Új privát üzeneted érkezett!

Moncsi!
A nurofen (ibuprofén) mellé mehet még a Panadol és a mexalen (kúp), mert ezeknek paracetamol a hatóanyaga.

Magas láz esetén válthatod 3 óránként a ibuprofén hatóanyagút a paracetamollal.

A hütőfürdő is nagyon jó. Volt, h csak ez volt Lackónál hatásos a kúp mellett :(

Jobbulást Dancikának, neked pedig kitartást!
20150601134430

Viki mami,

köszönöm szépen a tanácsokat, ha Danika felébredt akkor megyek is venni Panadolt. A kúp nálunk sajnos már egész pici korában sem maradt meg a popsiban.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic sajnos nem :cry: kitartás! ZSiginek a kézre bokára tett priznicelés vált be. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Monic!

Neked utólag boldog szülinapot, Dancinak pedig jobbulást kívánok!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Szegény Dancika és szegény Monic, ijesztő lehet ez a magas láz:-(((
Viki tök jól mondja, én is ezt olvastam a komolyabb láz esetén, azaz a váltogatást.
"Mivel a gyógyszeres csillapítás csak négy-hat óránként ismételhető, súlyosabb esetekben szükség lehet vizes testborogatásra vagy hűtőfürdőre. A láz gyógyszeres csökkentése esetén ajánlott a körkörös lázcsillapítás, amikor két különböző hatóanyaggal rendelkező lázcsillapító terméket alkalmazunk felváltva. Például a Germicid, illetve a nyugtató komponenssel is rendelkező, csak receptre kiváltható Germicid C kúp kombinálva Panadol vagy Nurofen szuszpenzióval." (http://bebilap.hu/csecsemogondozas/vedooltasok.htm)
Vendég

Sziasztok!

Monic,
Jobbulást Danikának! Remélem, nem lesz belőle bronchitis!

Viki,
Hát, általában csak forgolódik egy darabig aztán visszaalszik Réka, de sajnos előfordul olyan is, hogy 30-60 percet is "szenved" mire bealszik. Illetve azt figyeltem meg, ha délután alszik többet, akkor éjszaka szinte biztos, hogy többet van fent.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Némóka!
Laló is kel mostanában éjjel, én szep. szorongásnak tudom be. Ébred, feláll, kurjong értem v. az apjáért. Kiveszem, iszik vizet, összebújunk, 2 perc múlva már alszik is, rakom vissza az ágyába. De van, h reggelig meg se moccan, máskor kel 2szer. Majd elmúlik róla.

Évi!
Jól vagytok?

Boni!
Tesóddal mizu? Zsigus kép?

Zsuzsa, Dita, Czinki!
Merre csaviztok?

Moncsi!
Remélem Danci már nem lázasodott be ma.
20150601134430

Viki mami,

de, lázasan ébredt, adtam Nurofent de nem ért semmit, aztán elmentem venni panadolt és az levitte neki.
Határtalanul boldog vagyok, de nem merem elkiabálni. És azt is bevallom, hogy délelőtt már elbőgtem magam, hogy ennek a gyereknek sosem fog lemenni a láza :oops:

MIndenkinek köszönöm a tanácsokat!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Moncsi!
Kép

Elhiszem, h elkeseredtél. Lalónak tavaly volt olyan kórsága, h 4-5 napig folyamatosan lázas volt, magas lázzal.

Étvágya milyen? Inni iszik?
20150601134430

Viki mami,

enni először nem akar de amikor nagy nehezen bekap egy falatot rájön, hogy mennyire éhes és akkor eszik szépen jó étvággyal (gondolom fáj a torka és azért nem akar kezdetben enni).
Ivással nincs gond, éjjel is megivott 2 dl teát, most kivételesen én kínálgattam, amúgy ha egészséges éjjel nincs ivászat.
VIszont a gyógyszereket erővel kell beadni neki mert minden trükköt bevet, nehogy a szájába találjunk...

Emlékszem amikor Lackó volt nagyon beteg, sajnáltam nagyon szegénykét :cry:

Kép}
monic80

Jó reggelt!

Moncsi!
Hogy vagytok?
20150601134430

REggelt!

Monic jobban vagytok?

Viki tesóm kitartó, nehezen, de el tudja látni magát.. de nagyon fáj neki sokszor.. nehéz...

kötöttem hirtelen felindulásból nyuszit.. azé rá lehet ismerni talán Kép Kép
Vendég

Boni!
Én felismertem! :wink: Ügyi vagy!
20150601134430

Sziasztok,

Danika láztalan szerencsére, bár éjjel nagyon sokszor felsírt. Holnap kell visszavinnem a doktornőhöz, kíváncsi vagyok, hogy javult-e vagy romlott. Múltkor is azt hittem, hogy gyógyult aztán kiderült, hogy egyre jobban eluralkodott rajta a bronchitis...
Még nem köhög, de kopp-kopp-kopp, inkább lekopogom.

Boni mami,

hogyne lehetne felismerni, ez egy gyönyörű nyuszkó!!! nagyon ügyes vagy. Minta alapján készítetted, vagy csak úgy fejből?

Viki mami, Boni mami, Denika,

nektek arany kezetek van csajok, szerencsések a gyerekeitek, mert rengeteget kreatívkodtok nekik :lol:

Kép}
monic80

Monic, örülök, hogy lement ez a fránya láz! Ezek után én is Panadolt fogok venni Dorkának (3 hónapos kortól már lehet adni neki, ugye). Nekem is az vitte le a lázamat, amikor terhes voltam, szóval amúgy is tecc.

Boniko, te ilyeneket tudsz kötni? Király vagy csajé!:))) Persze, hogy látszik, hogy nyuszi, nagyon édi.

