Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Linda!
Most olvasom,hogy megy a hasad.Kép Jobbulást Neked!
Éjszakátok nem semmi.Most nagyon irigy vagyok.Bírod még egyedül? Anyósodat nem hívtad?

Zita:köszi a dícséretet,én is úgy örülök,hogy nem kell most a pótlás.Remélem ez most már így is marad. Kép
Én is nagyon köszönöm a taliszervezést.Ez milyen hely?A nagyobb gyerekek tudnak játszani?

Orsi:az én Bencém még soha nem aludt ennyit,mint Mókuska. Kép

Swen:12 hét. Kép Gratula.
Rövidujjú nem a jó doki.Kép Nem tudom,hogy eljutok-e a kontrollra,mert apa nagyon rosszul van,iszonyúan görcsöl,én meg egyedül nem tudok elmenni.Kép Puszi Nektek.

Most mennem kell,csak eddig jutottam a visszaolvasásban.Kép

Puszi a többieknek is,Anikó
vakili

Zsuzsa: Hat azert mar regota nagylany vagyok. Kép Amugy tenyleg nekem mindig ilyen mensim volt. Mindig eros es mindig percre pontosan 25 naponkent jott meg. Es 5 napig tartott. Kép
De erdekes modon baratnomnek is pontosan a szules utan 3 honapra jott meg. Vegul is mindenki mas. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Zsuzsa!
Boldog szülinapot!

Süncsi!
Ez az útlevélkép nagyon édes!

Bori!
Remélem is, hogy egy csomó unokám lesz!Kép
Dorka már 3 hónapos? Hogy repül az idő!

Swen!
Ti is már 12 hetesek vagytok!
Talira még nem tudom hányan magyünk, nekem a nagyok nem alszanak már napközben, viszont Beni mostanában mindig alszik 1-től fél 5-ig. Biztos kipiheni ilyenkor a délelőtött meg a reggelt, mikor ide-oda rángatom szegényt (oviba megyünk meg ilyesmi).

Rita!
Nekem már múlt szombaton megjött a mensim, pedig Beni még csak 6 hetes volt! Kép

Linda!
Ha Beni még bírja az alvást, írok egy mail-t!

Orsi!
Látom már az éjszakáitok kezdenek alakulni!

Nálatok is ilyen hülye szél fúj? Most borította fel harmadszor a teregetőállványt ruhástól!Kép

Mindenkinek puszi!
Panó
panó

Szia lányok!

Anitabori: ne depizz!! Küld ide nekem elbánok vele, jó? Kép
Az előbb nem is válaszoltam a játszóteres kérdésedre. Kb. 2 órát vagyunk ott. Kép Bivalybill többnyire bömbizik, vagy szopizik. Kép Elvan a babakocsiban, mindaddig míg tolom. Ha megállunk vége. És ha előre hátra huzogatom a kocsit annak se dől be. Kép

Mucska: NAGY PUSZI! Várunk ám vissza aktív tagnak! Kép

Zsuzsa: anyóssal elvagyunk, ma is volt. Danit leköti, addig eltudom végezni amit amúgy bajos lenne.

Zita: köszi a tanácsot, már elmúlt a kórság, biztos valamit benyeltem. A hozzátáplálás ügyében egyetértünk.

Swen: drága türelmes Swenem, látod még semmi email,inkább ide irogatok. Kép Már nem is igérek semmit. Dani hallgat e rám? Őkelme alkalmi süket. Kép Ari vagy, hogy így számon tartod ki, mikor töltötte be a heteit. Kép

Orsi: bocsánat,ha nem válaszoltam volna. Kép
Bivalybillt az esti szopi után a saját ágyába rakom és csak akkortól alszom vele együtt mikor éjjel, vagy hajnalban felkel enni. Kép Tejem van, bár nálam is az üres zacsi érzés a jellemző a gyakori szopik miatt.

Anikó: kontrollra én sem jutok el, míg Ádi hazajön. A férjed az epéjével kínlódik? Jobbulást neki!

Panó:puszillak. Kép Kép

Linó: téged is. Kép Kép

Sziasztok:
Linda
bellana

Sziasztok!

Zsuzsa,
Kép

Dorci,
Kép
és pénteken szorítok a szuri miatt.

Rita,
nekem tegnap jött meg, amikor a kislányom pont 7 hetes volt. De így jött meg a fiúknál is Kép

Linda,
alvásKép egyébként nem lehet, hogy a náthád húzódott a pocidra? Úgy tapasztaltam a fiúknál, hogy ha felül nem jött ki rendesen átment a belükön.

Orsi,
alakultok ti is, kitartás Kép

Süncsi,
nagyon nagyfiús a kép. Sztem el se fogják hinni, hogy egy 3 hónapos baba van rajta.

Kórházban lévőknek gyors jobbulást!!

Anikó,
megvan már a Taj kártyátok??? Nehogy a posta legyen a bűnösKép Inkább kérd vissza az akvi kivonatot és gyorsan intézzétek el, nehogy kifuss a határidőkből.
Örülök, hogy jó az orrszívó. Úgy szeretek ajándékozni Kép

Panó, Orsi,
csak a vakutól lett kék a széle a képnek Kép pedig tényleg jól mutat a fényképen, lehet, hogy kitalálok vmit, hogy élőben is olyan legyen.
Különben szívesen lemásolom az ábrát (szkennerünk nincs) de elég nehéz, mert nemcsak negyede öltések vannak benne, hanem háromnegyedesek is.

Rólunk: lánykámat nagyon megviselte a mensim Kép úgy ahogy Zita írta valszeg kevesebb a tej a megelőző napokon, most nem is nagyon híztunk Kép Ma már pótolja, mert csak enni kell fel fél órára aztán nagyokat alszik. És végre vasárnap óta megvolt az első nagy kakink is.
Öröm az ürömben: a popsija teljesen rendbejött Kép

Puszi mindenkinek
Hajni
nalika

Rita! Őszinte részvétem az ismételt "nagylány"-ságod miatt. Én már azt sem tudom, hogy milyen az, mert 4,5 éve nem volt hozzá szerencsém.
Semmi olyat nem mondtam, hogy Zsuzsa másképp tegyen, mint ahogy jónak látja. Egyszerűen csak megkérdeztem tőle, hogy miért adja, mert az általam ismert dolgok szerint (többek között ez a Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ajánlás)ez még nagyon korai. Egyébként is az az elvem, hogy nem szólok bele, hogy ki mit és hogyan csinál a babájával, maximum megkérdezem az olyan dolgokat, amiket én másképp gondolok, vagy csinálok. Mert ez az információ szerzés egyik módja. Gondolom láttad, hogy a cumiról sem beszéltem le senkit azért, mert én nem adtam a gyerekeimnek.

Orsi! A Garmastant tényleg nem kell lemosni. A Medela PureLan 100% lanolin kenőcs (37g) 2.030.- Ft a Tiva-med kft-nél, ha esetleg arra "fanyalodnál". Azért írtam ide, hogy legyen mihez viszonyítanod az árat, ha keresgélsz.
Gratulálok a hat óra alváshoz.

Anikó! A nagyobbak is el tudnak lenni, az én gyerekeim nagyon szeretik, ráadásul itt nekünk 10 km-re is van egy ilyen Mikkamakka játéktár. A játékok az egész kicsiktől (6 hónap) kb 10 éveseknek valókig vannak. De szerintem még egy felnőtt is el tud ott játszani jódarabig. Mert rengeteg okos társasjáték is van. Mondanám, hogy nézd meg a honlapjukat, de az most pont nem üzemel a nyári karbantartás miatt.
Szurkolok, hogy a tejcsi most már így is maradjon.
A TAJ-kártyát én is akartam kérdezni. Sikerült gyorsan elintézni a Teve utcában? A kórház szerintem megérdemelne egy ejnye-bejnyét. Gondold el, ha nem mégy utána és esetleg emiatt lemaradtok az anyasági támogatásról.

Panó! Remélem, teljes létszámban tudtok majd jönni. Nagyon kíváncsi vagyok mindannyiótokra.
Ruhaszárító nálunk is kinn volt reggel. Akkor kezdett fújdogálni a szél. Nagy szerencsémre nem borította fel a szél, hanem egyszercsak azt vettem észre, hogy a ruhaszárító szépen lassan halad az ablak előtt. Na ekkor behoztam, megelőzendő a borulást.

Linda! Örülök, hogy túl vagy a kórságon. Ha véletlenül még a szoptatás ideje alatt utolérne valami olyan vírus, ami hányással is jár, akkor nagyon jó a B6 vitamin. Persze nem tablettában, hanem az injekció formátumban. Ha van orvos, aki beadja, illetve ha nagyon erős a hányás, akkor fenékbe. Ha nincs doki, akkor meg szájon át is lehet. Elképesztően rossz íze van, de hatékony. Sajnos már volt rá módom, hogy kipróbáljam.

Hajni! Neked is őszinte részvétem a nagylányság miatt. Meg kell mondjam én kifejezetten élvezem, hogy jó ideje nem kellett ezzel bajlódnom.

Zsuzsa! Ha az égiek és a gyerekeim is úgy akarják, akkor, amint ezt elküldtem, írom neked a mailt.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Zita!
Nekem miért nem őszinte részvéted az én mensim miatt? Én megérdemlem? Kép
Hozzátáplálás ügyben egyébként én is egyetértek veled! Meg cumi ügyben is! Kép

Lányok!
Zitán és Szöszin kívül a többieknek jók az adataik a telefonszámos táblázatban? Mert akkor küldöm a javítottat!

Linda!
A mail nem jött összeKép, talán holnap.
Beni se dől be a babakocsi előre-hátra rángatásának délelőtt. Viszont ilyenkor délután abban alszik a kertben. Puszi!

Panó
panó

Panó,
amilyen szita agyam van elfelejtettem megköszönni a táblázatot. Igen, köszönöm, jók az adataim. Kép
És neked is őszinte részvét, úgy látszik nem vagyok egyedül Kép

Hajni
nalika

Sziasztok,
mindig megállapítom, hogy elég szép a levél termésKép

Hajnimaci,
Benőkének jobbulást és minél hamarabbi hazatérést.

