Új privát üzeneted érkezett!

Reni: Ha nem lesz több ilyen, szerintem nyugodtan megvárhatod a holnapot. Nekem a védőnő mondta, mikor a K vitamin adagolásáról beszéltünk, hogy az ilyen piciknél az erőlködéstől könnyen megpattanhatnak a hajszálerek és vér lehet a székletben (gondolom ugyanígy a bukásban is)
zuzmooo

Ha nem haragszotok, teszek ide egy tegnapi képet, amit ébredéskor, fürcsi előtt készített az apukám.
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo!
Mi Liberoztunk és nem volt vele rossz tapasztalatom, azaz nem folyt ki soha a kakiipisi, de valóban vaskosabb csomagocska, mint a Pampers, amit most nyúzunk.
Biztos számít a gyerkőc testfelépítése is, hogy a combika vaskos vagy vékonka, meg ilyenek.
Persze mi már mindkettőből a 3-as méretet koptatjuk :)
Nekem most a Pampers szokatlan, mert elől nem olyan passzentos és magasan záródó, mint a Libero, de nem volt gond vele eddig.

Funky, persze folyton változik a szemlélet, hogy mit hogy csináljunk a babával. Ha bárki anyáink korabeli nőt megkérdezel, szinte 100%, hogy azt mondja, hason altatta a gyerekét. Aztán még is itt vagyunk.
Én is hason altatom. Egy az, hogy sokkal jobban szereti Ő is, meg amit már más is taglalt, hogy ha bukik, akkor nem fullad meg tőle, és nálunk a karmolászás ellen is gyógyír, mert csomószor van,. hogy lerakom hanyatt, kicsit elernyed vagy elalszik, karjai "kezeket fel" tartásban és ha ilyenkor valami hangra összerezzen, szinte biztos, hogy a karjával heves hadonászásba kezd, aminek karmolás a vége.
Pedig vágom a körmöcskéit, de olyan gyorsan növeszti, hogy még.

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti, nagyon édes Lili! :)
Úgy látom, hogy Rád hasonlít, bár most Apa arca nincs előttem.

Anyuék hoztak rólam babaképeket, majd ha lesz időm, kedvem meg érdekel valakit, megmutatom, h Domóka mennyire rám hasonlít egyelőre.

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmooo, jó, hogy jössz!!!!!!!!!!!! Bori óta Liberósok vagyunk, de úgy néz ki, most átpártolunk a Pampershez (legalábbis egy időre). Már a 2-es méretet vesszük. Én is azt tapasztaltam, amit leírsz, a Libero keményebb, nem passzol olyan jól Emőre. A Pampers puhább. L-ból nekünk is kijött a kaki. Sztem az lehet, hogy Emő babának elég husis sonkái vannak, a L kiképzése nem fekszik neki. Borinak a vékony dongájára jó volt, a mai napig is használjuk. Igaz, az már 6-os méret, s valahogy puhább... Egyébként elhasználjuk a már meglévő L-t is, csak azt jól megdolgozom, mielőtt feladom rá, meggyűröm, puhítom, fellazítom. Így azért elviselhetőbb. Ja, a P még furi nekem pont a lágysága miatt, mindig azt hiszem, átázott, mert olyan a tapintása, amikor már pisi is van benne.
ktc

Köszi lányok! Igyekszem megnyugtatni apát is.. én nyugodtan altatnám tovább hason légzésfigyelő mellett meg pláne.
Néha ő is akkora sebet karmol az arcába, meg belenyúl a szemébe.. én meg frászt kapok tőle..

Reni,ha az megnyugtatna hívd fel ezt a klinikát és kérd a csecsemősöket.
http://www.robertklinika.hu/t_elerhetoseg
Többször hallottam, hogy mindenféle kérdésekkel "zaklatják" őket, akik ott szültek, szívesen segítenek mindenkinek! (már ha jó fej a csecsemős aki most ott van.. , de a többségük az!!)
Bazsu itt nézelődik a kezemben, cumival a szájában.. pedig soha nem gonoltam volna, hogy adok neki.. de néha máshogy nem tudom megnyugtatni, pláne ha szopi után sír... ??? és még mindig szopizna... pedig éhes már nem lehet.. az előbb is bealudt még négy órára..

