Új privát üzeneted érkezett!

A barátnőm nagyon szerette az erszényt, de ő is csak az elején használta. Én azért varrok, mert gyakorlatilag semmibe nem kerül, csak kb. 1 óra munkámba. Nem nagyon terveztem eleinte mászkálni a babával, de ha valahova elugrunk autóval (babakocsi nélkül), szerintem kényelmesebb, mint az autósülést kikötözni, és azt cipelni kézben. Ha nem tudnék varrni, valószínűleg nem vennék 5000 forintért.

Fájdalomcsillapítást én sem szeretnék kérni, de nem tudhatom, milyen lesz. Már sokan mondták, hogy el sem tudták képzelni, hogy ennyire fájni fog. Azért mindenképp szeretném megpróbálni érzéstelenítés nélkül. Kicsit félnék is attól, hogy nem érzem úgy a lábam; ha tehetném sem állhatok fel;... Tök ijesztő lehet! :roll: Meg abban bízom, hogy a végén, amikor esetleg már feladnám, meglátják a fejét, és ez új lendületet ad. De jó lesz a vége!!! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok,

Barbazso: Köszi az aggódást. :) Hát remélem, minden oké lesz, tegnap megvettük a jegyet haza, már csak egy hónap. :? Egyrészt örülök, mert otthon azért mégis biztonságban vagyunk, másrészt viszont nem akarok több, mint egy hónapig egyedülálló kismama lenni... :( Számolni fogom a napokat május közepéig... :)
Tök jó a kép Samuról. :)
Magnézium: Én reggel egy magnesii citricit eszem (10x több benne a mg állítólag mint a sima magne B6-ban), este pedig egy Béres Magne B6-ot. (Előbbi gyógyszertári, 10 db 310 ft és ha hatékonyabb is, mint a divatos mg-ok, én úgy döntöttem, bolond leszek 2x ennyit fizetni. Otthonról hoztam ki egy csomót.)

Mayday: Hát én szeretem Írországot, nagyon, de eü tekintetében ultragáz. :( Én eddig jót még nem hallottam az orvoslásról. Az abortusz amúgy tiltott, bűntettnek minősül.

Csigaby: Mi volt 4D-n?

Zsu: Ne izgulj, nem vagy elmaradva. Mi is 3 body-t vettünk eddig, igaz, ma beszereztem még 3-at plusz egy rugit. :) Haladunk... :) A babaszoba kész katasztrófa, a landlordunk december óta nem hajlandó elvinni a franciaágyat belőle, úgyhogy addig egy lépést sem tudunk tenni... :? (Nem vesszük meg egyelőre se a kiságyat, se a kocsit, se semmit, mert egyszerűen nem tudjuk hová tenni...) Én holnap írom össze, mik kellenek (ruhák, eszközök, bútorok stb) hogy legalább egy listám legyen. Aztán kezdődhet a pipálgatás. :) Ja, ma vettem egy csomag popsitörlőkendőt is. :lol: Tök megtetszett.

Csöpplány: Jobbulást a párodnak. :)

Köszi a video dicséreteket. :lol: Ezt nyomja azóta is. :oops:

Amúgy köszi a linkeket meg a tippeket Canesten ügyben... Állítólag javulgat a dolog, bár én nem érzem, mert konkrét tünetem nem volt, csak láttuk, hogy gond van. Azt hallottam, terhesen nem bizti, hogy jó a joghurtos tampon meg az irrigálás, úgyhogy egyelőre marad a Canesten és az ima. (Meg vettem intim mosószappant is, hogy ne tusfürdővel bénázzam ott lenn. :lol:)

Tök irigylem azokat, akik tudnak varrni. :) Ügyesek vagytok!

Ami a fájdalomcsillapítást illeti, én tuti kérek EDA-t. Aki nem, miért nem? Azt hittem, mindenki kér. :) Mi lehet a hátránya?!

hibernia

Syastok!!!

Sajna tegnap nem tudtam jönni,szabadnapos volt a Párom,ilyenkor meg lóti-futi van egész nap.
Végre megrendeltük Bálint ágyát,jövő héten jön meg.Szerencsénk volt,az volt az uccsó darab még raktáron is.Örülök,mert pont ilyet akartunk,ágy+pelenkázó. :D :D
Most,hogy az ágy már úton,valahogy jobban látom a végét a vásárlásnak.
Fájdalomcsillapítás:szerintem majd a szülésnél dől el,de ha nagyon fáj,akkor tuti,hogy kő :lol: Bár nekem a sima mikulásos görcsök is nagyon szoktak fájni,és azt hallottam,ha valakinek nagyon fáj,akkor a szülés is nagyon fog.Úgyhogy valószínű én is kérek EDA-t...

Hordozó erszény:én nem hiszem,hogy nekem kelleni fog,valahogy olyan idegennek érzem.Lehet azért mert én még nem láttam senkin.De ettől függetlenül biztos tök jó lehet.

Hibernia,én már kb 600 listát írtam eddig,de valamit mindig ki kellett húzni,mert kiderült,hogy tök felesleges.Egyedül jössz haza 1 hónap múlva?

Csöpplány,Párod "felépült" már?

Minden tiszteletem a varróké!!!!Én nagyon béna vagyok hozzá :oops:
Tegnap átvettem a Felicitas várandós csomagot.Hááát nem sok minden volt benne,én többre számítottam. :cry:
Ja,és a legjobb!!!Rákérdeztem a védőnőtől erre az apasági izére,de hiába,lövése sem volt.Csak bambult rám,hogy ő nem tud semmit,de majd utána jár.Azért Qrva jó,szerintem nem nekem kéne őt felvilágosítani a jogi dolgokról... :x :evil:

Nőnap milyen volt?Mindenki kapott sok szép virágot? :D

Asszem,ez hosszúra sikerült...betűf..ásom van,sorry!! :oops:

Kép
mayday

Sziasztok!

Ahhoz képest hogy én tettem fel a kérdést utána kellett néznem hogy az EDA akkor melyik is :oops: :oops: De megvan, sőt most azt olvastam van sétáló fajtája is azaz nem "bénít" le teljesen deíréktól lefele..de hát igen...szülésnél dől el, de azért valahogy én a mind a fájdalomcsillapítási módszerekre fel szeretnék készülni, illetve azért a császárnak is utánanéztem, legyek vele tisztába, és ha esetleg arra kerül a sor ne kerüljek lelki válságba.

Apasági nyilatkozat kapcsán, én most kaptam védőnőtől egy papírt mit hol és hogyan kell intézni...a férjem meg én is kisebb dühkitörésben szenvedtünk hogy miylen bürokráciavan. Pl: családi pótlékhoz kérik (elvileg) a magánynyugdíjpénztár belépési lapod záradékolt példányát... tökre kiattam.
De ami a lényeg, hogy ebben a szövegben az volt, hogy az anyakönyveztetést az az önkormányzat végzi, ahol szülsz, tehát a kórházhoz tartozó. Valahol amikor 3. napon hazamész megkapod az anyakönyvi kivonatot (gondolom ez a ritka) többi helyen be kell cammogni... no comment. Szóval ők azok akik kérik vagy a házassági anyakönyvi kivonatot vagy az apasági nyilatkozatot, így érdemes majd szülés előtt azt az illetékes önkormányzatot felhívni és kifaggatni őket hogy most akkor hogy is van mert ahogy olvastalak Titeket ahány önkormányzat annyi szokás :?

