Új privát üzeneted érkezett!

gondolom fisher price, nem?

Kattkat

Kép
kattkat

nekünk korábban amig nem volt gripe water addig addig tekergett Levi míg végre kierőlködte a pukit, amióta esszük pár napja, azóta csak szép lassan röpteti a galambokat. persze azóta a kósza galambokat is az egész család szegény gyerekre fogja .. :lol:

oltás: én meg pont a rotán gondolkodtam, hogy az mindenképpen kell. több ismerős babája volt, hogy hetekig volt miatta infúzión és higgyétek el ilyen kicsi gyerekkel (még nagyobbal sem) túl kellemes a kórház
stephie

Ronci: 2 napja, de nem minden etetésnél, inkább csak este

Kattkat: TÉNYLEG!!! :D :oops:

oltásokon én még nem gondolkodtam. Holnap megyünk gyerekdokihoz az 1 hónapos kontrollra. Majd elbeszélgetünk.
zuzmooo

Jó napot mindenkinek.

Mi éjjel aludtunk, bár az éjjeli szopi több, mint 1 órán át tartott... :roll: reggel óta meg még nem tudtam letenni a kezemből. 5 perceket alszik csak :shock: remélem csak a front miatt van és nincs semmi baja a kis drágámnak :?

Oltás: mi is szerintem csak a pneo-t adatjuk. Sajna rohadt drága a többi, nem biztos, hogy lesz rá pénzünk, de ha lesz akkor beoltatjuk mindet. :roll:

Az embőc majdnem mindent el tudott intézni a papírok és járandósságok közül. Még a könyvelőhöz kell kimenni és utána a OEP-hez leadni egy papírt és kész vagyunk :roll: Naon ügyeske volt :lol:

A TAJ kártyát le kell majd vinni a dokinőhöz csak nem tom mikor rendel. Ha délután akkor lemegyek én és a büfire is rákérdezek.

bellerreni
Eger

Sziasztok,
köszönöm a nyüszögésemre való kedves reagálásokat.

Ma már jóval rózsásabb a hangulatom, mint tegnap. Köszönető ez annak, hogy egy keléssel megúsztuk az éjszakát. Igaz kisebbik rajtam aludt egész éjszaka, de legalább aludt és én is... Ja és persze este még jól kibőgtem magam :)

És reggel ágyba kaptam Apától a kávét.:) Azt hiszem kezdi érezni a lényeget.

Dorcikám ma végigaludta a délelőtött, úgyhogy tudtam egy kicsit a nagyobbal is foglalkozni. Lehet tegnap rossz napja volt a drágának.

Reni, szerintem sem lehet kaki a gyomrában... Én a helyedben tuti beszélnék az orvossal akár előfordul mégegyszer, akár nem.

Azt hiszem igazatok van és fogok szerezni magamnak egy kendőt. Próba cseresznye.

Oltás: mi a nagyobbnak beadattuk a pneomococcust és a rotát is. Most is így fogunk tenni.

dalika

Vicky, nem hiszem, hogy ezért bárki megkövez téged, hogy hagyod sírni. Az eszem nekem is tudja, hogy ezt kéne, merthogy hiába egy hónapos csak teljes mértékben tudja, hogy kell elérnie amit akar. Dehát én meg képtelen vagyok hagyni őt ordítani, főleg mikor látom, hogy már cékla vörös a feje :D

Egyébként meg ebben a segítés-nem segítés dologban is én vagyok a hülye. Tudjátok elég keveset van itthon az Uram és amikor itthon van én mindig úgy vagyok vlele, hogy hadd pihenjen, merthát mégis ő dolgozik, meg minden. Aztán néha kiborul a bili:)

dalika

Dalika-Judit!

Nézd meg egyszer (asszem a Spektrumon) a Mamit akarom! című műsort! Abból azért világosan kiderül, hogy bár az anyukák otthon vannak egész nap, az apukák is csak belátják, hogy az is kemény munka. És nam napi 8 órában, hanem 24-ben!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na most sajnálom, hogy nincs spektrumunk... majd felvetetem anyukámmal:)
Egyébként néha már gondoltam rá, hogy itt hagyom őket egy teljes napra :D kíváncsi vagyok mi lenne belőle :shock:

dalika

zuzmoo: Igen, Fisher Price-os hintára gondoltam.

stephie: Az tny hogy nem jó pici babákkal a kórházban lenni, de azt mondta a védőnő is, hogy elég sok olyan dolog van, amitől hányhatnak és foshatnak a babák és a rota ezek közül csak egy. Szóval a többit nem küszöböli ki és 3x17 ezer ft. Ezért nem akarom beadatni Barbusnak.

dalika: Én azért vártam az anyatigrisektől azokat a köveket, otthon a nagyszülőktől is megkaptam őket. Tudod, a babaszakszervezet. :D Talán próbáld anélkül nyugtatni, hogy nem veszed ki a kiságyából. Nekem sikerülni szokott és így hamarabb el is alszik. A pároddal kapcsolatban meg próbálj neki kisebb feladatokat adni, olyanokat amiket ő is szívesen megcsinál. pl. az én párom szívesen el van a gyerekkel, amíg én megcsinálom a vacsorát. Így én is haladok és ő is segít és közben babázik. A mamit akarom című műsort én is megnézetném a pároddal ha nagyon nem akar segíteni.

