végre nekünk is van etetőszékes fotónk.
További szép hétvégét!

Tünde+Tomika
Kép
ptünde

És a másik:

Tünde+Tomika
Kép
ptünde

Sziasztok,

Tegnap megint inter-nyet voltKép Szerintem a modem döglődik, jeleztem, s kértem cseréljék ki.

Ági
Hűha, Matykó már igy áll? És egyidős Peticivel, ugye? Peti egyenlőre marad a kutyusozásnál, lelkesen billegeti magát, közben pedig néz felfelé. Két lépést ismét haladt a minap, eképp: kéz-kéz, láb-láb majd puff-nyekk orraKép Ezután jön mindig a halacskázás, azaz hason homorit, s keze lába veszettül jár, mintha gyorsúszna.

Karmen
Hmm, megvan a véleményem ám a MÁV-rólKép No comment. A babakocsiban valóban biztonságosabb lenne a baba szállitása.

Balkezesség: Humi, jó a cikk, köszi. Igaz, Peti egyenlőre igazi "kétkezes", azaz hol bal, hol jobb kézzel nyúl a dolgokért, s ha megkaparintotta, azonnal mindét kézzel megfogja. Nemtom, örökli-e, de mi a családban mindnyájan "kétkezesek" vagyunk, azaz én pl. irni jobbal tudok, de vannak dolgok, amit ballal teszek, pl. bevásárlószatyor cipelése, s a seprűt is balosan fogom. Édesapám balkezes inkább. Öcsém pedig kétbalkezesKép Kép Párom pedig műszerész - igy remélem Peti mindenkiből a legjobbat örökli, kézügyesség terénKép

Tündi
Tündi-riek a képek!!! És izlett Tomikának az etetőszék?Kép A nézése még mindig "petis" ám...Kép

Mi a mai vasárnapot a kollektiv döglés jegyében tartjukKép A fiúk most alszanak, én főzöm Peti ebédkéjét: cékla+alma+krumpli pipihusival.

Puszi!

Szilvusék
szilvus

Szilvus! Nyitott kocsibat teszem Orsit, aztán lehet nem is szólnak majd. Barátnöm szerint nem szoktakKép

Tündi! Látom Tomi is mindent megrágKép

Lányok! Igaz hogy a krumplit nem lehet fagyasztni? Jobb lenne ugy eltennem fözelékeket hogy már teljesen kész, nem amikor kiveszek valamit akkor fözni hozzá krumplit.
Probálta valaki milyen ha felengedi?

itt a végleges fülbevalo (a fotók kedvéért még mindig felültetem)

KarmenKép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hüm,

látom megint hétvégi pangás van.
Üdv mindenkinek

Timi
kismaszat

Sziasztok! Nagyon helyesek a képek, azaz rajta a gyerkők! Mozgásilag nálunk is a kutyázás a nyerő, Eszter remekül halad hátra felé, csak győzzük kihúzkodni a bútorok alól! Ádám kevesebbet kutyázik, eleinte fejét fúrva túrta magát előre, mostmár kezd kúszáshoz hasonlíani a dolog, és ő halad is előre. Néha Eszternek is sikerül, de ezen úgy meglepődik, hogy orra puffan!Kép Claire
claire

Sziasztok,

teszek fel friss képeket Bencéröl. (ha sikerül)
Ma kell visszavinnem a gyerekorvoshoz, még mindig nincs teljesen jól.
Asszem körtét szüneteltetjük, mert tegnap apró kis bogyókat kakilt, és egész nap fájt a pocija.

Sziasztok

Timi
Kép
Kép
Kép
Kép
kismaszat

Sziasztok,

TimiKép
Bence egy tünemény. Látom ő is szeret olvasniKép Nádja is, sőt ő össze is gyűri meg tépkedi a papírt. Kicsit félek is újságot adni neki, nehogy megvágja vele magát, ugyanis a vége mindig az, hogy meg akarja enni a papírt.

