Új privát üzeneted érkezett!

zsizell: remélem már felkelt :) Nálunk Apa féle borostás puszi, illetve kis hideg vizes pofitörlés szokott bejönni ha nem kel fel.
A fotó tényleg nagyon szuper.

lara: :shock: a kacsa az a fém izé amit a nunádba dug a doki és azon keresztül kkukucskál beléd, és azon keresztül használja a kolposzkópot(hüvelytükör) hogy megnézze, minden okés-e odabent :)

lehet hogy a doki csak csöcsörészni akart :) bár szerintem azt nézte nincs-e esetleg mellgyulladás

zarja: becsülöm a nyugalmad, én már asztalt borítottam volna :oops:

boruska : sajnálom :( idővel jobb lesz, tudod, te mondtad, hogy kezdetben a gyógyszerektől még rosszabb is lesz, ugyhogy ez cska attól van, próbálj megnyugodni
stephie

Bori: Ostoba vagy, nincs és nem is létezik anya-gén. Az anyaság nem a szüléssel jön, hanem a gondoskodással. És ha jobban leszel, gyönyörűen gondoskodni fogsz Berciről. Bulcsú már 2 hónapos, és mióta a tápot rendbe tettük és nem görcsöl a pocija, tündér. Beállt egy napirend, sokat van fenn és még többet nevet. Rámnevet!!!! Aztán teli szájjal röhög.

Vicky: amikor majd Barbus is nevet rád, hidd el jobb lesz és elfelejted a Milka problémákat. Mert csak rád fog teli szájjal nevetni! Olyan jó, hogy hiába vannak itt mások, mindig keres engem a tekintetével. ENGEM! És nem foglalkozik azzal, hogy szoptatom e vagy sem.

Még egy Bori! Nem vagyok nagy doki és gyógyszerpárti, ez talán már lejött. Szerintem sok sok B vitamin is segíti erősödni az idegrendszered. (pl élesztő) És pl hogy túllépjek az anyatejes hisztin én is napok óta citromfű teát iszok, hogy megnyugodjak. Próbáld ki, kivételesen ez egy olyan gyógytea, ami nagyon finom. Akár napi egy litert is megihatsz. Nagyon nyugtató hatása van. Ha alvási problémád is van, akkor lefekvés előtt 2 deci orvosi veronikafű főzet is sokat segít. Ezt akkor ittam, mikor érettségire illetve államvizsgára készültem és fontos volt, hogy kipihent legyek az ideg ellenére is.

Zsizell: hát tündér ez a fotó. Ez a hajzat überel mindent. :D

zarja

Ja, Zsizell! Bulcsú van, hogy egy komplett étkezést átalszik. Pl 1-kor eszik, aztán meg 6-kor vagy 7-kor. Eleinte én is stresszeltem, hogy nem evett, aztán rájöttem felesleges: ha hízik akkor had ő döntse el, hogy mikor éhes és mikor álmos.

zarja

Stephie, ahan, igy már értem, köszi. Nem nagyon vágyom egy ilyen vizsgálatra, de majd kibírom.

Ja meg az előbb néztem, nekem még vannak "ott" cérnák, nem estek ki, pedig azt mondta, hogy felszívódó...normális, hogy még ott vannak? hmmm...
lara

Anita!

Úgy röhögtem a csöcsörészéses irományodon, hogy Domi szájából kiesett a cicim :lol: :lol: :lol:

Zsizell!

Ez a haj wow :shock: Szépek vagytok! :)

Lara!

Domi is kancsalít néha, de én is úgy olvastam, hogy ez még normális.

Én babum sem mindig böffent. De néha meg akkkkorát hihi :shock:

Milyen rohadt drága az Angelcare-es pelusos szemetesvödörhöz a szemeteszsák...
Inkább veszek uzsonnás zacsit és egyenként fogom bezacskózni a pelusokat és úgy nyomázom bele a kukába.

Ja és megleptem Domit vagy inkább magamat ilyen Babé-s bőröndöcskével, amiben van testápoló, sampon, popsikrém, fürdető gél, kis fésű, fürdető szivacs meg 2 termékminta.

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Lara: nem baj, hogy meg ott vannak. Epp a heten kerdeztem meg a szuleszno sogornmet es azt mondta, hogy nem kotelezo hamar kipotyogniuk, alar 180 nap is lehet a felszivodasi ido.
viszont a hat hetes kontrollon doki ugyanugy ki fogja szerintem szedni, mintha nem felszivodo lenne.

Zsizell: nagyon jo ez a foto, tunderi babad van es szepek vagytok egyutt. :)

A 6 hetes kontrollra szerintetek lehet egy hettel korabban menni?
Mert lemennenk a gyerekekkel a szuleimhez 1-2 hetre husvet elott. ha jol szamolom, akkor lenne a hat het.

Nekem Katica is hianyzik.
Beszelt valaki vele?

Kivancsi vagyok Noriek tortajara.
Nekem is tortakeszithetnekem van, de se ido, se alkalom.
Pontosabban most lesz Kristof nevnapja, de arra max egy macitortat sutnek, mast nem.
Vendég

Én sem keltem a gyereket, de ilyen elő se fordul, hogy kihagy egy étkezést.
Ma reggel 8-tól fél3-ig küzdöttem hogy aludjon, járkálni kellett vele. Kajcsi után megint visszabüfizett egy csomó kaját. Dokinéni azt mondta adja neki egy kicsit több sinlacot.