Csigaby: én is nagyon várom a híreket a 4D-ről!! :D

Amúgy remélem mindeki jól van, a maga diétájával vagy vizesedésével vagy egyéb gondjával, örömével! Kitartást :wink: És azért írjatok jól vagytok-e!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Egy pár napig nem voltam, vagyis hétvégén igen, csak írni nem tudtam. Valami történt az oldallal, vagy nálunk a nettel, nem tudom. Tegnap meg megint szinte az egész napomat a kórházi diabetológián töltöttem.... kezd kicsit elegem lenni belőlük, hogy ennyire lassúak. Ott ültem órákig úgy, hogy szinte semmi sem történt. És mindezt minden héten egyszer meg kell ismételni :? De szerencsére az eredményeim jók. További diéta és ennyi.

Látom Ti jó sok mindent írtatok. Visszaolvasok.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, párod gyógyul?

Anita, kisfiad jobban van?

Én a fájdalomcsillapításról még nem tudok nyilatkozni, elvileg nélküle szeretném, de szerintem menet közben derül ki a dolog. Úgy hallottam, hogy a derék vonalában a gerincbe vezetnek egy csövet, ami végig a szülésnél akkor bent van és azon adagolják. Hát nekem ez elég ijesztőnek hangzik, jobb lenne nélküle. De persze ki tudja még, hogy mekkora fájdalmat bírok elviselni ....

A hordozó kendőt is menet közben gondoltam, hogy eldöntöm. Abból indulok ki, hogy nyár lesz és meleg, akkor meg lehet, hogy nem kéne még magamra kötni a babát is. Bár olvastam olyanokat, hogy ez nagyon jó neki, hogy folyamatosan a közelemben lehetne. Meglátjuk.
Sajna varrni nem tudok, így majd esetleg veszünk kendőt. De Ti nagyon ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent meg tudtok csinálni házilag! Gratula hozzá!!! Majd azért tegyetek fel képet, hogy milyen lett, kíváncsi vagyok. Biztos nagyon jól fognak kinézni!

Megjött ma a rendelt anoinos betéteim! Rendeltem egy csomag tisztaságit, meg szülés utánra éjszakait. Remélem beválik. Kaptam hozzá egy reklám anyagot, de kicsit meglepődtem, mert magán a csomagoláson csak kínaiul van rajta minden. Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy pontosan mit tartalmaz. Így inkább óvatosan próbálom ki ....
Tegnap a kórházban jól le is szúrt a főorvos, hogy miért szedek be mindent, amit ajánlanak.... ez onnan jött, hogy a védőnőm ajánlott egy természetes gyógynövénykivonatot, amit a kismamák szoktak inni vaspótlásra. És állítólag jobb, mint a gyógyszer. Erre közölték, hogy a nőgyógyász és a diabetológus orvosom egyeztetése nélkül semmit nem ehetek és használhatok terhesen.... mert hogy ez egy más állapot, stb.... :shock:

Szép napot nektek! Bár nálunk iszonyú hideg van, viszont süt a nap! 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Hát Hibernia, nem irigyellek, hogy távol lesztek egymástól! Én nagyon gázul kezelem az ilyen helyzeteket. Egy hétvégét is csak nyögve/sírva bírnék ki. :) Tök ciki! Viszont az az időszak már biztos nagyon gyorsan el fog telni. Eleve állandóan CTG-re kell járni, és lehet babacuccokat is vásárolgatni, és itt a család,... Ha beszervezel néhány találkozót a magyar barátokkal, észre sem veszed, és már le is telik az az idő. :wink: Persze, könnyen beszélek... :roll:

Az érzéstelenítésről annyit tudok, hogy azért a tű előtt még lehet kérni valami gázt, de attól van, akinek hányingere lesz. A tűnél pedig kétféléről hallottam, az epidurális és a spinális. Csak annyi a különbség, hogy a spinálist mélyebbre nyomják, az agyvízbe, így gyorsabb a hatása, és azzal tényleg nem lehet mozogni. A mi kórházunkban császárhoz azt adnak alapból, ha jól tudom. Én igazából azért nem gondolkoztam még ezen a témán, mert a dokimnak még a legelején volt egy olyan beszólása, hogy a betegségem miatt (amit itt nem írnék le) nem kaphatok érzéstelenítést, így ha császár lesz, altatni fog. A kezelőorvosom viszont tuti nem ellenezné az érzéstelenítést, csak a nőgyógyász túlparázza szerintem. Azóta nem hoztam még szóba nála. Még reménykedem, hátha elfelejtette, mit mondott szeptemberben... :)
Mondjuk ettől függetlenül is úgy gondoltam, hogy szeretném megtapasztalni, milyen a szülés úgy a maga természetes módján. Aztán ha nem bírom, még mindig ott a lehetőség... Ha a dokim engedi... :D
A másik pedig, eddig sokkal jobban rettegtem attól, hogy a hátamba szúrnak, és közben nem mozdulhatok meg, mint a szülési fájdalomtól. :) Mostanra úgy érzem, semmitől sem félek (kivéve a gátvarrást). Aztán kíváncsi vagyok, április végén, május elején mit fogok érezni... :lol: Lehet, be leszek tojva. :)

Lehet, hülyeséget kérdezek, de a magnéziumot nem lehet túladagolni? Mert a Béresbe az van írva, hogy csak egy szemet szabad enni belőle egy nap. Nincs gáz belőle, hogy többet szedtek? Mert lehet, hogy nekem is többet kéne, bár javult a keményedés valamennyire. Azért ébredéskor még mindig olyan, mintha kővel lenne kibélelve a hasam. :) És néha napközben is bekeményedik.

Én erről a Felicitas csomagról még nem is hallottam! Na, ma megkérdezem a védőnőt. Drukkoljatok, mert tuti most is kapok a súlyom miatt. Rá sem merek állni a mérlegre... :oops:

KépKép

KépKép
barbazso

Helló Barbazsó!

A nődokim javasolta, hogy ha keményedik a hasam, akkor akár 3*2 szem Béres Magne B6-ot is szedhetek. Szerinte nem tudom túladagolni, mert a kórházban még nagyobb dózisban adják. Nekem mondjuk elég a 3*1 is, mert ennél nagyobb adagtól hasmenésem lesz, de elég durván... viszont néha, ha keményedik a hasam, akkor kapásból 2 szemet veszek be egyszerre.

