Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt
Hát Ircsi ez nem kicsit csajos :)

Jó oldalt találtam tegnap este:
http://nassolo.blogspot.com
egy csomó süti recept,köztük kevertek amik a kedvenceim :) csak összekevered megszórod oszt kész :) apukám névnapja lesz csütörtökön szerintem elkészítem a citromkrémes sütit.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tina Maccsról tudsz valamit??

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Vonalzó csere,míg nem kapom meg a kisfiúsat :)

evilany

Sziasztok!

ÚÚúgy nem volt kedvem reggel felkelni! :-)

szilvás76

Sziasztok lányok! Kicsit elbizonytalanodtam, hogy írjak-e még, mert lassan kezdem furcsán érezni magam a válasz ill. reakció nélkül maradó monológjaimmal. Kicsit érzékeny a lelkem az utóbbi idökben, talán Bekrit is én riasztottam el, meg Maccs se bírja a story-aimat, ki tudja!? Kicsit reméltem azt is, hogy legalább te Évi, mint képek imádója és a lakberendezés lelkes híve megnézed a gyerekszobás képeimet a közösön, de talán ez a célzás is elsikkadt a hosszas mondandóm rejtekében. Akárhogy is, remélem nem bánttotam meg senkit (bár szinte bögök és gombóc van a torkomban) és remélem nem haragszotok, hogy levezetönek megírom aktuális keserüségemet, habár titeket Vanilia kivételével egyáltalán nem érint... Akit nem érdekelnem a lányom beiskolázásának kálváriája, nyugodtam ugorjon, mert hosszú lesz. Nagyon ki vagyok dölve töle, mert nem látok esélyt a megoldására és ez annyira kiábrándít.

