Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi
Szegény Bence! Akkor azért sirt, biztosan nagyon fáj a fülecskéje. Jobbulást neki, remélem mihamarabb elfelejtitek ezt az egészet.
OK, menjünk együtt. Kiugorjak érted? Csömör kb. 5 perc tőlünk. Majd telefonon egyeztetjük.

Mig Peti aludt leszemeztem és kipréseltem egy fürt szőlő levét... Kép Banánnal az lesz az uzsi, remélem izlik majd Neki.

Peti még mindig szörcsög és prüszkölKép Asszem holnap megyünk vissza a dokihoz. Pedig fodrászhoz akartam menni. Jövő héten sem jutok el, az tuti.

Szilvus
szilvus

Szilvus! Nekem meg sajnos a csipöm egyre rosszabb, én is félek késöbb ne mütét legyen. Megértelek hogy aggodsz, remélem neked javulni fog.

Na ezt látnotok kell! Jóllakott Orsi és amig elfordultam fagyasztani a tököt elaludtKép
Láttam, hogy sir egy kicsit de azt hittem csak ki akarja vegyem mondom 3 perc várjál. Hát megvártKép

Karmen
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen !

Ééééééééédiiiiiiiiiiiii!!!
Szilvus, köszi, ha kijössz értünk akkor nagyon megköszönöm. Remélem addigra teljesen helyrejövünk.

Pusza

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Csak elköszönök, mert holnap megyünk "őszölni".
Aztán vigyázzatok magatokra, és beszéljétek meg a tali időpontját, hátha meg tudom fűzni Apát. Olyan jó lenne már találkozni!

Timcsi, jobbulást a kis Bencusnak, puszilgasd a fülecskéjét, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb!

Karmen, tündéri ez a kép az elbóbiskoló manóról. Hiába, nem győzött kivárni...

Erika
pera

Sziasztok!

A csütörtök mindenkinek jó? Már alig várom, hogy talizzunk!
Szilvus, Timi, Ági, Claire, Karmen, Anita, Eszter és mindenki, akinek a csemetéjét még nem láttuk "élőben"! ott lenni ám, lányok!!!!! Persze a többiek is!! Pumi, te nem jelezted. Ugye ti is jöttök??

Jobbulást és millió gyógypuszit a betegeskedőknek!!!

Szilvus, én is azt érzem, hogy egyre anyásabb a manó. De mi a csudát várok, hisz rengeteget van csak velem, kénytelen engem elviselni a nap legnagyobb részében. Újabban pár alkalommal a fürdőszoba ajtajából asszisztálta a tusolásomat reggel, s ha a polchoz hajoltam, már kiabált, hogy hiányzik a fejem a képből. Jó itt, jó ott, de anya kezében a legjobbKép

Én nem vagyok egy konyhatündérKép, de pl. fantasztikus vaníliáskarikát tudok venniKép Hú, most jut eszembe! Gyümisali. Az még megyKép Szóval ez ilyen evős parti lesz? Nosza! Akik tömegközlekednek szerintem max. 1 csom. könnyű valamit hozzanak, ne cipekedjenek!

Csak lesek, milyen ügyesen ülnek, állnak a gyerkőcök. Andris néha kihisztizi magának, hogy felültessem a kocsiban, akkor rárepül a tálcára, rágja -csócsálja, mikor megunja, máris figyelemelterelés, ügyülü-bügyülü, és fektetem leKép

Hát én mindig tudnék aludniKép Majd pár év múlvaKép
Most épp csendespihenő van, elpilledt Andris.

Megyek, teregetek egyet.

Pusza,

Móki
móki

Szilvus,

hogy ízlett Peticicának a szölö ?

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Olvasgatok ám, de esténként nem volt erőm már írni, napközben meg időm nincs.
Tomika szerencsére már jól van, ma már nem kínoztuk az orrát. Már három napja etetőszékben eszik!!! Nagyon tetszik neki, főleg a tálca széle, ezt szokta rágni. Sajnos képet nem tudok most fölrakni - pedig ma csináltam -, de csak Apu gépére tudjuk fölrakni, ő meg kórházban van, holnap műtik. Most veszik ki a térdéből a drótot. Remélem, minden rendben lesz vele.
Tegnap kipróbáltuk a banánt. Tegnap igencsak fintorgott, de azért majdnem egy felet megevett (villával összetörve). Ma meg több, mint egy felet. Minden falat után bekapta az etetőszék tálcáját, vagy elkezdte szopni az ujját. Jól nézett ki utána.

Bocs, hogy mindenkinek személy szerint nem válaszolok, hanem inkább téma szerint.

Alvás: Tomika továbbra sem alszik el egyedül, és én nem is erőltetem. Én nem tartom jónak azt, hogy sírni hagyjam, és azért aludjon el, mert anya úgysem segít neki. Ráadásul Tomika egyre inkább belelovallja magát a sírásba, ha néha muszáj volt sírni hagynom kicsit, alig birom megvigasztalni.
Amikor már nagyon nyűgös, vagy a cicin alszik el, vagy - egyre többször - a kezemben. Érdekes, mert ilyenkor elkezd szirénázni. Meg kell fognom jó erősen, 1-2 percig ki akar ugrani a kezemből, utána megnyugszik, és gyorsan elalszik. Én úgy gondolom, hogy el fog jutni oda, amikor egyedül is le tudja küzdeni a feszültséget, és nem harcol az elalvás ellen.
Nappal továbbra is percre pontosan fél órát alszik 2-3-szor. Ma kivételesen 2 órát is aludt du. (persze fél óra után fölébredt, erre gyorsan szájába nyomtam a cicit, és visszaaludt).
Éjszaka ált. egyszer ébred (van,hogy többször, de visszaaészik), ilyenkor szopik, és rögtön visszaalszik. Én erről nem akarom leszoktatni, majd ha ő nem igényli, abbahagyja. Ez nem fárasztó, mert csak a szopi idejére ébred, és én is vissza tudok aludni.Reggel 6-7 körül kel újra, akkor átviszem, és együtt alszunk. Mostanában már csak 8-9-ig.
Mostanában az esti nyűglődés tért vissza. 6 óra után alig bír magával,sehogy nem jó neki. Gondolom, ez megint egy ilyen korszak. Kár, hogy jön a rossz idő, mert ilyenkor le szoktuk vinni, és az ált. beválik.

