Új privát üzeneted érkezett!

Bea, nincs magyar taj számod? Attól, hogy "elavult" még ráírhatnád az angol mellé, vagy nem?
(a múltkor írtad a fogorvosos izét. Ha gondolod, szívesen megadom az adataimat, használd nyugodtan!)

Pénzt ugyan nem kapok, viszont a Nokia kicserélte a telefonomat. Kaptam egy zsír újat a földhöz vágott helyett. És a gari is újrakezdődik! :D
Vendég

Kakti!
mokas a vedonod a tul sok hizassal. en eddig ugy tudtam, hogy a 15 dkg a minimum, nem a max.
erik az elmult ket hetben 30 dekakat hizott hetente. tegnap mar 3700 volt es ugye o 3100al szuletett, 2900 volt a legkisebb. en nem tartom soknak a hizasat. sot, perverz modon meg orulok is neki. :oops:
egyebkent az en kisebbik fiam nem szeltere no, hanem hosszara. komolyan mondom, hogy meg mindig vekonyka, de egyre hosszabb.
mindenki szerint o az en alkatomat orokolte, hosszu labak, hosszu kezek. hosszu ujjak. lehet, hogy zongorista lesz. vagy szobafesto. :lol:
Vendég

Bea!

Noémi is hoszzúlábú lesz sztem. Van 68-as ruhája is... :oops:
Vendég

kakti: a támadónőt elküldeném a picsába! nekem ne mondja már, hogyha a saját gyerekén azt tapasztalná, hogy többet hízik a limitnél (mekkora baromság ez) akkor korlátozná a szopizási időtartamot, vagy visszafogná a tápszert...

Nóri: nekem is hiányzol :lol: Valszeg az én szaglószervemmel van a gond, mert nekem a gripe water illata édeskés :)
Bár igaz, hogy én az anyatejes kakiszagot is annak érzem, pedig többen írtátok, hogy nektek inkább savanykás szagú

bea: az én taktikám (és persze nem biztos, hogy Pesten is így van) de a mákban mindig van egy hosszú nap. Nálunk ez a szerda. akkor 6 ig vannak. Én mindig 4 után megyek, mert addigra már elhúz a sok "nem idén barnult" az egész pereputtyukkal és van vagy 2 ügyfél...

A mi tegnap esténk se volt rossz. 9 kor evett aztán 4 kor. Az a röhej az egészben, hogyha nem alszik, akkor azért nem alszunk, ha meg alszik, akkor meg azért vagyok féléber állapotban, mert hogy mikor akar már felkelni. Nonszensz.

Nekem egyébként most a legnagyobb örömöm az, hogy már 6. napja szedem a gyógyszert és van tejcsi. Nagyon féltem, hogy elmegy, és persze attól is, hogyha jön a megvonásos vérzés, akkor nem fog-e megint megcsappanni a mennyiség, vagy nem fogja-e Levi kilökdösni a cicim.

Kicsit irigyellek titeket akik annyit bírtok mászkálni, meg magatokkal foglalkozni. Már magamnak is tök gáz vagyok, hogy amiatt a 2 légzéskimaradás miatt nem merek zuhanyozni se menni, csak ha itthon van még más is, a pólómon és a mellemen a visszaböfögött tejcsi szagot érzem :shock: Még össze tehetem a két kezem, hogy az uram így se fikáz le, mert megérti az aggodalmam.. Paramami.
stephie

sziasztok!

Sokkal jobban vagyok, éjjel a szüleim látták el Bercit, aki éjfélig fent volt, de aztán csak fél 3kor evett, és hiszti nélkül visszaaludt 7-ig. Most újra alszik. Kimerülhetett a tegnapi napban, amit végigordított, meg a költözés is megviselhette.

Éjszaka nem volt vele az idegbeteg anyja, úgyhogy amiatt is nyugodtabb volt sztem. Én meg aludtam egész 6ig, csak egyszer voltam fent éjszaka pánikolni, de akkor Berci épp aludt.

Meg most az új laktózmentes tápot kapja, és az talán kevésbé fogja bántani a gyomrocskáját.

Szóval eddig jó baba.

Nekem sajnos még mindig összeugrik a gyomrom diónyira, akárhányszor megnyikkan, de ez is csak múlni fog, remélem.

Egyelőre az a legfontosabb, hogy ne hagyjanak vele egyedül, fél órára se, mert akkor bepánikolok.

Valóban a legjobb döntés volt hazajönni a szüleimhez, ők olyan nyugodtak és magabiztosak.

Az anyósom is tiszta nagyitigris, (sztem félti tőlem az unokáját :( ) amikor látta, milyen rosszul vagyok, mondta, hogy adjak egy váltás ruhát, és ő viszi haza magához, mielőtt bajt csinálok. De nem rosszindulattal mondta, csak megijedt ő is.

