Új privát üzeneted érkezett!

Bibar! Szűk család....Nálunk az úgy néz ki:(én részemről) anyum, apum, tesóm, sógornő, uncsiöcsi (Férjem részéről) anyós, pasija, nővére+2 gyerek, öccse+barátnő, nagymama, nagypapa.... 14 fő! :( De őszintél szólva nekem még anyumék se hiányoznának. Persze mindenki máshogy érzi. Majd ha itthon vagyunk, összeszoktunk, akkor lehet jönni meg lehet nézni, de akkor sem kell minden nap itt ülni...bunkó vagyok???

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme
nekem sem hiányoznak,sőőt,de tudom hogy megsértődnének anyámék és anyósék,ezért ők jöhetnek :oops: :oops: hú nálatok nem is olyan szűk a szűk :wink: :wink:

lányok itt van egy új lány album,az elején kicsi a végén nagyobb rucik vannak nagyobb csajoknak!!Manorka,Barbuss!

és a fiúba isn töltöttem jópárat,nézzétek meg! a tali elött ha kell valakinek még hozzárakom!!! :wink: :wink:

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 010_03_09#

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 010_03_01#

bibar

Ja és Meme
dehogy vagy bunkó,én sem szeretem ha rögtön ellepnek,meg hagyjanak magánéletet stb...én meg is mondotam annó is meddig nincs látogatás :oops: :oops:

bibar

Az a fránya rókakoma csak nem akar eltűnni végleg. Egy-két hetekre békénhagy, erre ma megint volt az előbb! De csak sav! :(

Nekünk anyukán már ugy néz ki itt lesz mire megyek szülni (ha időben érkezik a pici - ha nem, akkor előtte a keresztanyám lesz itt). De azért is, hogy legyen itthon Lizyvel valaki ha menni kell...hisz apácska ott akar lenni, és én is azt akarom, hogy ott legyen! Jelenleg ugy érzem, nélküle nem tudnám végigcsinálni!
Aztán majd augusztusban jön anyós is valószínű. De ő még nem is volt kint nálunk. Eredetileg tavasszal jött volna...de ugye mikor kiderült az ujabb unoka, akkor mondta hogy inkább akkor jönne már, mikor megszületik a kicsi.

d.dodó

hűűű, a látogatás bent is kint is számomra nagyon kényes kérdés még! legszívesebben nem engednék senkit a kórházba, meg itthon is egy jó darabig kitiltanám a népet! de ez úgysem lehetséges, ismerve a családomat (leginkább anyám). a párom családja messze lakik, ők előzetes bejelentés nélkül nem fognak beesni, a kórházba meg biztos végképp nem jönnek, majd csak itthonra. viszont anyám, apám és felesége, van 3tesóm, nekik párjaik, kerianyumék, uncsitesómék, szűk baráti kör...... ez min 30 fő. a barátok biztos, h majd csak itthon lesznek beengedve, de a család.... én már előre félek! a másik, amitől rettegek: anyám biztos ki akar hozzánk jönni napokra, na ezt nem tudom hogy lesz majd. szeretem, de én nagyon korán elköltöztem otthonról (15évesen) és sajnos nem tudom elviselni hosszabb ideig. többször próbáltam, de egyszerűen nem megy :cry: ráadásul szegénykém mindenen megsértődik, így nagyon nehéz eset! majd meglátjuk! a másik, amitől már most kivagyok: nem akarom odaadni a kicsit senkinek!!!!!! már most úgy érzem! apának mondtam, h pár percre megkaphatja ( :lol: ), de azonnal kérem vissza! már most rosszul vagyok a képtől, ahogy látom anyám, apám.... kezében! tudom, ez biztos nem normális :oops: :shock:

Kép
zsani78

Helló lányok... :)

Mercy
uff, szegénykém a +20kg az tényleg elég sok, viszont nem feltétlen a jele Toxémiának. Akkor már veszélyes, ha vizesedsz is hozzá.
Nálunk a családban volt sajnos több is, ha gondolod leírom kinél, hogy jött.... de a +kg-hoz még társul egyéb dolog is sajnos.
Még nem biztos, hogy az van Neked. Alapból nem vagy hízékony alkat???

Kórházi látogatás, nekem Apu, Tesóm bejönnek ha megvan Boti. Anyukám meg végig velem lesz a szülésnél.

