Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány: és nagyon tetszik önálló, gmailos babás weboldal.
Gratulálok hozzá! :-)

KépKép
charlott

Szia Charlott:) Nekem okés lett a cukrom..Neked kitartást! Margit kórházas emberről itt nem tudok, de a barátnőm ott fog szülni júliusban így ha esetleg kérdésed van tudom továbbítani.

Csöplány: nagyon jó hír, hogy hazajöhet a párod!!!! És gartula az esküvőhöz! :D Nem tudom mennyire vesztitek komolyan a ruházatot, gondolom esküvői ruhában nem annyira gondolkodsz. De azért kismama terhes ruhát is találtam 10.000-ért az egyik kismamaboltban, még itt ajánlották a fórumon a helyet:
http://christinamoda.hu/kismama.php

Mayday, nem vagy bunkó..nekem sincs sokszor sok emberhez hangulatom..ne érezd magad emiatt rosszul. És igen...jó hogy az álmok csak a tudatalatti kiürítése :D
Fejfájáshoz kitartást!!!!! nem tudom mennyi időd van de egy jó szunya segíthet.

Amúgy most én is olyan szarul lettem...elfogott egy hőhullám, majd' összeestem és remegtem...aztán gyorsan benyomtam pár cukros dolgot és jobban lettem.... lehet leszarom a kilókat és inkább eszem, majd együtt leadjuk a felesleget a védőnő meg nem érdekel mert azért ez most durva volt....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Örülök hogy akkor egész jól bírod ezt a diétát.Én is olyan vagyok hogy nehezen tudok parancsolni magamnak.Sose sikerült fogyókúráznom se.A legtöbb amit tudtam csinálni az két nap volt és ott feladtam! :lol: Minden tiszteletem az ilyeneké akik képesek ezt végigcsinálni,és ilyen jól tudják magukat türtőztetni.
Ugyan már,régi tag vagy te itt,csak mostanában keveset vagy.Én emlékszem rád :wink: Régi tagnak mindig van itt helye!
Köszi a gmail-es gratulációt.Csajokkal találtuk ki,hogy így aki szégyenlősebb és nem szivesen tesz ki ide magáról pocakfotót,meg alapból magáról se semmit,vagy olyan kérdése van amit ide nem tenne fel.Vagy bármit amit szeretnél ide el tudod küldeni és meg tudod velünk osztani.így mégiscsak kicsit személyesebb,családiasabb a csapat! :D Te is nyugodtan küldhetsz bármit,akár babaholmikról is képet,vagy a babaszobáról is akár.Minket minden érdekel! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu:hát tényleg nem éri meg akkor a kilókkal foglalkozni ha ilyen rosszul leszel.Lesz időd majd szülés után mindezt leadni.Védőnő meg bekaphatja :P :lol: Ennyit nem ér az egész.Meg ha te jól érzed magad és alapból nincs semmi egészségügyi következménye a kilóknak akkor nem értem mi ez a para a dolog körül. :?

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu és Csöpplány: fogyókúrázni nem szabad! Csak kevesebb cukrot és szénhidrátot vigyetek be a szervezetekbe. Nekem pl:naponta 6-szor kell étkeznem, jóformán egész nap eszek valamit. Ez lehet sajt, túró, hús bármilyen mennyiségben.

Remélem tudtam segíteni!

KépKép
charlott

Charlott:én nem fogyókúrázom,csak írtam hogy sose tudtam!Eddig 6 kilónál tartok hízásban,sztem ez nem sok.Meg igazából sose izgattak a kilóim :lol: Most is vaniliás pudingot eszek.Mindig azt eszem amit megkívánok.
Igen,hallottam hogy sokszor kell ennetek nektek.Azért kicsit rossz hogy meg van mondva hogy hányszor kell enned.Nem rossz? :?

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu:köszi a linket.Megnéztem.Nem szeretnék ruhát venni,mert össz-vissz 10 perces lesz a szertartás.Ez ilyen ingyenes dolog.a mi önkormányzatunk segít így azoknak akiknek nincs pénzük az esküvőre,vagy akik az apasági körüli perpatvar miatt inkább ezt választják.A lényeg hogy csak mi és két tanú lesz jelen. ha vendégek is lennének akkor már terembérletet kellene fizetni ami 10000 ft.Van egy fehér farmernadrágom ami még rámjön.Felveszek hozzá egy elegánsabb felsőt,meg egy fehér kising(bár azt nem tudom már összegombolni :lol: ).Szerintem ennyi lesz.Mondhatnánk hogy olyan kikényszerített esküvő lesz ez.A lényeg hogy a papír meglegyen róla.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöplány, én sem értem..az elején mondta a védőnő hogy max 10 kiló egész terhesség alatt..múltkor (február 15) voltam +11 kilónál..gondolom most már olyan 12-13 körül lehetek....Szóval szülésre a 15-18 kiló néz ki sajna..de annyira rajtam nem látszik..kicsit husibb lettem de férjemnek tetszik..nekem már kevésbé, de nincs szívem sem magam sem a babámat kínozni.
Mondjuk a dokim jobb fej ő azt mondta 15 kiló szülésig abban állapodjuk meg. Majd max hazudok :D :D

