Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat: igen, ahogy egyre jobbak a gépek, egyre több minden furi dolgot látnak, amik nagy része tényleg elmúlik idővel, de addig csak a para van. Ettől függetlenül a lehetőségekhez mérten próbálok felhőtlenül babát várni, mert attól senkinek sem lesz jobb, ha szétizgulom magam.

Adrienne: igen lehet nekem is attól van, én szerintem akkor lenne ésszerű, ha az afp-t cukorral együtt néznék legalább, de persze nem értek hozzá. Még várnom kell 2 hetet, hogy kiderüljön. :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza! Én ezt nem értem. Ha gyanús, hogy gondod van a cukroddal, akkor miért nem néztek eddig még terheléses cukrot???? :shock: Ahol felmerül a gyanú az esetleges cukorproblémára (előzőleg volt már gondja a cukorral, családban van cukorbeteg, stb...), ott már a 12. héten nézik a terheléses cukrot. Nekem a fiamnál már akkor nézték, a mostani terhességemben meg eleve már "cukrosként" kezeltek, és csak a diétás reggelivel terheltek, nem cukorral...
Vendég

sziasztok lányok!

segítséget kérnék!!!!!!!!

Az normális,hogy Bogi 10 naposan lóg a cicimen elég sokat és nemcsak evésre,hanem elaltatásra is használja?
Vagy rögtön lekéne vennem,ha látni,hgy jóllakott?
Cak a cicivel nyugszik meg,mondjuk sok baj nincs vele,mert eszik-alszik,csak nekem túk hosszúnak tünnek az etetések így,az altatós cicizéssel,néha órák telnek el....

Mióta megjöttünk a kórházból,nem volt a kiságyában....mellettem alszik el,mert a gátsebeim miatt fekve tudokszoptatni ésamikor felemelném ésbeteszem az ágyába,rögvest felébred és nyüssszög....aztán meg sír......aztán meg jön a nyugtató szopi és alszik mellettem....

Ez nagy szívás....ma már elkezdtem szoktatni az ágyba délelőtt,mindketten kifáradtunk.... :(

Van ötlet vagy már rámszokott és függő :)))))

Köszi a válaszokat!!
kata35

Szia Kata!
Nálunk kísértetiesen ugyanígy zajlott minden. Előbb a kórházba nem volt hajlandó leválni a mellemről: 12 órát csak mellen volt. Ennek volt azért jó oldala is azon túl, hogy 48 órát fenn voltam, mégpedig az, hogy másnapra lett tejem.
Utána a csecsemősökkel beszoktattuk a "helyére", majd itthon újra kezdte. Az első két éjszaka a mellemen aludt el. Nem tudom, hogy te úgy ki tudod-e magad pihenni, én nem tudtam. Sose tudtam úgy nyugodtan aludni, hogy picinek a gyerekek mellettem vannak, mert az elsőnél is sokszor riasztott a légzésfigyelő, és most is párszor már szirénázott. Szóval így sose tudtam nyugodtan aludni.
Aztán pont 3. nap mentünk a doki nénihez, és mondta, hogy ha azt akarom, hogy még egy évesen is éjjel a mellemen lógjon, akkor altassam nyugodtan a cicimen, végül is az én gyerekem. De a bébinek 15-20 perc elég, hogy kiszívja azt, ami neki kell.

Hát igazat adtam neki, mert baromi fáradt voltam, ráadásul az elsővel baromi nagy hibákat követtünk el: volt hogy az uram állva aludt a fal mellett a gyerekkel a kezébe, mert a kis kutya csak úgy volt hajlandó aludni. Aztán voltak csörtéink, mert ki kellett találnunk, hogy hogy tudjuk elaltatni. Mert az nálunk nem működött, hogy leraktam, elnézelődött majd szépen elaludt. Egy kompromisszumos megoldást kerestem: 15-20 perc altatás, úgy hogy ülve, nem járkálva, mert később 6-7 kilósan már nem fogom elbírni. Most ülve, hintaszékben altatjuk. Mindenki: anyukám is, meg apa is. Persze vannak napok, mikor semmi nem jó, vagy csak próbálkozik és csak kézbe hajlandó elaludni. Ez úgy néz ki, hogy elaltatom, leteszem, 5 perc múlva fenn van. Jaj, szegénykém, fáj a hasa. Felveszem és csodák csodájára hasfájás ennyitől elmúlik :D Na ilyenkor jönnek a zajosabb napok, mert visszateszem. Általában 15-20 perc sírás után magától elaludt. Többet sírni viszont nem hagytuk. Megint felvettük, elaltattuk és vissza a kiságyba. Volt 2 olyan nap, amikor egész álló nap nem aludt, és egyszerűen nem tudtunk vele mit csinálni. Nap végén már kézbe se volt jó neki. Ez egyébként mindig a szeles napokon volt, szerintem érzékeny erre.