Meme
gratula a 23.héthez :)

Pocak
örülök, hogy jól vagytok :)
Vendég

sziasztok

edi: nem vagyok hízékony, és a bokám sajna már vizesedik...ill. van zsibbadás is. Ami eddig nem gáz, az a ma reggeli proteinvizsgálatom...az nincs szerencsére, ill. a vérnyomásom sem.
Nem hiszem el, eleinte a 0 Rh-, aztán 18 hetesen a nyaki redő, most ez.....mikor élvezhetem már nyugodtan a babavárást????

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

zsani!
Ezen jót nevettem, hogy ki se akarod engedni a kezedből....ezzel én is igy voltam/vagyok! Még mikor békésen szundikált a babakocsiban, akkor is leginkább kérben tartottam volna. Ez első gyereknél még ment is, hogy annyit legyen a kezemben amennyit én akarom...de most már ott van Lizy, aki szintén igényelni fog engem.....és lehet hogy még hálás is leszek, ha épp nem etetés idő lesz, hogy más vigyázzon a picurira (ha épp nem alszik), hogy én is szunyálhassak egyet!
De én is alig várom, hogy a kezembe foghassam, és magamba szívjam a finom babaillatot!

d.dodó

Sziasztok!
Bocs,hogy kéretlenül írok néha,de látom,hog a névválasztás az aktuális téma.
Csak egy apró észrevétel:sajnos mi a nagylányunknál nem voltunk eléggé körültekintők és nem egész 2hét van a szüli ill.névnapja között :roll: Pedig tanulhattam volna a saját esetemből:nem elég,hogy karácsony után 3nappal születtem,de a névnapom is szintén decemberben van.Gyerek fejjel nagyon utáltam :evil:

Maki:
nálunk is ez volt a Dóra névvel,de aztán jött az ötlet,hogy akkor legyen Dorottya és Dorkának becézzük. :D

Edi:
írtam pü.-t Neked :D

Csajok nagyon drukkolok mindenkinek,mert 4 terhességel a hátam mögött tudom,hogy milyen hosszú és izgalmakkal teli is az a 9hónap :!: De nagyon jól haladtok :lol:

petergabi

Nekünk Lizynek is abban a hónapban lenne a névnapja (Laura) amikor a szülinapja. De szerencsére svédországban máskor vannak a nevek (januárban van Laura), igy azt tartjuk! :lol:

d.dodó

Bibar, zsani: Megnyugtattatok, hogy nem csak nekem vannak ilyen elgondolásaim a dologról! :)
Tegnap beszéltem anyuval erről telefonon...persze megemlítettem, hogy mi lenne ha nem jönnének be a kórházba...persze hallani sem akar róla, meg hogy nehogy megtegyem, hogy eltitkolom, hogy szülök!!! Meg majd vesz ki szabadságot egy hetet, és segít! Itt elszakadt a cérna, és közöltem vele, ha kell segtség, akkor majd szólok, nem kell itt ülni a nyakunkon! Van anyja, meg apja a gyereknek, nem kell hogy a mamája nevelje, meg lássa el! Aztán kinyomtam a telefont....lehet kissé megsértődött, de nem érdekel. Nme igaz, hogy nem lehet megérteni, hogy az ember felnő, önnálló próbál lenni, miért kell mindent ráeröltetni!!! Annyira kiborultam rajta tegnap...aztán este telefonált anyós...hogy akkor majd ha éppen nem Németországban lesz, akkor majd ideköltözik segíteni egy hónapra!! Azt hittem felrobbanok!! Nem vagyok egy idióta, aki nem tudja ellátni a gyerekét! Nem fog ideköltözni senki! az tuti!! Komolyan mondom, lehet lesz havonta 2 nap, mitkor hol az egyik jöhet, hol a másik! Itt lehet 2 órát, de ha alszik, biztos nem fogom csak azért felkelteni hogy nyúzni tudják a gyereket. Már most elegem van belőlük, hát még ha tényleg itt fognak lógni a nyakunkon.... bocs csajok, csak kibuktam.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi: köszi a gratut! :) Milyen volt tegnap a suli??