Olyan szép idő van, ma tök jót fogunk sétálni:) Tegnap is sétáltunk és még vagányan elvittem az egyik kutyámat is pórázon. Majd megszakadtam, nem lehet egy kézzel irányítani a babakocsit és a rohangálós kutyát tartani. Aztán még a kankutyám is kiszökött és utánunk futott. Így ő póráz nélkül rohangált körülöttünk. Na, elég szánalmasan nézhettem ki. Féltem, nehogy a kant elcsapja valami autó, mert ugrált, mint a nikkelbolha és ugye nem volt nálam póráz a részére. De szerencsére nem jött egyetlen autó sem, szépen bejött a kertbe és nem lett gond. Sajnos egyedül nem tudok mindenkit egyszerre megsétáltatni, nem vagyok én többkezű Síva:)
Vendég

Twist,

te egy hős vagy! Én még soha nem mertem a kutyákat és a babát együtt vinni egyedül. Csak akkor tudnak velünk sétálni ha apa is jön, olyankor ő tolja a babát, a büszke apuka, én meg viszem a két kutyát.

Én voltam ma terheléses cukor vv-en, holnapra meg is lesz az eredmény. Örülnék ha rendben lenne, Danikával úgy volt, de akkor nem is volt rajtam ennyi plussz kiló mint most.
Mivel ma már fél 7-kor a kórházban kellett lennem apa öltöztette fel Danikát, hát elég érdekesen
:lol: Pedig minden ruhadarabot sorbaraktam, hogy jól adja rá a gyerekre, erre hazajövök, Danci nagy boldogan jön elém, ruházata a következő:
rövidujjú body legalul (ez jó)
aztán egy pulóver
aztán harisnya
aztán minderre egy hosszú ujjú body (fogalmam sincs hogy tudta ráadni a pulóverre, csoda hogy nem fulladt meg a gyerek :lol: )
és végül egy kantáros nadrág,
bal lábán szandál, jobb lábán csak harisnya.

Azt hiszem apára nem lehet rábízni az ilyesmit...

Kép}
monic80

:D :-))))))))))))))) Monic, hát ez a felöltöztetés nagyon vicces lehetett.) Csodálkozhattál, hogy Danci miért ilyen testes, mi?
Drukk a vércukor eredményedhez!!! Neked nem kellett diétázni az előző terhességnél?
Hát, aszem többé nem viszek kutyát és gyereket is egyszerre sétálni, mert az én neveletlen kutyusaim nem tudnak igazodni és mellettem lépkedni rendesen. Rövidre kellett fogni a pórázt, hogy ne tudjon a kutty előttem cikázni és ne üssem el a babakocsival. Ide már Victoria Stilwell kéne:))

Ja, kéne egy kis segítség: Ilyen melegben, 17 fokban: hogyan kell öltöztetni a babát? Ráadtam overállt, meg téli sapkát is, meg takarót is (azt később széthajtottam rajta) és a babakocsira a téli lábvédőt is felhúztam a szél miatt. Nem izzadt meg Dorka, de ha én rövidujjasban voltam, akkor biztos ő is lazábban öltöztethető lett volna, nem?
Vendég

Sziasztok

Remélem minden baba és mama rendben van !!!

Bocs hogy nagyon ritkán jövök de nincs időm Darinka kicsit (nagyon)kézhez lett szoktatva igy nem szabadulok tőle de nem bánom mert minden perc öröm amit vele töltök.

Kéne egy kis segítség.

Mikor ihat tejet a baba?
Laktózmenteset vagy szója tejet ?

Köszi a segítséget.

Kép

Kép
vius
Baja

Ettünk spenótot így nézett ki a drágám. Kép Kép Kép

Kép

Kép
vius
Baja

Monic ez akár az én férjem is lehetett volna :lol: éljen a láztalanság!
Ditussal mi van? csak nem beigazolódott a laptető?nagyon eltűnt :roll:
Wius ügyi voltál.. szoktam itt is látnio igy sétálni anyukákat..

szerintem egy hosszúujjú body, egy harisnya egy vékony pulcsi és erre rá egy átmeneti overál még elkel..mivel fekszik.. persze egy pléd mindig legyen nálad talonban...

Vius DArinka irtó édi!karonölbebabával később biztos nehéz lesz, de majd kinövi

. voltam dokinál és megbeszéltük hogy hamarosan belevágunk a dolgok közepébe..

Zsigi ugye barátnőméknél aludt. Dorkának már szét van szedve a kiságya, egy leesésgátló van odatéve neki.. az elaltatás elég nehézkes volt, mintha érezte volna.. de az utsó pilanatban amikor még pont odaáérhetek ha elindulok elaludt... amikor felébredt hivott engem, barátnőm bement hozzá lepittyedt a szája széle de Dorka is ment barátnőm után száj mosolyra és már ment is játszani! imádom!

nyuszit megálmodtam, nem volt minta csak a képzeletem.. elég kezdetleges, de cukkermukker.. most várom a barkácskészlet és Vikimami nyomdokaiba lépek!

:lol:
Vendég

Jó reggelt!

Vius!
Aranyos Darinka!

Én tejet nem adnék 1 éves kor alatt :roll: Laló is 1,5 éves kora óta kapja csak.

Ölbebabához szerezzetek be kendőt.

Twist!
Azt mondják, h a baba ruházat a mi ruházatunk + 1 réteg legyen. Mondjuk én is inkább rétegesen öltöztetem a fickót, ha legyen mit leszedni róla, ha kell.

Moncsi!
Apukádnak Kép Nagyon jót mosolyogtam rajta.
Jól vagytok?

Ditáról te biztos tudsz híreket, mizu velük?

Boni!
Éljen a dolgok közepe!!!