Szóval most kb. fél, max háromnegyed órát van cicin. Az első 15 percben eszik, utána már csak pöszmörög. De én ezt hagyom neki, hadd nyugodjon meg. Aztán kiságy, pihenőszék. Mert nekünk is kell enni, inni, pisilni. Meg a másikkal foglalkozni és legalább főzni, meg mosni.

Úgyhogy kitartás Kata, biztos lesz egy-két kemény napod. De te tudod, a te gyereked.
szonja77

Kata!

Ezt velem is megcsinálta Kincső kb. 1 órán keresztül ettünk vagyis inkább aludtunk !
Tényleg elég neki 15-20 perc, hogy jólakjon utána, hagyhatod még egy kicsit mondjuk 5 percet lógni a cicin. És ezt szépen megszokja, hogy neki max. fél óra alatt jól kell laknia. Ez nem egy egyszerű feladat az biztos.Eeleinte biztos strapásabnak fog tűnni mint amikor hagytad lógni a cicin ! Bizonyára lesznek sírósabb napjaitok !De szerintem próbál meg betartani a 3 óránkénti evést is mert a későbiekben jobb lessz neki is a rendszeresség!
És szerintem még most kezd el az ágyába is visszaszoktani mert nem hiszem, hogy kellőképen kipihennéd magad!

Képzeljétek el Kincső már három napja éjszaka folyamatosan végig alszik 7-8 órát! Ma volt nálunk a doktornéni és azt monda teljesen jól csinálja, hiszen az éjszaka az alvásé!
Három hét múlva megkapjuk a kéthónapos oltásunkat is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szia Kattkat!

Mondott tegnap a dokitok valami okosat a váladékozásra?
Remélem megúsztátok antibogyó nélkül.
skiki12

Ildóca!
Na, az szuper, hogy átalussza az éjszakát. Mekkora is a te babád? Asszem 7 vagy 8 hetes lehet, ugye?
És te felkelsz éjszaka fejni?

Kata, majd ha lesz szusszanásnyi időd Bogi mellett, írj, hogy hogy és mit sikerült! Kitartás!

Adrienn!
Köszi, alakulunk. A kölök ma már nem volt lázas, csak az orra...Meg nekem is az. Mindkettőnk után utánna lehetne kötni egy százas papírzsebit. Vagyis a gyerek után a porszívót az orrszívóval. Hál Istennek a torkom nem fáj. Igaz megettem két nap alatt egy fél kiló mézet, pedig annyira utálom, hogy a hideg ráz tőle. De ha most nem lesz az immunrendszerem tök erős :twisted:
Veletek mi van? Abigélnek hogy megy a cicizés? Ugye már nem lelkizel amiatt, hogy mit eszik a bébi :wink: A fiad hogy bírja a vetélytársat? És főként: te hogy bírod egyedül két gyerekkel?

Többiek? Teszti, Bea, Twist, Kattkat?
szonja77

Sziasztok!

Mi tegnap voltunk a dokinéni tanácsadásán a védőnői szolgálatnál.
Felavattuk a babkocsit!
2 trolimegállónyira van tőlünk a védőnői szolg.úgyhogy eltalicskáztuk odáig és nagyon jól viselte Domi!
Egész úton aludt oda és vissza is! :)
5600 g, már majdnem visszahízta a születési súlyát, úgyhogy megdícsértek, a köldökét pedig egy óvatlan pillanatban lekapta a dokinő.:shock: Igaz, hogy nem sok minden tartotta már ott, de hogy azért vagy másért, utána üvöltés volt ezerrel.
Kaptunk szemcseppet: Oculogutt. neomycin. FoNo VII
napi 5x1 cseppet kell nyomatni, de úgy tűnik, hogy hatásos!
Ma már nem volt neki vastagon ez a zöldes trutymó a szemén, csak egy icipicike.

én is legfeljebb 15-20 percig hagyom egy cicin a babut.
evett már ki ennyi idő aatt 60,80,100 de 160grammot is.
mikor mennyire éhes.
lassan abba kéne hagynom a méregetést kaja előtt meg után, mert úgy kettévágja a cicin való elpilledését, csak úgy meg bennem lenne a para, hogy eleget evett-e.
most egy kézzel írok, a másikban itt szuszog a kis húsom.
fájdogál a pocija. :?
most espumisannal próbálkozom, mert az infacol nem igazán használt, bár hatóanyagilag tök ugyanaz van mindkettőben.
ma négyszer rámvigyorgott a drága, bár ezek még önkéntelen mosolyok, de majdnem elbőgtem magam a meghatódottságtól :)

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!

