Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Conti
Nagyon edes lehet Betti a babaval,ugy nevettemKép

Ilke
Oktober 8 nagyon jo kis napKépAlex is akkor szuletettKépBar gondolom mar nehez a varakozas.
En is karta a diavetitot kerdezni,mert csomo regi filmunk va,viszont a mi vetitonk mar nem joKépUjat 18-ert lattam a Budai Skalaban,de eleg dragan adjakKép
Jo, hogy anyosod ilyen lelekes es jon segiteniKép

Parazita
Jobbulast neked meg Solyminak isKép
En holnap Recseibe megyek,kar hogy nem tudtok jonniKép

Gumicukor
Nalunk meg kiskad van,de szinte alig ul le benneKépInkabb csak vizkimelesbolKép
O is zuhanyozza magat es be is szappanozza ugyesen,olyan nagyfiusak ilyenkorKép
En legkozelebb tavaszi babat szeretnek,mert ugye Alex oszi volt es meleg nyar azert kicsit farasztobb volt nagy pocivalKép

Na en hunyok egyet mert elnyomott az ebedKépIlyenkor jovok ra,de jo hogy maradok itthon es meg nyugiban lefekhetek ebed utan,mert ugye a munkahelyen mar nem neznek jo szemmelKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ilke!

Drukkolunk nagyon, tök izgi.

cstalakozom Katáához, tök jó a dátum.

Gumicukor!

Én nagyons szerettem októberre babát várniKép

Előny ehogy végig nyári cuccikban járhattam nagy hassal, amikro még hideg volt szinte pocakom sem volt, amikro pocim lett már jó meleg volt. Én semmivel nem bírtam rosszabbul a kánikulát mint a munkatársaim baba nélkülKép

Hátrány: Azért a nyári nagy melegben eléggé dagadtz a bokám, és mivel az nekem még nem a terhesség vége volt, ezért sokan ijedeztek hogy jja, már ilyne hamar dagadsz.
De igazából nem zavart.

Viszont rossz volt hogy amikormegszülette mire ki lehetet vinni addigra elég rossz idő lett. Ordított mire belenyúztam az overállba sétához. bemenii nem tudtam vele pl közértbe, mert egyrészt sok avolt a náthás, másrédzt ott nyúzhattam volna ki az overállból. ilyen szempontból jobb a tavaszi baba. viszont terhesség szempontjából szerintem az a rosszabb.

Mi is voltunk ma bölcsiben megint, háát, nekem megint vegyes volt a dolog. tlán Emma kezdi megismerni, mert amikor megérkeztünk 1-2 percen belül elkezdett játzsani, ment csúszdázni, ilyesmi. De kb fél óra utánmegunta, na meg a gyerekek is lökdösődtek, és mondta nekem hogy haza, haza. Aztán megbékült, és mondták hogy ne kövessem, hagyjam egyedül bóklászni amerre akar, na jó is ment a dolgo, gyszer csak hallom ordít. Hát a gondozónő próbált vele barátkozni, legugolt hozzá és kérdezett valamit,mire a mimózám megijedt és lekezdett üvölteni. Bújt hozzám hogy anya, anya. Bezzeg a buszon mindíg ismerkedik.

Szóval ez utánnem sokkal már eljöttünk.

Szerintem nem lesz könnyű dolog ez a beszoktatás nekünk.

ja, utána játzsóban már elemében volt persze.

Viszont pozitív hogy már kezdte magát megvédeni, tehát ha el akarták venni a játékát akkor nem hozzám rohant.

Viszont ők a teraszon alszank (nem tudom máshol hogy van), és neki épp a legszélő ágy fog jutni az udvar felé, na ennek nem örülök, mert ott szerintem nézelődni fog, ott már tető sincs feletteés még a repcsiket is látja, meg az udvarra, utcára stb, jobban örültem volna ha bentebbi ágyta kapKép

Rit!

Nálunk is vannak roszcsontabbak. van eg ykisfiú, az olyna huncut, hoyg szó szerint a szeme se áll jólKép
De nem gonosz, csk rosszaságKép

Holnap nem megyünk, mert 10-re jön a fodrász hozzám, de csütörtökön újra próbálkozunk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kataa
Na hát nálunk is megy sokszor a szunya a gép előtt KépKép most is bambul kifelé mindenki a fején lévő 2 lyukon át. az egérkattingatásból hallom, hogy itt a szobából mindenki a neten lóg.
most nekem is jó ez a nyugi, mert az elmúlt egy hónap elég húzós volt, akkor írtuk a folyamatszabályozást a BM-nek. de végül mindent elfogadtak, elégedettek voltak a művel. most engedélyeztem magamnak egy kis láblógatást.
szerencsés vagy, hogy otthon tudsz maradni ilyen pocsék gyes mellett.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
De jó neked, házhoz jön a fodrász.
én júliusban szültem, de nekem sem kottyant meg a nyári meleg és tényleg alig kellett ruci, lenge nyári ruhákban jártam, vagy rugalmas topokban szoknyával. a bokám sem dagadt egyáltalán. lehet bírni fogom majd az őszit is. télen viszont nem nagyon akarózik nagy pocakot hordani, olyan csúszós olyankor minden, meg ne lehet annyit mászkálni, meg több ruha is kell. én meg terveim szerint dolgozni fogok, ameddig lehet, mint danival is és nem mindegy, hogy 2féle ruhában járok vagy nem.

ilyen az ikea széke daninak:
http://www.ikea.hu/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&stor eId=22&productId=11084&langId=-30&parentCats=10106*10196

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Nekem a barátnőm márciusban szült. és az azért volt rossz mert télen elég sok vírust benyalt és mindíg volt min izgulni. Na meg igen, a ruhatár, egy csomó kismam pulcsit meg nacit kellett vennie hogy be tudjon járni dolgozni, ez nyáron egyzsrűbb volt.
Én megint őszit szeretnék, vagy inkább úgy mondom hogy aug-szept-it talán. de majd meglátjuk mi lesz és mikor, ha lesz egyáltalánKép

Képzeljétek most kaptam hírt hogy október elején esküvőbe megyünk. Tök jó, úgy szertemKép Egy barátnőm meg yférjhez, igaz másodzsor, d enem számít, nekem van egy halváyn gyanúm hogy eseleg baba lezs a dologban, majd kiderül igazam ven e (az első házasságból nem lett)

Manó

Manó

KépKép
manó

Gumicukor!

na igen.az egyik leendő bölcsistárs anyukája ugynais, a játzsóban ismerkedtünk össze, emmát is ő nyírta. Eljönnek, gyerkőcök játszanak, közben levágja a hajam.

manó

KépKép
manó

Na itt ragadtam msn-ezniKép

Rit
Igen elkezdjuk a bolcsit, de szigoruan csak napi 3 oraban delelott,ha nagyon nem tetszene neki meg 2-3 honap utan sem, akkor felajanlom neki az alternativat hogy lehet otthon is velem,de csak ugy ha nem egesz delelott vagyunk kint vagy a jatszon vagy az udvaron.jonnek ezek a kodos szurke idok es ilyenkor nem is egeszseges mindig kint lenniKépMa is alig birt magaval hogy 9 legyen es induljunk a jatszoraKép
En a jatszon is hagyom mar hogy oldja meg a gondjat mas gyerekkel,nem szolok rajuk.Mar ugyesen megvedi magat de nem durvan.persze ha direkt utne valaki ugyis kozbelepnek,de ilyen meg nem voltKépKisebb surlodasok vannak de ugyet nem csinalok belolukKépO is neha szoraj a homokot masra es en sem szeretem ha raszolnak az az en feladatomKépRemelem ez a hozzaallas majd jol jon a bolcsiben isKép

Mano
En igy ertettem hogy dagadta bokam,ez az egyeteln bajom volt,viszont sokat felpolcoltam az irodaban igy volt kb ok,de egy gyerekkel mar mas lesz ez isKép
Igazad van,de en vittem ki minden nap,persze csak setalniKépEmlekszem amikor valahova bementunkgyorsan le az overall pulcsi,rolunk mar szakdta viz,de Alexet persze loszor kellett levetkoztetni.aztan vissza a hordozoba ha bevasarolni voltunk,kijaratnal ugyanez forditvaKépNa ezert is preferalom a tavaszitKépDe majd az eg eldonti ezt ugyisKéphiaba tervezunk mi ittKép
Nalunk bent alszanak,es nalatok miben alszanak kint kabatban?telen is?mert Alex ossze vissza forgolodik mindig lejonne a takarojaKép
Jo fodraszkodastKép
Az en baratnom is most ment masodszor ferjhez,es ott sem voltaz elsobol baba,de ez mar titkos eskuvo volt,nem akart nagy felhajtast.bar en azert tudtam rola csak nem mehettunk el,csak a szuk csalad.

