Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lilluska!

Nem a Kútvölgyiben volt, hanem a XV. kerületben, az eddigi nőgyógyászom.3 éve jártam már hozzá és eddig semmi baj nem volt. Most valahogy flegmának éreztem. Ezek szerint nem volt alaptalan a megérzésem!!!! A Kútvölgyiről csak jót hallottam!!!
Az új orvosom dr. Vida Gábor, az egyik ismerősöm ajánlotta. Jövő héten megyek hozzá csütörtökön. Már nagyon kíváncsi vagyok, mert még azt sem tudom, hogy minden rendben van-e? Semmit nem mondtak, csak valamit, hogy jó, és majd jöjjek 2 hét múlva. Ezt az eddigi orvosom mondta. Úgyhogy már nagyon várom a vizsgálatot. És már az ultrahangot is!!!!!!
Asszony
asszony

Van valaki, aki május elejére várja a babáját?
Asszony
asszony

Üdv!

Babarózsa, voltam tegnap dokinál, és kifaggattam kicsit, aztmondta, hogy a Kútvölgyi szülészete a II-es Nőgyógyászati Klinikához tartozik úgymond, tehát ha baj van, akkor odakerülnek a mamák-babák (persze, ha már megszületett a Kútvölgyiben, és úgy ítélik, hogy nem szükséges, akkor nem fogják olyan messzire szállítani (az is árthat), de ha gond van, oda lehet menni, nem kell semmi, és ott látják el az embert, külön orvossal se kell beszélni hozzá (persze, ha az ember megbízik a II-es Klinika nőgyógyászaiban, amúgy sztem az elég jó hely)).
Azt nemtudom, ki mondta, de a normál szülésnél is rákérdeztem, a mentő elvileg abba a kórházba viszi a mamát, amelyikben gondozták (jelen esetben a Kútvölgyibe..), nem kell beleírva lennie a kiskönyvbe se, persze, ha nincs olyan gond, amit az a kórház nem tud ellátni.

Allyra
allyra

sziasztok új vagyok most kezdtem járni a Mészáros dokihoz nagyon szimpatikus.sok dokimvolt mert nem maradnak meg a babák.és mindegyikben csalódtam.mintha nem is lenne ez olyan nagy dolog.nekik.nagy bizalommal vagyok felé mert úgy állt hozzá a problémámhoz.hát drukkoljatok.köszi sisy.
sisy

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:27-kor.
Vendég

Asszony!
szia, nagyon ismerős a sztorid, csak én voltam olyan buta a XV keri orvossal hogy a 26. héten hagytam ott mert akkor már nagyon sok volt belőle. Kiváncsi lennék a nevére privi?
csirke12@freemail.hu
szia
pumpi

Szia Carezza!

A dátumokból ítélve jól elkerüljük egymást a dokinál. Én legközelebb 5.-én megyek a rendelőbe, 6-án az AFP-re. A 18 hetes uh-ra gondolom majd akkor kapok beutalót.Szorítok hogy ne legyen gond a szemölccsel, de szerintem jó hogy alapos és inkább megnézeti, nem később lesz gond belőle.Jól vagy ? Gömbölyödik a pocakod? Én azért már a szűkebb nadrágok gombját kikapcsolom,mert nem kényelmes. Az émejgések szinte már elmúltak, igy már csak azt várom mikor kezd el mozgolódni a picúr.
üdv: Edina
antaledi

Allyra!
koszi az infokat!
erdekes, akkor miert mondtak a Janost? gondolom az van a legkozelebb...
de ha eleve gond van akkor erdemes a II.esbe indulni?
es bemondas alapjan elhiszi a mentos, hogy a Kutvolgyiben van az orvosom?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Én megkérdeztem a dokimat és Ő is a Jánost mondta, meg sem említette a II.-es számút!
Az engem is érdekelne, hogy ha mentőt hívunk, hogy az vigyen a kórházba, akkor csak be kell mondani, hogy Kútvölgyi és akkor már visznek is???