Éjszaka két etetés után is annyi tejet köpött ki hogy pizsit kellett cserélnem. :oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Zsizsell! csucs ez a haj korona :D

Kattkat
én egyszerű szemeteszsákot teszek az AC pelenkaszemetesbe. A zsákot benyomom a szemetesbe középre és a száját meg visszahajtom arra a cserélhető vacakra. (remélem érthető voltam)

K

bchris

A kancsalsag neha eriknel isjatszik. kristofnak gyakran alltakossze-vissza a szemei, de nincs vele gond mar.

kattkat!
hol vetted ezt a csomagot es mennyiert? aranyos, tetszik.

angelcares pelusgyujtonk nekunk is van, kint hasznaltuk, mert nem volt draga az utantolto. itt viszont nem hasznaljuk. annyiba kerulne a zsak, mint a pelenka havi szinten. kristof alol meg akkora pelenkakat szeek ki, mint a fel kisebbik gyerekem, harom megtolte a kukat. :roll:
Vendég

értem Kriszti :wink: na majd én is kipróbálom

Kattkat

Kép
kattkat

lara: a világért sem akarnálak megbántani, de téged, hogyan vizsgált a nődokid ezidáig? :oops: :?
stephie

Bea!
gyógyszertárakban lehet kapni, de pl a neten most 2ezerrel olcsóbban láttam :?
http://www.eventuspharma.hu/1termek.php ... 4208#34208

Kattkat

Kép
kattkat

vagyis 1200-al

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztok, csak egy gyors kérdés, mert rettentően kíváncsi vagyok, hogy ez másoknál hogyan működik: nektek mennyit segít otthon a párotok??? :?

dalika

Kriszti!

Én ma adtam Noénak Nutritont. 40ml tejbe tettem 2kanállal. Olyan joghurt állagú cucc lett. Kanállal megetettem vele. Pillanatok alatt betolta, pedig tartottam tőle. Aztán evett és valamennyit vissza is bukott.

Csajok, nekem olyan erővel ömlik a tej a cickómból, hogy az üres aventes poharat felborította a spricc amikor kézzel fejtem bele. Szegény kiscsaj meg miattam lett refluxos... Vagyis azért mert így ömlik a tejem és nem bírja nyelni! Nagyon macera ez a kanalazós etetés szopi előtt! Ha tápszer, hát legyen az. De ez a kicsit etetek, kicsit szoptatok!!! Éjjel tuti nem állok neki kifejni/felolvasztani a tejet. Vagy vízzel összekutyulni és kiskanállal beletömni. Majd utána ciciztetni! :oops: A reflux elmúlhat magától is? Már ha hagyom bukni és kész?

Eszter!

Sztem a patikus azért akarta Bulcsi nevére írni a számlát, mert az ő nevére szólt a recept. Ez gondolom elvileg kötelező. És elég logikus is. Viszont mivel ő a gyereked, csak le kell adni az adatait az egészségpénztárnak és az ő nevére is mehet a szla...

Anita!

Az 100% hogy Levi nem ismeri fel magát a tükörben. Az olyan 1,5-2éves korban lesz csak. Vagy később. Lehet hogy lát egy aranyos figurát ott, aki mosolyog is. De fingja nincs arról, hogy az ő ott. Létezik egy teszt is a megállapításra, mikor ismerik fel magukat a tükörben. De ezt sokkal később kell alkalmazni. Annyi, hogy rúzzsal csinálsz egy foltot a homlokára és odaállítod a tükör elé. Ha a tükröt kezdi maszatolni, még nem érett rá. Ha magát, akkor tudja mi a pálya!!!! (ha arra gondoltál, hogy már látja magát a tükörben, akkor sorry és tárgytalan a sok hülyeség amit írtam.)

MI A FENÉT SÜSSEK HÉTFŐN A SOK EMBERNEK LUCA SZÜLINAPJÁN????? Húsra, vagy ételre gondolok!
(a torta bolti cuccal lesz ám díszítve. Vettem Micimackót meg malackát és tigrist és amellé próbálok majd valami díszítést kreálni...

Kattkat: ma mondta a doki, ha Domónak folyós és baromi híg, víz szerű lenne a kakija ne ijedj megm az a húsmentes életmód miatt van. A vega anyukák babáinál gyakran nincs kötőanyag a székletben. Vagy Domó is kap tápot? :roll: (Esztert azért nem írtam, mert Bulcsi tápis is és gondolom ott ez nem játszik...)
Vendég

Nóri!

én tegnap adtam először Máténak, azóta minden etetésnél kap - éjszaka nem adtam, cserélhettem is le a pizsamám-, de semmi eredmény.

Most adok neki kicsit többet. Hátha segit. Ha nem jön be ez se nem tudom mit tegyek.

Nagyon rossz egész éjjel éberen aludni, és azt figyelni mikor köpi ki a tejet.

Tényleg Nóri, még nem mondtad meg a fényképen melyik volt Luca és melyik Noémi.

K

bchris

Lányok!
Nincs ötletetek, mitől lehet az, hogy egész nap (nap közben) tök nyugodt Lili, de minden este sír, nyüszög, nyíg, bömböl, üvölt - mindezt felváltva. Aztán mikor már összecsuklik a fáradtságtól, akkor sikerül elaltatni. De közben is többször úgy tűnik, hogy elalszik, viszont ahogy ágyba kerül, megint kezdődik előlről minden. Én ebbe tudok belegolyózni esténként!
Ja! A lényeget kihagytam: csak cicin nyugszik meg, de egyrészt leszakad már a bimbim, másrészt meg nem akarom, hogy órákig cicin lógjon...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kriszti!