Kakti, nagyon kis aranyos Lili! Mennyit kerekedett a vonalzós kép óta! :)
Vendég

sziasztok!

örülök az elveszett báránykák megjelenéséhez :)

péntek óta nem nagyon volt időm jönni, szóval szép lassan olvasgatok vissza:

szóval segítés: amit NEM csinál: takarítás, mosogatás viszont számíthatok rá a bevásárlás, mosás-teregetés, saját ingeit kivasalja, hideg kaja elkészítése,zöldségpucolás, krumplitörés és a gyerekekhez kapcsolódó ide-oda hurcikálás, értemenés, Leventéhez kapcsolódva pelicsere, öltöztetés,fürdetni én fürdetek, de ott van és segít. Szóval azt hiszem elégedett lehetek.
(zárójelben megjegyzem, hogy vasalni csak azóta vasalja a ruháit amióta feküdnöm kellett, de ha csak emiatt, már megérte :)

Nóri: hát igen az énkép az még biztos nincs, de olyan jó volt látni, hogy a tükörbe nézve vigyorgott :) Amúgy az orron visszafolyó anyatejről olvastam, hoyg hasznos, mert így az orrnyálkahártyát védi a baciktól Én biztos nem mertem volna Levit a kocsiba hagyni, nem csodálom, hogy ideges voltál.

kokonya: egyszer funky tett fel videot az ujraélesztésről, elég jónak is tűnik, de nem szeretném éles helyzetben kipróbálni az tuti.

vicky: hormon nálam szóba se jöhet, legalább is fogigátló biztos nem, 2 hetente volt tőle egész napos hányással, magas vérnyomással kísért migrénem, amióta abbahagytuk azóta semmi. Néha egy két kósza fejfájás.
Most hogy itt voltak nagynénémék, ki is kérdeztem, mert ő elköttette magát, azt mondta, hogy ő örül neki, és most már ha mégis akarnánk gyereket, lombikozni lehet.
Én írtózok attól, hogy a hurkot ellenőrizgessem, hogy nem-e csúszik bele a hüvelybe és amellett is lehet teherbe esni, esélye annyi mint a guminak.
Nem próbáltál szünetet tartani amikor ömlik a szájába? lehet hogy ez zavarja.
A kedves rokonok megjegyzéseit meg xard le :)

ézsóné: nem muszáj neked elkezdeni a hozzátáplálást 4 hónaposan, lehet hogy nem is fogja elfogadni. Szandi egészen a 8 hónapig semmit nem fogadott el az anyatejen kívül, pedig elhiheted, hogy próbálkoztam :)

zarja: becsüllek a kitartásodért, és szerintem előbb utóbb Bulcsi is rájön, hogy jobb ha enged a nyomásnak :) Én is biztos állandóan próbálkoznék a te helyzetedben.

juci: szerintem is az anyai hormon pöttyök. levin is szokott lenni, épp olyan mint ahogy te leírod, szerintem egyszerűen ahogy mocorognak feldörzsölődik és ezért tűnik pörkösnek. No para.

kakti: csuda jó az az oldal amit feltettél, mindent elolvastam.
Nálunk hála istennek nincs délutáni hiszti, szerintem levente örül neki, hogy nem csak én vagyok körülötte hanem a többiek is vele foglalkoznak.
kipróbáltam azt a félig hátradőlős szoptatást. Tök jó volt, szépen ki is szívta alulról a görcsös részről a tejcsit, és amikor kezdett eldőlni a fáradtságtól akkor váltottam bölcsőtartásba.

kattkat: nem akarom a barátnődet feleslegesen riogatni, mert tényleg nem mindegyik hpv gáz, viszont van néhány ami csak szexuális úton terjes és a méhnyakrák előfutárának tartják, mert ha egy kicsit is gyenge a méhnyak akkor elkezdenek tőle a sejtek burjánzani..

ktc: örülök, hogy szépen alakultok

zuzmooo: jó látni. Én tegnap adtam gripe watert Levinek és bevállt. Akkorákat pukizott, hogy apával jókat röhögtünk rajta. Levente meg vádlóan nézett .) Örülök, hogy szépen gyarapodtok, és hidd el, ahogy telik az idő egyre ügyesebb leszel, nyugi

ildi: gartula a nagylánynak. hajrá pelimentes időszak!!! :) :)

funky: neked sem voltak könnyű napjaid, szerencse, hogy már jobban vagy

huh most jól kiírtam magam....
stephie

Anita
hova lettek a képek a vonalzóid elől ?