charlott: és azt már tudjátok kisfiú vagy lány? Jajj de jó hogy berendezitek a gyerekszobát...félő nekünk csak ez április közepére marad....de sebaj ami késik nem múlik. Ha lesz kedved az eredményről a gmailre tehetnél fel képeket..imádom legeltetni a szemem az ilyen dolgokon :D :D
Szülés kapcsán meg gyere nyugodtan nálunk is már ez a téma..bár én igaz kicsit a fájdalomtól félek, de inkább izgatott vagyok és fel vagyok pörögve a témától..már nagyon várom :D Mondom most :D
De leginkább azt várom hogy megsimerjük a fiúnkat úgy igazán, szemtől szembe..felemlő érzés lehet mikor egyszer csak odapakolnak egy mázos sírós szuszogó gyereket a pocakodra... :D :D Már most kalapál a szívem :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Csöplány, értem. Az önkormányzaton mi így voltunk 2en + 2 tanú
Akkor még rámjött az összes ruhám, így egy nyári fehér, szürkerózsás mintás ruhát vettem fel..szóval arra mi sem gyúrtunk rá de azért a lehetőségekhez képest kiöltöztünk..egymásnak :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu: fiút várunk, hétvégén megyünk 4D UH-ra, akkor többet fogunk róla tudni. Már nagyon várjuk!
A gyerekszoba berendezésével én még vártam volna, de párom kijelentette, hogy most vagy soha! Mivel ő tud csak bútorkat emelgetni és rendezkedni, így ő a parancsnok! :-) Majd teszek fel képeket midenképpen!
Szüléstől azért tartok, mert ismeretlen dolog és fájdalommal is jár. Kérdés, hogy bírni fogom-e fizikálisan ezt az egészet, ha hosszúra nyúlik?
Ami másik, hogy tényleg nagy izgalomban tart az az érzés, hogy egy emberkét odaadnak nekem és valami megváltozik....

KépKép
charlott

Charlott, Húúú, akkor majd a 4D-ről is kérünk beszámolót :D Hogy bírtátok eddig? December óta nem láttátok? Mi is december elején voltunk utána február végén..már nagyon szenvedtem hoyg láthassam kicsit.

Én az ismeretlentől való félelmet a sok olvasással próbálom leküzdeni de néha balul sül el ha épp olyat olvasok ami jobban elrémiszt :? ..de zömében megnyugtat az utánaolvasás

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Képzeljétek a párom hamarabb végzett és bejött értem, hogy ne kelljen busszal szenvednem hazafelé :-)

Barbazso - amit eddig szedtem gyógyszert, azt szedem továbbra is, csak azt hagytam el, amit most kedden írt fel újat. Remélem nem lesz gond...

Elől gombolós hálóinget néztem több helyen is, de vagy nagyon vékony volt, szinte átlátszó, vagy nagyon vacak anyagból. Azért is kérdeztem, hátha tudtok jó boltot :-)

Csöpplány - szuper, hogy a párodat hazaengedik és gratulálok az esküvőhöz :-)
Hogy tudtad elintézni, hogy ilyen gyorsan kapjatok időpontot? Nálunk ki kéne várni a 30 napot, most azon gondolkozunk, hogy másik kerületben próbálkozunk.

Zsu - ne foglalkozz semmivel, érezd jól magad, akkor a baba is jól érzi magát. Aztán majd foglalkozunk a feles kilókkal. Remélem a szoptatás alatt is lemegy majd pár kiló.

Anita - engem is érdekelne, hogy mit lehet elrontani a szoptatásnál. Kérlek oszd meg velünk, hogy ne kövessük el ezt a hibát. Köszi.

Charlotte - részvétem a diéta miatt.
Én nem tudom eldönteni, hogy félek-e a szüléstől, de az biztos, hogy próbáltam megnézni videókat, de még fél percig sem bírom.
Szóval valószínűleg még nem készültem fel rá...
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csigaby küldtem privit!

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt Kismamik!

Jó sokat írtatok, úgy látom délután is érdemes benéznem néha, mert inkább akkor értek rá.
Tegnap végül beküzdöttem magamat a belvárosba, és csodák csodájára átadták a helyet a villamoson :D Sőt egyből ketten is felugrottak. Olyan jól esett :D De persze a tömegben engem is majdnem fellöktek amúgy :x
Most csak gyorsan írok pár dolgot, mert megyünk 10-re párommal fogorvoshoz, így sietnem kell készülni.

Csigaby, a kompressziós harisnyát én a 11. kerületben vettem a Savoya parkban van egy gyógyászati kellékes bolt, ahol vérnyomásmérőt meg ilyeneket árulnak, és ott ajánlotta az eladó ezt lábvizesedésre. Szerinte milyen helyeken kapható, vagy esetleg gyógyszertárakban, én is még utána nézek, mert vennék még, és esetleg jó lenne olcsóbban szerezni.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina - este nagyon rosszul éreztem magam, úgyhogy délelőtt pihenek, de délután elmegyek körülnézni.
Ha találok jó áron valahol, akkor szólok.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány, azért én is gratulálok az esküvőhöz!!! És ez is jó hír, hogy párod akkor ma haza mehet! :D :D :D

Zsu, tényleg ne diétázz, ha különösebb oka nincs a dolognak, majd szülés után közös erővel nekiesünk :D Amúgy biztos hirtelen leesett a vércukrod, mert ezek tipikus tünetek. Esetleg ilyenkor egy pohár narancslé vagy tej segíthet gyorsan. Vagy, ha van kéznél szőlőcukor.