Zsigu édes!
20150601134430

Jaj de aranyos ez a Darinka!:-) ELőször mintha nem örülne a spenótnak, aztán a többi képen már szereti. Olyan erős lesz mint Popei:)

Boni, mindent bele, éljen a kistesó projekt:) :wink:
Köszi az öltözködési tanácsokat! Az a baj, hogy nincs átmeneti overállunk, csak téli van. Na, ma kísérletezhetünk, milyen a jó ruházat, megint szépséges idő van. :wink:
Gratula, hogy Zsigi vendégségben aludt, biztos izgulhattál, hogy minden jól megy-e, de végül is tök jól alakult:)

Dituli írt a naplójába, csak ide nem volt ideje (valszeg) írni. Várunk Ditus, mesélj!
Vendég

Sziasztok,

Ditával msn-en szoktunk beszélni és tegnap telefonon is de elég rövidre sikerült mivel Danci épp hisztizett, hogy nem akarja meginni a lázcsillapítót...
Jól vannak, Miló is, most hogy szép az idő szerintem sokat vannak kint mert alig látom a neten. Biztos ide is ír ha lesz ideje. :wink:

Bonimami,

és hol lesz az inszem? Kaáliban vagy a nőgyógyid csinálja a soteII-n?
Nagyon ügyes Zsigi, hogy szépen aludt idegenben, néha ez is kell, Danika eddig 2 éjjelt aludt anyuéknál, másodszorra már nagyjából el tudtam lazulni (bálban voltunk), de reggel 9-kor már ott is voltam érte :lol:

VIkimami,

Danika úgy néz ki láztalan, torkát majd doktornő megmondja, hogy milyen. Persze párom szépen lebetegedett, úgyhogy előfordulhat, hogy visszafertőzi Dancit. Csak legyen kész végre a tetőtér, akkor ilyen esetekben szeparálhatok majd...

Twist,

Viki mami jól írja az öltöztetést.

Vius,

tejet szerintem 1,5 éves kor előtt ne adj, nem ajánlják. MÉg Danika sem ivott soha egy kortyot sem.
Nagyon aranyos a spenótevő, ne aggódj, leszokik a kézben levésről, í másikban ezt írtam neked valamelyik nap.

Kép}
monic80

Moncsi Sote 2 :lol:
Vendég

Bonimami,

úgy örülök, hogy belevágtok végre :lol:
Dokid legalább már a kezdetektől hozzájárul Kistesó születéséhez :lol:

Kép}
monic80

sziasztok
köszi a hiányolást és bocsi az eltűnésért de mostantól én is azok közé fogok tartozni akik nagyon ritkán írnak majd. Pl. Czinki, Denika

egyrészt nem akarom elvenni az időmet Milótól másrészt nem is nagyon van. én itt teljesen magamra vagyok utalva ma még a vérvételen is egyedül voltam kenguruba vittem fel Milót és egy kismama vigyázott rá amíg engem csapoltak. Ezzel is elment vagy 2 óra hossza aztán a többiről (napi teendők, barátnőzés, házimunka, stb.) még nem is szóltam. Tervezem hogy lassan befizetek kajára mert a főzés nagyon sok időmet, energiámat elveszi. Ráadásul kétfelé kéne, lassan meg háromfelé mert apa csak húst eszik amitől nekem herótom van, és most már nemsokára Milónak is pancsolni kell kajákat.
Tegnap evett először tejpépet, nagyon ízlett neki. Adtam neki néhány kanállal, a többit cumiból itta ki. Mást én még nem adok, pedig a védőnő állandóan szekál hogy adjak neki almát meg banánt. Banánt egy éves koráig biztos hogy nem fogok adni.
Vius én nem akarok belekotyogni de nem korai még ez a sokféle kaja Darinkának? Én sokat olvasgatom a hozzátáplálási útmutatókat főleg Miló allergiája miatt hogy egy bizonyos korba nmit lehet adni és mit nem de amiket Darinka eszik úgy láttam csak 6-8 hónap után ajánlatos. Ti tudjátok, tényleg nem beleszólni vagy okoskodni akarok. Én egy kicsit óvatosabb vagyok ezen a téren mert a tejallergiával megküzdöttünk és ezt nem szeretném még egyszer átélni, és nem is kívánom senkinek.

Na szóval visszatérve magunkra. Elkezdtem tanulni a kreszt mert idén le szeretném tenni a jogsit hogy ne legyek ennyire elveszve Milóval mert végülis elég sok mindent meg tudunk oldalni babakocsival meg kenguruval de pl. jövő héten már apósnak kell elvinni minket egyik nap oltásra másik nap meg csipőultrahangra.

Harmadrészt (nem akartam leírni mert mindig csak én panaszkodok pedig más is hasonló véleményen van sztem) már nem sok értelmét látom a napi feljövetelnek mert kevesen is írtok és ha kérdeztem valamit volt hogy napok teltek el mire valaki válaszolt és akkor is legtöbbször Monic akivel meg amúgy is napi kapcsolatban vagyok valamilyen formában.

Magatokról is egyre kevesebbet írtok. Amúgy a végső kaput az tette be hogy az új kisfilmünket sztem egyikőtök sem nézte meg, mivel reagálás nem érkezett rá semmi. Jó persze nem kimondottan nektek készítem, de gondoltam ha már ennyit szenvedtem vele akkor megosztom veletek is.
Na mindegy ezen most nem fogok megsértődni csak gondoltam leírom mert ismertek hogy ami a szívemen a számon, nem bírom ki sokszor hogy ne mondjam el ami bánt.

Ha megvan a jogsi utána megint tanulni fogok mert ebben a tetves faluban nem lehet elhelyezkedni. Tb-ügyintéző vagy valami hasonló tanfolyamot keresek. Remélem Miló később is jó alvó lesz és lesz időm a tanulásra.