Kattkat

Kép
kattkat

megvolt a szülinap. Luca tortájáról kültdtem képet a gmailre. Nem lett nagy szám mert Luc pont reggel 7kor kelt amikor épp nekiláttam a tortának! :-)
Vendég

Használ valaki Naturland-os Unguentum infantum-ot (FoNo VII.)? Ez is azok között volt, amit Szabi kiváltott amíg mi a kórházban voltunk. Ma bontottuk meg és olyan rémes halkonzerv szaga van, hogy nem bírom használni. (hányós smiley)
Ki mit használ popsikrémnek? Eddig mi Sudocremet és Neogranormont kentünk.
zuzmooo

funky: Nekem már nincsenek meg a felszívódó varratok. Nálunk is van olyan hogy Barbus nem egyenletesen vesz levegőt. Főleg álmában. Szerintem csak akkor gond ha sokáig nem vesz. A hason alvás jön be mostanában nálunk is.

zuzmoo: Nekem 1-es libero és pampers is van és a libero tényleg nem olyan jó. Merevebb is és most is kijött a szar a derekán.

stephie: Az elkötést te tudod, de én jártam meddőségibe és azért a lombik sem egyszerű. Drága, időigényes és az altatás miatt veszélyes is. És rengeteg hormon beadásával jár. Nálunk szerintem apa köttetné el magát, ha nekem egyáltalán nem lehetne hormont szednem és nem akarnánk több babát. A tejecske akkor ömlik a szájába, mikor szív rajta egy nagyot és utána meg kiköpi. De olyan ritkán szopizik, hogy nem hiszem hogy emiatt nem akar. Mindegy.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo, mi azt használjuk amit a gyerekorvos kevertet ki, saját recept alapján.. csak az van ráírva, hogy "Dr. A" :) Legközelebb megkérdezem, hogy mi van benne.. nagyon nagyon jó!!! Én már azzal kenem a kezemet is, ami teljesen kirepedezett a sok fertőtlenítős kézmosástól.. (kicsit hipohonder vagyok :oops: )
Vendég

Elköttetés.. nekem így lett öcsém, 16 év után... véletlenül...
Vendég

zuzmoo: Mi a gyógyszertárosat használjuk, de én nem érzem olyan büdösnek. Nem romolhatott meg?
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: erre is gondoltam, mert elméletileg 15 fok alatt kellene tárolni (de hát nem rohangálhatok állandóan a hűtőhöz). Azért is kérdeztem, hogy másnak is ilyen-e?
zuzmooo

sziasztok.
reagálni egyszerűen képtelen vagyok, annyi mindent írtatok.

jajj lányok, nagyon el vagyok keseredve. Dorinám megállás nélkül sír. csak sír és sír. Felveszem, megnyugszik. Leteszem két perc múlva üvölt... És egyfolytában kajálni akar. Az előbb egy óra eltéréssel evett 150, majd 100 grammot.

Nem tudom mit csináljak. Bűntudatom van a másik lány miatt, mert alig tudok ráfigyelni. Mindemellett persze főzni, mosni, takarítani... A munkámról már ne is beszéljünk. el vagyok maradva mindennel és fogalmam sincs mikor fogok a végére jutni.

Tudom, hogy mind ezt csináljátok, úgyhogy különösebben nem okoz nektek ez meglepetést, de ti legalább tudjátok miről beszélek. AZ uram nagyon úgy tűnik, nem fogja fel...