Györesz 34+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Szerintem a mentős megnézi a kiskönyvet, abban pedig benne van a doki és a kórház neve, legalábbis nekem. A kiskönyvre pedig mindenféleképpen szükség van, később a kórházban is.

Gabi
efgabi

Szia!
Sisy! Drukkolok neked! Mennyi idős a babád?
asszony

Szia Asszony! Köszi a drukkolást még sehol a baba mert nem merek már nekivágni csak úgy.Megbeszéltünk mindent a Mészáros dokival végre kapok valami kúpot hogy megmaradjon a baba.Engem eddig ez idegesitett hogy nem adtak a harmadik babánál sem.el is ment.Az első házasságomból van egy 12 éves kislányom,probléma mentes volt.most az új párommal nemtudom miért nem jön össze.Az első babánk 17 hetesen elhalt.az ultra hangon vették észre.azt követte 2 vetélés.eltelt most másfél év.pihentem és megpróbáljuk.Bizom a M.dokiban nincs más választásom.ha szült nála valaki vagy volt hasonló cipőben léci irjatok.egyébként a Shöpfméreibe jártam nem ajánlom.nagyon jó hogy van ez az oldal igy van kivel megosztani a gondokat.sziasztok sisy.
sisy

Babarózsa!
Gondolom, azért mondták a Jánost, igen, mert az van a legközelebb, és pláne ha kinn van már a baba, és baja van, akkor lehetőleg minél kevesebbet szabad csak szállítani, persze, olyan helyre, ahol el tudják látni.
De ha eleve gond van, akkor egyenesen a II-es Klinikára érdemes indulni. Nekem legalábbis eztmondta a dokim...
És igen, a kiskönyv elejében benne van a gondozást végző orvos neve meg rendelése (már ha sikerült már kitölteni :-) nekem még nem ;-) ), és az alapján visz a mentő.
allyra

Sziasztok!
Szerintem mást tud a SOTE II., mint a János. Én úgy tudom, hogy a II.-ön van PIC. Tehát, ha tegyük fel 24-28. hétre születik a baba, akkor tuti odavisznek, ha lehet akkor még 2in1. Viszont, ha egy kis légzés probléma, vagy ilyen kisebb-nagyobb elégtelenségek fordulnak elő, vagy nagyon besárgul a baba, akkor "elég" a János kórház.
Vendég

Sisy
Én szültem a Mészáros dokinál, és nagyon meg voltam vele elégedve, már a szülés előtt is jó pár éve hozzá jártam szürésekre. előtte volt pár doki akikhe jártam, mivel mindig máshol laktam, de egyik sem volt valami nagy szám szakmailag. a szülésemnél is maximálisan ott volt és mindig kedves, nyugodt, higadt volt, és még a humora is jó. Jó kezekben leszel.
A párodat már vizsgálták? Nemlehet valami genetikai összeférhetetlenség?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Asszony,

olvastam, hogy Vida Gáborhoz fogsz járni és május elejére várod a babád. Nincs privát mailed, hogy oda írjak?

Ildibaba
ildibaba

Szia Gumicukor! Volt a párom egy sperma vizsg.on.de csak az derült ki hogy lassabbak mint kéne és soknak úgymond gnóm a feje.DE a doki azt mondta max.nemesek teherbe.mert a lassú meg a gnóm ki sem birja a hosszú utat.végül is logikus.szerintem meg az első egy véletlen szerencsétlenség a többi vetélés meg az előző miatt lehetett.most másfél éve már.talán rendbe jött bent minden.kapok majd valami kúpot hátha a sárgatest hormonom vacakol.köszi a biztatást a M.dokival.jó lenne már bízni valakiben.Sisy.
sisy

Sziasztok!
Tegnap hazajöhetett Dávid babánk!!!! Kép Kép Kép Kép
Liv

Kép

Kép
liv

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:28-kor.
Vendég

Szia Liv,

bár már régen nem írtam ide, rendszeresen olvastam a leveleiteket. Nagyon örülök, hogy jól és most már együtt vagytok! Legyen nagyon sok örömötök egymásban és jó egészséget kívánok!

