Új privát üzeneted érkezett!

Nóri! Köszi a tanácsot, lehet megpróbálom így, de nagyon félek a mellgyulától. :? Most úgy csinálom, hogy csak nappal fejek, meglátom így egy pár nap alatt, hogy mi történil és lehet lassan hozzászoktatom a nem fejéshez. :roll:

Leesett a köldökcsonkunk. :lol: Azt tudom, hogy még pár napig kell alkohollal kezelni, de a sebhintőport is kell rá szórni?

Lassan fürcsi lesz, pedig még alszik. Remélem, ha felébresztem nem ordítja végig a fürdést. Ma kicsit magam alatt voltam, vagyok. Remélem nem zuhanok mélyebb depibe :? Délután aludtam egy kicsit és utána nagyon rossz álapotban voltam. Úgy éreztem, hogy összeesem a fáradtságtól és pelenkázás közben sírtam, de hogy miért azt konkrétan nem tudom. :shock: Remélem csak jobb lesz ezután...

bellerreni
Eger

Reni!
Ilyenkor már a hintőpor nem kell, csak az alkoholozás. :)
És próbálj majd minél többet aludni (tudom, mindenki ezt mondja), de tényleg csak ez használ!
Puszi Nektek!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

van valakinek személyes tapasztalata a hpv-vel kapcsolatban?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok,
mi is itt ilyenkor, Léna lelkesen szopik :wink:

hasfájás: Lillusnál 6 hétig volt nagyon rossz, teljesen kb. 4 hósra múlt el. Lénánál mindig elfelejtettem az Infacolt, nélküle is el volt, tehát nem lett hasfájós.

Amit Bea írt nekem is számított, de én inkább magamat helyeztem nyugiba. Lefürödtem, olvastam, tévéztem, könnyebben kibírtuk így a nyűgösebb időszakot Lilluval, nem csavarodtam be.

Kakti, ezt a felsírást is Lilla csinálta, elmúlt, okosabbat nem tudok róla írni :wink:

Én lábfelhúzást hasfájós tünetnek tudom.

Kakti, a babamasszást Lillunál én későbbtől csináltam, Léna még nem igazán hagyja, de szoktatom. Nekünk az alvásban sokat segített, én tanfolyamon tanultam, de az a neogranormonos füzet nagyon jól összefoglalja... igaz mi az arc masszást nem az elejére tanultuk.
Szerintem jól jársz vele.
Nekünk sok idő volt, mire Lilla belejött, de utána 100 százalék működött.

Nekem is ilyen gyógyszertári testápoló van :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

szasztok csajok! :lol:
néha-néha meglapulok ám itt, de csak olvasni van többnyire időm. Törpike elvan, 5100gr, 57cm kb. Voltunk csípőszűrésen ami negatív, meg nem kellett lecsípni a köldökét sem szerencsére. Apa barátkozik a gyerkőccel, majd alakulnak szép lassan.
Olvastam, hogy sokatoknál szntén hasfájós a lurkó. Nálunk is...ő nappal nyűgös, éjjel meg alszik mint a tök a kiságyba, csak enni kel fel. Nappal viszont kézben van el leginkább, irtó nyűgi. És ötletem sincs miért. Fáj a pocak, mert mohón eszik, ma visszaraktam az 1-es cumit az üvegére, hátha javít valamit a dolgon, hogy csak egy likon jön a kaja. Másrészt bealszik kaja után, cseszik büfögni, vagy max 1-2-t produkál. Kaka: a tápszertől elég kemény letta kakija, adok neki kajálások között kamilla teát, meg bébivizet, hogy híguljon a cucc, de nem sok mit ér. Szóval mi csak szélcsövel tudunk kakilni :roll: olyan mintha lusta lenne kiküzdeni magábol a cuccot, inkább sír, üvölt, aztán 1, másfél nap után rak egy marha nagy, bazi kemény csomot. Na erre mondtam, hogy köszi, akkor szélcső.... Esetleg vmi ötlet a problémáink kezelésére? A védőnő a kaka-témára annyit mondott, hogy kitartás, 4hós kortól mehet gyümi, stb, majd az segít...de addig még sok idő van :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Az éjjel megint kiakasztott a Ded. Épp keltem volna fejni, mikor ő is felébredt, gondoltam, na akkor közvetlenbe kapja a tejet. Ami beleömlött a szájába az ok, de a többit inkább benn hagyja. Miután ő kiköpte, hogy üres, még vagy 20 milit lefejtem a szép fehér színűből. Kiakadtam és rájöttem, hiába minden energia, ezt már elkúúúúrtam. Nem fog ő még egyszer az életben küszködni érte, amikor pár 10 perces üvöltés után úgyis jön az egyszerűbb megoldás.

Edit, de jó, hogy újra itt. :oops: Izé, már hiányoztál :oops: :oops:

Kaki téma: hát mi ugyan más okból de tápszert váltottunk és azóta - lekopogom - semmi baj nincs a széklettel. Előtte ő is bőgve kakilt, de olyan keményeket és szárazakat, hogy csak lestem. Mintha egy hete a napon aszalta volna már. Nekünk is a kamillateát mondták, hát én nem hittem nekik és inkább tornáztattam. Sokat. Meg egy kicsit hígabbra kevertük a tápot. Ez jó volt. Eddig Humanat kaptunk, de most Beba-ra váltottunk és ezzel olyanokat roggyant, hogy az nem semmi. Csak úgy csurog. És nem görcsöl rajta.