Gumicukor
Hat igen,de ez a kisebb rossz.Annyira nem kell a penz hogy Alexet 9 oraban a bolcsiben hagyjam,eleg lesz majd az oviban sokat lennieKép
Meg a ferjem is jobban szereti ha itthon varja nyugodt kornyezet,tiszta lakas,jo vacsi.Ha dolgoznek nem jutna mindenre ennyire idom az tutiKépIgy ha hazajon mar csak elvezzuk egyutt a napot nem akkor allok neki mindennek.
lesz meg ilyen eleget ha addig nem nyerunk a lottonKép

kataa

Kép
Kép
kataa

MAno
Sikerult elintezni anyukadnak a gyes-t?

Kép
Kép
kataa

MAno
Sikerult elintezni anyukadnak a gyes-t?

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Nálunk kint alvás van. Elvileg -5 fokig, gyakorlatilag ha esik, vagy fúj a szél akkor bent alszanak melegebben is. Háát, állítólag ez egy rendelet hogyahol meg van rá a lehetőség (elég nagy fedett terasz) akkor kint kell aludni. Van egy hálózsák szerű varrav nekik, abban alszank, télen alatt melegítő, amusz. Ilyenkor még elég a melegítő, nekem sme tetszik, de kötelező, nálunk a másik közeli bölcsiben is kint altatnak. Azt mondják jobban alszank és kevesebbet betgek, edzettek lesznek. Emma is forgolódik, és utálja ahálózsákot, nem tudom hogy lesz.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Panda

Azt leszamitva, hogy szoptattam, amikor csak ugy lattam, hogy kicsit is kell neki, semmi kulonoset nem csinaltam. Mondjuk nem nehez rabeszelni a szopira, mert imad cicizni.Kép Ja,meg vedelem a folyadekot, meg akkor is, ha neha mar nem esik jol.Kép

Gumicukor

Az antibigyot azet szedtem be, mert feltem, hogy valamelyik manot megfertozom, illetve mivel terhesseg alatt 2 honapig szedtem, azt gondoltam olyan nagy bajt nem csinalhat. Azert latszott rajta a hatas, csak mire eszrevettem,vagyis ugy gondolom annak is lehetett hatasa a nyugtalansagara,meg hogy folyton enni akart, mar beszedegettem az egyheti adagokat.
Homeopatias linkeket legyszike adjal, majd kimuvelem magam, a mi dokink nem nagyon ismeri ezt a teruletet.
Mindenesetre ott figyel a tapi a polcon, nem szeretnem 6 honapos kora elott kibontani. Es szerencsere most szolt a takarito csaj, hogy egy masik kuncsaftjanal pedig lenne felesleges tejcsi, akinek 2 hettel fiatalabb csak a babaja.Kép
Neked azt mondtak a mellgyuszi alatt ne szoptass? Erdekes, nekem azt mondtak, szoptatni, szoptatni, szoptatni, mert pumpaval sosem lehet jol kiuriteni a cicit. Jo hogy egyforman tudjak ezeket a dolgokat az egeszsegugyisek, nem?

Egyebkent most mikor a pici szuletett az Istvanban, a parom is bent aludt 2 ejszakat. Fizetos, egyagyas szobaban voltam, es a csaszar miatt nagyon jol jott hogy van aki felvegye rajtam kivul a gyereket, vagy elszaladjon ezert-azert. Meg ugy is, hogy most sokkal hamarabb talpra alltam, mint Emike utan.

Conti

Edes lehet Betti, ahogy babazik. Emike engem utanoz ezerrel, csak nem babaval, hanem macival, bekaval, stb. pelenkaz, bufiztet, altat es a legjobb:

Emike szoptatja a bekat:
Kép
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zita,
Jobbulást nektek!

Gumicukor,
Nem semmik azok a szülők akik a lagzin voltak, sajnálom szegény picikétKép.
Akkor nálatok is sikere van a széknek ezek szerint. Lili nagyon ügyesen felmászik rá, de lejönni még nem mer.
A nyári pocakosság tényleg jobb szerintem is. Öltözködésben is nagyon jó volt, hogy míg jó idő volt, elég volt egy bő rucit felkapni. Télen az a sok ruha biztosan idegesítene pocakosan. De most még ez az enyhe időszak nem vészes. Babák szempontjából viszont szerintem jobb ha nyáron születnek, vagy tavasszal, mert többet ki lehet őket vinni a levegőre. Hami szempontjából viszont talán jobb az őszi babáknak, mert mire elérik a kb. féléves kort (amikor anyatejen kívül mást is kapnak lassacskán), akkor már jönnek a tavaszi friss zöldségek, gyümik. Télen azért ez is korlátozottabb. Emlékszem Lilivel január környékén sokszor gondban voltunk, mert nem akartam kizárólag bébihamikat adni neki, és a biopiacon is csak alma meg krumpli volt. Most viszont már előrelátóbb voltamKép, mert egy csomó gyümit fagyasztottam kis adagokban pürésítve a picinek a kertből, és ez tuti, hogy vegyszermentes. Egy szó mint száz, szerintem mindegy mikor születik egy baba, csak szeressék és vigyázzanak ráKép. Ez a terhesség egyébként tök más volt mint Lilivel, szinte csak a kezdeti rosszullétekben volt hasonlóság.

Diavetítő,
Még a párom kiskorából való, de teljesen jól működik. Kaptunk hozzá anyóstól egy szatyornyi filmet is, így minden este Lili választKép. Nagyon durva, hogy újonnan ennyit kérnek érte.

Kataa,
Igen nagyon rendes anyós, hogy itt lesz ha kell hetekig és addig otthagyja a családját. Viszont még ennyi időt nem töltöttünk együtt és kicsit tartok tőle. De igyekszem majd kevésbé önfejű lenni, mert hát mi tagadás az alkalmazkodás nem az erősségemKép.

Nyuszi,
Nagyon jó a kép EmirőlKép! Lili mostanában ha meglátja a mellemet, mindig mondja, hogy Baba hami! Jaj nem is meséltem, hogy hétvégén kérdeztük Lilitől, hogy mi legyen a neve a babának (mert hát még mindig vacillálunkKép), erre szó nélkül rávágta, hogy Beni. Mondtunk neki egy csomó más nevet, de mindegyikre csak a Nem volt a válaszKép.

Köszi a drukkot mindenkinek!
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Őszi vs. tavaszi szülés: nekem az őszi jobban jött ki, mert nyáron könnyebb az öltözködés, és a melegtől sem szenvedtem jobban, mint egyébként. Így most szereznem kell egy csomó téli ruhát, meg retteghetek majd, hogy mikor tanyázok el a hókásán meg a jégen Kép A gyerek szempontjából talán jobb a tavasz, mert melegebb van, nincs annyi betegség, több a friss zöldség, gyümölcs.

Solymesz ma 2 éves!!!!! Lesz egy pici zártkörű családi ünneplés este. Most már nem annyira taknyol, mint inkább köhög, de remélhetőleg nem lesz ennél komolyabb...

Zita
parazita

hali

képzeljétek a fiam azzal szórakozik, hogy kidugja a kukiját a pelusból. így ma reggel a pisi a matracon landolt. gyorsan ágyhúzás matracfordítás, most szárad. a bugyis pelusból lazán kipakolja magát, viszont a másikat már nem annyira szeretem, mert le kell fektetni hozzá, ebbe meg egyszerűen csak beleép, mint egy naciba. pedig a méret is jó, csak ő szórakozik.

manó
fodrász
akkor a kellemeset összekötötek a hsznossal, mindenkinek jó, gyerekeknek, anyukáknak.
mondjuk én ősz-télen voltam kismama, pont az első három hónap, ami ugye a legkritikusabb a szervfejlődés szempontjából, nem tudom melyik a jobb. mondjuk nekem egész terhesség és a szoptatási időszak alatt sem volt semmi bajom, pedig aztán körülöttem rengetegen voltak náthásak, tüsszögtek, köhögtek, sokat utaztam bkv-val is. én jövőre inkább Dani miatt fogok aggódni, mert akkor megy oviba, mi meg akkor készülünk tesót gyártani. remélem nem fog összeszedni vmi nyavalyát, ami esetleg a picit veszélyeztetné. viszont nem voltam rubeolás, így az ellen majd még jóval a terhesség előtt beoltatom magam, ki tudja mikor kapja el dani az oviban.

