Új privát üzeneted érkezett!

Zsizell!
Mei tai-t 3 hónapos kortól ajánlják, de ide másolom, amit Gremese, az egyik MT gyártó írt Zuzmónak (lásd gmail)

"Első időkben az erszényt vagy a rugalmas kendőt ajánlanám, az alkalmas
igazán a pici babának. Más életkorban máshogy fejlődik a gerinc
görbülete, minimum a 2 (vagy 3) hónapos kort ajánlom mei tai
használatra. Ajánlják a mt-t újszülött kortól, végeredményben bele
lehet tenni a babát, de neki még a bölcsőtartás az egészséges, nem a
függőleges állapot. Azért azt nem kell megvárni, hogy üljön (az még
7-8 hónap), 2-3 hónapos kortól a pántokat meg lehet kötni a gerincén,
ami ad egy plusz tartást.
"

Kattkat

Kép
kattkat

megcsillagoztam neked a gmailen a levelet
olvasd el!

Kattkat

Kép
kattkat

zsizell: Adj neki az elején tápot és utána tedd cicire. Akkor már nem baj ha bealszik. Bár a dokik azt szokták mondani, hogy először cici és utána ha kell még akkor táp. Egyébként tényleg azt szokták mondani, hogy amikor bealszik akkor már jól lakott. Mi már csak nosztalgiából cicizünk, néha mellre teszem nap közben. Van hogy kell neki, de többször nem.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Kattkatt! Azt írják a Liliputin, hogy újszülött kortól ajánlják (valami új fejlesztés), de nekem is voltak fenntartásaim vele kapcsolatban.
Vicky: attól félek, ha kap tápot, akkor meg már végképp nem fog küzdeni a cicivel, és ki sem szívja rendesen, r-go lőttek ennek a minimális tejtermelődésemnek is. Hát ez ördögi kör.

Kép
zsizell

zsizell: Szerintem ha csak annyit adsz neki hogy éppen ne legyen ideges, akkor fog szopizni. A barátnőm fia is így evett és most már 5 hónapos és még mindig eszik és csak ciciből. Ezért gondoltam hogy ez is lehet egy megoldás.
vicky79
Budapest III. kerület

vicky: kipróbálom. próba cseresznye. úgyis egy nagy kísérletezés ez az egész gyereknevelés téma. :D szegény babák.

Kép
zsizell

Zsizell: mi is így megyünk, először mell aztán táp. Ha meg nem kell, a táp hát nem kell, nem görcsölök rajta. Ha éhes, akkor úgyis felébred és tolja az öklét az orcába. Én nem fordítanám meg, azért ami a te fenntartásod is, ha tápozik, először akkor még annyit se eszik, mint fordítva. Én először az egyikből leszívatom a híg tejet aztán a másikból is, utána kicsit megnyugszik és van türelme elmélyülni a cicimben. Aztán a végén, ha kell táp akkor azt is (esetek 99%-ban kell).

Kísérletezés: nyomorultat itt szivattuk este: Zsolti keverte be a tápját, de már mondtam, hogy ez tök sűrű meg nyákos. Szal nem rázta fel elég jól, szegény gyerek 2 órája szívja a cumit és még annyi se jön, mint az én cicimből. Mire elment a Zsolti én folytattam, úgy sajnáltam, már tiszta ideg volt az éhségtől, nosza elő a csőrös itatóka, letöltöm neki. Akkor vettem észre babakörömnyi csomók voltak a tápban. Persze, hogy nyomorult lélek hiába szívta: volt bennem egy kis káröröm is azért: Fiam, a mellem nem kellett, nee neked, azt hitted, hogy ebből jobban folyik. (gyanús volt a dolog mert 1 óra nyektetés után erősen ácsingózott a mellem után; de azt hittem, hogy csak én képzelődöm és reménykedem. Szegény rájött, hogy onnan mégis csak több folyik most mint a cumiból)