Mikor a védőnő azt mondja, hogy kitartás, akkor inkább a nethez fordulok. Nem ő van a babóval, és egyébként mindig találtam sokkal használhatóbb megoldást, mint amit ő mondott. Igaz egy ideje nem is látjuk ( :oops: nem mintha hiányozna). Biztos nem azért, mert nem azt csináltuk amit javasolt, mert azt nagyon okosan sose vallottam be neki.

zarja

Sziasztok, most csak ezt a lapot olvastam végig, előbb írok, aztán felzárkózom.
Edit, jó hallani rólatok!
Kattkat, engem érintett a téma.. :(

Tegnap a sírás szélén voltam, a gyerek pöttyebb, mint valaha. Azt hiszem, még Csipike kérdezte, pontosan milyen. Hát piros pöttyök, közepük fehér, utána elszáradnak (gyerek arcbőre, mint a rinocéroszé) és pár óra múlva jön az új, teli van vele a homloka és tarkója is. Mivel a védőnő és a doki is esküszik, hogy ételallergia, kirongyoltam tegnap a biopiacra. Na ott nem csak egészséges gyümit, de szívinfartkust is lehet kapni.l Alma 1000 Ft, cukkini 1600 kilója :shock: Úgy döntöttem, ebben a három napban kizárólag bio cuccot eszem, hátha az segít. A gyümik finomak, a pékáru hagy némi kívánnivalót maga után. Tejterméket 8 napja nem láttam, megveszek egy szelet sajtért. :cry: Erre este böngészem a netet, és úgy fest, ezt nem allergia, hanem tejkiütés. 4 hetes kor körül szokott kijönni, akár hónapokig is eltart. Az oka, hogy az anyai hormonok ürülnek ki a szervezetéből. Jellemzően csak mellkastól felfelé pöttyös, innen lehet tudni, hogy nem ekcéma. Szóval ha hasonlóval találkoztok, gondoljatok erre is.

Nálunk nyugis ez a pár nap, Apa végig velünk van, pénteken már kettőkor itthon volt. Holnap jönnek az első babanézők, jövő héttől már örülnék, ha lenne egy kis mozgás körülöttünk.

Na megyek olvasni.

Kép
juci-77

Juci:
Nekem is ezt mondták, hogy az anyai hormonok miatt van. Én nem is zavartatom magam a pöttyök miatt - még. Bár elmondásodból ítélve nekünk koránt sem annyi van, mint Nektek!

Ja! Akartam már kérdezni: ti nagy rajzfilm-rajongók vagytok? Mert a gyermek nevéből erre következtettem! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jaj!

Most találtam (vagyis ajánlották) ezt az oldalt:
http://www.babazunk.hu/gyik_szo.htm#hasfajas
Pocakfájósoknak érdemes elolvasni!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci!

a kiutesekrol en is ugy tudom, hogy az anyai hormonok miatt van, ugyanezt a magyarazatot adtak anno nekem az angolok, amit te is irtal. es elvileg eleg hibas kiifejezes ra a tejkiutes, mert semmi koze az anyatejhez, meg a pocakbeli letrol megmaradt hormonok okozzak, nem az anyatejjel kerul at. ezt igazolja az is, hogy kristofnak is volt, pedig o anyatejet nem igazan latott.
Eriknek is vannak, egy-egy volt mar eddig is, de ket napja tobb van. ebben a pillanatban csak a pofijan, tegnap a homloka is rugyezett.
nem szep latvany, azert is idegesito, mert egyebkent az egesz testen tok szep a bor es pont ott csunya, ami ki is latszik a ruhabol.

enyem gyerek is hizik meg mindig szepen. Tegnap 3840 grammot mertem.

az infacoltol lehet zold a kaki?
eddig szep sarga volt, tegnap produkalt egy kicsi zoldet. vad gondolkodas utan rajottem, hogy elozo este es aznap reggel kapott infacolt, mert nem hasfajos ugyan, de puki keves van, gondoltam kiprobalom. es akkor lett zold. azota nem adom, ismet sarga.
Vendég

Kattkat!

Nekem volt HPV gyanúm rákszűrésen. Csak tipizálva nem lett, mert terhes lettem. Majd mostanában ha megyek rákszűrésre és még mindig fennáll a probléma, megcsináltatom a tipizálást is. De az is lehet, hogy nem vagyok Hisztis Picsa... :lol:

EDIT!!!!! DE JÓ ITT LÁTNI!!!!!! :lol:
4hósan gyümölcs??? Mi a tökömnek? Luca full tápos volt. Nyáron 5hósan kapott gyümit. Meg vele fasza bélfertőzést is. 3gyerekorvos nem tudta kikezelni. Kapott a laktózmrntes táptól kezdve a HASFOGÓIG mindent. Akkor találtam a mi dokinéninket. Ő mondta, hogy lehet, hogy fruktóz intolerancia okozza a dolgot. Hozzátápi leállít (előtte pont azt erőltettek, hogy pl a reszelt alma majd megfogja a 3hete fosó gyereket :evil: ) kapott gyógytápot és aznap estére megszűnik a hasmenés. Azóta tart a szerelem a gyerekdokival! Szóval én a helyedben nem adnék 4hósan gyümit semmiképp. Inkább Laevolac szirupot, ha nagyon gáz a dolog.

Kriszti!