Majd mindenki benézte. A felső volt Noémi, az alsó Luca. Asszem csak Kattkat találta ki... :D

Hát nálam annyira nem vészes a bukás. Inkább az, hogy az orrán jön ki. Eddig napi 2-3volt. De Lucával meg havi 2-3. :roll: ÉS nem is a bukás zavarna, csak az orrfolyás nem szimpi. Meg a tüdőgyula lehetősége.

Lara!

Nem szoktam én vinni Lucát. De tegnap pl én vittem. Akkor úgy zajlott, hogy mivel esett a hó nem akartam babakocsizni. Mindkét lány autóba be. Luca hátul, kicsi elöl. Itt szembesültem vele, hogy az autós talp nélkül (apa kocsijában maradt) nem elég hosszú a biztonsági öv, hogy bekössem az ülést. :evil: Nagy nehezen befeszegettem. Elindultunk. Odaérünk. Nincs hely csak kilóméterekkel odébb. N. alszik. Hó szakad. Helyzet felmérve: N marad a kocsiban, Lucát meg behajtom a bölcsibe. Szegényt kb rugdosva zavartam, hogy siessen már az isten szerelmére. Ruha le-fel. Majd rohantam a kicsihez! :evil:
Érte menni többet szoktam. Ha jó idő van, gyalog. Ha nem, kocsival. Volt, hogy az ajtóban hagytam, mert kint 15fok volt. Bent meg 40. Egy üvegajtó választott el pucutól, míg Lujzát öltöztettem. Na azt végigordította a kicsi.
A legjobb az volt, amikor a kicsit bevittem a hordozóban. Akkor ahelyett hogy vinnyogott volna a "mislenbaba effekt" miatt az overallban, a bölcsisnénik csodálták és ringatták.
De ha járható távolságban van a bölcsi/ovi nekem a legjobb megoldás a kendő lenne. Nem ficereg, nem vinnyog. Nem rohannak meg a fikások, hogy hadd nézzék meg. Nincs baci, csak anyai védelem. Legfeljebb fel akarnak jelenteni gyerekkínzásért. :twisted: De így simán lehet öltöztetni a nagyot. Nem kell a kicsit letámasztani közben. Sztem...
Vendég

Basszus, most nem tudom, hogy jót tettem e az éjszakának vagy sem. Szal Zsolti elment éjszakás műszakba, én meg megetettem a Dedet 65 mili anyatejjel (meg szopizott is valamennyit) ettől bealudt. Szándékosan nem adtam neki se mást se többet, hogy ébredjen fel fürdésre. Mikor elkezdte az öklét majszolni, felkeltettem és elmentünk fürödni. Kis masszázs, aztán be velem a nagy kádba. Ott már gyanúsan laza volt - beájult. Kiraktam a hordozóba, megfürödtem és azóta is ott alszik a fürdőben tök meztelenül egy szál türcsiben. Most mit csináljak? Ébresszem fel, hogy felöltöztessem (már az utolsó csepp víz is leszáradt róla)? Vagy hagyjam ott éjszakára? Egyáltalán etessem e még meg?

zarja

Kakti, nálunk is ez van és én már megőrülök!!! Napközben egy szava sincs, eszik alszik szépen, de este fürcsi, kaja, kóma, de ahogy betesszük az ágyába üvölt, kézben is nehezen nyugszik meg, végül addig üvölt míg be nem ájul... Szóval nincs ötletem, de ha valakinek van várom az ötletet :( Nem tudom megnyugtatni, de sztem nem a hasa fáj... A szívem facsarodik össze, hogy így üvölt, de nem tudok mit csinálni vele :(

Kép

Ági
agic83

Eszter!

Én kivenném és elkezdeném öltöztetni. Ha álmos, úgysem kel fel. Ha meg nem, nyertél egy plusz szopit! :D
Vendég

Hát nem tudom, de Luca alvása felülmúlhatatlan volt. Noncsi is jó alvó. 7óra óta szunyál. De én 5percnél tovább egyiket sem hagytam soha ordítani az tuti. Nononak is volt napja, hogy egész nap és egész éjjel csak kézben volt el. De akkor kézben volt. És nem segített senki. Az apja sem. 1percre sem. És még ott van Luca is hátráltató tényezőnek. Ezt nem azért írom, hogy én milyen überfasza vagyok, csak nem értem, ha nem jó neki az ágyban, miért teszitek oda? Enyimnagy se az az elkényeztetett gyerek. De ezek a pici babák még nem tudnak kényeskedni. Nem lehet őket elkényeztetni. Olyan kevés dologra van még szükségük, hát pont az ne adjam meg neki? Mi a tökömnek vegyek drága cuccokat, ha a szükségleteit meg nem veszem figyelembe?!
Tudom, hogy fárasztó. Én is mosottszarnak nézek ki. De a gyerekvállalás erről is szól, nem csak az anyáknapi köszöntőversről, amit majd oviban mond. Azért a versikéért kő keményen meg kell küzdeni. Minden nap megharcolni saját magunkkal, az egonkkal, a fizikai korlátainkkal, éhséggel, fáradtsággal. Rengeteg lemondással is jár a dolog.
Vendég

Nóri, szívemből szóltál.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, köszi a híg kakás infót :lol:
Nem kap tápot már.
Amúgy meg nem tudom milyennek kéne lennie a kakának. Olyan sárgászöldes és túrós, mármint ilyen darabkás kicsit és büdi.
Végre valamit eltaláltam! (Noncsi, Luca kép) :D

Én nem tudok tanácsot adni Ágic és Kakti.
Nálunk is van egy ilyen nem alvós, nyöszörgős periódus, de szerencsére délutánra esik mindig. Jobban mondva eddig délutánra esett, aztán lehet, hogy holnaptól elromlik a gyerek, de most is szépen alukál. Én meg egy dinnye vagyok, hogy nem követem a példáját.
Hajnalban lefejtem kb 20 ml tejet, és pohárból nem fűlött a foga hozzá Dominak most este. Meg akartam vele itatni, hogy ne vesszen kárba. Bezzeg ciciből nem utasítja vissza.
És egyre többet mosolyog!!!
Elolvadok tőle! :lol:
Sikerült lefotózni ma, csak olyan közelről (szopi közben történt), hogy akkora az orra rajta, mint egy bantu négernek.