Apró lépéseket teszek afelé, hogy már ne csak a pánikra tudjak gondolni, és idegesen járkálni a lakásban - félig megfejtettem egy keresztrejtvényt, most meg vasalni fogok - legalább valamit törlesszek házimunkában a szüleimnek :oops:

Olyan jó hozzám mindenki, a családom, a barátaim, meg Ti is...
Na, most meg pityergek :)

boruska

stephie, tökre érthető, hogy parázol a légzéskimaradások miatt - én az utolsó 'egyedül' töltött éjszaka felriadtam, és amikor láttam, hogy már négy és fél órája nem evett, félálomban bepánikoltam, hogy biztos megfulladt mellettem az ágyban. Bökdöstem, és meg sem mozdult, na akkor kiborultam, és megrázogattam, és akkor nyekkent egyet - csak nagyon mélyen aludt szegény, semmi baja sem volt.

az is ismerős, hogy amikor elalszik, akkor 2 és fél órán keresztül azért imádkozok, hogy ne ébredjen fel, mert még korai enni, 3 óra után meg azért, hogy miért nem kel már fel, éhen fog halni, meg ki fog száradni...

boruska

Stephie:
én csak röhögök a támadónőn. :) Kórház utáni első találkozáskor (már majdnem egy hetes volt a Csibe), közölte, hogy nem fájhat a hasa - holott tök egyértelmű jelei voltak. Tekergett, összehúzta magát sokszor. De nem, ő kicsi még ahhoz, hogy fájjon a hasa. Másnap jött a dokisrác (72-es születésű, így bácsinak nem nevezném), és közölte, hogy simán fájhat a pocak. Jó, hogy egy állásponton vannak... :?
Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy ha sokat alszik, az a bajom, ha keveset, akkor meg az. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy éhen halni nem fog. Ha éhes, úgyis felébred majd. Épp csak a cicim durran szét. :D

Bori!
Még mindig csak azt tudom mondani, hogy okosan döntöttél. Hidd el, néhány hét alatt minden helyrerázódik körülötted is és benned is. És akkor már nem fogsz bepánikolni, ha egyedül maradsz Bercivel. Most kicsit össze kell magad kanalazni, aztán már te is egyre több dolgot tudsz átvállalni a vele való feladatokból. És anyukádéktól meg fogod tudni tanulni a magabiztosságot, és a praktikus fogásokat! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jaj boruska, istenem,akkor már ne pánikolj, látod minden rendben lesz, amugy már ebböl a pár sorból is látszik hogy kicsit nyugodtabb vagy
én is mindíg bőgök

más:
vazze, most meg beindult a tejem, reggelre 1 ciciből 170 gramm, el se akartam hinni,most alszik, tegnap este maeg alig csavartam ki 2 ből 100at.
esti etetés zsófiéknál
odakészítem a tápot, odakészítem a napközben több alkalommal összegyüjtögetett 40-50 gramm tejet, magamat és a gyereket, és egy orán keresztül csak eszünk...
ja és nem kell neki a cumisüveg, éhen fog halni(csak viccelek:)
se a tej, se a táp nem kell cumisüvegből, szarik rá, elalszik ő 90 grammal is, hagyjam békén
nálunk ez azért para, mert (megszámoltam) 9 napja zsinórban 5x eszik 24 ora alatt, és nem jön ki a 1kg testsúlyhoz a 150 gramm kaja/ nap, de hízik, de a kaka kevesebb...
én probáltam többször etetni, de nem megy..
de amiket olvastam, és nóri is írt végre:) hogy ne pánikoljunk, szoptassunk, meg nemtom ki írta, hogy nem muszáj fejni, mert nem áll be ugy a kereslet-kinálat, hát én most annyit fejek, hogy megnézem van e még benne, ha nincs, abbahagyom
csak megint ez az 1 cici-2 cici dilemma..
most az egyiket kiszíta, a másik akkor már félig volt most meg majd kiszakad...
aztán holnap meg majd itt sírok hogy nincs tejem, föl vagyok készülve erre is :?
ezexerint az igény szerinti szoptatás:annyit eszel gyerek, amennyi van...
nálunk ez megy
ha van kiszívja a 170 et, ha nincs akkor a 90 is elég, csak cumisüveget ne dugjak a szájába???

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi!

Mi egyáltalán nem cumisüvegezünk! Ha plusz inni kell, akkor kispohár vagy kiskanál. De nem szokott kelleni. :) Viszont a pocakgyógyszert nagyon ügyesen eszi kiskanállal! :)

És tényleg ne parázz. Mirci gyarapszik, így nagy gond nem lehet! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

boruska : ha a pihenőszékbe van én is állandóan a mellkasát bámulom.....Látod? pedig kurvára nagy tapasztalatom van gyereknevelésben, mégis elég egy ilyen élmény, és máris paragép leszek. Szóval tök érthető a vislekedésed.
stephie

Hétfőn lementünk a dokihoz, mert 1 hete betegek voltunk és péntek este Máté is szipogni kezdett. Doki néni meghallgatta a tüdejét, majd közölte h nem tiszta.
Menjünk be a kórházba egy röntgenre és egy vérvételre.
Kórházban iszonyat nagy fejetlenség. Érkezési sorrend van. 2 rendelésre egy asszisztens jut, aki rohangál egyik helyről a másikra. Egy anyuka és fia voltak előttünk. 2 beteg bent. Az anyuka rendes volt mert látta h pici babával vagyunk így előre engedett, de még így is vagy fél órát vártunk mire bejutottunk.