Hogy állsz sinlac-kal? Én kétszer adtam kocsonyát. Szépen ette kanálból is. Kb 40ml anyatejbe tettem 2adagolókanál cuccot. Olyan bébiétel állaga lett. Kiskanállal megette szépen az egészet. Ettől még sokat bukott, de inkább víz volt némi túróval... Na de a kakija??? Jesszus! A kakija egy merő kocsonya volt! :roll: És tegnap egész este üvöltött. Egész éjjel a szájában volt a cici. Ráadásul olyan kevés tejem volt délután, hogy nem lakott jól. Ma nem kap zselatint. Kíváncsi leszek.
Igazából engem a bukás nem zavarna, mert mennyiségre nem sok. Átlag egy kiskanálnyi. HA nagyon baszkurálom a gyomrocskáját kaja után, vagy nagyon csuklik, akkor sem több egy nagyobb evőkanálnál a mennyiség. Engem csak a 2hete tartó szörcsögés zavar. Mert utálom, hogy csórinak napi 5ször kell szívni az orrát! Úgy utálja!!! :roll:

Juci! Ti laktózmentes tápszert kaptok? Ha a tejmentes életmódot javasolták én lecserélném a tápitokat is arra az időre. Különben nem sok értelme van. Illetve nagyon figyeld a kakit, nincs-e benne vér... Azt tudod, hogy létezik alma allergia? Egy ismerős kisfiúnak van és nagyon hasonlóak a tünetei. Csak ő direktbe kapta az almát, nem anyatejen keresztül. Esetleg nem tudnád lefényképezni a pöttyöket? Mert ahogy leírod, elég brutál. Sima tejkiütést nem láttam ennyire borzasztónak. De lehet, hogy csak Neked olyan rémes, mert a Te lánykád arcán van!
Megpróbálhatnád ALSOL kenőccsel kenni. Azt szokták ajánlani pici babáknak mindenféle kiütésre (szél, nyál...stb.)
Vendég

Hellotok!

Nekem is vagy hülye picsa gyanúm és ugyanúgy jártam, mint Nóri! Majd én is ezután tipizálom, hogy van-e vagy sem.

Elég nyűgösök vagyunk ma is. Most is meg az előbb is csak vagy 1 órát aludt a két etetés között. Nem tom mi lehet.

A mi arcocskánk is teli van pöttyökkel. :shock: Elhagyom én is az almát, hátha attól van. :roll:

Edit! Jó, hogy újra itt vagy. Jöhetnél kicsit gyakrabban is, ha van időd.

Na megyek pihikézek icurkát amig a kincsem is pihen.

bellerreni
Eger

Bea, köszi a hiányolást! Borikám kedden volt oviban, de már reggel gyanúsan nem akart enni, mire hazajött, ment a hasa és hőemelkedése volt. Így a héten ismét itthon volt, ergó nem tudtam a gép előtt ülni. Már megvonási tüneteim vannak. :lol: Most sikerült visszaolvasnom. Reagálásokról már jórészt lemaradtam, inkább magunkról írok.

Emő szépen kerekedik, babásodik. Továbbra is nyugis baba, bár szegénykém tanul várakozni is, amikor pl. Borit pelenkázom, s közben ő megébred... Általában nem hagyom sírni egy percig sem, de ilyenkor kénytelen vagyok, viszont végig beszélek hozzá (is). Sokat van ébren, ilyenkor nézelődik. Napraforgó és anyáraforgó. Hason sokat forgatja a fejecskéjét, nézegeti a színes kendőket, a függönyöket és a fény-árnyék játékot. Nagyon figyelmes, mindenki meglepődik, mennyire. Ma esti fürdetésnél lesz mérve, múlt héten 3210 g volt. Hosszra is nőtt, az 56-os rugik is kezdenek neccesek lenni. Viszont az 56-os bodykba most nőtt bele. Ki érti ezt? Volt szomszéd néni nagyon sokat segít, sokszor délelőtt átjön, Borival játszik, amikor már nincs hőemelkedése elmennek vásárolni, aztán átmennek hozzá, ott kihancúrozza magát, amikor hazajönnek, Piri néni dajkálja Emőt amíg Borit ebédeltetem, aztán amikor nagylánynak csendespihenője van, nekiáll főzni. Borka nem alszik napközben, ennek megfelelően este két pillanat alatt mély álomba zuhan. De már nem viseli meg a reggel 7-től este 8-ig tartó ébrenlét. Remélem, jövő héten tud már oviba menni, s jön a kicsit jobb idő, mert már akarom Emőt vinni magammal. Én is csak kétszer kb. 5 percre voltam levegőn az elmúlt 3 hétben... Kicsit fehér is vagyok.
Most megpróbálom kihasználni, hogy Emő baba alszik, Bori apjával kószál, megyek lezuhanyozni. Igyekszem gyakrabban jönni, ha Bori délelőtt oviban lesz, tuti lesz időm benézni rendszeresen.

Mindenkinek kitartást, boldog, mosolygós babókat és szép hétvégét kívánok addig is!
ktc

Sziasztok.

Jó hallani felőletek Katica és Edit :D

Tegnap este nálunk is nyűgösködés volt. Szerintem a hülye idő miatt. Mikor aludtam volna felkelt, de aztán hála az égnek aludt fél háromtól fél hatig. Kicsit fájt a pocakja.

Hála az égnek jól alszik a kiságyba. Ha sír akkor tudom, hogy valami baj van.