Kistestvér: mi nem tervezzük, több ok miatt:
- a korunk - ez nem most problémás, hanem a gyereket fel is kell nevelni, és sajnos nem biztos, hogy nyugdíjas korunkban olyan jól el leszünk eresztve, hogy 2 gyereket iskoláztassunk.
- az anyagi kilátásaink - ld.fönt!
- a fogaim - jelenleg nagyfokú csontpusztulás van a foggyökereim körül, amire a fogdoki azt mondta, hogy ezen max. a term.gyógyász tud segíteni. Meg hogy bízzunk benne, hogy az orvostudomány majdcsak kitalál erre valami gyógymódot. Tehát következő bébi esetében biztos hogy megszűnnek a fogproblémáim a fogaimmal együtt.
- elfoglaltság - én őszintén csodálom, aki már vállalkozni mer a következő csemetére. Nekem még mindig az összes időmet lefoglalja Tomika, persze most már nem a szopival, hanem mindig vele kell foglalkozni. A főzés sem megy mellette. Persze ez nem panaszkodás, de én el nem tudom képzelni, mint tennék egy újszülöttel + Tomikával.
Persze ezek az én bajaim, drukkolok mindenkinek, aki a testvér-projekt útjára lépett!!!

Tomika is anyás: nálunk a tusolás már jó ideje úgy megy, hogy a pihenőszékben odaül az ajtó elé, és én időnként kikukkantok a zuhanyfüggöny mögül "kukuccs" felkiáltással. A fogmosáson meg mindig jókat nevet.

Megint irigykedek, hogy ti taliztok. Mi nem jutunk el most sem, talán egyszer később. Pedig jó lenne a budaőrsi barátnőmet is meglátogatni, de most nem megy. Nagyon jó lesz nektek.

Látom, egyre ügyesednek a babák.
Ági!
Matyikát csak lesem, hogy lehagyott mindenkit!
Tomika továbbra is forog, hasra-hátra, szinte egyedül ül, állandóan állni szeretne. Ha kinéz magának egy játékot, valahogy eljut érte, de mászni, kúszni még nem tud.

Szilvus!
Peti is nagyon ügyes a négykézlábbal.

Bocs, ha a többieket kihagytam, mindenki szépen fejlődik.

Erika!
Igazán sajnálom, ami veletek történt! Borzasztó lehet! Dani nagyon szépen megnőtt!

Timi!
Örülök, hogy megúsztátok a defektet! Remélem, hamarosan minden jóra fordul!

Karmen!
Ez a hét fotója! Nagyon édes Orsi, ahogy alszik a székben.

Megnéztem minden babát, mindenki egyre szebb. Tényleg itt vannak a legszebb babák!

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam, de mostanában elég ritkán tudok jönni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Üdv mindenkinek!
Én új kismama vagyok, az első babámat várom. Kb. 8-9 hetes vagyok. Aki ebben a korban van, szívesen felvenném vele a kapcsolatot!!!!
asszony

Sziasztok!

Húúúúúúúúúú, hát, két napig nem jó a gép, ti aztán termeletek ezerrel!Kép

Clair, szia köztünk!

Móki, mit szólsz, milyen picik és máris szerepelnek.Bár SÁrának csak a cipőjeKépKép
Nem tudom megnyitni a mélt, amit küldtél, elküldenéd a gmagdalena@freemail.hu -ra?Köszke.
Vettél Liberót?

Lányok, mondom mindenkinek, hogy a DM-ben(azt hiszem szerdáig) normál csomagos Libero pelus 3 csomi összerakva, 4000ft.

Karmen, Orsi nagyon cuki.

Nekünk a talira a szerda kivételével bármi jó.

Képzeljétek, ma voltunk dokinéninél.
Sára izmai már nagyon szupik, csak hajszálnyi különbség van a két oldal között, most úgy néz ki decemberben abbahagyhatjuk a tornát.
És a műtétre is azt mondta, hogy megússzuk, mert megállt a buksiján a különbség növekedése.Szóval juhéééééééééjKép

Teszek fel nektek ide keresztelős képet(végre) és az albumba is töltök fel.

Nem tudok, túl nagyok, marad az, hogy teszek fel az albumba
Már ha oda engedi...

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Szia asszony!

üdv köztünk,gratulálok. Bár sztem egy kicsit eltévedtél.Itt nekünk mindannyiunknak megszületett már a babája 2004 tavaszán.
Szóval sztem a 2005 tavaszi babáknál néz körbe( persze, ha van már ilyen topik)
Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Léna,
Csupa jó hír!!!! De jó!!! Kép

Tünde,
Amit kistestvér vállalás ügyben írtál az minket is érint (szerencsére a foggyökér gond kivételével). Bármilyen furcsa, de nálam elég nyomós érv, hogy a valaha nagy családunk sajnos eléggé elfogyott és bár nem jó erre gondolni, de nem akartam, hogy Lacus ha idősebb lesz (és ki tudja mi lesz velünk addigra) egyedül maradjon. Jó; tudom, remélhetőleg lesz felesége, gyereke, stb, de azért a gyökereire is szüksége lesz. Mi többek között ezért is szerettünk volna mindenképpen testvért neki, még ekkora korkülönbséggel is. Nem tudom jól tettük-e, de vele is elbeszélgettünk erről, mielőtt Kristóf megszületett; tudatosítva benne, hogy úgy kell alakítania az életét, hogy mindig számíthassanak egymásra. Végülis elég nagy fiú már ahhoz, hogy megértse és így sokkal nyugodtabb vagyok a picuri(k) sorsát illetően. Szerintetek mennyire volt jó ötlet ezt tudatosítani a nagyban? Amúgy imádja Kristófot.
Mostanában sokat tanakodtunk, és arra jutottunk, hogy bevállalunk mégegy babát, ha sikerül. Viszont a korunk miatt igencsak igyekeznünk kell, ráadásul nálam nem is olyan sima ügy kihordani a babót. Úgyhogy a babaprojekt lassacskán nálunk is beindul. Kép