Szóval:
Csajok itt van a világ vége! Teljesen magam alatt vagyok, hihetetlen fejleményekkel teli a tegnapi nap. Úgy néz ki, hogy Imi minden igyekezetünk ellenére nem lehet iskolás, mert eleve elzárkózik az iskolaigazgató elöle. Már rám várt az ajtóban és rögtön félre is volt, hogy nem lát esélyt rá, stb. stb. Még mielött Imi a próbaórán végzett volna már készen várta az ítélet, semmi esélyt nem adva neki. Megeszem a kalapom mérgemben tényleg. Átolvastam közben az idevágó jogszabályokat és az se ad nagy reményekre okot, de ennek ellenére küzdeni fogok a gyerekemért, mert megérdemli a sikert. Most kicsit az az érzésem, hogy Eni példáján szürik le a következtetést, miszerint 6 évesnél fiatalabb nem érett még az iskolára, stb.
Hogy Imi egy másik személyiség és ahogy Eni személyisége, úgy az övé se fog megváltozni, ha egy évvel késöbb kerül iskolába, annyi szent. 5 éve ismerem Imit és ö mindig ilyen volt, ez inkább jobb lett az utóbbi fél évben, mint rosszabb. Imi sugározva, boldogan jött ki a próbaóráról, büszkén mutatta a müvét, mely precízebben és szebben volt kivitelelezve, mint mondjuk a másfél évvel idösebb barátnöjéé, a történetet is részletesen elmesélte, hogy mit kellett csinálniuk és ö mit csinált. Látszott, hogy mindent beleadott és elégedett volt magával, erre jövök én tüzforró arccal és háborgó lélekkel és nem is tudtam az ö saját sikerének örülni, mert ahelyett, hogy átölelhettem volna és megdícsérhettem volna (de akkor is megdícsértem, mert megérdemli) önfeledten, meg kellett mondanom neki, hogy korai volt az öröm. Ö se, én se értem az okát, mert fel nem fogható. Az igazgatónönek ugyan ott volt a kezében a papír, amin le voltak írva a lányom "hibái", de többszörös rákérdezésre sem volt hajlandó elárulni öket. Mondtam neki, hogy ha így állunk, nem is érdekel, hogy mit hisznek vagy gondolnak, én ismerem a gyerekemet, tudom mire képes, tudom, hogy nem túl sok ez az elvárás neki, amit teljesítenie kell elsösként, tudom, hogy most boldog és kiegyensúlyozott lenne, ha iskolába mehetne, hiszen a többi gyereknek a felét ismeri, a legjobb barátnöjével startolhatna, stb. Ez szerintem húzóerö, támpontot és eröt ad bizonytalan helyzetben, segíti a kezdetekkor. Mire az igazgatónö, hogy ö ennek pont az ellenkezöjéröl van meggyözödve, mert szerinte Imi a másik kislány alapján orientálódik. De könyörgöm, ha kérdezek töle valamit, arra a választ nem tudja a másik kislány fejéböl kiszívni, senki nem tudja helyettesíteni, vagy tudja a választ, vagy nem, akkor meg mit akarnak!? Amikor a másik kislány anyjának elmeséltem a kálváriánkat, hát az teljesen kiakadt, a kislányról nem is beszélve. Ök ketten egymást erösítik, Imi nélkül a másik kislány se olyan erös és motivált, ezt már most tudni lehet.
Itthon Imi nagyon lelkesen nekiesett az iskolaelökészítö gyakorlókönyvnek, amiböl már a 3.-at csinálja önszorgalomból, maga maga. Zömmel teljesen önállóan, ha valami nem egyértelmü megkérdezi és megoldja egyedül hibátlanul. Ma hirtelen felindulásból 20 oldalt (!) csinált végig. Akkor nincs kitartása, nem tud koncentrálni, nem tud rendesen megfogni egy ceruzát, egy egyenes vonalata meghúzni, összefüggéseket felfogni, stb.? Ezt a teljesítményt mind csak az én rózsaszín szemüveggel fedett anyai szemeim látják más fényben? Isten bíz nem értem a világot! Ha annyira a gyerek jóléte az elsödleges szempont, akkor miért vetik vissza azt a gyereket, aki probléma nélkül követi az utasításokat, megül a fenekén, koncentrálni tud a legnagyobb hangzavarban és aki alig várja, hogy iskolás legyen? Miért kell neki is a keserüpirulát beadni, visszavenni a tempójából, melyet ö maga diktál maga magána, kitenni a bánatnak, hogy még egy hosszú évet várnia kell, míg minden barátja elmegy az iskolába?

Annyira gyülölöm ezeket az elvakult agyatlan pedagógusokat, akik egyszerü munkát szeretnének, 25 jólfésült, okos és nyugodt gyereket, akik már írni és olvasni tudnak, akikkel fele annyi munka van. Ennyi erövel itthon is maradhatnának a kölykeim és taníthatnánk magunk is öket, mert talán több odafigyelést és szeretetet kapnának, mint az iskolában bármikor.

Megyek, mert megy fel megint a pumpán és csak behergelem magam.

Kiegészítö: Engem anyám ugyanúgy, ahogy én most Imit próbálom beiskolázni, a köröm feketéjéig küzdve rakott be a sokadik ált. iskolába, mely végre hajlandó volt engem felvenni. Én is nagyon nyuszi gyerek voltam, visszafogott, mint Imi, de jóval butább nála. Engem is lepecsételtek már az elsö körben a "jó" pedagógusok és abból a fiókból csak az egyetemen volt kilépés, addig oda voltam beskatulyázva, a teljesítmény mitse számított. Hát ezért küzdök Imiért, mert mindt már mondottam, megérdemli az esélyt és a sikert! Mindeneesetre nem volt semmilyen hátrányomra a korai beiskolázás, söt éppen ellenkezöleg!

Hát ennyi.
Mentem dolgomra, nyaldosni a sebeim, nem mintha segítene, de kell.

Évi nekem a kevert sütik sose sikerülnek. Az ördög tudja, hogy mit szúrok el, de nekem csak a kelt ill. linzer alapú, max. pedig piskóta, ami szuperül sikerül. :(

Puszi: Barbi
Vendég

Szilvi szia!