Amúgy jól vagyunk, a tegnapi teszt szerint terhes nem vagyok.
PEdig január óta nem jött meg. De ez nálam nem lényeg mert anno ez volt a bajom hogy egy évben 3-4 x jött meg akkor is volt hogy csak gyógyszerrel. Majd megyek miatta dokihoz valamikor.
Nem tudom mit lehet erre kitalálni mert fogamzásgátlót nem akarok szedni. Nekem csak azzal jött meg rendszeresen a mensim.

Miló nagyon jó baba továbbra is. Volt egy időszakunk most zárult le remélem hogy éjszaka felkelt és csak akkor aludt vissza nyugodtan ha magam mellé vettem. Tegnap és ma már végre aludt rendesen este 8-tól reggel 6-ig majdnem és még kaja után is visszaaludt.

A blogba a fontosabb dolgokat általában le szoktam írni a fotóalbumot is folyamatosan töltöm az új képekkel. Ha valakit érdekel megnézheti.

Most másra nincs időm mert megyünk megint fel a városba a szomszéd barátnőmmel. (Évi most adom fel a csomagot úgyhogy hétfőn, kedden lesd a Józsit.)

Legyetek jók majd néha benézek, most is csak felületesen olvastam vissza úgyhogy csak annyi hogy Boni nagyon drukkolok majd hogy Zsiginek mielőbb legyen kistestvére.

Puszi mindenkinek!

Dituli

dita75

Dita!
Remélem kialszod hamar ezt a "nem jövök a fórumra" dolgot.

Sztem többünknek sincs segítsége otthon, oké tudom, h a te párod sokat dolgozik.

Én pl. vakesz vagyok, de nem láttam a Miló videó linkjét. Visszakeresem majd.

Nekem is van olyan, aki nem reagál, Nem agyalok rajta, biztos oka van.

Örülök, h jól vagytok. Törpének nagy puszi! Neked pedig jó tanulást.
20150601134430

Ditus én se láttam a linket :oops: de most megnéztem..nekem a könycseppes kép a kedvencem blogokat olvasni meg pláne nincs időm..

nekem a férjem sokat dolgozik és egyedül vagyok segítség nélkül.. remélem ahogy Viki mondja kialszod..hiányoznál nagyon!

én ezen a senki nem reagált dolgon már nem is húzom fel magam, hiszen gyerekünk van, sokszor csak átfutni van idő.. szóval...tessék csak jönni..

tanulás dolog tényleg jó ,meg a kresz is.. nekem van jogsim de nem használom
:oops:

mivel kijött ajóidő tényleg még kevesebbet leszünk a gép előtt..

Némó megyünk jövő hét elején városligetbe?
Vendég

Dita,
ne tűnj már el!!!! Amúgy a tejallergia miatt nem kell óvatosabbnak lenned hozzátáplálás ügyileg, csak nagyon megnézni, hogy abban, amit adsz ne legyen tejszármazék. Banánt miért nem akarsz adni? Az az egyik legkorábban bevezethető kaja. Alma-barack-banán-meggy az első négyes. De 6 hónapos kora után bőven ráérsz vele. Akkor meg már lehet kicsit bátrabban, mint ha 4 hónaposan kezdted volna.

Én is ritkábban jövök, vagyis olvasni minden este olvasok, csak a reagálásig nem mindig jutok. A héten ez az első nap, hogy itthon vagyok, de ezt is csak úgy, hogy a mai gyógytornát áttették tegnapra, így a mai nap felszabadult. Este meg Lili általában elbitorolja a gépemet.

Képzeljétek, Levi annyira vashiányos vérszegény, hogy ha nem reagál a vascseppekre, akkor vért kell kapnia. A vasnak 10 az alsó határa, neki meg 2,3.

Na amíg hagy Levi, addig ebédelek, de azért teszek nektek képeket.

Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem mondom hogy egyáltalán nem jövök de hogy napi szinten nem az biztos. Egyszerűen nincs rá plusz időm. Főleg most hogy kitavaszodott. Nyáron meg utazgatni fogunk, lemegyünk a Balcsira meg anyuékhoz.

Sokszor azt vettem észre magamon hogy este amikor foglalkozhatnék magammal mert Miló olyan 8 körül már szokott aludni még van hogy 11-ig meg éjfélig nyomom ezt a szart mert már valahol kötelességnek éreztem hogy írjak a fórumba. Ahelyett hogy lefeküdtem volna aludni. Tiszta idióta vagyok. Egy héten egyszer biztos könnyebb lesz egy órát azzal tölteni hogy átolvasom a heti termést, reagálok és írok magunkról pár mondatot de arra mint régen hogy itt locsogjak naphosszat nincs már lehetőség.

Nincs is sokszor mit lereagálni mert ti sem jöttök sokat és ti is sokszor elintézitek egy-egy mondattal mivel itt már mindenki gyerekes és ennyi a kapacitása.

Nem várom el senkitől hogy olvassa a blogot. Leginkább magamnak készítem igazán azt is ill. a rokonoknak akik messze vannak és nem tudnak közvetlen közelről résztvenni Miló életében.
Akit érdekel és van ideje úgyis felmegy.... azért van közzétéve....

Most is be kell hogy fejezzem mert most jöttünk haza a városból a törp még kint aludt a teraszon de hallom hogy ébredezik úgyhogy csinálom a kajáját.

pussz

dita75

Lina szegény Levi! nem lehet egyszerű .. remélem reagálni fog a cseppekre!!!!

Dita félreértettél engem érdekeltek, azért kértem hogy gyere ide is.. csak blogot nem tudok olvasni!!!!! :cry: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Dita!

Én meg tökfej vagyok, és elfelejtettem, hogy meg akarom nézni a videót :oops: Mikor olvastam a hozzászólásodat, akkor épp csak átfutni volt időm, de igyekeztem az eszembe vésni, hogy később nézzem meg, ha nyugi lesz itthon. Hát ennyire lehet bízni a memóriámban... :)

Lina!

Micsoda helyes kis kópé Levi! Drukk, hogy reagáljon jól a cseppekre! Mitől lehet ilyen vashiányos állapotba kerülni?