Alvás: Én sem tudtam elviselni Kristóf keserves sírását, ráadásul ő is olyan típus, aki ha felhúzza magát nagyon nehezen nyugszik meg. Viszont tudtam, hogy ha nem tudom leszoktatni előbb-utóbb a kézben altatásról, akkor később nagyon nehéz lesz vele. Vettem egy könyvet, amit nekem is ajánlottak. Az a címe, hogy "Minden gyerek megtanul aludni!". A szerzője: Anette Kast-Zahn és Dr.Hartmut Morgenroth. Érdemes megvenni. Rengeteg hasznos tanácsot ír. Nekünk legalábbis bejött.

Karmen,
Tüneményes Orsi, ahogy alszik a székben! :-)))

Timi,
Szegény Bence. Nektek aztán jól összejött. Nem irigyellek!

Ági, Eszter,
Matyika és Marcipán fantasztikusan ügyesek. Mindent alőbb csinálnak. Kép

Szilvus,
Peti sem semmi ám, a mászással! Kép

Tali: Nekünk is jó a csütörtök. Mi lenne ha jövő csütörtökre tennénk a talit? Akkor Ági is el tudna jönni és így Karmennek is könnyebb lenne.

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok! Ági! Ezt a "tök jól vagyunk, de ha anya megjön nyekergünk" figurát az enyéim is mind csinálták. Szerintem az egy kis panasznap, hogy " gonoszul itt hagytál"!
Bébi úszásból én is tudok egy jót, nekünk az 5 éve OK, ha vkit érdekel, szóljatok!
Timi! hallójárat és más hasonló gyuszikra aloe first vagy aloe activator! Ismered? Az én fiam ( a nagyobbakból a kisebb Kép ), már kéri, ha fáj a füle! Ha nem ismered, és érdekel, írj mailt, cím a profilomban!
Gyerekek! Mi ez a sok turbo bébi, állás, ülés, autózás? Hát nem semmi! És micsoda kajálások folynak, enyémek majd ha betöltik a 6 hónapot, addig anyatejcsi, a felmenők közt van elég allergia (apjuk, ...). Apropó allergia : abba is érdemes belegondolni, hogy már a mi gyerekkorunk óta is rengeteget romlott a környezet állapota, sokkal több minden terheli a szervezetet, így mivel nem muszáj, azt érdemes kihagyni. (pl. tehén tejcsi 1 év alatt). Különben én úgy tudom, hogy lisztes , gluténes dolgokat akkkor jó adni, amikor már megjelent az első fog, állítólag akkor tudja már feldolgozni, enzim szintek, stb! Persze ez a tudomány mai állása, lehet. hogy az unokáinknak jön újra a feles tej, vagy vmi tökmás. (fókazsír? Kép )
Karmen! ez a kép nagyon tuti! A csípődnek mi baja?
Szervezkedők! Most végül mi a találkozó időpontja (nap, napszak), és helye (cím)? Fő a tájékozottság, mi? Ha délután, a nagyokat sózzam el? Mi a javaslatotok? Majd kitalálok vmi szállítható kaját, de sósságot vagy édességet,
Na, elég, már nagyon formában vagyok, de végre Ádám is visszaaludt, szundítok egyet, mielőtt vmelyiknek újra eszébe jut felébredni! 8-10 óra alvás, haha , 2-3 nap alatt talán összejön Kép
Ja, a Mom on túl, a hegy felé eső kis utcákban már nincs parkolási övezet (pl. Sirály utca), vagy az messze esik?
Claire
claire

Jó reggelt!

Nagyon jó lenne ha csütörtökön tudnánk találkozni, akkor tuti hogy ott leszünk!! Bevállalok kalácsot (isteni fonott kalácsot tanultam meg sütni, ha nem gond én azt vinnék nyammogni)
Karmen!
Akkor azzal a vonattal mennénk ami 7.20-kor indul tőletek?

Pumi!
Jöttök holnap úszni? Ill. a talira is jöttök? Ugye jöttök?

Kistesó: Mi még várakozunk, sőt szóba sem jön. Igazából nem sürget semmi. (meg nem rajtam van a sor: Zsuzsa hajrá!Kép)
Aki tervezi, annak sok sikert!

Most megyek mert fölébredt apraja. (este 8-tól 5,30-ig kis kaja és még eddig ráhúzottKép)

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Igen, azzal mert igaz nekem nehéz leszt elkészülni (korábban kel Orsit keltenem) de a késöbbi már sokára érne fel, ez is 10-re van Pesten.
Hát nem tudom, tesom szerint annyian voltak 1 hete reggel a vonaton leülni sem tudtak. Lehet nem tudok Szegedtöl helyet foglalni nektek. Meg kérdés hogy kinyitott babakocsit felengednek-e? Elég nagy helyet foglal. Most ezeket akarnám kinyomozni.

Tündi! kár hogy nem jöttök. Jó hogy apukád már meggyógyult.

Claire! Coxarthrosis-om van. gyogytornára kell jáni meg uszni, biciklizni. Persze Orsivaé nem mehetek a fürdöbe ki vigyűzna rá, igy nem voltam több mint 1 éve sajnos.

Karmen
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Akkor a jövő csütörtököt jó mindenkinek, Fél 11-11 körül? Ha ok, kérlek jelezzetek, és felhívom a Ritát, tudja, mire számítson!Kép

Még jövök,

Pussz

Móki
móki

Sziasztok,

MókiKép
Nekünk jó a jövő hét csütörtök. Én akkor tonhal salátát hozol meg piritósnak valót hozzá.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Akkor mi is megyünk, és érkezünk amikor érkezünk, de tuti nem 11 előtt. Ahogy Karmen is írta útbaigazítást kérünk!!!!!