Igen Kincső vasárnap töltötte a 7 hetet!
Nem kelek fel fejni, eddig sem keltem fel! Sajna nagyon kevés tejci van nincs értelme, hogy kínozzam magam még éjszaka is! :(
Örülök ha napközben összeségében anyatej van 200gr a többi meg tápi! A napi adagunk amúgy 710-760gr között van.
Meg azaz igazság, hogy egyik gyerekemet sem tudtam sokáig szoptatni sajnos! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki jobban van már! :)
Én már nem görcsölök annyit, hogy tápos lett a lányom is, csak baromira irígy vagyok azokra az anyukákra, akik tudnak szoptatni! :) Ez van. :) Néha még elég selejtesnek érzem magam ez miatt, de már nem ez tölti ki a napomat, hamar túlteszem magam ezen, ha eszembe jut.
Én éjjel is fejek, igaz, éjjel csak 2x. Nem cicizik a nagylány, így én ugye nappal is 3 óránként fejek, és azt adom üvegből. Én még nem is mértem, hogy miből mennyit eszik egy nap Abigel. Mindig elfelejtem :/
Általában elegendő az anyatej du 3-ig, utána valami miatt olyan keveset tudok csak lefejni, hogy nem elég, és onnantól tápszer. (lehet, hogy délutánra elfáradok, és azért kevesebb a tej is, nem tudom.) Már Ő is gyarapodik szépen. 3370-el született, 3180-al jöttünk haza, és ma este 3790 g volt vacsi előtt. :) A szeme ma talán már kevésbé váladékozott, de még mindig nem az igazi. Még a héten adom neki ezt a szemcseppet, aztán majd meglátjuk, mi lesz.
Vendég

Szonja! :) Azt elfelejtettem írni, hogy Zaránd imádja a hugiját! Olyan nagyon édesek, Zaránd nagyon óvatosan nyúl hozzá, szépen simogatja, puszilja. És mindenkinek dicsekedik Vele! :) Pedig még alig beszél, de azt kiabálja az utcán, hogy itt az Abi baba! :D Remélem így is marad ez a nagy testvéri szeretet! :)
Én eléggé hulla vagyok már, mert még nem sikerült úgy összehangolnom a gyerekeket és a dolgokat, hogy a fiam délutáni alvásánál én is le tudjak pihenni. Így az baromira hiányzik, estére szinte elájulok...majd igyekszem valahogy megoldani, hogy le tudja dőlni én is egy kicsit a gyerekekkel. :)
Vendég

sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat....konkluzió:szoktassam azágyba és ne lógjon rajtam....lesznekmég sírós,stresszes napjaid,szegény kis Bogikám...! :wink:

A szülésem:

hajnali negyed2-csordogál a magzatvíz
6-ig itthon-hajat mostam :),pihengettem,de márnem nagyon tudtam aludni
fél7-beértünk a kórházba,a szülésznő kiakadt,miért voltam otthon ilyen sokat-fertőzésveszély...stb....én a fájásokat vártam,de azok nem voltak
felvettek,papímunka,aztán várás a fájásokra,magzatvíz még mindig csak csordogál
8ra beért a szülésznő-megdumáltuk a beöntést,én kértem,mert szorulásos voltam akkormár pár napja
beöntés-wc-zuhany
fájások sehol
nézték,tágulok-e,talán ujjpercnyit...
10körük burokrepesztés-magzatvíz ki
oxitocin bekötés-vártuk,most már fájások kellenek,hogy jöjjenek...
jöttek is szépen....
bírtam fekve,állva,nekem a labda nem jött be...csak az állás és,hogy a férjem a csípőcsntomat nyomta és az elfedte a fájás erősségét vmelyest...
fél3ig álltam,félig ráfekve,rádőlve az ágyra,hátul a férjem,elől a szülésznőkezét szorítottam tropára
akkor megjött a doktor úr,aki a dokimat helyettesítette,akkor taliztunk először :shock:
epidurális érzéstelenítés-már könyörögtem érte - marha fáradt voltam...
1-2 órát hatott és aztán jött a haddelhadd
kaptam én utána is az epit,de azért tudott fájni a másfélpercenként jövő fájások és tarottak 1 percig...
és ez ment fél 7ig
akkor szedték szét az ágyat,megjelent a buksija Boginak és innentől a 4.nyomásra megszületett.
Fura volt,mert ahogy rám tették nagyon nehéz volt és alig fogtam fel,hogy megjött a gyermekünk...
elvitték,apuka kísérte-engem varrtak,mert bár gátvédelmet akartunk,de Bogi az arca mellét tette a kezét és úgy érkezett közénk,vágni kellett ezért...
méhlepény,de azt már nem is éreztem...
Aztán Bogi és a párom visszajött-szopizott a baba ügyesen és 2 órát együtt voltunk.
Alapítványi szobába kerültem,egy ágyasba,az jó volt,mert bárki,bármikor látogathatott...