Monic!

Danci hogy van?
Cukrod jó lett?

Boni!

Nyulambulam nagyon tutkó!

Ma többször kerültem infarktusközeli állapotba, mert szerelmetes kincsfiam megtanult felmászni a fotelbe. Nem is ezzel van a baj, hanem hogy ott billeg fent, dől egyik karfától a másikig, én meg sikítófrászt kapok. Már látom lelki szemeimmel, hogy hogyan fog lebucskázni, és hogy töri ki a nyakát, vagy jobb eseben csak be a fejét :evil: És nem unja ám meg, ma egész nap ott trónolt. Ha nincs fent az etetőszéken a tálca (mert épp mosogatom pl) 3 mp fent terem az etetőszékében. Felmászik a védőrácson, a tv állványon, mint egy kismajom. Vetkőzésben is új világcsúcsot állított be, mert iszonyú gyorsan megszabadult zokitól, harsnyától, nadrágtól. Egész nap öltöztetem, mert azért olyan meleg nincs, hogy egy szál bodyban flangáljon. Meg ha nincs rajta zokni, vagy harisnya akkor a járólap kidörzsöli a lábfejét, ahogy mászik. Minde tiszta vérfolt olyankor, amerre halad. Minap már a kezéről is lejött ugyanígy a bőr, már kész vagyok ettől.
Másik kedvenc program a konyhaszekrényem kipakolása. Jó, pár perc csönd és nyugalo jól tud esni, de nagy ára van ennek, egy fia edény se marad a helyén. Széthajigálják, és továbbállnak :)
Eszticsibe meg olyan ügyesen eszik egyedül kanállal, egyem a húsát :) És a szájába is jut ám :wink: Mióta jó idő van, és egyre többet vagyunk kint ugrásszerűen megnőtt az étvágyuk is.
Na, most jó hosszú lettem, bocsi :oops:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi,
fogalmam sincs, mitől lett ilyen Levi. Elvileg előfordulhat, ha az első hat hónapban csak szopik a baba, és anya pedig vashiányos. Azért Levi kapott némi tápit is, olyan napi egy decit, meg pont voltam most én is céges szűrővizsgálaton, és én nem vagyok vashiányos. Még egy lehet a ludas, hogy kap a refluxra savkötőt, és azt olvastam, hogy a savkötők negatívan befolyásolják a vas felszívódását.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi, akkor lehet, hogy tényleg a savlekötő :( Drukk!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!

Linácska remélem Levi jól reagál a cseppekre és nem kell vért kapnia szegénykének!

Monic Danci hogy van?
És te Cukrod?

Ditus

Nekünk a dokinő tanácsolta hogy nyugodtan adjam neki a főziket tápszeresek előbb kapnak hozzátáplálást és Darinka amúgy sem igazán csípi a tápszert meg most éppen tápszer hiány van az országban.
Dokinőnek mondtam hogy nem eszi meg az almát azt mondta rakjak kekszet bele ha úgy sem akkor babapiskótát mondjuk azt azért nem merek.
A banánt egyenesen imádja de igy van a sütőtökkel a répával a céklával.

Sajna nekem sincs sok időm jönni van mikor még olvasni sem.

Ma 3 órát voltunk kint ebből 2órácskát Bikfyvel beszélgettünk Dari imád kint lenni.Tegnap volt a mózeskosár utolsó útja a babakocsival ma már nem használtuk és már kicsit feljebb is emeltem a kocsi alját így legalább tud nézelődni.
Tegnap voltunk a 4hós oltáson az elsőnél meg sem nyikkant a másiknál nagyon sír. Hát mit ne mondjak egész éjjel két órát aludtunk egykor kelt és utánna az istenért sem akart aludni reggel 8 ig akkor ettünk és mentünk boltba az ebédnek valóért.

Megyek mert mindjárt fürdés api meg dajkál mert ilyenkor nem lehet már letenni.

Egy kép a délutáni csavargásról.
Balázs(20Hós)Unokabatyi biciklijén Dari Kép Kép

Kép

Kép
vius
Baja

Reggelt

Vius nálunk a tápszeres babák szervezetét sem terhelik le ilyen korán ... :roll: régen alapból ilyen korán elkezdték, nővérem is tápizta unokaöcsémet, és már 2 hónapos korába adták neki az almát és társait.. ő meg mint tapasztalatlan anyuka adta is szorgalmasan. mert védőnő mondta öcsinél már kivárta mert arra volt tapasztalata.. :wink:

sosem értettem egyébként, hogy miért nincs egységes protokoll ebben sem..

édes ez a kép, de azé remélem nem sokáig volt beleültetve Darinka :lol: majd egy év múlva már tapasztalt fejjel indulhat el saját tricikliútjára :mrgreen: unokaöcsi is nagyon helyes profilból :wink:

Évi kitartást neked is! Eszternek gratulálok az egyedül evéshez! égnek álló hajakat és szívinfarktust megértem, egy gyerekkel is van.. ZSiga mostanában a legmagasabb csúzdára akar felmászni.. tegnapelőtt az utolsó pillanatban kaptam el a kezét éppen egy óriás gőzölgő kupac kutyaszart akart megkóstolni.. mert a gazdája nem takarította el, pedig itt pénzbüntetés jár érte...

Viki sajna nekem nincs libero kódom, Zsiga kizárólagos Huggies használó éjszaka nappal meg a zöld tescos pelusban nyomul.. ti szétszedtétek már a kis ágyat? vagy rácsosban nyomultok?