Nyuszi
Dehogy is, én mellgyula alatt is szoptattam, csak volt amikor egyáltalán nem jött tej már háromnegyed óra küzködés árán sem a gyerek meg ordított, hogy éhes. ilyenkor először a lefejt tejet kapta meg, majd csak utána jött a tápi. Kb. 2 hétig kapott csak napi 1x pótlást, aztán helyreállt minden, mert növeltem a szoptatások idejét és gyakoriságát illetve ennek arányában csökkentettem a tápszer mennyiségét, majd teljesen elhagytuk. aztán lettem tjecsárda és vitték tőlem a tejet a tejtesónak és az anyatejgyűjtőbe is.
csak a kórházban írta fel automatice anitb-t a gyulladásra, amit a gyerekorvos helyből megvétózott és helyette homeos bogyókat kellett szednem, ami nem mey át a tejbe és nem terheli feleslegesen a még a baba éretlen tápcsatornáját.

emi édes, ahogy szopiztatja a békát Kép már most megteremted az alapot neki, hogy később ő is ezt az utat válassza majd, ha lesz kisbabája.

ma megyek jógázni. találtam egyet itt a munkahelyem mellett. így otthon tornázok és heti 1x jógázni fogok járni. valahogy úgy érzem rámfér, kicsit szellemileg is felfrissülni.

ilke
nálunk dani secperc alatt femászik, lefelé meg ugrik, persze csak az alsó fokról. ilyenkor azt mondja: uglág vagyis ugrál.

tegnap nézegettünk anyósommal régi fényképeket, amin ők és a párom és a nővére vannak rajta. dani a képeken a mamára azt mondja Niki (párom nővérére), mert tényleg nagyo hasonlítanak egymásra, a papát felismerte, ő mindig papa volt, és a páromra folyton azt mondta, hogy Dani Kép

tegnap leszervizeltük a kocsit, szinte minden ok rajta a kéziféket cserélték, mert be volt rohadva uis akadt egy helyen. néha ha meg volt pakolva a kocsi, akkor sípoló hangot adott. most meg úy hasít, mint a szélvész. mondjuk előtte is szuperül ment, de most még jobban lehet érezni. és ráadásul tök olcsón meg is úsztuk az egészet pedig szakszervízben volt.

Zita
BOLDOG 2. SZÜLINAPOT SOLYMINAK!!!! Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Jó a kép rólatok. Hogy megnőtt a hajad! Kép

Ilke
Megy a drukk ezerrel! Kíváncsi vagyok a csütörtöki uh-ra.

Zita
Nagyon boldog MÁSODIK születésnapot Solyminak!

Mi itthon vagyunk betegen. Hétfőn kezdtem el dolgozni, tegnap 3 óra körül jött a telefon, hogy Levinek 39 fokos láza van, menjek érte.
Bementünk a dokihoz, miközben várakoztunk, Levi telihányta a várót. 1 előnye volt, bemehettünk soron kívül.
Piros a torka, szörtyög a tüdeje, a héten itthon vagyunk!
Ennyit a melórol.

Forti

Kép
Kép
forti

Zita

Nagyon boldog szulinapot kivanunk Solyminak!!!

Kép
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Köszönjük a jókívánságokat!

Nyuszi,
Én is szoptattam a mellgyuszival - az mindenképpen jó, mert a szopás felszabadíthatja az eltömült tejcsatornát. Ezen felül rengeteget kellett fejnem és masszíroznom.
Volt olyan is, hogy láttam a bimbó felszínén, hol van eldugulva, és sterilezett tűvel kiszúrtam a hólyagot, onnantól ömlött a tej kifelé. (Kicsit durván hangzik, pedig nem veszélyes, és az ember végső elkeseredésében mindent megpróbál...)

Forti,
Gyógyuljatok meg hamar!

Zita
parazita

Zita, nagyon boldog 2. szülinapot SolyminakKépKép

Forti, jobbulást nektek!

Nyuszi, édes a kép Emikéről!

Csics, hol vagy???? Hogy megy a bölcsi, te is eltűntél Banyócival egyetembeKép

Nálunk most van a héten lomtalanítás, tegnap egész de. a pincét pakolásztam. Két nagy zsák szemét meg néhány kisebb jött össze. Még jó, hogy anyám nincs épp nálunk, mert semmit sem engedne kidobni, én meg szeretek megszabadulni a lomoktól.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Tök jót dumáltunk kv-nál, bejött a barátnőm, aki szintén itt dolgozik, gyes-papírokat intézni. a párom is lejött a konyhába, olyan jó kis hangulat volt, mint régen. kicsit irigylem, hogy nem kell még dolgoznia, ő meg engem, hogy nem gyest viszek haza, de hát mindegyiknek megvan a jó és rossz oldala is.

Csics, Banyóci tényleg merre vagytok? Beszívott benneteket a munkagépezet?

nekem ma nagyon nincs kedvem dolgozni, olyan szonytolodott itt minden, szürke az ég, ha kinézek az ablakon. már a délutáni jógát várom, még sosem voltam, nagyon izgat, milyen lesz.

Zita
Ez a tűszúrósdi nem semmi, brrr.... én is láttam a bimbóudvaron keresztül, hol van pukli, de nekem dani jól kiszívta, meg elmaszíroztam és én is fejtem, az elég volt.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

sasha
te is nagyon eltűntél...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, itt az újabb bölcsis ebszámoló:
Ma reggel a papa is eljött megint, de aztán elment dolgozni. Dodi egyre jobban elvan a többiekkel, de aztán ismét jött a Koppány és bántotta. Ismét nagyon sírt, utána alig akart elengedni maga mellől. Jutka néni idővel elhívta, együtt játszottak és nagy nehezen ismét megbékélt a bölcsivel. Papa viszont egyre idegesebb, amiért egy ilyen gyerek inzultálja a kicsi lányát, fél, hogy Dodi is félni fog. Itthon magyarázza neki, hogy ne hagyja magát, adja vissza, stb. Ami itthoni keretek közt megy is, de élesben kevésbé, és megint ő az, aki szenvedett KépKép Bezséltem az igazdatónővel Koppány most megfigyelés alatt van, mert mindenkiinek nekimegy és abszolút fegyelmezhetetlen. Ha nem múlik el nála hamar, akkor kipakolják a bölcsiből. Remélem hamar rendeződik a dolog.
Ismét ebédig maradtunk, nagyon szépen evett, de mikor látta, hogy a többieknek pakolják elő az ágyát, ő is maradni akart. Előszedette a saját ágyát, rá is feküdt és közölte, hogy ő marad, szia mami. Nagyon meglepődtem. Elköszöntem, kimentem az előtérbe és vártam. Semmi. Idővel visszanéztem, hát ő teljesen elvan az ágyán, persze nem alszik, de nem is hiányol egyeltalán. Aztán bementem és szóltam, hogy akkor ma inkább hazamennénk, mert délután úszás van és ki kell, hogy aludja magát. Viszont holnapra akkor azt beszéltük meg, hogy megpróbáljuk az ottalvást.

Zita
Nagyon boldog szülinapot Solymesznak!!

Forti
Levinek meg mielőbbi gyógyulást. Ez tényleg elég hamar jött, még jó, hogy a melóhelyeden nem tiltakoztak. Nálunk attól félek nem lesznek ilyen elnézők Kép

Kataa
Az igaz, hogy a te dolgod, hogy rászólj ha másra szórja a homokot, de ha a másik anyja mondjuk közelebb van és megakadályozhatja akkor szerintem szóljon csak rá. Miért bőgjön feleslegesen az, ill. nem is mindenki mos hajat naponta pl. mi sem, mert azert annyira már nem rövid.