Sielés dolog mellbevágott. Bár az én férjem már több, mint egy éve kilépett a kapcsoltaunkból, de az az igazi klasszikus okKép (igen, már viccelődni is tudok rajta) - másik nő- miatt. Nálatok a másik fajta klasszikus - anyós - kavar. Én csak azt látom bajnak, hogy a férjed azt vagy nem veszi észre, vagy nem zavarja őt. SzomorúKép

Mariann

Kép
tmarianna

Kitöröltem, véletlen 2x küldtem el.
tmarianna

SziasztokKép!

megyek dm-be venni akciós pelust. Ha erre is van pecsétgyűjtő füzetes kedvezmény, akkor 3200,-Ft/3 csomag lesz az ára. Ha esetleg kell valakinek, nyugodtan hívjon fel, veszek neki. A talin oda is tudom adni. 1/2 10-ko még benézek ide, addig itt is üzenhettek.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a babócák!!! És milyen ügyik. Kúsznak,másznak, papíroznak. Réka is imádja tépkedni a papírt, de Ő is azonnal a szájába veszi, rögtön résen van, és ha nem nyúlok azonnal, már tömi is befelé.
Hú, nagyon hideg van a lakásban. Ti már fűtetek?(Már aki választhat) Remélem nem fázik meg Réka. Esténként már befűtünk, ugyan még a gázt nem indítottuk be, de a vegyes kazánnal szupi meleg van. Csak napközben nekem nincs kedvem fákat rakosgatni, így aztán ma még didergünk, du. meg beindítattom a férjemmel a gáz is. Ti nem fáztok?

Ma már megfőztem Réka ebédjét, spenót(kis fokhagyma is főtt benne) krumplival,pipihússal és anyatejjel. Remélem díjazza a lány. Aztán meg megyünk sétálni, mert elfogyott a pelusunk, be kell gyűjteni egy nagy csomaggal.

Karmen!
Tényleg marha jó,hogy elvileg csak összecsukva lehet felvinni a babakocsit. És a biztonság? Na meg,hogy tud aludni a baba kézben 3 órán keresztül. Nyitsd csak ki a kocsit!

Majd még benézek.

Kitty
kitty123

Mariann!

Melyik pelus van akcióban a DM-ben?
Én most a METRO-ban láttam Pampers-t(mi azt használunk és már csak 5 kép kell a játékasztalhoz) egy nagy műanyag dobozban(jó lesz játéktartónak) van 3 óriáscsomagos pelus, 2 sensitive törlőkendő meg egy babatáska együtt 9107 Ft-ért. Valamikor oda is el kellene mennem, de tőlünk elég messze a METRO.
Nincs véletlenül valakinek üres Pampers cacsi, aki nem gyűjti?

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ja, elfelejtettem írni, Libero akciós. Mi Libero-t használunk. Ez a Pampers ár sem rossz, csak én nem szeretem Pamperst. Néha olyan márkahű tudok lenniKép Ilyenkor én vagyok a minta fogyasztóKép Pl. Pepsi kólát semmi pénzért nem innám meg grrr, rémes íze van.

Ja,érdekesség: észrevettem, hogy a németek a pelenkát Pampers-nek hívják, és nem pelenkánakKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok! Kép

Gyönyörűek a babák, és egyre ügyesebbek! Kép

Nándi is szeret olvasni, de nálunk is az a vége, hogy meg akarja enni Kép És a nylon zacsikat is imádja, rázza mint egy kis örült, és sikongat közben Kép Tegnap kapott egy ásványvizes flakont, azt ütötte-verte, és persze megnyalogatta, naná Kép
Beindult a fogzás, legalábbis úgy vélem. Kilátszik az ínye alól a két alsó fogacska, az egyik jobban.