Eszter, remélem nem hagytad ott Bulcsit pucéron a törcsibe bagyulálva.

Kattkat

Kép
kattkat

Nem hagytam. Egy ideig vártam, aztán szépen felöltöztettem és lefektettem aludni. Azóta nyomja. Szerintem reggel 6-ig 7-ig ki se nyitja csipáit. (bocs, bocs aki még kel éjjel, mentségemre szólva tápszeres, megbocsátható neki). Azért nem tom mi a nehezebb: üvöltő gyereket vagy alvó gyereket öltöztetni. :D

Ágic, Kakti: én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. Most még csak tej és embermeleg kell nekik. Akkor kapja meg! Később meg a piros Ferrariról meg csak had álmodozzék. :wink: Viccen kívül: az még nem jutott eszetekbe, hogy azért üvölt pont este, mert pont este lenne nagyobb igénye az anyukájára, és pont este dobjátok kiságyba, hogy aludj baba? És már előre retteg attól, hogy ma is egyedül hagyják a félelmeivel? Ha sír Bulcsú felveszem. Ha épp nem érek rá, akkor bekötöm kendőbe, kb 2 perc alatt elalszik, további 10-15 perc mélyalvás, és kendőstül le lehet tenni akárhova. Akár kiságyba is!
Mi volna, ha egy héten át kipróbálnátok, hogy nem pont az este hagynátok sírni?

Íme Ladányi Mihály pár sora ehhez:

Ezer magány lót utcahosszat,
embert koldulni egyre rosszabb.

Idegkórtermében az estnek,
boldogok akik még szeretnek.

zarja

Eszter, Nóri:
félreértitek. Nem hagyom sírni. Bele is döglenék, hogy ott fekszem mellette, és hallgatom, ahogy bömböl. Már csak azért sem hagyom, mert nem akarjuk Apát felébreszteni, aki hajnalban kel, hogy dolgozni menjen (még szombaton meg vasárnap is), és ha nem elég kipihent, könnyen baleset lehet a vége. Szóval több okból sem hagyom. Most is próbálkoztam az éjjel. A karomban, cicin elaludt. Nem csak felületesen, jó mélyen. Letettem, 3 percen belül nyöszörgött. Visszavettem, megint elaludt, megint letettem, megint nyöszörgött. (Ez nem csak nyöszörgés, hanem eleinte nyöszörög, aztán már sír.) Vissza. Végül aludtunk együtt a fotelágyon (ami azért elég rémisztő nekem, mert annyira nem nagy, hogy kényelmesen elférjünk. Én rettegek, hogy ráfekszem, vagy leesik, vagy odasül a radiátorhoz... Végül éjjel egykor bírtam az ágyába tenni, és 5kor keltett kajáért. Most megint alszik. Ja! Nap közben nem sír - vagy nagyon-nagyon ritkán! Szóval nappal nem tudom hagyni egy percet sem sírni. Napközben szépen kialussza magát, aztán este jön a koncert.

Ja!
Nem sértődtem meg és remélem, ti sem fogtok, de ha lehet, legközelebb próbáljatok már úgy fogalmazni, hogy ne tűnjön ennyire hegyi beszédnek! :) Lehet, csak a fáradtság miatt látom most így, de nekem kicsit kioktatónak jött le a hsz... Bocs, ha nem így szántátok... :? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: bocs, vettem az adást. (ezt szeretem, mikor így szólnak rám, hogy vegyek vissza a vehemenciából :wink: Kössssz :lol: )
Szal akkor nem tudom, de tény, hogy este még a legcsöndesebb baba is nyöszörgősebb. Meg mi is. Jön az éjszaka, a sötét, az árnyak birodalma, ahol az érzék az úr a tudat helyett. És a pici babák ösztönlények.

Próbáltad már a babamasszázst? Mondjuk fürdés előtt, után lefekvés előtt? Kicsit ellazul a baba, lehet, hogy az a szeretetdömping segít neki átlendülni az éjszakán. Hm?

zarja

:)
Még csak apránként próbálkozunk. Minden reggel meg este testápolózunk, mert száraz a bőre a Cincinek, így olyankor kapja a masszázst is (a kórházban kapott csomagban volt az a babamasszázs füzet, abból próbálkozom). Aztán csütörtökön a védőnőnél lesz babamasszázs-oktatás is, így hamarosan teljes gőzzel masszázsolunk. :) A krémezést egyelőre nem nagyon kedveli, nem tudom, a masszázzsal mi lesz. Pedig nem is kenem rá közvetlenül a hideg krémet - mindig megmelegítem a kezemmel előbb. Talán az olaj majd jobban fekszik neki - passz. És hát azért szeretetdömping az van - mert ha a karomban van, akkor rajtam alszik el (a hasamon-mellemen), és közben megállás nélkül kapja az apró kis puszikat is - mert nem tudok ellenállni a szöszi fejének. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, Agi!