Ennyi a történet röviden......nagyon fárasztó volt a korai kelés és az állva vajúdás miatt(a séta sem volt jó)
Irigylem azokat,akik 4 óra alatt megszülnek....
Majd pár év múlva jön egy kistesó....:)
kata35

Megvolt az amnio..
Egy hónap múlva eredmény, addig lehetne izgulni, de úgy döntöttem minden rendben lesz...
Kellemetlen volt, a babuka mozgott közben. Meg is kérdeztem a dokit, hogy nem-e szúrta meg.
Örömmel látom, hogy összességében mindenki jól van és megnyugodtak a kedélyek. Gondolom, túl vagytok a hormonális visszaváltozásokon.
szilvi35

Adrienne, tényleg ne edd magad a tápi miatt. Tök jó, hogy azért valamennyi tejecskét tudsz neki adni! De ha nem tudnál, akkor sincs semmi.
Tudom, hogy szar érzés lehet, meg az ember magát vádolja, hogy mekkora egy selejt. Mikor a kórházban nem indult be a tejem én is szánakozva néztem magamra. :?
És irigyeltem mindenkit, akinek a második napon már dőlt a teje.
Sőt, én már a terhességem alatt is kétségbe voltam esve amiatt, hogy valakinek már félidőben volt előteje, én meg el nem tudtam képzelni, hogy ezekből a cicikből valaha valami jönni fog. :roll:

Kata, én végig feküdtem a vajúdásom alatt.
Nem hogy felállni, de megmoccanni sem tudtam szinte 5 órán keresztül.
A legiszonyúborzasztóbb élményem az volt, amikor bekötötte a dokim az edát és oldalra kellett fordulnom és összegömbölyödni.
1 másodperc alatt levert a víz és talán még sírtam is a fájdalomtól.
Persze akkor még nem sejtettük, hogy egy több mint 5 kilós gyermek próbál meg benyomulni a buksijával a helyére...

Szilvi, ezz a jó hozzáállás!!!
De jó, hogy túl vagy rajta, csak ne kéne annyit várni az eredményig, de minden rendben lesz!!!! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi! Biztosan nem lesz semmi gond! Minden rendben lesz a picivel! :)
Kata! És kinél szültél végül? Ki volt a helyettes? Örülök, hogy összességében pozitívnak élted meg a szülés élményét! Hajrá kistesó! :D
Kattkat! Nem csodálom, hogy nem tudtál megmoccanni sem! :)
Vendég

Sziasztok!
Ma voltunk a doki néninél. Elvileg az egy hónapos szeánszon, de mivel szabin volt, mára kaptunk időpontot. Pénteken lesz az angyalkám 6 hetes. Azt hittem, hogy nyúzni fog ő is, mint a védőnő, hogy sokat eszik a gyerek, de nem szólt semmit. Mert a kórházból 2820 grammal jöttünk haza és most ugye 4430 gramm a súlya. Ez ugye barátok közt is több, mint másfél kiló 6 hét alatt. Annyi a baj, hogy állítólag nem elég erős a nyaka és sokat fektessük hason. Naná, hogy nem erős, ekkora fejet tartani :D Egyébként mindig hason alszik és olyan szépen tartja már a fejecskéjét, dehát a doki néni biztos jobban ért hozzá. Most egyébként úgyis megint csak ölben alvós időszak van, ami azt jelenti, hogy ágyba tétel után 5 perccel már fenn van. Mivel ez már 2. napja megy így (apa itthon volt két napig és magán altatta a gyereket, ennek a hasznát "élvezem" most) ezért van a kiságyba csörte. Na ilyenkor emelgeti szépen a fejét, úgy be van gurulva, hogy nem veszem ki :D

Szilvi! Minden rendben lesz, nyugi!

Hát nem tudom, hogy a hormonális változáson túl vagyok-e már, néha azért még a mosópor reklámon is sírok :D Mindegy, majd elmúlik, ez a 6 hét is így utólag olyan gyorsan elment.

Adrienn, Kata! Kitartás!

Mindenki vigyázzon magára!

Ja, tök jó lenne egy pár hónap múlva egy ilyen kis Péterffys baba-mama találkozó. Mit szóltok hozzá?
szonja77

Szonja!