Mariann Kép
Én is vettem az akciós Liberoból múlt héten, de nem fogadták el mellé a bababóuszt is. Akciós termékre állítólag nem fogadják el. Mindegy, mert így is megérte. Majd beváltom azokat később. Már én sem szeretem a sima Pampers-t, mert nincs a derekánál gumirozás, és folyt ki belőle minden. A Pampers Sensitive nagyon jó, de csak a Tesco-ban van, és az tőlünk elég messzire esik, ritkán megyünk oda.
Én is utálom a Pepsit, nagyon sz@r íze van, vagyis inkább utóíze...ez itt a reklám helye Kép

Timi Kép
Sajnálom, hogy így elfajultak a dolgok. Belegondolni sem merek, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben......A férjem első házassága így ment tönkre, a Mariann szerinti klasszikus anyós miatt, csak nem a férjem anyukája miatt. Nekem igazán semmi bajom az anyósommal, nagyon rendes, csendes asszony. Ja, és 600 km-re lakik tőlünk.

Móki nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám is tali ügyben Kép De mi sajnos nem megyünk. Apa nem rajong az ötletért, mindenféle kifogásokkal, vonatozás, stb. Szerintem Nándinak fárasztó lenne. Ő még igényli alváskor a csendet, és elég sokat alszik a hidegebb idő beköszöntével. Ha társaság van, akkor nem nagyon eszik. Tegnap anyukáméknál voltunk amikor kanalaztam neki a szilvát, hát leginkább bámult mindenfelé, és anyut nézte, vigyorgott, és nem evett.

A krumplit mivel adjam Nándinak? Simán megkóstoltattam vele szombaton, és nem ízlett Kép Viszont tegnap megkóstolta a répát, és az bejött Kép

Üdv Mindenkinek,
Pumukliék
pumukli

Egy fürdés utáni kép:
Kép
pumukli

Mariann! mi ez a pecsétgyüjtés a DM-ben? A babakuponra gondolsz? libero hány kg-os kerül ennyire a 7-14? Mennyibe kerülne igy 1 db pelust a maxiból, mert nem irtad hány darabosak a csomagok.

Kitty! én bekapcsoltam a fütést.Kép Spenótot én ugy tudom 10 hósan lehet adni, én még várok vele.

Nagyon édesek ezek a gyerekek aholgy olvassák az újságot. Nálunk is mindig harcvan, nem akarom engedni mert Orsi majdnem megette. Amugy meg volt amelyik összefogta a kezét igy ujság tabu.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

hát igen, nekem is fognom kell az újságot, hogy visszatartsam a megevéstQl. Kép
Meg a popsitörlQ csomagot is jó messze kell dugnom pelus cserénél, mert az is színes és zörög...
Meg egyébként mindent dugnom kell ami színes és zörög, mert csak a balhé van ha kiszúrja és nem adom oda.

Mi is fütünk már kb 1 hete, mert csak 20 fok volt benn, így most van 23. Én utálom a hideget, úgyhogy ilyenkor már mindig bekapcsolom a fütést.

Ma megpróbálunk banánt enni. Pumi, te már nem szoptatsz, és azért adsz fözeléket vagy csak úgy kipróbából? Én nem igazán merek még adni, pedig asszem 1 nap van Nándi és Bence között.

Ja, most jöttünk dokinénitQl, gyógyultnak lettünk nyilvánítva, azért még porszívózzuk a nózit.

Lépek reggelizni mostmár arra is van idöm végre, Bence bedobta a szunyát és már 2 adagot kimostam.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Karmen Kép
Minden típus akciós, így a maxi is. 31db van egy csomagban, így a 3 csomagban 93db. 3999Ft-ba kerül, így darabja 43Ft. Egy csomag ára meg 1699Ft, így 54,8Ft-ra jön ki darabja. Tehát majdnem 12Ft-ot spórolhatsz darabonként. Gondolkodom, hogy veszek még egy adagot.

Kitty Kép
Nálunk központi fűtés van, lépcsőházankénti külön kazánnal. Elvileg csak október közepétől, de már megengedték Kép Így mi is fűtűnk, főleg nappal, lehet szabályozni, van mérőóra. Éjszaka nem szeretem a nagyon meleget.

Szilvus Kép
Nem varrtál véletlenül hálózsákot Peticicának? Kép Én most arra készülök, duplát szeretnék varrni, csak nem tudom, hogy milyen anyagkombinációt válasszak. Termo anygot szeretnék venni, de mit javasolsz mellé? Esetleg pamutot?