Nalunk Kristof csinalta ugyanezt az elso heteiben. Mar nem emlekszem, hogy meddig.
Napkozben tunder volt, evett, aludt, ejszaka is jo fiu volt, amikor mar elaludt vegre. De este nyolctol 1-2, neha 3 oran at musort rendezett. Nyekergett, sirt, visitott, nyuglodott. Mi nem hagytuk sirni, illetve nem akartuk, de kb barmit csinalhattunk, akkor sem nyugodott meg. Feri is setalt vele, ringattuk felvaltva, az elektromos hinta egy ideig segitett, de fel ora mulva ujrakezdte.
Mar rettegtem 7 korul minden nap, vartuk, hogy mikor kezdodik.
Rajottunk, hogy mi a gond, nem volt eleg nagy a nyugalom korulotte. Nem arra gondolok, hogy pl megy a tv, mert az utana is ment. Hanem arra, hogy mi is idegesen alltunk a problemahoz, nyugtalanul nem lehet nyugtatni, illetve a kornyezet sem volt nyugodt.
Elvileg az ilyen pici babaknak eleg nagy feladat feldolgozni azt a sok-sok infot, ingert, ami napkozben eri oket, a beszedunket, az illatokat, a fenyeket, egyeb zajokat. Es ha nem megy, akkor ettok extrab faradtak lesznek, a sok kavargastol nem tudnak melyen elaludni, amitol meg faradtabbak, meg nyugosebbek.
Szoval en azt csinaltam, hogy mar a tervezett esti furdetes, alvas elott 2 oraval lecsendesedtunk, lampaval nem vilagitottuk a szobat erosen es kozvetlenul, redonyt nem huztam le, hanem hagytam, hogy a szoba ugy sotetedjen be, ahogy kint is lemegy a nap, valamint nem farasztottam ot felesleges gugyogessel, nem nagyon beszeltem hozza, de mint mar irtam pl tv ment (de nem orditva), viszont a babat ugy raktam, hogy ne laSSA a vibralo kepernyot.
Es persze halalos nagy nyugalmat eroltettem magamrA is. A furdetes is igy csendben, felhomalyban zajlott. Nem ringattam, jarkaltam vele ossze-vissza, hanem igyekeztem egy ponton tartozkodni vele.
Nekunk ez bejott, mert ezutan elmaradt az esti orditas.
Kesobb persze ez valtozott, mert minel erettebb es figyelmesebb lett, annal inkabb latni es hallani akart, nem volt mar igenye erre a korai nyugalomra.
Szerintem probaljatok megfigyelni, hogy mi az a pont a gyereknel, ahol kellokeppen faradt ahhoz, hogy mar ne akarja hogy tul sok inger erje es akkor csendesedjetek ti is el.

Tegnap este nalunk is elkezdodtt a folyamat, sik ideg voltam, mert Feri nem jutott haza idoben, elromlott az auto, en meg mar dog faradt voltam es vartam, mint a messiast,hogy legalabb 20 oercem legyen gyerekek nelkul. A tv ment, az osszes lampa felkapcsolva a nappaliban, Kristof jatakai zeneltek, Kristof visongatott. Erik pedig egyre nyugosebb volt. Es en is.
Azutan osszeszedtem magam, besotetitettem, a felesleges zajforrasokat megszuntettem, Erikkel leultem a kanapera, Kristofot odavarazsoltam magunkhoz tv-t nezni es nagy nyugalomban ultunk kilencig, amig Feri betoppant. Ugy vittem fel Eriket, hogy meg aludt bekesen, pelusozni es enni megebredt, de vissza is zuhant utana.
Ha nem csendesedunk el, akkor szerintem ordittt volna, mig bir.

Sinlacot lehet venni recept nelkul?
ha igen akkor ma vennek. en sem birom mar ezt a bukast. kristof majd minden kaja utan bukott, de csak bufizeskor es a szajan jott ki a felesleg.
eriket alig birom bufiztetni, nagyon nem akar, viszon napjaban 3-4 alkalommal bukik fekve.
Ugy, ahogy Nori is leirta, folyik ki az orran a tej es levegoert kapkod. ilyenkor sos kapom fel. alig merem ott hagyni.
es o serm tud utana aludni.
peldaul most azert vagyunk ebren, mert az ot orai eves utan volt ilyen bukas, mar nem mertem visszaaludni, csak sasoltam a babat. okkal, mert volt meg egy bukas.
az sem megoldas, hogy kevesebbet adok neki, mert amikor csak szopik, akkor is kepes kibukni az anyatejet, amibol koztudottan nincs sok, tehat nem tuletetes miatt van.
de gyerekdoki meg csak kedden tudna irni receptet.
Vendég

Jó reggelt

Én most nagyon befogom a számat, mert anyuék éjszakára elveszik tőlem a gyereket, és hagynak aludni...
Mondjuk Berci is egész jó gyerek, csak egyszer hisztizett nekik éjszaka, legtöbbször ájultan alszik két részletben.

Viszont megvan az esti élénkség, így vagy úgy, néha csak tekintget, és figyelmet akar, meg nem alszik, néha közben ordít is.
Kb. este 9-12 között szokott ez előfordulni.

Az éjszakai üvöltés, amikor nem tudod mi baja, és nem tudod megnyugtatni, az a legborzasztóbb, én is részben ebbe diliztem bele otthon egyedül.

Tapasztalt anyukák: meddig tart a hasfájós időszak? Azt olvastam vhol, hogy olyan 3 hónapos korig, Nálatok hogy volt (akinek hasfájós volt)?