Kalácsot viszem.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Én lépcsön nem tudom vinni le-fel Orsit szoval aluljárok fele ne igazitsatok. Ági 10re ér fel a vonatunk. Ha fdelszálltam megirom neked melyik kocsiban vagyunk, ok?

akkor a csüt. már tuti? Mert akkor kiváltom a féláru kedvezményt a cégnél.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok,

eddigiek szerint nekünk is jó a jövö csütörtök, viszek frissen sült pogit.
Szerintem elözö nap ne együnk semmit, mert ahogy olvasom, lucullusi trakta lesz Kép
Hajrá kilók !!! Kép

Sajnos dolgom van, lépnem kell.

Puszi
Timi
kismaszat

Sziasztok!

Ma már nagy nehezem ide is eljutottam, olvasni már tegnap is sikerült Benneteket.
Réka már majdnem teljesen meggyógyult(kop-kop)már csak egy-két orrszívás szükséges.Nagyon sajnálom szegénykémet, látom,hogy úgy haragszik rám, és előtte az a félelem a kis szemében....
Nálunk most éppen megint ajtó és ablakcsere zajlik, így aztán takarítással törölgetéssel telik a napom. Meg Rékát fogom egész nap, mert fél a fúrás-faragás zajától. De ma végeznek,holnap egy kis takarítás, és kész.

Látom megy a tali szervezés. De jóóóóóóóó Nektek!
Csorog a nyálam a tonhalsali, kalács, ananászos karika olvastán.Fénypostával és is kérek!!!!!(De legalább fotózzátok le őket)

A kajcsihoz: Én megpróbálom a t ej és gluténmentes etetést betartani 1 éves korig. Nálam mind a két lány rettentően ekcémás volt 5 éves koráig, utána szerencsére elnőtték. A gasztroenterológus szerint valószínű a bélrendszerük még nem volt elég fejlett amikor először találkoztak ezekkel a kajákkal. Nem lettek kifejezetten allergiásak a tejre vagy lisztre, de valamiféle érzékenységük volt. Szerinte lehet,hogy ha 2-3 hónap múlva találkoztak volna ezekkel a kajcsikkal,akkor már nem jött volna elő.(Pedig csak olyant adtam Nekik,ami életkort az üvegen,dobozon javasoltak)Ja, és nem azonnal lettek ekcémásak, csak kb.1,5 éves korukra, addig csak halmozódott a szervezetben,aztán később jött ki. Most úgy gondolom,hogy annyi mindent ehet Réka ennélkül is, ráér még vele pár hónapot. Főleg,hogy vannak előzmények.
Persze az is igaz,hogy én is felestejet ettem már 2 hónaposan, és még itt vagyok. Viszont igaz amit Claire írt a környezeti terhelésekről is. Meg aztán milyen különbség van a mai dobozos tej és a régi tehénből származó tej között..

Tegnap már én is elkezdtem adni Rékának a pipi husis kajcsit. A MILDI sárgarépa-zöldborsó csirkehússal című nagyon izlett Neki, sőt szerintem is fincsi. És olcsóbb,mint a HIPP.

Karmen!
Tünci Orsi,ahogy elgyengült a székben. Győzött az álommanó.

Én még nem tudok autózó, ülő, álló képet feltenni Rékáról. Ő még csak forog, de mint a villám.

Kép
Kitty
kitty123

Sziasztok,

kitaláltam egy jó módszert a náthás orr kidugítására Bencénél.
Befújom az orrába a sterimart, az jól feloldja a cuccost, és egyébként valszeg ingerli az orrát, mert egy-két percen belül tüsszög tQle. Na mikor látom hogy jön a hapci, gyorsan befogom az egyik orrlyukát, és már kinn is van a cuccos. Kép
Igaz utána kell egy kicsit takarítani, de irtó hatásosKép Kép

Csak úgy gondoltam megosztom veletek.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Eszméleteln termékeny a csapat! Általában nem is tudok mindent visszaolvasni, ezért aztán reagálni sem. Ez van sajnos.
Talira azonban mindneképp szeretnénk menni. NEkem nagyjából mindegy, hogy melyik nap. Mondjuk a csütörtök jobb, mint a szerda, mert Máté kedden kap oltást és olyankor másnap még elég zizi szokott lenni szegénykém.

Nem tudom, hogy én mit vigyek kaját ennyi finomság után.. Tudok én is kuglófot sütni... vagy esetleg valami sütikét, bár abban nem vagyok nagy ász, de majd valamit kitalálok. Tök jó lesz!

Mariann,
megkaptam a méledet, csak még nem jutottam odáig, hogy válaszoljak. Kép bocsi. A lényeg, hogy mi úgy döntöttünk, hogy még nem visszük uszodába Mátét, így most nem csatlakozunk hozzátok. MÉg maradunk a kádnál Kép. Tegnap próbáltuk ki először, hogy a nagy kádban fürdött. Nagyon édes volt, ahogy pancsolt! Sajnos használható kép nem készült róla, de legalább egy sütőtök evős képet megpróbálok feltölteni. Az is tegnapi.

pusza, kata
katca

újra megpróbálom képet.

Kép
katca

Katca! De aranyos ez a maszatos kép!! Jesszum igy is lehet enni??Kép

Kitty! Réka nagyon szépen mutat a hordozoban, nem kell ugy sietni azzal a mászással még.

Ági! te cipelnél kaját, most akkot tök ciki hogy én meg nem vinnék semmit, meg senki sem irta venne helyettem, pedig irtam kifizetem.
Tényleg nem szeretnék cipekedni még ennyit sem, házit meg amugy se érek rá csinálni akkor meg ott is lehet venni amit itt is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok! Különösen üdv a TV sztár mamáknak-babáknak! Elismerésem. Én még nem mertem a metróhóz elindulni babakocsival: sok lépcső, meg a mozgólépcső - a babakocsi pedig nehéz.