Ildibaba
ildibaba

Sziasztok!

Liv!
Nagyon örülök, hogy végre együtt lehettek Dáviddal, most már minden rendben lesz!KépKépKép

Sisy!
Szintén Mészáros dokihoz járok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Három éve nála születtek az iker fiaim, és most október 7-én pedig a negyedik fiam. Nagyon lelkiismeretes, maximálisan odafigyel minden részletre. Biztos, hogy jó kezekben leszel!Kép

Gabi
efgabi

Allyra, nekem mas orvos van ott meg
mert akkor a csaladtervezo kozpontba jartam, most huzzam ki?Kép
es azon kivul meg van egy orvosi beiras a konyvemben, tiszta kaosz

Kép
babarozsa

24-28 hetreKép
remelem ehhez nem lesz szerencsem, es senkinek

Kép
babarozsa

Szia GABI! Köszi a jó híreket a Mészáros dokiról,eddig csak jókat hallok.Drukkolok a szüléshez.Sisy.
sisy

én hallottam rosszakat is már itt róla, de inkább csak magadra hallgass szerintem...

Kép
babarozsa

Oké.nagyon nincs más lehetőségem.A Vida dokiról is jókat hallottam még egyszer mikor bent feküdtem.Pont egy nővér dícsérte.sisy.
sisy

persze szerintem mindenkirol vannak jo, es rossz velemenyek, az orvos is emberKép

Kép
babarozsa

Babarózsa, hát, akkor tényleg írass be valamit a kiskönyvbe, amiből egyértelmű lesz a dolog. Szerintem, ha megkéred, simán megteszi a dokid.
Cinicini, pontosan, énis erre gondoltam :-)

Allyra
allyra

Szia Ildibaba!

Örülök, hogy írtál! Megadom az e-mail címem:asszony@westel900.net
Vagy: hercegnofree.hu@freemail.hu

Mindkettőt használom!!
asszony

Allyra, amugy honnet tudjak egy nevbol, hogy melyik korhaz, mert korhaz nincs melle irva azt hiszem
de majd ha megyek legkozelebb beiratom

Kép
babarozsa

Én beszéltem a mentőszolgálattal. Ha nincs fogadott orvosod akkor a lakóhelyed szerint visznek kórházba. Ez akkor is így van, ha a mentős úgy itéli meg, hogy minél előbb ellátásban kell részesülni a kismamának és nem érnek rá átkullogni a város másik felére. Persze Pestről nem fognak levinnni Kaposvárra akkor sem, ha az időbe belefér. Nyilvánvaló, ha koraszülés ténye forog fent akkor is a megfelelő helyre visznek.
Ha minden rendben, csak egyszerűen nincs otthon apa (véletlenül) és nincs aki bevigyen akkor a fogadott orvos kórházába visznek. Azt mondta a diszpécser néni, hogy ehhez a kórházak igazolást szoktak adni, van aki külön papírra és van aki a kiskönyvbe írja.
Gondolom ezt mostanság egyre szigorúbban fogják venni, mert tegnap hallottam, hogy sokan ingyen taxi-nak használják a mentőszolgálatot.
Vendég

Sziasztok!

Lív: Gratulálok a baba hazajöveteléhez!Kép Most már biztosan minden rendben lesz!

Efgabi: 7-ére vagy kiírva? 8-án fogok szülni császárral. Lehet, hogy talizunk?Kép

Lilluska, Gumicukor: Nagyon aranyosak vagytok!Kép Szépek a gyerkőcök.