Aki cumisüvegből ad tápszert: milyen üveget használtok? Én Aventet, agyba-főbe reklámozza magáról, hogy kevesebb levegőt nyel vele a gyerek, mint más cumikkal, de vhogy túl nagynak tűnik a luk a cumin, túl gyorsan megissza, és persze fáj a hasa a hirtelen terheléstől. Mondjuk én meg szoktam állni 2-3szor az etetés alatt, hogy ne egybe termelje be.

Amin még aggódok, az az evés mennyisége. 7 kajálás jön ki egy napra (néha többet kihagy, mint 3 óra, meg a tranzakciós idők, stb.), és nem nagyon eszik meg többet, mint 60g egy alkalommal - ill. ha többet adok, akkor nagyon megszívom, mert iszonyúan sír utána. Így viszont közel sem eszik annyit, amennyit kéne neki egy nap (már majdnem 3,5 kiló, úgy tippelem, itt nincs mérleg).

boruska

Boruska!

En is ugy tudom, hogy 12 hetes korig tart kb a hasfajossag. Mi hala Istennek nem talalkoztunk a jelenseggel, de ismeros babaknal tenyleg addig tartott.

A cumisuveg eleg egyeni dolog, mi aventet hasznaltunk, most is azt vettem Eriknek, de nem volt vele gondunk soha. 1es cumival nyomjuk meg, de en pont ugy latom, hogy nagyon gyengen jon belole, Eriknek bo 40 percig tartott az eves az elso ket hetben, most mar gyorsabb, de igy is elszoszmotol 20-30 percig 100 ml tapszeren.
Emlekszem, hogy Kristof egy honaposan mar kukacig leizzadt az egyes cumigumitol, akkor valtottunk is kettesre.

A mennyiseg kerdes: azt nezd szerintem,hogy mennyit ker es hogy mennyit hizik ha. ha bkevesebbrol is hizik heti 10-15 dkgmot minimum, akkor gond nincs.
Erik pl tobbet eszik, mint kellene. Tegnapelott erdekessegkeppen felirtam, mert eddig soha sem neztem. Hat... boven 700 ml felett evett aznap, plusz kozben szopik is, igaz, hogy az nem tul sok.
De a hasa nem faj, igy elegedett, ha nem keri, akkor ugyis benne hagyja az uvegben.
Mondjuk hizik is rendesen, tegnap volt 3760 ruha es pelus nelkul.
Vendég

Bori!
A mi gyerekorvosunk azt mondta: 6-8 hetes korukig tart a hasfájás. Azt mondja, azért van, mert az emésztőenzimek akkorra alakulnak ki (vagyis akkorra termelődnek megfelelően), és onnantól már nem okoz gondot a tejci a pocaknak. De nyilván ebben sem egyformán fejlődnek a manók.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Tegnap este nagyon megijedtem. Este letettem hasra és fél 12-kor beriasztott a légzésfigyelő. Úgy pattantam fel, hogy az csuda és megráztam a drágát úgy megijedtem. Ő fel sem ébredt rá. Na onnantól nem aludtam amig fel nem ébredt enni :? Másnak volt már ilyen?

Már a nagy ágyban alszik, mert nem akart reggel visszaaludni a kiságyban. Biztos fájt a pocikája, mert 5-10 percig nyugi van, majd hirtelen felsír, megint nyugi megint hirtelen felsírás. De nekem nem tekerek a kis édeske csak a lábát húzgálja. Az is pocakfájásra utal? Olyan rossz, hogy nem tuodm mi a baja... Most még alszik, de lassan ébredezik szerintem.

bellerreni
Eger

Kattkat!

Mea culpa!
Most vettem észre, hogy kérdezted, mivel testápolózzuk a Csibét.
A doki írt fel egy cuccot, ami valami gyógyszertári hidratáló krém A vitaminnal dúsítva. Két bazi nagy tégellyel kaptunk - elképzelésem sincs, elhasználjuk-e lejárati időn belül (2010.06.25-ig)... :) Legrosszabb esetben besegítek a fogyasztásba... :)

Megyek Brownie-t sütni, de azért itt vagyok ám... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én sem hagyom sírni :oops: Pont ez a bajom, hogy kézben is üvölt szegény, aztán nagy nehezen megnyugszik, mélyen elalszik és mikor leteszem 2 perc múlva üvölt... 9 és éjfél között. Aztán eszik és reggel 5-ig alszik egy hang nélkül... Bea, köszi a tippet megpróbálom, hátha segít. Mert nekem úgy tűnik, hogy már annyira fáradt, hogy azért nem alszik.

Reni, én úgy tudom, hogy ha csak a lábát húzgálja, az a fáradtságtól van... És álmukban szoktak felsírni és állítólag az normális, legalábbis akiktől kérdeztem, azok ezt mondták.

Hát Kakti, akkor kitartás Nektek is, ha véletlenül megtalálod a módszert, szólj ;) Addig meg örüljünk, hogy napközben jó kislányok :D

Egyébként nem is az zavar, hogy üvölt, hanem irtóra sajnálom szegényemet, de akkor ma jön a nyugis este és meglássuk ;)

Kép

Ági
agic83

Ja Bea, megnéztem a Pharmindexen és nem kell hozzá recept, az ára 2965 Ft.