Mei-tai: na nekem van egy szövött kendőm, imádom, de a Zsoltinak vettünk egy mei-tait. Néha belerakjuk az utódot, nincs vele semmi gond: de tényleg bizonytalanabbul van el benne. Tartani kell a kis fejét, mert azt nem tartja jól a mei-tai. Meg oldalt sem öleli körbe. Figyi, keress egy mamami klubot és kölcsönözz egy kendőt az első 3 hónapra. Utána meg jöhet biztonsággal a mei-tai.

zarja

Egy kis olvasnivaló:
http://homar.blog.hu/2010/03/08/7_honapos_terhesen_zartak_cellaba_ok_nelkul

Az Infacol mennyi idő után hat?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is kendőkölcsönzésre gondoltam. Hol lehet ilyet Pesten???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt!

Meg volt az első igazán átaludt éjszakánk. :) (legalább is ez már szinte az volt :)

Levi 8 kor evett, majd 2 kor és most 7 kor :) rég nem aludtam ilyen jót

beneildi: köszi, köszi, akkor leírod priviben, hogy hogy kell megcsinálni a vonalzót? Ezer hála és köszönet.
Kép

annyira dícséritek ezeket a rugalmas kendőket, hogy lehet , be kellene szerezni egyet.

zuzmooo: merre vagy? jobban vagy már? (még mindig érdeklődöm, hogy a kendőt a mamamisoktól szerezted?)

zsizell: nyilván a cél, hogy minél többet ciciből. Én azt vettem észre, hogy ha simán lefejem a cicit, akkor lehet hogy csak 70-80 jön, viszont Levente leszív belőle 150 grammot. Szóval van abban valami, hogy szopi közben termelődik a tej.

Már a 4 nap norcolut, tejcsi még mindig van, lassan a feléhez közelítünk. Egyetlen dolog amit megfigyeltem, hogy nincs szopi közben tejleadó reflexem :shock: érdekes

Reni: neünk is azt mondta a gyerekorvos, hogy k vitamint naptári hónaponként.
szóval először kaptak közvetlenül a születéskor, majd 2 hetesen és utána pedig születésükhöz képest havonta 1

kattkat: lehet hogy írtad, de senkiházi jelentkezett, látta már a fiát?
stephie

Sziasztok!

Csak gyorsan jelentkezem.
Vasárnap reggel 8:10-kor megszületett Balázs!!! :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
56cm és 3400g.
Behoztam a gépet, de nagyon lassú a net és állandóan kidob.. lehet el se tudom ez küldeni.. :?
Azt hiszem csatlakozhatok a milkákhoz, reggel már 40g-ot evett.. már tegnap is szopizott, csak nem mértem.. nem gondoltam hogy van értelme..
Nem tudom, hogy ennek a szoptató olajnak köszönhető e, amiről már korábban írtam, de akinek nincs teje egy próbát megér..
A mellem viszont már most szétrepedezett.., Garmastan semmit nem használ :(

Reni, köszönöm az üzeneted!! :) Megkaptam a képet amit küldtem? Remélem jól vagytok és minden rendben veletek!!

Üdv. mindenkinek!
Vendég

Funky, gratula!

Tápszert adók: ti két etetés közben sterilizáljátok a cumisüveget? Nekem, főleg éjjel ez elég durvának tűnik - nem elég, ha jó forró vízzel elmosom, és napi egyszer-kétszer sterilizálom?

boruska

Bori, egy ismerősöm aki két hónappal korábban szült mesélte, hogy még a koraszülött osztályon is csak napi 1x sterilizálják.

Ma egész jól megy a net :) tegnap is próbálkoztam, de akkor semmit nem tudtam elküldeni..
Vendég

Funky, gratula nektek!

Anita, ment egy újabb privi :wink:

Zsizell, ha a tápit adod először egyre kevesebb lesz a tejcsi... én magam nem próbáltam, de láttam a tápizás mennyi szívás, de a tejcsi mennyiség érdekében tejcsi menjen előbb :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Funky
Gratula!!!!!40, aztaa nem semmi:)nekem csak a 3. napra indult meg a tej.
engem érdekel ez az olaj...mi ez?
a mellgyulás mellemben sokkal kevesebb van.