Charlott, üdv köztünk újra! Várjuk a 4D-s fotókat! És gratula a kisfiúhoz! Én is imádok mindenféle bébi dolgot nézegetni, úgyhogy szobáról, rucikról és bármiről jöhetnek a képek :D Sajna nekem lett a csapatban rossz a cukros eredményem. Diétán vagyok és heti ellenőrzésen, de én csak 150-160 ch-t ehetek egy nap és napi 5-ször kajálok, pontosan 3 óránként. A Honvéd kórházba járok emiatt a terhes diabetológiára. Te hová jársz?

KépKép

KépKép
nadina01

Na tényleg megyek, de majd délután benézek!
Szép napot mindenkinek!
Bárcsak már olyan lenne kint az idő, amit Mayday küldött!!!

KépKép

KépKép
nadina01

CSigaby, pihengess akkor mindenképp! De már jobban vagy, ugye? Én is nézek, ha lesz időm és majd megosztjuk az infókat! :D

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt!

Zsu: olvastam és olvasok jobbnál-jobb szakkirodalmat. De hát a szülésnél azt hiszed eszedbe fog jutni valami is, pl: hogyan kell helyesen lélegezni? :lol: Akik már túl vannak ezen a dolgon, mesélték, hogy az élet, a fájdalom (összehúzódások) veszik át az irányítást, másra nem is tud az ember koncentrálni.

Nadina: köszi, sorstársam! Mennyi lett a cukrod, hogy rögtön 150-160 Ch-ról indulsz? Nekem 7,9! Most már könnyebb tartani a dolgokat, mert végül is, ha cukros dolgokat kiszűröm, akkor már jóval könnyebb a CH-kat figyelni. Igaz, az elején meglepődtem, hogy két szelet barna kenyér majdnem fedezte az egésznapi CH bevitelemet.
Te mit szoktál fogyasztani tízóraira és uzsira? Pótvacsorával hogy állsz?
Én a Margit Kórház tehesgondozójába járok.

Holnap lesz a nagy nap: megyünk 4D UH-ra! Már alig várjuk! Kép
Utána próbálok képeket feltenni! :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!

Csigaby! Jobbulást, remélem semmi komoly nem történt

Lányok köszönöm, megfogadom a tanácsokat és eszem ahogy jól esik :D

Charlott, várjuk majd a képeket, nem csodálom, hogy várjátok a napot, olyan üdítő látni a csemeténket :D
Amúgy szülés kapcsán nem pl a légzéstechnikára gondoltam..szerintem nem leszek túl jó benne :D Pedig jártam jógárí s de valahogy nem vagyok az a zümmögős fajta :D De az hogy ki mennyire fél vagy sem gondolom típus kérdése, és az én esetleg naív hozzáállásom sem szerencsés, mert fel kell készüléni a fájdalomra is ne akkor érjen a taruma...pedig most ha a szülésre gondolok minden eszembe jut csak a fájdalom nem...gondolom valahol középen van az igazság amit senki nem talál meg, vagy csak a nagyon szerencsések :D

Mindenkinek aki közlekedik amúgy kitartást!!! ma én is BKV-tam... és kijött az antiszociális hajlam belőlem.. de túléltem :D

Jajj, tettem fel pocakképet! komoly pocakom lett bár hozzáteszem egy esti kép..ilyenkor azért kaja is van bennem, nekem reggel kicsit kisebb és feszesebb szokott lenni a hasam (nem lóg ennyire)

Csöplány, ezek szerint ma már otthon van a párod? Ez nagyon jó hír :D :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Akkor a szopi. Az úgy volt, hogy hazajöttünk a kórházból, és én valamiért belevettem a fejembe, hogy nem elég a tejcsi. Ezért elkezdtem fejni, hogy mennyi van benne, mennyit eszik Kende. Cumisüvegből adtam oda. Ez csinált egy szép kis cumizavart, mert hamar rájött a kis ravasz, hogy cumiból sokkal könnyebben megy. Innét nem nagyon kellett neki a cici. Erre még rá is idegeskedtem, hogy miért nem cicizik, és szép lassan nem is volt már mit fejni. Most egyáltalán nem tervezek cumisüveget adni, teát sem, vizet sem, a tejcsi tökéletesen elég. Persze, ha bármi baj lenne, akkor simán. DE! A tápszeres babák is felnőnek, ugyanolyan szépek, aranyosak. Senki ne érezze magát amiatt rossz anyának, ha nem tud szoptatni. Szerintem. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezés erejéig jöttem! Otthon nincs net-em, mert a lakás romokban áll és az internet hozzáférésem is a "költözés" miatt most még nem elérhető! Jelenleg a tesómnál garázdálkodom internet "ügyben" remélem már ma estére helyre áll a kapcsolat!
Most nincs időm minden visszaolvasni, mert úgy látom elég sokat irogattok, ami nagyon-nagyon klassz! Ígérem jövök ahogyan tudok!