Barbi....ne máááá...basszus megnéztem tegnap a képeid csak nem reagáltam :oops: gondoltam befűzöm majd vmelyik hozzászólásba csak biztos a hétvége miatt,keveset írtunk,meg csak futólag..e haragudj,és ne vegyél már semmit magadra...
Szép a szobájuk és akartam is írni a képek alapján nem pici a gyerekbirodalom,hány nm? Igaz 4 gyereknek kell is...a pici hol lesz?

Kislányod kálváriáját sajnálom,tényleg nem értem miért kell kapásból így hozzáállni,begyöpösött egy nő lehet az tuti.Remélem azért nem megy el a kedve Imolának.

evilany

Én meg pont linzert,piskótát sütök "fázva"...tuti összeesik...

evilany

Jó reggelt!

Barbi
Másik szakvéleményt nem lehet kérni?
Egy másik iskola????
A környezetemben az a megfigyelhető, hogy inkább 7 évesen adják iskolába a gyerekeket...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi egyáltalán nincsen szakvélemény, mert a reform áldozatai vagyunk. 2008-ban jött ki az új törvény 2009-ben kezdték a gyakorlati kivitelezését, mely a remélt pozitív effektus helyett pont a másik végletet érte el. Az iskolába készülö gyerekeket a régi gyakorlattal ellentétben nem az iskolakezdés évében nézi meg az egészségügyi hivatal orvosa, hanem már 4 és fél-5 évesen, hogy elöbb ki tudják szürni azokat a gyerekeket, akiknek a fejlödésével mozgás vagy beszég esetleg szociális képességek terén gondok vannak, lehetöséget biztosítva ezáltal az idöben történö beavatkozásra és fejlesztésre. Mivel ez a reform pont ilyen szerencsétlen idöpontban lépett érvénybe, Imi pont két szék között landolt, mert a hivatal orvosai túlterheltek, mivel két évfolyamnyi gyereket kell megvizsgálniuk: a régi rendszer szerint a mostani majdnem 6 éveseket és az új rendszer szerinti mostani 5 éveseket. A prioritás a mostani 5 éveseken van, a 6 évesekre nem jut idöben idö vagy egyáltalán nem lesznek iskolakezdésig megvizsgálva. Mi az idöpontunkra lassan két éve várunk. Hívtam már nem egyszer a hivatalt, de csak csütörtök du. két órát vannak nyitva és akkor azt mondták, hogy a mi ovink az utolsó a körzetben, nem biztos, hogy még idöben sorra kerül. :( Kértem az ovit, hogy kezdeményezze a hivatalnál Imi vizsgálatát, nem történt semmi. Az iskolánál van most a labda a törvény szerint, mert Imi még nem iskolaköteles két hét tolódás miatt. Ha szept. 30-ig született volna, én dönthetnék a beiskolázásáról, de így az iskola joga ez. Namármost a jogszabály szerint az iskola nem dönthet csak úgy, ha kérdéses az eset, meg kell kérnie a hivatal orvosától a kivizsgálást, ha az elsö kivizsgálás eredménye is még határeset, a beiskolázás elött 3 hónappal, esetünkben június közepén még egy hivatali orvos általi kivizsgálás esedékes. Ezzel szemben nekem azt mondta az iskola igazgatónöje, hogy a kooperációs tanárnö, aki kétszer látta Imit eddig ill. övele együtt összeülünk és eldöntjük májusban Imi végleges sorsát. Hát ezt meg fogom vétózni elfogultság miatt. A kooperációs tanárnövel már az elsö körben összevesztem, mert szerinte Imi nem iskolaérett, mert túl alacsony és mert visszafogott. Hát csessze meg! Bejön egy vadidegen az utcáról és rögtön kiosztja az elvárásait, csináld ezt vagy azt. Imiböl hiányzik az alapvetö emberbaráti bizalom, senkiben sem bízik, csak bennünk, a bizalmát meg kell nyerni, de ha valaki egy bizonyos módon lép fel, akkor annak esélyt se ad elsö körben, nehezen nyílik ki neki és müködik együtt. Nem csodálom. Amikor megláttam ezt a nöt, nekem is az volt az elsö gondolatom, hogy azt hittem, boszorkányok már nem léteznek. Valami rémes a nö megjelenése, ilyesztö, félelmetes és undok. Semmi barátságos vonást nem tudtam benne felfedezni se elsö, se többedik körben. Nem csodálom tehát, hogy Iminek ö nem jött be és csak nagy nehezen állt vele egyáltalán szóba. Idövel, ha mondjuk ö lenne a tanárnöje és minden nap találkozna vele, megszokná, de elsö körben nehéz ügy.
Most próbálom a másik iskola igazgatónöjét elérni és megkérdezni mik a lehetöségeim az átiratásra, de nem veszik fel a telefont. Ott ma van a hivatalos beíratás. Ha nem a területileg illetékes iskolába viszem a gyerekem, nagyon nehéz a beiskolázását megoldani, mert a felülrendelt iskolai hivatalon keresztül megy az ügy és nyomós okot kell kibökni hozzá. Hát megpróbáljuk a b tervet.