Bori
napi egy sterilizálás elég, a többi forró víz, mosogatószer.

Zarja
ne rágd magad most már ezen. Te aztán igazán mindent megtettél!!!!!más már réges régen feladta volna....
a lényeg hogy kap valami anyatejet is.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Funky! Nagyon gratulálok Balázshoz!!
Cici kirepedésre: LANSINOH!!! Én örök hálával fogok gondolni erre, mert nekem csupa seb volt, szó szerint nem volt rajta bőr, csak seb, meg vér és a Lansinoh rendbehozta. Az egyiken van még egy pici bőrnélküli rész, de úgy nézem, hogy holnapra az is összeforr. Viszont általában a patikákban nem lehet kapni, hanem meg kell rendelni és másnapra lesz.

Molmar, mindig a gyatrább cicivel kezdd a szoptatást, sőt én komfortszopiztatnám arról! Szopi után rátenném, aztán had szívogassa akár napi több órában. Két nap múlva tuti több tej lesz!

Zarja, ez a szopi kérdés csak most ilyen nagy jelentőségű, pár hónap és egészen más problémák lesznek fontosak. Majd akkor visszanézel, rájössz, hogy ezt csak most láttad ilyen hatalmas gondnak, később ez már olyan semmiségnek fog tűnni.

Reni: K vitamin: 2 hetesen kellett beadni az elsőt és innentől havonta 1 ampulla.
Pelenka: szopi előtt cserélem, de Léni is szopi után újra telenyomja, úgyhogy többnyire akkor is csere..

Zsizell-meitai: én úgy olvastam, hogy 2-3 hónapos kortól lehet használni. Nekem is tetszik!

Kakti, egy honlapon olvastam, hogy 500Ft/hét a kölcsönzési díj, de már nem is tudom hol, talán mamami?

Stephie: ha minden igaz, holnap hozzák a rugalmas kendőmet. Majd írom, hogy jó-e!
lara

Ildi :)

győzelem :)
Kép Kép

funky: gratula Balázshoz és a szopihoz is, tényleg ügyes fiú
stephie

Tegnap csak olvastam, Levente fiam nem aludt többet egyvégtében 20-30 percnél. Lehet a vasárnapi körtekompót?

Szana én nem a belinkelt kendőkötést használom. Szövött Nandu kendő, fekvő pozíció.

Levi köldökcsonkja is csak tegnap esett le, vagy 5 percig kerestem a ruhájában (nálunk a csatot levágják a 2. napon), mire megtaláltam a kőkemény "gombocskát".

Levi BCG oltása kis piros pötty egyenlőre, lehet belőle gennyes közepű pattanás-szerű, kezelni, piszkálni nem kell!

Ráálltam a mérlegre, most annyi vagyok, mint terheség előtt :D .
-14 kg!!Tök jó. Na, pocakom még van, de a bővebb rendes gatyáimat fel tudom húzni :D !

Reni Én is úgy öltöztetem otthon, mint a többiek :D . Ez elég egyöntetű. A K vit. használati utasításában is az van, hogy 1 hónapos korban következőt (nálunk kórházban kapott 1-t, 1 hetesen 1-t). Én is szopi előtt tisztázom, aztán nem ritkán utána is :wink: .

Végre lement a víz a lábamból, tudtam normálisan lábkörmöt vágni. A gátsebem szépen gyógyul. A patikusunk adott egy gyógynövényes aranyérgélt (Summa nevű), szépen húzódik vissza, 2 nap óta huzamosan tudok ülni párna nélkül is :D . Lassanként emberi formát öltök, már a tükörből sem 60 éves önmagam néz vissza :D .

