Na engem sem sokan hiányolnak!!! De én pont leszarom!
Nem magamat megtapsoltatni jövök ide elvégre!
Bea!
Csatlakozom. Én is azt hittem, hogy eret vágok majd, de ehhez képest még ha néha szar is, kifejezetten jól viselem. Bár a ma reggeli hótakaró okozott némi szívrohamot...
És annak ellenére, hogy fingom nincs, hogy viszem Lucát ma bölcsibe, vidámat tervezgetem a mai programot, ami kb 2000 áruház és üzlet felkeresése lenne, lévén hétvégén szülinapozunk. És azon is izélek, hogy milyen gyönyörűséges tortát varázsoljak a 3éves hercegnőmnek. És van főtt kaja és kakaós csiga is...
Tej téma: némileg egyet kell értsek Mónival. Fingom nincs, mennyit kéne ennie a gyereknek. Nem is érdekel. Soha nem is érdekelt. Hogy testsúly kg-onkét hány mili? Ki nem sz@rja le!!!! A lényeg, hogy hízik. Ha fényevő és a levegőtől, akkor attól!!! Most dőljek kardomba? Mert az enyém megzabálhat kb egy liter tejet is. És akkor mi van? Hízik mint a malac. Tegnap pucin 4680g volt. És 60cm nem kórházi méréssel. Vagyis nem a feje búbjától néztem. 3-6hós ruhákat hord. És most akinek nem hízik a babája NE mondja nekem, hogy nekem könnyű, meg milyen fasza. Mert Luca 3hónaposan 8kiló volt és bár 6hónaposan kéne másznia, 9,5 volt amikor elkezdte. Sőt, addig GURULVA közlekedett!!! Szó szerint kigurult a konyhába! Mindenki szarrá aggódott meg ijesztgetett, hogy beteg és vigyem valami mozgássérült játszóházba (ezt konkrétan anyám mondta
)
Nem hallottatok még olyan gyerekekről, akik rossz evők voltak? És tömték őket? Nekem volt ismerős, aki 6,5évesen nem érte el a 16kg-t ami az iskolaérettséghez kell. Most meg 2m és vagy 120kg. Annyira de annyira nem meghatározó, hogy megeszi-e az adagot vagy sem!!!!
Mi van, ha annak a kevés tejnek a zsírtartalma 12%? És abból lakmározik 20g-ot? Pont ott van, mint ha 120g-ot evett volna a 2%-os ivóléből.
Nekem most olyan sok a tejem, hogy nem tudok szoptatni. Kövezzetek meg, de én minden szopi előtt megyek és vagy 50ml-t kifejek a csapba. Eltenni nincs értelme, mert kb víz az egész. 0% zsírral. Viszont nem is kell fejni. Egyszer megnyomom és 7lukon ömlik folyamatosan. Alig tudom elzárni. Viszont ha Noncsi akarja szívni az elején a cicit, fuldokolni kezd. Nem bírja nyelni. Sír, mert éhes, de folyton félrenyel és ordít. Szóval igen, csapba fejem a vizes tejet!!!
És most azt mondom, úgy, hogy kb tökéletesen alakult a szoptatásunk, mert azt, hogy 6napig nem volt tejem meg fájt a mellbimbóm nem nevezhetem kínlódásnak, hogy ha mostantól nem kapna tejet se mennék Dunának. A tápszer is kaja. Mindegy miből van. Attól még szeretem. És ez a legfontosabb. Sztetek Luca emlékszik, mégis mi a fenét töltöttem bele majd 2évig? Neki van valami fogalma róla, hogy ő "nem kapott elég szeretetet mert az anyja nem szoptatta"??? ÁÁÁÁÁÁ Micsoda baromságok ezek!
Csak induljatok ki abból, hogy most sokaknak milyen nehéz a babával az élet. Ugyanezt a mi szüleink és végigcsinálták velünk. Mégis, emlékeztünk mi erre, mikor elküldtük őket a francba, amiért nem engedtek el a buliba? NEM! Na, a mi gyerekeink sem fognak. Akármit tesztek meg értük, akármennyire tönkreteszitek magatokat, hogy anyatejen nőjön fel, pont semmit nem fog számítani 1-2év múlva.
Nagyon kérlek Titeket! Ne tegyétek tönkre magatokat! Mert nincs értelme! Fel fognak nőni ezek a babák. És nem anyatejre van szükségük, hanem ANYUKÁRA! Nem egy jól tejelő Riskára, aki hulla fáradtan zuhan ágyba, és beledöglik a napi rutinba!
(bocs, de ez annyira kikívánkozott belőlem...)