Üdv,
Pumi
pumukli

Timi Kép
Adogatok neki ezt-azt. Délelőtt mindig valami gyümölcsöt. Barack vagy szilva, ez a menő Kép Délután pépet. A fél adagot sem eszi meg. A zöldségeket, főzelékeket most probálgatjuk. Tegnap adtam neki bolti (Hipp) kajcsit, köményes krumpli nyúlhússal. Egy keveset, kb. a negyedét ette meg, utána tápszert kapott. Nő anyukámnál a fóliában az őszi vetésű spenót, majd abból is adok, meg salátát is. Lassan megy az átszoktatás nálunk. Reggel és este csak tápszert kap. Reggel nagyon éhes, este meg már álmos, és az gyorsan elkészül.

Pumi
pumukli

Sziasztok!

Ritkán tudok jönni és mindig csak ámulok-bámulok, hogy mennyi gyönyörű baba van ebben a topikban! Komolyan, ezt minden túlzás nélkül állíthatom! A fiam legalább majd tud válogatni a sok szép lány között Kép Persze úgyis a lányok választanak...

Pumukli,
ha ízlik Nándinak a répa, akkor szerintem add neki krumplival. NÁlunk is az a favorit, abból jó sokat meg bír enni Máté. Vagy almával add a krumplit, az is bejött. Ez a nyúlhús viszont nem korai? Én nem merek neki még ilyeneket adni, pedig láttam, hogy konzervben már van 5 hónapos kortól mindenféle.

Timi,
én is kicsit ledöbbentem, amit írtál, hogy nektek már nem jutott hely a kocsiban... Nem tudom, hogy én erre hogyan regalánék, de lehet, hogy én is keresnék valamit. Vagy legalábbis a szüleimhez leköltöznék egy időre, hátha eszébe jutna a férjemnek, hogy mi is létezünk. Sajnálom, hogy ez a helyzet nálatok.

Pumukli,
egyébként 600km-re lévő anyóssal, neked igazán jó dolgod van! Kép

MOncsi,
rég beszéltünk. Hogy álltok az elalvással? Nekünk most zűrös éjszakáink voltak, mert Máté küzdött a kakival és csikart a hasa. Olyan rossz, hogy ilyenkor nem tudok neki segíteni.

Timi, egyébként én pont azt hittem, hogy a körte jó a szorulásra.

Tejjel már nagyon hadilábon állunk. HOlnap megyek doki nénihez, meg fogom kérdezni, hogy mi legyen, mert ez a tej mennyiség már semmire nem elég.

Akkor csütörtök tali??

Mariann,
majd elküldenéd nekem, hogy hogyan csinálod a tonhalas salit? nagyon szeretem és szeretnék majd itthon is csinálni. Köszi.

Puszi mindenkinek, Kata
katca

Szisztok!

Kincső néhány perce:
Kép

Nálunk zajlik az élet. Szombaton össze-vissza rohangáltunk a barkácsáruházak között. Azt sem tudtuk, milyen festéket kell vennünk, de végül jól bevásároltunk.
Tegnap Apa és az unokatesója már ott voltak a lakásban dolgozni. Kapargatták a régi festéket és tapétát. Kiváncsi leszek, mi lesz belőle.

Mi addig Kincsivel kinéztünk a virágkiállításra. Nagyon szép volt, de az a tömeg! Brrrr. A buszra úgy tolakodtunk fel, hogy legyen ülőhelyünk. Barzalmasak ezek a nyugdíjasok! Fellöknék az embert gyerekkel az oldalán. No én adtam nekik!

Aztán átugrottam Apámékhoz, mert nagyanyám hazajött a kórházból. Gondoltam, meglepjük. Nálunk Apám feleségére illik a sárkány anyós. Engem ő borít ki. Pl most szülinapjára küldtem neki netről egy képeslapot és gondoltam, majd veszek neki valami személyes dolgot és felköszöntjük. Közben ugye meghalt Anyósom, és elfelejtettem. Zokon vette és közölte Apámmal, hogy ő nem gép, hogy így köszöntsem fel.
És ez csak 1 a rengeteg hülye dolga közül. Apám is és mi is kezdünk begolyózni tőle. Szegény Apu!