Szombat estére pedig belázasodtam. Igaz tegnapra elmúlt, de kezdem azt hinni, hogy ez valami jelzés volt a testemtől. Szerintetek lehet pszichésen belázasodni???

Most magamra kötöttem a lányt a mei-tai-ban és ettől lenyugodott. Csak így nem merek semmit csinálni :roll:

Kakti, nagyon helyesek vagytok a képen!!

dalika

Dalika: simán lehet hogy a kimerültségtől, leterheltségtől belázasodsz. Nem tudsz kölcsönözni egy rugalmas kendőt erre a pár hónapra? Ha azzal kötöd fel, nyugodtan mozoghatsz, csinálhatod a dolgod, mert stabilan tartja a babát. Sajnos Benő is ilyen nyugtalan, így tudom milyen nehéz neked. Illetve neked biztos még nehezebb, mert ott a másik gyerkőc.
Szabi se nagyon segített eleinte. A babát nem nagyon merte megfogni, a sírását hamar megunta és visszaadta, mondván, hogy nála úgysem nyugszik meg..., etetni úgyis csak én tudom, mást meg úgy gondolta nem tud segíteni. Mikor már teljesen készen voltam a kimerültségtől, leültem vele és elbeszélgettünk, hogy így ezt én nem fogom bírni. Elmondtam neki pontosan, hogy mit várok tőle (pl: minden szoptatásnál legyen mellettem enni-inni való). Azóta nagyon igyekszik, már többször pelenkázott is, bepakol a mosógépbe (nekem csak el kell indítani), mosogat, bevásárol... stb.
zuzmooo

zuzmooo, nekünk is gyógyszertárilag kevert popsikrémünk van és ha elfogy, akkor babé márkájút fogok használni szerintem, mert az van itthon
http://www.enpatikam.hu/babe-popsikrem-100ml/

Kattkat

Kép
kattkat

Zsuzsa! Az fürdetőkrém!!! :D
Vendég

Ja, igen: cserébe én vállaltam, hogy mikor dolgozik, nem zavarjuk éjszaka. Éjfél-1 körül (attól függ, hogy ébred a gyerek) én átköltözök a gyerekszobába és hagyjuk Apacit aludni.
Most hétvégén viszont nagyon jó volt, hogy ő aludt a gyerekszobában és csak szoptatni keltett fel, ő büfiztette és altatta el utána Benőt.
Szóval próbálj meg beszélni a pároddal, hátha segít.
zuzmooo

Hát mi a Biomed Körömvirágkrémét használjuk popsira. Lehet, hogy ostoba vagyok, de nem kívánom cinkkel és alumíniummal kenegetni a popsiját. Gyógyvirágkivonat inkább szimpatikusabb. Bár ez a textilpelus is isteni. Nekünk egyszer volt peluson kívül kaki (akkor még mi is papírost használtunk) pisi is egyszer volt azóta, hogy megvan a textil. Igaz, akkor is a saját szájába bírt pisilni, utánna meg vágta a pofákat és ordított. Mit csináljak? Nem ízlett neki. Bár az is igaz, hogy megsajnálom és átlag két hetente egyszer tartunk egy meztelenkedős délutánt, csak egy kis trikó van rajta, alatta vízfelfogós takaró felette meg egy ócska takaró. Mondjuk a mosható pelusokhoz nem is ajánlják a zsíros krémeket.

Dalika: nálunk délelőttönként van egy nyűgösebb időszak: olyankor be a kendőbe és megyek mosogatni teregetni, takarítani. Érdekes, mert ha ő kendőben van, akkor nem is ülhetek le, mert kívánja a mozgást. De ez is csak 5-10 percig tart míg bealszik. És egyáltalán nem okoz gondot babával takarítani. Kifejezetten élvezi ha előre hajolok, gugolok stb.

zarja

zuzmooo: eredetileg nekünk is a naturlandos volt, de én se a szagát, se az állagát nem bírtam.
utána kezdtük el használni a Platánban K1-es popsikenőcsöt, sokkal jobb az állaga és a szaga sem olyan rémes. Ebben ugyanaz a hatóanyag van mint amit a kórházban is használtunk, csak néhány patikában a neve más. Bodnár-féle popsikenőcs. Bármelyiket veszed a kettőből, ugyanaz van benne.