Manó
Szerintem tök jó ha kint alszanak a gyerkőcök, bár az is igaz, attól függ, milyen körülmények között. Nálunk benti alvás van, de nem is bánom, mert olyan alacsony ágyuk van, hogy odakint ez nagyon számítana, hogy ott jóval hidegebb van. + ha nem figyelnek eléggé rájuk és lecsúszik a sapi azért elég rendes kis betegségeket lehet összeszedni.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Ma is olyan jo napunk vaolt.Bar reggel mostam,foztem takaritottamaztan a baratnommel aki amerikabol van itthon talalkoztun kes egyutt mentun ka Recseibe.Alex rogton jatszott ezerrel(nem is volt tobb gyerek csak oKépes3 gondozono kenyeztetteKép1 ora utan mentunk erte,de megint nem akart eljonni,bar legalabb nem sirt hanem szepen elkoszont es kizarolag a baratnom kezet fogva ment az autoigKépAddig mi kaveztunk+vasarolgattunk.Megint olyan jo nadragot vettem a Yuka Parisban 1800ertKép
Itthon ettunk es lefeketttem,alig akart elaludni mert tudta hogy mas is van rajtam kivul a lakasbanKép
Holnap jonnek a ferjem kollegai lakinezobe,ugyhogy gyorsan gyartok meg egy tiramisut maKép

Parazita
Nagyon boldog 2 eves szuinapot Solyimnak!!!!

Nyuszi,
Emi nagyon cuki a bekavalKépAnnyira hasonlit a ferjedreKép

Ilke
Drukk a csutortokhoz.Hat igen nehez ilyenkor meg alkalmazkodni is,plane hogy nem a te rokonod,de lasd el jol munkaval es akkor gyorsabban telik az idoKép

Gumicukor
Jo jogatKépAlex is imad fenykepeket nezegetni,mindenkit felismer rajta a tagabb csaladbol is es megnevezKép

Forti
Jobbulast Levinek!!!Szegeny Ti,ez nem tul jo kezdes,de a folytatas mar csak jobb lehetKép

Conti
Anyukam is dett ominta tied.Semmit ki nem dobna,de lomtalanitaskor resen vagyok es nem engedekKép

Csics
tenyeleg mi van a bolcsivel es neked a munkaval??

Rit
Hat nem tudni melyi ka jobb ha verekedos a gyerek vagy ha nem.En inkabb az utobbira szavazok,de megvedeni magat azt megtanulja idovel.Alex a nyar elejen nagyon kis nyusziKép volt,feltem is is hogy mimoza lesz fiu letere.Mar mar teljesen hatarozott de nem durva modszereket hasznal ha valamit el akarnak venni tole.
Gondolom Koppany szulei nemnagyon nevelik a kisiut,vagy otthon nincs jo pelda elotteKépCsak jobb lesz a szitu idovel.
En egyebkent mindig Alex mellett vagyok(lattad nincs idom megallni beszelgeti ,mint a tobbi anyukaKépEs figyelek ra,nem engedem neki,de hihetetlen gyors neha a homokszorasban.Egyebkent meg egy gyerek se sirt amikor rajuk szorta es itt a jatszon szerencsere nem divat a masik gyereket nevelniKépO is kap mastol es akkor en is csak nezemKép
Persze ha durvasag lenne tuti nem allnam meg szo nelkulKép

Pusza
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit

Azert nem semmi ez a Koppany gyerek, ha ilyen marad remelem kirakjak a bolcsibol. Emike amugy is ijedos, felek, hogy ha addig nem novi ki nehezen szokik majd be az oviba. Bar az sem tragedia ha nem megy meg jovore oviba, mert ugy is itthon leszek...
Anyu kertszomszedjanal is van ket fiugyerek, 3 es masfel evesek. A nagyobb szokott mindenfelet atdobalni a keritesen es kiabal hozza (pl takarodj..meg ilyenek.Meg szerencse, hogy az anyjuk tok normalis es a multkor atment anyuhoz a gyerekkel bocsanatot kerni.Kép

Forti

Szegeny Levi, jobbulast neki!

Gumicukor

Majd ird meg milyen volt a joga, kivancsi vagyok.Kép
Emi is imad fenykepeket nezni, sorolja, hogy ki kicsoda, meg az angol mamat-papat is.KépMikor a pici megszuletett mutattunk neki sajat babakori kepeket ,de o csak hajtogatta, hogy Danny baba van a kepeken...Kép

Conti

ANyu is detto, nem dobunk ki semmit. Aztan mikor megkerdezem tole ,hogy es mikor hasznaltad utoljara, o van ledobbenve, hogy sok-sok eve...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Köszönjük a "gyógyírásokat", remélem a héten rendbe jön Levi.

Kataa
A melóhelyemen nem tudtak sokat szólni, mondtam hogy most megyek és elviharzottam! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
Hát ez érdekes, hogy Alex így elvan nélküled. Nálunk annak ellneére, hogy Danival kevesebbet vagyok a munka miatt, nem maradna ott, ha otthagynám, még akár egy órára is. én vásárláskor is magammal viszem, ha meg nem, akkor otthon vigyáz rá olyan valaki, akiben megbízom. egy játszóházas gondozónőben nem bizti, hogy menne. énmár csak ilyen vagyok. meg aztán dani nem olyan, hogy ha a fejébe vesz valamit, márpedig ő kimegy esetleg, akkor nincs az az idegen aki vissza tudná tartani. azt meg elképzelni sem tudnám mi zajlana le a hátam mögött, amíg nem látom.

a fényképeken mindenkit megismer Dani, de most direkt olyanokat nézegettünk vele, amik 30 évvel ezelőtt készültek vagy még régebben. a pár éve készülteken megismer mindenkit, de a régebbin apát saját magával azonosította (uolyan szőke kisfiú volt, mint Dani és még egykorúak is a képen és most).

Én is rá szoktam szólni néha a gyerekekre, ha olyat csinál, ami nem jó az enyémnek, pláne, ha az anyja le sem tojja a gyereket. én nem lacafacázom. persze normál kereteken belül, gyerekhez méltó hangnemben. mert pl. sokan úgy játszóznak, hogy a szülő egész máshol van, mikor a nagyobb gyerekek ezerrel tepernek fel a mászókára és a kicsikre nem figyelnek. na olyankor szoktam szólni, hogy tessék engedni a kicsiket is és nem lelökni őket. valahogy meg kell tanulniuk nekik is tolerálni a kisebbeket és a náluk nagyobbakat. amikor dani nyomul, akkor neki is szoktam uezeket mondani. most már kezd is figyelni másokra. persze vannak szülők, akik nem így gondolkodnak, mint én.

Lehet ez a Koppány (szegénynek milyen nevet adtak...) kisfiú azért viselkedik így, mert rajta így jön ki a félsz. de azért egyszer figyeld majd meg a szüleit egymással hogy viselkednek és a gyerekkel is.

Forti
Jobbulást Levinek!!!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
Eminek talan jo elsz a kozossegben,megszokja hogy nem kell felni,hidd el.En csak utolso evben jartam oviba,mert a nagyim otthon volt,es valahogy nem tudtam beilleszkedni mar,keves volt az ido ra.Nem veletlenul talaltak ki a 3 evet ovira,persze nem kotelezoKép

Gumicukor
Szeirntem ebben semmi erdekes nincs,en orulok neki hogy mindenki szerint egy baratsagos gyerek es konnyen alkalmazkodikKépImad jatekok es gyerekek kozt lenni,ilyenkor ha orr is vagyok teljesen belfeletkezik magaba annyira jatszik.
Egyebkent most volt 2.-szor hogy ott is hagytam.Ilyenkor mindeg figyelem meg 5-10 percet amikor elmegyek kintrol,hogy hianyol-e.Egyebkent megbizom bennuk,egy valaki mindig vele van,akkor is ha van nehany gyerek.Nem engednek csak ugy ki ha eszebe jutna a szokes.Amugy meg epuleten belul vagyok ,tehat csak egy telefon ha nyugos es 1 perc alatt ott lennek.
En is orulnek neki ha lenne valaki itthon aki vigyaz ra,de mivel nincs igy mindenhova jon velem,fogorvos,orvos,stb.Hidd el marha faraszto am lekotni egy sorban vagy egy butikban egy sajtkukac gyereket,nem is elvezne es en sem a vasarlast.Igy ruhat csak otthon Egomban tudok venni amikor anyuek vigyaznak ra,es hat ott nincs kozel sem ekkora valasztekKépSzoval lehet hogy rosszul hangzott de az az 1 ora nem orokos keszenlet jol esettKép
En is islyen vagyok hogy le nem veszem rola a szemem a jatszon,es nekem ez a normalis,nem az hogy trecselnek kozben a gyerek megy amerre akar,vagy epp all az anya mellett mert annyira felos hogy nem mer egyedul jatszani.Aztan anyjanak fe lsem tunik hogy atszani jottek csak dumal tovabbKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Na elvitték a lomomat, hiába raktam ki az utolsó pillanatban este, a kukamatyik reggelre széttúrták.