Nekünk is mondta a doktornéni , hogy gyenge a nyakunk.
Aztán az ortopédián is az mondták, hogy kicsit gyenge a nyaka Kincsőnek!
Sokat kell hasra tenni amit amúgy is imád és egy nagy lepedőbe vagy törölközőbe gurigatni kell jobbra balra álítólag ez is erősíti a nyak izmokat.
Ez Kincsőnek nagyon tetszik amikor gurigatjuk!

És ez tényleg jó ötlet a Péterfys baba - mama találkozó!
Csak egy jó helyszínt kell neki kitalálni!! :D

Szilvi!

Szerintem is tuti rendben lessz minden! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Én is értékelném a találkozót! :)
Én már anno azt is felvetettem, hogy esetleg iwiw-en is "megleshetnénk" egymást, ha van aki fennt van, mert olyan jó lenne arcokhoz társítani a beszélgetést, mert úgy azért személyesebb. :) De a találkozóra szívesen elmennék!

Nem tudom, ki hogy van vele, én a kórházba is vissza fogok menni a kicsivel, mert a nővérek is kérték, hogy ha arra járok, akkor menjünk már be, kíváncsiak lesznek ránk! :) Nekem ez is olyan jól esett! :) teljesen elérzékenyültem! :)
Én is kíváncsi vagyok, hogy mit találnak ki, Abigel miben gyenge. Én anno a fiammal is jártam mindenfelé, mert hogy a mozgása el volt maradva, a végén a Heim Pálban azt mondták, hogy hagyjam őket békén, ez a gyerek teljesen egészséges, nem akarják itt látni! :D És így is lett, mert 1-1,5 éves korára nem volt olyan mászóka a játszótéren, aminek a tetejére ne ment volna fel egyedül, és még eddig egyszer sem esett le!!! Szoval ügyes kis pasi, csak anno jól ránk ijesztettek!
Vendég

Aha! Értem!
Amíg a pocakba vannak, addig a magzat fejlődési rendellenességeivel parázatják az embert. Miután kibújnak, következnek a születés utáni rendellenességek, pl. a mozgás fejlődésének megkésése..stb... Szóval úgy tűnik igazam lesz, "aki keres, az talál"... :-(
Hogy miért nem vagyunk mi is így egy fekete nejlonzacskó húsz-ezressel?! ;-)
Köszi a kedves szavakat.
szilvi35

Úgy-úgy Szilvi! :)
Én is mindig azt mondom, hogy csak én nem találok soha-semmit.... :?
Csak néhány befizetendő csekkel futok max. össze, mással nem...
Főleg első gyereknél nagy az ijedelem, amikor ráhozzák a frászt az anyukára... Mi a fiammal voltunk egy szűrővizsgálaton, ahol Dévény-módszeresek vizsgálták a gyerekeket. Ott kitalálták, hogy nekünk hozzájuk kell járnunk, mert mindenféle baja van a gyereknek (hypoton, egyik lába hosszabb, mint a másik, stb.). A MÁV kh-ban van egy tök jó fej doki, az ortopédián. Ő konkrétan, miután megnézte a gyereket és mindent rendben talált, kinevetett, hogy első gyerek, mi??? Mondtuk apával, igen. Erre már hagosan nevetett, és azt mondta, a következőnél már mi biztosan nem találkozunk, akkor már lesz olyan rutinunk, hogy nem hagyjuk magunkat megijeszteni! :) nagyon jó fej doki, nagyon alapos és szimpatikus is volt. Azért biztosra ment, íŐ utalt be a Heim Pálba, és kérte, hogy ha ott is jártunk, akkor menjük már vissza hozzá, hogy visszaigazolást kapjon, hogy jól diagnosztizált-e. Mikor másodszor mentünk, már tudta, hogy kik vagyunk, és egy nagyot játszott a gyerekkel, kergetőztek (mert akkor már szaladgált a gyerek, amin kifejezetten meg is lepődött). És ismét átbeszéltük, hogy nagyon rá tudnak ijeszetni az Anyukákra az ilyen szűrővizsgálatokon.
Vendég

sziasztok!

Ma Bogimagától kiköptea cicit háromnegyed óra után - nekünk a 20 perc nem elég,utána még rágja a kezét és sír- és elaludt magától... :D
hajrá Bogi - azért ezt lekopogom!!!!!!!!!!!

A kiságyba betettem tegnap,fél du kínlódtunk,az lett a vége,hogy kimaradt az alvás egész du....
Nem vagyok kitartó.... :(
pedig én gyerekekkel dolgozom és messze földön híres vagyok a következetességemről.....:)
Dehát saját gyyerek, az saját gyerek!!!!!!
ÁM ami késik,az nem múlik!