Majd írd meg mi volt a védőnőnél. Ne aggódj a súly miatt. Ez van, aztán kész. Ameddig a nődokid nem aggódik, addig a védőnő végül is mondhat akármit ... :)

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina, épp akartam írni, hogy napok óta semmi hír felőled, remélem nincs baj! De ezek szerint nincs. Örülök, hogy jók az eredményeid. Csodálok mindenkit, aki be tud tartani egy diétát... Önuralmam, semmi... :oops: :)

Igen, egy gumicső végig bent van az érzéstelenítésnél. Állítólag szinte hajszálvékony, ráragasztják a hátadra leukoplaszttal, és észre sem veszed. A szülésfelkészítőn ezt mondták. Azért elsőre elég ijesztően hangzott ez a cső dolog a hátamban... :)

Vicces, hogy nincs rajta a csomagoláson magyarul. :) Viszont a neten minden fent van róla. Mennyi idő alatt jött meg? Melyik oldalról rendelted? Mennyi a postaköltség?

KépKép

KépKép
barbazso

Innen rendeltem: http://winaliteanionosbetet.hu/index.html
A posta költség 390 Ft. Kibontottam már és jónak tűnik :D

Igen, ez a gumicsöves dolog engem is megrémiszt picit. Meg hát az is fáj gondolom, mikor beszúrják, és hát én először megpróbálnám a normál szülési fájdalmat elviselni, ha megy...
Nem voltam még szülés felkészítőn, de most már néznem kell valamit, mert már van egy csomó kérdésem a témával kapcsolatban :) Ezek szerint Te már voltál. Ingyenes volt? Van értelme?

KépKép

KépKép
nadina01

Egyszerre írtunk. :)

Múltkor már a dokim is megjegyezte, hogy jesszus, mekkora a hasam! :) De ennyivel elintézte. Az a fura, hogy látványosan nem híztam, a baba pont a korának megfelelő méretű,... Akkor mitől lettem ekkora?!
Lassan küldhetnénk megint mindannyian pocakfotót. 1-2 hét múlva már biztos látványos lesz az utolsó képekhez képest...

Akkor a magnéziumtól nem kell félni... Ez megnyugtató. :)

KépKép

KépKép
barbazso

A klinikán szülésfelkészítő előadások vannak, előre lehet tudni, mikor miről lesz szó. Aztán arra mész, ami érdekel. Ha épp nincs telt ház a szülőszobán, azt is megmutatják. Engem az összesből 3 téma érdekelt, de egyet nagyon megbántam, hogy elmentem (ráadásul a férjemet is elrángattam), mert annyi volt az előadás, hogy a pasi beült, aztán közölte, hogy lehet kérdezni... Mondjuk jókat röhögtünk, mert egy csaj nagyon vicceseket kérdezett, de totál fölösleges volt az egész. Ráadásul a 4D-ről is elkéstünk miatta, pedig kijöttünk a végéről. Tök ciki volt. :oops: A másik kettő viszont jó volt. Az egyik a terhesség alatti táplálkozásról, a másik pedig a fájdalomcsillapításról szólt.
Viszont itt nincsenek ilyen légzésgyakorló órák, meg ilyesmi. Elég eltérő szerintem, hogy melyik kórházban milyen egy szülésfelkészítő tanfolyam.

Azt hittem, többet kell fizetni a postáért. Nem is vészes. Lassan nekem is rendelnem kéne. Azért én kipróbálom az a Molimedet is. Az első napok állítólag nagyon húzósak.

Hú, mennem kell főzni. Nem vagyok egyedül, a férjem betegállományban van...

KépKép

KépKép
barbazso

Mayday: Tök jó, hogy van kiságy. :) Megmutatod majd milyen?
Ami a hordozót illeti, nem tudom, mikortól használatos, úgy értem az anyuka szempontjából... Gondolom pl egy császár után két héttel nem ildomos még egy 4-5 kg-s gyereket magaddal hordozni... Én Baby björn active-t keresgélek most, bár a férjem tök ellenzi... :lol: Sebaj, nekem KELL olyan.
Anyukám kijön értem 4-én és együtt megyünk haza 8-án. Itt tölt 3 napot, hogy ne azonnal kelljen már repülnie megint, de szerintem nem sok mindent fogunk csinálni, csak pakolászunk. :) Egyedül nem vállalnám az utat, legutóbb is gyűlöltem, pedig az "csak" a 25. hét volt.
A listázást én imádom, főleg kihúzogatni a dolgokat. :oops:
Mi az a Felicitas csomag???

Nadina: Kitartás a diétával... :? Ezt az anionos izét csak rendelni lehet? DM / Rossmann nincsen?

Barbazso: Hát még mi sem tudjuk, hogy bírjuk ki... Április 8-május 14... Nem kevés... :? Még sosem voltunk ennyit távol... Lehet április végén hazajön egy péntek-szombat-vasárnapra, csak hogy ne legyen olyan gáz... De én is igyekszem megtölteni a napokat, április végül is még csak a 8. hónap, majd jó sokat mászkálok, ha szabad.
Mi az a Molimed?? Lehet volt róla szó, de lemaradtam.

Én ma szortírozom egész nap, rájöttem, hogy a babaruhák beférnek az én cuccaim közé, nem kell nagyon külön szekrény neki és most kiválogatom, mi az, ami nem kell már... Rengeteg pólóm, felsőm van, amit elő sem veszek soha... Pl mióta itt vagyunk, pántos pólóra sosem volt szükség... Itt hagyok 5-6-ot, hátha egyszer megyünk tengerpartra nyaralni, a többit meg hazavisszük anyuval, mert itt tuti nem lesz rá szükségem, mert hideg van... :lol: A szoknyáim, rövidgatyóim dettó... A fél szekrényt haza tudom vinni kb... :)

Kérdés: A baba a kiságyban alszik, az oké. Eddig értem. :lol: De napközben mi van? Ahol az ő ágya lesz, ott nincsen semmi... Mit fogok egész nap csinálni? :lol: Minden cuccunk a nappaliban van... Otthagyom szegényt aludni, ha sír, benézek hozzá? Az milyen már? Két kiságy viszont felesleges meg el sem fér... Ti hol tartjátok majd napközben a babót?

hibernia

Halihó!

Nadina! a MÁV-ban is van elvileg szülésfelkészítő, csak most elmaradt. a dokim megadta a számát a szülészetnek de persze nem érem el őket hogy mikor lesz. Ott amúgy 4-5 előadás van kedden vagy szerdánként, de ahogy elérem őket jelentek :D
Amúgy a telszám amit kaptam (lehet nem is jó?) 1/4752815; 1704-es mellék

Hibernia! Anionos betét van a DM-ben is jóval olcsóbb mint a többi így én is kacérkodtam a gondolattal de azt mondják annak valószínü nem olyan nagy dózisu a hatása, de szerintem próbát mindeképp megér na meg kényelmesebb is.
Kiságy.. ismerősöknél láttam, ott januárban született a baba, vettek utazóágyat és abban van napközben a pici a nappaliban anyával :) . Mi eleve veszünk utazóágyat, mert megyünk vidéki esküvőre, illetve anyósoméknak balcsin van egy nyaralója amit augusztusban/szeptemberben már meglátogatnánk, és a többi napokon tök jól jön hogy oda teszed a házban ahol épp Te vagy..vagy később, hiszen nyár lesz -ha van- akár a kertbe is ki lehet tenni, gondolom....

Listám Nekem is van, és engem ez nyugtaott meg itt a pánikolásban..nem is olyan vészes a beszereznivaló..gondolom most :D

A magnézium kapcsán meg annyi hogy én is úgy tudom nem lehet túl adagolni, viszont elvileg a B vitamintől megnő az étvágy..persze ez is egyén függő.