Meme

Kép
hmeme
Németország

Mercy
:( az nem jó hír.... :( Remélem ezek ellenére sem lesz nálad, mert nem jó dolog :( Mennek a drukkok nagyon nagyon ++++++

Gabi
írtam vissza p.ü.-t:)

Sakura
Neked is :)

Meme
jó volt, sikerült minden aminek kellett :P
Vendég

Edi: volt vizsga is?? Vagy csak ilyen továbbképzés szerűség volt?

Esik a hóóó!! :( Elegem van már belőle... :evil:

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme

Vizsga volt :P Most zárom a Bankdiploma progit, így diplomavédés van és társai :D de már nem sok van hátra, még egy vizsga és háááálelujaaaaa :P és már csak a Közgáz marad :P
Vendég

Zsani
én is az elején utáltam ha valaki felveszi,mindig attól féltem hogy leejtik :oops: :oops: :oops: aztán megszokja az ember :wink: :wink:

Meme
ezt az ideköltözés dolgot nekem is feldobták,meg hogy itt lesznek egész nap segiteni :twisted: :twisted: na nem,mondtam el tudom látni a 2 gyereket meg az uram is itthon lesz kb 1 hétig!!

bibar

meme!
Egyet viszont észben kell tartani....a nagyszülőktől nem tilthatod el az unokát. Nyilván kellenek kompromisszumok, és nekik is meg kell érteni, hogy bizonyos dolgokat nem tehetnek meg...és neked is lesz egy nevelési elved, és ne próbálják az ellenkezőjét művelni a gyerekkel, de ezeket mindig le kell ülni, és megbeszélni.
Én is volt hogy rászóltam anyára...egész délelőtt hol, ez hol az volt Lizy kezében, kifli, alma, mandatin, tik-tak :shock: . És szóltam, hogy akkor csodálkozik, és mondja majd, hogy milyen rondán eszi ez a gyerek az ebédjét?? Ráadásul ezzel engem is felidegesít.... aztán nem csinálta...ha ujra észrevettem, ujra szóltam neki.

d.dodó

jó reggelt!

Mercy: ilyenkor a fehérjét nézik a vizeletben?

Látogatás: a SOTE-ban nem lehet bejönni a kórtermekbe, csak ablaküvegen keresztül nézhetik meg a babát, az anyuka kisétálhat a folyosóra és fogadhatja a látogatókat. a babákat nem engedik kivinni. nálam voltak páran, de nem vittük túlzásba. én örültem, h nem tudnak bejönni a szobába, bár a sógornőm megjegyezte, h ezt milyen hülye rendszer..hát nemtom, hozzá az anyja megfázva ment a gyerekágyra..igaz felvett egy maszkot..na bumm..

Meme: ez majd elrendeződik..lehet, h a hormonok miatt is kicsit hevesebben reagálsz :) én is voltam így..majd lehiggadnak a kedélyek a szülés előtt, és szépen meg kell velük értetni, h most az a fontos, h TI mit szeretnétek..meglásd, megértik :)

itt süt a nap, remélem elmegy Pécs felé is ;)

M.
Vendég

Nekem 2 hétig folyamatosan itt lesz anyu, de ez másképp nem is megoldható. :lol: Jó volt Lizynél is....főzött (két hétig nem is kellett főznöm), takarított, hagyott pihenni. És azért mivel 6 gyereket felnevelt, tudja, hogy ha a gyereknek alvási ideje van, akkor nem vette fel kézbe! :)

d.dodó

meme: most veszem észre, grat 23 :lol: hát jót nevettem, de én is így vagyok!!!! biztos lesz sértődés, de ideköltözés akkor sem, majd ha piros hó esik! mondtam a páromnak, h inkább járok térdig koszban, nem eszem csak zsíros kenyeret, de költözés NEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!! pedig már tudom, h ez anyám szándéka (még hivatalosan nem közölte), ráadásul óvodában dolgozik, ami akkor már zárva lesz, így ő otthon kényszer szabadságon! na de jobb, ha még egy kicsit nem idegesítjük magunkat!!

edi: irigy, h ilyen jóban vagy anyuddal! én inkább nem szülnék, ha ő akarna bejönni :oops: :oops:

petergabi: köszönjük, nagyon igazad van :lol: ezen mi is gondolkodtunk, mert szegény párom istván és január elején született! életében azóta van külön ajándék kari-név-és szülinap, mióta mi együtt vagyunk! szegény gyermekkorára mindíg emlékszik, h senki nem foglalkozott vele külön-külön, volt a kari és kész!!! na, erre tessék, a mi kicsink is István lesz :lol: de mindíg dupla ajándékot fog kapni, ez tuti :lol: :lol: és a szülinap legalább "félidőben" lesz!