Egy gyors megjegyzés az apaságival kapcsolatban! Szerdán voltunk megcsináltatni, és tényleg nem kell hozzá semmi más, csak Ti ketten, és mindkettőtöknek a személyi és lakcím kártya! Az apának még pluszban alá kell írni egy nyilatkozatot, és így egy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat lesz, ami alapján leanyakönyvezik a gyerkőcöt az apa nevére! Az egész nem több mint 20 perc és nem kerül több tízezerbe! Amit a közjegyző előtt kell tenni, az a bejegyzett élettársi kapcsolat, és az alapján is anyakönyvezik a gyerkőcöt, ami 30.000,-Ft. Szóval aki nem "akar" férjhez menni nem kell, csak azért mert félre tájékoztattak benneteket!

Most lépek, de amint lehet jövök! Remélem tudtam segíteni! :)

További szép napot!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok

Köszi a linkeket a mélre, az anyakönyvezésit meg a kelengyéset is. Sokat segítenek. :)

Most nincs időm visszaolvasni, mert még mindig óriási pakolásban vagyok, csak gondoltam beszúrok én is egy szép kis képet, hogy nálunk milyen az idő... :) Remélem azóta otthon is javult valamelyest.

Szóval a kilátásunk
Kép

És még itt gáz az időjárás... :wink: :wink:

hibernia

Én is le vagyok maradva. Apránként olvasgattam, de mostanra totál elfelejtettem, mire akartam reagálni. :oops:

Zsu, jól megnőtt a hasad! Szerintem neked is nagyobbnak látszik szemből, mint oldalról.
Tök jókat küldtél! Már alig várom, hogy hazaérjen a férjem, és kinyomtassuk a listákat, aztán indulhat a pipálgatás, beszerzés... (Elvileg nyomtatni azért tudnék egyedül, de pár napja szerelgetett a gép körül, és asztal alá kéne bújnom, hogy visszadugdossak valami kábeleket. Na, ehhez már nem értek, és hát bújni sem szeretnék...)

Hirtelen nem tudom, hogy már előkerült-e ez a cikk itt a fórumon. Elsőre ijesztőnek tűnik. (Azzal kezdődik, hogy a szülés fáj... :) ), de ha végigolvassátok, rájöttök, hogy tényleg hasznos lehet. Szerintem én a vége felé majd hetente átolvasom, hogy ne felejtsem el a praktikákat. :)
http://www.mamanet.hu/kismama/szules/66 ... atoja.html

Tegnap átestem a hajnyíráson... Jó rövid lett (magamhoz képest), de végül is én akartam könnyen kezelhetőt. Szóval nem bántam meg. Viszont a festés....! Ne tudjátok meg! Az aranyszőke festéktől halvány vörös lett a hajam!!! Totál kikészültem. Éjjel felzokogtam a férjemet álmából, hogy úgy nézek ki, mint egy sápadt holland tehenészlány. Reggel már Ms. Röfinek láttam magam. Azóta is csak mazochizmusból nézek néha tükörbe, ha arra járok... Tudom, hogy nem egészséges, de ezt nem hagyhatom így! Sötétedés után sapkában elmegyünk, és veszünk egy másik árnyalatot, mert ezt a fejet nem tudom felvállalni. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Nem rossz a kilátás. :) Amikor először megláttam a képet, azt hittem, valami internetes képeslap...

KépKép

KépKép
barbazso

Úgy látom ezt az apaságit jól megkavarták.Ahány hely annyi szokás?Mindenhol mást mondanak,szerintem még ők sincsenek tisztába hogy mi is van pontosan :) Nekünk is most kellene tenni apaságit,meg majd egyet a szülés után is,de azt már nem a helyi önk-nál hanem monoron.Onnan elküldik a papírt mittoménhova és ott ki tudja mennyit ülnek rajta,lehet hogy pár nap lehet hogy pár hónap.
Párom meg azt mondta őt most már nem érdekli akkor is feleségül vesz ha törik ha szakad :lol: Ez már haladás azután hogy mennyire ellenezte a házasságot! :lol:

Csigaby:pihenj sokat,ne erőltesd túl magad.A védőnő azt mondta hogy most feküdjünk és pihenjünk annyit amennyit csak tudunk mert most kezd majd a terhesség igazán terhes lenni.

Nadina:csak kíséred párodat vagy te is beülsz a dokihoz?Én rühellem a fogászatot,pedig van még egy lyukas fogam,de az előző is annyira fájt hogy nem bírom rávenni magam hogy megcsináltassam.

Anita:én is hallottam erről a cumizavarról.Én sem szándékozom cumisüvegből itatni,etetni,maximum ha nagyon indokolt,vagy olyan helyre megyünk ahol nem tudnék vagy nem szeretnék szoptatni.Én úgy hallottam hogy az anyatej az a baba folyadékszükségletét is fedezi,tehát nem kell mellé itatni is.Ez tényleg így van?

Zsu:én is úgy hallottam hogy akkor és ott az a legutolsó ami eszedbe jut amit a szülésfelkészítőn meg jógán tanultak.Nagyon kell összpontosítani hogy az ember tudja használni a tanultakat.Én a természetre bízom magam,és úgy próbálom majd csinálni ahogy éppen jó.Hallottam hogy pl a vajúdásnál mindenkinek más-más pozíció a kényelmesebb,más segít elviselhetőbbé tenni.Szép pocak,tényleg nőtt!