Tök jó amúgy, hogy ennyit tudtok a fájadolmcsillapításról, lehet jobban beleásom magam bár én is nekivágok a természetes útnak de megnyugtató a menekülési útvonal gondolata (a tű kevésbé...)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

A MÁV-ban a szülésfelkészítő így néz ki:

szerdánként vannak, a köv. rendszerben

a hónap I. szerdáján 13-14 h között szülőszoba látogatás

II. hét 18 h-tól Szülők iskolája előadás - Vermes főorvos tartja, de bekapcsolódik az aneszteziológus is, ill. van egy kis tájékoztató rész az őssejtmegőrzésről, utána szülőszoba látogatás

III. hét 13-14 h szülőszoba látogatás
14 h-tól neonatológiai ismeretek előadás

IV. hét 13 h szülőszoba látogatás

Januárban és februárban a szülőszoba látogatások elmaradtak, márciusban remélhetőleg már lehet menni.

Zsu84,
szerintem nem jó a tel. szám, egy számjegy nem stimmel. Én ezt tudom: 475-2515, 1704-es mellék, ez a szülőszoba száma, itt lehet érdeklődni. Nekem már sikerült ezen beszélni.

Joli.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Az anionos betéten majd elfilózom akkor, ha otthon leszek. :)

Az utazóágy jónak tűnik... Én most a playmat-eket néztem, de ez olyan furi, hogy a földön fekszik szegény. Meglátjuk. Lehet aláteszek pár plédet és ez lesz... 3-4 hónaposan kérdés ez csak, ha már itthon leszünk... Magyarországon csak egy szoba-konyhánk lesz, ott megoldott a kérdés. :)
Ilyet néztem pl: http://www.argos.ie/static/Product/part ... LAYMAT.htm

Türcsi: Szerintetek jó a sima felnőtt türcsi is ugye? Nem kell az a kapucni feltétlen... 100% pamut, most találtam a szekrényben, sosem használtuk őket, tök szép macis mintával... :) Ez jó ugye a babának is? Nem spúrság, csak annnnnnnnyi cuccunk van... :?

Takaró: Láttam tök jókat, kétoldalasakat, de az egyik oldala 100% pamut, a másik meg 100% polieszter. Szerintetek ez gáz? Takaróból is 100% pamut kell? Igazság szerint nem is láttam még 100% pamut takarót... Nem kiságyba tenném, a babakocsiban ezzel takarnám be...

hibernia

Joly! Tök jó vagy, köszönöm! :D :D

Elértem őket, most már vannak előadások minden hónapban 2. és 3. héten és...ő izé..azthiszem most elfelejtettem, hogy 13 vagy 14 órától..de gondolom ez nem változott és 13 óra... kicsit néha kihagy az agyam :oops:

Ez azt jelenti most szerdán és köv hét szerdán lesz.... szomorú..megpróbálok eljutni rá..de szegény férjem nem tud jönni :(

Hibernia, sajna a linket nem tudom megnyitni, majd otthon.
A türcsi szerintem tök jó, nem kell a kapucnis, Te is meg tudod oldani hogy a buksiját is betarkard. Viszont abban nem vagyok biztos hogy a takaró jó lesz..én eddig szigorú 100%-os pamut előírásról halottam gyerkőc ügyben.

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Kicsit zsúfolt volt a tegnapi napunk. Reggel korán be kellett mennem dolgozni, most próbálják megszervezni, hogy ki mit vesz majd át tőlem és mi az, amit itthonról is tudok csinálni.

Este meg voltunk a 4D-n. Már nagyon vártam, hogy lássam mennyit változott, de ő nagyon nem akarta :-)

Előtte ettem két kocka csokit és kb. 4 korty kólát, aztán csúszott a vizsgálat. Mire sorra kerültünk, a baba olyan volt mint egy Duracell nyuszi. Egy pillanatra sem állt meg, folyamatosan mozgott, rugdosott, takargatta az arcát vagy a kezével, lábával vagy a köldökzsinórral. Szóval nagyon nem akarta, hogy lássuk :-)
Alig csináltak róla képet (raktam fel gmailre), de hála az égnek minden rendben van vele.
1100 gramm jelenleg, a méretei 27 hetesnek felelnek meg.

A toxémia miatt aggódtam, hogy a méhlepény rendben van-e, de megnézték és azt mondták, hogy teljesen egészséges, nem kezdett el elöregedni, úgyhogy minden szuper :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Úgy irigylem a varrni tudókat. Én is örököltem egy varrógépet anyukámtól, de még bekapcsolni sem tudom :-(

Hibernia - én azért szeretnék mózest, mert az elején bárhova megyek a lakásba (nem mintha olyan nagy lenne), szeretném ha ő is velem lenne, nem akarom külön szobában hagyni. Később meg pont ilyesmi szőnyeget szeretnék venni, amit te is bemásoltál.
Gondoltuk, hogy a nappali egy sarkát megcsináljuk és ott lehetne napközben.

Nadina - örülök, hogy jók az eredményeid. Kitartás. Minden tiszteletem a tiéd.

Zsu - nekünk is van 5 bodynk újonnan kaptunk 3 db-ot és 2-t használtan. Egyenlőre ennyi ruhája van :-)

Kicsit megijedtem, hogy már itt tartunk, hogy fájdalomcsillapítás. Én még ezen egyáltalán nem gondolkodtam.

A kórházról sem tudok szinte semmit, a védőnő sem mondott vagy adott bármit is :-(
Segítség kezdek pánikolni!!! :oops:
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!

Hibernia:nem tudom,én szeretném természetesen megélni a szülést.Természetesen ha nagyon fáj akkor kérni fogok,nehogy a baba igya meg a levét,hogy az anyja félúton kipurcan a fájdalomtól,és nem lenne hatékony a kitolás.Szerintem nem elítélendő ha valaki előre tudja hogy EDA-t akar,szerintem ezt mindenki eldönti magában.
Ha hazautazol akkor már maradsz a végéig?Innen is fogsz tudni azért jelentkezni banyanetre,nem?Azért tudni fogunk rólad?

Párom:már teljesen jól van,bár a nevetés nem megy neki,akkor húzódik az orra.Közérzetileg is sokkal jobban van,túl fogja élni! :lol:

Barbazso:én már a legelső talinál megkaptam a csomagot.Asszem 6 hetes lehettem! :lol: Volt benne használható dolog is,de többnyire újságok,reklámanyagok,füzetecskék.(homeos bogyókról,magáról a terhességről).Megy a drukk a védőnőhöz!+++++

Babaaltatás:nekünk a szobában lesz velünk,itt is töltjük időnk nagy részét.szasl nálunk ilyen gond nincs.De talán annyit lehet hogy míg pici,addig napközben mózesben altatni,azt tudod vinni mint egy utazótáskát.Oda viszed magaddal ahol éppen vagy.Vagy hagyod a kiságyban és bébiörzővel hallhatod ha van valami "nyöszögés".Vagy az utazóágy se rossz megoldás!