Pano,
A táblázat szuper, gratula hozzáKép, de megállapítom, hogy augusztusban nagyon kevés kislány született. Nem baj majd a lányainknak széles lesz a fiús piacKép

Bellana, Anitabori,Kép
Anyós nagyon jó fej. Voltak korábban beleszólások de tisztáztuk a helyzetet, igyekszik nem beleszólni a dolgokba. Amúgy én mindig szóltam neki ha valami olyan volt ami nem volt okés, nem szeretem alapból a sumák dolgokat, így a háta mögött sem szeretem "kibeszélni" a dolgait, így neki megmondom mindig kerek perec mi a ami nem tetszik, ja és nincs kötelező udvariasság. Amúgy kedvelem. Az első perctől kezdve egy dolog lebegett a szemem előtt: szeretem a férjem és elfogadom mindenképpen az anyukáját akár milyen hiszen ő nevelte fel "nekem" a fiát.Kép

Bellana,
Ezek szerint te is szalma vagy?

Zerkokám,
Itt is boldog szülinapot, már csak röpke két hónap és én is krisztusi korban leszekKép úgyhogy követlek...
Amúgy ezt a banán dolgot azért tartom furának, mert pl. van olyan tápszer ami HA jelzésű és a legkisebbeknek jó és banánnal dúsított (csak vényre lehet venni) Akkor most mi van, tápszerben lehet enni??Nem értem????

Bnm,
Milyen mennyiségeket eszik most a babád? Nálunk Anna 8-9 között eszik utoljára és ezzel kibírja 2-3 ig. Te közben is adsz neki enni?

Süncsi,
Komoly az az igazolványkép?Kép

Zita,
Az én véleményem az ajánlásokról az, hogy azért vannak, hogy terelgessenek, de nem kell mereven ragaszkodni hozzájuk. Amúgy a szoptatásra a WHO-nak 6 hónap az ajánlása, és aki 2 éves korig szoptat azzal akkor mi van?????
Ezek az ajánlások olyanok mint a jogszabályok azért vannak, hogy egyesek ragaszkodjanak hozzá mások pedig ne.
Nem volt szándékomban megbántani, remélem nem is tettem, de szerettem volna én is a WHO-nak megfelelni szoptatás ügyben, de az élet mást produkált, ettől azonban mostmár nyugodt a lelkem.

Chello,
Kitartást a kórházban töltött napokhoz!

Kisdió,
Engem érdekelnek a kórházi tapasztalataid, leírod???? vagy priviben: b_krysz@hotmaill.com

Kika
kika

Sziasztok!Kép

A hajnali ébredésünk már nem volt olyan fényes, mint tegnap. Most fél 3h-kor kelt fel, kapott teát és fél 4h-ig bömbi volt. Hol teljes hangerővel tiszta méregből, hol csak sírdogálás, majd a szivem szakadt meg. A következő evés, pedig már igazodott a tegnapihoz (fél 8h). Aztán elméletileg fél 11h-kor kellett volna ennie, de mivel vásárolni voltunk jobbra-balra és ebből kifolyólag autókázott a kisasszony így fél 1h-kor jutott eszébe, hogy hoppá, ő éhes (akkor értünk haza).

"Nagylányok"Kép
Nem tudom velem mi van, én ugye 3 hetes koráig tudtam "szoptatni", vagyis inkább fejni. Szombaton volt 7 hetes a leányzó és nekem még se híre se hamva a mensinek. (no nem mintha hiányozna!)

Ma nagyon beszédes kedvében van a Réka, szinte be nem áll a szája amikor fent van. Jókat mosolygok rajta, nagyon édes!Kép
Mindjárt megyünk a gyerekorvoshoz, múlt héten vett a doki orrválasékkenetet a Rékától, mert nem hagyott nyugodni az örökös szürcsögése meg tüsszögése annak ellenére, hogy nincs megfázva és kiderült, hogy valami baci okozza és most ír fel gyógyszert. Remélem nem lehet újból elkapni a kúra után, mert ha igen, akkor megint összetűzésbe kell keverednem a sógornőmmel. (az ő kislánya már nyár eleje óta produkálja ezeket a tüneteket és nem viszik el orvoshoz, nem járnak a dolgok utánKép) Tőlük sikerült bezsákmányolnunkKép

Dadoosok!
Csak Corában lehet ezt kapni??

LindaKép
HasmenésKép Javulgatsz már??? Ügyes volt pici fiad éjszaka, tényleg tartsa meg jó szokásként!Kép

ZitaKép
Köszi az elismerést. Mit mondjak, volt már olyan éjszaka, hogy csak akkor tértem magamhoz amikor a gyerek már a kezemben volt és ette a kaját. Ott morfondíroztam, hogy jól csináltam-e meg neki a kaját. Szóval már csukott szemmel is megy a dologKép

RitaKép
Köszi, hogy nem tartasz kegyetlennek. Ma éjszaka mégjobban annak tartottam magamat és per pillanat elképzelni sem tudom, hogy erről tényleg sikerül leszoktatni. Állítólag egy hét alatt megy, hát én ezt most még nem tudom elhinni.
Gondolhatod milyen lelkifurim van, ha utána bocsánatot kérek tőle és megdicsérem!Kép

AnitaboriKép
A tegnapi sírást már nem is gondolom nagynak a maihoz képestKép Remélem lesz elég erőm véghezvinni a dolgokat.

Üdv mindenkinek:
Melinda
Bnm

KikaKép

Fél 9h-kor fürcsizünk utána kaja, 100ml-t szokott enni, plusz van amikor kéri a teát. Eddig felkelt éjfélkor vagy 1h-kor erről próbáljuk leszoktatni, bár az utóbbi két napban már nem ekkor kelt, hanem később (tegnap fél 4h-kor, ma fél 3h-kor).

Melinda
Bnm

Na, most talan bovebben...

ZitaKép
Persze, hogy beveszunk...lassan ket tali leszKép LinoKép-val is dumaltam, mivel most mar tobben vagyunk, majd keresunk egy helyet ami kb egyforma messze van mindenkitol es ott tologatunk, ok? Remelem, nem lesz hideg.
Ha minden ok lesz, akkor en sem szandekozok neki kb.6 honapos kora elott cicin kivul mast adni. Es ugye, ha egyszer mar beindult, miert ne lenne eleg a tejem...ilyenkor mar nem fogy el, csak nyomos indokkal, nyugtass meg.
Ezt a kepet neked csinaltam, mar ilyen profi a tehnikaja:
Kép

RitaKép
En is allandoan gugyogok meg enekelek.Slagereink: Ket szal punkosdrozsa; Hej,Dunarol fuj a szel; Vuk; Susu.Kép Elvezia futyolest is, de attol rohogogorcsot kapok, nem nagyon birom sokaigKép.

MEnsi: Na, mindenkit sajnalok, akinek megjott, nalam meg semmi egyelore...Hajnin kivul masnak nem lettek mellekhatasai a mensinek?

PanoKép
Nalunk undorito szeles ido van, d.e elmentunk dedihez, asszem kicsit meg is fujta aszel, mert kohecselt es tusszogott BalazsKép Remelem semmi komoly!
Koszi a tablat! Nekem ird melle Beni mostani sulyat is,ok?KépEs a megigert kepek miatt szomorkodom...

KikaKép
Nagyon korrekt hozzaallasod van anyos-temahoz! Es o is megmondja, ha valami nalad nem tetszik neki?

KisdioKép
Megkaptad amailt?Igy mar mas, ugye? Kép Bocsi, jol elirtam...
Meselj a korhazrol!

AnikoKép
En is gratulalok, hogy nem kell potlas! Nagy dolgot vittel veghez, nem mindenkinek van kitartasa, ereje hozza, sokan nyultak volna a tapszerhez elkeseredettsegukben! Biztosan igy is marad!!!

Megyek, megnezem az utodomat, megint kohog!Kép

szoszi
szoszi

Kika! Dehogy bántottál meg. Az idézet nem a szoptatás miatt volt, hanem a korai hozzátáplálás kapcsán. Az ajánlás egyébként külön taglalja a tápszeres táplálást is. Tehát nem azt mondja, hogy mindenkinek szoptatnia kell. Sajnálom, ha mások bántottak téged, azért hogy nem szoptatsz. Gondolom, ezért "ugrottál" rögtön erre a témára. Holott nem is ez volt a téma. Pont ugyanolyan jó anyuka vagy, mint bármelyikünk, ez független attól, hogy mivel eteted a babádat.
("Amúgy a szoptatásra a WHO-nak 6 hónap az ajánlása, és aki 2 éves korig szoptat azzal akkor mi van?????" A kizárólagos szoptatásra hat hónap az ajánlás a WHO-nál és az említett szakmai kollégiumi ajánlásban is. Tehát nem hat hónapig kell szoptatni, hanem addig nem kell más az anyatejen kívül. Utána ajánlatos megkezdeni a hozzátáplálást. Az hogy az elválasztódás meddig tart, az mindenkinél különböző. Van akinél még a kétéves is szopizik, van akinek a babája már jóval hamarabb elválasztja magát és van akinek még később.)

Panó! A részvétem neked is szól, csak az agyamnak záros a kapacitása, papírra meg nem írtam le, így lemaradtál. Kép

Üdv:

Zita
pzita

Meg valami:
Ha Balazs nem sokat gugyog, akkor lassan kezdjek megijedni, hogy nem fejlodik rendesen??? Mert mosolyog rengeteget meg repdes, de nem sikongat meg gugyoreszik, ahogy tobben irtatok...
Siman nem olyan nagyszaju dumas mint az anyja? Kép Vagy csak a dadoo hianyzik?