anyukám mondta mindig a férfiak részvételéről a gyereknevelésben, hogyha nem mondjuk el mit akarunk, ne csodálkozzunk ha maguktól nem jönnek rá. Én sose voltam szívbajos, már az elejétől belevontam a gyerek körüli munkába, így nem érezte idegennek, nem félt, nem volt bizonytalan.

dalika: szerintem is figyelemért, támogatásért kiállt a szervezeted. Szerintem mondd,c sak meg neki nyugodtan, hogyha nem segít, te nem fogod bírni egyedül.

vicky: persze, mindezt tudom a lombikról csak azért írtam, mert tudom, hogyha nagyon szeretne valaki, akkor megoldható orvosilag. De én nem hiszem, hogy már szülnék. 36 elmúltam, van 3 gyerekem és hát ez a terhesség már nem igazán volt panaszmentes. Ezek után szerintem felelőtlenség lenne bevállalni ilyen háttérrel még egy gyereket.
stephie

UNGUENTUM HYDROPHILICUM NONIONICUM PH.HG. NATURLAND
ez a fürdető, amit zuzmooo írt, az popsikenőcs
bár nekem nem volt szerencsém hozzá
és nem is lesz, ha halszagú :roll: :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri: nem az. Tuti, hogy popsikrém, rá van írva, meg van fürdetőkrémünk is (az olyan szappan-szerű)
zuzmooo

zuzmoo: A popsikrémet mi sem tároljuk a hűtőben, csak arra gondoltam hogy nem rontottak-e el a gyógyszertárban valamit amitől megromolhatott.

dalika: Előre mondom hogy jöhetnek a kövek. Én hagyom sírni. Ha evett, tisztába van téve és büfizett rendesen, akkor ha nem az a keserves sírása van, akkor beteszem az ágyába, odaadom a cumiját és kimegyek. Ha még 5 perc múlva is sír, akkor megint bemegyek, hasra fordítom, megsimogatom és visszaadom a cumiját. És megint kimegyek. Ezt megcsinálom kétszer-háromszor és Barbus bealszik. Ilyenkor már annyira fáradt, hogy azért nem tud elaludni (szerintem). Én az elején adtam neki állandóan enni, mert azt hittem hogy éhes. Aztán meg azért sírt, mert fájt a hasa. Szóval szerintem nem mindig éhes, de te hallod a sírását és te látod az arcocskáját. De szerintem már simán átvernek minket a purgyék, hogy egész nap ölben legyenek. Mondjuk meg is kaptam otthon a nagyszülőktől, hogy milyen rossz anya vagyok, hogy nem rázogatom a seggét amikor sír. Miért nem csinálok vele valamit? Mindegy, ez már az én problémám.
vicky79
Budapest III. kerület

Dalika, lehet, hogy inkább a kendőt kéne valóban kipróbánod, az alkalmasabb még ilyen picurkáknak, mint a mei tai. Az majd 3 hónapos kortól.
amúgy mit dolgozol te még a két gyerek meg a házimunka mellett??? :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

stephie: A lombikkal kapcsolatos dolgokat nem kioktatásként írtam (ugye tudod?), csak azért hogy tudd mit vállalnál ha mégis szeretnél még egy babát. De persze 3 gyerek után 36 évesen lehet hogy én is így lennék vele.
vicky79
Budapest III. kerület

Volt itt anyukám és megmutattam neki ami kijött a drágámból és ő azt mondja az nem vér, hanem csak tisztul a kicsi, szerinte csak bélsár vagy mifene.. Szerintetek lehet? Lassan pancsi úgyhogy készülődünk.

bellerreni
Eger

Reni! A bélsár köznapi neve kaki. Ha az jönne a száján,hívnám a mentőt! Dehogy kaki! Ne szarj be! Nem lesz gond!
Vendég

Reni: lehet, hogy anyukádnak igaza van.