Doktornő irt egy beutalot a röntgenre. A röntgen viszonylag gyorsan megvolt, csak épp nem volt ember aki leletezne. Igy a felvétellel visszamentünk a doktor nénihez. Megvizsgálta Mátét, majd vártunk az asszisztensre, hogy vegyen vért. Na azt én nem bírtam nézni, apa segédkezett. Ölbe vette Mátét. Az asszisztens először probálta a bal kezét, nem jött vér, megforgatta a tűt, nem jött semmit. Megprobálta a másik kezén is (az erek ugye nem látszottak, csak probálkozott, de ennek hangot is adott). Ott talált vmit, csöpögött a vér. Kérte apát hogy fogja meg a kémcsövet, mert pumpálja a gyerek kezét. Neki elzsibbadt a keze fogja apuka, erre hirtelen elengedett mindent.
Én csak hallgattam amit beszéltek, de ha nézem is kellett volna, vagy esetleg csinálnom, akkor biztos rosszul lettem volna.
Végül a dokinéni megállapította, hogy tüdőgyulladás. Más tűnet nincs, se láz, se egyéb, ezért ez nem az a szokványos megfázásos tűdőgyulladás. Tej került a tüdőbe.
Máté nagyon sokat bukik, van hogy kaja után 1 órával jön vissza a tej. (már az ágyát is megemeltük)

A vér és a röntgen leletért vissza kellett menni kedden, ami szintén ezt támasztotta alá. Este visszamentünk a doktor nénihez. Gyógyszert irt fel és egy egy hörgőtágítót, amit be kell fújni egy csőbe és abból lélegzi be Máté.
Kaptunk sinlacot – ez egy tápszer, ami sűrítésre is jó. Egy kis kanállal kell adni neki evés előtt, hogy segítse a tej könnyebb feldolgozását.

Hát röviden ez van velünk.

Bocs lányok, nagyon reagálni nincs időm(meg azt hiszem minden kérdésre voltak válaszok), mert a kölykök szét szednek. Én nem vagyok olyan ügyi mint Bea, hogy még vacsi és vasalt ruha is van mindennap.

Van ugy hogy egész délelött cipelnem kell a fenekét a fiatal embernek, közben a nagy meg jön, hogy játszunk. Amikor nem tudok vele foglalkozni, szétszedi a lakást. :(
Egész nap cicin lógna Máté. Ezsik majd kiköpi, aztán kiabál hogy éhes még.
Nálunk igy telnek a napok

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Anita! Én beviszem a Kismacskát a fürdőbe pihiszékben és 30-40percet áztatom magam. Gyertyafény,arcmaszk, bőrradír,hajmosás... és hasonló luxus. Látom,h jól van,melegben is van. Pedig kb 2,5 nm a fürdő. :-)Zsófi! Nekem annyira a napi rutin része a szopi,mint a főzés vagy a nagyvécé... Most is itt cummog az ölemben. Régen én is kikészítettem mindent. De most... Ha pisilni kell közben,hát félkézzel felkapom és fél kézzel lehúzom a bugyit. Még kezet is mosok utána! :-)
Vendég

chris: sajnálom hogy ez van :(
Mi amikor megyünk vérvételre, akkor már automatikusan kérem, hogy a fejéből vegyék, hamarabb kész, kevesebb nyomorgatás, sírás

honnan a csudából jöttek rá, hogy tej ment a tüdőbe??
stephie

mondjad még mondjad és jól megkövezünk.....teeeee :wink:
stephie

Kriszti! :cry: Anita! Ezt pont azért írtam,mert így hátha te is megpróbálhatnád!
:D
Vendég

wazze nekem nem olyan hosszú a lában mint Grace Jones-nak, hogy a kádból kilógatva még a pihenőszéket is hintáztassam :D :D
stephie

Kép
stephie

[quote="stephie"]h írta:stephieonnan a csudából jöttek rá, hogy tej ment a tüdőbe??

Mivel nem volt láz, meg egyéb tűnet, sokat bukik, meg gondolom a rtg-nek is más "kinézete" volt.

a fejből való vérvétel számomra még szörnyűbb lenne.
Regi vérvételét is apa aszisztálta végig. Nála a két kezénél, majd a lábánál probálkoztak, végül a lábába kötötték és oda kötötték az infuziót is.

K

bchris

én pont a két kezes, karos kínlódás miatt kértem, mert így a 10 perces tortúrát 2 perc alatt megúsztuk
stephie

Szép napot mindenkinek!

Boruska! Fel a fejjel, hamarosan minden rendben lesz. Erős csajszi vagy te úgyhogy hamar összeszeded magad én tudom :lol:

Chris! Nem hangzik túl jól a doog, de biztos vagyok benne, hogy hamar meggyógyultok. :wink:

Hát mi éjjel nagyon jól aludtunk. Letettem 8-kor majd 1-kor és 5-kor ébredt. Úgy néz ki, hogy bevált az Espumisan (kop-kop). Totál kipihentnek érzem magam, csak a fejés ne lenne. :? Én minden szopi után lefejek, nagyon félek a mellgyuszitól úgyhogy inkább fejek, mert attól megnyugszom és inkább fáradt legyek kicsit, mint ideges... Remélem ilyen babák maradunk :lol: Jah és 3,5 kilós nagyfiúk vagyunk :lol: Most mértem először. 3,3 születtünk, 3,2 jöttünk haza a kórházból vasárnap, tegnap voltunk 1 hetesek. Szerintem az jó gyarapodás bár én nem értem ezeket a testsúlygrammos százalékos izéket :oops: Jah és úgy néz ki, hogy fürcsizni fogunk szeretni :lol: Előtte hiszti van, a vízben minden ok, utána kicsi hiszti majd beájulás cici nélkül :shock: ébredés kb 1 óra múlva evés és megint beájulás... :roll:

Na megyek tvzni amig alszik a kiscsibém.

bellerreni
Eger

Lányok,
egyetértek a szoptass, ne fejjél, mérj állásponttal :wink: mi is ezen vagyunk...

ja és a növekedésről Léna 3710 gr, szépen nő, de jó még rá az 50/56-os ruha is :wink:

mi minden szart összeszedünk, amióta Léna megvan, most épp kötőhártya gyulladásom van :twisted: :twisted: Lilla idén több antibiotikumot szedett, mint eddig összesen :twisted:

kupi van és rendetlenség, ezt estére eltűntetem, reggel kezdődik minden előröl... ahogy bchris írta, Lilla is szétszedi a lakást, én se vagyok topon, hajamról ne beszéljünk...
kosz, csak azért nincs, mert anyuval tegnap kitakarítottunk :roll:

várom a tavaszt

de örülök a két kiscsajomnak :lol:

Bori,
szerintem ez a hazaköltözés jó ötlet volt és innen csak felfelé van. :wink: Tanulj el a szüleidtől mindent, ha van kedved egy-egy apróságot csinálj meg a babázásból is, egy-két hét és szuper anyuci leszel.