Bocs, hogy eltüntem, de tegnap meghalt megint a net, amikor lett volna időm egy kicsit kikapcsolódni. Most éppen megy.Ez aztán az aktivitás! Nem tudok lépést tartani veletek!
Akármelyik babát nézem, mindegyik tündéri. A szemek, a mosolyok... - elvarázsolnak.

Levi ma kapta meg az 5 hós oltását. Egy kis hős volt, alig sírt, viszont a tintapárnába majdnem belenyomta az orrát.

Kata!
Ha van egy kis szerencsém, még itt vagy. Képzeld, tegnap délután vettem egy nagy levegőt és altatásnál hagytam sírni Leventét. 3 percenként benéztem hozzá és kb. fél óra sírás után elaludt. Este egy kis nyöszi-nyöszi volt és elaludt. Ma reggel és délben megint letettem, kurjantott kettőt, egy kis nyöszi és már aludt is. Jelenleg is éppen alszik, másfél órát volt fenn. Gondolom a kúpocska hatása. És reggel úgy ébredt, hogy nem sírt, kukucskált és hagyott engem aludni még egy fél órát. Szóval úgy tűnik, hogy bejött a dolog, csak el ne kiabáljam. Ilyenkor az az érzésem, hogy én zavartam eddig a gyerkőcöt az elalvásban. Tegnap éjjel is akkor ébredt fel, amikor bementem lefeküdni. Úgyhogy erősen gondolkozom, hogy kiköltözöm tőle.

Tünde!
Nálunk is pont ugyanúgy megy (ment) az elalvás, ahogy Tomikánál. Én sem mertem hagyni sírni, mert úgy belelovallta magát, tartani viszont már alig bírtam, mert 2-3 percig úgy rúgkapált és tekergett. De aztán úgy gondoltam, hogy megpróbálom! Egyenlőre úgy tűnik, hogy bevált.

Era!
Leventék tartsunk össze! Majd teszek fel képeket, csak le kell őket kicsinyíteni, ehhez pedig idő kell. Ami általában nincs.

Claire!
Igazán nagy gratula az ikrekhez és nagy csodálat neked! Én néha úgy érzem, hogy egy gyerkőccel is alig birok, el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet győzni négyet!!! Tudom, ha itt vannak (márpedig ez nagyon-nagyon tök jó), nincs mit tenni, bírni kell a kiképzést. Van aki segít?

Léna!
Igazán jó híreket mondtál!Örülök!!!

A tali ügyében: ha még van kapacitás, mi is szeretnénk menni. Nekünk mindegy, hogy melyik nap. Rita, csak írd meg légyszi a pontos címet! És köszi a Mit szólnátok egy kis gyümis-túrós édességhez? Egy kicsit kényeztessük magunkat!

Kajcsi ügyben: már nagyon tudományosak vagyunk. Mi a helyzet a szójaolajjal? Az jó? Egy jópár bébikajában már van 4 hónapos kortól.

A betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást!

Pussz, Moncsi
monyó

Karmen,

mit vegyek neked ? Valami sósat, vagy édeset ? Vagy gyümölcsöt esetleg, abból a babcik is uzsizhatnak ?

Puszi

Timi
kismaszat

Timi! nem tudom melyiböl hoznak kevesebbet, rád bizom, legyen mindenféle a talin. Köszi, hogy kisegitesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Látom, teljes erővel megy a tali szervezés. Jó nektek!
Mi jól vagyunk, Tomika már teljesen meggyógyult. Aput ma reggel megműtötték, kivették a lábából a drótot. Már ő telefonált fél 10-kor. Lehet, hogy már szombaton hazajöhet. Izgultunk az altatás miatt, mert a szíve nem tökéletes, de nem volt semmi gond. Holnap de. bemegyek hozzá.
Tomika már 3. napja 8 körül alszik el (eddig 9-fél 10-ig nyűglődött). Nagyon jó lenne, ha ebből rendszer lenne.
Ma már nagyon ízlett neki a banán, kb.3/4-et megevett. Megint úgy, hogy egy falat banán, egy falat etetőszék.

Léna!
De jó, hogy Sára rendben van!!!

Claire!
Tomika is csak szopott 6 hónapos koráig, csak utána kezdtünk el kóstolgatni (ill. hazudok, mert előtte már kb. egy héttel evett almát+barit).
Én sem erőltetem sem az állást sem az ülést, de ő mindig ülne vagy állna, ha nem engedem, ordít. Persze csak keveset, és csak ameddig ő akar.

Kitty!
Réka nagyon aranyos!

Timi!
Az ötlet jó. Igaz, nálunk már a Sterimar befújása sem egyszerű.

Kata!
Nagyon jól néz ki Máté kajcsi után. Tomika is hasonló.

Monyó!
Szegény Levi, remélem, nem lett lázas.
Jó, hogy ilyen gyorsan sikerült az alvás tanítás, de engem még ez sem győzött meg. Én nem tudom elfogadni az olyan módszert, ami azon alapul, hogy hagyjam sírni Tomikát. Úgy gondolom, idő kérdése, és eljut ő is oda, hogy el fog aludni. Addig meg segítek neki. Ez persze csak az én véleményem, nem akarok senkit kritizálni. Bocs, ha esetleg így hangzott.

Na, ma már megint nem vasalok.

Jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,

TündeKép
Esetleg próbáld meg azt, hogy lefekteted az ágyába és mellette maradsz, énekelsz neki (jó égyszerű és monoton legyen!) és rázogatod a fenekét. Nekem első alkalommal majd 1/2 órát tartott, sírt is közbe, de ott voltam mellette. Most már csak max. 10 perc, de néha teljesen egyedül is elalszik.

LénaKép
Nagyon jó, hogy Sárával minden rendben. Stramm kiscsajKép

KataKép
Jól néz ki MátéKép Mi eddig csak 1x fürcsiztünk a nagykádban Nádjával, valamikor nyár elején. Akkor még olyan kis megszeppent volt.