Egyébként, ha bárkinek sürgősen gyógyszer/tápszer kellene és nincs receptje szóljon, mert nekem adnak anélkül is.... Szóval megoldjuk ;)

Kép

Ági
agic83

Hm, Ágic, egyszer nekünk is volt olyan, hogy a fáradtságtól nem bírt elaludni. (mellesleg megjegyzem nekem akkor ilyen gondom nem volt, én annyira fáradt voltam hogy az üvöltő gyerek mellett el tudtam volna aludni). Végigpróbáltunk mindent:
1, kendőztünk
2, velem egy forró vizes fürdő (gondoltam ha engem ellazít, őt is)
3, masszázs
4, meztelen összebújás
5, hintaszék
6, autókáztunk (ez jó volt, mert a kocsiban legalább bealudt, bár nem tom ki aludt el előbb Bulcsú vagy én :D Zsolti meg driftelt a két hétalvóval, de ez csak a kocsizás idejére volt hatékony, mondjuk arra elég volt, hogy én megnyugodjak és tovább kísérltezzünk)
7, végül a megoldás: közénk fektettük (akkor már mind a ketten halálosan fáradtak ergo nyugodtak voltunk) Zsolti a hátát én a fejét simogattam és így aludtunk el. Itt sem tudom, hogy ki volt az első és ki az utolsó.

De Bea tippje jónak tűnik.

Nálunk délelőtt 9-10 között van egy hisztisebb időszak, de erre MINDIG megoldás a kendő: felkötöm és nekiállok teregetni mosogatni, riszálom magam itthon és piszok gyorsan bealszik. Aztán várok még egy kicsit és leteszem kendőstül aludni. Most is itt szuszog a mellemen. :D

zarja

Elromlott a fiam :shock: Ma összesen vagy 2 órát aludt azt is vagy 5 részletben. Elringatom, lerakom, 20 perc szunya majd hiszti. Annyit evett az előbb, hogy bukott egy csomót és állandóan tátog. Nem tudom mi lehet a baj. :cry: Az embőc persze sehol nincs... :?

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Reni! mégis mi a manót csinálnál szülés után 1 héttel, mint pihennél??? Majd a többedik gyereknél ilyet nem fogsz :P Nekem nincs légzésfigyum, nemtom miért riasztott? Ja, minél inkább fejsz, annál jobban begyulladhat a melled a túltermelés miatt! Ezt gondold meg!

Akinek van légzésfigyuja, az tud újraéleszteni? :?:

Kakti, Ági, többiek: Nálunk is ez van, hogy 7 től kezdődik a sírás és ha nem cicin van az ölemben, akkor sír, üvölt Ádám. Meg kendőben is elvan egy darabig. Ő sem tud büfizni, hasfájós és sokat bukik.
Én nem tudok 9-ig nyugit csinálni, mert fektetem a nagyokat és a 3 évesemnek be nem áll a szája és mellette kell ülnöm amig elalszik. Amikor mind a 4 egyszerre van kiborulva és erre-arra sírnak......na azt képzeljétek el. Intravénásan kellene a citromfű tea :P

Én egész éjjel úgy alszom, hogy a karomban van Ádi és amikor megnyüsszen, tolom a szájába a cicit. Így azért éjféltől 7-ig alszunk :P :P Másképpen már megzakkantam volna.

Hajrá Boruska, lesz ez jobb is.Ez a gyerekágyi depi sajna bejátszhat, próbálj töltődni a szüleidnél!

Ma azért érek rá ennyi zagyvát írni, mert 3 évesem anyunál van holnapig, két nagyot meg elvitte apa sielni Ausztriába 1 hétre :P És most, hogy így ráérek elhatároztam ,hogy fogok ma:

-festeni (tájképet)
-végre zongorázni
-tanulni németül
-TORNÁZNI
-nagyot sétálni
-terhes ruhákat elrakni :P
-festeni előszobafalra micimacit meglepinek
-hajat mosni :P
-lányok szekrényeit kiselejtezni.....
szerintetek mi fog ebből megvalósulni? Manó itt alszik az ölembe..

Dalika! Elmúlt a mellgyuszid?
kokonya

Ronda kárörvendő vagyok: lám lám, Reni ezt vártad már mióta!!! Most tessék örülni neki!

Szerintem nyugodtan hívd át az anyóst szigorúan egy pár órára. Én is jó tippeket kaptam tőle, mikor otthon voltunk.

zarja

Dalika!

te kérdezted talán...az én párom iszonyú sokat segít mindenben. Pedig 6 körül ér haza és estétől meg éjjelekig pókerezik, hogy tudjuk fizetni a házrészletet. Nagyon keveset alszik. És pelenkázik, altat, etet, hajat mos, fürdet, leckét néz át, bevásárol, intézi a gyedemet, és még heti 1x sportol is :P Szóval nekem van a legklasszabb férjem a világon :P Amúgy nem is lenne 4 gyerekünk.
Meg legjobb anyukám, aki 3 napig itt dekkol és segít mindenben. És legjobb anyósom aki munka mellett rohan hozzánk ha hívjuk, szállítja haza a lányokat, hogy ne kelljen hurcolnom a picit. szal marha mázlista vagyok :P :P :P

Móni
kokonya

Köszi Mindenkinek az ötleteket :) Majd meglássuk mi válik be.

Móni, látom azért van nehezebb is, a 4 gyerek az egész más dimenzió lehet, remélem egyszer én is megtapasztalom ;)

Dalika, nálunk is rengeteget segít Apa, pelenkáz, böfiztet, fürdet, csitítgat, hogy én tudjak pihenni, takarít, bevásárol, szóval egy KINCS :D

Reni, sztem a légzésfigyut állítsd nagyobb érzékenységűre, így elkerülhető a téves riasztás. Nálunk 3 és 4 közöttre van állítva és még nem riasztott tévesen. Mert ha jól értem, Kornélnak nem volt semmi baja, úgy riasztott? Nyugi :)
Ja és lehet az is a baja, hogy túl sokat evett ;) vagy egy front jön és attól nyűgösebb... Kitartás!