Remélem kimerítö választ sikerült adnom a kérdésedre!

Barbi
Vendég

Óoó boszorkány mint tanítónő :( szegény gyerekek :( el tudom képzelni.

evilany

Ma reggel "elment" a Cicám is. Ennyi adatott neki, eddig hatott az a szuri...

Anyu is sír, én is sírok.

Elég volt, remélem, abbamarad ez a rossz "sorozat"... :cry:

szilvás76

Barbi
Akkor nem annyira szuper a német iskola-rendszer.... :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi :(( sajnálom...
És nagyon remélem hogy vége a rossz szériának!!

evilany

És olvasom lesz kiskutyus!
Daganatos állatok:hát ez olyan fura,nem-e ezek a hiper szuper tápoktól,rengeteg rákos cicát,kutyát hallok :evil:

evilany

evilany

Szilvás nagyon sajnálom! Talán a dolog jó oldala, hogy helyükre az új babával új cica és kutya is beköltözhet, elölröl kezdhettek mindent, a cica meg egy szeretö családi körböl ment a másvilágba mások gondoskodását élvezni. :(

Ircsi amit beszúrtál, azt gyorsan áttanulmányoztam és a leírtak kb. felénk is így zajlanak, ami pedig az iskolaérettség kritériumait illtei, nem tudok olyat találni, ami Iminél kérdésessé tenné az iskolaérettségét. Nem ül a szoknyám szélén, kitartó, figyelmes, érzelmekre figyel és reagál, kudarcot jól kezeli, feladat felfogása és tartása kifogástalan, mozgása jó (amióta minden nap több km-t biciklizik minden idöjárás mellett az oviba, igazi sportoló lett), a beszéde jól érthetö, logikai összefüggés és idörendi besorolása kifogástalan, cipöt beköt és dumál közben, mi kell akkor még?

Az egész szerintem nem a gyerek "hibája", hanem a mi szociális besorolásunkkal van gond. Kis lakás, sok gyerek. Ez ebben a társadalomban nem túl pozitív. Ez amolyan hatalmi harc felnöttek között a gyerek rovására. Engem lekezelnek és lenéznek, mert a hivatalosan társadalmilag elfogadott két gyereknél többel rendelkezem, mégis rendezett családi hátteret biztosítunk, összetartó és bizalomra alapozott családi kupacot, melybe mind az óvoda, mind az iskola megpróbál a maga módszereivel bekavarni, mert nem türik a hatalomvesztést. Ezt Eni is már megtapasztalta a saját börén, sajnos...

Barbi
Vendég

Na megy a rugkapa a hasamban,leért a reggeli :lol:

evilany

Hatalmi harcok :cry: :evil:
És ráadásul még külföldi is vagy... :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi.
Biztos, hogy nektek "jó" Németországban? Vagy csak abban a városban?

Nem tudom, mit tudsz tenni, de ez sem a gyereknek (elsődleges szempont) sem Neked (így az egész családnak) nem jó!

szilvás76

Nálunk is inkább 7 évesen mennek suliba. Eleve az évvesztesség határát májusra hozták (az "én időmben" szeptember volt) no meg a szülők sem akarják a "sok" 7 éves közé adni az iskolaérett 6 évest. Inkább ráhúznak egy évet.

Nem tudom, amúgy mi a jobb?
De ha a gyerek AKAR menni, érett stb... Akkor sztem engedni kell(ene)

szilvás76

Sziasztok,

Maccsot nem riasztotta el senki, csak teljesen máson pörög most, finishben a ház-projekt, mindig van valami, ha nem ő intézkedik, akkor a férje, és rámarad a házimunka, gyerekek, stb. Úgyhogy alig van lélegzetvételnyi ideje. De jól van, majd biztos jön, ha lesz ideje.

Barbi, én akartam írni, hogy tündéri a gyerekszoba, én az ilyet szeretem, nem a csupa műanyag vackokkal teli Barbi/Hercegnő/Superman/anyámkínja szobákat, igazi gyerekbirodalom, ízig-vérig. Nagyon tuti!!! (Aztán valahogy kimaradt, hogy ezt le is írjam) Az iskola dolgokhoz én már egyszer írtam, de más véleményen vagyunk, hát ilyen az élet, nem kell egyezni, sőt, ettől színes a világ. De ettől függetlenül szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Kép
xtina75

Szilvás, sajnálom a cicát...!!! Szegénykém, most már csak JÓ történjen veled!!!!

Kép
xtina75

Viszont ha EBBEN a suliban nagyon erőlködsz, és enniyre ellene vannak, sztem a gyerek szívja meg. Majd arra állnak rá, hogy bebizonyítsák, nekik volt igazuk...

Másik suli kellene szerintem, ha megoldható...:-(

Köszi lányok az együttérzést, már egészen befásultam. :-(
Csak ez az "Örökmozgó" vígasztal, meg a Gézengúzom "kint".
Komolyan, a családom ad most erőt sokmindenhez.

Ez mondjuk így van rendjén. :oops: :?

szilvás76

Szilvi a gyerekem menni akar és érett. Nálunk is megvan ez a tendencia, hogy sokan visszafogják a gyereküket és 7 évesen vagy majdnem 8 évesen lesznek elsösök, de így sokkal rosszabb mindenkinek, mert egy 6 éves és egy 8 éves mégis más... Ezért is vezették be ezt az új renszert, hogy ne legyen ez a késöi beiskolázás változatlanul trend, hanem visszatérjenek újra az egységes 6 évhez és ezt minden gyerek éretten élje meg. Idöben kaphassanak a felzárkózáshoz esélyt, stb. A német gyerekek 50%-a részesül valamilyen terápiába az iskolakezdésig. Itt tartunk mi, a fejlett ipartársadalom. Az átl. német gyerek nem mozog, hozzák-viszik a szülök autóval az oviba, késöbb az iskolába, ha sportolni jár egyszer egy héten a gyerek, az oda ill. a visszaút is autóval történik és még sorolhatnám. A német gyereket állandóan cipelik a szorgalmas szülök és akik megtehetik valami különórára, de a gyerekre, mint gyerek nincs idejük és energiájuk, a gyereknek mennie kell a különbözö fejtágításra, mert különben rettegnek a szülök, hogy lemaradnak a társadalom legjobbjai mögött. Mi nem követjük ezt a példát, a gyerekem maga dönti el, hogy mit szeretne, mihez ért, mi érdekli és ehhez igazítjuk a napirendünket. Sokat mozgunk, sokat játszunk, sokat foglalkozunk velük, igyekszünk a természetes kíváncsiságukat kielégíteni, az igényeiknek eleget tenni, új impulzusokat adni. Nagyon szeretnek múzeumba járni, techniaki dolgokkal bíbelödni, olvasni, ismeretterjesztö filmeket nézni és az ott látottakat megbeszélni, esetleg kipróbálni, szeretnek barkácsolni, kreatívkodni, sütni-fözni, szeretik a gyerekeknek alkalmatos hangjátékokat, zenét, de legalább ennyire szeretik a klasszikus zenét is. S még sorolhatnám. Az iskola feladata vagy legalábbis a jó pedagógusé, a gyerek egyéniségét emberszámba venni, a tudását támogatni és kiépíteni, a tehetségét és érzékét kifürkészni és továbbfejleszteni, motiválni, dícsérni. Eninek pl. szárnyakat adott a tanárnöje kétszeri dícsérete (két év alatt ennyi jutott neki)... A nö emocionálisan olyan hideg, mintha hibernálva lenne! Míg a páros osztály tanárnöje, akivel sose volt semmi dolgom, mindig boldog, ha minket lát, mint kis család, örül a gyerekeknek, üdvözöl minket mindig, utcán összefutva is és szívesen beszélget velem is és a gyerekekkel is. Sajnos azonban titok fedi a beiskolázásig, hogy ki lesz az adott osztály tanárnöje, így nincs esély se, hogy lepaktálhasson az ember bárkivel is.

Idöközben elértem a másik iskolát és ott teljesen másképpen reagáltak. Sokkal megértöbbnek és komplikációmentesebbnek tünnek elsö benyomásra, de meglátjuk mit hoz a jövö!?

Mi nagyon a két szék között landoltunk. Kivetett minket a társadalom a másságunk miatt, a családunk szintén ugyanezen okból és magunknak kell minden harcot hü harcostárs nélkül végigküzdenünk. A saját családjaink pl. nem fogadják el a szabadúszó karakterünket, hogy nem vagyunk hajlandóak egy fönök-alkalmazott viszonyba beszálni a biztosnak vélt fizetés reményében, hanem a magunk urai akarunk lenni és maradni, amíg csak bírjuk. Miután egyik családtagunk se merte meglépni az önállóság ezen bizonytalanságát, nem is tudják elképzelni, hogy mi ebben a poén!? Ez van.

Megyek teát fözni. Tegnap egész nap nem ettem az idegtöl. Ma sincs túl fényes kedvem, szükül is a gyomrom.

Barbi
Vendég

Szilvi teljesen igazad van. A csatát elvesztettük, de a háborút még nem. Nem akarom ezeket az embereket Imi felvételére kényszeríteni, mert a gyerekem sínyli meg, de nincs más választásom, a törvény kötelez az út egyfajta végigjárásához, akár tetszik, akár nem. Én személy szerint gyülölöm ezt az iskolát, a nagylányom is csak azért megy oda, mert mennie kell, de minden reggel áll a bál, mert húzza az idöt, hogy ne kelljen még mennie. Öt is csak azért vették fel mint egyetlen nem 6 évest, mert különben nem tudták volna az elsö osztályt gyerekhiány miatt indítani. Kegyelemböl, de nem szívbéli jóságból és ezt a kezdetektöl éreztették a gyerekemmel. Eni az elsö hetekben szárnyakon repült az iskolába, tanulni akart és bizonyítani, de öt sem hagyta hidegen az ott eluralkodó atmoszféra és hamar megmérgezte minden ambícióját, behúzta a kéziféket és azóta jobb megoldás híjján azzal autózunk. Ha Imit a másik iskolába el tudom passzolni jó kezekbe, Enit is átrakom. Akkor az egész banda egy kupacba lesz, mert az ovi az iskolaudvar alatt van, van egy közvetlen átjáró is egyikböl a másikba, együtt tudnak jönni-menni. Két évvel ezelött is tettem már egy próbakört, de akkor volt éppen igazgatóváltás és nem lehetett tudni, hogy ki jön és milyen lesz. Az iskolát is átszervezték, rizikós lett volna, no meg az se volt biztos, hogy az ovinál maradunk.
Sok ismeröstöl hallottam, hogy a területi iskolával gondok voltak és a leírt gyerek egy másik iskolában pár hét alatt kivirult és fellendült, jól teljesített. Csak meg kell találni az alkalmas objektumot elérhetö közelségben. Neünk csak ez a két iskola jutott, Waldorfba nem adom be a gyerekeimet. A szabad evangélikus meg brutális fizetös és nem sok jó hallani felöle. No meg nekünk már messze is lenne.
Hát ez van. Nem akarok a gyerekemnek rosszat, mert ha neki rossz, nekünk is az. Eni minden nap vagy bögve, vagy csak simán kétségbeesetten jön haza s rajtunk veri el a port, itthon engedi le a gözt és ez nem túl pozitívan hat ki mindannyiunkra. Szegényt annyira sajnálom és már annyi tiszteletkört tettem érte minden látható eredmény nélkül, hogy már nem tudom mivel vígasztaljam a szerencsétlent. Remélem kapunk még egy esélyt!

Tegnap pl. nem kellett házit csinálnia, mert összegyüjtött 10 szorgalom pecsétet és beváltotta. Helyette önszorgalomból csinált viszont a gyakorlókönyvében kb. 20 oldalt, matekozott, írt, tudomisén. Ilyenkor olyan büszke vagyok rá, hogy csak na és ö is elégedett magával szerintem, mert neki ez sikerélmény.

Megyek most már tényleg teázni.

Köszi a szobás elismeréseket. Nem tudom, hogy mekkora a barlangjuk hivatalosan, de olyan 30-35 nm meglehet. Nekem se jönnek be a csicsás gyerekszobák, nálunk minden egységes, de kellemes. Sokminden bútor a lomtalanításokból származik, mint pl. a vitrin, az íróasztal az emeletes ágy elött, a nagy a játszóasztal, az egyik forgószék és még pár apróság. A rácsos ágyat a barátnömtöl vettük, Regö ágyát használtan (az is rácsos eredetileg), a zöld ajtós szekrényt a barátnöm akarta kidobni, onnan mentettem meg, s csak a többit vettük újonnan. Nagyon szeretjük ezt a lakást, mert világos és meleg (nyáron persze túl meleg, nyitott ablakok és ajtók mellett van napközben szük 40 fok a gyerekeknél).

Barbi
Vendég

Barbi,nagyon tetszik hogy minden fa és ládák,tárolók... szép! Akár új akár sem...engem ez sosem zavart.(nem is voltunk sosem gazdagok...)

Tina köszi a hírt Maccsról!

evilany

Barbi
Azt tudom, hogy én majdnem 7 évesen kezdtem az iskolát. És iszonyatosan nehéz volt. Az én védett világomból bekerülni egy másik rendszerbe... nagyon sokat sírtam...
A mai eszemmel tudom, hogy igazuk volt a szüleimnek akkor, de abban az időben nem így láttam...
Egy faluban éltünk és bekerültem egy városi iskolába, ahol román nyelven folyt az oktatás... (pedig én a magyar mellett tanultam románul is....)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi :( neked akkor csupa rossz tapasztalat.
Én is évvesztes voltam,emlékszem hogy sírtam mikor az ovis csoporttársaim elballagtak és hiába voltam nagycsoportos én maradtam még egy évet :lol: de más hátrányát nem tapasztaltam hogy 7 évesen kezdtem.

evilany

Ircsi nem lehetett leányálom a te iskolakezdésed sem! :(
Közben hívott az a kooperációs tanárnö a területileg illetékes iskolából, hogy május végéig adnak haladékot. Most se volt hajlandó megmondani, hogy konkrétan mi nem teteszik, csak annyit, hogy Imi satnya. Majd gyúrunk 8 hét alatt vagy 10 cm-re, ha az segít, mondhatnám cinikusan. Na ballagjanak el a fenébe tényleg. Amikor Eni iskolába került, 2 másik is ment, másfél évvel volt az egyik kislány idösebb Eninél, egy fejjel alacsonyabb és az én normál méretü lányomnak a fele széltében. Nem a mi iskolánk volt érte felelös, abba az iskolába került, ahová most én is kinyújtottam az érzékelöimet, mert azzal laktak szemben, de ha a méretre gyúrtak volna, mint kifogás, akkor az a kislány még most se lenne iskolás, mert még most is egy fejjel kisebb Eninél...
Nálunk akkor lasztiba se rúgott volna...
Vendég

Évi a kisebb dobozokat a Tengelmann csödjekor vettem, a non-food raktár tartalmát adták el semmi áron és minden nap elmentem a babakocsival 2-3 dobozért, mert 1 Euroba kerültek. :shock: 8)
Vendég

Évi
Az volt nehéz, hogy SENKI voltam....(és sokszor érzem ma is ezt)...
A románok között MAGYAR vagy. Ez a Ceausescu-korszakban nem volt előny. Ma se az.
Itt viszont ROMÁN vagyok....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi akkor Te is feltalálod magad :wink:

evilany

és nem voltam 10 éves, mikor meghalt az anyukám. Egy agyi aneurizma megrepedése 2 nap alatt végzett vele... 20 éves voltam, mikor az apukánk is meghalt....
Mégis pozitívan nézem a világot, és azon vagyok, hogy Katának szebb, boldogabb élete legyen....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,nem lehet könnyű.A szülők elvesztése miatt pedig főleg...gondolom ti hárman jó testvérek vagytok,a képeket elnézve.
Nekem élnek a szüleim bár apa nagyon beteg. Nagyon remélem hogy megéri Tamáskát..de azt tudom pl.egész kicsit voltunk mikor anyukám fél éven belül elvesztette mindkét szülőjét,és így utólag tudom segítsége nem volt(nem volt túl jó a kapcsolatuk sem akkoriban) csak a2 "nyűg" 2 kisgyerek a nyakán,hát akkor ő nagyon megváltozott,és sosem lett a régi...bár hogy milyen a régi csak a képek alapján tudom.(ezért is akkora kincsek nekem a babakori képek..) szóval,ez valami borzasztó lehet.

evilany

Ircsi, Te Erdélyi Magyar vagy, aki már itt él! ;-)
És nagyon sokan a kisujjadat sem érik!

Nekem a Nagyapám mondta mindig ezt, igazi Székely ember volt. Bár én már ide születtem Magyarországra, de büszke vagyok a gyökereimre.
Az más, hogy a kinti rokonok nem kíváncsiak ránk.
:roll:

Tudom, egészen más felnőttként, de legalábbis már "tudatánál" lévőként jönni.

Aki így áll hozzád, az kapja be, szerintem csak irígy arra, amit elértél, gyakorlatilag úgy, hogy nem volt teljes hátországod a leírt családi tragédiák miatt.

Nehéz lehetett!!! :( :( :( :( :( :( :( :(

szilvás76

http://teszvesz.hu/item948846147_yessic ... adrag.html

egész jó áron van. (nekem már nem kell több jelenleg :) )

evilany

Évi
Nem könnyű... DE... a pocakomban van Kata hosszú küzdelem után... van munkám, amit szeretek... és nem utolsó sorban, van egy nagyszerű párom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:lol:

szilvás76

Tényleg,Ircsi,ficereg a baba sokat??

evilany

Katicának készült....
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nagyon édes :) te kötötted? (le a kalappal...)

evilany

Szilvi félidős vagy! Hurrá!

Ja,szerdán szülőszoba látogatás lesz... :?

evilany

Tök jó szerkó!
Nagyon aranyos. :-)
Te kötötted?

szilvás76

Azért fájt, hogy itt én voltam a rossz, mikor Csillagnak ajánlottam, hogy forduljon pszichológushoz, pszichiáterhez.....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Saját munka....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:o