2010.03.13 07:08
Szerző: Anonymous
Kakti, Agi!
Nalunk Kristof csinalta ugyanezt az elso heteiben. Mar nem emlekszem, hogy meddig.
Napkozben tunder volt, evett, aludt, ejszaka is jo fiu volt, amikor mar elaludt vegre. De este nyolctol 1-2, neha 3 oran at musort rendezett. Nyekergett, sirt, visitott, nyuglodott. Mi nem hagytuk sirni, illetve nem akartuk, de kb barmit csinalhattunk, akkor sem nyugodott meg. Feri is setalt vele, ringattuk felvaltva, az elektromos hinta egy ideig segitett, de fel ora mulva ujrakezdte.
Mar rettegtem 7 korul minden nap, vartuk, hogy mikor kezdodik.
Rajottunk, hogy mi a gond, nem volt eleg nagy a nyugalom korulotte. Nem arra gondolok, hogy pl megy a tv, mert az utana is ment. Hanem arra, hogy mi is idegesen alltunk a problemahoz, nyugtalanul nem lehet nyugtatni, illetve a kornyezet sem volt nyugodt.
Elvileg az ilyen pici babaknak eleg nagy feladat feldolgozni azt a sok-sok infot, ingert, ami napkozben eri oket, a beszedunket, az illatokat, a fenyeket, egyeb zajokat. Es ha nem megy, akkor ettok extrab faradtak lesznek, a sok kavargastol nem tudnak melyen elaludni, amitol meg faradtabbak, meg nyugosebbek.
Szoval en azt csinaltam, hogy mar a tervezett esti furdetes, alvas elott 2 oraval lecsendesedtunk, lampaval nem vilagitottuk a szobat erosen es kozvetlenul, redonyt nem huztam le, hanem hagytam, hogy a szoba ugy sotetedjen be, ahogy kint is lemegy a nap, valamint nem farasztottam ot felesleges gugyogessel, nem nagyon beszeltem hozza, de mint mar irtam pl tv ment (de nem orditva), viszont a babat ugy raktam, hogy ne laSSA a vibralo kepernyot.
Es persze halalos nagy nyugalmat eroltettem magamrA is. A furdetes is igy csendben, felhomalyban zajlott. Nem ringattam, jarkaltam vele ossze-vissza, hanem igyekeztem egy ponton tartozkodni vele.
Nekunk ez bejott, mert ezutan elmaradt az esti orditas.
Kesobb persze ez valtozott, mert minel erettebb es figyelmesebb lett, annal inkabb latni es hallani akart, nem volt mar igenye erre a korai nyugalomra.
Szerintem probaljatok megfigyelni, hogy mi az a pont a gyereknel, ahol kellokeppen faradt ahhoz, hogy mar ne akarja hogy tul sok inger erje es akkor csendesedjetek ti is el.
Tegnap este nalunk is elkezdodtt a folyamat, sik ideg voltam, mert Feri nem jutott haza idoben, elromlott az auto, en meg mar dog faradt voltam es vartam, mint a messiast,hogy legalabb 20 oercem legyen gyerekek nelkul. A tv ment, az osszes lampa felkapcsolva a nappaliban, Kristof jatakai zeneltek, Kristof visongatott. Erik pedig egyre nyugosebb volt. Es en is.
Azutan osszeszedtem magam, besotetitettem, a felesleges zajforrasokat megszuntettem, Erikkel leultem a kanapera, Kristofot odavarazsoltam magunkhoz tv-t nezni es nagy nyugalomban ultunk kilencig, amig Feri betoppant. Ugy vittem fel Eriket, hogy meg aludt bekesen, pelusozni es enni megebredt, de vissza is zuhant utana.
Ha nem csendesedunk el, akkor szerintem ordittt volna, mig bir.
Sinlacot lehet venni recept nelkul?
ha igen akkor ma vennek. en sem birom mar ezt a bukast. kristof majd minden kaja utan bukott, de csak bufizeskor es a szajan jott ki a felesleg.
eriket alig birom bufiztetni, nagyon nem akar, viszon napjaban 3-4 alkalommal bukik fekve.
Ugy, ahogy Nori is leirta, folyik ki az orran a tej es levegoert kapkod. ilyenkor sos kapom fel. alig merem ott hagyni.
es o serm tud utana aludni.
peldaul most azert vagyunk ebren, mert az ot orai eves utan volt ilyen bukas, mar nem mertem visszaaludni, csak sasoltam a babat. okkal, mert volt meg egy bukas.
az sem megoldas, hogy kevesebbet adok neki, mert amikor csak szopik, akkor is kepes kibukni az anyatejet, amibol koztudottan nincs sok, tehat nem tuletetes miatt van.
de gyerekdoki meg csak kedden tudna irni receptet.