Kati
kfk

Cinicini!
ezt jo tudni, ha esetleg nem erne haza a parom a szulesre, es mondjuk ejszaka jon rank amikor senki sincs ott

Kép
babarozsa

Babarózsa
Sokan taxival mennek be szülni.
de hidd el a párok megérzik a szülés napját. a párom is reggel elment dolgozni, de egy óra múlva visszajött, hogy inkább itthon marad velünk. akkor még semmi bajom nem volt, aztán délután már babáztunk.
ja és a legnagyobb dugóban mentünk be, apósom meg kivágott a villamossínekre a Margit körúton, hogy nehogy ne érjünk oda időben, én meg csak nevetgéltem a hátsó ülésen 5 perces fájásokkal.
persze beértünk időben, még volt 3órám a fiam megszületéséig Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
tudom, de azert kell vinni dolgokat a korhazba, es azt cipelni a fajasok kozott, lepcson stb.
lehet, hogy konnyu, meg nem probaltamKép

es Isztambulbol nehezebb hazaugraniKép

Kép
babarozsa

Babarózsa, igazából ezt nemtudom, de ha egy mód van rá, úgyis maradok a taxinál, hameg nincs taxira idő/lehetőség, akkor valszeg úgyse kívánságműsor lesz, hanem megyünk, ahova kell.. (Sajna olyan lehetőség, hogy vki kocsival bevigyen, nemigen lesz :-( ) A dokim mindenesetre nagyon furán nézett rám, mikor megemlítettem a kiskönyvbe beírást..
Cuccokhoz annyit, h. valszeg itthon lesz a férjem, de ha nem, hát egy db hálóinget akármikor elbírok (amúgy ha azsincs, hát adnak ;-) ), telefon van, a kórházi csomagnak meg tulképp mindegy, hogyha pár órával később ér be esetleg :-)
allyra

Szia Kati!

Császár lesz nekem is 7-én, 6-án kell befeküdnöm! Ezek szerint biztosan találkozni fogunk!Kép
Most még gondolkodom az alapítványi szobán, hogy odakérjem magam, de csak két-három napra gondoltam. Hétfőn megyek reggel vérvételre, CTG-re, UH-ra, majd megtudakolom a részleteket!
Neked ki a dokid? Lehet, hogy már írtad, de ez a terhességi amnézia nálam elég erőteljes!KépKép

Gabi
efgabi

Szia Gabi!

Na hát!Kép Nekem is hétfőn kell mennem vérvételre, CTG-re. Kihez is jársz?
Gondolkodom én is az alapítványi szobán, majd meglátom. Nem tudom melyik lenne a jobb.
Az én orvosom a Szalay főorvos egyébként.
Szóval előbb vagy utóbb fogunk találkozni.Kép

Kati
kfk

Allyra!
nekem is taxi leszKép
a furdokopenyt, meg a papucsot tenyleg elbirom

tudja valaki mit kell bevinni a korhazba?
tudom, hogy haloing van, meg betet
de meg mi kell amit ott nem adnak?
pl. pelenka?

Kép
babarozsa

Finom meleg teaKép
Vendég

ja, mert csak limonade tea van?Kép

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Mailben elküldtem, amit Timócától kaptam kórházi listát! Kép
De itt is van egy jó kis kórházi-csomag lista:
http://members.chello.hu/kocka/korhaz.htm

Gabi
efgabi

GabiKép
köszönöm!
nagyon hasznos volt!

engem ezek a papirok keszitenek ki, minek kell a csaladi allapotomrol papir? a gyerek anyakonyvi kivonataba?
komolyan nem ertem a magyar rendszert.
elotte terhes vagy ronangalj mindenert, utana szulsz, es szinten rohangalj midenert...
na bocsi, kicsit kifakadtamKép

Kép
babarozsa

A meleg tea azért kell, mert a szülés után a sok erölködéstől (esetleg kiabálástól) borzasztóan fáj az ember torka. Amikor én szültem, aznap este elsőként összesen egy félpohárka langyi valamit adtak, mert nem volt több. Már reggel fél 7-kor riadoztattam a családott, hogy hozzanak be termoszba teát.
Vendég

Szia Ildibaba!