Megint megyek, most nem kohog, most bekakiltKép Nem ilyenkor kakilt tegnap is?
szoszi
szoszi

Sziasztok,
most jöttünk meg Ráckevéről, persze, rögtön a géphez pattantamKép

Kisdió,
a lényeg, hogy nincs gond a bébivel, tehát csak mérned kell? De szerintem párt hét, és már előre fogod tudni, mit mutat a mérlegKép

Zsuzsa,
240?! Hogy-hogy engedted ennyit enni? Azt hittem, kicsit vissza kell fogni...Vagy hatékonyabb volt, mint gondoltad, és átvágott a kisbetyár?!Kép
Gyümölcs az oviban - hát, talán a "sajátot" elfogadjaKép

Linda,
mi is általában 2-2,5 órát vagyunk lent ovi után, nálunk általában az utolsó 30-45 percet ölben kívánja eltölteni a baba, úgy jobban lát...Nekem vannak lent bébiszittereim, 8-10 éves lányok, akik toszogatják a kocsitKép Aranyosak, mi?
Átaludt éjszaka - hol van az már nekünk...Pedig azt hittem, ez csak átmeneti állapot lesz, de lám...
MéregzsákiKép

Swen,
köszi a köszöntést gyermekem nevébenKép
Dani: Dani NAGYON anyás, pedig szerintem én vagyok vele a szigorúbb. Ha valamit javasolnak neki a nagyszülők, az első kérdése rögtön az, hogy "ugye, anya is jön?". Rosszcsont, de imádnivaló.
Úszás: még emlékszem, amikor nagy pocival úszni jártálKép
BocmocKép

Orsi,
neked is kösziKép
Igen, a bébiúszást általában 3 hónapos kortól javasolják, azért nem előbb, mert azér mégis könnyen elkaphat bármit, és azért nem később, mert 3 hós kora után elveszti az ún. búvárreflexét...Én így tudom.

Rita,
köszi, pusziKép
Szurira pénteken jön a doki bácsiKép
Mensi - amióta olvasom a topikot, mindig meglepődöm, amikor írjátok...Eddig mindig úgy tudtam, hogy csak szopi után jön meg, eltekintve a kivételes esetektől. Na, de ennyi kivételes eset?!

Panó,
Beni mindig "pontosan" betartja az alvási időpontokat? És a kajával ti hogy álltok? Nekünk össze-vissza, kivéve az este 20.30-21.00.
Telszámaim rendbenKép
RuhákKép de azért nem kellett újramosni semmit, ugye?

Nalika,
neked is köszönjükKép

Kika,
anyós témában jól gondolkozol, de sajna, vannak anyósok, akikkel a SZEMBE MEGMONDJUK sem használ. Mi akkor szerencsések vagyunkKép

Melinda,
baby gym-et rengeteg helyen lehet kapni, Dadoo-t (ez tehát csak egy márka a sok közül!) eddig csak a Corában láttunk, és ilyen áron meg SEHOL máshol...Általában 4-5000-ért láttam a többi üzletben.

Nem is meséltem reggel, mi volt tegnap az usziban. Dorkát hordozóstól letettem az öltöző padjára, és egy idős néni (nem volt szép látványKép) közel hajolt hozzá, és kedveskedett neki. Erre az eddig békésen nézelődő kislányom átment céklafejbe, és elemi erővel kitört belőle a sírásKép Az a tipikus, eddig nálunk még ismeretlen megijedős sírás. Alig bírtam megnyugtatniKép

Most hív a bébi, mennem kellKép
Puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szoszi! Köszi a képet. A lányom ugyanezt csinálja, csak tükörképben.

Kép

Üdv:

Zita
pzita

Szoszi, Zita: Gyonyoruek a babaitok. Kép Szinte hasonlitanak is egyamsra ugy profilbol. Kép

Anita: Allitolag sokaknak megjon szoptatas alatt is a menstruacio. Ez termeszetes. Szervezettol fuggo. A nodokim mondta. De van akinel okoz, van akinel nem okoz problemat. Szerencsere en az utobbiak koze tartozom. Uszoda. Kép En jot nevettem rajta, ahogy elkepzeltem a helyzetet. Szegeny Dorci. Eleg csunya lehetett az a no, ha igy megijedt tole. Kép Lili a papajat nem ismeri meg szemuvegben. Altalaban szemuveg nelkul van vele, de ha felveszi a szemuveget es beszel a Lilihez, a Lili csal osszehuzza a szemeit es nez gyanakvoan a papara, hogy ismeros a hangja, de az arca nem. Kép Imadom ilyenkor azt az arckifejezest.

Szoszi: Nem hiszem, hogy a kevesebb gugyoges a fejlodessel osszefuggne. 3 gyerekes baratnom szerint, eloszor a hangokat utanozzak a bebik, aztan egyre kevesebb hangot fognak kiadni es inkabb a mozdulatokat fogjak utanozni.

Melinda: Mindent bele. Kép Biztos sikerulni fog. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Én is énekelek, csak egy csomó dalnak nem jut eszembe a szövege, úgyhogy a Mókuska-dalt tegnap saját szöveggel énekeltem, ha hallottátok volna!Kép
Mensid: elhiszem, hogy nem hiányzott! Nekem is egyre többször jut eszembe, hogy vajon mikor fog megjönni?

Zsuzsa
Az itteni gyógyszertárban nem is hallottak róla, igaz nem pontosan írtam le a nevét, de akkor is fel kellett volna, hogy ismerjék! Egyelőre így ezzel próbálkozom és megpróbálom elvenni Gergőtől ezt a cicimet amikor cumizik rajta, mert ezen a mellemen nagyon szeret.Kép

Zita
Ha nem kell lemosni, akkor miért írja azt a tájékoztató, ami a dobozában van? Biztos, hogy nem lesz tőle baja a gyereknek?

Panó
Itt is ilyen szél vanKép Nem is tudtunk sétálni menni, pedig süt a nap, de féltem Gergőt, még a teraszra sem merem kitenni, annyira fúj a szél.Kép

Bori
El sem akarom hinni, hogy nálatok nap közben össze-vissza vannak a kaják? Akkor Te is akkor adsz Dorkának, amikor kéri? És nagyon változóak az időpontok? És az este 20.30-at hogyan tartod Vele? Magától akkor kér, vagy azt már Te adod Neki? És mi van, ha nem sokkal előtte megéhezik?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de egyelőre gyűjtöm az információkat ezzel kapcsolatban, aztán persze, hogy hogy alakul az életünk, az szerintem már Gergőn múlik. Tegnap 6 szopcsink volt + az éjszakai, és ma is egyelőre jónak néz ki, 3,5 és 2,5 órás időink vannak.Kép Remélem nem fogja felborítani Mókuskám a mai napot az elövetkezendő pár órában! Most épp elaludt Apucija vállán, de gyakorlatilag 2 óta fent volt a 2 órás alvása után, úgyhogy most remélem legalább 1 órácskát szunyál! Persze több meg azért nem lenne jó, mert akkor éjjel virgonckodik.Kép

Képzeljétek volt ma nálunk a védőnéni, megmérte Gergőt és 58 cm-t mért! Csodálkoztam, mert annyi volt a születési hossza és láthatóan nőtt, hiszen kinőtt már pár rugdalózót! Valószínűleg a születésénél mérhették többnek, vagy a védőnénink volt béna? Mondjuk könnyű 1 cm-el kevesebbet, vagy többet mérni.

Szöszi, Zita
Édesek az ujjszopós képek!Kép Az a gyanúm, hogy Gergő is előbb-utóbb rá fog találni, ahogy már néha tette is. Csak még nem olyan ügyes és nem tudja a nagyujját külön venni. Nagyon kíváncsi vagyok! Főleg, mert a cumit már elfogadja, de nagy ímmel-ámmal.Kép

Anikó Drága!Kép
El is felejtettem Nektek gratulálni, hogy már csak anyatejeztek! Ez szuper hír! De azt nem írtad meg, hogy mennyire alakultatok már? Éjszakák? Sok puszika és jobbulást a párodnak!!!

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi!

Gőzöm nincs, hogy miért van ez ráírva. Én mikor utoljára használtam (Ádámnál), akkor tutira nem mostam le, és pont ezért szokták ezt ajánlani. Ja, és Ádám túlélte. Kép Úgy látszik változnak az idők. Tényleg nem tudok neked mit mondani. Nézd meg ezt: http://www.beaco.hu/garmastan.phtml

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

csak gyorsan benézek, elég nyügi napunk volt, most nagyon faradt vagyok.

Zsuzsa,
boldog szülinapot!

Zita,
köszi a cimet!

Banan: én is ugy tervezem, hogy csak 6 honapos kora utan kap anyatejen kivül mast. Ez a baban-dolog kb akkora volt, mint Andriska kisujjan a köröm, szoval tényleg icipici, de egyébnként itt Svajcban két kajat ajanlanak 3 honapos kor utan: az almat és a banant. Nem adnék a gyerekemnek akarmit!!!

Mostanaban egyaltalan nem vagyok benne biztos, hogy egy ekkora gyereket 6 honapos koraig csak anyatejjel el fogok tudni latni. Egyre gyakrabban követeli a jussat. Pedig nekem a dokinéni külön ajanlotta, hogy 6 honapig csak anyatejet adjak, mert asztmas voltam és Tomi is.
Most azon szoritok, hogy legalabb 4 honapos koraig elég legyen a tejem. Hat ez vanKép

Mindenkit puszilok,
holnap megprobalok hosszabban jönni.
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Kidobott a gép tegnap, most újra írom az egészet.

A múlt hét óta nem volt sok időm, rá tudtam venni a páromat, hogy csináljunk őszi nagytakarítást. A két gyerek és a takarítás mellett viszont nem nagyon jutott időm másra. Most pedig szüretre készülünk. Röviden csak magunkról írok.