Kép
zsani78

most a kényes témáknál eszembe jutott, h remélem nem olvas minket egy rokonom sem :oops: :oops:

Kép
zsani78

Nekem is itt volt anyu az elején, nálam is jól jött, h vki főzött, mert nagyon fájta a gátsebem..meg fáradt is voltam..aztán jött anyósom is..igaz, nekem szerencsém van, nagyon rendes a mama, jól kijövünk.
első gyereknél biztos nehezebb, nekem legalább is az volt, mert az emberre ránehezedik a felelősség terhe..és jó ha van vki aki legalább a háztartást leveszi az ember válláról..

hát anyám is állandóan felkapta Martint..az elején volt belőle konfliktus..aztán ez elrendeződött..
Vendég

Niki!
Ma még nem jártál erre! Mi van veletek??

d.dodó

Edi: akkor hajrá! És gratula a tegnapi vizsgához!!! Kitartás, akkor már nincs sok vissza!! :)

Zsani: köszi a gratut!!

Remélem hogy tényleg minden elrendeződik, de sajnos ismerem a szüleim. Az csak úgy jó, ahogy ők gondolják, ők csinálják. Ha máshogy mer valaki cselekedni, az hülye... Na mindegy...majd megoldódik talán! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Niki: mit mondott a doki a kutyira?? elvállalja?? Drukkolok nagyon, hogy meg tudja műteni!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme: most már te is szülő leszel..megváltoznak a dolgok..megértelek..az én anyukám is kemény dió..igaz, h felnevelt 3 gyereket..de megértettem vele, h ez a gyermek viszont az én gyermekem..neki már megadta az élet az esélyt, most rajtam a sor :) nehéz ügy, de nem lehetetlen.. majd csak lesnek, h milyen ügyesen megoldod majd ;)

az enyémet is állandóan tömik, aztán jön a szemrehányás, h nem eszik rendesen ebédet..

apropó ebéd..vmi tipp, h mára mit főzzek?? örökös dilemma..
Vendég

Mia: Annyira ennék bablevest! De nincs itthon babom:( De péntekre azt főzök:) Tegnap rántott husit csináltam, sültkrumplival:) Apa azt mondta, hogy még jó hogy a krumpli nem bokorban nő, mert már kinőtt volna a haja helyén.. :D
Ma fogalmam sincs, hogy mi lesz a menü...lehet csinálok egy kis csirkepörit.

Meme

Kép
hmeme
Németország

mia!
Nálunk kolbászos krumplileves és lángos lesz. A tészta már bekeverve (fél kilo lisztből).

d.dodó

Zsani
Igen, mondhatom, hogy mázlista vagyok...Én imádom a szüleimet... Ha ők nem lennének, nem is tudom mi lenne velem. Nagy nagy részük van benne, hogy ma még élek és virulok Bálint után. Nekem alapból elég modern, fiatal szüleim vannak. Soha nem piszkálnak, kényesztetik az unokát, de ez a dolguk. Részemről el sem tudnám képzelni, hogy úgy szüljek, hogy Anyu nincs benn... :roll:
Sosem értettem akik nincsenek jóban szüleikkel annyira, de pontosan azért, mert nálunk más a szitu. Mi együtt is élünk, együtt de mégis külön. Mondjuk mivel nálunk nincs apuka, így nekem nagyon jó.
Majd, ha lesz párom (mert lesz nem is sokára :wink: ) akkor biztosan azért jó lesz a picit külön, de mégis egy bejárati ajtó és ott vannak :D
Vendég

lassan megszárad a festékem, ugyhogy megyek, folytatom a falpingálást:)
Most épp Micky Egeret csinálok Plutoval, aztán jön a Tom meg a Jerry (apa kívánságára) :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

edi!
Kilátásban van talán "apuka"? :wink:

d.dodó

jaj Dodó..nem ér!! LÁNGOS!! nyami..én nem is álmodok arról, h lángost süssek..én az antitálentum :D

Edi, milyen jó, h ennyire jóban vagytok..ez nagyon fontos..én is igyekszem, h a gyerekeimmel jóban legyek mindig. ez az alapja mindennek. nagy segitség az életben.

nekem a szülésznő mondta is, h inkább a párom legyen bent, ne anyám :D megsúgta, h az a tapasztalata, h az anyukák át akarják venni sokszor az irányítást, mert rossz látni, h a lányuk szenved :D az én anyám tuti levezette volna a szülést :D

na lépek, összecsapok vmi kaját..