Funky Gratula Balázshoz. Hajrá szopi! Ne hagyd túl sokáig egy mellen, mert azért sebesedik. Nálunk védőnéni szerint: 1. nap 5-5-perc 2 cici 2. nap 10-10 perc, 3. nap 15-15 perc, 4. naptól 30 perc 1 ciciből szoptatásonként. A többségnek így bár fájdogált, de nem lett komolyan sebes.
pammut

Lara
Engem is a Lansinoh húzott ki a pokolból :)

Molmar
ezt én is írhattam volna, nekem is az egyikben sokkal kevesebb tej van a mellgyula óta...és B is órákig lóg rajtam :roll: remélem ez idővel javulni fog...próbálom amit Lara írt hogy a gyengébbel kezdünk meg azon hagyom majd többet, hátha
fejni én sem tudok így.

bár ma éjszaka mintagyerek volt, 8-kor fürdött, szopi, elaludtunk, 3.kor szop és utána reggel 7-ig aludtunk..

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, itt találod:

http://www.katalizatorkiado.hu/szoptato.htm

Köszi a krém tippet, a párom már keresi a patikákban.

Pammut, igen itt a kórházban is ezt mondták.. próbáltam is betartani, de már tegnap jött belőle a tej és ha nem erőltetem akkor cukros víz.. meg már ide készítették a tápot is.. mikor már észrevettem hogy felrepedt kértem egy mellszívót.. de az a végén már vért is szívott.. :(
+ rákentem ezt a kék trutyit jó vastagon.. és későn vettem észre, hogy nem szabad a garmasza***t csak nagyon vékonyan, mert felpuhítja... lehet itt rontottam el..

Na azóta megvolt a 2. 40g és még kézzel tudtam egy keveset fejni is :lol:
Vendég

Lányok, én még ezt is néztem:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm

Kép
zsizell

Sziasztok Anyukák.

Funky: gratulálok kisfiad születéséhez és a tejcsihez is. Nekünk is csak a 3. napra indult be, pont amikor levitték a kék fény alá szegénykét.

Kakti: nekünk bevált az infacol, szerintem egy próbát megér.

Lara: nekem is a Lansinoh vált be. A szoptatási tanácsadó ajánlotta a kórházban. Vettem én is valamilyen másikat, de az szart sem ért. Most meg nem a bimbimet sikerült tönkre tennie, hanem ahol a bimbó és a bimbóudvar összeér ott váltak el a dolgok. Ilyet sem láttam még. :shock:

Kattkat,
Szana: én is, én is akarok menni bandázni. Apjuk a XIV-ben dolgozik így én is fogok majd arra sétálgatni.

Reni: nekünk a k vitamint a kórházban adták neki, doktor néni azt mondta egy hetesen kell a következő és utána havonta, vigantolt meg naponta egy cseppet.

Nálunk mondhatni nyugodt volt az éjszaka. Aludt három órákat, mondjuk a délutánra ezt nem lehetett elmondani, mert két óránként éhenkórász volt. Most bekapcsoltam neki a babazenét és alszik. Apuka rászoktatta a kézben alvásra én meg most szoktatom le róla, eleinte nem tetszett neki sem meg az apukájának sem, de kb. két percig volt sírás utána bealudt a drága. Nektek elalszik a kiságyban?
Vendég

kismaki: nekem elalszik Levente :) (bevallom a két risztás után nem is nagyon merem máshol altatni, szerintem ha más is járt volna hasonlóan akkor hasonlóan cselekedne)
este pedig az utolsó szopi után hangulatvilágítás, és zenedoboz felhúzása (így tudja, hogy esti alvás jön.
ha ébren van, akkor mostanában a pihenőszékbe teszem, és onnan nézeget,illetve ha bealszik, akkor sasolom, hogy lélegzik-e rendesen
stephie

Anita, jók lettek a vonalzók :lol:
még tehetsz egy entert közéjük, az is fér :lol:
szépek nagyon a kislányaid rajta, na meg Levente is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Helloka Mindenkinek.

Itt járt a védőnéni, felköltötte úgyhogy most itt van a kezemben, alig tudtam megnyugtatni szegényt :roll:

Csajok, a gátseb az szétnyílhat a varratszedés után? Mert nekem még mindig fáj meg hasogat. Néha az ágyból kikelés kész kínszenvedés... :?