Most vagyunk 3 hónaposak.
Mind a két baba szépen fejlődik, Tomika 5,6 kg, Alina 5,1 kg, heti 20-25 dkg-ot híznak. Ez már elmarad a hőskorszakban lévő 30 dkg-októl, de szerintem így is szép növekedés, mivel már megduplázták a súlyukat.
Hangosan gőgicsélnek, nevetnek ránk is és a játékaikra is. Egyre gyakrabban kúsznak a hátukon hátrafelé, úgy hogy a sarkukat megtámasszák. Egyre könnyebb velük, mivel most már le tudják kötni magukat és akár 1-2 órát is elgőgicsélnek a kiságyukban.

A rendszerünk megdőlése után megfigyelési időszakunk következett, de addig-addig figyeltük meg őket, mire ők maguk alakítottak ki maguknak egy újat. Most este 8-kor szunya, hajnal 4, 8, 11, 2, 5 órakor esznek, és ezt már több mint két hete tartják, és napközben is alszanak 3-4 órahosszát. Szóval most már sokkal könnyebb.

A Tomika kaki ügye nem oldódott meg. Most is 6-7 naponta kakál. Kipróbáltam az aszalt szilva levet, igazából bevált, az én emésztésem is jobb lett, Tomika is 4 napra kakált, viszont azalatt az időszak alatt, amikor ittam végig has fájós volt, ezért abba hagytam. Most ugyan 6-7 naponta kakál, de teljesen kiegyensúlyozott baba, és a kakilás sem okoz neki különösebb gondot, már amikor rászánja magát, 5 percig meditál és azután kipakol.

Egy héten egyszer el szoktam menni kimenőre is. Ma voltam egy gyerek nagykerben (Mária nagyker, Nyugatinál van, Visegrádi utca 25.). vettem Alinának egy kislányos bársony nadrág - polár felső kombinációt, nagyon édes benne, csak egy kicsit még nagy rá.

A jövő héten kapjuk meg a 3 hónapos oltást. Tényleg TI beadattátok a nem kötelező oltásokat?

Csak bele olvastam, ezért elnézést, hogy csak röviden kiemeltem dolgokat:

Mi történt Chello kisbabájával? Miért voltak kórházban?

Zsuzsa Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaki:
Zöld kaki nekünk is volt. A doki szerint azért van, mert nem emészti meg eleinte rendesen a gyomor az anyatejet. Kb három hetes korukra múlt el.

Mikorra tervezitek a talit? Hol?

Egy kép a babákról:
Kép

A szüret után jelentkezek.

Szisztok!!

Vali
cvali

Egy újszopós kép Tomikáról:
Kép
Alvós Alináról:
Kép

Vali
cvali

Sziasztok!

Ismét megkerültem!

Panó: nem tudok regisztrálni a keresztszemes oldalra!
Nalika! Tudnál segíteni nekem is? Pedig még a kínai karakterek is megjelennek!
Ha regisztrálsz engem akkor Jerry néven jerry jelszóval, emailcím:jerryme@freemail.hu
Köszönöm szépen
Egyébként a mintákat egymás között is elküldhetnénk, együtt többet le tudnánk tölteni.

Kisdió: már mi is gondolkoztunk, hogy a fülére kötjük a cumit Kép
Lemaradtam. Mi baj volt a gátsebeddel?

BNM: elnézést, hogy csak ilyen későn válaszolok, de rég jártam erre. Ha tápszer kell, szóljál, szerzünk. Ráadásul ha kéred van egy zacskó Beba Ha Start tápszerünk, amit odaadok ha kéred, mert nálunk nem vált be. Manónak annyira fájt tőle a hasa, hogy végigordított egy éjszakát, és annyira kemény volt a kaki, hogy alig tudta kipréselni. A másik zacskót kibontottam, de még az is felhasználható. Én biztos nem adom oda, tehát szólj, ha kell, legalább nem kell kidobnom.
Egyébként a Boráros téren, vagy a Kinizsi utcában (a Ráday sarkán) szoktam a tápszert venni.
Remélem meggyógyultatok azóta

Rólunk: Manó is betöltötte 7 hetesen a 4 kilót, 220 grammot hízott egy hét alatt, de dokinénink szerint sem kövér, így nem kaptam ki. Pedig biztos, hogy nem etetem túl.
Tegnap traumába estem, mert továbbra is küzdünk a tejcsiért, és volt olyan, hogy 20-25 grammot mértem. Aztán egyik nap mértem 35-öt, ez gyanús lett, és tologattam egy kicsit a mérlegen a gyereket, és kiderült, hogy ha egy kicsivel is odébbteszem, akkor 30-50 grammal is különbözőket mér a mérleg. Így most sejtelmem sincs, hogy szopogat-e valamennyi anyatejet vagy nem. A kakit is szoktam figyelni, és van, hogy nem homogén sötétzöld (a tápszer miatt), hanem világosabb az egész, és sárgás szemcsék vannak benne. Én boldog voltam, hogy ez biztos az anyatej miatt van, de a doktornőnk szerint túletetem, és a szemcsék a megemésztetlen tápszer. Pedig nem etetem túl, és minimum 3 és fél óra van minden étkezés között, tehát megvan a kaja befejezése után a 3 óra emésztési idő. Egyébként a védőnőnk és a nőgyógyászom szerint is az anyatej miatt világosabb, és a sárgás szemcsék is az anyatejet jelzik. Ti mit gondoltok?
És egy kérdés a fiús anyukákhoz: idáig azt mondták, hogy ne húzzam vissza a kukacán a bőrt fürdésnél. Nektek mit mondanak? És ha kell, akkor mennyire kell visszahúzni?

Ennyi volt mára, megyek aludni. Puszi Mindenkinek!

Jerry
jerry

sziasztok!

Rövid leszek! Ugyan arany, de ma 1/2 7-kor kezdtünk! Kép
Már sikongat teli hassal a Dadoo alatt!
Én meg hulla vagyok...

Majd még jövök!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!Kép

En is rovid leszek: Bazso tenyleg megfazott, ma reggelre picit rosszabb is a helyzet:mar nagyon taknyos (eddig sosem volt),tobbet kohog es tusszog is.
Valami tanacs??? Ugye, ma ne vigyem ki? HIvjam fel a doki neneit, vagy ez meg elmulik magatol? de jo lenne, ha nem kellene gyogyszer neki.Meg olyan pici...tegyem gyakrabban cicire? OLyan kis nyugos, mosolyog, de a szemen is latom, hogy nem ok. Remelem nem lazasodik be delutanra.

Raadasul jo kis lelkifurdim is van,hogy megfazott...

szoszi

U.i: Mennyien szopjuk az ujjunkat, legalabb ezert akkor nem izgulok...Kép
szoszi

Sziasztok!

En font, de Lili meg alszik. Kép

Orsi: ne foglalkozz a mensivel. Ha megjon, megjon, ha nem, akkor orulj, hogy nem kell betetet venni. Kép
A korhazban maskepp mernek mint a vedonenik. A korhazban szalaggal merik a fejetol a talpaig beleszamitva a kanyarulatokat is (nyak, popsi), ezert merik nagyobbnak mint a vedonok. Ok meg a gyereket haton fekve "kinyujtjak" es azt a hosszt merik le. Kép Lili is osszement a szulest koveto 1 honapban. Kép Ugyhogy Gergo biztosan nott ha most akkor mint a szuleteskor.

Suncsi: miert volt nyugi napotok? Front van nalatok? Es miert gondolod, hogy nem lesz eleg az anyatejed 6 honapos korig? Szerintem ez hulyeseg. Kép Ugyanis minel tobbet eszik, annal tobb termelodik es mindig beall a kereslet/kinalat elve. Szoval ha sokat eszik, annyi is fog termelodni.

Vali: nagyon szuper a rendszeretek es fantasztikus, hogy beallt a rendszer. Azt kerdezem, hogy ikreknel hogy lehet, hogy konnyebb? A baratnomnek is ikrei vannak es naluk is pont ugyanez van. Amugy a rendszer szintugyanaz mint nalunk. Kép
Gyonyoruek a gyerkocok. Kép Mar sokszor meg akartam toled kerdezni, hogy milyen ket egyidos babanak a mamaja lenni? Van valamelyik, amelyikhez jobban kotodsz?

Jerry: teljesen tuti, hogy a sargas szemcsek ha turosak az anyatejtol vannak. Kép A vedononek es a nodokidnak igaza van! Kép Gratulalok! Csak igy tovabb, es akkor te is ugy fogsz jarni mint Aniko, aki mar csak nayatejjel eteti a babajat. Kép

Zsuzsam: Szegenykem. Probalj pihenni. Kép Sikongas a Dadoo alatt, aranyos lehet nagyon! Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Szoszi!

Az en vedonenim azt mondta, hogy ha ugy erzem valami nem stimmel a babanal (anyai megerzes) akkor hivjam ot vagy a dokit. Szerintem ne vidd ki, mert nagyon hideg van. Nalunk meg zuhog az eso is. Kép Ugyhogy seta nukum. Kép
Szerintem hivd fel legalabb a vedonot, ha tanacstalan vagy es kerdezd meg mit tegyel.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Szoszi,
Jobbulást Nektek. Milyen jelei vannak a megfázásnak?

Zerko és a többi Dadoo tulajdonos,
Mi az a Dadoo, biztos tudatlan vagyok, de fogalmam sincs.......??

Anitabori, Szoszi,

Anyós is megmondja mit gondol, vagy elengedem a fülem mellett vagy elfogadom a dolgot, attól függ mi a téma és tényleg adaptálható-e vagy sem.

Mensi ügy: nekem m indkét terhességemnél viszonylag hamar megjött. Az első után (ismeritek az előzményeket) gyógszeres tejelapasztás kellett és utána a 8 héten, most Anna születése után (akkor még volt tejem) a hat hetes kontroll után két nappal, de a dokim a kontrollon már látta az uh jeleit annak, hogy valszeg mensi lesz.
Nem tudom a többieknek az első milyen volt, de lehet, hogy másoknak tapasztalatnak jó lesz így leírom: nekem mennyiségre jóval több volt(nem szabad megijedni) és hosszabb ideig tartott.
Én speciel nem éltem meg traumaként, inkább örültem neki, (már amennyire persze egy ilyen dolognak lehet), hogy kezd visszarendeződni a hormonháztartásom.