Hibernia:ez aztán a kilátás!Mindig is szerettem volna vízre néző lakást de szerintem nekem olyan sose lesz :cry: Gondolom nyáron még szebb!

Barbazso:tuti nem olyan szörnyű az csak te látod annak.Párod mit szólt hozzá?amikor én levágattam a hajamat akkor én is ki voltam kicsit,de megszoktam és most már tetszik is :D Ezt a cikket elküldöm a gmail-re is,hátha jól fog jönni a vége felé! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Köszönöm az aggódást, ma jobban voltam kicsit, úgyhogy az előbb nekiálltunk pakolni a párommal.
Az eredmény, hogy még nagyobb káoszt csináltunk a lakásban, még a géphez is alig tudtam ideülni :-)

Most úgy tűnik sosem lesz ebből rend :oops:

Barbazso, biztos nem lett szörnyű, csak mi vagyunk sokkal érzékenyebbek.
Ma folyamatosan azt éreztem, hogy én már többet sosem leszek dögös :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Kösz lányok a biztatást, de higgyétek el, nagyon durva volt! A férjem próbált nyugtatni, de hát... ...éreztem, hogy nem teljesen őszinte. :D Már át is festettük. :) Szerencsére nem tudom, mit árthat, szóval inkább belevágtam a festésbe még egyszer. Kicsit sötétebb lett, mint az eredeti, de százszor jobb, mint az a répaszín!!! :) Amúgy semmi bajom a vörössel, de nekem nagyon rosszul állt. Kövér és sápadt lett tőle az arcom. Úgy néztem ki, mint egy kismalac. :) Csak azt nem értem, hogy ugyanettől a festéktől az esküvő előtt miért nem lett vörös a hajam, most meg miért igen?! Direkt nem változtattam színt.

Csöpplány, kíváncsi voltam, ezek után marad-e az esküvő, vagy változtattok. Szerintem tök jó, hogy így döntöttetek! :) A nevét fölveszed, vagy megtartod a sajátodat?

Én nagyon szeretem a fogorvosom. Pár évvel ezelőtt átment magánrendelőbe dolgozni, de oda is követtem, mert nagyon megbízom benne. Azóta nem félek a fogorvostól, amióta hozzá járok. :) Ha már egy picit felszisszenek, megáll, hogy pihenjek, és bármikor ad újabb érzéstelenítőt, ha kérek. Türelmes, nyugodt, precíz,...

Csigaby, csak addig pakolj, amíg bírod! Persze, gondolom, nem akartok a káosz közepén ülni, de csak szépen, lassan... Itt a hosszú hétvége! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Ercsikati, de jó, hogy jelentkeztél, már hiányoltunk! Reméljük tudsz jönni most már gyakrabban.

Barbazsó, örülök, hogy jó lett végül a hajad. Azért majd csinálj egy fotót, hogy láthassuk mi is. Most már tuti tök jó.

Tegnap szerencsére én csak kísérő voltam a fogászaton. Valószínű azért nekem is van 1 lukas fogam, de már ezt a 2 hónapot kibírja. Amúgy eddig sajna nekem is gyakran kellett járnom, mert hajlamosak a romlásra, akármit teszek. Van nekem is egy nagyon jó dokim, csak hozzá járok, mert amúgy iszonyatosan félek a fúrástól :?

Csigaby, de legalább ti már itt tartotok, hogy csináljátok a szobát! Tök jó, majd fotózd le a végeredményt.

Csöpplány, ez nagyon tetszett, hogy párod azt mondta, hogy most már feleségül vesz akármi is lesz. :D :D :D

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Jelentem, már itthonról! :D Hurrá sikerült megoldani, hogy már itthonról is tudjak netezni és ne kelljen a tesómhoz menni! :D

Hétfőn kezdi apósom Kendra szobájának a festését. Előtte mondjuk le kell javítani egy-két dolgot, de szerintem a jövő hét végére már a szép rózsaszín szobában gyönyörködhetünk! :) Már alig várom! :) Aztán kezdjük összeszerelni a bútorokat és remélhetőleg pár héten belül el is készülünk teljesen! :) Szerdán megyek a dokihoz, amit már nagyon várok, többek között azért, hogy újra láthassuk Kendrát! :) Meg azért kíváncsi vagyok mit mond a doki! Már beszéltem Tesóm szülésznőjével, vasárnap este megyünk hozzá a kórházba, megmutat mindent, meg mondta, hogy nyugodtan tudunk beszélgetni! Nagyon várom! :)
A pocakfotókat én is megnéztem, nagyon nagyokat nőttek! :) Majd én is dobok fel képet, de nem ígérem, hogy mikor, mert azért a lakás még mindig a feje tetején áll! :)

Hogy álltok a baba ruhákkal és egyéb holmikkal? Mi most "leálltunk", mert először a szoba projektet szeretnénk befejezni, aztán elkezdjük a kórházi dolgok beszerzését, és azt hiszem akkor mondhatjuk, hogy megvan minden! Vagy még akkor sem? Hát majd kiderül! Tesóméktól is akkor hozzuk el a dolgokat amikor már majdnem készen leszünk! Természetesen kaptok képeket is majd, hogy hogyan állunk, és hogy milyen lesz a végkifejlet! :)

