Hétfőn lementünk a dokihoz, mert 1 hete betegek voltunk és péntek este Máté is szipogni kezdett. Doki néni meghallgatta a tüdejét, majd közölte h nem tiszta.
Menjünk be a kórházba egy röntgenre és egy vérvételre.
Kórházban iszonyat nagy fejetlenség. Érkezési sorrend van. 2 rendelésre egy asszisztens jut, aki rohangál egyik helyről a másikra. Egy anyuka és fia voltak előttünk. 2 beteg bent. Az anyuka rendes volt mert látta h pici babával vagyunk így előre engedett, de még így is vagy fél órát vártunk mire bejutottunk.
Doktornő irt egy beutalot a röntgenre. A röntgen viszonylag gyorsan megvolt, csak épp nem volt ember aki leletezne. Igy a felvétellel visszamentünk a doktor nénihez. Megvizsgálta Mátét, majd vártunk az asszisztensre, hogy vegyen vért. Na azt én nem bírtam nézni, apa segédkezett. Ölbe vette Mátét. Az asszisztens először probálta a bal kezét, nem jött vér, megforgatta a tűt, nem jött semmit. Megprobálta a másik kezén is (az erek ugye nem látszottak, csak probálkozott, de ennek hangot is adott). Ott talált vmit, csöpögött a vér. Kérte apát hogy fogja meg a kémcsövet, mert pumpálja a gyerek kezét. Neki elzsibbadt a keze fogja apuka, erre hirtelen elengedett mindent.
Én csak hallgattam amit beszéltek, de ha nézem is kellett volna, vagy esetleg csinálnom, akkor biztos rosszul lettem volna.
Végül a dokinéni megállapította, hogy tüdőgyulladás. Más tűnet nincs, se láz, se egyéb, ezért ez nem az a szokványos megfázásos tűdőgyulladás. Tej került a tüdőbe.
Máté nagyon sokat bukik, van hogy kaja után 1 órával jön vissza a tej. (már az ágyát is megemeltük)
A vér és a röntgen leletért vissza kellett menni kedden, ami szintén ezt támasztotta alá. Este visszamentünk a doktor nénihez. Gyógyszert irt fel és egy egy hörgőtágítót, amit be kell fújni egy csőbe és abból lélegzi be Máté.
Kaptunk sinlacot – ez egy tápszer, ami sűrítésre is jó. Egy kis kanállal kell adni neki evés előtt, hogy segítse a tej könnyebb feldolgozását.
Hát röviden ez van velünk.
Bocs lányok, nagyon reagálni nincs időm(meg azt hiszem minden kérdésre voltak válaszok), mert a kölykök szét szednek. Én nem vagyok olyan ügyi mint Bea, hogy még vacsi és vasalt ruha is van mindennap.
Van ugy hogy egész délelött cipelnem kell a fenekét a fiatal embernek, közben a nagy meg jön, hogy játszunk. Amikor nem tudok vele foglalkozni, szétszedi a lakást.
Egész nap cicin lógna Máté. Ezsik majd kiköpi, aztán kiabál hogy éhes még.
Nálunk igy telnek a napok