Hallom ám a szobából a gagyogást, felébredt.

Gondoltam én is teszek fel képet. Sok a szép baba, olyan jó látni őket.

Akció1 - mászás a pelenkázón:
Kép

Akció2 - játék közben hova került a leányzó?
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

No megint eszembe jutott a sárkány:
Tegnap kapott tőle Kincsi egy játékot, ami még a fiaié volt 1x évvel ezelőtt. Eszébe sem jutott egy kicsit lemosni. Olyan koszosan adta oda, ahogy előszedte. Pedig már 1 hónapja megtalálta. Brrr, óvónő.

No megyek, nem fárasztalak titeket.

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

KarmenKép
Látom Pumi már leírta, hány db-os stb. Ehhez még az jön hozzá, hogy Dm-ben most minden 1000 Ft után amit elköltesz kapsz egy alma pecsétet. Miután összegyűlt a10 db pecsét a köv. vásárlá végösszegéből 20 % kedvezményt kapsz. Mivel nekem volt egy teli füzetem, 3200,-Ft-ba került a 3 csomag pelus, tehát db-onként csak 34,50,-Ft volt.

Vettem Kenguru Goldban bio kölespépet és bio rizskrémet. 4 hónapos kortól adhatóak, glutén, pédesítés, tej nélküliek. 250 grammos kiszerelésűek, 860 Ft egy doboz. Lehet használi gyümölcspéphez, zöldséghez de szerintem anyatejhez is.

KataKép
Receptet majd küldöm.

EdKép
Majd kérünk képet, ha kész lesz a lakás.

Na megyek, mert balhé van.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Sára négykézláb állt tegnapKépMajd teszek fel képet, ha sikerük elkapnomKép

Ed, ne is foglalkozz vele.Vedd be a leszarom tablettát, aztán viszont látás.

Kitty, nem tudod véletlenül, hogy meddig van az akció?Az újságjukban láttad?

Lányok, beszéltünk meg már idQpontot a talira?

Moswt rohannom kell, de még jövök ámKép

Puszka, léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Mariann! Kenguru gold nem csak ruhákat árul?? ez nekem uj, nálunk csak ruhák vannak. De van Szegeden gabonabolt ott vannak ilyesmik én is akartam már megnézni ha nem lesz esö el is megyek.

Pumi,Mariann! Köszi a Dm tippet.

Léna! igen csüt. fél 11-11 fele Ritáéknál.

Irtó édesek ezek a babák, annyira szeretem öket nézni. Jo lenne ha azok is tennének fel képek akik ritkábban szoktak!!

Burgonyát én szoktam adni zöldborsóval, sütőtökkel,tökkel,céklával,répával és csirkehussal. Brokkolihoz is jó csak én még sehol sem kaptam hiába kerestemKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kitty! elfelejtettem irni, holnap elviszik a tejcsit, és késöbbit is kér majd ami már nem steril azt mondta annak is örül. Köszi a segitségedet!!

Nuska! Gratula, ügyesedtek!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mariann Kép
Én is szeretném megkapni a tonhal-sali receptet Kép Köszi előre is! Kép
Nekem még csak 4 almám van a dm-füzetben, még gyűjtőgetek szorgosan Kép Te így igazán jól jártál! Kép

Léna Kép
Megnéztem a Metro-újságot, szept.23-október 6-ig tart ez az akció, amiben a Pampers-doboz van.

Pumi
pumukli

Lányok Kép
Egy kérdés. Milyen arányban tesztek a mindenféle zöldségek mellé krumplit? Fele-fele?

P.
pumukli

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, még nem volt időm visszaolvasni, de látom, hogy akciós pelenka a téma. Én is láttam a DM-ben a Liberót, de végül nem azt vettem meg. Tegnap voltam az Auchanben, és vettem Huggies pelenkát. Ott most az akciós; bár azt nem tudom meddig. 2 csomag árán 3-at adnak, pontosabban 2 és felet mert az ajándék csomag csak a fele mennyiséget tartalmazza. Viszont egész jó ára van. A 3 csomag együtt 2589,-ft volt; 3-as és 4-es méretben árulták.