Kép

Ági
agic83

csak gyors reagálás, majd később ha van időm, akkor hosszabb.

reni: állítsd az érzékenységet 5-ös re.
Nézd meg, hogy nem-e csúszott nagyon szét az érzékelő lap
az angelcare az elemgyengeséget is riasztásként jelzi, csak akkor világít nálunk a naracssárga jelzőfény is. (nekünk amúgy is folyamatos tic-re van állítva így legalább tuti mindig hallom ha levegőt vesz.

lányok vettem a tesco-ban tescos anyatejgyűjtő zacskót. egy az egyben aventes koppintás, de a 40 darab volt összesen 2 ezer.

apa segítésben egy álom. Majd leírom mennyi mindent csinál,c sak most vendégeket várunk. Pusza
stephie

Sziasztok,

Kokonya, köszönöm kérdésed, elmúlt elég hamar. Meg is tettem érte mindent, mert a kezemet sem bírtam felemelni, annyira fájt:) De a meleg fürfő, fejés, meggymagzsák kombináció hatásosnak bizonyult.

Nahát, akkor ti tényleg szerencsések vagytok apa segítés szempontjából. Lehet, valamit én rontottam el?? :?

Reni, nekünk is volt, hogy beriasztott a légzésfigyu úgy, hogy mire felpattantam már vett levegőt a lány. De inkább riasszon többször tévesen, mint hogy egyszer ne riasszon, amikor kell... Egyébként én lányom is ezt csinálja: egyfolytában a cicimen lóg és mégis egyfolytában úgy csinál mintha éhes lenne :(

Az én kisebbik lányom két napja űber nyűgös... Kezdek fáradni :)

dalika

Kokonya, Ágica, Anita!
Hm de jó ilyet olvasni, hogy apjuk ennyit segít! :)
Jó nektek.
Hát nem semmi vagy Kokonya!
Ha ezeket ma mind meg csinálod, akkor le a kalpaggal előtted!
Jó olvasni az irományod. Olyan derűs.

Kérdés:

Aki levélben igényelte az anyaságit és a családi pét, az kinek, minek címezte meg a levelet?

Magyar Államkincstár
és még oda kell írni valamit?
Példul, hogy családtámogatási és szociális osztály vagy ilyesmi????

1139 Budapest, Váci út 71. 1430
Budapest Pf.:3

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat:
mi ugyan személyesen vittük be, de sztem praktikus, ha odaírod, mert hamarabb megtalálják, hogy miről van szó!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Kakti!!

Kattkat

Kép
kattkat

Megmondom őszintén, hogy nem tudom, hogy téves volt-e a riasztás vagy sem, mert felpattantam és már "ráztam" is a drágaságot. Most alszik, mint a tej már van másfél órája. Apucikája elaltatta :lol:

Fejés: Ha most abbahagyom és nem fejek akkor nem fog begyulladni a cickóm? Már éjjel nem fejek, de reggelre már így is volt benne egy-egy csomó. :?

Nemsokára jönnek anyukámék úgyhogy addig pihenek.

bellerreni
Eger

stephie: Van valami olyan hormonos cucc, ami több ideig ad védettséget mint a tabletta és nem is úgy fejti ki a hatását. Talán injekció. De azt hiszem ezt is csak már szülés után lehet használni. Talán kérdezz rá. A férjed hajthatatlan az elkötéssel kapcsolatban (ha jól emlékszem te mondtad)? Mert az övé nem lenne akkora műtét és ha fagyasztat spermát, akkor még gyereke is lehetne ha mégis meggondoljátok magatokat.

csipike: Barbus is szokott olyat csinálni, hogy leteszem hasra aludni és kinyomja magát és nézelődik. Olyan kis ügyesek már.

zarja: Én is megpróbálom néha szoptatni Barbust, de olyankor mindig rossz kedvű leszek egy napig, mert én ugyanígy vagyok. Folyik a tejem, spriccel szegénynek az arcába, mert szív rajta egyet és kiköpi a cicimből meg ömlik a képébe a tej. De nem issza. Pedig az olyan jó amikor igen. Én már azt mondtam, hogy majd a következő gyereknél okosabb leszek, ezt a szoptatást már elbastam. Sajnálom a pénteki délelőttötöket.

zsizell: Nagyon szépek vagytok. Tök aranyos Samuka haja.

kattkat: Én a pelenka kukába utángyártott zacsit fogok venni. A tesz-veszen nézd meg. Jóval olcsóbb. Mondjuk a szemetes zsák sem rossz ötlet.

dalika: Nekem elég sokat segít a párom, csak én nem tudom néha megbecsülni.

boruska: 1-es cumival etetsz? Csak mert én egyszer hagytam rajta a 3-as cumit és minden baja volt.

Nekem ezzel az "anyukájára van szüksége a gyereknek és hurcolásszuk" dologgal csak az a bajom, hogy a gyerek az én ölemben is ordít. Sehogy sem jó neki. A cicizést már meg sem említem, mert ugye attól eleve ordít. És nálunk is mindig 4 óra után jön ez elő. Ilyenkor mi van? Jön a piros Ferrari? :D

Majd még reagálok, csak most jöttek még rokonok.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni!

Tejbelövelléskor természetes a csomó. Ha nem akarsz fejni, masszírozd a zuhany alatt ki és akkor nem lesz gond. De a durva feszülés 1 héten belül megszűnik. Attól nem lesz üres a cicid, csak nem fog szétrobbanni 2óra múlva, csak olyan 4-6óra múltán. Szerintem se fejj!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?