Benő mindig ordít séta előtt a beöltözésnél, de azonnal elhallgat ha hintáztatom a mózeskosárban. Ezért gondolkodok egy ilyen babahintán:

Kép

Van valakinek ilyen? Vagy valami infó róla?
zuzmooo

Zsuzsa: jah, azt elfelejtettem írni, hogy azért van hal szaga a tubusos kenőcsnek, mert csukamájolaj van benne :)
jól néz ki a babahinta és biztos jó is. Ha pedig benő megnyugszik benne, akkor ne filózz rajta, szerezz be egyet, hisz attól is csak neked lesz könnyebb.

Reni: szerintem elég valószinűtlen, hogy kaki lenne egy közel másfél hetes baba gyomrában. Ha az lenne, szerintem annak már sokkal komolyabb jelei lettek volna. De ha ez megnyugtat téged, akkor holnap az első dolgod az legyen, hogy megkérdezed a gyerekorvost
stephie

zsuzsa! Az adamo hinta nagyon jó. Megnéztem,valóban popsikenőcs. Mentségemre dgyiket sem használom,mert babeval fürdetek. De megszaglásztam. Mienk nem büdös!
Vendég

én tegnap rendeltem méregdrága fp hintát. 5perc nyugi bármennyit megér! :-)
Vendég

zuzmooo: A másik fórumban van ilyen hinta az egyik csajnak és a gyerek nagyon szereti. Ez az adamo vagy mi?
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo, szerintem jó döntés, hogy jössz mégis :lol:
Ezt a hintát mennyiért láttad?, nekünk egyik ismerősünknek van, ők szerették, én nem tudom milyen, de jónak tűnik.

Nóri ezt gyerekes szülőként tanultam meg, 5 perc nyugiért szemtelen sokat hajlandó fizetni az ember :lol:

Kattkat, igen nekünk rendbejött Léna szeme ettől a csepptől és nem is esett vissza, pedig baromi csúnya volt.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! A www.kid.hu-nak is van adamo hintája 13körül adják. De vaterán hátha olcsóbb. Én vennék,ha nem most rendeltem volna fp-t.
Vendég

Rajtam kívül van még vkinek hányingere szopi közben? Nem durván.de mindig van...
Vendég

Reggelt!

Én is vagyok ám. Olvasni szoktam... :D
Csakhát hiába nagyok a gyerekeim, mégiscsak négyen vannak :D . Levi kisfiam áldott jó baba, panaszra nincs okom. A nagycsalád viszont arra kiváló, hogy sose unatkozz. A hétvégén itt voltak szüleim. Velük nem vagyok előrébb sokkal. Anyu depressziós, 2 csípőprotézissel (nehezen is mozog), Apu 72 éves dokibá, jó kis beszélőkével.
Hétfő délben kissé összefutottak a dolgok. Lányom, - aki túl van a hányós-hasmenős víruson-, megint beteg, egy délelőtti alvás után 39 fokos lázzal ébredt. Alig megmértük, betántorog a középső fiam, hogy elvágta a kezét fafaragcsálás közben és ő most hányni fog és rosszul lesz (apukám kapta el a valóban ájuldozó gyereket). Ja, és eközben az asztalon gőzölgött az ebéd. Hehe!
Este aztán akkor kezdtem komolyan aggódni, mikor lánykám láza 39,7 lett :shock: . Egy zuhany és egy Algopyrin után szerencsére normalizálódott. Most egyik szobában lánykám, másik szobában a 3 hetes baba és azt lesem a kicsi melyik vírust kapja el :? . Szerintetek mennyire izolálom őket, ha mindkettőt én látom el? :evil: Persze most nincs segítségem. És várhatóan legalább egyik nagyfiam is beteg lesz. Esetleg én is. Csak Levente ne legyen! Múlt héten elfelejtettem lázcsillapító kúpot íratni, így még az sincs kéznél :? .
Megyek, mert lányom meg halálra unja magát az ágyban.
Ja, én egyébként már jól vagyok, aranyér már alig, gátvarrat OK, lochia nyomokban.
Levi már meghaladta a születési súlyát (4080g), hazajövetelkor (3940g) után 10 nappal 4200g volt (1 hete). Nekem nincs mérlegem, csak ritkán mérünk :D . De kakis pelus annyi! ...és lehetőleg mindig belerotyogtat a frissbe :lol: .
pammut

Nóri Nekem nincs hányingerem szopikor. Elég volt az a 8 hónap....
pammut

És egy kicsit dícsérném a védőnőnket: nem tudtam átmenni tanácsadásra a másik faluba, hát áthozta a mérleget, meg jött megnézni, méricskélni. Igazán kedves volt.