Tejecske nálam is változó. Van, amikor eszik 110 milit a rosszabbikból, de van hogy csak 60-at. Én ezt nem értem. Tegnap nálam is csak alig-alig volt tejecske. Pedig iszom, eszem rendesen.

Kattkat:nekünk is van ilyen bőröndünk. Mi 9000-ért vettük itt Csepelen a gyógyszertárban.

Kiütések: nálunk eddig kettő volt. Egy a tenyerén :shock: egy pedig az arcocskáján. Elmúlt mindkettő gyorsan.

Mi most nagyon sokat leszünk kettecskén a kislánnyal. :cry: Apuka dolgozik ezerrel. Hülye március 15. Minden rendőrnek ott kell lennie. :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés. Nem olvastam vissza, remélem minden anyuka-apuka és babóca jól van!
Mi egész jól vagyunk. Nem akarom elkiabálni, de a vigasztalhatatlan sírások között van néhányszor 1-2 átaludt óránk is és sétálni is nagyon szeretünk (bár lenne már jobb idő). A gyarapodással sincs gond: a 3 hét alatt, mióta itthon vagyunk kicsit több, mint 1kg-t hízott Benő (most 4740 g), az 56-os rugik többsége már nem jó rá.
A reménytelenség érzés sajnos még majdnem minden délután 5 körül rámtör és úgy várom haza Szabit, mint a Messiást. Kb fél6-kor szokott jönni, de ha kicsit is késik, szinte biztos hogy a síró kisfiát a zokogó felesége karjaiban találja :(
Mivel tegnap Benő 1 hónapos lett, vettünk Gripe Watert. Remélem jobban beválik majd, mint az Infacol és társai.

Na, megyek, mert már nyekereg a kisManó.
zuzmooo

HPV-t azért kérdeztem, mert a barátnőmnek most diagnosztizálták és annyira sajnálom szegényt :cry:
Maga alatt van és meg szeretném nyugtatni, hogy nincs vége a világnak.

De jó, hogy jelentkeztetek eltűntek (Edit, Katica, Zuzmó) :D
Zuzmó majd kíváncsi vagyok a Te Gripe W-s tapasztalataidra is.
Remélem beválik!

Ronci, nektek meddig kellett cseppenteni a szemcseppet?
Én baromállat mindig elfelejtettem megkérdezni a dokinőt, ő meg csak annyit mondott, h napi 5x1 csepp. Mivel gyógyszertári (ők keverték ki) szemcsepp és rá van írva, hogy 1 hétig tárolható felbontás után hűtőben, ezért 1 hétig cseppentem neki, az pedig ma jár le.

Kismaki, akkor jól ráfizettem erre a kis bőröndre, de megvettem az első gyogyótárban, mert csak két szopi között rongyoltam le pár cuccost venni és nem fért bele az árösszehasonlítgatás, hogy hol olcsóbb. :roll: , de ti jó vételt csináltatok! :)
Merrefelé laktok Csepelen? Anyuék is ott laknak, meg míg velük éltem, addig én is.
Mi HÉV végállomástól 10 percre gyalog. Van ott egy Spar, ahhoz közel, ha ez így mond valamit.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: mi meg még attól a spar-tól egy 5 percre gyalog. Csillagtelepen. :D
Vendég

Kakti: ezt már másnak is feltűnt :lol: , a kérdés csak az Frédi-Bénit vagy Tom és Jerryt asszociál hozzá. (igaz, ott Barbera volt)

Nóri: megnéztem a tápot (milumila HA start), elvileg laktóz intolerancia esetén nem használható. Kedden felhívom dokinénit, egyeztetek róla. Csináltam fotót, mindjárt átdobom a gmail-re. Ez most a pöttyök nyugalmi állapota, naponta kb. négyszer szoktak égővörösre váltani.

Kattkat: nyugtasd meg a barátnőd, az emberek kétharmadának már van/volt ilyen fertőzése 30 éves korára. Mivel vírus, ellenszere nincs, de az immunrendszer magától is elbánik vele, kb. fél - egy év alatt el tud tűnni a vérből. Kb. 200 alfaja van, ebből 4 veszélyes (szemölcs vagy rák hajlamot növel). Nekem egyszer régen az akkori páromnál találtak, két napig paráztam, hogy úristen, vége a világnak, csináltattam én is egy tesztet, erre kiderült, hogy nekem is van, de alanyi jogon, mert másik törzs volt. A doki azt mondta, ne parázzak, nem veszélyes, az immunrendszerem majd elbánik vele. Szóval most már elvileg nincs. A négy legveszélyesebb törzs ellen amúgy van védőoltás (kb. 100 e Ft, tb nem támogatja), aki nem ásókapanagyharang kapcsolatban él, és belefér az anyaagi keretbe, annak szerintem érdemes oltatlni.

Kép
juci-77

Kattkat,
mi a neomycines szemcseppet használtunk, egy hétig kellett csepegtetni... ennyi volt a szavatossága is :lol: Lénának rendbe jött a szeme tőle.

Kiütések nekünk is vannak. Én várok, Lillunak elmúlt, különösebb gond nélkül. Engem is csak az bánt, hogy olyan szép bőre van, az arcocskája meg ilyen ragyás :roll:

Katica, no para, sajna néha Léna is kénytelen síni, amíg egyeskével bilizünk stb.