Törölköző:én vettem kapucnis törölközőt,de szerintem bármilyen törölköző megfelel neki,a lényeg hogy puha legyen.

takaró,lepedő:szerintem nem gáz ha a másik oldaluk más anyagból van,a lényeg hogy amin fekszik,vagy amivel takarod az a felület jó ha pamutból van.Én olyan kis plédet vettem aminek csak az egyik oldala pamut.Lepedőt még nem vettem.De abból tuti pamutot veszek és gumisat.

Eda:http://www.vital.hu/themes/baba/epiduralis.htm

Voltam ma terhesgondozáson.Említettem neki a köldökzsinóros dolgot,azt mondta nem nagyon hallott még ilyenről,hogy 4 ér van benne,de szerinte se okoz problémát,inkább az ha kettő van csak.Kérdeztem a méretekről is,hogy nem-e túl kicsi,erre azt mondta hogy legalább könnyebben meg lesz a bab(marhára megnyugodtam ).Megkérdeztem azt a feszítő(tele a tamponom) érzést,megnézte a méhszájat azt mondta hogy még mindig zárt,és nem rövidült tovább a méhnyak,szal ne aggódjak,valószínüleg csak a baba nyomja oda a fejét.Megkérdeztem a bordafájdalmat is.Kaptam beutalót röntgenre,ahol megnézik hogy minden rendben van-e a szervekkel,mivel nyomásra is érzékeny ott.Lehet hogy nem férnek el a szervek,vagy nagyobb a májam,vagy ilyesmi,mondta még az epekövet is,hogy lehet hogy az.Marha jó,ha nem ezért akkor azért aggódhatok! Majd jövő héten lemegyek uh-ra.
Voltam az önkormányzaton is,de nem volt ügyfélfogadás,azzal is jól jártam.Majs csütörtökön délelőtt megyek,akkor vannak.Úgyis mennem kell védőnőhöz is.
Balázs az előbb csuklott több mint 2 percig,nem túl hosszú idő ez?A hüvelyemnél éreztem most,gondolom mert még mindig annyira lent van a buksija,még most is feszít.Fura érzés volt.
Ma kaptunk párom unokatesójától,angliából egy csomagot,kaptunk cumisüveget,csőrös poharat,bögrét,egy sárga plüss kacsát :lol: meg édességet.Tök ari tőlük.
Ma voltam turiban is,vettem 3 kisgatyót,egy rugit,2 kardigánt.Összesen fizettem értük 800 ft-ot :lol: Kész anyagi csőd :lol:
Huuu..de hosszú lettem! :lol: Befogom! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Találtam egy nagyon jó oldalt.Leírják az összes fájdalomcsillapító módszert.
http://www.kismama.hu/babavaras/szulesi ... itas/2914/

KépKép
Kép
csöpplány

Banyek, újabb 3 kiló egy hónap alatt... Már 12-nél tartok. Azt mondta a védőnő, lesz ebből még 21 is... :twisted: Azt azért nem szeretném... Ti hol tartotok?
A haskörfogatom 105cm, és az a hasmagasság (nem tudom, mi a neve) a méh tetejéig 32cm.
Megkérdeztem a Felicitas-t is, most kaptam. Amikor először mentem, épp nem volt, aztán meg elfelejtett adni. Hibernia, neked itthon kell majd védőnőhöz menned? Tőle lehet kapni ilyen csomagot újságokkal, amiben van egy kupon, amit bemutató termékekre lehet beváltani (várandós csomag a neve). Amúgy én is ma hallottam róla először.

A törölköző szerintem is mindegy. Én amíg pici, fogok használni olyan tetra pelenka anyagú kifogót (így hívják, azt hiszem). De annak sincs kapucnija.

A takarónál nem hiszem, hogy nagy gáz, ha az egyik oldala más anyagú, de a nyári melegben valószínűleg csak egy puha kendővel vagy törcsivel fogjuk betakarni. Az nem túl jó, ha melege van, izzad.

Egyelőre nagyon nehéz elképzelni, hogy mit hogyan fogunk csinálni. A mózeskosár nekünk is kéznél lesz a babakocsi miatt. Nem tudom, írtam-e már, de én egy babafüggőágyat szeretnék mindenképp venni, és az ajtófélfára felfüggeszteni mindig ott, ahol épp vagyok. Abban el tudja magát szórakoztatni, szem előtt van, és nagyon sok pozitív hatása van a baba fejlődésében. Ezt választottam:
http://baba.fuggoagy.hu/fuggoagy2.php?id=36
Itt azt írja, hogy 18 hónapos korig jó, de szerintem ebben még 6 évesen is elszórakozik egy gyerek.

Csigaby, mikortól tudsz otthon maradni? Szerintem jók lettek a képek. Főleg a második! Tök jól látszik az arca!

Már úgy várom a májust!

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso ne izgulj a kilók miatt. Majd utána csinálunk egy közös fogyást :-)
Én 5 kg-nál tartok a terhesség kezdetétől, de az azt megelőző másfél évben több, mint 20 kg-ot szedtem fel, szóval van bőven mit leadnom :-)

Igazából már félig itthon vagyok és innen próbálok dolgozni, de heti egy alkalommal mindenképpen be kell mennem.
Meg ez az egész váratlanul ért és bőven van mit intéznem.

Most jöttünk meg a dokitól, a jó hír, hogy nem nyílt tovább a méhszáj, a rossz, hogy megint emelni kellett a gyógyszeradagot pedig 1 hete emelte :twisted:

Ezt a függőágyat még nem is hallottam, de nagyon jópofa, tetszik :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Ez jó ötlet! :wink: Bár kicsit félek, hogy majd rólam mennek le a leglassabban a kilók. :oops: De előttetek bevállalom. :D

Olvastam, hogy a vizesedésre jó, ha már reggel ébredéskor felveszel valami gyógyharisnyát. Bár nem tudom, azt ki viseli el magán egész nap... És még tavaly olvastam rá a vadgesztenye krémet is, de azt most nem tudom visszakeresni már. Szóval az is lehet, hogy rosszul emlékszem. Érdemes minden természetes gyógymódot kipróbálni... :) A gyógyszer miatt ne aggódj, ha a doki mondta... A lényeg, hogy pihenj sokat felpolcolt lábbal. :wink:

Nagyon szeretem a függőágyakat. Tavaly a férjemnek is erről az oldalról vettem egy négyszemélyeset (2felnőtt+2gyerek). A régi lakásban a nappaliban volt felszerelve. :) Nemrég vettem észre, hogy van babáknak is. Azonnal át is küldtem Apának, hogy Samu ezt választotta... :) Eredetileg Adamo hintát akartam varrni. Találtam is szabásmintát, de ez sokkal jobban tetszik, és be is lehet kötni a babát, hogy ki ne essen. Ez sem utolsó szempont... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Hát lányok,nagyon elkiabáltam párom hogy létét:(Most jöttem haza a dél pestiből.Páromnak be kellett megint feküdni,mert arcideg bénulása van a jobb oldalon.Ma délutánra,estére jött elő.Abszolút nem mozog a jobb arca,pislogni se tud,sőt a szemét se tudja lecsukni.Holnap kezdik a kezelését.Valami elektromos kezelést kap,meg szteroidot.Elvileg 2-3 nap és rendbe jön.Én meg persze tiszta ideg vagyok,a hasam is olyan mint a kőszikla.Párom hiába nyugtatott,próbálta elvicceskedni,hogy attól még fogja tudni tartani a picit meg ilyenek.Meg meg ne szüljek itt neki az idegeskedéstől,bár akkor egy helyen egy kalap alatt elintéznénk mindent.Tiszta lökött.tudom hogy csak jószándékból vicceskedett hogy nyugodjak egy kicsit le,ne stresszeljek.Mondtam neki hogy még egy ilyen beszólás és kap egy taslit és rögtön helyre jön az arca.Jót nevetett rajt a fél arcával.Aztán én is elkezdtem röhögni mert olyan murisan nézett ki.Tiszta jim carrey-s.De legalább azóta kicsit nyugodtabb vagyok,meg hogy hallottam hogy az orvos is azt mondta hogy nincs nagy gáz,simán kikezelik.Valami vírus okozta azt mondták,mert neurológus is megvizsgálta és mondta hogy nem idegi alapú a dolog.Ilyet még nem is hallottam hogy vírus ilyet okoz.Azt mondták hogy ennek nincs köze a műtétjéhez(bár nekem gyanus hogy pont az az oldal van neki lebénulva amit műtöttek),valszeg a levegőn kapta el ezt a francot.

Barbazso:én eddig 5 kilónál tartok,de most csütörtökön megyek védőnőhöz,majd akkor mondom a friss infókat.Abból a kilókból vond le a baba súlyát,meg még 1-2 kilót a magzatvíz meg a lepény miatt.Akkor már nem is olyan sok! :D

Csigaby:gratula a méhszájhoz,maradjon is így májusig.De akkor miért kellett emelni a gyógyszeradagot?

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok!
Nincs köztetek olyan aki veszprémben fog szülni?
26 éves kismami vagyok májusra várom második gyerkőcömet aki kislány .Kisfiam 5 éves lesz augusztusban.
Sajnos ő császárral lett meg és most is eddig faros a második is .
Azért reménykedek bár a császárt tudom hogy milyen és úgy érzem bevállalható de szeretném megpróbálni a sima szülést .

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

A fájdalomcsillapításról: Ahol én szültem ott csak gáz szívására volt lehetőség. Nekem annyira nem vált be. Én ugyanúgy éreztem a fájásokat. Akkor persze szívtam, mint állat. :D Szerintem, ha ciánt akartak volna etetni velem, azt is megeszem. :D

Valaki kérdezte a napközbent. Én tervezek venni egy adamo bébihintát a nappaliba, meg van egy esőerdős hintás pihenőszékünk is. Kendét abban pakoltam fel a konyhaasztalra míg főztem.

Mi most a kórházi csomagra állunk rá, azt kellene összepakolni. Múltkor is be kellett egy hétre feküdnöm, a 35. héten. Nem szeretném, ha meglepetés érne. Egyébként szerintem a tena betét a legjobb, eldobható bugyival.

Fürdetéskor meg a védőnőm mondta el, hogy szerinte hogy a legjobb. Úgy kellett, hogy a sima kifogókendőbe, amin van ilyen sisak, vagy mi, bele kellett tenni egy textil pelenkát. Tényleg sokkal hamarabb felszívta róla a vizet. De a sima kendő is jó szerintem.

Amúgy meg csak az eleje ilyen parás, mindenki úgy fogja aalakítani, ahogy neki a legkényelmesebb.

Kendém meggyógyult végre. Elég már ebből a sok dokihoz járásból. Kb 3 hete műtötték a fütykösét, le volt tapadva kicsit. Az is sokkk volt.

Hol néztek képeket? Én is szívesen küldök akár pocakosat, hintásat, Kendéset, bármilyet. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Jó reggelt Mindenkinek!

Annyira jó ez a függőágy Barbazso, hogy folyamatosan a honlapjukat nézegetem :D Jó lenne nekem is egy, meg persze a babának mindenképp. Fel is tudnám függeszteni egy pár helyre a lakásban és a teraszra is. Bár elég drága, de ez biztos sokáig jó neki és kényelmes lehet. Megmutatom majd a férjemnek, kíváncsi vagyok mit szól hozzá. Akkor ezek szerint nektek a felnőtt fajtából van egy?

Csöpplány
, nagyon sajnálom, hogy párod megint nincs jól, de próbálj meg tényleg nem aggódni, mert pár nap és semmi baja sem lesz! Persze, tudom, ezt mondani a legkönnyebb. De látod a doki is mondta, hogy ezt simán kikezelik. Mitől kaphatta el? Én se hallottam még, hogy vírus tud okozni ilyet. Biztos a műtét miatt legyengült az immunrendszere és emiatt kaphatta el ilyen könnyen. Hétvégére tuti, hogy már csak mosolyogni fogtok az egész dolgon együtt otthon. Én szorítok!

Csigaby, ez tényleg jó hír, hogy az állapotod stagnál. De tényleg, akkor miért kell több gyógyszert szedni?
A szülés utáni közös fogyásban én is benne vagyok. Bár most jelenleg -1,5 kg-nál tartok, de az első hónapokban meg +10, meg a teherbeesés előtt is szedtem fel jó párat, szóval összességében igencsak pluszban vagyok sajna.
A 4D-s fotók szerintem nagyon jók!!! Többször is megnézegettem, olyan édes kis pofija van és szerintem minden tök jól látszik. Nekünk se lett olyan sok jó, szóval szerintem ez a 4 db tök jó arány.

Vettem a bokavizesedésemre harisnyát! Akit érdekel ez nagyon tudom ajánlani. Kompressziós harisnya a neve, nagyon szoros, úgy kell felráncigálni magamra, de nagyon jó utána! 1700Ft körül van és térd alattig ér. Nekem elég idáig is, mert csak az alsó lábszáramig dagad, viszont van teljes harisnya is terheseknek is. Csak egy baja van, hogy állandóan azért nem kényelmes harisnyában lenni, de néha nagyon jó.

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Anita!

Örülök, hogy Kende meggyógyult! :lol: :lol: :lol:
Én is hallottam erről a gázról, mint fájdalomcsillapítás, és aki mesélte, annak bevált. Persze mindenki más. Akkor ebben se bízzak, hogy nekem tuti beválik... Bár még nem tudom, hogy van-e a kórházban ilyen.
Miért kellett a 35. héten befeküdnöd? Akkor végig bent voltál onnantól kezdve?

KépKép

KépKép
nadina01

Anita, küldtem privit.

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt!

Anita:örülök hogy Kende meggyógyult!Kórházi csomagot én is el akarom kezdeni összepakolni,mármint beszerezni,azt mondták hogy elég csak a 34. hétre összeszedni.Szerintem előbb is lehet,mert hát ki tudja.És nagyon gáz amikor akkor kellene kapkodni,vagy páromra bízni a beszerzést.Azt se tudná hol kezdje! :lol: Én is gondolkodom még hogy eldobható bugyi+Tena betét vagy a Molimed bugyi.