Zarja Te akkor honnan tudod, mikor kell oltásra mennetek? Nálunk mindig a védőnéni szól. És az első 6 hétben hetente látnia kéne a babát. Vagy ő megy, vagy Ti tanácsadásra. És van 1 hónapos státusz vizsgálat, meg ilyesmi... Trehány egy nőszemély lehet :evil:

Apropó oltás. Van vagy 3 szabadon választható oltás itt az elején (rotavírus, középfülgyulladás ellen). Ki mit adat, mikor? Védőnéni rendeli egy részét, szólni kell neki.
pammut

Ku...a sz@r éjszakánk volt, és a reggelünk sem jobb. Most sem alszik a Csibém. Szépen ünnepeljük az egy hónapos létünket. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Kakti, buksisimi :) Nem aludt a Tündérke? Asszem ilyenkor van valami fejlődési ugrás, tehát lehet, hogy gyakrabban kér cickót... Vagy csak ilyenje volt... Kitartás!

Pammut, minden tiszteletem a többgyerekeseké! És ez a derűs hangulat, ahogy leírod a nehézségeket ;) Nyugi, Levit védi az anyatej, úgyhogy nem lesz semmi baja, meg egyébként is, miért lenne. Lánykádnak jobbulást!

Nóri, nekem sincs hányingerem. Én csak mindig elalszom :D

Nekünk is király a védőnőnk! A szembe szomszédunk, tehát ismerős és mindig segít! Mikor hazajöttem a kórházból bedurrant cickóval Ő masszírozta ki, örök hála érte...:)

Oltások, én a Pneumo ellenit fogom beadatni. Állítólag csak anyagi okokból nem lett ez is kötelező, lehet 1 éves korban is beadatni egy oltást, vagy előtte néhány oltás, ja és ingyen van :) Plusz a Meningitis oltást fogjuk beadatni majd egyéves korában, ezt is lehet hamarabb, de ez szerintem ráér. Persze, akinek van nagyobb gyerkőc, aki hazahozhat valamit, annak lehet, hogy érdemesebb hamarabb. Ennek nagyon kicsi a valószínűsége, hogy elkapja a baba, de ha véletlenül igen, akkor nagy bajt okozhat. Ja, Rota, mi nem adatjuk be, a védőnő sem ajánlotta meg a gyerekdoki sem. Na ez a mi elméletünk, majd mások is elmondják, hogy Ők hogy csinálják ;) Egyébként én azt tanultam a Zegyetemen, hogy Mo-on nagyon jó az oltási rendszer és minden oltás kötelező, ami tényleg szükséges, a többin meg gondolkozhat a szülő, de azok nélkül is el van a gyerkőc...

Na megyek fürdeni, meg takarítani, amennyit Zsuzsó enged ;)

Ja és végül üdv újra az elveszetteknek! Tessék csak gyakran jönni, mert kíváncsiak vagyunk rátok! :)