KépTALIKép
MókiKép
Jól emlékszem azt írtad összeírod, hogy akkor ki jön és mit hoz? Ha nem akkor én kigyűjtögetem.
Én is tudok fuvarozni 1 mamát és 1 babát (3 ajtós Fiat Puntoval), én Óbudán vagy Hűvösvölgyön keresztül érkezem a városba, de szükség esetén elmegyek máshová is.

Mariann
tmarianna

Sziasztok! Örülök, hogy egy ilyen lelkes csapatra leltem. a taláálkozóra igyekszünk menni. Mi a pontos cím, És végül hányra tervezitek?
Moncsi! Amikor az ikrek születtek, Anyám szinte minden nap fönt volt nálunk, meg volt, hogy a nagyokat rendezte. egy házban lakunk az egyik sógoromékkal, ahol 3 olyasmi korú kölyök van, mint a mieink, és a ház igaziból az anyósoméké, akiknek itt van az irodájuk is, szóval rájuk is lehet számítani. Persze nem éjjel-nappal, mert dolgoznak, meg összesen 12 unokájuk van, de azért sokat segírenek, nagyon rendesek. néha gy is úgy érzem magam, mint egy akció hős, míg levezényelem a családom egy-egy napját, pláne, ha megvan spékelve vmi extrával. Pl. holnap úszás bébi és ovis, (nagyszülői segítséggel), aztán ebéd Anyáméknál, délután látogatás a kicsik keresztszüleinél. Úgy szép az élet, ha zajlik! Kép
Olyan fura ez a sok kaja, mert az enyémek még csak anyatejcsisek, fura, hogy nemsokára kotyvaszthatok nekik!
Bocs, most jelenésem van: Claire
claire

Sziasztok!

Mariann, segítenél? MegköszönnémKép Hétvégén nem leszek, s nehogy kihagyjak valakitKép

Kezdem a listát. Szerintem mindenki másolja a levelébe a legutolsó listát, és írja oda magát , s hogy mit hoz. (Mariann, hátha működikKép )

Pusza, Móki

- Móki : gyümölcssaláta
móki

Móki,

jó ötlet. Akkor folytatom.

Móki : gyümölcssaláta
Timi: pogi

Jó éjt mindenkinek !
kismaszat

Sziasztok,

SzilvusKép
Fülhuzogatást halasztani kell. A becsületes nevem Marianna, a névnapom így nov. 1-én van. De mindenki Mariannak hív (én is magamat), csak külföldieknek mondok Mariannát, nekik azt könnyebb kiejteni, nemtom miért.

MoncsiKép
Címet elküldöm, csak kéne a mail címed. Ide nem akarom felrakni.

MókiKép
Persze, hogy segítek. Nos tehát:

KépKép

2004. szeptember 30, csütörtök, fél 11-11 felé, Ritáéknál
Mariann: tonhal saláta
Ági: fonott kalács
Kata: majd még kitaláljaKép
Moncsi: gyümis-túrós édesség
Humi
Szilvus: ananászos karikák
Ed?
Léna

Bocs ha valaki kimaradt vagy lemaradt valami, csak gyorsan átfutottam az utolsó 2 oldalt.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mi is mennénk Kincsővel, ha már csütörtökre át lett pakolva a találka. Hogy mit viszünk, még nem tudom, majd kitalálok addig valamit.
Hol lesz a tali és mikor? Valahogy most nehezen megy az olvasás.

Ma voltunk tanácsadáson, Kincső 8350g. Sikerült 1 hónap alatt 650g-t híznia. Meg lettünk dicsérve, nagyon tetszett a dokinéninek Kincsi. A dokinéni most mondta, hogy ha kérjük, akkor a jövő héten beadja az agyhártyagyulladás elleni 1. védőoltást. Úgyhogy kedden reggel szuri. Sajnálom, hogy ezt a dokinénit itt kell hagynunk.Kép

A tegnapi koncert jól sikerült, kevesen voltunk, de hangulatosra sikerült. Persze folyamatosan azon gondolkodtam, hogy mi lehet a picilánnyal.
Hisztizett egy keveset, majd az anyu ölében elaludt. Mikor betette a járókába, akkor kezdte előlről a sírást. Szóval anyu dajkálta éjfélig.
Amikor meglátott minket, akkor nagyon boldog volt és lefekvéskor hisztizett egy nagyott.
Ági, gótikus doom metált játszik az együttes, amin voltunk. Nagy kedvencem. Örülök, hogy sikerült elmennünk.

Lányok, milyen a szaga a felolvasztott anyatejnek? Nekem olyan furinak tünik. Lehet, hogy rossz???
Ma alma+krumpli főzibe raktam egy keveset, Kincső kiköpte, nem izlett neki. A bóti kaja persze kellett neki.

Jó éjt mindenkinek!

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Tali előtti napon megyek jogsít hosszabbítani, előtte pedig Kristófot viszem kontrollra. Szóval úgy néz ki, most sajnos nem lesz időm bűvészkedni a konyhában. Mivel innivalót eddig nem láttam a listában gondoltam viszek azt. Ha az jó, akkor nem szénsavas, azaz dobozos gyümileveket viszek. Szénsavast is hoz valaki vagy vigyek inkább azt?

Kiegészítettem:
Kép Kép

2004. szeptember 30, csütörtök, fél 11-11 felé, Ritáéknál
Mariann: tonhal saláta
Ági: fonott kalács
Kata: majd még kitalálja Kép
Moncsi: gyümis-túrós édesség
Humi: dobozos üdítők
Szilvus: ananászos karikák
Ed: majd még kitalálja Kép
Léna: ?
Claire: ?

Tünde,
Kristóf is Nádjához hasonlóan tanult meg aludni. Azzal a különbséggel, hogy én a kiságy mellett ülve ütögettem a popsiját és meséltem, énekelgettem neki. Így nem sírt, gyorsan megnyugodott. Eleinte mindig több, mint egy óráig tartott mire elaludt, de idővel egyre hamarabb ment, és ma már pár másodperc után ott lehet hagyni és magától elalszik (sírás nélkül). Szerintem csak annyi a lényeg, hogy mindegy milyen módon, csak mindig ugyanúgy történjen az altatás, mert akkor megtanulja, hogy ha ez történik vele, akkor alvásidő van.