Zuzmoo,
szerintem ne borulj ki a rózsaszín leírásokon, mindenhol akad ilyen olyan gond, csak mások vagyunk, máshogy éljük meg és másképp kommunikáljuk vagy egyszerűen csak elfelejtünk beszámolni róla...

KépKép

KépKép
beneildi

Bocsi lányok, hogy most nem reagálok, de tegnap este nálam is mély pont volt az idegeimnek. Megtanultam csöndben zokogni. A párom hiába próbál segíteni, nem tud mert nem tudom mi bajom igazán. A gyerek eddig szép napirendje eléggé tönkre ment, mert állandóan menni kell valahova és mindig időpontra. Ami persze nem igazodik a kajálásokhoz. Nap közben nem is volt semmi gond, mert a kenguruban jókat aludt. Este viszont éhezett és nagy hiszti is volt. Apa nagy nehezen meg tudta nyugtatni 7-re, úgyhogy tegnap nem fürdettünk. 3-ig aludt! A nagy éhezésnél nem volt lefejve tejem, gondoltam szopiztatom, hátha. Hát inkább éhen halt volna, mint hogy szopizzon. Pedig néha olyan kis ügyes és kitartó. Szóval itt eltört a mécses nálam, hogy ez lenne az egyetlen dolog, amit csak én tudok megadni neki és ez meg nem kell. Néha azt érzem, hogy neki tök mindegy hogy ki ad kaját, mindig éppen azt szereti. Pedig azt hittem, hogy legalább ő imádni fogja az anyukáját, de még megnyugtatni is a párom tudta tegnap. Szóval néha azt érzem hogy felesleges vagyok. A páromnak mondtam legutóbb, hogy kezdje el fürdetni, hogy ne féljen tőle. Erre a párom karjában jobban szeret fürödni, nincs az az ordítás mint nálam. Szóval ez volt a nagy zokogásom oka. A gyerekem nem szeret engem (mondjuk én sem szeretném magam amilyen idegbeteg tudok vele lenni.). :( Most megint depi vagyok és éjszaka már megint hallucináltam. Elegem van már magamból. Bocsi a panaszáradatért most megyek. A hétvégén ráadásul még megyünk is a nagyszülőkhöz haza, szóval megint megkavarodik minden.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita!

Én is olvastam a Gripe w-s hsz-ed , csak tudom, hogy 1 hónapos kortól ajánlott, így még várok 1 hetet, ha egyáltalán veszek, mert ha adtam valami, ha nem, kb ugyanannyi idő alatt nyugodott meg a kis Gombócka.
Nem azért gombócka, mert dagi, hanem mert mindig összerántja magát kis gombócba, amikor fáj a poci.
Tök jó, hogy nem apadt el a tejecskéd!!!

Ma én is megtapasztaltam milyen, amikor ereszt a cici.
Tegnap egyszerre mindig csak egyből evett D., de azon is hamar elájult, így a másikban csak gyűlt és hajnalra túltelítődött.
Kénytelen voltam életemben másodszor lefejni a tejet, pedig én sem vagyok híve.

Egyébként ezt az egészséges irigykedést még megértem, hogy a másik jól tejel, meg el tud intézni 2 gyerek mellett mindent stb, de kicsit erős ezért utálni bárkit is.
Ennyi erővel mindenki találhatna okot, hogy miért utálja a másikat. Nem hiszem, hogy rosszul kéne éreznie magát annak, akinek van bőségesen teje.
Én is reklamálhatnék, hogy egyből egy 6 kilós "súlyzóhoz" kellett hozzászoknom és egy hétig hasogatott a hátam minden egyes alkalommal, amikor felemeltem, ráadásul nem is lehetett volna nehezet emelnem a csaszi miatt, de pont leszartam, mert akkor meg hogy lássam el? Nem tudom belerakni a kendőbe bölcsőtartásban, mert úgy összehajtogatódik, hogy rossz nézni.
Ugye nem vagyok valami magas, Ő viszont hosszú.
De hát evvan. Keresek más megoldást és kész.

Bchris!
Dominak is tök lila még a kezecskéje a sok szurkálástól, pedig már 2 hete, hogy megböködték. Én sem bírtam volna nézni bőgés nélkül, pedig egy boncolást mondjuk simán végignézek, de az én gyerekemet ne szadizza senki.
Remélem hatásos lesz a gyógyszer!

Mi ma vagyunk 3 hetesek, majd este fürcsi előtt lemázsálom őkelmét.

ildi!
kötőhártya gyulladás :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Reni!
Ügyik vagytok! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok

Mi ez a depis hangulat? Tessék szépen a jóra gondolni.

Vicky: hogy a viharba ne szeretne téged a lánykád. Hogy gondolhatsz ilyen.