Nadina:köszi a nyugtatást.Már nem idegeskedem annyira,sokan mondták hogy ezt hamar ki tudják kezelni.Meg kicsit az is nyugtatott hogy az orvosok nem kapkodták el a vizsgálatot,szal csak nem lehet annyira súlyos.Aludni hálistennek azért sikerült,bár sokat forgolódtam meg felkeltem párszor.azért aludtam vagy 5 órát! :lol: Ki a kicsit nem becsüli...! :lol:

Lányok többiek merre lófrálnak? :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu, de j, hogy kiderült ez a szülésfelkészítős dolog a Mávban! Köszi, hogy utánajártál!
Jolyjoker, neked is köszi az infókat!
Zsu, Te mikor mész? Én lehet, hogy megpróbálok jövő hét szerdán menni, ha mégse, akkor jövő hónapban, talán még akkor sem késő :D , remélem.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, örülök, hogy megnyugodtál. Igen, a kis alvást is becsülni kell már sajna :D

Én őszintén megmondva nem láttam még eldobható bugyit :oops: Az miből van? Mondjuk tényleg az lenne a legjobb talán.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, örülök, hogy megnyugodtál. Igen, a kis alvást is becsülni kell már sajna :D

Én őszintén megmondva nem láttam még eldobható bugyit :oops: Az miből van? Mondjuk tényleg az lenne a legjobb talán.

KépKép

KépKép
nadina01

nadina, válszoltam, köszönöm, remélem átment. rossz nst miatt kellett befeküdnöm. a legelsőn nem akart mozogni Kende, hiába lépcsőztem is. nem végig, csak egy hétig kellett bent lennem, bár itthon sem voltam sokáig, mert 37+6-ra kibújt. összesen 36 nst-m volt, a szülésnél volt a 37. így nem kicsit félek, most mi lesz. remélem Vince fog fészkelődni rendesen.

csöpplány, én is ilyen vagyok. megnyugtató, hogy legalább az rendben van. max majd kimosom a cuccot még egyszer. :)

nadina, a dm-ben is lehet venni, párszáz ft 5 db. de láttam már bababoltban is. olyan mintha papírból lenne, vagy valami ilyesmi.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Innen benntről semmilyen linket nem lehet megnyitni :( Otthon meg már nem jutok a géphez olyan későn érek haza+ a szolgáltató sincs éppen a helyzet magaslatán pár hete..na mindegy, szóval erre a függőágyra kiváncsi vagyok, de majd megnézem egyszer....

Csöplány, örülök, hogy jobban vagytok és elmúlt az izgalom, jobbulást a párodnak, és tartsa meg a humorérzékét :D

Nadina, én is jövőhétre terveztem be, de ezt még melóhelyen is be kell adagolnom...áprilisban meg már a férjemet is vinném, de akkor remélhetőleg jövőhéten eljutunk :)

Anita, Kende is jó hír, hogy jobban van, talán lassan, ha bejön a jóidő vége ennek a beteges időszaknak...csak már jönne az a jó idő...

Csigaby, nagyon jó híreket hoztál :D Bár én sem értem a gyógyszer emelést, de ha doki mondja...

Kilók...húú lányok én nagyon gázul vagyok vele alig merem elővenni a mérleget és nem merek védőnőhöz sem menni... most lelkileg próbálom magam felkészíteni hogy valami light-osabb diétát csináljak...teljes kiőrlésü dolgok, no édes sütik, rágcsák, chipsek, sok gyümi zöldség stb..meglássuk hogy alakul.

De a szülés utáni fogyásba már most jelentkezem :D
Férjemtől már kértem lepjen meg egy szoba biciklivel, mivel sajna még jó sok ideig nem használhatom az igazit, és talán otthon a bicajozásra jut időm...aztán lehet hogy majd csak a port fogja majd meglássuk

Kórházi csomag... ott sem állok sehogy sem..szerintem ebben a hónapbana suli miatt nem is fogok haladni, de április első hetében, mikor már otthon leszek összepakolom..akkor már 32-33. hétben fogok járni ideje lesz :D

Na megint kisregényt írtam Nektek...bocsika :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na indulok be páromhoz!Majd este jelentkezem!

KépKép
Kép
csöpplány

OFF:
Bocs, nem babás téma, de szétvet az ideg, légyszi reagáljatok.
Ti mennyiért vennétek ki egy 54nm-es, 2 szobás, teljesen bútorozott (franciaágy, bőrkanapé, hűtő, mosógép, ebédlőasztal stb) lakást a IX. kerületben a József A. lakótelepen? (Metró 7 perc gyalog, Kálvin térre pl háztól házig max. 15-20 perc.)
-tól / -ig válasz is jöhet... Mi 50 ezer + rezsiért adjuk ki, de most a bérlő szívózik és kvázi kitalálta, hogy ez sok. Kihasználja, hogy külföldön vagyunk szerintem és nem tudjuk csekkolni bármikor. Szerintetek????? Van határa az emberi pofátlanságnak és én vagyok elszállva lakbér ügyileg?
Megőrülök. :cry: :cry:

hibernia

Szép Napot!!!

Jó sokat írtatok,próbálom követni.

Kórházi cuccos:pont tegnap vettem szoptatós hálóinget meg eldobható bugyikat.1 csomaggal vettem,de lehet kevés lesz(5db).Betétről nem tudom melyik a jó,szinten sose használtam,nem értek hozzá+utálom is. :? Amúgy Nadina a bugyi ilyen hülye hálós,papírszerű,vagy mi...

Kilókkal kapcsolatban tuti viszem a prímet,eddig +14 az itthoni mérleg szerint,de pénteken megyek védőnőhöz,akkor kiderül az igazság.. :lol: :lol: Úgyhogy a fogyásba én is benne vagyok :D !!

Kismami22,én is veszprém m-i vagyok,de én zalába szülök.Kisfiadat Veszprémbe szülted?

Látom már mindenre válaszoltatok,amit tudni akartam.Örülök,hogy mindenki gyógyulgat,jobban van és nem nyílt tovább. :wink:

Tegnap rákattantam a 4D-s képeinkre,hogy kire hasonlít jobban a pici fiam,összehasonlítottuk a párom és az én babakori fotóinkkal és hát....anyja fia!!!!! :lol: Még anyósomnak is elküldtem mms-be,és ő is azt mondta,hogy kiköpött én. :oops:
Küldök gmailre pocós képet,szerintem már 6almas :lol: :oops:

Kép
mayday

Hibernia,b.sszátok ki a ..csába!!!!!!!!!!!!

Kép
mayday

Hibernia! Mi X kerületben 36 nm-es 1 szobás bebútorozott lakást adunk ki45+ rezsiért..szóval csak maradjon csöndben!!!!

Tökéletes az áratok!
Sőt 54 nm-t 2 szobás..szerintem inkább 60+ rezsért szoktak kiadni főként ha nem panel és jó a rezsije!!