Ditusom
milyen volt a nagy séta a városba? egyébként megértem az időhiányt mert azért egy családi ház egészen más, mint egy 56 nmes luk .szóval remélem hogy tegnap nem bántottalak meg akaratomon kivül..csak "bepánikoltam hogy eltünsz te is"

Lina +++

twist hol a reggeli beharangozód? :roll: :oops:

Monic Dani remélem nem kapta el apától.. ja tényleg már azu elejétől felügyel minket.. bár pozitívan állok hozzá a dologhoz bennem van azért pl Éviék esete is, hogy a tesóknál nem ment egyszerűen a jövetel.. :cry: :roll: :lol: de azt ,meg se kérdeztem hogy akkor kórházban nem is kell fizetnem érte, csak a tüszőrepit meg a clostyt. ott is hazamehetek egyből ugye? nem kell bennt maradnom?
Vendég

Ditus, én láttam a kisfilmet, olvasom is a blogodat. De a reagálásig nem jutottam el sajnos. Szégyellem magam.(
A kisfilmeden szétsírtam magam, akartam is írni, hogy nem ér így megríkatni. Az a szép zene, ami megy alatta, hát..... engem úgy kellett felmosni utána. Szép kisfilm és aranyos a megemlékezésed az egy évvel ezelőtti eseményekről.

Olyan kár, hogy senki sem lakik közületek felénk, annyira szeretnék valakivel babát sétáltatni! Sajnos nem ismerek még senkit a környékről és így egyedül, némán kell sétáltatnom Dorkát. Nekem is mindent egyedül kell intéznem. Tegnap pl. nem tudtam bemenni a postára, mert babakocsival voltam és az akadálymentes feljárót éppen lezárták, mert felújították. Nem akartam otthagyni a babakocsit az utcán, és felsétálni kezemben a babával, mert ellopják a kocsit. Azt sem tudom, hogy vigyem a babát, hogy be tudjunk menni az üzletekbe. A CBA-k elég baba-barátok, vihetek babakocsit is. De a Coop nálunk szűk sorokkal bír és oda nem tudunk bejutni (pedig az a kedvenc boltom). Ja a SPAR is elég széles sorokkal bír és oda is tudunk menni. Már a kocsim egyszemélyes lett, csak a vezető ülésbe nem pakoltam még. De van benne babakocsi, autósülés és hordozó.
Babakocsival sem leányálom sétálni, mert pl. Gödöllőn a biciklisták is az akadálymentesített járdán járnak, így tegnap is majdnem elcsaptak minket.

Linácska, sajnálom a vérszegénységet, hihetetlen, hogy kicsi gyerekeknél is lehet ilyesmi. Drukk, hogy a csepp hasson! Ez a Levi baba tiszta apukája, egy az egyben (ahogy a képekről emlékszem).

Vius, de jó neked, hogy Bikfyvel tudsz beszélgetni, mert közel lakik, irigy vagyok!:) Gratula, hogy az oltás viszonylag jól ment és lázas sem volt utána Darinka. Az meg nem gond, ha kézhez szokott a baba, majd később eltereli a figyelmét a játék, vagy a többi gyerek és el is felejti:)
Nagyon édi a napszemcsis kép:)))))))))

Monic, Danika láztalan, ez jó hír. De a torka fáj még, mi újság vele?

Évi, ügyesek az iker babák. A kislány ügyesen eszik kanállal, szupi! Elhiszem, hogy ideges vagy a fotelen való egyensúlyozástól. Egy haverunknál láttunk erre megoldást, bár fura volt.) Szóval, találkoztunk vele a játszótéren. És a kislánya felmászott egy sziklára és ott kiabált, hogy apu, ittvagyok. Mi lesápadtunk, reszkettünk, hogy leesik a gyerek. Apja viszont nyugodt maradt, alig nézett a gyerekre, nem ijesztette meg (azt mondta) és így a gyerek nyugodtan lemászott. Hogy tudott ilyen nyugis maradni, nem értem?

Boniko, Desviki: kellemes sétálgatást ebben a mai csodálatos időben. Elvileg mi ma állatkertbe megyünk,biztos tömegnyomor lesz.
Vendég

Boniko, ugye te maradsz a fórumon? Te mindig korán szoktál kelni (velem együtt), mi vagyunk itt a reggeli kukorékolók!:)))))))))))))) :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.20 07:26-kor.
Vendég

Boniko, melyik tesco pellus jó? Nekem ajánlották és vettem is, de nagyon neylonos volt és azonnal kiütéses és piros lett Dorka popsija egyetlen pellustól is. Lehet, hogy nem a jó tesco-sat vettem?
Nálunk csak a drága Pampers jön be, csak azt használhatjuk. Sebaj, most kaptam meg az egészségpénztáros adóvisszatérítésemet és így jó ideig tudok venni a gyógyszertárban kártyára drága pellust:)
Vendég

Twist én a zöld színűt használom, mert annak rugalmas a hátulja és a pántja.. az bevált.ez a régi sötétlila továbbfejlesztése. a többi nem volt jó.. jó állatkertezést! jövő héten mi is kimegyünk szeritnem.. talán NÉmóék is...
Vendég

lassan már tudsz használni Mei tai kendőt. én mindig azzal sétáltam amikor ügyet kellett intézni..szűkítő is van hozzá ha nem szeri a béka tartást. . az enyim pont most került eladósorba mert Zsigivel erszényezünk.. na az a ,másik jó dolog nektek.
Vendég

Sziasztok!

Dita,
Én teljes mértékben megértelek hasonló okokból, mint amiket Te is leírtál. Azért néha jelentkezz, hogy tudjuk mi újság veletek!
Tényleg már régóta szerettem volna megkérdezni, hogy ezeket a zenés videókat hogy csinálod? Mert amit én csináltam Rékáról nem sikerült, ill. a zene valamiért senkinek nem indult el.

Boni,
Találkozhatunk, sőt mi tervezzük is, hogy megyünk az állatkertbe. Ha nem zavar a férjem akár jövő héten is. (Betegszabin van még jövő héten, így együtt járunk sétálni.)
Drukk a tesó-babához!