Jaj és annyira örülök, Lilla 3 napja pelus nélkül nyomja napközben, egy baleset volt összesen. Igaz most Apa a szomszédhoz nem merte elvinni pelus nélkül :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Bár én ásó-kapa nagyharang kapcsolatban élek, Apával a gyerek-szopi téma után fontolgatjuk ezt a HPV oltást. Majd kikérdezem a dokim, mi a véleménye erről.

KépKép

KépKép
beneildi

Ajjajj, Juci!

Elég ijesztőek ezek a pöttyök! Reméljük, semmi olyan, ami miatt aggódnod kelljen! Nekünk azért korántsem ilyen ronda a helyzet! Amúgy Hanna gyönyörű kis szöszi buksival rendelkezik! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

gázszerelőt tud valaki??????

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Akkor nektek sem múlt el még? mi is 1hete adjuk már, de nem javult a kis szeme...most a köztes időben kamillával törlöm ki a szemét, de így is sokat csipás.... Most kértem tanácsot Zuzmootól, remélem majd lesz egy kis ideje válaszolni...

Kép
Kép
ronci

ronci, írtam pü-t
zuzmooo

Sziasztok!
Újra itt!
Nem voltak egyszerűek a kórházi napok, de már kezdek jobban lenni..
Szülésnél volt minden, ami lehetséges.. beöntés, katéter, róka, oxy, cukros infúzió, véna elszúrás, méhszájrepedés, hasadás, gátmetszés, varrás...
Majd két nap múlva mikor már kezdtem jól lenni elkaptam egy hányós, hasmenős vírust.. teljes karantén, külön szoba (na ez azért jó volt) + vizságlatok, hőemelkedés, magas crp.. valami gyulladás.. lehet hogy a méhben maradt valami miatt, ezért +oxy,ergam + méhszájtágító mozdulatok a varrt méhszájon.. és erőből hasbatenyerelés, hogy távozzon aminek kell.. most már csak augmentin és egam cseppek, csak hogy a babának is legyen mitől fájni a hasa..
Hát erről röviden ennyit, többel nem is fárasztalak titeket, biztos olvastatok már eleget.
A jó hír viszont, hogy egy hatalmas tehén vagyok még mindezek ellenére is, hogy napok óta nem ettem.. napi 3-4 dl fejtem le.. és kellett kiöntenem az antibiotikum, meg a vírus miatt..

Köszönöm a sok gratulációt! :) Sajnos a történtek miatt csak egy ideig tudtam követni, de majd visszaolvasok!

Reni megkaptad a képet??
Vendég

Kattkat, Ronci: nektek is csipásodik a kicsi szeme, arra kaptatok szemcseppet. Nálunk is ez van. Receptre írta fel a doki vagy lehet venni recept nélkül is?
Vendég

Ronci, nekünk szép lett a szemecske, de nem vagyok benne biztos, hogy holnap is ilyen marad, amikor már nem cseppentek. Mi ezt kaptuk: Oculogutt. neomycin. FoNo VII.

á most olvastam vissza Ildi, hogy nektek is segített ez a csepp.
remélem nálunk is tartós lesz.

Juci, köszi a hpv-s hsz-t.
megnyugtató.
szegény lány nem eny fűvel-fával összefekvő típus
2 pasija volt össze-vissza és tessék...

funky, hát nem túl jól indult anyai pályafutásod :?

Kattkat

Kép
kattkat

Funky! Üdv újra otthon. Hát nem hangzik túl jól amiket leírtál... Igen megkaptam a képet, nagyon szépséges a kis drágád, de ide már nem tudtam feltenni, mert még kórházban voltam mikor küldted, azóta meg bevallom töredelmesen, hogy elfelejtettem :oops:

Apaci mellett aluszikál a nagy ágyban, mert nagyon nyügi volt egész nap a lelkem. 1x aludt akkor vagy 4 órát és amúgy csak max fél órákat. :? Olyan jó lenne már sétálni, de ma is annyira fújt a szél, hogy még az erkélyre se mertem kivinni. Remélem javul már az idő.

Na megyek készítgetem a ruhácskáit össze a fürcsihez, mert nemsokára pancsi.

További szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Mielőtt Anya voltam,
>
> Soha nem botlottam meg játékokban vagy felejtettem el egy
> altatódal szavait. Nem aggódtam azon, hogy a növényeim
> vajon mérgezőek - e. Soha nem gondolkodtam védőoltásokon.
>
> Mielőtt Anya lettem, soha nem hánytak rám. Kakiltak rám.
> Ettek le. Pisiltek rám. Teljes kontrollom volt az elmém
> felett és a gondolataim felett. Egész éjjel aludtam.
>
> Mielőtt Anya lettem, soha nem fogtam le egy ordító
> gyereket, hogy az orvosok meg tudják vizsgálni. Vagy
> beadják az oltásokat. Soha nem néztem könnyes szemekbe és
> sírtam. Soha nem váltam tündöklően boldoggá egy egyszerű
> vigyor felett. Soha nem ültem késő éjszaka, hogy nézzek egy
> alvó babát.
>
> Mielőtt Anya lettem, soha nem tartottam egy alvó babát csak
> azért, mert nem akartam letenni.
>
> Soha nem éreztem, ahogy a szívem millió darabokra törik,
> mikor nem tudtam a fájdalmat megállítani.
>
> Soha nem tudtam, hogy valami annyira pici olyannyira
> befolyásolni tudja az életem. Soha nem tudtam, hogy valakit
> ennyire tudnék szeretni. Soha nem tudtam, hogy ennyire
> imádnék anyának lenni.
>
> Mielőtt Anya lettem, nem ismertem az érzést, milyen a
> szívemnek a testemen kívül járnia. Nem tudtam, mennyire
> különleges érzés lehet etetni egy éhes babát. Nem ismertem
> azt a kötődést anya és gyermeke között. Nem tudtam, hogy
> valami annyira pici annyira fontossá és boldoggá tudna
> tenni.
>
> Mielőtt Anya lettem, soha nem keltem fel az éjszaka közepén
> minden 10 percben, hogy megbizonyosodjam, minden rendben.
> Soha nem ismertem azt a melegséget, az örömöt, a
> szeretetet, a szívfájdalmat, a csodálkozást vagy a sikerét,
> milyen Anyának lenni. Nem tudtam, hogy képes vagyok annyi
> mindent érezni, mielőtt Anya lettem.
Vendég