Majd még jövök csak ma kórházban töltöttük a napunkat és nem állok itthon sehogy. Nem történt baj, csak vizsgálgatják Kristófot.

Puszi:
Humi
humi

Na ma megvolt a baleset. A dohányzoasztal alján körbe van pereme, jo éles, Orsi ma mászott volna elöször elöre, orra esett ill. homlokával pont a lécre, az élére. A frászt hozta rám, de jol van szerencsére. Védönöt hivtam hogy a parketta is kemény de az nem éles ott tudom nincs gond De most ezzel mi legyen. Figyelnem kell de jol van mosolygos, aktiv.

KarmenKép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ismét van net, a modem volt a hibás. Most kaptam egy hiper-szuper modern-modemet, remélem nem lesz több gondom.

Nuska,
Köszönjük a tippet, megvettem ma a DM-ben az eksönös Liberót, 105 db került igy 3999,- Ft-ba, nagyon jó! Mi még az 5-8-at, azaz a MIDI-t használjuk Peti most van pont a határon, nem mertem venni a 8-14-et, de jól tettem, mert barátnőm a 1,5 éves leánykájára adja azt a méretet, s a két baba közt van azért méretbeli különbség. Mivel Peticica nem egy hurkás darab, az a 3 hét még belefér, ameddig e 3 csomag elég. Utána megpróbálom a MAXI-t, de valszeg abból még kifolyik minden cucc.
Amikor Petike kiscsecsemő volt, a Pampers-ből folyt ki minden, kábé 3 hónapos koráig csak Liberót vettem (kezdtük a 2-4 kg-val...Kép ), utána váltottam a Pampersre. Most vettem azóta először L-t, biztos nem lesz vele gond, hiszen már a nagy dolog sem folyékony Kép

Pumi
Kezdetben több krumplit tettem, mint zöldséget, majd folyamatosan csökkentettem a krumpli arányát. Most már inkább a zőccség a több, plusz a pipihusi, krumpli csak a tartalmassága miatt kerül a főzelékbe.
Varrtam hálózsákot még márciusban, polár anyagot választottam, elöl cipp-záras, kétoldalt kicsit gumis. Megkeresem a szabásmintát lemásolom és elküldöm. Csak majd vedd hosszabbra az alját, hogy az egész kb. 90 cm hosszú legyen, úgy lesz kényelmes. Most vettem ugyan egy béleltet télire aludni (Billerbeck, pihe-puha..), de szeretnék kreálni még egyet, polárra gondoltam, flanel béléssel, az puha és meleg és nem műszálas. Most 7végén egy flanel kezeslábast varrtam neki, elérkezett a mászós korszak, kell jó sok belőle.
Nahát, gratula a fogacskákhozKép Már csak Petike a fogatlan bábi?Kép

Timi
Dejó látni BencétKép Örülök, hogy meggyógyultKép Már nem sir ugye napközben? Körtét ne magában add, úgy nagyon hasfogó. Én barackkal szoktam "higitani"Kép Sárkány&sielés témához hozzá sem tudok szólni...azaz inkább nem mondok semmit. Valamit valóban tenned kell, bár jó lenne, ha nem a költözés lenne a megoldás. No, majd szóban.
Peti megeszi a főztömet és az üveges bébikajákat is. Szokja csak mindkettőtKép Ma brokkolis pipihusit kapott, mert a Kecskeméti brokkolis pulykahusis kajája nagyon izlett neki, igy elkészitettem én is. Másfél üvegnyi után még tátogott, igy belétömtem egy 125 gr-os HIPP barack-banánt is...De mivé lesz benne ez a sok étel???