M.
Vendég

jajajaja..Edi..nanana..van már kiszemelt?? drukk, h összejöjjön!!

:wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Mia
Nekem Bálint születésénél is Anyukám volt benn, és egyetlen beleszólása nem volt. Inkább dícsért mikor kellett, az orvos odavolt érte, még a végén mondta is neki, hogy reméli még találkoznak :) Mondjuk kevés embert ismerlek (szinte senkit) aki Anyuval nem jön ki jól :)

Háááát még nincs kiszemelt, (vagyis van, de ez még titok) de még azért Boti születését megvárom, meg persze ez nem olyan gyorsan most azonnal :) Időben elmesélek majd mindent, de úgy döntöttem, lesz és kész.... Nem leszünk egyedül úgy döntöttem :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.10 10:31-kor.
Vendég

Edi: nagyon jó hozzáállás! aki ilyen erős, okos és csini, az nem is maradhat egyedül :)

szerencséd van, h ilyen szupi anyud van..az enyém is jó anya, csak nem tanulta meg elengedni a gyeplőt :D amikor szültem, a mellettem lévő szobában nagyon ordított egy kismami..anyu meg azt hitte, h én vagyok az, és már dörömbölt a szülészet üvegablakán, h mi történik a lányommal..gondolj bele, h mit művelt volna a szülőszobán :D :D

na most már tényleg lépek, kiötöltem, h mit főzzek..

M.
Vendég

Mia!
Mér lennél antitalentum! A recisben meg ott van a lángos reci...igaz 1 kilora irva, én kettőnnek (mert Lizy max fél lángost fog megenni) fél kiloból csinálom...ebből is 4-5 db lesz.

d.dodó

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a névvel kapcsolatos véleményét. Meglátjuk... még nem tudunk dönteni. Nálunk is közel a szüli- és névnap mindkét választott névnél :(

Meme: gratu a 23.héthez

Szülés utáni családlátogatás nálunk is nagy port kavart. Nagy sértődés lett belőle és azóta is a fejünkhöz vágják. De nem érdekel. A szülés napjától fogva minden egyes napon jöttek látogatóba a szüleim + 2-3 rokon felváltva. Bent voltam egy hétig a csaszi miatt. Párom dolgozott, de ő is minden nap bejött hozzám (szabijait az otthoni első napokra tartogatta ). De a gondom az volt, hogy 2 percet nem tudtunk kettesben maradni Apácskával. Így kiborultam és szóltam mindenkinek, hogy mire hazamegyünk nem szeretném, ha jönnének min.4 hétig. Nem is jött senki. Kicsit még rá is fogtam az influenzára, mert tél volt. Nagyon utáltam az egész szituációt és látogatási idő után mindig elpityeregtem magam. Szüleim gyakran a fejemhez vágják, hogy nem jöhettek. Anyósomék messze laknak tőlünk, de megértették, bár ők is pár napig itt voltak és Anyósom folyton berohangált a baba szobájába. És még több rokont is le kellett állítani, hogy köszönöm, nem kell segítség, ne jöjjenek az első napokban. Én megértem, hogy mindenki segíteni akar, mindenki a legjobbat szeretné, de nem erre vágytam, csak a nyugalomra és hogy valóban tudjuk élvezni az első néhány közös napot. Így én a mai napig nem bántam meg, hogy elhajtottam mindenkit, még ha kapok is megjegyzéseket érte. Ez van. Most kicsit más lesz a helyzet, mert Nórit rá kell valakire bízni, de még nem tudjuk, hogy hogy lesz.