Annyira találó ez.. lehet már ismeritek..
Vendég

Reni, most mondta az időjárás jelentő a tv-ben, hogy jövőhét végére 17-19 fok lesz! :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztok

csak gyors leszek

Edit, Katica, Zsuzsi, és más eltűntek, jó, hogy jelentkeztetek!

Funky, ez durva menet lehetett... :(

Ma egy kicsit nyűgös volt Berci, de 4en vagyunk rá, így bírjuk (a szüleim, meg a férjem meg én)

Én sajnos még eléggé alkalmatlan vagyok sok feladatra, de azért sokkal jobban vagyok, legalábbis a szuicid fázison már túl.

Egy kicsit kómás vagyok a kezeléstől, és nagyon félek attól, hogy majd haza kell mennem, és egyedül boldogulnom - szóval ez még messze van, adok magamnak még pár hetet. Hétvégén itt van velem a férjem, ez is sokat segít.

Tápi: mi most laktózmentest kapunk.

Aktuálpara: a gyerek nem gyarapodott egy dekát sem az elmúlt héten - gondolom a stressz, meg a tápira való átállás, de azért ideges vagyok. Szerdán mond okosabban a dokinő.

Megyek, elfáradtam....

Jó éjszakát!

boruska

megvan a megoldás a hisztinkre...hülye anyja rájött, hogy az a baj,h kevés a kaja...pedig a doboz szerint már így is 3 hónaposna való adagot evett :shock: :shock: :shock: most már átléptünk a 4 honapos adagra...békés, dumagép, és nem sííííííííííííííííííír 8)

Edit

Kép
ézsóné

Mai mérlegelés: 3480g!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Katica: gratula a gyarapodáshoz!

Mi is mérlegeltünk ma pucin: 3910gramm :D Asszem, csütörtökre meg lesz a 4 kiló! A védőnő megint elő fogja adni, hogy dagi a csibém. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti és Ágic, itt a megoldás! nálunk ugyanez volt, hogy az esti lefekvés előtt nagyon nyűgös lett, üvöltés, és csak cicin nyugodott meg, én meg már nem éreztem a bimbimet. Ezt mi úgy oldjuk meg, hogy az uccsó szoptatás után 15 perc nézelődés, és utána beletesszük a kendőbe, ott 15 perc múlva elalszik, így le tudjuk tenni és alszik tovább. De ha nem tennénk kendőbe, akkor sírna, meg kínlódna, mint ahogy ti is írtátok, mert eddig nálunk is ez volt. Ez a kendő megváltás nekünk. Próbáltátok már?

Bea, én is gondoltam, hogy a cérnákat biztos kiszedi majd a doki. De hogy 180 nap is kellhet a felszívódáshoz! Nem gondoltam volna..

Stephie, nem bántassz meg:), eddig turi volt, meg vett mintát ilyen pálcával. Lehet, hogy volt már az a fém izé is, most hogy mondjátok..

Nóri, köszi, hogy leírtad a bölcsit, akkor másnál sem olyan egyszerű a téma. Én sajnos csak autóval tudok menni az oviba :( Így vagy én is majd kint hagyom, ahogy te is írtad és gyorsan behajtom a nagyot, vagy beviszem hordozóba, de akkor tuti üvölteni fog. A harmadik, hogy kendőbe teszem, de arra az 5-10 percre nem érdemes az autóból kendőbe tenni, majd visszakötni az autóba.
lara

Lara!
Nincs kendőnk! :?
Most próbálok kölcsönözni egyet, annyi időre, amíg a Mei Tai-t használni tudjuk, de bazi messze van (Dabason), és fogalmam sincs, hogy jutna el hozzánk... :?

Amúgy nekem is volt egy cérnácskám, ami kilógott vagy két-három centit, és egy csomó volt a végén, de nem mertem ráncigálni. Aztán tegnap észrevettem, hogy elhagytam. :) Szóval nem ragaszkodott hozzám annyira. És most már a vérzés is szinte teljesen megszűnt... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Örülök az eltűnt és megkerült báránykáknak.

Most csak gyorsan én is magunkról. Annyira megbántam hogy haza jöttünk!!! Mindenki mindent jobban tud a gyerekemről mint én. És el is mondják. Összeugrottam még az anyósommal is, pedig 13 éve ismerem és még nem volt ilyen. Szerencsétlen csöppem dög fáradt, mert mindenki felkölti. Mert mi az hogy csak alvás közben látják és mihelyt ki meri szegény nyitni a szemét, rögtön felveszik. Nem tudom mikor áll vissza a rend, de a kajálással kompenzálja a hiányomat és 700 ml-eket eszik! És rengeteget bukik vissza. Még kaja után 1 órával is. Elolvastam a cikket, amit Kakti feltett és lehet hogy Barbusnál is valami allergia lesz, de otthon nem volt a dolog ilyen durva. Meg kiütéseink nekünk is vannak, de szerintem a melegtől, mert itthon durvább. És itt rohadt meleg van. Kicsit hintőporozom, remélem elmúlik.