Tej téma: nekem sem tudom mennyi van. Ha lefejem, akkor a következő etetésnél mindig azt hiszem, hogy nincs elég neki.

Tényleg ti egy ciciből etettek, vagy kettőből? Ha egyből akkor a másikat hagyjátok? Bocsi a hülye kérdéseimért.

Kattkatnak igaza van. Lehetne nem szeretni a másikat, de mindannyian mások vagyunk. Másként viseltük a terhességet, más volt a szülés, miért lennének egyformák a gyerekek, meg a szoptatás. Akkor nagyon nem lenne jó az egész világ szerintem., ha minden egyformán működne.

Tápszer ügyben Nórival vagyok egy véleményen. Én sem emlékszem, hogy azon nőttem fel és még is itt vagyok. Sőt én anyatejet csak hírből hallottam. Na és, megvagyok meg eddig mindenki felnőtt rajta. Nem lesz attól kevesebb egy nő, hogy nem tud szoptatni. Ezért ne legyetek elkeseredve.

Alvás-nem alvás: Nem biztos, hogy a most jól alvó babák két hét múlva is ilyen jól fognak aludni. Mi rá a biztosíték? Nálunk is egyszer ilyen-egyszer olyan. Hol alszik-hol nem.

Szóval fel a fejjel mindenkinek, aki rossz hangulatban van. Nemsokára jön a jó idő, az is sokat fog segíteni. :wink:

Nóri: akartam már kérdezni, hogy halad a házatok? Mikor költöztök?
Vendég

mi ált-ban 2 óránként eszünk.
Fejni skkor fejek ha nagyon feszül. (Regivel fejten aztán a szivem szakadt meg mikor ki kellett dobni)

tegnap megitattam Regivel amit lefejtem. És ma már nem is köhög a gyerköc. Lehet h jot tett neki. :shock:

Máté ált-ban cicin alszik be
A kendőt még mindig nem tudom rendesen megkötni.

Regire akkor jön mindig a pisilhetnék, mikor etetek. Én őt szoktam 1 kézzel a wc-re segiteni.

Nóri! kivi leszek majd a tortádra. :wink:

Kriszti

bchris

Vicky,
dehogy nem szeret Barbus :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ok, Katkat igazad van, kicsit túlzás volt (bár mostanában csak túlzásokban élek :D)

Nóri: jogos amit írtál, próbálok túllépni dolgokon, néha megy, néha nem

Védőnő: azóta se talált be. Immár bő 1 hónapja nem is láttuk. Ez azért érdekes, mert állítólag 1 hónaposan a kiskönyve szerint mérni szokták őket. Bulcsú meg már 2 hónapos. Nem baj, nem is hiányolom a védőnőt. Viszont gyerekorvost váltottunk. Volt egy komoly zűr a tápszerrel (na akkor kevésbé voltam jóban magammal, mert saját hibámnak éreztem, hogy annyira szenved a babó) és a doki néni csak leintett: első gyerekes anyuka, túlaggódja a dolgot. Aztán kiderült, hogy mégse. Hörrr. :twisted: Nem is kell még egyszer aggódó képemet látnia. Találtam egy gyerekorvost, aki meghallgat, aki legalább úgy tesz, hogy megérti aggodalmaimat. És Bulcsú baba újra békés, nem üvölti át a napokat. Hát persze, hogy aggódtam, mikor a nap 24 órájából 16-ot átüvöltött a ded.

Beszéltem szülésznővel, ő is azt mondja nem csodálja, hogy így jártunk. Akiknél gyomormosással indítottak, azok így jártak. A babának olyan negatív élménnyel indult az orális érintkezés, hogy egyszerűen nem hajlandók enni. Ahhoz, hogy egyen, nem tesz meg semmit, ergo ha táplálni akarod szó szerint meg kell tömni. És ez már 2 hónapja tart. Maratoni étkezéseink vannak: minimum 1 óra mire a 80-100-akat belediktálom. (és Bulcsú itt majdnem a legidősebb!!!). De nem ritka a 2- 2,5 órás etetés sem. Nyomorult. Próbálom tömni, aztán bukik, de iszonyat sokat, aztán csuklik aztán beájul. Kb 10 percet alszik, mert kezdődik az egész elölről. Rémálom. Néha úgy érzem, sose lesz ennek vége. És rettegek, hogy ne legyen ettől nyomorult léleknek semmi hosszú távú komoly baja az étkezéssel.

zarja

sziasztok anyucik
Ebben a hóban is viszitek a pindikéket csavarogni?????

Kép
bettike830

Eszter!
Nekünk az egy hónapos mérésekre be kell mennünk a védőnőhöz. Nem is értem a tieteket... :? De akkor tényleg ennyit róla... Az még a mienknél is gázosabb... :D

Amúgy az elmúlt este nekem sem volt egyszerű. Telefonon beszéltem anyukámmal és szegény csak azt hallgatta, ahogy sírok, mert kezdtem idegileg kibukni. De aztán megnyugtatott kicsit, és így, hogy Csibe elég sokat aludt - és hagyott engem is aludni - egész másképp láttam a világot reggel.Szóval van abban valami, hogy annyit kell aludni, amennyit csak lehet!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky: megértelek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.03.11 13:50-kor.