Kataa, én irigyellek Alex miatt, hogy simán ott tudod hagyni egy órára. Szívesebben vásárolnék egyedül, mint Bettivel. Azén kis angyalkám mostanában cirkuszt rendez mindenholKép Ha mozgólépcsőt lát, addig nem nyugszik, míg fel-le nem megyünk 500x. Meg ezek a beülős 100ft-os autók, miegyéb. Azokat nem lehet kihagyni, már külön rekeszbe gyűjtöm a táskámba a 100-asokat, hogy mindig legyen nálam egy pár.

Manó, én teljesen kiakadtam a szabadban alváson, ilyet még életemben nem hallottam. A tesóméknál szivacson alszanak a földön a bölcsiben és a Barbi lányomnál is összecsukható kiságyak voltak. Nálunk nem nyerő a hálózsák sem.

Rit, KoppányKép Nekem is egyből az jutott eszembe, mi is lehetne a kisfiú, mint egy lázadó? Egyébként ahogy hallom mindenütt van egy-két vad gyerek, jó lenne ha a gondozók kezelni tudnák. Elég nehéz lehet valakit egyfolytában ráállítani.

Fényképek: Betti is imádja, és mikor régi képek vannak soron, mindig felismer mindenkit, csak hozzáteszi pl: Anyu, mikor kicsi vótálKép

Mostanában ilyen szavakat hallok tőle: Hát ez hihetetnyenKép AhaKép
Vicces az ő szájából.

Puszi, Conti

conti

Sziasztok!

na, ma sem megyünk bölcsibe, esik az esőKép
Ráadásul a kutyám megint produkált, reggel ahogy felkeltünk ,beugrott az ölembe, nézem, hát remeg, d enem kicsit, nagyon és fulladozik. nem tudom mi baja, néha szokott ilyne rohamot kapni,d ez most különösen erős volt. Elmúlt nagy nehezen, erre fél óra múlva újra. Most nem tudom itt merjem e hagyni amíg játszóba megyünkKép Cska nekünk van ilyne béna kutyánk,akivel mindíg van valamiKép

Conti!

Hát nekem sem tetszik a kint alvás, de ze van. itt kint valami vaságyak vannak, olyna ksi kerete van körbe, és totál egymsá mellé vannak tolva a teraszon. bvan felette teteő, és kihúzható ponyva.

Amikro rossz idő van és bent alszanak akkor viszont valami hiper szuper gerinkímélő ágyak vannak, nem tudom mia nevük, most evtték őket. csak zat nem értem miért nem azt teszik ki kintre is, mikor ott alszanak többet. igaz a vaságyakban valami nagyon vastag szivacs van, gondolom az melegebb.

Kataa!

én is örülnék ha ott maradna néha ilyne játszókban,s zerintem nekik ez a munkályuk és el is látják, tuti figylnek rájuk. anyukám is olgozott ilyen helyen (westendben) és ha valami gond volt rögtön bemondatták hangos bemondóban hogy jöjjenek gyerekért, ha sírt vagy ilyesmi.

Manó

KépKép
manó

Manó
A mi kutyánk is szokott ilyet csinálni. Ideges. Nem nőtte ki kicsi korából, uis amikor a párom szülei vették, akkor a többi kiskutya mindig kilökte az alomból, a kaja mellől. kis szerencsétlen volt. ezért választották őt anyósómék, mert sajnálták szegényt. azt mondta, hogy a kutya szinte repesett az örömtől, hogy elviszik onnan. meg hát a miénk sem mai csirke már, több, mint 13 éves kutya. lehet ők sem bírják ezt a sok frontot. meg nálunk akkor van főleg ilyen remegés, fújtatás, amikor anyósom elmegy valahová pár órára. olyankor nem leli helyét a kutya. persze azért meg lehet nyugtatni, simogatjuk, beszélünk hozzá, betakarjuk, de azért minden apró neszre fülel, mikor érkezik meg anyósom. nagyon kötődik hozzá, hiszen egész nap vele van otthon. tulképpen azért is vették anno, mert elkezdett otthonról dolgozni és ne legyen egyedül, meg így megvan a napi 3 séta is.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

tegnap voltam jógázni, nagyon tetszett. másfél óra és teljes átmozgatás. igaz, inkább nyanyák járnak mint korunkbeliek. Ez egyébként Etka jóga. és nagyon olcsó havi szinten, ami 4 alkalom 2800 ft. heti 2x fogok járni a többi tornát meg otthon a kazijaimra csinálom.

nyuszi
itt egy homeopátiás link: http://home.tvnet.hu/~a3807/szerek.htm

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke!

Én is nagy gondban voltam, hogy mikor induljunk. Nem is azért, mintha bármely szülésem rohamos lefolyású lett volna, hanem azért, mert nem tudtam, mit csináljak. Egyrészt Nátánnal való előzmények után szerettem volna mihamarabb jó kezekben lenni, ugyanakkor azt is tudtam, hogy a kórház nem túl inspiráló környezet, nem szerettem volna sok órát eltölteni a szülőszobán.
Azt hiszem végül egész jól sikerült eltalálni az indulás időpontját.

Forti!

Jobbulást Levinek.

Rit!

Én is azt gondolom, mint Gumicukor, hogy Koppánynál ez tünet. És hogy a többieknek jó lrsz, ha kirakják, de szegény gyereknek is? Nem fognak ezért rá a szülei neheztelni?
Nem csodállom a párodat, szerintem azt a legnehezebb elviselni, ha látjuk, hogy ok nélkül bántják a gyereket.

Gumicukor!

Nem, nem tudtuk a nemét, csak a kibújás pillanatában derült ki. Az orvosunk nagyon aranyos volt, amiatt, mert mindig kértük UH-nál, hogy még véletlenül se árulja el (Beninél elszólta magát, Nátánnál meg én vettem észre videón (most az utolsó 3 UH-nál a képernyőt sem néztem, nehogy észrevegyek valamit)), nagyon megnézte magának, hogy mi lesz, és szülés közben is bíztatottKép, hogy ő már tudja, és mi is hamarosan megtudjuk. Meg hogy megsúgja a szülésznőnekKépKép.
A férjem először nem is tudta hirtelen, hogy mit lát, azt hitte, hogy csak annyira piciKép egy újszülött fütyije, hogy azért nem látjaKépKép, némi segítségre volt szüksége, hogy bizony kislány!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Köszi! Kép
Nagyon édes Hanna!

Gumicukor
Nyanyák! Kép Anyukám is jár, pedig még nem is nyanya! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor!

Hát anyukám is arra tippel hogy lehet hogy idegi alapon csinálja. Nem tudom. Voltunk játzsóban, de aszomszéd vigyázott rá, smemi baja nem volt. Igaz adtam nki fenistilt meg kálciumot a biztonság kedvéért, enehoyg valami allergiás dolog legyen, mert ugye nála az is bejátszik.

Ma emma is kriminális volt a bölcsiben, illetve a játszóban, mert csak ott voltunkKép Volt egy kisfiú, melelsleg ismeri a játszóról, ott soah semmi baj nem volt, és egyfolytában verekedtekKép De rendesen, néha úgy kellett szétszedni őket. Én magyaráztam Emmának hoyg nem szabad, meg hogy a csúszdán csúszni kell, nem lehet rajta ücsörögni stb, nem egyértelműen ő volt a ludas, mindkettemn egyformán akaratoskodtak és mindíg mindkettőnek az kellett amivel a másik játszott, de a kisfiúra nem nagyon szólatk rá. Aztán egyzser megint nagyon összeakaszkodtak, de az ő anyukája már fizetett, én szétszedtem őket vagy 2x szét, aztán egy jól irányzott harapással Emammegharapta. És úgy sikerült hogy jó lila lett akarja. Elmentek, és semmi gond nem volt utána többi gyerekkel. Tök vegyes érzéséeim vannak, tudom hogy Emma is hibás volt, de a kisfiú is szerintem.
csak véletlen ő húzta a rövidebbet.