Kitty
Bizony befűtöttünk, de csak Peti szobájában. Napközben 20 fok alá még nem megy a hőmérséklet, hosszú-újjúban és mellénykében vagy kezeslábasban nem fázik a baba. Tegnap reggelre viszont már csak 19 fok volt, ami nekünk ugyan kellemes aludni, de féltem a babát, meg ne fázzon. Tavaly is szept. vége felé kellett először fűteni, s idén május közepén kapcsoltuk ki Peti (és a remek jó idő...) miatt Kép

Léptem fürdeni, holnap jövök.Kép

Kellemes éjt Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Megint kimaradt egy irás...Grr!!!!

Humi
Miért vizsgálják Kópékát? Ugye minden OK?

Egy kép a mászó-nyálzó-vigyorgó Peticicáról
Kép

..ééés egy Funpic egy másik "kisbabáról": Öcsém játszott Petivel, és... egyszercsak simán elaludtKép
Kép

Na mosmá télleg Sziasztok!

Szilvus
szilvus

SziasztokKép

Nem vagyok álmos. Férfinép alszik, én meg kvizeket töltögetek a neten, s előbújt belőlem a kukacoskodós énem, mivel több hibát is leltem a fejtvényekben, nem átallottam irni a lap gazdijánakKép Fujj-fujjKép

Nagyon várom már a jövő hét végét, végre indul a nyelvtanfolyás, jól esik majd újra agyilag is lefáradni, nemcsak fizikailag. Ti hogy álltok ezzel a témával?

No, nézek még egy-két kviztKép

Szilvus (akit nem lepett meg az álommanóKép )
szilvus

Sziasztok!

Újra itt. Remélem apraja mostmár alszik reggelig.

Szilvus,
Agytréning?! Néha nekem is hiányérzetem van, bár némi plussz munkából adódóan rákényszerülök, hogy komolyabban használjam kobakom. Soha nem hittem volna, hogy ez egyszer ilyen jól fog esni. Kép Funpic fotó, csudi jó! Na pesrsze Peti bébi sem semmi! Kép

Léna,
Gratula Sárának az ügyesedéshez! Kép

Ed,
Ne törödj Sárkánnyal! Megváltozni úgysem fog, csak feleslegesen bosszantod magad, annyit meg nem ér. Kép

Karmen,
Ugye nincs baj Orsival? Ha ilyen kis vidám, mint a képeken akkor tuti minden rendben! Kép

Máté, Nádja, Bence, Nándi, Kincső, Orsi....
Nem győzöm csodálni, hogy mennyit változott minden babó, és mindannyian milyen édesek. Szerintem is itt van a legtöbb gyönyörű baba!

Timi,
De jó, hogy meggyógyultatok! Kép

Nálunk zajlik az élet. A nagyfiam múlthéten lebetegedett. Valami vírusos nyavaja (torokfájás, láz, stb, 3 napig, de akkor intenzíven). Persze elkaptam tőle, gyógyszert meg a tejcsi miatt nem akarok beszedni. Szombaton nagyon pocsékul voltam, de mostmár múlóban van. Tartottam tőle, hogy csütörtökig nem gyógyulok meg, de úgy néz ki már túl vagyok rajta. Szerencsére a férjem és Kristóf nem kapta el eddig, és remélem már nem is fogják.

Szilvus, nincs komoly baj; legalábbis remélem. Néha elszíneződött Kristóf pelenkája, mintha véres lett volna a vizelete, ezért vizsgálgatják. (Szerencsére az elmúlt másfél hónapban nem volt ilyen.). Lehet, hogy még a pocakomban lezajlott nála valamilyen fertőzés és azt kell most pontosítani, hogy ha igy volt akkor mi volt az. Ma pl. vért vettek törpikétől és fél napon keresztül gyüjtötték a vizeletét. Szerdán tudom meg a pontos eredményeket. Légyszi szorítsatok nekünk, hogy ne legyen semmi gond!

Puszi,
Humi
humi

Egy pár újabb kép Kristófról.

A legújabb ujjszopási módszere:
Kép

Tegnap elcsente a kenyérhéjat a vacsiasztalról, mire észrevettük már a fele elfogyott:
Kép

Nem hagyta apját dolgozni, így kapott egy rossz billentyűzetet. Ilyen elmélyülten "dolgozott":
Kép
humi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?