Mercy: nálam is felmerült a gyanu, mert hírtelen híztam és vizesedek, a vérnyomásom viszont alacsony. Még csak a védőnő mondta, amíg a doki nem szól ezért, addig próbálok odafigyelni a hamizásra, de eszem mindent (ami lehet, hogy nem a legjobb, de ha éhes vagyok, nincs mese, ennem kell), vizesedésre meg zöldteákat iszom, meg vettem Schüssler sót (10-eset), ami természetes vízhajtó és terhesen is lehet szedni. Rajtam 7-8 kiló van összesen, de februárban 3 jött fel ebből, az utóbbi 1 hétben pedig 1 kg. Szóval kezd megugrani és hol van még a vége. Nórival feljött rám 20 kiló. És nála csak az utsó 1 hónapban kezdtem vizesedni, most meg az ujjaim tisztára be vannak dagadva :(

Edi: valóban irigylésre méltóak a szüleid, lehet hogy abból is fakad, hogy fiatalosak nem csak kívűlről, de belülről is. Nálunk inkább Anyukámmal van a gond. Apukám is sok dolgot megtesz értünk, de Anyukám valahogy nem az a tipikus nagymama fajta, pedig az én nagymamám totál másmilyen, ő igazi dédi és a mindene a család. Anyukám elvan a kis gondjaival, dolgaival. Ha itt van nálunk én szolgálom ki őt, leül és mosolyog. Inkább Apu az, aki megy és játszik Nórival, csúszik-mászik négykézláb. De nem egyformák az emberek. Nekem azért hiányzik az az igazi anyai segítség, amilyen a nagyim is és amilyen szeretnék én is lenni majd a lányaimmal.
Egyszóval nagy-nagy szerencséd van, hogy Neked ilyenek a szüleid, így kerek a világ.
Jújjjjjjjj, jó képű a láthatáron, de izgiiiiiiiiii!!! Nagyon drukkolok Neked!!!!!!!!!

Holnap hol talizzunk pontosan az Auchanon belül? KFC? Oda be is tudnánk ülni :D Vagy van arra felé valami kávézó is.
Megy a sok pocakos, eltorlaszolja az Auchan bejáratát :D

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Manorka
Tudtam mit akartam, a névválasztás..... Nekem mindkét név nagyon tetszik, de persze a Zoé a nyerő :P
Igen, mázlista vagyok, legalább ebben :D:D:D:D:D

Holnapi tali akkor 11-kor KFC előtt???? A Pocakról megismerjük egymást :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maki, akkor jössz velem vagy hoz a férjed?
Vendég

lányok
11 KFC??
akkor ez végleges ugye??
valaki dobhatna priviben számot,hogy ha késnénk vagy ilyesmi??nem??nehogy elkerülkük egymást :wink: :wink:

bibar

Bibar
Nekem ok a 11óra KFC :) a számomat tudod :P
Vendég

Sziasztok!

Sajnos a mai éjszakám sem volt túl fényes.
Már 3.30 körül felébredtem, s nem is tudtam csak 6 után visszaaludni. :(
Babu egész éjjel mocorgott, a férjem (mivel meg van fázva) horkolt, hangosan köhögött... :?
Viszont ma megyünk a doktorbácsihoz! Juuuuhééééé! :)
Már tűkön ülök.

Dodó: Szerintem Maja a méhecske CUKI, még ha arra asszociálnak is az emberek!
A mi vezetéknevünknél sokan nem tudják, de a "görhöny" egy étel!
Szoktak rendezni görhöny-fesztivált is...múltkor a sógoromék el is mentek rá! :)
Liza névnap elvileg júl. 8-án, illetve nov.25-én van...tuti nov.25-én fogjuk tartani! :)
Nálunk a családban eléggé gyakori, hogy közel esnek a szüli-és névnapok egymáshoz...pl. anyukám Katalin másnap szülinap, keresztfiam Márk 1-2 nappal előtte született, testvére Martin szintén, sógorom Attila jan.7-én született...stb.

Merci: Olyan játszószőnyeget kérnénk karira, amihez játszóállvány is tartozik...
Egyébként a Tummy Sleep Plus sem jönne rosszul...csak írtó drága.
Ismeritek? Egy macika, amit altatást elősegítő macinak hívnak.