Bocsi, de most nem tudok mindenre reagálni, mert ez alatt a pár nap alatt annyit írtatok, hogy lehetetlenség mindent a fejemben tartani! :) De most már jövök majd ahogyan tudok, és én is beszállok majd a cseverészésbe! :)

Legyen szép napotok! Nálunk süt a nap, de azért nincs valami meleg! :(

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!!! :P :D

Tegnap megint rohangálós napunk volt,estére kész voltam teljesen...
Ráadásul nem tudom mit hittem,de magassarkú csizmába mentem,úgyhogy a lábam meg a derekam is oda volt.Így jár aki még ilyen terhesen is tipegni akar... :lol: :lol:
Párom nemrég ment el,ma kezd az új helyen,tiszta izgalomba vagyok.

Utánamentünk az apasági dolognak mi is,és itt se kell fizetni,illetve a baba születése előtt kell tenni az apaságit,az élettársi bejegyzést csak utána így össz-vissz 2300Ft-ba kerül.Cifra,mi?

Védőnő:háát nem lettem megdícsérve,16 és fél kilo...Ez van.Vérnyomást is mért,először valamit rosszul csinálhatott,mert olyan magasat mért,hogy húúú.Mondtam neki,hogy ez nem oké,mert én ezzel már meghalnék(nekem általába 90/65),úgíhogy újra mérte és akkor már a szokásos alacsony volt.Azért jól beparáztatott!!!

Most ennyi,még jövök reagálni!!!

Kép
mayday

Jó reggelt!

Hát ez az apasági kezd nevetséges lenni! :lol: Nálunk az élettársi bejegyzés is 50ezerbe kerülne :shock: Köszi csajok a gratulációt!Én is meglepődtem mikor párom mondta,de olyan édes tőle! :D

Csigaby:ez már csak így szokott lenni! :lol: Minél nagyobb rendet akarsz csinálni ilyenkor annál nagyobb káosz lesz a végeredmény!

Barbazso:félig meddig veszem fel párom nevét.Jakabné és a nevem lesz elvileg :lol: A teljes nevét nem akarom felvenni mert nem tetszik :lol: Irigyellek a fogorvos miatt,tényleg nagyon rendes.Anyum munkahelyén volt egy fogorvosnő,aki ilyen volt.egyszer voltam nála de utána is oda akartam járni.Nem ingyenes de nagyon olcsó,mert anyu miatt kedvezményes volt.Asszem egy tömés 3ezer volt.A baj csak az hogy nyugdíjba ment :cry:

ercsikati:előre is megy a drukk az uh-hoz!Tök jó hogy megint láthatjátok Kendrát.Nekem még várnom kell majdnem 2 hetet.
Babaholmikkal most mi is leálltunk mert elég sok van,szerintem ezekkel ki fogjuk már húzni.Április végén kapjuk a kiságyat,addig anyuval megvarrjuk a baldachint meg a fejvédőt.Nekem igazán már csak a gyógyszertári cuccok meg a kórházi cuccok hiányoznak.Balázsnak meg a fürdető kád,lepedő meg hálózsák.Szerintem egész jól állunk úgyhogy nem is aggódom! :D

Mayday:én is fel akartam húzni a magassarkú bokacsizmámat,de aztán letettem róla.Néha olyan kriplinek érzem magam,meg ugye nem úgy állnak a ruhák ahogy szeretném.De majd divatozok szülés után :D Csak én is szeretek jól kinézni,de mostanában ez nem megy.Volt egy időszak amikor tiszta lehangolt voltam emiatt,de aztán párom mondta hogy én vagyok a legszebb kismama a világon és máris jobb lett a kedvem és azóta nem foglalkozom vele hogy mi hogy áll :lol:
Láttam tv-ben nemrég a fél 2-be hogy elvileg miért nem jó a sok súly felszedése terhesség alatt.Leginkább a vérnyomás,pulzus miatt.Aztán a komfortérzés miatt sem.Meg elvileg a vizesedés és a visszerek miatt sem,mert sokkal könnyebben előjön.Azt mondták hogy alapból a terhességgel meg van terhelve a szervezet,mert még egy kis embert el kell hogy lásson és a sok felszedett kiló még jobban nehezíti a szervezet dolgát.Lehet ezért aggódik a védőnő?
Hát nem tudom,így nagyjából értem hogy miért nem jó a sok felszedett kiló,de hát hogy lehet ezt kordába tartani?Mert ugye éhezni se szabad.Max azzal hogy úgy eszel mint a cukrosok.

KépKép
Kép
csöpplány

Eddig még nem mutattam képet a kutyáimról, de most összeraktam nektek egy kis ízelítőt! :)

Kép

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati:ari kutyuk:)Én is imádom a kutyákat csak sajna lakótelepre nem tudom őket,illetve már csak őt hozni :cry: Szegénykém is már 15 éves,tuti megviselné ha most mamámtól ideráncibálnám.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Mi is lakótelepen lakunk. A fiú kutyám, sőt már a lány sem tudna kint élni, mint a többi "normális" :) kutya! Mi imádjuk őket! És képzeld amióta "átköltöztünk" a másik szobába, azóta a fiú kutyánk is itt alszik a szoba ajtóban! Annyira édes! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Húú de sok minden történt egy este alatt :D Mi tegnap végre eldöntöttük a nappali bútort, így jövőhétvégén megvesszük..ez azt jelenti hogy kb 2 hét és nekieshetünk a babaszobának :D :D
Bár festés megvan de fel szeretném matricázni, meg berendezni, stb....
Amúgy mi a beszerzésekkel ugyanúgy állunk..van babaruhánk aztán annyi.. de majd áprilisban megrohamozzuk a boltokat :D

Ez a súly kérdés...szerintem van elég bajunk..és még ezzel izélgetnek a védőnők is..én is úgy tudom, hogy a szervezet miatt nem egészséges a sok kiló, de az sem mindegy ki honnan kezdte..valakinek kell a +15 kiló, mert pl a lábai nem bírnák el a hasát...valaki meg eleve többlet súlyról kezdett, lehet a terhesség alatt nem hízott annyit mégis összességében megterhelő a szervezetének..ja és igen... én pl nem fogyóztam! csak odafigyeltem mit mikor eszek és mennyit stb de a szervezetemnek nem jött be... ez van..ez egy ilyen időszak..igazából engem is a férjem nyugtatott meg a témában... :D

Ercsikati..a kutsuk.imádnivalóak!!!!! Nekünk sajn amost nincs, de amint lehet beszerzünk mert igazi kutyamániás vagyok :D

Barbazsó, örülök hogy sikerült befesteni a hajad és meg tudtál nyugodni

Csigaby, Temeg pihenj sokat!! :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Szép napot mindenkinek :-)

Ercsikati nekünk dalmatánk van, de tiszta bolond :-)

A ruhákkal mi kifejezetten rosszul állunk, de 2 helyről is ígértek dolgokat, úgyhogy amíg nem tudom mit kapunk nem nagyon akarok vásárolni.

Csak amíg nem csinálunk valamit a lakással, addig még elhozni se tudjuk a dolgokat, hiszen semmi nem fér.
A pakolásnál is a hely hiánya okozza a legnagyobb fejtörést, de majd csak megoldjuk :-)

Az alap kórházi dolgok be vannak csomagolva, de ami a szülés utánra kell, illetve a babának, az nagyon nem áll sehogy :-(
Kedden megyek a védőnőhöz meg a dokihoz is újra.
Majd egyeztetek velük és utána szerintem ezek beszerzésére koncentrálok.

Most kaptam meg egy szülésznő telefonszámát, de előbb megkérdezem róla a dokimat is, hogy mi a véleménye. Jobb az óvatosság :-)

Barbazso az a lényeg, hogy megnyugodtál :-)

Csöpplány - örülök, hogy a párod így reagált, ez tényleg sokat jelent :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csak gyorsan a súlyt illetően, tényleg én is azt olvastam, az számít, ki honnan indul...
Szóval ha valaki eleve magasabb BMI-ről kezd, akkor nála a 3-4 kg a normális, mert "van tartalék", de ha vki a BMI alján áll, akkor akár 15 kg is lekúszhat. Ez tök egyén- és súlyfüggő. Mayday eléggé kis vékonyka lehettél (ez látszik is), persze, hogy több jön fel. El tudom képzelni, hogy a védőnők átlagot néznek és persze, lecsesznek 15 kg miatt... :roll:
Na megyek reggelizni, nálunk még csak 3/4 10, a férjem még alszik, de ma végre közösen pakolunk. :lol:

hibernia

Hibernia,szerintem totál igazad van a súllyal kapcsolatban.51-53 kilo a versenysúlyom,de az alkatomhoz ez a normális,nem voltam gebe,volt alakom,cicim,fenekem.Most tartok ugyebár 67 és félnél,de nem tunyultam el,nem fekszem egész nap,jövök-megyek,megcsinálok mindent úgy ahogy terhesség előtt,leszámítva,hogy nem dolgozom,bár ilyen hassal nem is kellenék.Szóval lényeg a lényeg,én nem érzem terhesnek ezt a súlyt,ugyanúgy mozgok vele,mint egyébként(max a hasam hátráltat),nem nőtt a vérnyomásom,tehát jól el vagyok a "feleslegemmel",akkor kérdem én,miért kell a védőnőnek ezért b...tatnia?!?!Egyszerűen idegesít és kész!!!!! :x :x :x Bocs Lányok,hogy ezen így kiakadtam,lehet hülyeség is,de eldurrant az agyam.

Ercsikati,naon édesek a tutyák!!! :D :D Én naon imádom őket,nekem is van egy,tacskó,5 éves és olyan,mintha a "gyerekem" lenne.Nagyon szeretem!!!!(L)

Csöpplány,nekem is nagyon bejött,amit a mindjárt férjecskéd mondott a házasságról!!Tök aranyos!! :D

Zsu,szép nagy pocid van Neked is!!! :wink:

Barbazso,akkor szép tortúra lehetett a hajszíned miatt.A lényeg,hogy most már ok!!Én csütörtökön megyek fodrászhoz,bár rövidíteni nem szeretnék,a melír jöhet!!! :D

Hibernia,nagyon szép helyen laksz!!!