Ja egyébként Emam eddig sosha sem harapott, most kedden a bölcsieben a csoportban megharapta egy kisfiú, és ezek szerint ennyi elég volt hogy eltanuljaKép mi lezs még itt?

manó

KépKép
manó

Beszti,
Hogy bírtad ki, hogy ne nézd meg az UH-n? Én borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy a mostani pocaklakó mi lesz...

Zita
parazita

Beszti
Jópofa lehetett a férjed, hogy nem is "mert" hirtelen kislányra gondolni KépKépKép

Conti
Azért ez nem így van. Mármint, hogy Koppány egy nagy lázadó lenne nevéből adódóan. Azért gondold a helyébe magad: ő volt a jogos trónörökös, erre jön István és elbitorolja a trónt. A helyében te csak úgy hagytad volna és azt mondod, tessék csak tessék???
Mi még 1x sem dobtunk pénzt ezekbe a masinákba, dodo simán elvan úgy, hogy elnézegeti, nyomogatja öket, még sosem akart úgy igazán rideolni egyet, pedig tudja hogy működik. Mondjuk valahogy én sem vagyok odáig az ilyen rángatózó micsodákért.

Kataa
Azért rosszul emlékszel. Alex Dodit is leszórta és ő pl. kegyetlenül sírt miatta. Akkor érte először és utoljára ilyen jellegű attrocitás és bevallom őt eléggé megviselte. Még itthon is emlegette és siratta a szép haját. Még hajmosás után is kérdezgette, hogy mostmár biztos szép-e. Hiába ő annyira nő, hogy már most irtó érzékeny a frizurájára.
Elküldenéd nekem mailben a tiramishu receptedet???

Manó
Érdekes Dodi még sosem utánzott el ilyesmit. Vagyis, persze ha lát valami ilyen húzósat, megpróbálkozik vele, de én mindíg mondom, hogy butaság - és valami érdekesség folytán sosem próbálkoziuk megint ugyanazzal.

Ma amúgy bent voltunk a szobában a bölcsiben a szar idő miatt, így szerencsére Koppány kimaradt, másik csoportba jár. Hallottam amúgy fél füllel a gondozónőktől, hogy most épp megint másra szállt rá, szerintem ez egyeltalán nem normális, és lehet, hoyg a szülei nem örülnének neki ha hazaküldenék a bölcsiből de szerintem itt lenne egy jópár szülő, aki igen.
Dodi tök jól eljátszott a többiekkel, jelenleg 6an vannak a csoportban. Már játszótársat is választott: Bencét, együtt babáztak, öltözködtek. Ebéd után megint nem akart hazajönni, ott akart aludni. Hát több, mint egy órát próbálkoztunk, lefeküdt, elvolt aránylag csendben, de nam aludt. A többiek már rég húzták a lóbőrt, de bevallom feladtuk, így hazajöttünk. Itthon meg eldőlt, mit egy zsák. Amúgy meg ma volt 15 perc, amikor kiküldtek, de nem sírt utánam, csak a végén azért mégis behívtak, hogy elsőre ne legyen túl hosszú időre egyedül hagyva. De egyenlőre semmi de semmi gond nem volt - ezen én csodálkozom a legjobban, mert pl. a nagyioval annyit nem volt el, hogy leszaladhassak a sarki boltba.

Rit

rit

anemona7

Conti
Elelmiszert vasarolni minnig ketten megyunk a ferjemmel,egy Alexet szorakoztataja a masik meg csucsidon belul mindent bedobal a kosarbaKépbeuln ia kocsiba mar nem akar,igy ido elott van egyikunknek a kisautozas vagy a mozgolepcso,imndekttot imadja,penzzel es nelkule is.
Bar mindig mondja:Anya penzt oda kellKépEn meg valaszolom hogy: tudomKép
I.kerben is van egy bolcsi ahol regen laktunk ott is kint alszanak a gyerekek,ezzel csak az agond hogy nincseneke hozzaszokva.Persze bizti jo ha igy csinaljak,de en kifejezetten utalnam ha hideg jonne be az orromonKép

Mano
Hat itthagyni meg csak itt mertem,mert mindig ugyanazok vannak,mashol megsem probalnam,plane ha sok gyerek lenne es nem lenne kulon valakire bizvaKép
Alex is eleg nyugi volt neha,de az idore fogtam,de nem direkt,hanem azert mert nem tudtunk kimenniKépEgesz delelott semmi nem volt jo,ilyen meg nem volt,raadasul a baratnom is lemondta hogy jonnek ,mert nathasak lettekKép
Hiaba jatszottunk mar mindent mindenre csak nyafogott,jol le is faraadtam,nem vagyok en ehhez szokva;)
Ugyhogy ilyen idoben nagyon is jo lesz a bolcsiKép
Emma miatt ne aggodj,ugy ahogy a jot a rosszat is tanuljak,ez benne van a paklibanKép

Gumicukor
Az Etka joga direkt nyanyaknak lett kitalalva eredetileg,gondolom azota mar fiatalabbak is jarnak.Egy a baj,mi is leszunk nyanyakKépBar azok nalam csak 80 utan kezdodnekKép

Rit
Tenyelg Dodi sirt,de mas kislany meg nem max meglepodtekKép
Azert remelem nem lett baja Dodi lelkenek egy kis homoktolKépKépKép
A tiramisut az egyszeruseg kedveert Dr.Oetker porbol csinalom,marmint a kremet,kell meg hozza kave+Mandula likor is,ja emg babapiskota.Rem egyszeru,es pont ugyanolyan finom mint ha a MAscarpone sajtbol csinalomKép

Ja es van golyahir is:Pocoknak jon a 3.baba!!!Szaporodnak itt a 3 gyerekes mamikKép
Netjuk nincs ugyhogy en vagyok a hirhozoKép))

Vegre megvan a garzsunk es atarozonk is, mar fedett helyen all az autokam es a hetvegen minden lekerul am ia vendegszobaba volt eddig bezsufovaKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit, függetlenül attól, hogy valójában milyen volt az eredeti Koppány, a köztudatban = lázadóval. Semmiképp nem adtam volna ezt a nevet a fiamnak, de ez csak az én véleményem. Még jó azért, hogy másik csoportba jár.

Pénzbedobós autó: Először bosszankodtam miatta, de már nem bánom, olyan boldog ezekben a micsodákban, igazán élvezi.

Kataa én is kérném a tiramisu receptet, szerintem a többiek sem bánják, ha földobod ide.
Tök jó, hogy van garázsod, télen nem kell havazni a kocsit! Nekem csak egy tető van, oldalról befújja a havat a szél. Bízom benne, hogy nem lesz sok az idén télen.

Ilke, izgulok miattadKép Mi volt az UH-n?

Pocoknak gratulaKépKép ez igen!!!

Conti

conti

Kataa
Én is kérném a receptet! Kép

Rit
Szépen haladtok a bölcsivel.

Pocoknak nagy gratula a pocaklakóhoz!

Ilke
Mi volt az uh-n???? Mesélj már!!!!! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Halihó
csak gyorsan írok, megvagyunk, hétvégén otthon voltunk. Gergő nagyon jól érezte magát a búcsúban, dodzsemezett, meg kapott búcsúfiát, persze kamiont választott És a nagyszülők kényeztették, élvezte megint a sok állatot, traktort.
A keresztelő is jó volt, a keresztlányunk nagyon nyugis, eszik-alszik, én is ilyet kérek KépKép
Tegnap voltam vérvételen, plusz ctg-n, ezt sajna meg kellett ismételni, mert nem tetszett a dokimnak, meg még uh-ra is elküldött, de aztán úgy tűnt nincs gond, remélem tényleg.

Ilke
Mizujs?