Lányok,ki használ cumit a gyermeknél?
Mik a tapasztalatok?

Papp Istvánnál szültem végül,aranyos ember....idős,tapasztaltság csurog belőle....
kata35

Sziasztok!
Örülök, hogy tetszik nektek ez a találkozó. Megmondom őszintén, hogy már napok óta fontolgattam, hogy leírjam-e. És a helyszínre is van ötletem: van egy telephelyünk, egy gyerektábor a Népszigeten. Hatalmas nagy terület a Duna parton. Van wc, mosdó, nagy konyha, meg szobák. És ha nem ragaszodunk luxus körülményekhez, akkor oda kimehetnénk, ha találunk megfelelő időpontot. Kézmosási, wc lehetőség van, az egyik szobát kinevezzük szoptatós szobának. Az udvaron randalírozhatnak a dedek, vannak asztalok székek. Van asszem hinta is, meg valami mászóka féle, sajna ezek nem a legszuperebb, olyanok, mint ami a mi időnkbe volt. És lehet parkolni is nyugodtan.
De ha valakinek van más ötlete, mondja nyugodtan, demokratikusan eldöntjük :D

Hát igen, nem csodálom, hogy a kisfiam nem bírja el a fejét: reggel 200 grammot evett. Az arcocskája olyan, mint egy pocoknak :D Mindegy, majd most hasaltatjuk. Merthát a doki néni nem látta, hogy hogy tud feszíteni, mikor üres a pocak :D Egyébként mi a nem erős? Mert hason fekve simán átfordítja a fejét egyik oldalról a másikra. Vagy már tv-t kéne néznie :D ?

Szilvi! Nagyon jól látod a dolgokat. A legjobb, ha szülésig és majd utána se olvasol sehol, semmiről, semmit, legfeljebb a Harry Pottert.... :D és mellékesen még a füledet is befogod, mert mindenki tök okos lesz a környezetedbe, mert mindenki elvégezte az orvosit :D
Nyugi lányok, elég lesz akkor paráznunk, ha tényleg baj van. De nem lesz!
Csak ennek a .........(ide nem írok jelzőket, mindenki helyettesítse be a szája ízének valót) havazásnak legyen vége, és legyen már végre jó idő!
szonja77

Adrienn!

Ezen már én is gondolkoztam, hogy keressük meg egymást az iwiw-en csak nem tudtam ki, hogy áll a dologhoz!
Az biztos, hogy jobb lenne arcokhoz kötni a beszélgetést!
Valamivel személyesebb!

Kata!

Mi használunk cumit!
Igazán csak az alváshoz kell Kincsőnek de még akkor sem nagyon!
Általában elalszik cumi nélkül!

Ha sír akkor a nagyok dugdossák a szájába mikor itthon vannak de több kevesebb sikerrel!
Általában kiköpi nincs túl nagy igénye rá!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

sZiasztok lányok!

Uhh,most nézem mennyi minden történt mióta nem jártam erre.. :)
Üdv.az újaknak(Csipetnyusza,Ildóca,Szilvi) és régieknek is!Kattkat,Twist,Teszti,Szonja,Adrienn,Kata hogy vagytok???nem semmi,hogy mik történtek egy hónap alatt...
Gratu mindenkinek aki azóta babázik! :)
Hát,beletellet kis időbe míg végigolvastam mik történtek.. :)

Nálunk minden okés,kiscsaj 7 hetes,most 4kg.Még csak 1300g-ot hízott mióta itthon vagyunk..de próbálok nem aggódni..épp elég tejecske van,de legalább van...
Nagyon jó baba,alig sír,meg alszik is rendesen..persze nem napközben,de legalább éjszaka igen.Legrosszabb esteben is éjféltől 6ig.És utána még 2-3 órát.Úgyhogy semmi panasz :)
Ha meg sír,akkor cucli be :) Én nem vagyok ellene.Majd max később fogok vele együtt sírni,ha leszoktatás lesz :D

Most meg két napja hordja ezt a hülye terpesz-pelust,mert hát ugye minket sem került el az ijjesztgetés.Ultrahangon voltunk múlt héten,és mondta doki,hogy kötöttebb az egyik csípője..tornáztassuk és cs.pelus kell.Na azóta azért van hiszti..még cucli sem mindíg segít.. :shock:
Ráadásul a hóesés miatt tegnap totál fárasztó napunk volt,mert vígasztalhatatlan volt egész nap,és sírt is ezerrel..de ez már csak ilyen..ő is hóeséskor született.. :)

Most megnézem csajszikám,mert túl nagy a csend..
és most már nem tűnök el,fellesek állandóan :wink:
pako