Képzeljétek, ráálltam a mérlegre és 1 hónap alatt híztam 4 kilót! Véget kell vetnem az édesség zabálásomnak. Terhesség alatt is meg bírtam állni hogy nem eszem, most is menni fog. Vissza kell mennem 70 kiló alá, nagyon büszke voltam rá, hogy alatta tudtam maradni szülés után. Barbus ma egész jól alszik, piheni a hétvégét.
vicky79
Budapest III. kerület

Én nem kaptam a nagyonbaba.hu-tól vonalzót. :( Szerintetek elküldjem újra?
vicky79
Budapest III. kerület

Hát most meg délelőtt 10.40óta nem alszunk, csak sírunk, eszünk.... :cry:

Kép
Kép
ronci

Mi meg most indultunk volna sétálni, erre bealudt. Egész nap ordított, nem lehetett letenni, most meg épp csak annyi időre tettem be a kiságyba, hogy felöltözzek, erre kis sírás után, mire bementem hozzá, elaludt. Nincs szívem felkelteni a sétálás miatt, egyébként is olyan ronda idő van kint. Mindenesetre nem öltözök vissza, mert akkor tuti felkel :D
zuzmooo

Sziasztok

Vicky: én sem kaptam még vonalzót, pedig talán már van egy hete is hogy elküldtem a képet. Egyébként én is hagyom egy kicsit nyekeregni a picúrt, úgyhogy engem is lehet kövezni

Nekem férjem sokat segít, már amikor itthon van szegény. Mosogat, porszívóz és a picivel is foglalkozik. Egy szavam sem lehet.

Lenne egy kérdésem: ti mikor viszitek ki a kicsit a levegőre, mármint evés előtt, után vagy nálatok hogy zajlik a séta és hogy öltöztetitek fel?

Reni: remélem sikerült megnyugodnod. Én is felhívnám a dokit, hátha tud valamit mondani. Most engem is megijesztett a picuri, orrán száján jött vissza a tej. Nagyon ijesztő volt, mert még sosem csinált ilyet.
Vendég

sajnálom, hogy sok baba nyügi.

Én inkább meg se szólalok, mert össze tehetem (a mai nap) a kezem.
Most talán az étvágya nem olyan hatalmas.
Pont azon tűnődtem, hogy pár nap múlva visszavisszük a mérleget.
Furcsa lesz nem tudni, hogy mennyit eszik, mennyi a súlya
Tegnapi 2 hós mérés eredménye 4650gramm :shock: születési súly+1550 gramm. Legkisebb súly+1830 gramm !!! van huzatja a gyereknek...

Ma veszem be az utolsó Norcolutot, kiváncsi vagyok mikor jön meg és hogy fog-e rendesen szopizni Levente. Na persze és hogy valóban végre el is fog állni valamikor a menszim :)

Követtem Nóri tanácsát, ha Levi nyüglődik, beteszem a pihenőszékbe és viszem magammal, így ma jót mosogattunk, szekrényt pakoltunk, ruhát teregettünk együtt :)
A porszívózást a jelenlétében még nem mertem bevállalni.

vicky: a rota 3x17 ezer??? én valami 8 ezerről hallottam :shock:

azok akik már kekszelnek: titeket nem zavar a melletek? Nekem tök bizarr, hogyha hozzá ér, beindul a tej, de melltartóbetéttel meg elég muris..
stephie

Kata: én evés után szoktam levinni Benőt, különben nagyon felhergelné magát, hogy nem kap enni. :) Megbüfiztetem, leteszem amíg gyorsan felöltözök és azután öltöztetem őt. Ordítás még így is szokott lenni, mert nagyon utálja a beöltöztetést, de amint felemelem a mózest és elindulunk, elhallgat.
zuzmooo

Stephie, az enyim a porszívózástól speciel megnyugszik. Meg minden ilyen monoton zümmögéstől. Pl. a robotgéptől is:)

Vicky, a nagyszülőkről csak annyit, hogy nálunk egyik azt mondja, hogy ne hagyjam üvölteni a másik meg azt, hogy hagyjam. Én már csak magamnak akarok megfelelni:) Mindenkinek úgysem lehet egyszerre.

dalika

Orulok, hogy ismet feltamad a forum! :D

Ma mi is voltunk vedononel. 3980 gramm a ded, tehat neki sincs gondja a hizassal, a legkisebb sulyahoz kepest ez 1080 gramm, raadasul ezt 3 het es 1 nap alatt produkalta, mert a legkonnyebb akkor volt, amikor hazajottunk a korhazbol.
Minden rendben, egy honap mulva kezdodnek a vedooltasok.

Vedooltasok: azokat adatom be pluszban, amit Kristof is kapott. Pneumot, meningitis c-t, baranyhimlo ellenit. bar en meg a rotat sem zarom ki, majd meglatom.

Hinta: nekunk egy egyszerubb fisher price hintank van, adamot szeretnek mar regen, de nem lesz. meg a fp-t sem merem elovenni, mert ezek egy 14 kilos gyereknek mar nem igazan jok, marpedig en Kristofnak nem tudnam megmagyarazni, hogy nem ulhet bele, foleg nem borithatja ki Eriket. Meg a racsos es utazoagyba is rendszerint bemaszik odacipelt segitseggel, a hintaba is bemenne.

Popsikenocs: mi is sudocremet hasznalunk, de a korhazban irtak naturlandosat, amilyenrol Zsuzsa kerdezett. Valoban van egy szaga, nem megromolva van, mert kinyitas ota ilyen. Engem konkretan a csukamajolajra emlekeztetett, arra tippeltem, hogy az van benne es ezek szerint tenyleg.
Vendég

Na hellóka Csajok!

Megnyugodtam :lol: Lementem a dokinénihez, mert úgyis le kellett vinni a TAJ kártyát. Megmutattam neki ami kijött a drágámból és azt mondta, hogy no para. Kérdezte, hogy nem-e sebes a bimbi. Mondom, dehogy nem, nagyon fáj is. Na akkor ott a gond. Az én cickómból jött a vér :roll: És a kis gyomrocskája ugye nem tudja megemészteni a vért és ezért meghányatja. Pffff. Szegényke. De mondom amikor fejek akkor nem véres. Azért, mert ő sokkal erősebben szívja, mint a mellszívó. Úgyhogy megnyugodtam :roll:

Olyan hintát én is nagyon nagyon szeretnék, de nem hiszem, hogy lesz :cry: Pihenő széket is szeretnék, mert az sincs, de lehet, hogy majd a hordozót használom, mert az ilyen hintáztatható vagy micsoda. :roll:

Az embőc nekem is segít sokat, de mégis én azt szeretném, ha egész nap velünk lenne :roll: dehát valamikor dolgozni is kell neki. Olyan telhetetlen vagyok. :oops:

Egész délelőtt nem aludtunk, most meg 1 órától alszik egyem meg a kis pofáját. :P

Na megyek pihenek amig fel nem ébred.

bellerreni
Eger

Okos tippekre lenne szükségem:
valszeg elcsaptam a hasam a currys uborkás csirkével - ergo: fosok, mint a lakodalmas kutya. Ebből következőleg jó eséllyel Lili is fosni fog. Mit tegyek? Adjak neki plusz vizet, vagy ciciztessem többet? Nem akarom, hogy kiszáradjon.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Bekukk. :D
Nálunk minden rendben, csak gyerkőc pár napja elég nyűgi. Semmi nem jó neki, se aludni, se enni, sem feküdni, ha el is szenderedik, akkor is csak 10-20 percekre. De úgy látom, hogy nem fáj semmije, csak nyűgös, talán még egy-két puki, meg kaki kérdés bánthatja.

Látom, azért mindenkinek megvan a saját kis "baja", mi már néha röhögünk csak, hogy mennyire megbolondított minket ez a kislegény. :D

Ma felhozta zsolti a régi ruháimat a pincéből, de a nadrágok a nagy seggem miatt nem érnek be, a felsők meg a megnőtt mellem miatt nem érnek be. Szuper, most mehetek egy-két ruhadarabot venni. A fenekem még csak-csak lefogy idővel, de a cicim :shock: Szörnyűűűűű!

Mi még csak most szokunk a levegőhöz, az imént voltunk kint 5-10 percet, holnap is megyünk kicsit többet, és így szépen lassan. Jót tett neki, mert azóta nem olyan nyűgi.

Az én emberem is mindent megcsinál inkább, csak éjszaka ne kelljen felkelnie- az nagyon nem megy neki. AZ a baj, hogy nekem sem, dehát, én vagyok az anya, ő megteheti, hogy kiváltja a sok tevékenykedéssel nappal az éjszakázás, én meg nem engedhetem meg magamnak. Ez az anyák sorsa. :wink:

Kép
zsizell

Kakti: szerintem semmit nem kell pluszban tenned. Az anyatej a szomját is oltja, ha szüksége lesz rá, szerintem gyakrabban akar majd szopizni. Azt úgy is észreveszed, ha cicit kér.
zuzmooo

Szia Zsizell!

Nemtom, hogy ez nyugtat-e, de nalam semmilyen valtozas nem kovetkezett be az elmult harom hetben az alakomat illetoen. Akkor is szarul alltak rajtam a regi nadragok, most is, a sulyom sem valtozott. Ami vegulis jo, mert nem is hiztam.
A combomon jol allnak, meg a fenek is ok, de az uszogumi beepitesem meg mindig kibuggyan a szuk csiponacikbol.
A cicim nekem is nagyobb, a felsok egy resze nalam is szuk.
Nekem all a hatamon a szor a gondolattol, hogy uj ruhakat kell venni, inkabb nem mennek sehova, koptatnam a terhesruhakat, de azok meg mar nagyok es csusznak es nem erzem jol magam benne.
Jon a husvet, megyunk a szuleimhez. Ketlem, hogy addig lemegy az uszogumi, foleg, hogy SEMMIT nem teszek meg erte. Talan a jovohettol elkezdek mozogni.
Csokkenteni kellene a szenhidratot is, az en tejemnek ugysem artok ezzel.
Menne is ez, ha letezne mar csokifa es kelt teszta fa, es minden nemu csokit, kelt tesztabol keszult dolgot a zoldseg-gyumolcs kategoriaba lehetne sorolni.
Szoval a lenyeg: tultettem magam a dologn es indulok hetvegen olcso, de mutatos ruhakat venni. Viszont praktikus leszek, nem veszek sokat es csak szoknyakat, ugyis jon a tavasz, abban bizom, hogy a szoknyakat kesobb is tudom majd hordani, max nem a derekamig ernek fel, hanem a leendo kecses csipomon landolnak.

Jah, gratisz: asszem szetcsuszott a medencem. Szelesebb lett. Elso terhessegnel ezt is megusztam, most meg tessek.
Vendég

ananácska: mi ma vagyunk 3 hetesek. Mindenki mondja, hogy ne várjak csodákat ennyi idő alatt az alakomat illetően. De én azért azt vártam, na! :D és hát tényleg csoda lett volna, ha karcsúsodtam volna, mert úgy tolom be az édességet mintha kötelező volna. Én mondjuk híztam rendesen seggre-combra terhességem végén, remélem letornázom majd, és nem lettem végleg szélesebb csípőileg, ahogy te is írtad (amúgyis széles volt)

Kérdeznék valami bizarrt: megnéztem a minap, hogy mi van a lábam közt (gátvarrásilag) és meglepődve tapasztaltam, hogy egy nagy lyuk tátong ott. De most tényleg, én úgy látom, hogy nem húzódik össze a hüvelyem, ez lehetséges?? vagy én vagyok ennyire hülye?!! :shock:

Kép
zsizell

En lyuk ugyben is biztatlak. Meg valtozni fog. Ido kell, szepen visszakerul minden a helyere.
Vendég

Szilvi:
a hat hét nem véletlen annyi... :) össze fog menni a luk! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mai napunk:
éjjel fél kettőig max negyedórákat aludt, akkor sikerült 5ig aludni. Utána féldélben bírtam ágyba tenni, aludt 2ig. Aztán 3-4ig séta közben, és azóta sem... Most épp rajtam szundikál, de ha leteszem, megébred. A kád tele a szaros, beáztatott ruháival, amit ki kéne fürdetés előtt mosnom, Apának kaját kellett volna csinálnom, de kiegyeztünk, hogy az állatorvostól hazafelé hoz gyrost. Én meg egész nap annyit aludtam, amit reggel fél kettőtől 5ig hagyott a Csibe. Hulla vagyok... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszi, már kezdtem kétségbe esni, hogy zsolti kevés lesz már nekem :lol:
megyek fürdetni.

Kép
zsizell

kismaki: Én meg szoktam etetni, büfiztetem és utána felöltöztetem és viszem sétálni. Általában én már felöltözök, mikor sejtem hogy kelni fog és így gyorsabban tudunk elindulni és így hosszabb a séta.

stephie: Ma az én gyerekem is egy kis tündér volt. Most piheni ki a hétvégét. Nekem a rotára ennyit mondott a védőnő és a barátnőm is. Ők már beadatták az elsőt a gyerkőcnek. Én is szórakoztattam ma Barbus, mi is teregettünk. Nem azért mintha nyűgös lett volna, csak nem akart aludni. Nekem még most volt keksz-féle (elfelejtettünk gondoskodni a fogamzásgátlásról) és nem jött a tejem. Mondjuk nekem nincs sok. Talán valami szexi melltartóba rejteném el a betétet.

zsizell: 3 héttel a szülés után még nekem is mindenem kilógott alul. Kellett a 6 hét, mire keksz-kész lett az alfelem.
vicky79
Budapest III. kerület

Balogh-anyuka!
Élsz még???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Élek csak rohangálok egész nap. Viszont vettem tök jó thermo hálózsákot Nnek. 2990Ft ikejában. És cipzáras! :-)
Most nincs itthon net,mert apa elfelejtett számlát fizetni! :D Keksz: tegnap először ettünk kekszet Kulu születése óta. Na,már majdnem jól kezdtünk lakni,mikor apa rámszólt,h együnk zacsiból,ne morzsázzon össze. Én ugyan mondtam,szálljon le Hatvannál. De nem akart. Szóval kerestem csomagolást,de addigra elment az étvágyam. Közben apa úgy megnyomta a tejeszacsimat,h átázott minden. Végül ő nem szállt le Hatvannál,én viszont Kőbányáig sem jutottam... Na a lényeg,h nem volt rossz! :)
Vendég

nóri: Ez most jó volt így estére. :) Olyan jót röhögtem, hogy potyognak a könnyeim. Mi is kb. Hatvanig jutottunk tegnap, csak nálunk apa összemorzsázta a tejes zacsimat. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri és ilyenkor viszed a porontyokat magaddal? Mármint ájkeába.

Kattkat

Kép
kattkat

[quote="norcmorc"] írta:norcmorclek csak rohangálok egész nap. Viszont vettem tök jó thermo hálózsákot Nnek. 2990Ft ikejában. És cipzáras! :-)
Most nincs itthon net,mert apa elfelejtett számlát fizetni! :D Keksz: tegnap először ettünk kekszet Kulu születése óta. Na,már majdnem jól kezdtünk lakni,mikor apa rámszólt,h együnk zacsiból,ne morzsázzon össze. Én ugyan mondtam,szálljon le Hatvannál. De nem akart. Szóval kerestem csomagolást,de addigra elment az étvágyam. Közben apa úgy megnyomta a tejeszacsimat,h átázott minden. Végül ő nem szállt le Hatvannál,én viszont Kőbányáig sem jutottam... Na a lényeg,h nem volt rossz! :)

Kép

Kép
Kép
szintus

hali!

na elaludt a Ded, így itt vagyok én is. Hát nálunk már jó, ha 11körül elalszik, mert többször 1-2-ig húzza.

Köszi Kattkat (derüs írás), másképpen nem is lehetne...De te is jól húzod egyedül, belevaló vagy!

Kakti! De szépek vagytok! Tiszta anyja ez a pici lány.

Ági! Remélem ti is nagycsaládosok lesztek, meglásd nagyszerű dolog.

Reni, de jó, hogy megoldódott ez a vér-rejtély. Olyan kis vidám anyuka vagy te is.

Nóri! Húúúú, de jól leírtad ezt a keksz dolgot. Így szülés után soxor egy röhögögörcs az egész. Bár nálunk összahangolni, hogy mindenki aludjon és mi még nem...na ez a zsonglőrködés.

De egy kis nehézség csak növeli az étvágyat :wink:

Zsizell! Te még rendbe jössz luk ügyileg, ne izgulj. Én már 4 gyerek után aligha. Pedig még éjjel álmomban is intim-tornázok. Kellene nézni valami hüvely-plasztikázó szakit :P

:?: :?: Szoptatós mamik! Ti mindannyian megvesztek az édességért? Mert én extrém módon. Pedig hízok tőle mint atom. De ha nem eszem leesik a cukrom, remeg kezem-lábam. Meg folyton éhes vagyok, és annyit bírok enni, hogy csuda. Mi lesz így velem?

Boruska!Örülök, h jobban vagy!!!!

Kismaki! Mi akkor megyünk sétálni, amikor eszünkbe jut, vagy megnyugtathatatlan a Ded, vagy a nagyobbik ki akar menni. Persze szigorúan tele hassal gyerekek és én is :P Én berakom egy kezes-lábasba, utána báránybőr zyákba és sapka és indulás. 1 perc sírás után alszik. És már 1 hetesen kitettem mindet órákra. Mind téli és még élnek. Szóval sétára fel!

na apaci gyűri a csajokat sielésen, 2 nap múlva jönnek haza. Most legalább szokja őket is :P

Na megyek zuhizni, jó éjt

Móni
kokonya

Móni! Mind téli? Hú mennyi szülinap! :D Kattkat! Igen viszem ájkeába. Csak L most ki vételesen játszóházazott. Ha 1szer már 3lett... Meglepően kevesen voltak.
Vendég

jó reggelt!

Tegnap nálunk is kekszelés lett a vége, de basszus az eleje még nekem baromira fáj. Apa szegény meg se mert moccanni :) többféle megközelítést alkalmaztunk, tisztára mint egy jól kikoreorgafált talajgyakorlat. Nálunk még a tejcsárda tapi is tiltott zóna, mert abban a percben, hogy megnyomja a gombot, csorog a tejcsi. Na próbáljam elengedni magam és élvezni a dolgot :( Mondtam is apacinak, hogy egyenlőre az elégedettségi indexem alulról közelíti a nullát...

Ma oltás, kiváncsi vagyok, nagyfiú hogy fog reagálni.

teszek fürcsis képet. Hát a lányoknak nem volt ilyen kék szeme. Barna szeműs anyukák, tudom, hogy beszéltük, de a ti porontyaitoknak mikor is kezdett sötétedni a szem?

Kép Kép
stephie

Nóri! De jó, hogy írtad a szopi közbeni rosszullétet! Nekem is van, sőt, időnként napközben is elcsípem egy-egy tejbelövellés, melltelítődés alkalmával. Jó, hogy nem vagyok vele egyedül.
ktc

Reni Légyszi ne tedd kisfiadat hordozóba pihenőszék helyett! Amíg ilyen kicsik, addig nincs tartásuk, főleg ha elalszanak és összecsúsznak a hordozóban. Nézni se jó! (Ha alszik én át szoktam tenni a kiságyba.) Ha autózni kell, akkor muszáj, de a pihenőszékben teljesen vízszintesen tud feküdni és tényleg 2-3000 ft-ért kaphatók tök jók a Teszvesz-en vagy a Vaterán.

Mi is ha sétálni akarunk, ált. szopi után (de volt, hogy nem bírtam belegyömöszölni a cicit, úgy aludt :lol: ). Beledugom overállba, rá a sapit, bundazsák, mózes és már viszem is. Kb. 2 perc az öltöztetés. A kocsiban meg ébren is elvan egy darabig. Édesen kancsalít a mózes tetejére, sapi szélére vagy tanulmányozza a kocsi mintáját (egyszínű :lol: ).

Kokonya Én is eszek. Sokszor, sokat. És lopom a gyerekek csokijait :oops: ... is :lol: . Mérlegre nem merek állni. Olyan jól lementek a kilók szülés után, még örülni akarok neki egy kicsit.

Kislányom tegnap délben 40!! fokos lázat produkált. Na, erre már tényleg ráparáztam. Doki néni telefonban megnyugtatott, most ez a vírus megy. Ja, csak gyógyszerrel is 1-1,5 órát borogatom mire lemegy. Levente fiam egy tündér volt tegnap, csak evett meg aludt. Mintha érezte volna, hogy egy szem anyukája nem bír kétfelé szakadni. Hiába jött meg a férjem 5-kor. A kicsit ha felébredt én dajkáltam, lányomat én borogattam és közben a naggyal még német leckét is fabrikáltunk. De megoldottuk.
Enyém ember nem sokat segít. Igaz, ő is alig van itthon és van elég dolga. De a kicsit addig ölelgeti, míg nem sír. Néha ad a nagyobbaknak vacsit és Levit ő fürdeti. Általában ennyi.

Keksz. Hát mi július óta tilalom alatt állunk. Még 3 hét. (Sóhaj.) Már csak emlékeinkben él ... :lol: . Milyen is lehet? Én nem veszek melltartót. Mindig van kéznél textil pelus (éjjel sincs melltartóm, volt hogy 3 hálóing fogyott), ha kell. Egy idő után eláll az a tej :D .
pammut

Nóri, Katica
nekem nincs hányingerem a szopi alatt, de utána iszonyúan fájnak a melleim. Főleg éjszaka. másnak van ilyen? ahogy vége a szopinak és mintha jönne helyére az új tej, de nagyon fáj, belül a mellem....

Anita
hát nagyon szép kiskölök:)

Kokonya
én is kívánom az édességet a szoptatás miatt...de a többi kölkömnél ios így volt...amúgy nem vagyok egy sütis, de anno volt hogy 3 szelet dobostorta lecsúszott :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halihó mindenki.

Édesség: Pfff, a világ összes nasiját megenném. :lol: Mindegy, hogy mi az csak nasi legyen.

Megint nyügik vagyunk úgyhogy apcit elküldtem a babakocsiért, mert még anyósnál van és kiviszem az erkélyre hátha megnyugszunk. Elég az 1 sapi meg overál kapucnija? + ugye takaró...

De jó a pancsis kép :roll:

Keksz: Hát én még k.vára nem vágyom rá. Egyébként én is úgy nézek ki még lent, mint akit széthasítottak valamivel :oops:

bellerreni
Eger

Sajna én is kívánom az édességet, de nagyon... és ugye én ki is voltam éhezve a szaros szénhidrátdiéta miatt :oops:

Vicky, kezet foghatunk, mert én is 4 kilót felszedtem, bár így is sokkal kevesebb kiló vagyok, mint amivel indultam, jövő héttől véget ér a jó világ...
kezdem magam szoktatni hozzá, hogy legalább hellyel-közel vissza kell térnem a cukros diétához, ha nem akarok ennél is nagyobb darab lenni. És a 6 hetes kontroll után kezdem a tornát.
Remélem gyakorlatban is és nem leszek lusta-zabálós, mint amilyen most vagyok :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, Bea vagy bárki más!

Nincs egy jó fonottkalács receptetek? Annyira megkívánom mindig a doktorötker reklám alatt, hogy kitaláltam, sütni akarok! :)

Reni!

Van rémtörténetem hordozóban tárolt gyerekről, de nem mondom el! A lényeg: inkább szánjatok párezret egy pihenőszékre, aminek dönthető a háttámlája. Tényleg nem túl jó hosszú órákat a pihenőben tartani a csöppöket. Amúgy nem tudom, emlékeztek-e (leginkább a nem elsőbabások), de régebben lehetett ék alakú párnácskát kapni kifejezetten a pihenőszék aljába a picibabákhoz, hogy kiemelje a popsit. Ma ilyen NINCS! Tiszta vicc!

Az édességről inkább ne is beszéljünk!
Nagymamám múltkor hozott 3 tábla milkát. Asszem egy hetet éltek meg, és rajtam kívül SENKI nem evett belőle! Tök ciki!

Most elbizonytalanodtam: én nem öltöztetem fel rendesen a gyereket a sétához??? :roll: :roll: :roll: Nálunk ugye rajta van a pelus felett a body, a rugi. Ha a body rövid ujjú, rá szoktam adni egy kis kardigánt, kap egy zoknit is a rugiba, aztán bele az overallba (vastag, termo). Fejére két sapi (mert az overall még nagy egy picit, és a kapucniba még nem ér el a buksija). Így beteszem a textilmózesbe, ráhúzom a zippzárat, ráborítom a kocsi kupoláját és megyünk is.

Nóri!
Akartam már írni: nekem nagyon tetszett a torta! Vállalsz bérsütést? (Ezt most egész komolyan kérdezem.) És majd egyszer elmondhatnád, hogy csinálod a fondant! Mert az Eszterházy tortámra tavaly az kellett volna, de végül csokival csináltam meg.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jaj azt akartam még kérdezni, hogy a vigantol 1 csepp az 1 pipetta? Ma vagyunk 2 hetesek :lol:

bellerreni
Eger

Reni!
1 csepp az egy csepp!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

beneildi: Én is elkezdtem leállni a csoki-zabálásról (próbálkozom). Kicsit nehéz, mert tele vagyunk édességgel. A páromnak most volt a névnapja és én is kaptam otthon a babás ajándékokkal. De bevitettem apával a munkahelyére egy nagy tasakkal.

kakti: Én is így szoktam felöltöztetni Barbust.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

No, megint csak úgy tudom kezdeni a mondókámat, hogy: de rég jártam erre... Olykor beleolvastam a fórumba, de írni sose volt időm.
Remélem, mindenki jól van és a babák is szépen cseperednek!

Dióhéjban csak annyit írnék, hogy jól vagyunk, Boti szépen gyarapodik és nem panaszkodhatok, mert egészen jó kisbaba. Kb. 3 óránként eszik, este 8 körül fektetjük le, éjjel fél 2 körül kel szopizni aztán meg fél 6-kor.
Sajna sokat bukik, illetve bukott, így a gyermekorvos tanácsára kipróbáltuk a Sinlac tápot, amit étkezések előtt kellett adni neki. (2-3 kiskanállal), de nem használt, így most egy motílium (bocs, ha rosszul írtam...) nevű porral próbálkozunk, napi 3x. Ez úgy néz ki, segít.
Szóval Botival szerencsére semmi gond.

Nekem viszont meggyűlt a bajom a melleimmel, illetve a fejéssel... Egy héttel azután, hogy haza jöttünk, begyulladt a jobb mellem. Egyik reggel arra ébredtem, hogy 38,5 fokos lázam van. Irány a klinika. Ott lefejte az egyik nővér, majd antibiotikumot is kaptam... Nagyon fájdalmas volt a fejés, na, azóta megtanultam rendesen fejni. Olykor a kézi gépet is bevetem, és néha fagyasztok is le tejet. Én lüke, meg attól tartottam, hogy nem lesz elég tejem... A Laktoherb nálam aztán bevált! :) Azt én is érzem, ha már közeleg a szopi ideje: olyan, mintha lassan összehúznák a ciciimet, illetve bekeményedik. Ezt szoptatás közben is érzem.

Ezen kívül azért már helyrerázódtak itthon a dolgok, kezd szépen kialakulni egy napirend is. Kezdetben azért megszenvedett velem az egész család, mert eléggé magam alatt voltam. Sírás, veszekedés, elkeseredés stb. stb. Az első két hétben itt volt anyukám, férjem is, utána is, hogy haza ment anyu, ez a második nap, hogy kettecskén vagyunk Botival napközben. Nagyon élvezem, egyedül a 4. emelet nehezíti meg a dolgunkat, ha menni kell valahova. Pedig most, hogy jön a tavasz, meg egyébként is, nagyon mennék már ki vele sétálni. Hétvégén jó lenne apával együtt tenni egy kört a környéken. :)

Védőoltások: mi a trópusi betegségek elleni kivételével mindet kérjük.

Étvágy: én szinte egyfolytában tudnék enni. Még éjszaka is, mikor kel Boti, meg megyek fejni. Csak nem nagyon akarok zörögni az éjszaka közepén, mert képzeljétek, apa ki kellett, hogy költözzön a nappaliba aludni, ugyanis szegény, Boti minden egyes nyöszörgésére felébredt, míg bent aludt a szobában. Nálam működnek az ösztönök, és csak akkor ébredek fel, ha tényleg éhes. Amúgy Boti is elég hangosan alszik. Mármint sokszor igen hosszasan nyögdécsel, nyeldes, cuppog, mielőtt valóban felébredne. Ja, és úgy meglepődtünk: szinte minden éjjel feltornázza magát a kiságy fejvégéhez. :D Eszméletlen! Másnál is csinál ilyet a babó?

No, megyek burkolok valamit, mielőtt ébred Boti. Meg aztán nem akarok kisregényt sem írni. Gondolom, ezt ti sem szeretnétek annyira... :)

Szép napot mindenkinek!
erusverus

sziasztok!

élek ám én is, csak nagyon változóan vagyok, inkább csak olvasok.
Meg a net is betegeskedik itt anyuéknál

Hétvégére hazamegyünk egy kicsit, próbajáratra, de már előre gyomorgörcsölök rajta, hogy hogy fogok egyedül boldogulni.
Tegnap este órákon át sírt Berci, ha nincs ott anyu, nem tudom, mit csinálok vele...

De a férjem borzasztóan igényelné, hogy legyünk egy kicsit - csak azt nem fogja még, hogy akkor segíteni is kellene nekem, és nem a szgép előtt ülni, amikor üvölt a gyerek...
Na, igyekszem nem görcsölni előre, de hát ilyen irracionális dolog a szorongás.

Nem gondoltam volna, de én már nagyon várom a kekszevést, de az még nekünk nagyon messze van, még 3 hét...
Hogy is kérdezzem.. szerintetek olyan kekszet lehet enni addig, ami anyának is ízlik, de nem maceráljuk a veszélyes részeket? Szóval hogy az O is árthat, vagy csak a konkrét összegabalyodás?

boruska

Lili szinte minden alvásnál keresztbe fordul az ágyban. Most már egy szinttel lejjebb tesszük az ágyat, hogy a fejvédőt (rácsvédőt) fel tudjuk tenni, mert ez így elég buksiveszélyes... Vagy másik tippem még, hogy összehajtogatott pokrócot teszek a rács elé... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori, szerintem az mehet nyugodtan.. már én is gondolkodtam rajta... messze még az a hat hét!!! :)
és egyenlőre csak itt a gép előtt eszem a szimpla ikeás kekszet.. de ettől csak a se***em nő meg.
Ma kezdtem el rendesen enni.. ez a hasmenős vírus után.. de legalább rásegített a kilók elvesztésére.. -10nél járok!!! :)

Nálatok mennyi idő után kezdte el élvezni a fürdetést? Igazából már annak is örülnék, ha nem üvöltené végig az egészet.. olyan hangok jönnek belőle, hogy szinte félek... A végére teljesen leizzadunk, és mehetünk mi is fürödni apával.. :?
Vendég

Kakti, nekem Lilla volt ilyen, két garnitúra fejvédővel nyomtuk, hogy mindenhol körbeérje :lol:

Nóri, Bea és a többi kisgyerekesek,
nálatok a pici biztonságban van a nagytól? nálunk Lilla húzza-vonja, kiborítja, kiszedi, bemászik hozzá :roll: :rol Léna kb. a plafonon se lenne biztonságban tőle. Kezdek kikészülni ettől a 24 órás szemem rajta projektől :roll: ti mit csináltok a naggyal? vagy csak mi húztunk ilyen rossz lapot :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?