Forti
JobbulástKép

Pocok
Gratula

Manó
Gergő sokáig harapott, ő az unokatesójától tanulta sajnosKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tiramisu:kozkivanatraKép

Vegy a boltban egy doboz Dr.Oetker Tiramisu kremetKépHatoldalan rajta,de leiron hogy csak 3dl tejjel kell elmixelni es kesz a kremKép
Jenai talban rakj le egy sor babapiskotat,ezt locsold meg felbogre kave es fel bogre Mandulalikor keverekenek a felevel(olcsobb megoldasnak a rum is szoba johetKép)
Erre jon ra a krem fele szepen elsimitva,aztan ujra babapiskota alkoholos kave locsolas es krem.
Ezt szitan at megsorjuk egyenletesen kakaoporral.
LEgalab 4 orat kell alnia a hutoben eves elottKép

Pocoknak atadom a jokivansagokat jovo hetenKép

Conti
En is ugy vagyok az autokkal mint te,ha neki ez jo ,amugyis automanias,had oruljonKép
En is utalom a havat,plane a kocsirol lapatolni es itt a varosban,meg vezetve.Amugy karacsony este szeretemKépItt fizetos ovezet van ugyhogy azert is vettuk meg hogy egyszerubb legyen gyerekkelKép

Judy
Remelem minden ok,de tuti igy van,ne aggodjKép
DrukkKép

Zsuzsa
Hat szoktatni sosem szoktattuk semmihezKépMindig mentunk valahova es mivel mosolygos baba is volt ,(ez meg is maradtKép )rogton mindenki kedvence lett:0.Bar O az utcan idegenekre is mosolyog meg leszolitja a neniket.
Ma is a gyogyszertarban egy no annyira odavolt tole , hogy becsipte az ujjat az ajtoba mert Ot nezte es Alex meg nyomta neki a dumatKép
Ma a ferjem kollegai is amint megjottek,mar huzta be a ket csajt egyszerre a szobajaba jatszani,pedig 1 eve nem is latta oket,tehat nem emlekezhet rajukKépSzerintem O ilyen alkat,plusz meg edzettuk is a sok elmennyel.En is eleg nyitott tipus vgyok,gondolom tolem orokolteKépA ferjem viszont eleg visszahuzodo kisfiu volt,tehat jol jott a parositas nalunkKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Végre le tudtam ülni a gép elé egy kicsitKép. No, voltunk ma UH-on, a pici már 3156gr, szóval nem is olyan picikeKép, mert Lili 3200 gr-al született, a kismanónak pedig még van elvileg 2 hete. A legutóbbi UH-on volt valami pangás a veséjében, ez szerencsére elmúlt teljesen, és továbbra is fiúnak mutatja magátKép. A CTG-n kb. 2x ált meg 1-2 percre, egyébként végig mozgott, így a folyamatos mozgás minősítést kaptuk maKép. A dokim viszont meglepő módon ezen a héten nem vizsgált meg, így a méhszáj nem tudom változott-e. Viszont a ma reggeli vizeletben találtak egy kis fehérjétKép, így holnap be kell adni tenyésztésre mintát, remélem nincs semmi baj. Azt mondták a kórházban, hogy ez lehet egy enyhe felfázás, vagy csak a hüvelyváladék belekerült, nem tudni. Viszont a dokim megjegyezte, hogy neki gyanús, hogy ma egy csomó kismamánál volt ez, szóval lehet, hogy a laborosoknál lehetett valami. Azért izgulok, de nem is nagyon értem, mert annyira vigyázok magamra, meg az itthoni higiéniára. A felfázást pedig főleg nem érteném, mert mindig papucsban vagyok itthon szinte.

Zita,
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok SolyminakKép!

Forti,
Hogy van Levi? Köszi a drukkotKép.

Conti,
Ne is mond a lomtalanítást, annyira utálom. Tele a környék iszonyú kinézető fazonokkal, mi nem is raktunk ki semmit (igaz a javától tavaly megszabadultunk), majd tavasszal ha kérünk konténert megint, akkor abba pakolunk.
Sikerült szerezned olyan bölcsis tájékoztatót?

Sasha,
Tényleg mi van veletek, olyan ritkán írsz?

Rit,
Ez a Koppány gyerek tényleg gáz. Beszoktatásnál meg főleg, mert szerintem totál el tudja venni a gyerkőc kedvét a bölcsitől.

Kataa,
Megfogadom majd a tanácsodatKép.
Pocokéknak gratulálokKép!
Receptet lehet alkoholmentesen ki is próbálom szombaton apuéknak, mert van is itthon ilyen tiramisuporKép.

Gumicukor,
Jógáért irigykedemKép, nem is tudom hány éve tervezem, hogy kipróbálom.

Beszti,
Bizony ügyes voltál, és a lényeg, hogy minden rendben voltKép.

Judy,
Örülök, hogy minden rendben veletek. Mi nem tetszett a dokidnak a CTG-n? Te a kívánósággal hogy vagy? Nálam úgy érzem, hogy most tetőzik, néha meghalok egy kis jéghideg tejért, vagy bármiért ami eszembe jutKép. Jaj, és továbbra is iszonyat mennyiségeket eszem, ebéd után még egy péksüti, banán és akkor talán egy ideig elvagyokKép. Ennek örömére sikeresen átléptem a 70kg-otKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kicseréltem a profilomban a képet. Végre Lili szobájába sikerült megvarrnom a falvédőtKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali!

Írtam... elszállt! Kép

sasha

Ui: Solyminak boldog 2. szülinapot!
Pocoknak sok gratula a legújabb jövevényhez!

Kép
sasha

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

Beszti!
Nagy gratula a pici lányhozKép!!!

Zita!
Solyminak boldog szülinapotKép!

Köszönöm a hiányolást, megvagyunk, csak kissé behavazva. Gyurci 3 hete bölcsis, nagyon jól viseli a Drágám. Kifejezetten szeret járni. Imádja a gondozónőt, a gyerekeket. Tudja már mindenkinek a nevét, állandóan róluk beszélKép. Van már barátja is, sülve-főve együtt vannak, és mondja is, hogy a Tomo a barátja. Esküvő megvolt, jól sikerült.

Most szaladok, de igérem amint lesz egy kicsivel több időm, jövök olvasgatni, meg remélhetőleg irni is.

Kismamiknak drukkolok!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Tegnap felhívtak a munkahelyemről, hogy jó lenne ha visszamennék, mert a főnökasszonyom nagyon lebetegedett, már nem jön vissza dolgozni (64 éves egyébként) és nagyon kellenék. A mai világban úgy gondolom értékelni kell egy jó munkahelyet, így vállaltam, hogy januártól visszamegyek. Persze rögtön kiveszek 4 hét szabit, remélem elég lesz a beszoktatáshoz. Szóval az újévig maradunk itthon, aztán remélem nem lesz probléma, hogy "évközben" adom be. Ma reggel újra kérte a bilit Betti, pár napig nem akart belepisilni, mert más is használta, de végre megtört a jég.

Addig nyúztam a férjem, míg tegnap beindítottuk a fűtést, most fincsi meleg van, végre!!! Már féltettem Bettit, mert itthon nem vesz fel cípőt, zokniban meg hideg volt a padló.

Banyóci, gratula az esküvőhöz meg a bölcsihezKép Azért valami képet majd mutatsz?

Ilke, nagyon ügyes vagy a varrásbanKép (is) Édes Lili, ahogy üldögél az ágya szélén, megmutiztam Bettinek is, tiszta nagylányKép

Judy, már érted is lehet izgulniKép

Puszi, Conti

conti

Ilke
Remek, hogy minden rendben! Szép méretei vannak a pici fiúnak. Kép Már csak két hét, húúúú de izgi!

Judy
Neked is megy a drukk, Te is nemsokára babázhatsz már!

Levi úgy néz ki, hogy jól van, már csak pici hőemelkedése van, de az lehet a fogzástól is. Ma voltunk vásárolni a közértben, láttunk egy kutyust akit sétáltatott pórázon a gazdája! Levi beszólása: vaju húzza nénit!

Forti

Kép
Kép
forti

Kislányom átment önkiszolgálóba. A fürdőszobában játszott, közölte velem mikor benéztem, hogy Te meny innen! Pár perc múlva ül az üres bilin levetközve, a kakis pelus a mosdóba dobva...

Este meg közölte velem, mikor elővettem a mesekönyvet: Anya, te ne szólj! Szépen lapozgatta és minden oldalon elmondta: Hol vót hol nem... és amit látott a lapon. Mehetek nyugdíjba???

Conti

conti

Kataa
köszike!! KépKép

Forti
Ez jó! KépKép A vau húzza... végülis .. KépKép

Ilke
Tök jó, hogy jól vagytok, akkor viszont lehet, hogy tényleg csak a laborban kavartak valamit, ha több kismamánál is ez volt. Majd írd + azért, mit mutatott ki a vizsgálat.