Kaptunk egy csomó J&J terméket. Mikortól lehet ezeket használni, hogy ne legyen a gyereknek baja tőle?

juci: Nekünk Nestlé HA start van és nálunk is nehezen jön a kaki, de akkor legalább híg. Lehet hogy ez jobb.

funky: Ez a szülés és az utána történtek baromira nem hangzanak jól. A hideg kiráz a gondolattól. Remélem már rendben vagytok, de azért egy ilyen el tudja venni az ember kedvét a következő gyerektől. Nem? Örülök viszont hogy van tejcsid. Jó neked. Tényleg találó ez a szöveg az anyaságról.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara: van csatos kendő is, meg babaerszény. Ezeket gyorsabb kezelni. Mondjuk egy babaerszény? Nem is kell levenni, mert szerintem az is öltöztet, csak beledobod a kicsit berongyoltok aztán vissza az autóhoz és vissza az ülésbe? Egyszerűbbnek tűnik számomra, mint a hordozóval vacakolni.

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm

zarja

Csajok! HELP ME!
TEgnap éjjel amikor etettem a kaja után egy nagy büfi társasáságban minden kijött a gyerekből. Gondoltam semmi gond újra megetettem majd letettem. Ma reggel néztem, hogy a büfiben vannak ilyen kis barna darabok, nekem sajna vérnek tűnik. Mit csináljak? Azóta nem volt ilyen, de nagyon megijedtem. Segítsetek légyszi. Volt valakinek még ilyen?

Megyek addig visszaolvasok.

bellerreni
Eger

Reni!

Amit most tehetsz, az az, hogy próbálod gyorsan elfelejteni. DE! Ahogy még egyszer, csak egyetlen egyszer előfordul, azonnal hívod a gyerekorvost. Lehet allergia, de komolyabb dolog is! Most ezen ne rágódj. Ha nem lesz többet, akkor jó. Ha viszont újra előfordul, gasztrora kell menni. Meg esetleg előrehozni a 6hetes UH-ot!!!!! Ok?
Vendég

Jajjj Nóri! Basszus. Ez nem hangzik túl jól :? Remélem semmi baja nem lesz a kis drágámnak. :cry: Ha megint éjjel lesz akkor bevigyem a kórházba sos-ben vagy elég másnap a dokinőhöz?

bellerreni
Eger

Csajok, segítség! Ma reggelre csomós lett mindkét cickóm! Vadul masszírozom, de mintha ettől csak nőne :shock: . a bekeményedett rész, plusz eddig nem fájt, mióta gyömöszölöm, feszít. Tudom, hogy meleget kell rátenni, van is olyan "lyukas cici párnám", amiben zselé van, olyan mint a hűtőbe rakandő szemmaszkokba, csak arra az van írva, hogy szopi előtt fél óráig legyen rajta. Na aki ezt írta, annak tuti nincs gyereke. Nem fél órát, fél perc türelmet nem kapok, ha felkel a kisasszony :) Mikor kell masszírozni (mennyit?) illetve mikor rakjak rá meleget?

Kép
juci-77

Sziasztok!

Reni: :nekem akkor volt ilyen amikor kisebesedett a cicim és vérzett, az én véremet nyelte le és büfizte vissza a baba..
ha nem ez a szitu akkor kövesd Nóri tanácsát mindenképp.

Andi

KépKép
andee73

Sziasztok
Reni- en jartam ugy, hogy egesz delutan orditott, annyira fajt a hasa, es a kovetkezo evesnel, amit visszabukott rozsaszin volt. A dokineni azt mondta, hogy az erolkodestol valoszinuleg megszakadt egy hajszaler, es az okozta. Es valoban, tobbet nem fordult elo- nekem a sab simplextol vadult ugy be, tobbet nem is adtam neki.
Juci- amikor nekem becsomosodik, megetetem babot, mert valoban tul turelmetlenek ahhoz, hogy egy percet is varjanak, es utana maszirozom es fejem ki a geppel a csomokat. Te ugy is hasznalsz cumit, kovetkezo etetesnel odaadhatod neki.
geri79

sziasztok

éjjel velem aludt a ded, nagyon jó gyerek volt, négy óráként ébredt, evett, kicsit nyüszögött, és visszaludt. Mondjuk hozzáteszem, hogy velem aludt az ágyban, és úgy aludt el, hogy simizem a hasát.
De így legalább a szüleim aludhattak egyet...

most viszont reggel óta nem alszik, csak kézben van el, és 2 óra után már éhes... Most újra eszik.

nálunk nagyon ritkán bukik a gyerkőc, Reni, de ez az alvadt vér éppen lehet, amit Andi mondott. Mondjuk én tuti felhívnám a gyerekorvost, vagy a védőnőt, de én minden hülyeségért felhívom őket.

Espumisant használunk most, de a büfi is nagyon ritkán jön ki, aztán meg a nyüszögés.

