sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat....konkluzió:szoktassam azágyba és ne lógjon rajtam....lesznekmég sírós,stresszes napjaid,szegény kis Bogikám...!
A szülésem:
hajnali negyed2-csordogál a magzatvíz
6-ig itthon-hajat mostam
,pihengettem,de márnem nagyon tudtam aludni
fél7-beértünk a kórházba,a szülésznő kiakadt,miért voltam otthon ilyen sokat-fertőzésveszély...stb....én a fájásokat vártam,de azok nem voltak
felvettek,papímunka,aztán várás a fájásokra,magzatvíz még mindig csak csordogál
8ra beért a szülésznő-megdumáltuk a beöntést,én kértem,mert szorulásos voltam akkormár pár napja
beöntés-wc-zuhany
fájások sehol
nézték,tágulok-e,talán ujjpercnyit...
10körük burokrepesztés-magzatvíz ki
oxitocin bekötés-vártuk,most már fájások kellenek,hogy jöjjenek...
jöttek is szépen....
bírtam fekve,állva,nekem a labda nem jött be...csak az állás és,hogy a férjem a csípőcsntomat nyomta és az elfedte a fájás erősségét vmelyest...
fél3ig álltam,félig ráfekve,rádőlve az ágyra,hátul a férjem,elől a szülésznőkezét szorítottam tropára
akkor megjött a doktor úr,aki a dokimat helyettesítette,akkor taliztunk először
epidurális érzéstelenítés-már könyörögtem érte - marha fáradt voltam...
1-2 órát hatott és aztán jött a haddelhadd
kaptam én utána is az epit,de azért tudott fájni a másfélpercenként jövő fájások és tarottak 1 percig...
és ez ment fél 7ig
akkor szedték szét az ágyat,megjelent a buksija Boginak és innentől a 4.nyomásra megszületett.
Fura volt,mert ahogy rám tették nagyon nehéz volt és alig fogtam fel,hogy megjött a gyermekünk...
elvitték,apuka kísérte-engem varrtak,mert bár gátvédelmet akartunk,de Bogi az arca mellét tette a kezét és úgy érkezett közénk,vágni kellett ezért...
méhlepény,de azt már nem is éreztem...
Aztán Bogi és a párom visszajött-szopizott a baba ügyesen és 2 órát együtt voltunk.
Alapítványi szobába kerültem,egy ágyasba,az jó volt,mert bárki,bármikor látogathatott...
Ennyi a történet röviden......nagyon fárasztó volt a korai kelés és az állva vajúdás miatt(a séta sem volt jó)
Irigylem azokat,akik 4 óra alatt megszülnek....
Majd pár év múlva jön egy kistesó....