Ja, képzeljétek, most egyedül vagyok itthon!! brü-hü vagy he-he mindkettő. Dodi alszik a bölcsiben. Délelőtt végig ott voltam, kint játszottak az udvaron. Közben bejöttem negyed órára, semmi gond nem volt, de mikor visszamentem egyből rohant hozzám és ugrott a nyakamba. Ebéd után viszont megint kérte az ágyát, belefeküdt, kérte Répát is, hogy akkor ő ott alszik. Mondtam neki, hogy ok, de akkor mami közben elmegy dolgozni. Azt mondta, jó, elköszöntünk és kijöttem. Negyed óra múlva ött szólni a gondozónéni, hogy alszik. Mindjárt megyek is vissza, nehogy valami gond legyen ébredéskor.
Koppány ma is hozta a formáját, de szerencsére ma nem Dodo volt az áldozat. Egy kiscsajt viszont hajánál fogva lerántott a csúszdáról egy kisfiúnak meg úgy megharapta a lábát, hogy bekékült. Azért szerintem ez baromira nem normális, most azon gondolkodunk, hogy ha nem tesznek valamit, akkor talán a szülőknek kéne összefogni és kérni a bölcsi vezetőjét, hogy pakolják ki innen. Esetleg vizsgálják meg a szüleit, nem-e azért ilyen, mert őt is bántják otthon és ugye csak a kisebbeknek tudja visszaadni.

Rit

rit

anemona7

Sziazstok!

Rit!
Szupi hogy elaludt ott Dodo! Én nem tudom nálunk hogy lezs, Emma még most sem alszik, és az előbb kiabált hoyg inni, inni, cska cumisüveggel hajlandó elaludni, anélkül esélytelen, hiába próbálom.

És hoyg ma kint voltaka z udvaron, nálunk közölték hoyg sár avn. könyörgöm, ahmár ilyen időbens me viszik ki őket,akkor mi lesz később???

na mindegy, kénytelen lezsek ilyan dolgokba belenyugodni.

Ma nálunka játszóban folytatódotta verekedős történet, direkt nagyon figyeltem és 90%-ban úgy volt hogy Emma lekezdett játszani valamivel, azonnoymban a kisfiú ott termett és elszedte tőle, mire Emma nem hagyta magát eé svissza akarja szerezni, és eközben üt meg harap, illetve ma harapnoi csak 1x próbált meg, de rászóltam sé meg is ígérte hogy nem fog harapni és úgy is volt. De olyna nehéz,mit mondjak neki, hsizen tul kéép igaza van, miérts zedi el tőle amivel épp ő játzsik? Azt nem mondhatom neki hogy ez az Ok, hogy mindíg mindnet adjon oda, hsizen nem ez a jó. De az se jó hogy üt meg harap, de akkor meg hogy védje meg magát? Szóval nem tudom mi a jó viselkedés. Ja, kisfiúfra továbbra se szólnak rá, avygis max halkan , szeliden, hogy nem szabadna ezt kisfiam, de közben ő már el is vette a másiktól amivel az épp játzsott. és a többiek oda is adják neki, átadják, d eEmma nem ilyan típus aki csak úgy odébb áll.

Manó

KépKép
manó

hali

szerintem nem biztos, hogy jót tenne Koppány kiskrapeknek, ha már most kiközösítenék, hogy elküldik az oviból. a gondozónőknek fel kell készülniük az ilyen gyerekekre is. persze elismerem, hogy a többieknek sem tesz jót a viselkedése, de egy csomó módszer van, amivel ezt a kisfiút is rá lehet bírni a jobb, toleránsabb viselkedésre, anélkül, hogy rosszul érezné magát vagy őt magát bántanák, nem testileg, hanem lelkileg. mert szerintem ennál a kisfiúnál elképzelhető, hogy lelki okai vannak a viselkedésnek. ezért kérdeztem, milyenek a szülei, hogyan viszonyulnak a gyerekhez és fordítva.
olyat is hallottam hogy vannak olyan kisgyerekek, akik annyira örülnek a gyerektársaságnak, hogy örömükben viselkednek így. volt egy ilyen ksifiú a zenebölcsiben is.

Kataa
Lehet Alexet kicsit szoktatnod kellene, hogy nem mindig menésből áll az élet, így neked sem lenne rossz, ha éppen esik az eső, vagy lemondja valaki a talit. az oviban sem lehet majd állandóan kimenni, hanem bent kell majd lennie, főleg ilyen rossz időben.

Etka jóga:
Ne haragudj, de kicsit olvass utána, mielőtt ilyeneket írsz, mert nem egészen így van, hogy az Etka jógát nyanyáknak fejlesztették ki.... Jó keresgélést a neten Kép.

Tiramisu recept
Ha vesztek egy mascarpone sajtot, annak a fedelében ott a recept és mégsem porból van.
nekem van epres tiramisu receptem is, ha valaki térdekel, bár most nincs szezonja az epernek.

Kataa
Lazán emlékezhet Alex. Dani néha mond, vagy csinál olyanokat, amiket 1 éve láthatott, hallhatott, néha teljesen megdöbbent, amikor régi dolgokat felemleget. Mindenre emlékeznek, hidd el.

ilke
van baba-mama jóga is, ha megszületik a pici, biztosan jó lesz majd együtt jógázni ha majd mindketten megerősödtök. vannak videokazik is, nem kell miatta km-eket autózni. én is most csak azért járok, hogy megtanuljam a helyes testtartást, aztán majd otthon fogom dvd-ről, így többet lehetek otthon danival. tök jó ám együtt tornázni, egy csomó mindent utánoz, amikor tornázom, pl. a kitöréseket (ez rendes torna - Béres A.), vagy a belső comb gyakorlatot Kép lefekszik mellém a földre felemeli a lábát és nyitogatja, zárogatja Kép szeretnék más típusú jógákat is kipróbálni, hogy megtaláljam a számomra legmegfelelőbbet.

szuper a falvédő!!! nagyon ügyi vagy! én meg most mandalákat szeretnék készíteni, meg feng shuizok ezerrel, tegnap voltam egy nagyon klassz üzletben. kaptam egy csomó könyvet is.
lili ágyát csináltattátok vagy vettétek? milyen méretű?
mi tegnap vettünk daninak új paplant, neki is antiellargént, 140x200-asat és hozzá elefántos ágyneműhuzatot, most egyelőre még szárad, ma már használhatja.
lemértük a galéria alatt a leendő ágyának a helyet (100x210 kerettel együtt), hát kicsit át kell rendezni a kisbútorokat, hogy kényelmesen elférjen minden. már látta az ágyát az üzletben, teljesen oda volt meg vissza. azóta mondogatja, "Lesz új ágy!" 3 paplan közül választotta ki, melyik tetszik neki, megfoghatta, tapizhatta. a matracotok milyen matrac és hol vettétek?
Lili olyan nagylány már, cuki az ágyikóján. Minkettőtökre nagyon hasonlít.

Beszoktatás
Nem tudom, jövőre nekünk mennyi idő lesz a beszoktatásra, mert én az éves szabimból fogok kivenni, de max. 2 hetet tudok, hogy még azért maradjon is. szerintem apával felváltva fogjuk csinálni a beszoktatást. de szerintem a háziorvossal is meg tudom beszélni, hogy írjon ki.

hú, most kaptam egy telefont egy volt kollégámtól, állást ajánlott. nemzetközi viszonylatban helpdesk megoldások koordinálására és vezetésére. egy bibi van, hogy folyékony angol tudás szükségeltetik. sajna ő rosszul emlékezett, mert én németül beszélek folyékonyan, angolul meg inkább pötyögök, dokumentációkat napi szinten olvasok, meg pár email, de a verbális tudásomon kellene még csiszolni, vagyis nem annyira szalonképes még.
mindenesetre tök örülök, hogy megkeresett. ezek szerint mégsem vagyok annyira rossz szakmailag, ha rám is gondolt. viszont nem hiszem, hogy elvállalom, már most tudom, mert 2 év múlva szülni szeretnék, az meg egy minimum 1,5 éves projekt lenne. most én maradok itt nyugiban és ide tuti vissza is vesznek szülés után is, majd lehet akkor váltok.

Conti
Nálunk is sokszor van ilyen, hogy: "most ne nézz, anya menj ki, nem ideül, odaül" stb.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?