Bnm,
Anna éjjeli alvás előtti utolsó hamija 8-9 között van a fürcsi után, de utána 2-3 ig nem is jelez, hogy éhes, majd legközelebb 6 körül kel enni. Délelőttönként általában 2-3 óránként eszik, majd du. három óránként. Viszont a fürcsi előtti utolsó etetés után már nem alszik el, nyügös és sokszor még keresgél,ilyenkor próbáljuk mindenfélésvel elterelni a figyelmét. Én teával eddig még csak egyszer itattam (kamilla). Te milyen teát adsz neki? Ha a két etetés között teát adsz neki, akkor a köv. etetésnél is megeszi a 100 ml-t, vagy ilyenkor már kevesebbet?????

Zita,
Elolvastam az előző hozzászólásomat és igazad van, valóban "ugrottam" a szopis témára, pedig a hozzátápi volt a téma. Talán azért mert valóban sokáig bántott, hogy nincs tejem ill. a családban bekövetkezett tragédia miatt elapadt. Hidd el amikor a csapból is a "szoptass mert csak az jó a babának minden más árthat" folyik és szembesülsz azzal, hogy neked nem megy, akkor azt nagyon nehéz elfogadni és feldolgozni, és valóban az ember képes egy kicsit hinni is abban, hogy a tápszer a szükséges rossz. Mikor sajna már csak a tápi maradt mindenfélét elolvastam pro és kontra, és a mai tápik hála már sokkal jobb minőségűek, így pl. nem igaz az sem, hogy aki azt kapja az allergiás lesz felnőtt korában, ill. pufók kisbaba lesz és megnőhet felnőtt korra az elhízás veszélye. Ezekkel csak azt akarom "mondani", hogy tényleg nehéz volt elfogadni, hogy bármennyire is akartam nem volt tejem ill. elapadt. A nincsből pedig nem fog nőni és fejlődni a babám, éhezni pedig gyereket nem hagyok. Amúgy az anyatejes gyűjtőnek is utána jártam, egyrészt nem vagyunk rá jogosultak (nem volt Anna korababa, és hála isten minden okés vele) másrészt pedig a Hepatitisnél és a HIV-nél van egy ún. ablak-periódus amikor a mama már megkapta de még nem jön elő a fertőzöttség, de ő maga már fertőz.

Kika
kika

Jó reggelt lányok!
Itt is esik az eső és teljesen be van deszkázva az ég. Hogy fogunk így kint aludni?

Szöszi!
Bazsónak jobbulást! Szerintem teheted gyakrabban cicire, mert ilyenkor sokat kell innia!
A fényképezőhöz a madzagot péntekre ígérte a tesóm! Méreckedni csak kedden megyünk, majd akkor megírom az eredményt!

Bori!
Nálunk az alvások már úgy néz ki teljesen fixek, azaz mindig alszik este 9-től reggel 5-ig, aztán visszaalszik 7-ig, akkor én keltem fel szegényt az ovi miatt. Délután pedig dél és 1 között elalszik (ez szintén ovifüggő, hogy mikor) és fél 5-ig alszik. Amikor meg ébren van, akkor eszünk elég gyakran, kb. két óránként, de ez teljesen változó, hogy mikor.

Jerry!
Én már rengeteg képet letöltöttem, ha megmondod konkrétan, hogy mi érdekel, akkor esetleg tudok küldeni!
Kaki ügyhöz nem tudok hozzászólni, még nem láttam emésztetlen tápszeres kakit, de az biztos, hogy az anyatejes az sárga és ha nincs rendesen megemésztve, akkor túrós.

Orsi!
Én azért tegnap is kiraktam Benit egy szélvédett zugba! Szerintem ma is ki fogom tenni, ha nem szakad nagyon az eső.

Vali!
Nagyon szépek a babáid és szépen fejlődnek, nagyon ügyes vagy!

Linda!
Gergő 6 hetes nagy babához méltóan ma éjjel is nagyot aludt? Remélem igen!

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

SziasztokKép

Ismét gyorsan, mert Gergő megint bármikor ébredhet.
Az éjszakánk elég rossz volt, mert most hamarabb ébredt, csak 4 óra volt a kajcsik között és utána nem aludt el, mint máskor. Én aludtam el a szopcsin és arra ébredtem, hogy Gergő vígan nézelődik.Kép Ez volt negyed 4-kor.Kép Próbáltam elaltatni, nem ment, közben felébredt a párom is. Aztán egyszer csak, ahogy megfogtam Gergőt, hogy felvegyem, hát érzem, hogy kifolyt a pisi.Kép Na, akkor teljes ruhacsere, meg peluscsere és utána Apukája vállán sikerült elaludnia, mindez 3/4 4-től 3/4 5-ig.Kép Kicsit hullák vagyunk, még hozzá jön ez a hülye idő is!Kép
Különben este már csak fél óra üvöltés volt, nem tudom mi lehet az oka, talán akkor jobban fáj a hasa? De se cumi, se semmi nem használt, a cici meg még nagyon korai lett volna! Aztán egyszer csak, mikor felvettem elhallgatott és onnantól ok volt, el is aludt a vállamon. Ott aludt fél órát, de amikor le akartuk tenni persze felébredt. Akkor már szopi idő volt, úgyhogy cicire tettem és addig szopizott, amig el nem aludt és onnantól aludt 1/2 3-ig. Nem tudom most miért csak 4 óra volt az utolsó kajcsija után, de az is lehet, hogy megérezte az időt is.

Panó
Sajnos nekünk a terasz is nagyon szeles, így nem mertem kitenni, ma meg tuti nem fogom, nagyon ronda az idő itt is.Kép

Vali
Gyönyörűek az ikrek! Gratulálok a rendszeretekhez!

Rita
Igazándiból én nem aggódom rajta, csak kíváncsi vagyok.Kép Engem nem fog zavarni, ha megjön, igaz azért ez az állapot így elég kényelmes, úgyhogy nem sürgetem a visszatértét!Kép

Képzeljétek, a tegnapelőtti és a tegnapi napban már vélek felfedezni hasonlóságokat! Ugyanannyi volt a szopcsi és nagyjából ugyanakkor aludt délben és délután is! Kíváncsi vagyok a mai napra, remélem ezek a hülye frontok nem borítják fel!

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Üdv minden édi UJJSZOPÓNAK!

Még egyszer köszi a köszöntéseket!

Szöszi:
tanácsom: meleg gőzzel párásítsd a levegőt! Ha nincs melegpárásító, akkor forralj folyamatosan a konyhában kamillás vizet! Ezen kívül pucolni kell az orrát! Ha állítható a porszívótok, akkor már lehet avval is! Az éppen nem szívott orrlyukát be kell fogni! ÉS csepegtetni anyatejjel, vagy tengeri vízzel/fiziológiás sóoldattal fújni/cseppenteni. Ha hideg van a lakásban, én adnék rá vékony sapit is!
Ezen kívül ha romlik, vagy ha lázas, akkor doki!
A kaja ügyben meg asszem alkalmazkodnotok kell! A lényeg, legyen benne elég folyadék!
És én nemigen hagynám magára, nehogy gond legyen bármivel!
Levegőre ebben a ramaty időben nem vinném...
Gyógyuljatok!
Amúgy tuti fejlődik rendesen Bazsó! Lehet, hogy ő nem lesz olyan nagyszájú, mint Edinám!!! Kép
Ha van már pontos időpont, ki ne hagyjatok a minitaliból!!! Kép

Jerry: úgy veszem ki a szavaidból, hogy azért már jobb passzban vagy!
Gratulálok, Marcell szépen fejlődik!
Ami a szopit illeti, már alakul!!! És ne a mérleggel foglalkozz! Minden csepp kincs, ami van!!!
Kaka: a sárga szerintem is anyatej lehet! A kis fehérek viszont valóban emésztetlen kaját jelentenek! Az a jó, ha olyan nincs benne!

Vali: nagyon szépek ezek a babák! És jó, hogy ilyen szépen fejlődnek!
Neked van időd nagytakarítani? Nekem bevallom, nincs!
Milyenek az új ablakok???
Kaka Kép Akkor ezek szerint elvagytok...
Hogy van Alina sebhelye? Még mindig rosszul viseli a kenegetést?

Süncsi: látom, téged is az gyötör, mint engem! De valszeg mindketten alaptalanul aggódunk, és van elég tejünk! Hiszen mindkét baby óriás! És mi van, ha most egy hónapig nem híznak? Semmi!!! Amúgy éppen ZSófi régi adatait néztem, 4 hó után nagyon leállt! Akkor volt sólyban akkora, mint Edina mostanság volt. Így ez is lehet az oka! Ezt a fejlődési tempót amúgy sem tarthatják! ÉS szerintem nem éheznek! Viszont többet mocorognak, így lehet, hogy le is dolgoznak néhány kalóriát!
De ha mégis kell, akkor majd kapnak mást enni! És fel a fejjel!!!

Orsi: Ez a Medela krém gyógyászati segédeszköz boltban kapható! De nem mindben! Én anno a Fő utcában vettem Budán!

Zita: kép Kép Rólatok ritkán van! Kép
Mailt köszi, válasz ment!

Anita: ja, a sajátot!!! Kép (alma)
240: hát... ez valahogy úgy volt, hogy kapott egy cicit, szívott, mint a gép, és 5-6 perc alatt belecsúszott... Hát ennyi röviden. Aztán meg szenvedett, mert nagyon teli volt...
Ijesztgetős néni Kép Zsófi volt anno nagyon félős!
Amúgy a mensi alkat kérdés! Ismerek olyat, akinek 3 gyereke van, és 6 hétre mindig megjött neki, hiába szoptatott évekig! ÉS van olyan, aki évekig mentesül tőle...

Linda: Anyós Kép

Kika: banán: persze minden lehet, de én így tudom! Lehet, hogy az a banán nem az a banán!!!Krisztusi kor Kép
Jón már vissza ma a párod?

Vége is van a de. alvásnak. Mennem kell...

Zsuzsa
zerko

Kika: én már írtam, mi a Dadoo! De le is fotózom neked, jó???

Kép

Amúgy én is úgy jártam, mint Kika! A 2. alkalommal Zsófi után nagyon kemény vérzésem volt, és nagyon nemjól voltam! Így valóban ne lepjen meg senkit!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Először is itt is nagyon kaka idő van, zuhog az eső és fúj a szél.Kép Pedig ma a kollégáim egy kisebb főzős bulit tartanak, s mi is olyan szívesen elmentünk volna, de így nem viszem ki Botondot, félek, hogy megfázik.Kép Nálunk szerencsére most már ki merem jelenteni a rendszerünk visszaállt -azért kopp-kopp- napi öt kaja a szokott időkben és kilenctől szunya. Ma például hétig aludt a drágám.KépA napközbeni alvásban egy rendszeres van, hogy olyan kilenc-tíz között elalszik, s ez kb. fél-egy óra alvás. A többi napközbeni a véletlen műve, babakocsiban azért jobban megy neki. De nálunk is a Linda-Panó-Bori féle rendszer működik, folyamatosan haladni kell vele, egyébként nem okés.KépDe ha fenn van napközben most már az is tök jó, mert ahogy megállapítottam belépett a "legszebb" férfikorba, és olyan jól elvagyunk így is. Már magát is leköti elég hosszan, meg nagyon sokat tudunk kommunikálni is. Na azért van amikor csak anya kezében a jó, s akkor bizony hurcolni kell a fenekét, de azt is imádom!KépMert nálunk például az sem jó, ha ölben van és ülünk, vele járkálni, de legalábbis állni és ringatni kell.Kép

Süncsi! Már olyan régen akartam írni, hogy kipróbáltuk a takaróban való hintáztatást és imádja!!!KépKépKép Ha este már fáradtabb de még nem jött el a fürdés ideje, általában ezzel húzzuk az időt, s mindig megnyugszik tőle. De szereti úgy is, hogy háton fekszik a pléden.Kép

Anikó! Nagy gratula a tejcsihez, bár én eddig sem nagyon értettem minek kellett a tápi. De a lényeg, hogy már magad is úgy látod, hogy elég a tejcsi!KépVoltál végül is a kontrollon?

Rita! Akkor jöhet a következő bébi?Kép Tényleg akartok még? Kutyák hogy vannak? Lili nézegeti őket? S ők hogy viselkednek Lilivel?

Linda! A mail miatt tényleg ne szabadkozz, a lényeg, hogy tudjunk rólatok!Kép

Panó! Beni annyira ügyi baba, olyan jól igazodik a családhoz! Tesókkal milyen a viszony? Nem féltékenyek?

Nalika! PopsiKép Remélem nálatok sem okoz sokáig gondot a menzi!Kép Látod már a javulást?

Zita! Én is köszönöm neked a szervezést!Kép Meg a folyamatos tájékoztatásokat is!KépSzóval Réka baba is ujjszopizik? Akkor most már tényleg tök nyugi vagyok!Kép

Kika! Nekem is tetszik a hozzáállásod anyósodhoz, s főleg ez a megállapításod, hogy végül is ő nevelte fel neked!Kép Az enyémmel mázlim van, nagyon rendes!Kép

Melinda! Mi volt a dokinál?

Szöszi! Jobbulást Bazsónak!!!! Szerintem is szólj a dokinak vagy a védőnőnek, biztos ami biztos! KépKépMinitali, ami már nem is olyan mini.KépGügyögés meg majd jön, szerintem ez is gyerekfüggő. Nálunk is úgy van, hogy iagzából ilyen elnyújtott hangokkal "beszélget", tehát ez nem a klasszikus gügyögés még. Sőt Botond még nem is fog és az oldalára sem fordul, csak a hasáról a hátára, oldalára. de visszafelé még nem megy.Kép

Orsi! Én is írtam a Garmastant, nekem a sebekre, meg a felázásra nagyon gyorsan és klasszul hatott. Mondjuk ettől még a fájt a mellem, de ez más tészta. Én mindig lemostam.Kép

Vali! Csuda helyesek a babáid!Kép Már egyedül vagy velük? Tényleg milyen sorrendben szoptatsz? Megvan, hogy ki az első?

Mennem kell!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt,
én már úúúúúgy izgulok, hogy két tali is lesz, aránylag közeli időpontokbanKépKépKép

Képzeljétek, Dorci tegnaptól megint visszatért a "normális" étkezésekhez, és reggeltől kezdve nagyon sokat evett, és szinte 4 óránként evett: kezdte 160-nal, aztán délután 170, este meg 220!!! A ráckevei is sok volt, éreztemKép Na, azt hittem, ilyen teli pocival hosszabbran nyúlik majd az éjjeli alvás, de nemKép Szopi után rögtön békésen elaludt, de már 2 előtt jelentkezett enni...Talán azt kellett volna csinálnom, hogy megpróbálom visszaaltatni pár kortyocska után - de ahhoz hulla vagyok, így simán mellre tettem, és jót szopizottKép
Reggelire meg 3/4 8-kor ébredt, és egy mellemből volt csak hajlandó enni, mikor megmértem, akkor derült ki, hogy 160-at evettKép

Szöszi,
én bárhová hajlandó vagyok elmenni a minitalira (vagy inkább miditaliKép), akár Szegedig is elfutok Dorkával, ha azt mondjátok.
Hű, erről jut eszembe, máris hívom MucskátKép
Bazsó fotóKép
A gagyogás miatt egy másodpercig se aggódjKépKépKép
A náthára én is a Zsuzsa által javasoltakat írnám, és még annyit, hogy emeld meg az ágyikó végét egy kicsit, fejrészénél.
És adj neki gyakran cicit, amikor csak kériKép

Most félbeszakítom magamKép, mert Dorka enni fogKép aztán töltögetem a paprikát. Eljön valaki ebédre?
CSók mindenkinek
Anitabori

Kép
Napközben kinyitom a nappaliban az ágyat és Dorka itt játszik. Este meg mindannyian itt tobzódunkKép
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Garmastan: én csak letörlöm a cicit szopi előtt az ütközővel (melltartóbetét). Nekem nagyon bejött a Garmastan az elején a sebes, fájó cicikre.

Kocsikázás: amint a gyereket betolom pl. boltba, 30 sec és felébred. És tényleg nem hagyja magát átverni holmi előre-hátra tologatással! És ha autóval megállok a pirosnál, azonnal kajabál.

Szombaton talizunk, vasárnap börzézünk! Kép

Kórház: szóval hétfő délelőtt bementünk. Felküldtek bennünket a csecsemőosztályra, ahol egyből kikapták a kocsiból, mondván, most gyorsan felraknak vizeletgyűjtőt, 6 órán keresztül felfogják a pisit. Mutatták, melyik ágy lesz az övé. Hoztak egy lábos jódot, és elég durván elkezdták mosni a pöcsijét, jól lehúzták a fitymát, beáztatták jódba. Közben mondták, hogy én vigyem le a kocsit a portára. Mire vissztértem, kisfiam már nem volt abban a kórteremben. Gondoltam, biztos valami vizsgálatra, akármire vitték. Azonnal jött egy nővérke, aki megfogta a karom és így kezdte: Nyugodjon meg, anyuka...Azt hittük (!) a nefrológiára jött a baba, de nem, nem is kellett volna felrakni a vizeletgyűjtőt, átvittük egy másik kórterembe.
Ugye, a papírokat elvették tőlem és engem nem is kérdeztek. Nem tudták állítólag kiolvasni, hogy mi a baja. Én megmondtam volna, hogy egy sima hasfájással vagyunk itt.
Jól leteremtettem a nővért, hogy hülyeség volt úgy kezdeni, "nyogodjon meg, anyuka", mert addig ugyan nem voltam ideges, de utána!...
10 óra volt, mondtam, hogy akkor szoptatok, mert idő van. Erre a nővérke: itt csak meghatározott időben, jelen esetben fél 11-kor lehet enni. Néztem rá, mint aki rosszul hall. Már elnézést, de nekünk most van az idő. Nem, itt szigorúan be kell tartani a rendet. Szerencsére Ákos is látványosan cicit keresett, úgy hogy negyedkor megkegyelmeztek nekünk. Rögtön 140-et szopott, így mindenki nagyon okos volt hirtelen, hogy ez ám a baja a legénykének! Mohón eszik és sokat. Szigorúan 4 óra múlva adhatok neki újra. Ákos kisfiam természetesen azonnal bealudt, és jóízűen művelte eme tevékenységét, azaz esze ágában sem volt az eddigi tüneteket produkálni: sírás, görcsölés, nyűglődés. Pedig hangosan szólt a rádió, ki-be járkáltak nővérek, orvosok, anyukák, pakolás, stb. Olyan zaj volt, én még olvasni is képtelen voltam.
Kora du. UH-ra mentünk, amit villámgyorsan intéztek el, de az legalább látszott, hogy tele van a bele buborékokkal.
Du. ivott kórházi teát! Anyatejen kívül egyszer ivott 3 korty vizet, meg hétvégén próbálkoztam a köményteával. És nyelte a bestia!(Szerintem nem tea volt, csak limonádé...)
Mondta a dokinéni, hogy benntartják éjszakára megfigyelésre. Rám szakadt ég és föld. Bent alvásról szó nem lehet, mert az összes ágy foglalt, a VIP szobák is. Szóval nagyon neki keseredtem, hogy én a 7 hetes gyermeket hagyjam a kórházban. Megbeszéltük, hogy bent maradhatok az utsó szopásig (este 10-ig; egyébként emberkék járnak körbe 18 órakor, hogy mindenkit kitessékeljenek), és reggel jöhetek korán, hogy reggel megint csak szoptathassak. Hagytam bent tejet, ha éjszaka felkelne Prüntyike. Sírva jöttünk el, aztán a nagy sírás közepette beültünk egy kávézóba. Utoljára a szülés előtt 4 nappal ültünk ott.Kép Furcsa érzés volt: gyerek nélkül, sörözgetünk (csak párom), beszélgetünk, nézelődünk. Éjszaka alig aludtam, állandóan a gyerek járt a fejemben, sírdogáltam, a ruhájába furtam az orrom, és olyan jó Ákosillata volt.
Egy dolog miatt volt hasznos az egész: láttam "fogásokat", ami most 2 napja működik is. Megnéztem, hogy fogják meg a gyereket, mit csinálnak vele, ha nyűgösködni kezd, hogyan adják be a cumit a szájába (ez fontos volt és talán a leghasznosabb!). A párom is látta az éjszakás nővérkénél, és teljesen meg volt elégedve, tök jó volt neki, hogy látta ezeket.
És meg kell, hogy mondjam (de azért kop-kop), mióta itthon vagyunk ötöd annyit sírt-nyűgösködött, és annyit alszik, mint utoljára a szülés után a kórházban!
Egyébként nagyon szégyelltem magam a kórházban. Láttam, hogy milyen beteg gyerekek vannak ott (1 hetes agyvérzéses, 3 hetes gyomorszűköletes-műtött). A másik szoba volt az onkológia. Na egész nap látni a kopasz gyerekeket, 2-16 éves korig. Látni az anyukákat, akik egész nap mosolyognak, miközben az infúziót tologatják totyogó gyermekeik mellett. Én meg egy sima kis hasfájással vagyok ott, ráadásul a gyermekem teljesen jól érzi magát. Biztos azt gondolták, na itt egy első gyerekes anyuka a dráma tagozatról...
A helyzet: mérni kell mennyit szopik, annak függvényében legyen a kövi szopi. Mivel csak anyatejet evett eddig, és semmi más folyadékot (pl. teát), nagyon összesűrösödtek a beleiben a fel nem szívódott anyagok, ezért van kevesebb széklete. A panaszokat az okozza, hogy tele van gázzal a bele, ami feszít, a kaki is nehezebben jön ki.
Tegnap főztem teát a kórházban mondottak szerint, hát úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit, és tegnap már 2,5 kakink volt!

Ma vagyunk 8 hetesek! Jövőhét szerdán megkapjuk a 2 hós szurit.

Bocsi, hogy sokat írtam.

Közben szoptattam, nézelődött egy kicsit, aztán leraktam és megint csicsikál!Kép

Jobbulást a beteg babáknak, kitartást a mamáknak!

Kép
kisdió

Sziasztok!
Hátulról kezdem a visszaolvasást,aztán meglátjuk,meddig jutok.Kép

Kisdió:borzasztó lehetett otthagyni Ákoskát éjszakára.Lényeg,hogy nincs semmi gond veletek.Kép
Egyébként ne szégyelld magad,amiért Te "csak" egy hasfájás miatt voltál ott.Mindenkinek a maga baja a legnagyobb,a saját babája a legfontosabb.Még akkor is ,ha mások sokkal rosszabb helyzetben vannak.Az is nagyon jó,hogy ellestél dolgokat,én most a 3. gyereknél is tanulok.
Milyen teát csinálsz?

Na,ennyi volt,ezt is csak kb.1 óra alatt sikerült összehozni.

Anikó
vakili

Sziasztok!

Jerry,
valszeg foglalt volt a Jerry név azért nem sikerült regisztrálnod. Jerryme néven és ugyanez a jelszó is csak kisbetűvel regisztráltalak. Jó böngészést!

Szöszi,
nálunk is működik az ujjszopi. A kép nem a legjobb, mert közben hozzám volt bújva és szemből kellett fényképeznem úgy, hogy nem láttam mit.
Kép

Anita,
csak most írom, mert mindig elfelejtettem. Foltozni még nem tudok, pedig már minden anyagot beszereztem hozzá: könyv, vágólap, körkés. Ihletet gyűjtök, ha van tapasztalatod megoszthatnád velem Kép

Zsuzsa,
valszeg attól gyógyult meg a popsi, hogy nem kakilt. Most, hogy újra kezdte megint látok némi pirosságot, főleg, hogy reggel mindene olyan lett. Bepótolta a kihagyott 2,5 napot Kép

Zita,
nagyon irigyellek, hogy neked nincs ilyen problémád. De akkor hogy szereztetek tudomást a babóról?

Ma éjszaka elég rosszul aludtunk. Tegnap ugyanis visszatért a 3 óránkénti szopikhoz közte nagy alvással, így éjszakára nagyon kipihent volt. Visszaált a tej Kép de most ugye eléggé ki van éhezve, főleg, hogy jó sokat ürített is.
Nálunk teljesen mindegy, hogy mi a repertoár, csak anya hangja legyen, most épp anyánál a Micimackó a menő. Kislány tágra nyílt szemekkel és óriási vigyorral hallgatja (biztos botfülű Kép)

Anikó,
gratula a tejcsihez!

Puszi mindenkinek!
Hajni
nalika

Sziasztok!

Trita! Jó ikres mamának lenni. Annyian leszólítanak az utcán is bennünket, mindenki őket akarja megcsodálni. A múltkor elmentünk a pólusba vásárolni velük. Amíg én bent voltam a butikban a férjem kint maradt a babakocsival velük, hát mire kimentem hozzájuk népes női tábor vette körül és széles mosollyal kiselőadást tartott nekik, milyen is ikres apukának lenni. Látni kellet volna.

A kötődésen még nem is gondolkodtam, azt hiszem mindig ahhoz, aki jobban nyöszörög. Annyira különbözőek, hogy nem is lehet őket hasonlítgatni egymáshoz.

Dadoo tulajdonosok: Én is akartam venni fóti Corában, de nem kaptam. Ti hol vettétek??

Orsi!
Nálunk Alina ma büfizés közben annyira bekakilt, hogy nem csak a bodyja, hanem a rugdalózója is kakás a lett a teljes hátán. Mondanom sem kell, hogy át kellett öltöztetnem, de azóta alszik.

Zsuzsa!
Alina sebhelyét még kb 3 hétig kell masszírozni naponta kétszer. Szépen javult, de az orvosok szerint meg kell várnunk a seb végleges állapotát, ami szerintük 3-5 éves korára áll be. Akkor derül ki kell-e még egy korrekciós plasztikai műtét vagy sem, de az már csak külső plasztika lenne. Majd teszek fel egy közeli képet, amin jobban látszik a szája.

Swen!
Szoptatásnál nincs sorrend, az eszik előbb aki hamarabb kér. Van félóra csúszás is közöttük, de olyan is előfordult már, hogy egyszerre akartak enni. Akkor egyszerre etettem. Jól néztem ki, anyukám majdnem elájult döbbenetében.

Kisdió!

Sajnálom, hogy a kórházba kellett mennetek, de szerencsére rendben van minden. Egyébként mi is így jöttünk Alinával haza a kórházból, hogy szerencsések vagyunk, mert sokkal komolyabb dolgok is vannak ott bent. Tomika is ugyan ilyen volt, kb 11 hetes kora után egy csapásra megoldódott ez a dolog nála.

Ma kaki napunk lesz, azt hiszem. Tomika sokat „teker”, ezt ilyenkor csinálja és meditál. Szurkoljatok neki.

Vali
cvali

Anikó: a kórházban rendes fekete teát csinálnak, én kamillából (5 dl vízhez 3 filter kamilla, 5 percig). 100 ml teához 1 teáskanál cukor és 1 teáskanál citrom. Tegnap du. a házi doki néni megbotránkozott a citromon, és én is olvastam, hogy citrusfélék nuku, de a kórházban is így készítették (az 1 hetes babának is adták). Mindenesetre most du. rákérdezek a citromra a kórházban.

Milyen 2. taliról van szó?

Tejcsi: bizony rendesen kell fejni, mert én is tapasztalom, ha nem fejek egy nap (inkább lustiból, mondván úgyis kiszívta Mufurcka), akkor másnap kevesebb is a tej a ciciben.

Ének: MINDENT! Gyerekdalok, Gloria E., Gyhmes, Omega, Korál, népdalok, ami éppen megy a rádióban, és természetesen saját szerzeményekKép

Kép
kisdió

Lányok, aki DFC-hez (Dadoo Fun Club) szeretne csatlakozni: vasárnap hazafelé bemegyünk a Cora-ba és nagyon szívesen veszek Dadoo-t annak, aki szeretné (tali, vagy postán, valahogy megkapja.)

Kép
kisdió

Zsuzsa!

Itt a kép Alináról, itt jobban látszik a kis szája.
Kép

Vali
cvali

vali: és miért kellett ez a műtét???
zerko

csatlakoznék az Ujjszopók Fun Clubhoz (UFC)!!!

Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

Hahó,
tele a pocakom, gyerek s apa szundi, én meg jöttem boldogítani a topiktársaimatKép

Kisdió,
most (is) éppen olyan lelkiállapotban vagyok, hogy könnyen jött a gombóc a torkomba, meg a könnyek a szemembe, amikor olvastalak: amikor írtad, hogy Ákos ruháját szagolgattad este, meg amikor a rákos gyerkőcökről írtálKép Ilyet én is láttam a Heim Pál udvarán egyszer régen, és nagyon felzaklatott.
Nagyon örülök, hogy ilyen sokat javult a helyzet nálatokKépKépKép Érdekes, amit a fekete teáról írtál...Jó, gondolom, nem áztatták sokáig, de akkor is koffeinKép A citrom hihetetlen módonKépKépKép szintén megosztja a "társadalmat": van, aki kifejezetten tiltja, van aki születéstől ajánlja a limonádéhozKép Most légy okos, Domonkos!
Kíváncsi lennék a fogásokra, cumis dologra, amit tanultál. Amit le lehet írni, azt megosztod velem/velünk?
Ja, nagyon tetszett a DFC - ha rajtam múlna, át is keresztelném a topikot, mégha nincs is (mégKép) mindenkinek.
És KÉRLEK, KÉRLEK, nekünk is énekelj majd Gloria Estefant!!!!

Tali: október 23.szombat, 14-17. Mikkamakka Központi Játéktár, V.,Balaton utca 15.
Az ünnepre való tekintettel szigorúan ünneplő ruhában, Nalika már össze is állította a Megemlékező MűsortKép

Nalika,
a foltozásban én is hasonló cipőben járok, mint te: mindenem megvan, de nagyon kezdő vagyok...Inkább applikálni szeretek: a textilfolt hátát fátyolragasztózom, aztán felvasalom, és pelenkaöltéssel körbemicsodálom.

Zita,
már milliószor akartam kérdezni, Csilla-baba szoptatása miatt Réka lemaradt a kolosztrum áldásos hatásáról?
Ujjszopis fotóKép

Jerry,
nekünk a doki bácsink Daninál havonta megnézte, hol tart a bőr, és azt mondta, ne csináljunk mi semmit sem. Dani fütyköse egyébként a mai napi nem 100%-os, pedig már 3-4 alkalommal voltunk felvágatniKépKépKép

Orsi,
miért hihetetlenKép, mást írtam valahol? Én csak SZERETNÉM a rendszert már látni az életünkben, de Dorci diktálja az iramotKép Arra figyelek, hogy az etetések között azért mindig meglegyen a 2,5 óra, és csak kivételesen adok neki cicit pár korty erejéig, ha azt látom, más nem nyugtatja meg.(de ilyen ritkán van) Az esti fürdés-etetés szinte fix. és azt próbálom elérni, hogy 19 óra után már ne legyen szopi fürdésig. A napot pedig a reggeli első kaja határozza meg. És vannak apró trükkök naköznben is, amikkkel kicsit terelgetem a dolgokat, de ezt most nem tudom leírni...
most gyorsan mennem kell, Dorka hív, elég türelmetlen. Ez csak 3/4 órás szundi volt.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Egy kérdés:
Nektek elalszik egyedül a babátok? Nálunk mostanában egyre többen mondják a környezetünkben, hogy Gergőnek már el kellene tudnia aludni egyedül, de ez nem működik sajnos.Kép Vagy cicin alszik el, ez főleg este, akkor nem is büfcsizünk, hogy ne ébredjen fel, vagy ha már nagyon álmos és nyűgös, akkor általában ringatás, sétálgatás valamelyikünk vállán. Van ilyenkor, hogy nem alszik el teljesen és sikerül letennem hasra és egy kis hátsimizés után alszik is, de ma például ez sajnos nem működött.Kép És a tegnapi-tegnapelőtti egyezések ma sehol sincsenek, az előbb muszáj voltam 2 óra 10 perc után megszoptatni, mert sehogy sem lehetett megnyugtatni. Aztán megint sírás-rívás, tudom hogy a fáradtságtól, mert fél 11 óta nem alszik el. Már nem tudtam mit kitalálni, betettem a kiságyba, nagy nehezen cumi a szájába és mikor megnyugodott otthagytam, egyelőre csönd van, lehet, hogy elaludt? Meg is nézem...
Persze, hogy nem alszik, csak nézelődik.Kép És pár perc múlva majd megint elkezd sírni.Kép
Mit csináljak? Vagy jobb ha beletörődöm, hogy Ő ilyen?
Az a baj, hogy ha elkezd sírni, akkor muszáj Vele foglalkozni, felvenni, vagy cumit adni és simogatni, mert különben úgy be tudja magát hergelni, hogy az csak na! De így tényleg nem tudom mi lesz, ha nem fog tudni magától elaludni? Vagy még túl kicsi hozzá az 5 hetével?
Különben ma délelőtt mértem és 5620g volt, remélem jól mér ez a mérleg! Ez egy hét alatt 200g hízás, az jó? 4 hetesen 5420 volt.

Most megyek.
Puszika mindenkinek.Kép

Orsi

avocado

Na, amíg ezt az előzőt elküldtem el is aludt.Kép
Kíváncsi vagyok meddig, mert háton nem szokott túl sokat.

PusziKép

Orsi

avocado

Bori
Nem azért, mert írtad, csak valahogy bennem az volt, hogy Nálatok is fix idők vannak, mint a többieknél. De ugye ahány gyerek, annyiféle.
Fürdésre visszatérve: Éhgyomorra fürdtetsz? És nem sír nagyon? Mi tegnap szopcsi után fürdettünk, mert a védőnő mondta, hogy ha nagyon éhes és sír az sem jó, nem tudom, hogy mi a jobb, mihez szoktassuk? Mert aztán később, ha már nagyobbak a gyerekek, akkor mindig vacsi-fürdés-esti mese-alvás. Nem?
Bocs, hogy állandóan csak kérdezek!Kép

Puszika!Kép

Orsi

avocado

Szöszi,
mostanában azt mondják, hogy kb 1 éves koráig nem szabad bántani a kukit. Viszont annyit megcsinálhatsz, hogy ameddig megy addig hátrahúzod nagyon óvatosan, és egy pici körömvirágkrémmel bekened, aztán vissza. Ezt minden fürdés után, amikor egy kicsit kiázott és könnyebben mozog. Jobban bántani biztos, hogy nem szabad, de nyugodtan várhatsz vele még egy pár hónapot. A kisebbik fiamnál most 2,5 évesen intéződött el a dolog. A Bethesdában (Anita!) nagyon kedves doktornénihez kerültünk, ő javasolta ezt a módszert, és csak végszükség esetén vágtak volna. Sajnos úgy kezdődött, hogy begyulladt a kuki kb. kétszerese volt a normálisnak (mindez szenteste) sztem nem kell ezt az állapotot megvárni Kép

Hajni
nalika

Hello!

HajniKép
Koszi az infot, de nem en kerdeztem!Kép En mar voltam az unokaocsemmel Szilveszterkor surgossegin, mert begyulladt a kuki, a masik unokaocsemnel meg 2.5 evesen volt bemetszes fitymaszukuletileg, ugyhogy en ki vagyok okositva. NEm huzogatunk, nem rangatunk!!!Meg 1X kosz (nem piszok, hanem koszonet Kép)!

KisdioKép
Mi a UFC-ben ALAPITO TAGOK vagyunk Bazsoval (ezt nem lehet vitatni, ugye?) es szeretnenk csatlakozni ha kesve is, de a DFC-hez is! A noveremet akartam megkernio, de o csaka afotiba jar, arrol meg ValiKép irta, hogy ott nincs. Megdumaljuk, hogy hogy intezzuk el, jo?

OrsiKép
Biztosan unod mar, de megint csak azt mondhatom:Bazso sem aludt el egyedul 5 hetesen...Setalva, simizve es nehezen.

BoriKép
Mar akartam kerdezni, egyszer mondtad, hogy a Neogranormont csak ritkan szabad. Miert is? En allandoan azt hasznalom...

Megfazas: szerintem jobb, egesz nap a melegben voltunk, mar nem olyan taknyos/kohogos. 1-*el tobbszor ettunk (hallod, OrsiKép) es minden pelusban(5db) volt ma kaki! Ez is lehet a megfazastol??? Most itt nyog mellettem, remelem nem fog fajni a hasa most meg...

Csinaltam egy kepet, hogy mi hogy/hol ul velem Bazsi mig en Babanetezek.Felteszem, hatha olyan szeria lesz belole, mint anno a konyhabol mega papucsbol.Kép
Kép

Pano,Lino,Orsi,Zsuzsa,Bori,Zita!
Kaptatok mailt?

szoszi+Balazs,aki ma kakagyar
szoszi

Sziasztok!

Itt kisütött a nap. Kép Három percre. Kép

Jerry! Örülök, hogy megint jelentkeztél. Fütyi: Nekünk azt mondták, és így is tettünk, hogy nem szabad "húzogatni". Egyéves korig csak annyira tisztítani, amennyire magától is engedi. Mármint a bőr.

Panó! Úgy szeretném már én is azt mondani, hogy Ádámot oviba viszem. Pontosabban ő szeretné a legjobban.

Orsi! A Medela krém biztosan van, azon a helyen, amit írtam a múltkor is. (www.tiva-med.hu). A 20 dkg az kiváló heti gyarapodás. Gratulálok hozzá. Nálunk sincsenek fix idők. Az egyetlen biztos pont, az az esti fürdetésé volt a kezdetektől. A többit Réka alakította ki.

Zsuzsa! Megígérem, igyekszem sűrűbben képeket feltenni.

Swen! A Linda-Panó-Bori féle rendszerről nekem az inerciarendszer jutott eszembe, pedig már jó rég tanultam róla.

Vali! Gyönyörűek az ikreid. Te pedig nagyon ügyes vagy, hogy ilyen flottul mennek a dolgaitok. Érdekes ez a kötődés dolog az ikres mamáknál.

Bori! Nem maradt ki Réka a kolosztrumból. Valahogy jól vagyunk kitalálva, és ugyanúgy kezdődik a tejtermelés akkor is a szülés után, ha szoptat az ember végig a terhesség alatt, mintha nem szoptatott volna. Eleve átalakul a tej a várandósság során.

Kisdió! Ez a kórházi sztori nem túl jó. Főleg úgy, hogy elvileg joga van a babának ill. a mamának együtt maradni.

Anikó! Megnyugodtam, hogy nem csak nekem sikerül sokszor, hogy egy óra alatt két mondat vetődik a billntyűzetre.

Hajni! Egyrészt felhagytunk a védekezéssel így megvolt az esély, én meg valahogy mindkétszer megéreztem.

Szöszi! Nálunk csak azért nem szokott az asztalon kikötni Réka a hordozóban, mert nem fér oda. Egyébként nálunk is készülhetne hasonló kép.

Most el, mert egy apró termetű csemete nagyon szeretne már engem látni közelről

Üdv:

Zita
pzita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?