Sziasztok, ez a topik még a Pétery szülészetéről szól? Lenne pár kérdésem, ha segítenie valaki. (kinél szüljek ott, ha aktuális lesz, mennyit kell adni)
köszönöm!!!
bombalurina

Szia!
Természetesen, mi itt mind frissen szült anyukák ill. várandós kismamák vagyunk! Egészen biztosan friss információval rendelkezünk! Vannak elképzeléseid, hogy kik közül választanál orvost, vagy még nem ismersz senkit ott???
Vendég

Internetes tudakozódás alapján Kiarash doktort választanám, amennyiben meg tudom fizetni.... De nyitott vagyok más ötletekre is. EDA-s orvost szeretnék, akinél nem kell minden vizsgálatra a magánrendelőbe menni.
bombalurina

Mindig van a Péterfyben lehetőség EDA-ra, tudomsom szerint! Bár ebben én nem voltam érintve, így biztosabbat majd a lányok tudnak mondani. Nem tudom, hogy a Kia mennyibe "fáj" most, így nem tudom, hogy kik az olcsóbbak és kik a drágábbak nála. Annyiból jó választás a Kia, hogy Ő szinte bennt él a kórházban, mert állandóan hallottam a hangját, 2 héten keresztül! :) És neki van a legtündéribb szülésznője is! :) A választás attól is függ, van-e valamilyen alapbetegséged, illetve esélyesebb vagy-e valamilyen terhességi szövődményre (cukor-, vérnyomás-, pajzsmirigy problémákra gondolok).
Vendég

Ja! És attól is függ, hol laksz! Mert vannak olyan dokik, akik sztk-ban is rendelnek, pl. az én dokimnál azt hiszem azt is meg lehet oldani, hogy sztk-ba jársz terhesgondozásra, és ha nála szülsz, akkor "csak" a szülést kell fizetned...
Vendég

Szia Bombalurina!
A Kiahoz csak magánrendelésre tudsz menni legjobb tudomásom szerint.
szonja77

én is támogatom a találkát! :)

Ildóca, elfelejtettem írni, hogy nagyon szépek a gyerekeid! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja! nekem megfelel a helyszín is! (bár én csak Apával tudok eljutni oda :D :), de majd úgyis részletesebben is átbeszéljük, ha aktuális lesz! :) Én már várom nagyon! Már csak azért is, mert jó idő lesz! Úútálom már a havat! (eddig sem szerettem igazán :x )
Vendég

Adrienn!
Hát én is apákkal, meg kölkökkel gondoltam. A nagyobb dedek randalírozhatnak, apák beszélgethetnek a fociról, vagy panaszkodhatnak sanyarú sorsukról :D mi meg panaszkodhatunk a pasikról :D
Szóval komolyan: ha mindenkinek tetszik a helyszín, akkor nyugodtan jöhetnek apák. Gyanítom, hogy sokan csak úgy tudunk eljutni bárhova is.
És tényleg jó időben, mert annak nincs értelme, hogy csapatostul megfázzanak a bébik.

Kattkat! Te hol láttad Ildóca gyerekeit?
szonja77

köszönöm szépen a válaszokat. Kik azok a Péterfys orvosok akkor , akiknél "csak a szülésnél kell fizetni" és lehet sztk-ra járni. Illetve ezek közül kit ajánlotok. Ez nekem egy jpbb megoldás lenne anyagilag, bármennyire is szeretném Kia-t
bombalurina

Sziasztok!

Szerintem nagyon izgi ez a találkozó!
Én már nagyon várom !
Biztos jól fog sikerülni!
És a helyszin is jó !

Bombalurina!

Én Végh Györgynél szültem neki van magánrendelése az biztos, de úgy tudom rendel a Péterfyben is sztk-ra!
Nagyon rendes és jó orvos és nagyon jó a szülésznője is !
Én csak ajánlani tudom neked!
És ő biztos, hogy megcsinálja az EDA-t is nekem megcsinálta!
De bárkit is választasz én is úgy tudom, hogy minden orvos megcsinálja, ha nem akkor van altató orvos aki megcsinálja!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok!