Megadtam a címemet, csak nem a privátba írtam, hanem ide az előző leveleim egyikébe!
Várom a leveled! Én 30-án, csütörtökön megyek Vida dokihoz.
Asszony
asszony

Sziasztok!

Kaptunk kölcsön egy Babysense légzésfigyelőt, ami itthon léte első napja óta Dávid alatt van. Előtte a barátnőm nővérének a babája alatt volt egy évig, és sose riasztott be, azelőtt pedig egy másik baba alatt volt közel hat évig, és szintén egyszer sem riasztott be. Állítólag ez a legjobb minőség, és nem riaszt tévesen.
Ezen az éjszakán kétszer szólalt meg a kisfiam alatt. Szörnyű volt, nem tudjátok elképzelni, mennyire megijedtem, ezt nem lehet leírni. Kikaptam a kiságyból, nem volt semmi baj, hála Istennek. De nem tud elmászni róla, az elemek rendben vannak, így nem tudom, mi történt. Félek, mi van, ha nem téves riasztás volt. Mintha mondott volna vmi olyasmit a doktornő, hogy az ilyen piciknél előfordul, hogy fél percig nem vesznek levegőt, de nem vagyok benne biztos. Mindenesetre nagyon megijedtem, és nem igazán tudom, mit csináljak.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Én már találkoztam ilyen berendezésekkel, mert anyu orvos, és ő beszélt nekem ezekről. Azt mondta, hogy nagyon pontos "műszerek", igen ritkán fordul elő, hogy tévesen riaszt. Hála istennek most nem volt semmi, de a riasztás szerintem nem volt véletlen. Lehet, hogy volt egy kis lélegzet-kihagyása a babádnak, de én még mindig úgy vagyok vele, hogy inkább riasszon, mint hogy egyszer esetleg ne. Próbálj megnyugodni, szerintem jó anya vagy és biztos látni fogod, ha valami baj lenne. Tudom, hogy nem könnyű, de próbálj megnyugodni!!!!!!!!
asszony

Sziasztok!
Kata!
Nekem Mészáros Gábor az orvosom, az ikerterhességemmel kezdtem hozzá járni 2001-ben. Nagyon örülök, hogy átjöttem hozzá, már csak azért is, mert ez a kórház közelebb is van!Kép
Miről fogjuk megismerni egymást? Nekem a profilomban van cím az albumunkról, abban találsz képet rólam, az alapján talán(!) felismersz.Kép

Liv!
Egyetértek Asszonnyal, hogy inkább tévesen riasszon, mint sehogy. Minden rendben lesz Dáviddal, csak neki egy kicsit tovább tart, amíg megszokja ezt a kinti világot, hiszen még nem volt egészen felkészülve, amikor elő kellett bújnia!Kép

Babarózsa!
Mi szerdán intéztük ezeket a papírokat, egy kicsit én is kiakadtam az önkormányzatnál. Külön helyen adják ezt a családi állapotot igazoló papírt, ami az apai elismerő nyilatkozathoz kell, de ezt egy másik helyen csinálják. Ráadásul az anyakönyvvezető nem tudott iktatószámot adni, így vissza kell mennem a kész papírért hétfőn.Kép De ez a családi állapotot igazoló papír csak akkor kell, ha nem vagytok összeházasodva, egyébként a házassági anyakönyvi kivonatról kell másolatot kérni onnan, ahol az esküvő volt. Lehet, hogy ez az út sem egyszerűbb.Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
hát ez az, mi még nem vagyunk...de akkor ugye nem kell apasági, ha házasok vagytok?

Kép
babarozsa

Cinicini!
ertem, akkor ezt is feliromKép
mezes tea

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?