Bibar: Olivérrel gyümit is csak módjával ehettél a 24-dik héttől?
Almát, körtét, narancsot is?
Háááát nálunk sem kicsi az a szűk család! :)
Apu-anyu, após-anyós, tesóm-sógornőm +2 gyerek, sogorom-sógornőm +2 gyerek...
A férjem és anyuék tuti lelkesen minden nap jönni fognak!:)

Meme: Nem semmi, hogy a sok-sok hambi, sültkrumpli ellenére fogytál 1 kg-t! Szupi! :) Ügyi vagy, vagy a manókád kis energiafaló! :)
Kíváncsian várom az új falifestményt!
Meme hát nem csodálom, hogy kiakadtál az anyukádon és anyósodon. :(
Nyugi...anyum nálunk is mondogatta, hogy majd délutánonként minden nap átjön a fürdetésig, alvásig segíteni...mondjuk ők 5 percre laknak kocsival.
Mondtam neki, hogy nem kell, itthon lesz a férjem is (3 hétig)...majd megoldjuk.
Anyósom szerintem nem fog jönni...bár lehet...ők 5 percre laknak tőlünk gyalogosan. :?
Ne aggódj! Biztosan elrendeződnek majd a dolgok...

Poci: Örülök, hogy elmúlt a színezgetést...ahogy írtam nem is lesz már!!! :wink: :lol:

Edi: Jó, hogy sikerült az oktatás.
Nálunk is felvetődött, hogy vagy a férjem, vagy anyukám lesz bent a szülésnél...jelen állás szerint Misi lesz bent, remélem nem gondolja meg magát! :)
Tart a számára ismeretlen helyzettől, hogy rosszul lesz, stb.
Én nem erőltetem a dolgot, bár őt szeretném jobban, ha bent lenne!
Drukk-drukk Edi!!! Remélem összejön a kiszemelttel!!! Megérdemelnéd!!!

Mia: :lol: :lol: :lol:
Akkor a védőnőd beigazolta az aggodalmamat az anyukámmal történő szüléssel kapcsolatban! :)
Én is alapból azon izgulnék, hogy ne ő vezesse le a szülést!
Meg aztán lehet engem is kiborítana rendesen a doki mellett! :D
Nekem egyébként az a fontos, hogy valaki legyen bent...ha a párom nem szeretné, akkor marad anyum (aki nagy-nagy lelkesen első lenne a sorban! :)
Nem semmi anyukád van! :lol: :lol: :lol:
Hasonló kaliberű az én anyukám is...nem kicsit!
Mondjuk ő aztán tudja, hogy milyen egyedül szülni, mert amikor engem szült senki nem volt mellette...sem orvos, sem nővér...se érzéstelenítő...semmi!
Mondták neki, hogy ááááá 4-dik gyerek! Beindult a szülés, hiába kiabált, hogy valaki jöjjön...senki nem ment.
Akkor értek oda, amikor már kint voltam, ő meg szorította a köldökzsinórt. :?
Egyébként meg annyira erőlködött anyum a szülésnél , hogy szanaszét szakadt, és ő is és én is tiszta piros foltosok voltunk az erőlködéstől.
Utána amikor megérkezett a doki persze adott érzéstelenítőt a varráshoz, viszont még bent maradt a placenta, amitől tiszta vér lett tetőtől talpig...így elment mosakodni.
Mikor visszaért, már semmi hatása nem volt az érzéstelenítőnek...gondolhatjátok!!! Úgy varrta össze anyukámat! :?
Aput csak ezután hívták telefonon, akit le kellett fogni amikor beért a kórházba, mert agyon akarta ütni a dokit.
Én dec. 16-án születtem, s dec.24-én ráadásképpen gyermekágyi lázat kapott anyum...emlékezetes szülés maradt ez számára!
Szép kis történet...bár már közel 30 éve volt. :)