Ed,
Nekem külön szólt a védőnő, hogy mielőtt nekiállok tejet tartalékolni, kostoltassam meg Kristóffal a fagyasztás után felolvasztott anyatejet, mert más a szaga és az íze, ezért sok baba nem fogadja el.
Szép nagyra nőtt már Kincső! Nagyon édes, nem csoda, hogy a dokinéninek is tetszett.

Na megyek aludni, puszi:
Humi
humi

Sziasztok! Kép

Ági Kép
Itt zuhog az eső. Elindultok ilyen időben is? Én még nagyon gondolkodom.....

Még jövök.
Üdv Mindenkinek,
Pumukli
pumukli

Szia Pumi!

Mivel kocsival megyünk így elindulunk. Nagyon szívesen kimegyek érted!!! csak írd meg hogy hova, és a telefonszámod is küld el kérlek emilben: rozsagi@freemail.hu
olyan 9 körül indulnánk, innen értetekKép

Benézek hogy mi a válaszod!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági Kép

Írtam mailt, elmegyünk akkor mi is autóval, csak volt némi lustaság is bennem, és hát ez az idő.....brrrrr.

Pumukli
pumukli

Sziasztok,

nagyon folyik a szervezkedés ! Kép
Most jutott eszembe, Bence elQzQ nap fogja kapni az 5 hós szurit. Remélem nem lesz lázas vagy rosszkedvü !
Nagyon nem szeretnék lemaradni sokadjára is a taliról Kép

Postára kellene mennem, de olyan vacak az idö, nincs kedvem kimenni, meg Bencust kivinni. Utálom az ilyen öszi idöt.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

LÁnyok, akkor szénsavasakkal beiratkozunk mi.
Sőőőőőőőőt, én tudok vinni műa. poharakat és tányérokat, hogy Rita ne legyen elásva a mosogatásba.

Mariann, ha meg van még a hely, akkor oda is beíratkoznánk.Akkor nem hadakoznék a BKV-n a poharakkalKépKép

Puszi, LÉna

nuska

Pumi!
Ok akkor az usziban találkozunk. Kép

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Nno, sziasztok!

Tegnap egyáltalán nem tudtam csatlakozni a netre, hajrá-hajrá ADSL, már 3 nap amit nem fizetek ki a szolgáltatónak. Ma viszoint egyből sikerült, a MATÁV-os pasi délelőttre igérte magát, gyanitom modem-hiba, vagy vonal hiba. A MATÁV-os szerint hálózati-kártya hiba. Remélem nincs igaza, én a vonalra gyanaxom.

Peti még mindig szörcsög, folyamatosan porszivózom az orrából a fehér habos taknyot. Viszont szerencsére se láza, se rossz közérzet, semmi egyéb. Végülis a nátha nálunk is min. 2 hétig tart. Adom továbbra is a Cebiont és naponta 2x jön a porszivó...Peti legnagyobb örömére.

A betegeskedő Leventének és Bencusnak jobbulást kívánok!

Gyönyörűek a csemeték! Jó lesz élőben látni Őket!

TALI: Kép
Ok jajjdejó, a jöv. csütörtök SZUPER! 9-re viszem Peticit dokihoz, utána kiugrom Timiért és Bencéért, szerintem 11 után érkezünk. Claire, köszi a tippet, majd keresünk valami viszonylag közeli parkolóhelyet. Nem baj, ha kicsit sétálni kell, csak az eső ne essen. Ananászos karikát akkor viszek (előző nap este elkészitem, a friss-sütésre nem lesz időm reggel).

Timi
Az 5 hós szuritól Petinek aznap este volt pici hőemelkedése, másnapra el is múlt. Még csak fel sem duzzadt a szuri helye. Bence stramm kislegény, semmi baja nem lesz!Kép
Szőlő nagyon izlett. Bár lehet, hogy a lelkesedés valójában a banánnak szólt?

Karmen
Szegénykém, akkor Neked is vannak néha fájdalmaid. Orsi emelgetése nem okoz gondot? Kezeltesd ki, próbáld meg megúszni az operációt!!!

Tesó projekt:
Hát ha már szóba került, én teljesen elbizonytalanodtamKép Eredetileg 3-at szerettünk volna. Amikor Peti megszületett, azt mondtam OK, elég lesz Ő egyedül. Aztán látom, mekkora divat a 1,5 év korkülönbség, a környezetemben rögtön van 2 ilyen anyuka. Kezdek kedvet kapni. Ami mellette szól:
- Kis korkülönbség, szinte ikrekként nőnek fel,
- Munkából mindösszesen 3 év kiesés
Ami ellene szól:
- A kezdeti nehézségek (kicsi-pici)
- Munkából 3 év (!!!) kiesés
Szóval, decemberig gondolkodunk, ha akkor győznek a mellette szóló érvek, akkor belecsapunk a levesbe. Ha nem, akkor visszamegyek dolgozni kb. 2 évre, elköltözünk a kertesházba és akkor jöhet a tesó. Era érvei nálunk is helytállóak, mire Peti kijár egy egyetemet én 55 éves leszek. Ki tudja, mi lesz később? Mindenképpen szeretném taplraállitani - azaz kezébe adni egy diplomát, nyelvtudást majd indulásképp egy lakást -, hogy utána önállóan járhassonKép Ezt megkaptam a szüleimtől, ez a minimum, amit szeretnék megadni a gyermekemnek. Egyedül itt látom hátrányát, hogy 33 éves vagyok. Sajnos 3 gyermek felnevelése és elinditása ily módon nekünk erőn felüli harc lenneKép Persze ki tudja mi lesz később?Kép

Elképesztő vacak idő van, tegnap ki sem dugtuk az orrunkat. Féltem, nehogy Peti "ráfázzon" a náthájára. Viszont ma reggelre én is fújom az orrom és prüszkölök. Igy nem mehetek meglátogatni barátnőmet és a picibabátKép

Peti tegnap volt FÉL ÉVES!!Kép Természetesen kapott tortácskát (egy mignont...) rajta fél gyertyával, amit közösen elfújtunk. A mignont sikerült megkaparintania a tálkáról, gyorsan kikaptuk a kezéből, mielőtt betömte volna a szájába. A cukormázas kezével aztán jól összepaskolta az asztalt. Ime egy kép a félévesről és a tortácskáról.