Kép

Ági
agic83

Sziasztok..
Hát éjjel mi is fent voltunk 1órát szopi után.. alig várom, hogy 1hónapos legyen és kipróbálhassam a grippe watert, hátha az jobb, mert így annyit tekereg mire sikerül pukiznia, hogy a szívem szakad meg érte..
Kapja a sab simplexet, így nem is sír annyit, hogy fáj a pocakja, viszont így is megszenved a pukizással..
akinek használnak ezek a szerek, annak könnyen megy a puki, vagy ez így normális, hogy a pocija ugyan nem fáj/csak néha/ de pukizni viszont nehéz neki????
Zuzmoo! Én sudocremet használok popsikenőcsként és neogranormonos törőkendőt.. mikor elhasználtam a neog-s törlőkendőt volt egy másik törlőkendő, amit ajándékba adtak a libero pelenkához, hát..egyből halál piros lett a kis popoja, ugyhogy téptünk db-be, neogranormonosat venni. A DM-ben összesen 3csomag volt: hát mind meg vettem.. :lol:
Most nem merek egyelőre másra áttérni.
Még öblítőnek is ecetet használok.. /a mi ruháinkat is azzal öblitettem és amit egy ideje már nem vettem fel csak állt a szekrényben az mind "avas zsír" szagú lett. lais szerintem olyan.. tisztára meglepődtem..amúgy ariel mosógélt használok, ugyhogy szerintem csak az ecettől lehet, mert amit nem azzal csináltam és ugyanott tároltam, az nem lett ilyen szagú..
Nóri! Nekem nincs hányingerem szoptatáskor.
Pammut! Nekem még csak egy választható oltásról kellett nyilatkoznom a védőnőnél. Azt kértem, majd a következő oltásnál kettőt fog kapni nem egyet..

Kép
Kép
ronci

Viki: ez nem Adamo hinta, csak annak a mása, de nem is kerül annyiba :) A vaterán 6800 Ft-ért láttam.

Nekem még sosem volt hányingerem szopinál.

Az mennyire normális, hogy kajálás után 2 órával bukott a gyermek? :shock:

Kakti: Benő is végigordította az éjszakát. Bár ez nálunk nem ritka, de most rosszabb volt mint szokott. Sejtettem is hogy ez lesz, mert mondta az időjárásjelentés hogy este melegfront, hajnalban hidegfront várható. (Most is csak a kendőben sikerült elaltatni)
zuzmooo

agic! Mi is a pneumo ellenit adatjuk majd most be.. és igen ez ingyen van, gondolom ezért kellett róla nyilatkozni, hogy kérem-e.. a fizetőseket meg kérni kell gondolom, nem nyilatkozni róluk.. :lol:
Az én Blanka lányom még mindig alszik..pedig 7kor már aludt...hát hogy van ez????

Kép
Kép
ronci

Ronci, ha unatkozol felajánlhatok egy rosszcsont Lillát neked, tuti ledobod az ékszíjat :lol:
a mai eredményünk 11 órára: SIKERÜLT felöltöznünk és reggeliznünk :oops:
én is a vaterán láttam ezt az árat... de miután Léna nincs biztonságban a pihiszékben sem vannak kétségeim ebből meddig nem borítaná ki Lilla :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok, nagy szaktudású magán bőrgyógyászt nem tud nekem valaki ajánlani? olyat, aki ért kisgyerekekhez is...

KépKép

KépKép
beneildi

ronci: Barbus fingik mint a muraközi ló. :D Pedig már espumisant sem kap. Nekünk az vált be, utána könnyebben büfizett és pukizott. Én is ecettel öblítek, de nekem nem tűnt fel hogy ilyen szaga lenne a ruháknak. Nálunk eddig még egyik törlőkendőtől sem lett piros a popsija szerencsére.

Oltás: Mi is a pneomo-t adatjuk be pluszba. A rotát nálunk sem javasolták, de ránk bízták. Mi nem kérjük szerintem.

zuzmoo: Tetszik a hinta, de már én is vettem fp-osat. Azt szereti, egy ideig egész jól el van benne. Nekem is szokott Barbus jóval etetés után bukni. Nem tudom ez miért van.
vicky79
Budapest III. kerület

Végre sikerült letenni Benőt, így hogy elaludt a kendőben. Remélem alszik pár órát. (álmodik a nyomor... :roll: )

Biztos hülye kérdés, de mi az a "fp" hinta?

Nekünk úgy tűnik, hogy semmi nem használ igazán. A gripe water sem csinált sok mindent. Kezdem azt hinni, hogy ezekben a sírás-rohamaiban van egy jó adag hiszti is. Remélem, ahogy nő a kis gézengúz, javul a helyzet.
zuzmooo

zuzmoo! hány napja adjátok a gripe watert?

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?