Monic,
Örülök, hogy Danika nem lázas már! Remélem, ez már a gyógyulás jele, és nem fog visszaesni!!!!!!!!!!!!

Vius,
Édes a pici lány! Miért pont a banánt nem akarod adni neki? :roll:

Évi,
Jaj, de ügyes Eszti az egyedül evéssel! Megértelek, hogy a frász kerülget Ádám mutatványaitól, mert Réka pl. az ágyon szeret sétálgatni, ami ugye nem annyira stabil járást biztosít, így néha ő is rám hozza a frászt, amikor nagyon a szélén sétálgat.

Lina,
Sajnálom a vérszegénységet! Remélem, javul majd a cseppektől. Réka jelenleg is kap, mert ő is az, bár nem annyira mint Levi. Maltofert kaptok, ugye? Annak olyan kellemes karamelles illata van.

Mi most egyedül, mert férjem vidéken van edzőtáborban, de holnap jön is haza. Rékának valószínűleg jön az egyik szemfoga, bár alul még mindig csak 2 fogacskája van. Emiatt az elmúl 2 éjszakánk katasztrófa volt. Tegnap 2,5, ma csak 1,5 órát szórakoztam vele, és mindkétszer tápszert csináltam már, hátha akkor hamarabb elalszik, és meg is ette.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Némóka a párod sportoló? Tök jó, biztos jól nézhet ki:)

Nem mentünk állatkertbe, mert Dorka nagyon sírt. Aszem görcsöl a hasa. Nem akarta abbahagyni a sírást sehogysem és szoptatás közben is sírt. Aztán jól telerakta kétszer a pellust és nagyon nehezen, de el tudtam ringatni és végre most alszik. De végül is csak a piacig jutottunk, vettünk kaját, aztán irány haza sajnos. De lehet, hogy holnap elmegyünk az állatkertbe, ha Dorka engedi.
Olyan ügyesen nézelődött a karjaimból a piacon:) Édes fodros satyó volt rajta, rá volt írva, hogy Girl, hogy mindenki tudja.) Nézelődött, tetszett neki a forgatag. Aztán jött a hasfájás és nem lehetett megvígasztalni. Bementünk egy játékboltba, mert csörgőt szerettünk volna venni neki, de ott is rázendített, ezért menekülnünk kellett. Nekiálltam a kocsiban megszoptatni, de két korty után még jobban sírt, mint előtte. Ez rémes volt:-(
Tejszaporító teát ittam, lehet, hogy attól puffadt fel és fáj a hasa. Nem igaz, hogy sehogy sem tudom szaporítani a tejemet, szomorú vagyok:-(
Vendég

Sziasztok,

csak gyors híreket hoztam magunkról.
2 napig nem volt netünk, már szerelőt akartam hívni, páromat fel is zavartam a padlásra, hogy nézze meg hol a hiba, mire adta az ötletet, hogy indítsam újra a modemet és azóta jó a net :oops:

Szóval, tegnap voltunk Danikával ellenőrzésen és gyógyulgatni kezdett, előfordulhat, hogy nem lesz köhögés, de ezerszer lekopogom inkább, hogy ilyet írtam...
Párom továbbra is tiszta beteg, persze mától nekem is fáj a torkom :?

Terheléses cukrom tökéletes lett, én voltam meglepődve a legjobban a rengeteg plusz kiló miatt.
0 perces: 5,0
60 perces: 6,4
120 perces: 6,4
Nagy vígan és örömmel sétáltam ki a kórházból Danikát tolva amikor a szél kifújta a leletet a kezemből, de olyan iramban, hogy a babakocsit ott kellett hagynom az út szélés és csak futottam-futottam utána, végül egy bokorban megakadt és úgy megkaparintottam. Biztos hülyének néztek az emberek, hogy mit rohangászok nagy hassal a kórház kertjében...
:lol:

Ma délelőtt a kazánházat ahol a mosógép is van kellett takarítanom mert a fűtésszerelők azt is szétbombázták, továbbá megy a gipszkartonozás és a klímások is ma voltak. Egész jól halad a tetőtér, én viszony nagy fáradt vagyok, eddig semmi terhes panaszom nem volt de most fájnak a lábaim rendesen, pedig Danikával sétálni készülünk de egyszerűen nem merek így elindulni hogy ennyire fáj...

Bonimami.

nem kell fizetni az inszemért csak a gyógyszereket, utána én volt, hogy rögtön fel is állhattam és mehettem haza de utána már jobb volt egy kicsit lefeküdni a minta adó szobában. Apával rhögötünk is rajta rendesen, hogy most ott pihengetek ahol nemrég a mintát produkálta. :lol:

Rendesen még nem olvastam vissza, este majd reagálok így, hogy van mégis net.

Kép}
monic80

Évi,

szívrohamot én is átélek nap mint nap, tegnap pl Danika felmászott a létrán 3 létrafokot a munkások után kitalálta, hogy ő is felmegy a tetőtérbe. Azt hittem megáll a szívem. 2 hete tanult meg járni, nem gondoltam volna, hogy létrát is tud mászni...

Kép}
monic80

Monic, gratula a tök jó cukor eredményedhez! Ez a terhesség most annyira szuper neked:)))) Isten áldása, az biztos.)
Vagány kisfiad van, hogy létrázni akart! Vicces lehetett, hogy a szélvihar kitépte a leletet, biztosan nem segítettek az emberek, csak bámultak (ahogy szoktak).

Tényleg, Monic, nem szoktad felvenni véletlenül a póráz két végén c. sorozatot? Teljesen beleszerelmesedtem. És nincs meg a 27.-48. részig. Most tudtam meg, hogy napközben megy a Spektrumon, de már csak a 49. rész lesz hétfőn.
Vendég

Sziasztok!