Puszi Mindenkinek. Ha nem szaraxik a modem, akkor később jövök. Most sajnos vár a konyha és a mosatlan edények, juhejjj!!!

Szilvus és a FélévesKép
Kép
szilvus

Sziasztok!

Hurrá hurrá, a félévesnekKép neki küldöm a rózsát, bár ugye fiú, de mind1Kép
Kép

Puszka, Léna

nuska

Szilvus! Nagyon aranyos ötlet volt ez a mignon!! Gratula Petikének!

Ági! akkor nem vonattal jössz, hanem kocsival mész? Mert akkor lehet felvitetem magamat, egyedül nem akarok utazni. Csak akkor mielöbb irjátok már meg hogy tudjam szervezni.

Talira én is megyek, Timi vegyél helyettem akkor légyszi valami sósat, ugy látom az nincs. Bár én inkább édesszájú vagyok, de gondolom a társaságnak ez is kell.

Humi! Én rostosat szoktam inni, szerintem más is aki szoptat. Köszi.

Képzeljétek varázsszéket vettemKép Orsi azóta minden alkalommal leejti a fejét az utolsó pillanatban az elalvás elött veszem ki, minden az utolsó falat után pár perccel. Ha ezt tudtam volna hamarabb is igy altatom.Kép

Ed! A fagyasztott tej nagyon büdös, nekem tesom mondta igy nem lepödtem meg. Még a mindent megzabáló iszonyu falánk kutyánk se akarta meginni szoval elég szörnyü szaga lehet valoban akkor. Semmi baja, nyugodtan ad fél évig jo a mélyfagyasztóban.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

szisztok!

Köszi a tejes válaszokat. Próbálkozok még vele, ha nem eszi, akkor még költözés előtt a kukába kerül. Én nem enném, az biztos.

Szilvus, a mignon tök jó ötlet, ma viszek is Apósomnak.

Szegénnyel úgy kicsesztünk, kicsit összeomlott. A halászlé megromlott, mire eljutott odáig, hogy megegye. Gondolta, akkor csinál rántottát, de nem találta a serpenyőt. Na jó, van babkonzerv, de a konzervnyitó is eltünt. Selejteztünk sógornőmmel a konyhában és már ki tudja, mit hova tettünk, mit dobtunk ki. Ma viszek neki ebédet és útközben veszek konzervnyitót és fakanalat (szerintem az is a kukában kötött ki)
Hogy lehetek ennyire hülye és figyelmetlen???

Szerintem én boltban veszek valami nasit+innivalót, mert időm nem lesz sütni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Köszönjük a gratulátKép

Karmen
A fagyi anyatej valóban mindent fölülmúlóan büdi! Először ki is akartam önteni, hogy biztosan megromlott, de anyós mondta, hogy az a fagyasztástól van. A mindentmegzabáló Petink nem finnyogottKép

Hmm, egy ilyen varázs-szék jól jönne nekünk is. Peti tegnap napközben összesen 1 órát aludt, 2 részletben. Estére annyira elfáradt, hogy 15 percet kitartóan bömbölt fürdés előtt.

El is felejtettem reagálni, vegyek a nevedben 1/2 kiló sajtospogit? Viszek, jó, mindenképpen. Édes valóban jó sok lesz.

Ki lesz az itókafelelős? Nuska, irtad, hogy hozol, ki még? Rita, igazi batyusbál lesz, csak győzzük majd a jó habos cappuccinókat főzni! Van tejhabositód? Nagggyonfini cappuccinót tudok ám, vállalom a készitésétKép Kép
Jaja, fotoapparátokat sem otthon hagyni!Kép

Petike felébredt, ma eddig igazán elkényeztet ez a gyerek: 8-kor reggeliztünk, utána a fotelban ülve nézte velem a TV-t, majd 1/2 10-kor elalukált a kiságyában.

Szilvus
szilvus

Szilvus! Timi már felajánlottam vesz a nevemben valamit, köszi. Láttam sós nem igazán van azért gondoltam valami olyanra.
Szegény Peti, újabban Orsi is keveset aludt, de mióta van a szék, nem panaszkodokKép
de jo hogy irtad a fényképezöt! !Kiment volna a fejemböl!

Végre megtudtam a cimet, ahol apu nagybátyja lakik, a II. kerületben van, nem tudom ez mekkora kerülö lenne, nagyon hálás lennék ha 13:45-kor Ritától oda elvinne valaki. Több mint 10 éve nem voltam náluk szeretném öket meglátogatni. Segitene valaki ebben? Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Na elég béna térképet találtam a neten peströl, ha jól látom Rita az Alkotás u. mögött lakik, ezt ismerem tudom hol a Délu pu. v. az Oracle ill. még a Kongresszusi központot. Ide villamossan klasszul el lehet jutni a Nyugatiból, ezt ismerem már, nem is kell aluljározni. Szoval ha megirjátok hol szálljunk le akkor Ágival simán odatalálunk. (milyen jo hogy anno jártam konferenciákraKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Természetesen vonattal megyünk veled! Lehet hogy Pumi is jön (remélem-remélem!!) A kocsit Pumival a mai napra beszélgettük mert mentünk usziba és azt szervezkedtük reggel. A jövőhét tehát a 7.20 as vonattal.! Kép

Most tűzök mert mintha ordítás hallatszana! Kép

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Húúúú

Anyósom felöltözött és elvonult itthonról. Fekete garbó, fekete sliccelt szárú naci, fehér zokni és edzöcipö...az idei ösz trendje Kép Kép

Asszem van még mit tanulnom töle stílus terén Kép

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?