Emi

Emi

email4
Budapest

Sziasztok!
Csak gyorsan jöttem tudósítani, aztán most megyek is,mert nagyon nincs jó kedvem.
3 dokit kérdeztünk meg. Az egyik vállalná a műtétet, de ahhoz altatógép kellene, de neki az nincs. Amúgy meg túl kockázatos. A másik,akinek van gépe, nem vállalja. A pesti esetleg vállalná 2 hét múlva, de ahhoz csütörtökön fel kellene vinni, lehet hogy kellene előkezelés gyógyszeresen.És maga a műtét 30-50e lenne. Még a 30 haggyán, de az 50 az már nem fér bele.Mert előkezelés, felrohangálás, utókezelés az is már min. 80 akkor. Nekünk ennyi nincs. És valahol szabni kell egy ésszerűségi határt. Ha valakinek gyereke vagy fiatal beteg ott nincs ésszerűség, csak mindent el kell követni. De egy idős embernél vagy egy állatnál(mert hiába imádom és tekintem családtagnak, Stella kutyus) azért mérlegelni kell mi az,amit be szabad még vállalni. Nekünk a műtétre ésaz elő-utó kezelésre össz max 40 lenne ez a határ. De utána nincs tovább.És mi van,ha nincs vége?És kiújul? Kivagyok. Teljesen padló.De nem tudom mi lesz, nagyim vállalj-e a vérző, sebből levedző(már bocsi) kutyát a lakásában tovább, nem tudom meddig lesz Stella ilyen kvázi jó állapotban, és mikor jön el az idő esetleg. De attól is félek, mert egy erős érzelmi sokk is okozhat leválást vagy bevérzést, és nemcsak a kutyámat, de a gyerekemet is elveszíthetem. És tegnap is összevesztem anyósommal, mert elkezdte, hogy nem szabad csakis a gyerekre,semmi másra gondolni. Oké.Most nem idegeskedek rajta mi lesz, mert hátha ahol a gyógyszer nem segít, ott a Jóisten igen. De ha el kell engednem,abba picit én is bele fogok halni.Az érzelmeken, azon, hogy kicseszettül fáj nem tudsz uralkodni, csak azon, hogy kimutatod-e.Ááá, na mindegy.Hát ezért jöttem csak rövid időre,nem fárasztok senkit tovább.... Majd kiderül mi lesz. Már csak Egyben bízhatunk....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ediiiii: Ment privi!! :)

Emi: hát amekkorákat rúg Nóci, ahhoz tuti sok energy kell, ugyhogy lehet ő "eszi" a sültkrumplit, nem is én:) De nagyon örülök, hogy lement 1kg.
Bár kissé aggódom, hogy nincs e baj Nócival, ami miatt lement. Bár nap mint nap, szinte minden órában akkorákat kapok tőle, hogy csak na...de most jól is vagyok, a dolgaink is talán kezdenek alakulni, valamit muszáj kitalálnom, hogy ne legyek nyugodt...:)

Niki: Sok sok erőt nektek! És kitartás! Nagyon nehéz helyzetben vagytok, de biztos jó döntést fogtok hozni!! Drukkolok nagyon!!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

emi: ma mentek UH-ra?? Dejóóó! Gyere majd a hírekkel, meg a képekkel:) Drukkok mennek neked is!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Niki!
Nagyon sajnálom! :cry:

d.dodó

Meme: dehogy, semmi baja Nócikának, ne aggódj!! Ne is gondolj ilyenekre, hiszen semmi okod sincs rá!!! Inkább most koncentrálj csak a jó dolgokra, szépen másztok ki a gödörből!
Ha kész a Miki egér és Pluto barátunk, akkor kérünk szépen majd fotót. Olyan ügyi vagy!! Lehet, tényleg ilyesmivel kellene foglalkoznod. Nem gondolkodtál rajta?

Niki: sajnálom :( Kitartás! Ilyen helyzetben sajnos nem tud okosat mondani az ember :(

Emi: majd gyere mesélni mi volt a mai doki látogatáson, megy a drukk!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

ja, ez lemaradt:

Edi, Bibar: megírtam Nektek a számom priviben

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka:
Hát...ahhoz nme vagyok sajna elég ügyi hogy ezzel foglalkozzam. Meg ezeket sem saját kútfőből festem. Szépen letöltöm netről, felnagyítom, majd ráindigózom a falra. Aztán mint az oviban...kiszínezem/festem/..:) Ugyhogy nem olyan nagy kunszt, max az hogy nem kapok idegrohamot, mire 2-es ecsettel kipingálom az egészet :) De ha kész, dobom a képet :) elvileg Micky kész, pluto még az asztalon pihen. Még fel sem rajzoltam a falra. :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

ÚÚÚgy irigykedek rátok! Holnap taliztok! Én is én is!! Csak ku...va messze lakok tőletek...(meg mindenkitől) :(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme
írtam vissza :wink:
dehogy van baja Nócinak, akkor nem kapnál ekkorákat :D:D:D:D:D

Niki
Nagyon sajnálom, de telejsen egyetértek Veled... Nehéz, de muszáj dönteni... :cry:

Emi
képet is hozol majd????
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?