Tök jó, hogy végre süt a nap, még ha hideg meg szél van is kint - legszívesebben kimennék vhova március 15-zni, de vszeg fizikailag nem bírnám, meg a babót sem hagynám ennyi időre anyuékra (bár velük jobban elvan, mint velem... anyámra esküszöm, már mosolyog).

nagyon várom, hogy bejöjjön a jó idő, és végre kimehessünk sétálni!! Szerdán,ha áldását adja rá a gyerekorvos, kiviszem 10 percre az erkélyre, tréningezni.

boruska

180 nap a felszívódáshoz??? Nekem a dokim 6-8 hetet mondott :?

Vicky, hát igen.. akkor el is vette.. de szerencsére a rosszat hamar elfelejti az ember.. már egyre jobban vagyok! :) és kis Balázs kárpótol mindenért! Egy kis tündér!!!! :) :) :)
Szülésre meg inkább már nem is akarok gondolni.. inkább nem is fogom mesélni senkinek, hogy milyen volt..

Reni, én hívnám a gyerekorvost.. és elmondanám mi történt..

Juci, én általában ki tudom masszírozni ezeket a csomókat egy forró zuhany alatt.. aztán leszívok belőlük egy kicsit, ha már nagyon feszít..

Nektek volt már olyan, hogy nem egyenletesen vett levegőt a babátok?? Nekem tegnap este, 5 levegővétel pár másodperc szünet.. majd megint.. majd megint... légzésfigyelőn néztem.. gyorsan fel is kelt a párom hogy elolvassa, hogyan is kell újraéleszteni.. és közben teljesen beparáztatott, mert azt olvasta, hogy a túlmelegedéstől van a bölcsőhalál és a túlmelegedés meg a hasonaltatásból.. ?????????????????????
Pedig ez a hason alvás annyira bejött.. most éjjel is 6 órát végigaludt, majd egy gyors szopi és még 3-at..
Vendég

Sziasztok!

Megint itt vagyok. Rájöttem, attól, hogy nem olvasom a fórumot, nekem nem lesz jobb, viszont még nagyon hiányoztok is. :oops:
Szóval, igyekszem aktívan (már amennyire Babó engedi) visszatérni közétek ;)

Használ valaki Liberót? Én eddig 2-es Pampers-t használtam és szerettem is. Most vettünk 2-es Liberót (mert sokan dícsérték), de nagyon nem tetszik. Sokkal durvábbnak érzem tapintásra és nagyobbnak is tűnik. Már vagy egy hete ezen morgolódok minden pelenkázásnál, erre ma a gyerek szopi közben úgy kifosott belőle, hogy "öröm volt nézni". Tisztábatevésnél sikerült még nyakig lepisilnie magát (pedig már általában látom, ha erre készül, de most nem voltam elég gyors) és mielőtt alákerült volna a tiszta pelus még fosott is egy olyat, hogy a háta közepéig megint sz@ros lett. Én ott bosszankodok, törölgetem a gyereket a tizedik popsitörlővel, az apja meg röhögve hozza a fényképezőt, hogy ne siessek annyira, ezt meg kell örökíteni. :twisted: Na, a vége az lett, hogy gyorsan meg is fürdettük, mert a trutyis bodyt véletlenül sem lehet úgy áthúzni a gyerek fején, hogy tiszta maradjon. Mindezt reggel 8 és 9 között produkáltuk és azóta nem bírjuk elaltatni szegénykémet (gondolom túl sok volt neki a macera).
zuzmooo

Köszi Csajok a hsz-eket. Sajna a gyerekdokit nem tudom felhívni, mert csak a rendelő számát tudom és ugye most nincs ott senki. A véres bimbó kizárva szerintem, mert akkor a lefejt tej is véres lenne és az totál tiszta. Sírni nem igazán sírt az etetés előtt, csak a fürdetéskor ordított az meg legalább 5 órával azelőtt történt. Úgyhogy nem tudom mi lehet, de nagyon be vagyok sz@rva. Remélem nem lesz többet ilyen. Melegnek éreztem a babócát reggel erre megmértem popsiba a lázát és 36,6 másodjára 36,5. És még ebből ugye le kellene vonni 0,5. Hát szerintem vagy rossz a lázmérő vagy nem tudom. Meddig kell azt a popsijába dugni? Most alszik a kis drágám a 10 órai kaja óta. Remélem nem lesz semmi baj és többet nem lesz ilyen, de ha mégis akkor hova menjek inkább? A kórházba vagy ügyeletre? Vagy várjam meg a holnapot és a gyerekdokihoz?

bellerreni
Eger

Funky!
Ne parázz! A legritkább az, ha egy kisbaba egyenletesen veszi a levegőt. Amúgy minket is riogattak, hogy nem szabad hason altatni. De kb. két hetes korától hason altatom. Mert háton meg oldalt nem alszik túl jól. És azt sem szeretném, ha deformálódna a buksija (a háton alvástól). Van légzésfigyelőnk, így nem aggódom annyira (mintha nem lenne), de hatalmasakat horpaszt a Csibe így, hason fekve. :)

Reni!
Fogalmam sincs, mitől lehet a tünet, amit leírtál. De első körben - ha megint előferdül - lehet, hogy elég a gyerekorvosi ügyeletet felhívni. A kórházba bevinni macerás, mert ugye öltöztetni is kell. Még ha megvizsgálja is egy doki, szerintem nagyobb biztonságban érzi magát Zsubika a valamennyire már megszokott kis otthonában, mint egy hideg, rideg rendelőben.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?