Ma kimenőn voltam. Budapesten voltam egy tréningen, a munkába való sikeres visszatérésről szólt GYED/GYES után. Szerintem nagyon hasznos volt.

Némoka,
igen, Maltofert kap Levi, de még nem szaglásztam. Az íze nem lehet rossz, mert eszi Levi, a gyümijére szoktam rácsepegtetni, aztán külöm utána a Cebiont, mert anélkül állítólag semmit nem ér, mert kell a C vitamin a felszívódáshoz.

Twist,
én annyira nem tudom eldönteni, hogy kire hasonlítanak a gyerekeim, de többek véleménye szerint inkább apa mind a kettő. Úgyhogy már jól jönne egy gyerek, aki rám hasonlít :lol:
Bár Levi után még mindig nem jött meg, híztam 10 kilót, na meg Lili is órákon át kukorékol este, szóval nem túl ideálisak a feltételek kistesóügyileg. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

este már nagyon fáradt voltam...

Linácska,

Danika is vérszegény, mondjuk nem ennyire mint Levi, de nekünk csak folsavat kell szedni napi fél tablettát 3 hónapos kúrákban. Cebion C vitamint én is adom minden reggel.
Drukkolok, hogy felszívódjon a vas és ne legyen gond.
Nagyon szép a kicsi fiad, és én is mindkét gyerekben a férjedet látom, de majd a kis Kata biztos kiköpött anyukája lesz :lol:

Nemone,

sajnálom a fogzást. :cry: Danikának is jön a szemfoga, egyszerre a kettő felső, éjjel állandóan felsír, de így hogy velünk alszik hamar meg is nyugszik és alszik tovább..

Bonimami,

én úgy izgulok, mintha nekem lenne az inszem
:lol: Úgyhogy te maradj végig nyugodt, az izgulás részét én átveszem tőled :lol:
Egyáltalán nem biztos, hogy a Kistesó nálatok is nehezebben sikerül, itt a tavasz még szép, hogy mindjárt babás leszel :lol:

Twist,

biztos találsz magadnak hamar ismerős anyukákat. Mi Danikával elég sok programra eljárunk, ott is mindig lehet szerezni ismerősöket.
Sőt, a legjobb anyuka barátnőimet még anno a szülésfelkészítőn szedtem össze.
Danika is csinált már olyan üvöltést, mondjuk ő a munkahelyemen, hogy ha varázsolni tudtam volna, hogy tűnjünk el onnan az sem lett volna elég gyors...

Dita,

örülök, hogy jelentkeztél. Nekem egy év kellett, hogy újra fel tudjam venni a tempót és tudjak felszabadultan babanetezni. Neked is eljön majd az idő amkor Milóka önálló lesz és jut majd több időd erre is.

Danika jól van, ma kapja az utolsó adag gyógyszert, párom is alakul, bízom benne, hogy nem fertőzi le a picit.

Kép}
monic80

Sziasztok!

Bemásolom a hétvégi kalandjaimat :twisted:

Szombaton bevásároltunk, és itthon vettük észre, hogy a vett 4 bébiétel közül kettőnek március 3-án (!!!) lejárt a szavatossága :evil: Mindig mindennek megnézem a lejáratát, ez most elmaradt. Apa visszavitte, elnézést kértek, pénzt visszadták, vettünk helyettük másikat.
Délután vargabélest akartam készíteni, és akkor vettem észre, hogy réteslap helyett linzertésztát vettem :evil: Nem tudom, hova tettem a szemem, mert ráadásul jókora betűkkel rajta is volt, hogy linzertészta... Egyébként így még finomabb is volt, máskor kifejezettem ilyen tésztával fogom gyártani.
Ma reggel húst vettem elő a fagyasztóból, és látom ám, hogy az ajtaja nyitva van... Valamelyik kalandvágyó sarjam kinytotta este, nem vettük észre, reggelre 10 centi jégréteg fedte a fiókokat... Le kellett olvasztanom az egészet, ráaádul épp jól tele volt, a tartalma nem fért bele a hűtőtáskába, így most egy fióknyi cucc a szomszédék fagyasztójában parkol.
És még nincs vége a hétvégének. :twisted: :twisted: :twisted:

Boni!

Ne a mi példánk lebegjen a szemed előtt kistesóügyileg, hanem pl. Monicé, oké? Bár én nem mondanám ám, hogy nálunk a tesógyártás nehezebb lett volna, mint a prototípusé :) Dórira 2 évet vártunk, tesókra "csak" egyet, és végülis félig-meddig spontán készültek, és mindjárt ketten is. Azért ez se olyan gáz ám :wink:
Hozzátápinál igenis van egységes álláspont, de főleg az idősebb gyerekorvosok és főleg védőnők, hááááát... Ettől egyébként is kinyílik a bézbóllütő a zsebemben... Bele se kezdek :evil: :evil: :evil:
Kutyasz@r :evil: :evil: :evil: Gazdi képébe kéne tömködni :evil:

Némóci!

Szóval te csajod is vagánykodik :) Én lányaimnak nincs, illetve nem volt semmi ilyen életveszélyes hobbija, de Ádám... Ajjaj...

Twist!

Nagyon sajnálom szegény Dorkát a pocija miatt :( Úgy érzed, hogy kevés a tejed? Kell pótolnod?

Monic!

Grat a jó ckoreredményhez, gondolom nagyon megkönnyebbültél. Legalábbis én mindkétszer ettől a vizsgálattól tartottam legjobban.
Azért a takarítással és nyüzsgéssel csak óvatosan :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Na erről ennyit. Tegnap este írtam kb. egy fél kilóméteres beszámolót és eltűnt az egész ilyenkor aztán végképp elegem van ebből a k...a netből..... :cry:

Most valahogy nagyon nincs kedvem újraírni meg a felére nem is emlékszem úgyhogy megyek is mielőtt felhúzom magam.

dita75

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?