zarja

Sziasztok,

na jól elkiabáltam, hogy Kitti hétfőn átaludta az éjszakát, mert kedd éjjel 2-2,5 óránként kelt fel cserébe. Most viszont megint jól aludt, mert a 9 órai kaja után csak 2-kor és reggel 7-kor kelt, úgyhoy van remény a jó alvásra... :) Ez mondjuk valszeg annak is köszönhető, hogy tegnap este 100-at vert be a gyermek... magam is jól meglepődtem, de hát ha éhes, had egyen... holnap este lesz pucér mérlegelés... kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz az annyi.
Múlthéten pénteken 2800 volt a kis drágám, de ma reggel (ruhástól) kajcsi előtt 3150 volt... ja és már van egy kis hurka a combiján... :)

Bori,
remélem mielőbb rendbe jössz, nekem is volt egy ilyen időszakom, de szerencsére nekem is itt volt anyuám, és viszonylag gyorsan túl lettem rajta. A lényeg, hogy próbálj meg minél több időt a picivel tölteni, semmi mással ne foglalkozz (szuszáááá), csak gyönyörködj Berciben... és ha valami nem megy, ott van anyukád, és segít.
Szupi anyuka vagy ezt ne feledd... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lányok!
Csak ajánlani szeretnék egy honlapot:

http://www.tisztaelet.com

Akit érdekel, kukkantsa meg!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi lányok, megpróbálok megnyugodni. Ma egész nyugodt napunk van eddig. Azt hiszem az a gond, hogy nagyon elbíztam magam mert Barbus olyan jó kislány volt. Már kezdtem megszokni a napirendet és nem jól viselem hogy pár napja nincs a napirendje fölött hatalmam. Így kicsúsztak a dolgok a kezemből. Azt hiszem ez a gond igazából.

zarja: Azt hiszem jobb lesz nálunk is a helyzet, ha Barbus megtanul célzottan mosolyogni. Akkor azt érezném hogy kommunikál velem és nem csak a sírással. Már alig várom hogy odabújjon hozzám és ez nyugtassa meg és így aludjon el. Akkor azt érezném hogy szüksége van rám.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Barbusnak szüksége van rád. Mégha úgy nem is tudja kifejezni. Persze neki tök mindegy ki emeli fel ha fáj valami ki eteti meg ha éhes, de a te tested jelent neki a legtöbbet. Mégha még most nem is tud rád mosolyogni.

Tudod: vér a véremből hús a húsomból. És a vér nem hazudik.

zarja

zarja: Igazad van, azt hiszem ezért is esett olyan rosszul a szülés után hogy vége a terhességemnek. Hiányzott az én kis porontyom a pocakomból. Akkor még csak az enyém volt, de meg kell tanulnom átengedni másoknak. Nem sajátíthatom ki magamnak. Attól még szeretni fog, hogy másokat is. Ugye? Remélem. Mi lesz itt később, mikor már "kirepül". A kamasz korába bele fogok halni. Csinálnom kell még egy gyereket akire majd rátelepedhetek. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Kriszti!

Beszéltem a doktornőnkkel. Ő mondta, hogy most nagyon gyakori a tej miatti tüdőgyuszi, de akkor köhögnie is kellett néha Máténak. Kicsit aggódtam, mert Noé is bukik és félrenyeli a spriccelő tejet, és folyik az orra egy hete. Doki meg mondta, hogy ez nem tüdőgyula (nálunk) hanem a reflux miatt irritálja az orrát a tej. És amíg bukik, jobb nem lesz. Szerinte viszont anyatejes babának jobb a Nutriton, mint a Sinlac, mert állítólag az tiszta szentjánoskenyér kivonat, nem tápszer. Ma veszek meg ki is próbálom, hátha. Olvastam jót is, rosszat is. Remélem hat, mert úgy sajnálom szegényt. És ez a tüdőgyuszi para most nem kellene nekem! :roll:

Napirend: huh. Ismét kényes téma, DE. Basszus miért "várjátok" hogy egy 1-2hónapos babának napirendje legyen? Meg hogy hányszor eszik egy nap? Hát nekem fingom nincs. Nagyjából se. Azt sem tudom, mikor evett legutóbb. Illetve azt kb tudom. De SOHA nem nézem az órát, hogy etessem-e vagy sem. Ha éhes, kap enni. Ha nem éhes, úgysem kell neki. Nem keltem kaja miatt és nem nyugtatom mással, ha netán csak fél óra telt el a legutóbbi kaja óta.
26éves vagyok és van, hogy reggel 7-kor reggelizek, de olyan is, hogy csak délben eszem először. Egyik nap 22-kor lefekszem, másnap fél1-ig vagyok fent.
Ok, pár éves gyereknél jó ha van rendszer. Többek közt ezért is szeretem a bölcsit. De ezek nagyon picike babák. Én azt mondom, ha fél éves korára van valami ritmus, az már jó! Nem órát akarunk állítani hozzájuk!!! Mi van, ha egyik nap 5-ször eszik, másnap meg 15ször? Mi van, ha egyik nap átalussza az egész napot, másnap meg kukorékol? SEMMI!!!! Lányok, ne agyaljatok. Az jó lesz a pasiknak! :lol: Csak éljetek úgy, ahogy természetes. Ne Ti alkalmazkodjatok a babához, de őt se idomítsátok semmire. Hetek-hónapok-évek alatt beáll egy olyan állapot, amit családnak lehet nevezni. Nem csak egy párnak egy babával. Nem úgy van, hogy van a gyerek, meg a szülei. Ti együtt vagytok.

Viki!