Ti használtok hordozókendőt?
Hol lehet megtanulni a kötésmódokat?
Van valami könyv erről?A kismamaában láttam,hogy van.....de könyvesboltban???
kata35

Én sosem használtam hordozókendőt... Sohasem vonzott...
Neked milyen tipusú van?
Vendég

Viszont találtam valamit Neked, hátha segít: www.babakozelben.hu és ezen belül a használat fülecskére klikkelsz, akkor ott vannak különböző típusú kendők megkötési módjai. Remélem segítettem... :)
Vendég

Sziasztok!
Kata! Én most szereztem be, de eddig még nem volt érkezésem csak egyszer belekötni a dedet. Meg eddig még olyan kicsi volt. Nekem van hozzá egy kis füzet. Ha gondolod lefénymásolom, és ha írsz priviben egy címet, elpostázom.
szonja77

... és, ha még nem vettél kendőt, akkor ingyen tanfolyamra is mehetsz (ha ott veszed meg). Keress rá a neten :-).
Ha már van kendőd, akkor is mehetsz tanfolyamra és valami jelképes összeget kell érte fizetni, talán 1000-1500 Ft-ot.
szilvi35

pl. http://www.bababolt.com/

Ha lejjebb görgeted, van elérhetőség is...
szilvi35

Szonja!

Nagyon édesek a gyemekeid gratulálok hozzájuk! :D

Kattkat !

Tegyél fel a kismanórol képet az iwiw-re!
Persze én beszélek nekem sincs kép Kincsőről az iwiw-en!
De igyekszem behozzni a lemaradást! :)

Napsütéses hétvégét mindenkinek! :D
Vigyázzon mindenki magára és a kis családjára! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
És Te hol láttad Szonja gyermekeit??? Én is, én is szeretném látni Őket! :)
Vendég

én mei tai-t vettem, de az csak 3 hónapos kortól használható

kendőt is kaptam, de nem rugalmasat (az jobb) és rövid is, Domi meg hosszú és nehéz én meg mélynövésű, úgyhogy sehogy sem jó...
majd a mei tai
az sokkal szimpibb nekem
nem kell össze-vissza tekergetni, de csak szokás kérdése
egyébként aki használja a kendőt, az áldja az eszét, hogy beszerzett egy ilyet, nagyon jól elvannak benne a csöppségek
van olyan ismerős, akinek a babuja pocakfájós, és rengeteget sír, de ha kendőben van, megnyugszik!

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja köszi az sms-t!Jól esett!

Találkozó engem is érdekelne!!

Kép
kata05

Sziasztok!
Ildóca!
A tieid is nagyon szépek!!! Kicsit irigykedem, mindig legalább 3 gyereket szerettem volna. Most néha úgy tűnik, hogy a kettővel se bírok el... :cry:

Kata05!
Csak olyan rég jelentkeztél, reméltem, nincs baj!

Örülök, hogy tetszik nektek ez a találkozó ötlet. Aki el akar jönni, várjuk szeretettel. Apával, babával, mamával, barátnővel, kutyával. A kismama kismamákat is várjuk szerettel.
Csak legyen már jó idő végre!!!!

Kivel mi van? Teszti, Twist? Bea, sokat gondolok ám rád! Kata35, hogy vagytok Bogival?

Kattkat!
Mi az a mei tai? Gondolom, hogy valami hordozó féle, mert ott került szóba (lángelme vagyok, mi :D ), de mit tud?

Mint említettem, én már egyszer próbáltam: apával görnyedtünk a használati utasítás fölött, csomóztunk jobbra-balra, a kicsi sírt, a nagy berreget. A végén majdnem belefojtottuk a dedet :D Szóval következő felvonás, mikor nyugi lesz, kinézem, hogy akarom kötni, megkötöm és majd úgy varázsolom bele a bébit.

Mindenkinek jó hétvégét! Azért ha tudtok, kukkintsatok be :wink:
szonja77

Lányok,köszönöm,hogy vagytok!!!!

:)

Köszönöm a kendősdolgokat....:)

Tegnap lehetetlen napunk volt...jött a szél...Bogi megbolondult---óránként etetni kellett,nem aludt,csak 20 perceket és órákat szokott evés után...
Éjszaka is alig aludtunk....brrrrr...

Most épp alszik egy órája.....juhéj...:)

Veletek?Mindenki jól van?

Jó hétvégét!
kata35

Szonja!

Én Gremesétől vettem a Mei tai-t. Ő is fellelhető itt a babaneten, és még kedvezményt is ad babanetes sorstársainak.
http://www.mei-tai.hu/
Itt mindent megtalálsz erről a fajta hordozóról.

Ildóca!

Nem akarok felrakni az iwiw-re képet a baburól, mert nem akarom, hogy az apja megsasolhassa (az se érdekelte, hogy megszületett, akkor meg ne nézegesse suttyomba :twisted: :twisted: :twisted: ), de majd pü-ben küldök képet. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienne!

Az iwiw-en láttam Szonja gyermekeit!

Kattkat!

Teljesen igazad van a képeket illetően !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Megkeresném a többieket is az iwiw-en!
Csak küldjétek el priviben a pontos adatokat! :D

Jó pihit mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca