Új privát üzeneted érkezett!

köszönöm, lányok, mindenkinek... :oops:

boruska

Boruska: én Milupát adok, és nagyon ritkán van pocakfájás, az is inkább a túlevés miatt. Megyek olvasni a gmailre. Jövő héttől szép lesz idő, kimozdulunk végre a lakásból, szerintem sokat megyek megyek majd autóval is, ha bármiben tudok segíteni szólj! (még nem tudom, mit írtál, de nincs jó előérzetem :oops:

Vicky: Túlvagytok az első hat héten, innentől szabad a pálya :wink:

Kép
juci-77

Köszi, Juci, neked is

Igen, pesten leszek, nem megyek messzire, maradok Kőbányán...
Ha már mozoghatunk, szívesen összefutok mindenkivel, beszélgetni, akinek van kedve

boruska

sziasztok!
Segítsetek.....
nem tudom mi lenne a helyes?
Vivike napközben gyönyörűen alszik a kiságyában, de jön az éjszaka...
fürcsi után még kiságyban alszik, de olyan 1-2 fele még ébred enni, és onnantól már nem tudom a kiságyba tenni.
Ha esetleg egy órás cumi dugdosás és csitítás után esetleg el is alszik, kb. 30 perc és ijedten üvölt. tök mindegy mit csinálok nem nyugszik meg.
Csak a nagyágyban.......
És nincs szívem üvölteni hagyni, míg ki nem fárad.
De azt se szeretném, ha 1 évesen még mindig csak velem aludna.
Persze jó érzés, ha közöttünk van, de nem akarok neki és magamnak se rosszat.

Kép
bettike830

Juci: szabad a pálya címszó alatt:

Na apjuk már molesztál, hogy mikor lesz végre valami, mert ő már ugyan biza nem bírja. Egyik éjjel felébredtem ( :twisted: :twisted: :twisted: az a 20 mili tej úgy feszítette a cicimet, hogy nem bírtam tőle aludni :twisted: hogy szakadna rá) kimentem a konyhába, lefejtem stb aztán vissza az ágyba. Apjuk is megébredt - gondoltam én, mert simogatott meg minden. A lényeg: ráúsztunk tesóbabára.

És vazze, reggel nem emlékezett semmire! Végigaludta az incidenst! És még nekem kellett bizonygatnom, hogy Pammut szavaival élve nem szállt le Hatvannál. MEgőrülök.

Most már tuti, hogy apjára ütött a kölök, mert az is átaludna mindent. Ha lehetne alvás közbe enni, azt már tudnám, mert a fiam már kivitelezte volna.

zarja

Betti, ma éjjel nálunk is buli volt, 3-szor szoptattam, ha letettem, fél óra múlva nyögni meg mozogni kezdett...aztán előbb utóbb felébredt mindig, a végén olyan fáradt voltam, hogy magam mellé vettem, ott meg aludt délelőtt 10-ig...
Én nem félek, hogy csak itt fog aludni, mivel a kisfiam is anno ottragadt a nagy ágyban, aztán később simán aludt a szobájában és nem volt gond. Remélem most sem lesz majd másképp..De ha belegondolunk, mit lehet tenni?
lara

Bori!
Ha még olvasod:
én is szívesen találkozom veled, ha egy kis csevegéshez lesz kedved! Nem olvastam még a g-mailt (mindjárt odakattintok), de vannak sejtéseim... Minden esetre próbálj meg megnyugodni(talán anyudék segítenek ebben), mert Bercinek egy nyugodt mami kell. Tudom, könnyű ezt mondani (pláne, hogy még nem is olvastam, hogy mi a gond), meg nagyon közhelyes is, de sajna tényleg így van! Szólj, ha kell vmi segítség! Ha tudok, segítek én is! :) Millió puszi addig is, míg vissza nem térsz!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Egy gyors kérdés:
Az anyaságit meg a családi pótlék igénylést lehet levélben kérni, ugye?

Kattkat

Kép
kattkat

igen töltsd le a kérőlapot. mgv.hu

Kép
bettike830

hogy kell a nagyonbabás vonalzót megcsinálni?

Kép
bettike830

Kattkat! Igen, én is postán küldem be az igénylést, már irtak is vissza (4 nap múlva), hogy megkaptam az anyaságit és küldik, lehet, hogy már rátették a számlára.
lara

Bettike:
küldeni kell egy gyerekképet, meg egy szöveget, amit a vonalzóra szeretnél az info@nagyonbaba.hu -ra. Aztán pár nap múlva küldenek egy linket, amit a régi rendszer szerint be tudsz állítani (név, születési idő), és kidobja neked a linket is.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori, tényleg az a fontos, hogy te rendbegyere, nem lesz semmi baja Bercinek a tápitól, inkább azt kapja és egy boldog anyukát.
Biztos vagyok benne, hogy jobban leszel most, hogy anyudékhoz mész, mert ott biztonságban fogod magatokat érezni, meg az is jó lesz, hogy jön a tavasz, és mentek majd sétálni.
Nagyon szoritok, hogy minél hamarabb túllegyél ezen!
lara

Boruska: remélem hamarosan kilábalsz a rossz passzból és élvezed a kicsi fiad okozta örömöt.

Zarja, Vicky: irigyellek titeket, hogy már lehet összebújni apával. Én még csak két és fél hete szültem, de nagyon nehezen bírom. Alig várom, hogy leteljen a hat hét. :oops:

Bettike: nálunk is majdnem rá lett szoktatva apa által, hogy kézben aludjon csak, de én "szívtelen" vagyok és hagyom egy kicsit sírni. Igaz nálunk pár perc alatt abbahagyja és alszik.
Vendég

Na visszaolvastam közben.

Köszi Bettike!

Anita, bár ezt még tegnap kérdezted, csak valahogy átugrottam vagy nem tudom...szóval nem került elő, ebből következően nem látta még a gyerekét...
bizonyára lefoglalja minden percét az új csaja meg esetleg valamilyen fantasy vagy egyéb játék a számítógépen.
sokkal izgibb, mint szembesülni a valósággal. :twisted: :twisted: :twisted:

boruska, én sem olvastam még a g-t, de remélem anyukád segedelmével mihamarabb túleszel minden szaron.

tavaly egy kollégámnak született kislánya.
mesélte , hogy a felesége hazaköltözött az anyjához, mert nem tudott megbirkózni egyedül a feladattal. (kollégámat ismerve ő nem nagy segítség lehetett otthon)
mindenki szánakozott rajta, de én már megértem
ha nincs valaki (férj, esetemben pedig anyós), akinek "lepasszolhatom" a gyerkőcöt, ha fürödni akarok vagy ebédelni, esetleg egy órácskát aludni, hát én megértem, hogy el tud szakadni a cérna, pláne ha közben bömböl a gyerek és dunsztod sincs mi baja lehet
nem beszélve arról, ha még hajlamos is vagy a befordulásra
meg azért csak nem véletlen, hogy van egy ilyen fogalom, hogy szülés utáni depresszió
túl leszel rajta
berci olyan tündéri

Kattkat

Kép
kattkat

köszi neked is Lara! :wink:
akkor küldöm postán

Kattkat

Kép
kattkat

köszi, lányok :oops:

boruska

az a baj, hogy Berci a táptól olyan hasfájós lett, hogy alig alszik, pedig eddig olyan jó baba volt...
ma kiváltok egy másik tápit, hátha az jobb

espumisan jobb, mint az infacol? mert az infacol most kb. szart sem ér

boruska

Boruska!
Mindenkinek más jön be! Van akinek az infacol van akinek az espumisan van akinek a sab simplex... ki kell próbálni őket... de vehetsz egy szélcsövet is, ha nagyon sír és nincs semminek hatása, nálunk nagyon hamar megoldotta a gondokat...
Kitartás, remélem hamar túl leszel a depis időszakon és csak a szépet fogod látni Bercivel kapcsolatban is!!! szurkolok, hogy hamar így legyen!

Lara!!! Aventes tejgyüjtő kagylóm van.. esetleg brendonban nézted már? nem most vettem, ugyhogy nem tudom megmondani, hogy hol van ilyen most.. de szerintem a honlapjukon meg tudod nézni, hogy van-e, vagy a google-ban, hátha lehet neten is rendelni és akkor kilök valami találatot...
Mi ma is voltunk sétálni vagy 15percet: még mindig nem szeretjük a sétát.. pedig tegnap kaptunk egy new born méretű overallt hátha abban jobban érzi magát, hogy nem olyan nagy, de úgy látszik mindegy.../mindegyik overallunk ill. zsákunk 68-as amúgy/
Éjjel: cicin alszik el este, aztán általában átrakjuk a kiságyába, majd mikor éjfélkor fel kel, akkor megint cicin alszik el én meg vele együtt, ugyhogy olyankor már itt szokott ragadni a nagy ágyban... előbb-utóbb gondolom csak leszokunk róla, dehát majd kiderül...
Kinek hányszor ébred a babája éjjel??? gondolom a tápszeres babák kevesebbszer, de a tejcsisek?
Ja;tényleg: mindenki írta, hogy szopi előtt pelenkáztok..hát én olyat nem tudok. ha felébred akkor kb. 1percig türelmes kaja ügyileg, onnantól kezdve sírás-rívás, ugyhogy mi ébredés után egyből eszünk, aztán pelenkázunk../
Most azon aggódom, hogy nekünk semmi rendszerünk nincs a napunkban...az esti fürdésen -elalváson kivül..azt mindig ugyanúgy csináljuk..
De azontúl, amikor úgy tartja kedve alszik, amikor Ő gondolja fel kel és eszik.. még azt se tudom megmondani, hogy egy nap hányszor eszik.. mert nem tudom.. :oops: :oops:
Valamit még akartam írni, de kiment a buksimból..
Zuzmoo!!! Merre vagy???????????

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Boruska! Tökéletesen megértelek. Ma délelőtt olyan kis hiszti volt a drága, hogy én is kicsit befordultam. Az embőc soha nincs itthon, megy a meló ezerrel én meg totál egyedül vagyok. Ugye én áprilisig nem engedek be senkit (lehet rosszul teszem) és kicsit depi van, hogy egész nap nem tudok kihez szólni és még ma ráadásul egész délelőtt ordított a drágám. Olyan jó lesz már, ha majd meg tudja mondani mi a baja... Tiszta feszült vagyok attól, hogy nem tudom mi a baja. Mondjuk szerintem a hasikája fájt. Más nagyon nem lehetett. Ölben kicsit megnyugodott, de attól félek, hogy rá fog szokni és utána nem lehet majd letenni. A nagy ágyba nem merem venni, mert apjuk olyan "durván" alszik, hogy félek kárt tesz a csöppben :? Lehet majd én húzódom be és az ágy szélére teszem, de akkor meg attól fogok parázni, hogy leesik. Hjajjj csajok, de nehéz is ez... :roll:

bellerreni
Eger

Ronci! Mintha a mi napunkat írnád le... :roll: Nálunk is ez van. Semmi rendszer nincs a napunkban. Egyébként mi általában 2,5-3 óránként kelünk éjjel is és nappal is. Na megyek pihikézek amig alszik :roll:

bellerreni
Eger

lányok!

valaki írja már le, hogy hogyan tudnék Borinak a levelére én is reagálni a gmailen ahogy ti tettétek

szerintem tegnap éjjel és ma is volt valami a levegőben.
Mi is egész éjjel kínlódtunk, Levente 2-2 és fél óránként már éhes volt, de a köztes időt is állandó nyöszörgéssel, kínlódással töltötte. nem volt jó neki se a cumi, se a simogatás, masszírozás.
Már 7 órakor etettem,de egészen a következő etetés utánig nem aludt semmit, pedig már látszott a kis szemén, hogy nagyon fáradt.
Most alszik végre egy fél órája már

ronci: nálunk úgy 7-8 között van fürdetés és utolsó evés, majd hajnali 1-2 között kel és ha szerencsések vagyunk akkor 5-6 körül

boruska: remélem valamelyik szer beválik Bercinek, én ma fogok venni egy Gripe Water-t mert a két lánynál az használt. Nem tudom hogy árban mennyivel drágább, vagy olcsóbb mint a lányok által említett termékek, én most ezt fogom próbálni.

zuzmooo: már napok óra keresünk, minden rendben?
stephie

mi este 8-kor fürdünk, utána evés, alvás. most két éjszaka nagyon jó volt, mert csak 4-kor kelt. utána meg 7, fél nyolc felé.
napközben viszont cserébe totális a káosz, összevissza eszik, bealszik rajta mejd felébred, ordít, megint eszik és így tovább :roll: dehát valamit valamiért.

Ja és mi úgy alszunk hogy velem elalszik a nagyágyban majd átrakom a mózesbe...én nem tudok úgy aludni ha ott van, mert félek hogy ráfekszek, leesik, stb...

Boruska
sajnálom :( de most már rendbe fogsz jönni!!! azért jó lenne ha apa is tudna támogatni...szerintem írjál azért terápiás jelleggel...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ma megnézték Barbus dolgait ultrahangon és minden rendben. Még a terhesség alatt észlelt vesemedence tágulata is megszűnt.

boruska: Kitartás és jobbulást neked. Várunk vissza. A táp helyett nem kérhetnél tejet a védőnőtől? Ilyen esetben nem kaphattok?

juci: Igen, túl vagyunk a 6 hetes vizsgálaton, de mondtam a dokinak hogy a gyerek a legjobb fogamzásgátló. Már a perverz gondolatra is nyekereg. :)

zarja: Nekünk is furcsa lesz a védekezés, mert 3 éve nem kellett védekeznünk. Remélem azért nem leszek rögtön terhes, nem szeretnénk azért ilyen kis korkülönbséget. :D

kattkat: Én levélben küldtem el a pénz igényléseket. És elég hamar meg is kaptam őket.

kismaki: Mi már november óta nem kekszeltünk apával, szóval már le is szoktam róla.

bellerreni: Mi 3 hetesen már kezdtük szellőztetni és a 4 hetes vizsgálatra már lementünk a dokihoz. Szerintem ez a 4 hetes elzárás neked sem lesz jó, de te tudod. Nekem jól jöttek a rokonok és a barátok, bár néha kicsit sok volt belőlük. De nagyon jó a másik fórumból összejött csapat, akikkel sétálni szoktunk. Sokat beszélgetünk és a gyerekek meg alszanak. Nekem segített depire.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok!
remélem nem változik a lányom alvás szempontjából, 1000x lekopogtam már, bár evés szempontjából:ehetne kicsit többet..
velem néha ottalszik a nagyágyban a gyermek, szerintem van olyan ösztönünk, hogy nem nyomjuk agyon, vagy lökjük le, esetleg legurulhat, bár nekem van "karfa"vagy mi- az ágy szélén, és ott van 1 kis kuckója...de nem mindíg alszik ott.
hallottatok már olyanról hogy valaki ráfeküdt a gyerekére?
egy ismerösömtöl hallottam, hogy akkor van egy kicsit kevesebb tejcsi, ha menstruációs ciklus "valahol" tart.hallott már valaki ilyenről. ?mert akor én lehet hogy feleslegesen pánikolok, most mintha visszatért volna a melleimbe az élet, meg a tej:), de ezt is 100x 1000x lekopogtam már, mert én tényleg csinálok mindent, csak legyen tej, ha már ettől a mindentől se lenne, akkor a kopogáson kívül mást nem tudok csinálni.

zsó
Kép
pcd1985

stephie! egyszerüen rákattintasz lent arra, hogy válaszol...
írtam zuzmoonak remélem válaszol, mert már tényleg rég nem jött...
Reni! Mi már 8naposan levegőztünk, most meg már 20perceket sétálunk... mondjuk a védőnőhöz kellett hétfőn mnni és azért kellett gyorsan beizzítani a levegőztetést.. :lol: Hozzánk jött a család látogatóba.. nem is bírták volna ki.. nekem is sok volt néha, hogy majd mindennap jött valaki, de kibírható volt...viszont néha meg kifejezetten jól esett fecsegni valakivel a nagy bezártságomban!

Kép
Kép
ronci

Csajok. Ti levegőztetés után hogy vetköztetitek le a baby-t úgy, hogy ne ébredjen fel? Én most ezen agyalok... :roll:

bellerreni
Eger

Reni, nekem nagy volt a szám, hogy 6 hétig ide aztán senki, majd én egyedül megoldok mindent.
Hát, ha nem lenne anyós, már biztos kellőképpen zilált lelkiállapotban leledzenék.
Nem azt mondom, hogy jöjjenek a rokonok csőstül, de az én szüleimet és anyósomat szívesen látom magam körül. Míg itt vannak pesztrálják a kicsit én meg le tudok ugrani a DM-be vagy ilyesmi. Illetve van egy barátnőm, akit még szívesen látok, aztán a többiek majd jöhetnek később.
Mst nagyon örülök neki, hogy anyós perui útja tolódik nyárra.
Amúgy szombaton indult volna.

Ronci, nálunk is úgy van, hogy olyan 21-22 óra körül eszik, aztán alvás 3-4-ig, de volt, hogy tovább is, aztán 7 körül legközelebb és utána még visszaalszik, és reggel 10-től jönnek a nagyjából 3 óránkénti etetések.

Viki, de jó, hogy a gonosz vesemedence tágulat eltűnt.
Mi már hétfőn, azaz 2 hetes és 4 naposan babakocsiba toltuk el a tanácsadásra Domót.
Szépen végigaluszkálta az utat. Előtte 3 napig edzettük kinyitott ablak mellett.

Én is hiányolom Zuzmót...
Adhatnál életjelet magadról. :roll:

Anita, egyszerűen csak valamelyk csaj hozzászólása alatt megkeresed a "válasz" feliratot, rákatt és amit feldob, oda elkezded bekalimpálni a te leveled, majd "küldés"

Kattkat

Kép
kattkat

Reni én nem vetkőztetek...
a bundából könnyen ki lehet szedni, mert óriási a többi ruha meg marad ébredésig.
és látogatókat én is szívesen fogadom, különben megőrülnék egyedül.
Én alig vártam, hogy sétálhassunk, de mi simán kb 1 órát csavargunk. (kutyával együtt)

Boruska:
esetleg próbáld meg a tápszert édeskömény teába tenni,nem vízbe
mi most ezen élünk azóta nincs pocakfájás.
Ellenben a büdös pukival:))

Kép
bettike830

sziasztok!
Köszönöm az érdeklődő sms-eket, nagyon jól esett. Tulajdonképpen megvagyunk. Vannak jobb és rosszabb pillanatok. Mostanában elég gyakori az olyan sírás, amit semmivel nem tudok magyarázni (evett, tiszta a pelus, nincs hideg-meleg, nem tekergeti magát, mintha a hasa fájna) és ezek kiborítanak. Nem is alszik valami sokat, inkább gyakran és keveseket eszik. Az az igazság, azért nem jöttem egy ideje, mert nem esik most jól olyanokat olvasni, hogy másnak 5-6 (vagy akár csak 3) órákat alszik a babája, meg hogy 100-200ml tejcsit fej még le evés után (én nem fejek és mindig elbizonytalanodok, hogy elég-e a tejem). Tudom, hogy ez egy oltári nagy baromság, de akkor is rossz ilyeneket olvasni, mikor mi minden átaludt fél óráért keményen megküzdünk :( Kérlek ne ítéljetek el emiatt. Természetesen nem azt szeretném, ha mindenkinek ilyen problémás babája lenne...
Remélem ha javul az idő, javul majd a hangulatom is és ahogy Bende egyre nagyobb lesz, kinövi a hasfájást és többet alszik majd. Addig is túlélésre játszunk. :)
Azért majd igyekszem néha benézni és hírt adni magunkról.
Mégegyszer: ne haragudjatok, amiért ilyen hülye vagyok :cry:
zuzmooo

sziasztok,bocsi a zavarásért a júliusiból irok,ha érdekelnek gyönyörű márkás babarucik irjatok privit és küldöm az albumot!nem bálás,egy gyerek viselte általában,olcsó!!200-800ig
izelitő:

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 010_03_09#
sok van még!
bocsi a zavarásért :oops:

bibar

gyors bekukk, itt vagyok anyuéknál, mégis van net
a szüleim ölelgetik meg etetik a gyereket, én meg lefexem, hátha jobb lesz, ha alhatok kicsit...

Még egyszer mindenkinek köszönöm a támogatást!!

boruska

Zuzmó, jó, hogy jelentkezel, sokat gondoltam Rád, köszi az SMS-t, tudom, hogy Te is nehezen viseled, és húzós a kicsivel

én csináltam egy hasfájós babát a gyönyörűen evő és alvó kicsimből a táppal, úgyhogy átérzem a nulla alvást :(

boruska

zuzmooo, boruska : jaaaj lányok, ha nem érzitek jól magatokat , épp azért kell közénk jönni, mert mi mind egymásnak segítünk a bajban. Ezért vagyunk! Amíg a manók csak pocaklakók voltak, addig is voltak mindannyiuknál rosszabb napok és milyen jó volt, hogy ide jöhettünk támogatásért.

zuzmooo: lehet hogy jobb is, hogy nem fejsz, legalább nem azon parázol, hogy most miért nem 100 miért csak 50. Ma én se fejtem, csak hajnalban, aztán meg be voltam tojva, mert levi ugye nem akart aludni, és én meg attól paráztam, hogy nem lesz elég tejcsi. Pedig tudod, hogy nekem már 3 baba, de a problémák ugyanazok, semmivel sem lettem kevésbé parás.
Talán egy kicsit próbálj meg kevésbé aggódni, tudom, hogy iszonyatosan nehéz, de tedd azt amit jónak látsz. Ha úgy megnyugszik, hogy felveszed, akkor vedd fel, ne aggódj, hogy elkényezteted.Ha a cicitől nyugszik meg, akkor hajrá cici. Kit érdekel, hogyha csak komfortszopizik ha ettől lenyugszik? Kit érdekel, ha nem telt még el 3 óra, csak másfél?
Hidd el, nemsokára minden szebb lesz, csk fel a fejjel és aha bármi van akkor tudod, hogy itt vagyok szivesen segítek/segítünk

Sajnos az a baj, hogy épp a net és egyéb irományok amik depibe döntik a kismamákat, mert azt éreztetik az emberrel, hogy csak akkor vagy jó anya és csak az a normális, ha már 6 hetesen átaludja az éjszakát a gyerek, addig meg 3-4 óránként eszik és anyának is csak az vallhatja magát aki csak szoptat, és szoptatás után még lefej 100-200 ml tejet.
stephie

Halihó!

Mi is itt vagyunk.
Előszőr is gratulálok az új anyukáknak.
Most csak ezt az oldalt olvastam át. A többihez nem hiszem, hogy lesz időm.
Boruska, kitartás! Minden rendbe jön lassan. Ha beszélgetni vagy sétálni van kedved, nyugodtan szólj, mi itt vagyunk a "szomszédban".
Mi túl vagyunk családilag 1 kis megfázáson, a felvételi mizérián (legalább is most azt hiszem) és némi depis időszakon.
Napi rendünk nekünk sincs még. Ma volt előszőr, hogy 11-től 1/2 15-ig aludt!!! Egyébként sokat lóg a cicin és kézben van el igazán. Az éjszakai kelés után ő is a nagyágyban köt ki és ott is alszik reggelig. Fejni én már csak akkor fejek, ha pl reggel én viszem a srácokat suliba és az útra kell v ha dokihoz megyek.
Az espumizán nálunk fogyoeszköz :roll:
Holnap megyek a 6 hetes kontrolra...kiváncsi vagyok mit mond majd a doki.
Nem tudom, ti hogy vagytok, de én el vagyok úszva a házimunkával :roll: egyszerűen nem érem utol magam :cry:
Ehhez még hozzá veszem, hogy lelakottnak érzem magam :oops: ...kész vagyok...

Kép
csipike09

Reni: én megőrülök, hogy nem szól hozzám senki. Zsolti is olyan furi mostanság. Gondolom elege van belőlem, hogy állandóan rajta lógnék.
Szerintem nyugodtan engedd be anyukádat vagy anyóst. Lehet, hogy akkor kicsit sok lesz; de az is biztos, hogy mondanak egy két dolgot, ami segíteni fog. Elvégre felneveltek már pici babákat.

Séta után vetkőzés: ha bealszik sehogy. A hordozóban hagyom, annyi, hogy kikapcsolom a kis kabátját, meglazítom a sapkáját és leveszem róla a takarót, ha felébred akkor úgyis lehet vetkőztetni. Ha kendőztünk, akkor úgysincs nagyon felöltöztetve, akkor kendővel együtt teszem le.

Tényleg: Nóri? Ki tud róla valamit?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.03.11 13:52-kor.

zarja

Zarja, szerintem SENKI nem gondolja azt, hogy degenerált hibás példány lennél, mert nem szoptatsz. Senki nem tudja előre meghatározni, hogy fog-e tudni szoptatni. Még akkor sem ha már vannak gyerekei és azokat szoptatta ( az én anyukám engem szoptatott majdnem 2 éves koromig az öcséméket meg már nem tudta, így ők táposak lettek). TE attól még TÖKÉLETES anyukája vagy Bulcsinak. De azt írtad , hogy szopiztatsz még azért. Vagy már nem?

Kép
csipike09

Read Only üzemmód... :oops:
Vendég

Halihó!

Látom, nem hiányzom én se a kutyulinak sem.... :cry: :lol:

Hát csajok a lányok angyalok voltak Ádámhoz képest. Rengeteget sír, voltak napok, hogy 3 órát aludt összesen nappal és éjjel csak 2 körül tudott elaludni.
Szerencsére 3 napig itt van anyukám és nappal tudok aludni, különben már zárt osztályon lennék. Mert az alváshiáyn durva dolgokat tud okozni. Aludjatok, amikor alszik a picitek-már aki teheti-mert minden más megvár!!!

Nálunk is az összes a mi ágyunkba kötött ki éjjel és most mind a sajár ágyába átalussza az éjjeleket, szóval no para, hogy felnőtt korukig ott akarnának aludni :P

A másik, hogy ha sír vehyétek fel nyugodtan, nem ettől lesznek elkényeztetve. De hát veletek volt egy test 9 hónapig, mosz miért lenne el egyedül a kiságyban, ahol nincs anya illat, anya meleg és szívdobogás? Hiszen olyan kicsik még....Sztem nevelni ráértek később is. De nehogy bárki megsértődjön ezen.

Ádám is őrült hasfájós, és 3 napja ajánlották a Gripe Watert, 1700 ft és egy csoda. Fele adagot adok, és 10 perc úlva hat és mosolypg az addig üvöltő-tekergőző babám.

Tejcsi: Lányok higgyetek magatokban!!! Ne mérjétek a szopikat meg a babókat folyton. ha egyszer beindult a tej, akkor szoptassatok a baba igéyne szerint és pont elég tej lesz. Ez tuti, most szoptatom a negyediket és fejni soha 10 milit nem tudtam mégis megnőttek tejen a gyerekeim. És sztem ne fejjetek ha nem muszáj, mert egy csomó idő, plusz többlet alakul ki, amitől mellgyuszitok lehet. Egyetek, rengeteget igyatok és töltekezzetek és akkor pont annyi tejci lesz amennyi kell. Elhiszitek?

Na nem okoskodok tovább, jó éjt,

Móni
kokonya

Jó reggelt mindenkinek...
zarja: nem írom többet, hogy mennyi tejem folyt el, oké? én nem fejek és azért tudok sokat elfolyatni a tejgyüjtőbe...jó, meg azért is,mert van. egyelőre. szóval ne utálj érte, oké? :lol:
Hát tegnap reggeltől estig aludt a gyermekem/na jó enni azért fel kelt/ este meg az istennek sem akart elaludni, fájt a pocija, pedig kapott sab simplexet délben is meg délután is... na miután meg elaludt/olyan 10óra felé/, nem akart felkelni éjjel enni... 3kor felkeltettem, mert /zarja most ne olvass légyszi!!!/aláfolyt a tejem és átázott a kis ruhája ugyhogy mentünk öltözni, akkor evett egy picit és megint volt vagy 40perc mire elaludt, de azóta meg ébreszthetetlen.. pedig reggel apa megmozgatta, mert mondtam, hogy nyugodtan keltse fel, ugy is ennie kell, de semmi...
Nálunk ha nehezen alszik el a pici lány, akkor mindig mellettem alszik el..és mivel én is bealszok, van amikor már este ott ragad a nagy ágyban.. :oops:

Kép
Kép
ronci

Ja és szerintem mindenkit hiányolunk, csak ha valaki utoljára olyat írt ami aggódásra ad okot, na olyankor sokkal jobban aggódunk és hiányoljuk az illetőt...de ez csak szerintem van így.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Nah, akkor en irhatok nyugodtan ide, mert nem vagyunk tokeletesek. :lol:
Alig van tejem, nem folyik, nem csopog es meg csak nem is banom. Viszont ami van, az jo edes. :D
A gyerekem sokat van olben, sokat komfortszopizik, ejjel a kisagyaban alszik, de a hajnali eves utan mellen kerul. Ketszer ebred meg mindig, egy-ketto korul, majd 4-5 korul.
El lesz kenyeztetve kegyetlenul, mert amikor nem olben van napkozben, akkor magamra kotom es ugy teszem a dolgomat.
De nem erdekel, sot, roppant buszke vagyok magunkra, hiszen terveim kozott ugy szerepelt, hogy ket ekkora gyerekkel csak a tulelesre fogok jatszani. Ehhez kepest eleg jo a hangulat, sikeresen tudok egyszerre ket gyereket pelenkazni, sot, etetni is, de meg azt is jol viselem, amikor minketto egyutt ordit es a kutya vonyitani kezd a hangzavarra, mikozben valaki (altalaban vmelyik csaladtagom) megallas nelkul csorgeti a telefon, amit eselyem sincs felvenni. :lol: :lol:
Mindemellett minden nap van fott kaja, viszonylagos rend is es meg vasalt ruhaja is ferjemuramnak.
Igy telnek a mi napjaink.
Olvaslak benneteket rendszeresen, csak irni nincs idom.
Max fel kezzel potyoghetnek, de ahhoz meg idegzetem nincs. Bar most epp van.

Csiposzureses kerdes!
NORI neked is, ha mar nem csak olvasni fogsz.
Tudtok-e olyan ortoped maganrendelot, dokit, aki hetkoznap este, vagy szombaton, vasarnap is rendel?
Ugyanis csak Ferivel tudunk majd menni, de o napkozben dolgozik. Probaido alatt nem szivesen kerne szabadnapot. Kapna, de ha van mas megoldas...
Vendég

boruska: irtam neked gmailen. Amúgy nehogy bebeszéld magadnak, hogy te csináltad a hasfájós Bercit. Egyszerűen arról van szó, hogy a fiúk eleve, érzékenyebb gyomrúak, és vannak olyanok akik hasfájósok. Ez szerintem pusztán a véletlenen múlik, hogy melyik lesz hasfájós és melyik nem.

kokonya: mondtam én már itt többször, hogy a gripe water-t érdemes megpróbálni, de rám se figyel senki ... :(
stephie

Na engem sem sokan hiányolnak!!! De én pont leszarom! :lol: Nem magamat megtapsoltatni jövök ide elvégre! :lol:

Bea!

Csatlakozom. Én is azt hittem, hogy eret vágok majd, de ehhez képest még ha néha szar is, kifejezetten jól viselem. Bár a ma reggeli hótakaró okozott némi szívrohamot... :evil: És annak ellenére, hogy fingom nincs, hogy viszem Lucát ma bölcsibe, vidámat tervezgetem a mai programot, ami kb 2000 áruház és üzlet felkeresése lenne, lévén hétvégén szülinapozunk. És azon is izélek, hogy milyen gyönyörűséges tortát varázsoljak a 3éves hercegnőmnek. És van főtt kaja és kakaós csiga is...

Tej téma: némileg egyet kell értsek Mónival. Fingom nincs, mennyit kéne ennie a gyereknek. Nem is érdekel. Soha nem is érdekelt. Hogy testsúly kg-onkét hány mili? Ki nem sz@rja le!!!! A lényeg, hogy hízik. Ha fényevő és a levegőtől, akkor attól!!! Most dőljek kardomba? Mert az enyém megzabálhat kb egy liter tejet is. És akkor mi van? Hízik mint a malac. Tegnap pucin 4680g volt. És 60cm nem kórházi méréssel. Vagyis nem a feje búbjától néztem. 3-6hós ruhákat hord. És most akinek nem hízik a babája NE mondja nekem, hogy nekem könnyű, meg milyen fasza. Mert Luca 3hónaposan 8kiló volt és bár 6hónaposan kéne másznia, 9,5 volt amikor elkezdte. Sőt, addig GURULVA közlekedett!!! Szó szerint kigurult a konyhába! Mindenki szarrá aggódott meg ijesztgetett, hogy beteg és vigyem valami mozgássérült játszóházba (ezt konkrétan anyám mondta :shock: )
Nem hallottatok még olyan gyerekekről, akik rossz evők voltak? És tömték őket? Nekem volt ismerős, aki 6,5évesen nem érte el a 16kg-t ami az iskolaérettséghez kell. Most meg 2m és vagy 120kg. Annyira de annyira nem meghatározó, hogy megeszi-e az adagot vagy sem!!!!
Mi van, ha annak a kevés tejnek a zsírtartalma 12%? És abból lakmározik 20g-ot? Pont ott van, mint ha 120g-ot evett volna a 2%-os ivóléből.

Nekem most olyan sok a tejem, hogy nem tudok szoptatni. Kövezzetek meg, de én minden szopi előtt megyek és vagy 50ml-t kifejek a csapba. Eltenni nincs értelme, mert kb víz az egész. 0% zsírral. Viszont nem is kell fejni. Egyszer megnyomom és 7lukon ömlik folyamatosan. Alig tudom elzárni. Viszont ha Noncsi akarja szívni az elején a cicit, fuldokolni kezd. Nem bírja nyelni. Sír, mert éhes, de folyton félrenyel és ordít. Szóval igen, csapba fejem a vizes tejet!!!

És most azt mondom, úgy, hogy kb tökéletesen alakult a szoptatásunk, mert azt, hogy 6napig nem volt tejem meg fájt a mellbimbóm nem nevezhetem kínlódásnak, hogy ha mostantól nem kapna tejet se mennék Dunának. A tápszer is kaja. Mindegy miből van. Attól még szeretem. És ez a legfontosabb. Sztetek Luca emlékszik, mégis mi a fenét töltöttem bele majd 2évig? Neki van valami fogalma róla, hogy ő "nem kapott elég szeretetet mert az anyja nem szoptatta"??? ÁÁÁÁÁÁ Micsoda baromságok ezek!
Csak induljatok ki abból, hogy most sokaknak milyen nehéz a babával az élet. Ugyanezt a mi szüleink és végigcsinálták velünk. Mégis, emlékeztünk mi erre, mikor elküldtük őket a francba, amiért nem engedtek el a buliba? NEM! Na, a mi gyerekeink sem fognak. Akármit tesztek meg értük, akármennyire tönkreteszitek magatokat, hogy anyatejen nőjön fel, pont semmit nem fog számítani 1-2év múlva.
Nagyon kérlek Titeket! Ne tegyétek tönkre magatokat! Mert nincs értelme! Fel fognak nőni ezek a babák. És nem anyatejre van szükségük, hanem ANYUKÁRA! Nem egy jól tejelő Riskára, aki hulla fáradtan zuhan ágyba, és beledöglik a napi rutinba!

(bocs, de ez annyira kikívánkozott belőlem...)
Vendég

Anita!

Én figyelek Rád!!!! :lol: Olvastam és tudom is mi az. Ki is próbáltam (CSAK 1HÓS KOR UTÁN LEHET) kib@szott büdös kömény szagú lé. De sokaknak csodaszer! Sztem mindenkinél más válik be!!!

Bea!

Épp elfelejtettem a lényeget:
Ide megyünk UH-ra és a csípőszűrést is megcsinálják. Nem tudom, mennyibe fog kerülni, de kérdezz rá. Ha drága, kérdezd meg, csak csípőszűrést nem csinálnak-e.
http://www.semmelweiskft.hu/

Illetve van egy Kismaroson, aki nagyon szuper ortopéd sebész és alapítványi, szóval annyit adsz, amennyit akarsz. Csak az Kismaros...
Vendég

Nóri!

Ha ez vígasztal, nekem kurvára hiányoztál, de nem akartalak zaklatni ilyen vallomásokkal... :lol: :lol: :lol:

Bea!
http://www.corvinmed.hu/
Ez itt van Kerepesen, a 30-as mellett. A mi gyerekorvosunk itt is rendel, és ő ajánlotta, hogy ha esetleg nem kapnánk időpontot a tarcsai kórházba az UH szűrésekre Egy csecsemő has-, koponya- és csípőszűrése 10rugó.

Szopizás:
Itt volt a támadónő kedden (pont három hetesek voltunk). Aznap Lilit 3800-nak mértem ruhában, pelusban. Erre közölte, hogy túl sokat eszik a gyerekem, mert 15 deka az ajánlott heti gyarapodás, és akkor még csak 3670-nek kéne lennie! Hát engem nem érdekel! Ha eszik, hát egyen. Amúgy meg ha a pelust, meg a ruhát nem számítom, nem is voltunk sokkal többek ennél - szerintem. Ez pont olyan, mint hogy max. 10 kilót lehet hízni egy terhesség alatt. Ez is alkati kérdés.

A ma éjszakánk viszonylag jó volt. Éjféltől hatig aludtunk - egyszer volt nyöszörgés, akkor a hátáról a hasára fordítottam, és aludt tovább! (Bocsi attól, akinek nem volt jó éjszakája.)
Kivittem a kutyákat, megreggeliztem, és most megyek, és beállok a zuhany alá! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Én is szeretlek! :lol:

Enyém is aludt 20-2:30ig, majd 6ig. És azóta is, pedig 7kor kiszívtam az orrát. Sőt, egyelőre mind2 gyerek alszik. Én meg már mostam, kávéztam, FELÖLTÖZTEM, kikészítettem a ruháikat, bepakoltam a pelenkázótáskát és várom, hogy ébredjenek! :lol: Meg hogy olvadjon el ez a ****hó!!!!!!! :evil: :evil:

(Kakti ezt azért írtam, mert engem nem zavar, ha nem hiányzom senkinek. Attól még jövök és nyomom le a torkotokon a süket dumát. Tőlem nem lehet ilyen egyszerűen megszabadulni!!! :twisted: :twisted: )
Vendég

Nóri!

Én tudok ám a sorok közt olvasni! :wink:
Mikor kint voltam a zebekkel, én is csúszkáltam rendesen, pedig túrabakancsban szoktam őket kivinni! Ráadásul 3 percen belül két autó jött szembe velünk az egyirányú utcában! Csak a zsernyákok nem jöttek, hogy lekapcsolják őket! :)

Amúgy nem is mondtam a lényeget:
azt hiszem, rekordot döntöttünk!
Apa kedden délelőtt bevitte a papírokat a MÁK-ba meg az OEP-be. Az egy dolog, hogy mindent elfogadtak, és semmit nem kell pótlásban beadni, de ma reggel már utalták az anyaságit! Az szűk két napos átfutás! Ez már valami! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Én még nem kaptam zsét... Pedig fizetősen intézték a gyerek születésekor... :shock: Illetve lehet, hogy elfelejtettek. Mert se táppénz, se semmi. Viszont kaptam pluszban családit februárra. Szóval a gyereket nem felejtették el. Csak engem... Engem senki sem szeret... :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Koszi lanyok a maganrendelos linkeket.
Asszem eloszor a kerepesire probalok ra, nincs messze. Ha Feri otkor vegez, akkor oda siman eljutunk hetkoznap.

A makrol jut eszembe.
Van egy kis gondom. Elvileg en siman jogosult lennek anyasagira. Kaptam korhazban igazolast hozza. Nah igen, csak eppen az angol taj-szamom van rajta, hiszen arra szultem.
a mak-ot viszont gondolom a magyar erdekelne. Nem fognak ok szerintetek elutasaitani engem a kulfoldi biztositasom miatt?
mar arra is gondoltam, hogy az angol terhesgondozasos papirjaimmal kellene inkabb igenyelnem, mert tobb, mint ot honapig ott voltam terhesgondozva, akkor kezdhetnem az igenylest a magyar tajommal. csak eppen szemelyesen kellene mennem, mert ez bonyolultabb es nem lehet levelben.
melyiket probaljam, mit gondoltok?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?