Csak próbálkozik.... Ha spórolni akar ne fűtsön annyit és használjon kevesebb vizet és villanyt :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Köszi, hogy ti is így látjátok.
Agyam eldobom, komolyan. Ők laknak a lakásunkban, 50 + rezsiért, én ugye hazaköltözöm most 3 hónapra, erre az időszakra kerestünk albit (!), mondván nem tesszük ki őket - 40 ezerért találtunk szoba-konyhát, bútorozatlanul ugyanezen a telepen....
De most lehet, kitesszük őket és legalább a saját lakásunkban lakunk 3 hónapig... azalatt meg keresünk mást.
De marha jó, hogy mindez a 7. hónapban. Áááááááá.... :? :? :?

hibernia

Szerintem rakjátok ki őket,végülis a Tiétek,és mégiscsak a sajátjában van otthon az ember.Ennyi a történet,nyugika,ne hergeld magatokat. :wink:

Kép
mayday

Csigaby most nézem csak,nagyon szép kislány :D Milyen jó kis csajos szája van!!!

Kép
mayday

Megnéztem én is a képeket..Csigaby nagyon csini a csaj:)
És szerintem tök jók a képek..ha már egy használható emlék van szerintem szupi :D

Mayday, pocak szerintem nagyon csini. Azt nem tudom mire híztál ennyit de nem tűnsz így se éppen nagy darabnak, szóval nyugika :D De a pocak tekintélyt parancsoló...

Mostmár én is erőt veszek magamon és csinálok új képet...

Hibernia! Lehet az a legjobb ha kiteszitek és beköltöztök Ti, aztán remélhetőleg találtok jobb albérlőt utána. Mindesetre nem hiszem hogy megéri miattuk idegeskedni, pofátlanok az tény, de ne dühítsd fel magad túlságosan! :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu,köszike a nyugtató szavakat :D .Talán a nagy has miatt nem látszik annyira a hízás.Sokan azt hiszik a pocakom miatt,hogy pár hét és szülök.Amikor meg mondom,hogy május,csak néznek... :oops: Szóval komoly.
Tőled is várjuk a fotót :D !!!

Kép
mayday

Nadina, igen, nekünk felnőtt függőágyunk van, de azt már nem találom a honlapon. Teljesen natúr színű, és ha jól emlékszem, 180kg-ot bír. Eredetileg hálósat akartam venni, de mondták, hogy az nem olyan jó, mert beleakadnak a gombok, meg a hajdíszek meg minden... :) Ez a natúr viszont nagyon kényelmes. Már alig várom, hogy újra felszereljük! :) Bár nem tudom, hogy fogok kitápászkodni belőle... :lol:

Én is 60+rezsire szavaznék. Dobjátok ki őket a francba! Mennyivel kényelmesebb lenne már a saját lakásotokban!

Hú, az az arcbénulás bazi ijesztő lehetett elsőre! Azért jó, hogy humorotoknál maradtatok. :wink: Biztos hamar rendbe fog jönni.

Szerintem én is két kezemen meg tudnám számolni, hányszor használtam egész életemben betétet... Utálom! De állítólag nagyon egészségtelen a tampon. Na, mindegy. Most lesz pár hetünk hozzászokni a betéthez, ha jól tudom. :roll: Én azért akarok majd olyan anionosat rendelni, mert az állítólag egyáltalán nem izzaszt, mert minden rétege természetes alapanyagú. Láttam a honlapon, hogy 200.- postaköltségért küldenek mintát mindhárom méretből. Lehet, kérek egy adagot. :) Olyan DM-es tisztaságit vettem, de szerintem abban van valami műszálas dolog is. Nem tudom, mert nem írja. Ha nem, akkor miért lenne annyival olcsóbb? Na, mindegy. Rendelek, aztán összehasonlítom.

Mayday, szerintem elég hasonlóak a méreteink. Rajtad sem látszik egyáltalán az a plusz 14 kiló! Szerintem rajtam sem. A hasad viszont óriási!

Anita, megkaptad végül valakitől a képgyűjtő helyünk címét?

Ma megyünk dokihoz délután. Nagyon remélem, hogy nem lesz méhszájellenőrzés, mert tegnap férjem segített a fazonírozásban odalenn (én már nem látom), és hát igencsak cifra lett, ahogy utána a tükörben láttam. :oops: :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazsó drukk a dokihoz!!! :)

Csöplány megnéztem a linkeket a fájdalomcsillapításról, köszönöm...
Tök elbizonytalanodtam közben..nem is én lennék :) Azért rémisztő hogy a gerincembe tolnak egy csövet..na sebaj majd ott és akkor...
És mikor erre gondolok...mindgyárt ott és akkor leszünk!!!! Olyan furi, itt mozog bennem ez a gézengúz, és beszélgetni is szoktunk vele, és tudom, lesz egy gyerekünk, de most olyan nehéz felfogni, hogy 2 hónap és a kezemben fogok egy csöpnyi hús-vér embert aki rám lesz utalva..aki a férjem és az én testem, lelkem...liabőrős leszek tőle, persze a szó jó értelmében :)
Bocsi, hogy itt rám jött azérzelgőség, de gondolom elnézitek :D (mingyárt sírva fakadok magamtól..le sem tagadhatnám, hogy terhes vagyok :D :D :D )

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hát igen...az érzelgősség :oops: :oops: :oops: az van nálam is,de szerintem mindenkinél!!!Tényleg,szinte hihetetlen,hogy kb 2 hónap,és itt az idő!!!Fúúú!!!Nagyon várom már,közbe meg totál parába vagyok,hogy mi lesz,hogy lesz,minden rendben lesz-e.De összeségébe lehetne már május!!!! :wink:

Barbazso,jól értem,hogy Ti függőágyban alszatok meg minden? :D Tök jó lehet!! :wink:
Most hívott a párom,sikerült neki felmondani,pénteken már kezdhet az új helyen!!!DE ÖRÜLÖK!!!!! :P :D :P :D

Széjjelrúgdos a fiam,de imádom!!!

Kép
mayday

Sziasztok!

Hibernia:az abszolút nem sok.Mi itt Vecsésen egy 51 nm-es Bútorozatlan(!) lakást béreltünk 50-ért.Szerintem is hajtsátok el,és lakjatok ti ott erre a 3 hónapra.Nektek is kényelmesebb,meg aztán tuti találnál rá olyan albérlőt,aki nem húzná a száját,hanem a seggét verné a földhöz ettől az ártól,mert szerintem nagyon jó áron adjátok.!Ki a mostani albérlővel!

Mayday:szép pocak.Grat a párodnak!

Érzelgősség:én is mostanában minden ok nélkül sírva tudnék fakadni.

Lányok én már háromszor álmodtam a szüléssel kapcsolatban,nagyon rohan az idő és a nyakunkon van a szülés.Még álmomban is ezen jár az agyam! :lol: Tényleg hihetetlen hogy 2 hónap és meglesz a mi kis szemünk fénye!

Remélem hogy addigra apát is kikúrálják és nem lesz semmi gebasz.Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat.Próbálok az lenni,de talán könnyebb lesz ha látom a javulást páromon.Most jöttem haza tőle és még mindig nem tud mosolyogni,pislogni.Érezni érez mindent,se látási se hallási nehézségei nincsenek csak éppen nem mozog a jobb arcfele.

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?