Kép
mayday

Mayday, nagyon megértelek! Én csak a jövőhét után megyek védőnőhöz de előre félek :( Nálam detto ez a helyzet, bár én egy 10-essel nehezebb eset vagyok alapból de amit felszedtem nem érzem, hogy hátráltatna, hamarabb fáradok de azthiszem ez inkább a kismamaság :) Bár sajna a karomon és a combomon meglátszanak a feleslegek ez a hiúságomat zavarja...de mást nem :D
Pocakom meg hát igen..komolyan nekiindult.. de imádom..olyan édes kis 8 kilós dinnyére hasonlít :D :D

Hibernia, tényleg gyönyörű helyen laksz..viszont itt igen tré az idő...én nagyon-nagyon de nagyon szeretnék már napsütést virágokat és tavaszt!!!!!! :D

Jajj ez a honlap nagyon jó! Tök jó csöplány, hogy elküldted gmailre így mindíg megtaláljuk :D Lehet ki is nyomtatom magamnak... nekem nagyon tetszik! :D

Charlott ha minden igaz ma van 4D-n :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok Lányok!

Voltunk reggel 4D UH-n, minden rendben találta dokinéni és már el is helyezkedett fejjel lefelé, azaz a lábai fent a melleim alatt és a gerince simul a hasfalomhoz. Nagy bánatunkra aludt, mozdulatlan volt, persze előző nap és éjjel meg ficánkolt. Érdekes pozítúrában helyezkedett el, mert az arcánál a lábfeje volt és a kezén pedig feküdt. Hmmm, érdekes látvány volt. Hogy fiú az megint egyértelműen látszott, még ebben a kuszaságban is.
Ami leginkább izgatott minket, hogy az arca milyen? Hát, duci kis pofija van és épp morcos volt.
A kora még mindig egy héttel későbbi, mint azt először számították, így május vége, 30-a várható szülés időpontja.

Férjemmel el is döntöttük végre, hogy Krisztián Nimród lesz a neve babócának. Direkt kettős és ellentés hangulatú, ha majd felnő dönthet, hogy melyik név tetszik, melyik áll hozzá közel.

KépKép
charlott

Szia Charlott! Ezek csuda jó hírek :D a nevetek meg nagyon tetszik :D Örülök, hogy minden okés, meg azért az is jó hír, hogy már fejjel lefelé van :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Egy kép a trónörökösről! :-)

Kép

KépKép
charlott

Zsu: köszi! :-)
És ez nem korai még? Úgy értem ebből a helyzetből még elmozdulhat vagy tényleg ez már a szülési hely?
Nálatok hol van?

KépKép
charlott

Charlott szia!!!Gratu a fiatokhoz,és boldog névnapot Neki!!! :D :D :D

Kép
mayday

Baba fekvése:elvileg még megfordulhat,de ilyenkor már nem jellemző.

Kép
mayday

Mayday: köszi! :lol: Tényleg ma van a neve napja! Pedig ma az apukája születésnapját ünnepeltük, de kapott a szülinapi tortából! :wink:

KépKép
charlott

Na,akkor majd ünnepelhetik együtt!!! :D Ez tök jó!!!! :D :D :D

Kép
mayday

Charlott - nekem azt mondták, hogy nem számít most, hogyan fekszik, van olyan baba, aki csak pár órával a szülés előtt fordul meg.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Én azt hallottam, hogy a megfordulás szempontjából a 36. hét a határ, de van baba, aki még ezután is átfordul. Viszont ennek általában oka van. (köldökzsinór rosszul helyezkedik el, túl nagy a baba az anya szülőcsatornájához képest,...) Szóval állítólag a babák okosak, és csak akkor fordulnak farral, ha jó okuk van rá. Samu is már december óta fejfekvéses, nagyon remélem, hogy így is marad! :) Sokat gondolok erre. Megnyugodni valószínűleg csak az utolsó pillanatban fogok. :)

Szép nevet választottatok! Mi is emiatt adunk kettőt. Nekem egy nevem van, és bármi is lett volna a második, azt használtam volna... :?

Képzeljétek, ma voltunk az unokatesómnál, és egy csomó mindent kaptunk! (1 éves lesz a kisfia.) Hirtelen lett mérlegünk, mellszívónk, csúszásgátló állvány a babakádba (nem tudom, mi a neve), zenélő pihenőszék... Odaadta a megmaradt eldobható bugyikat és a Tena lady-ket is. Alakul a kórházi pakk... :D Holnap meg szűk családi szülinapozás lesz (5-en vagyunk testvérek, és 3 helyen születtek már babák), és előre szólt a sógornőm, hogy üres csomagtartóval menjünk... Tök izgi! Kapunk babaruhát! Nekünk még légzésfigyelőt, babakádat, sterilizálót és kókuszmatracot kell vennünk. Ja, meg lepedőt. Meg biztos csomó minden nem jutott eszembe... :)
Ma kiváltottam a Felicitas csomagot is. Nektek milyen mintájú cumi volt benne? Nekem barna alapon fehér virágos. A színe fiús, a mintája... :)

Most tuti sok mindenre nem is reagálta, de félek, hogy ha visszalépek az előző oldalra, eltűnik, amit írtam. :roll:

KépKép

KépKép
barbazso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?