Jelenleg Barbusnak senki másra nincs szüksége, csak Rád. De ha kattogsz és idegeskedsz, akkor két perc alatt lecserél egy nyugisabb alakra! Nem kell a cicid? Hát akkor ne adj neki! Add a párodnak, játsszon ő vele! Hátha ő értékeli! :lol:
Vendég

Nekünk sincs napirendünk :wink: de én már annak is örülnék, ha a gyerekek nem kapnák el tőlem ezt a szemnyavalyát :roll:
Nóri a szívemből írtál :lol:

Eszter,
1hósan nekünk is menni kell a védő-doktor nénihez, itt nálunk tegnap mázsálták-vizsgálták Lénát, 1-3-6-12 hósan ugyanis kötelező a státuszvizsgálat, 2-3-4 hósan oltásra kell mennetek. Az jó, ha valakinek házhoz mennek, itt nem divat, a doki néni csak a beteg gyerekekhez jár ki, a védőnőtől meg okosabb nem leszek :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! Én nem is tudtam, hogy 1 hónaposan méregetik őket. Egyik nap nagyon megborultam (természetesen az etetésen) bőgve hívtam barátnőt. Jött, összeszedett, és csodálkozott, hogy Bulcsú baba hogy viselkedik. HOgy ez nem normális. Én szipogva közöltem, hogy mondtam doktor néninek is, de ő leintett azzal, hogy első gyermekes anyuka, túlaggódja. Azt mondta, ő már felnevelt 2 gyermeket, és neki sem tetszik. Elvitt a saját gyermekorvosukhoz: odafele kíváncsiságból belenézett a kiskönyvbe, kérdi: ez miért nincs kitöltve - mutat az 1 hós oldalra. HOnnét tudjam én aztat - mondtam és ezzel a lendülettel lecseréltem a gyerekorvosunkat. A védőnőt meg juszt se hívom fel. Eddig se sokat segített, meg is beszéltük a Zsoltival, hogy ha jön, jön, ha beszél, akkor beszél, ha megy megy. Nem oszt nem szoroz. Így hagytam a csudába az egészet, hiszen már rég elmúlt 1 hónapos Bulcsú. Kíváncsi vagyok, hogy 3 hónapos mérésnél megjelenik e?

zarja

Kész a borsózöld nyújtható fondant Luca tortájára. Erre majd tavaszi színű gumicukrokat és marcipán izéket ragasztok. Vagy más csicsát. Belül meg puncsos lesz, hogy szép színei legyenek... :D
Vendég

Nóri én kinyitottam az ablakot,repülhet a torta....

Olyan jól fogalmazol!!!

Kép
Kép
szintus

zarja! a mérésre nálunk, nekünk kell vinni a babát, nem hozzánk jönnek... meg az oltásokra is mi megyünk, nem hozzánk jönnek..nálatok nem így van???

Kép
Kép
ronci

Nekem nem mondott semmit a védőnő. Se azt hogy menjek se azt hogy jön. :roll:
Mikor kéne menni? És neki sem tűnt fel, hogy nem mentünk?
Nem értem.

Jaj, most is áll a hátamon a szőr. Zsolti most töltött le a fiainak egy oktató filmet, Megnéztük... Heroinosok a mai magyar valóságban a pesti éjszakában. Dokumentumfilm. A csaj kihordott 2 - egyébként egészséges - terhességet heroinozás (szipu stb) közepette. És ki van akadva, hogy elvették a gyerekeket tőle és meg se nézheti. Gyerekek: azok a csecsemők úgy születtek, hogy heroinfüggők voltak!!! És úgy kezdték az életet, hogy megvonták tőlük a heroint! Az ám a durva! Szerencsétlen gyerekek! És az a nyomorult család, aki ezeket a gyermekeket nevelte. A mi kínlódásunk sehol sincs ahhoz, amit ők élhettek át. A gyerekek gondolom napi 24 órát bőgtek, nemcsak az éhség, hasfájás, hanem a heroinmegvonás miatt is. 2004-es a dokumentumfilm, tehát ezek a gyerekek most iskolába járhatnak... Úristen! Rájöttem, én hisztizem túl az én jelenem.

zarja

nóri: Az a baj a Barbus napirendjével, hogy már volt neki. Nem gondoltam volna hogy ilyen pici babánál már kialakulhat ilyen, de volt. És most meg látom hogy összekavarodtak a dolgok és ideges miatta ő is és én is. Ha egyáltalán nem lett volna rendszer a kajálásaiban, akkor még nem várnám. Te honnan tudod hogy a gyerek biztosan éhes, amikor sír? Csak azért kérdezem, mert nálam volt olyan, hogy állandóan etettem amikor sírt és jól meg is fájdult a pocakja miatta. Azóta én írogatom mikor mennyit adtam neki enni és 2,5 óránál hamarabb nem kap. Akármikor képes lenne enni és akármennyit. És mivel én ugye nem szoptatom, ezért a szervezetem nem mondja meg mikor mennyit kéne ennie. Nem úgy termeli a tejet (nincs annyi) a cicim és így szerintem nem olyan nehéz túletetni. Párom biztos szeretné a cicimet, de ő meg nem kap, mert olyankor persze biztosan folyik belőle a tej. Mikor nem kéne. :) Várjuk a Luca tortájáról a képet.

zarja: A heroinos babák anyukájával (bár én nem nevezném így őket) nem írom inkább le hogy mit csinálnék.
vicky79
Budapest III. kerület

Hason altatás: Kakti még a múltkoriban írta, hogy Lilit hasra tették és végigaludta az éjszakát. Hát az elmúlt éjszaka én is hasra tettem Lénát, aztán 7 órát aludt egyhuzamban, sőt nap közben is hasra tettem le, és olyan jókat alszik...csak ugye mindenhol azt olvasni, hogy nem kéne hasra tenni őket...Ti hogy altatjátok? Hason meritek?
Most altassam háton, csak azért, mert nem javasolják a hason fektetést? De úgy meg csak fél órákat alszik, meg közben nyög, meg kalimpál, hason meg mozdulatlanul, mélyen alszik.

BCG oltás: néztem tegnap a BCG oltás helyét, de SEMMI nem látszik, azt sem tudom hova adhatták be neki, talán a bal vállába (ezt olvastam valahol), de nem látszik a helye...akkor most újra be kell oltani?

Ronci, Brendonban még nem néztem, de akkor a hétvégén elmegyünk felderíteni!

Nóri! A kismarosi ortopéd doki elérhetőségét tudod? Vagy van honlapja?

Anita, nálam is ez van, hogyha ébren van éjjel, azért nem alszom, ha meg alszik, akkor meg azért, hogy mikor kel már fel :)

Kismaki, ha csak az egyik cicit eszi ki, akkor én hagyom a másikat úgy ahogy van. Legközelebb meg ezzel kezdem.
lara

lara: Barbus is sokkal jobban alszik hason, mi úgy szoktuk hogy letesszük a hátára és ha nem akar aludni akkor átfordítjuk a hasára. Így a cumija sem esik ki olyan hamar. Csak egy bajom van a hason altatással, hogy lejött Barbus térdéről a bőr. Állandóan mászna arrébb és ledörzsöli a rugiban vagy a hálózsákban a térde. Nem tudom mit lehetne tenni ellene. A másik fórumon az egyik csajsziéknál is be kell adni újra a gyereknek a bcg oltást. De előtte valamit meg kellett neki nézni (talán vérvétellel). De a fia már 3 hónapos. Addigra nálatok is lehet még heg. Én már nem emlékszem hogy mikor látszódott először, egyszer csak ott volt. Már olyan mint egy pattanás.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Tudom, hogy szar, ha felborul a napirend, csakhogy ez még nem az volt. Illetve lehetett egyfajta mintázat, főleg ha egyformák a napjaitok. De egy front, egy elcsúszott etetés, egy nap kakimentesség simán boríthatja még az egészet. Ha működik, örülj. Ha borul, vedd úgy, hogy az a természetes és nem ér csalódás.
Onnan tudom, hogy éhes, hogy (nekem nem szokott sírni) ha megsimizem az arcát, tátog felé. Meg idegesen hörög és fújtat. Nagyon cuki.

Lara!

Valami miatt belassult a net itthon, szóval nem tudok rákeresni, de Boldogasszony Háza Dr. Fejérdi Gábor a doki. Én gyerekkorom óta ismerem. Neki is van vagy 6 gyereke és elég jó a szakmában!!!
Hason altatok. Soha semmi olyat nem hallottam, hogy nem szabad. A háton alvást viszont tutira nem szabad! A bölcsőhalál kockázatát is sokszorosára növeli. Illetve a feje is deformálódhat. Szóval hason altatok! Pont! :lol:

BCG-nek még nem kell látszani. Lucának is később látszott. 4hós korában meg nagy gennyes kelés lett belőle és kifakadt. Nem úgy, mint egy pattanás, hanem gusztustalan volt. Vagy fél liter genny jött ki belőle! Fujjjjjjj
Vendég

Elaludt a drágám, pedig lassan fürdetni kellene :roll: Várok még hátha felébred és nem nekem kell ébreszteni.

Oltás, eddig még én sem találkoztam vele, de majd most megfigyelem fürcsinél. Mondjuk a doktornéni azt mondta, hogy majd ő tanácsadáson nézi minden hónapban és ha 3 hónapos koráig nem látszik akkor kell újra beadni.

Rábeszéltetek, hogy ne várjak áprilisig a látogatókkal. :roll: Jó egyenlőre csak a közvetlen közeli családtagok, meg két barátnőm jöhet ők is majd csak hétvégén. Addig még erősödünk.

Nyekergés van úgyhogy megyek...

További szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Reni!
Nekünk is volt már, hogy fürcsiidőben aludt, mint a mormota. Én kivittem úgy, ahogy volt a fürdőbe. A vetkőztetésnél felébredt, de végig félkómában volt. Az öltözésnél ébredt fel igazából.

Ja! Lara!
Hason alszunk. Szinte mindig. Ha az oldalára teszem le (hátára sosem), akkor vagy addig mocorog, míg a hátára fordul (hiába van megtámasztva), vagy elkezd nyöszörögni. Akkor a hasára fordítom, és alszik szépen tovább.
És nekünk nem dörzsölődik ki a térde. Mondjuk naponta 2x testápolózzuk, mert rettenetesen száraz volt a bőre, így a krémezés már reggeli és esti rutinfeladat.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

1kezes vagyok

kakti, mivel testápolózzátok a kiscsajt :?: (csak infó gyűjtés)

nekünk sem látszik a bcg

viki, ne keseregj, hogy nem szeret barbus!
másik fórumon meg épp ez a téma, hogy a 8,9,10,11 hós gyerekeik oly szinten anyásak, hogy ha anyuka kikerül a látótérből, nincs az az isten, aki megvigasztalná a picit
szóval ne aggódj emiatt!
most még többnyire csak arra vagyunk jók, hogy kielégítsük az elsődleges biológiai szükségleteiket

mi is legtöbbször hason horpasztunk

5720 grammot mértünk fürdetésnél :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Nem jött be az arckrém?krém: én Babe urea testápolót használok tapasztalat szerint ez a legjobbJuci! Milyen a dokinéni?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?