Néha olyan kis vörös a fejecskéje, az mitől lehet? Valakinek valami ötlet? Bár mondjuk apukája olyan, hogy ha melege van lángol a feje :roll: lehet neki is azért?

bellerreni
Eger

Kismaki!
Nem akarunk ám kihagyni a bandázásból! Minél többen vagyunk, annál jobb! :wink:
Domi is alszik simán a kiságyban, pedig anyósom folyton felkapkodja (kapkodná), amikor sír.
Kicsit idegesít, hogy amint beindul a sírás, máris itt toporog az ajtóban, mintha én képtelen lennék megnyugtatni. Persze nem ezért, csak kényszert érez, hogy azonnal felkapja.
De volt már, hogy a kezemből akarta kivenni, mert nem hagyta abba a sírást.
Asszem kellőképpen csúnyán nézhettem rá, mert azóta megkérdezi, hogy felveheti-e. :oops: :oops:
Dehát basszus...van olyan, amikor nem lehet lenyugtatni (pl csikaró poci), biztos ti is tapasztaltátok már.
Kb a telefonnal is így van, hogy ha csörög, fel kell venni rögtön de azonnal. Én aztán pont lexarom, hogy csörög, ha épp rosszkor hívnak.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hagyom órákig üvölteni a gyereket, csak vannak esetek, hogy evett, tisztába van téve, nincs hideg nincs meleg minden optimális és mégis sír, aztán jön egy nagy pukkanat vagy kaka és megnyugszik.

Kattkat

Kép
kattkat

boruska: Nekem a sterilizálásra azt mondták a kórházban hogy elég naponta egyszer.

funky: Gratulálunk a babához.

bellerreni: A gátseb idővel jobb lesz, még csak 6 napja szültél. Nem tudom hogy mennyire válhat szét, nekem felszívódó varrat volt benne.

Nagyon jó a kenguru, ma kipróbáltuk fekve. Barbus jót aludt benne. Most majd abban viszem a dokihoz. Este majd még jövök.
vicky79
Budapest III. kerület

Funky, nagyon ügyik vagytok a szoptatással! a kórházban, amikor szopizott a 2.napon Léna, utána véres volt a szája...meg a nyelve...úgy nézett ki mint egy kis vámpír..utána meg a cicimről cafatok szakadtak le, gondolom a seb leázott, úgyhogy evett ivott már az első napokban mikor mi jött a ciciből/ciciről :D :D

Kismaki, valószinű kicsúszott a szájából a cici és az ínyével pont az a részt rágcsálja olyankor, néha Léna is csinál ilyet a szopi végén, amikor már félig alszik.

K vitamin: tök jó, hogy ilyen egységesen kell adni :D Eddig ahányan, annyiféleképpen adjuk :D

Éjszakai alvás: nem tudom, hogy másnál is van-e ilyen, de Léna úgy alszik éjjel, hogy 1 óra hosszan mozdulatlanul csendben alszik, aztán a további időt pedig úgy, hogy egyfolytában mozog, nyög, nyöszörög, közben a kezével kalimpál..persze ilyenkor én nem tudok aludni, mert nézem, hogy mi a baja. Nem tudom miért csinálhatja ezt, miért nem alszik csendben...én már ezért vagyok fáradt, mert éjjel alvás helyett lesem, hogy mit csinál..meg a hangoktól sem tudok aludni...
Van ilyen másnál is?
lara

Sziasztok,

Funcy gratula Balázshoz!!!

Zsizell, nekem azt mondták a csecsemősök a Jánosban, hogy a babáknál még működik a nyelő reflex, tehát ha először cicizik, utána nyugodtan dugd a szájába a tápszert, mert nyelni fogja... mégha alszik is. Csak cicizésnél kell ébren legyen... aztán lehet, hogy f@szság az egész... azért egy próbát megér.
Bár, ha bealszik, akkor valószínűleg tényleg jól lakott.

Kitti 2850-re gömbölödött az elműlt héten, elképesztő, hogy mennyit eszik... a 70-80-akat simán beszippantja, holott a 150-es szorzóval számolva 50-55 kellene neki... Persze emellett még fejnem kell, mert Milkamami termel rendesen... a kb 300-350 naponta még lejön... ez megy a fagyasztóba...

Amúgy mi is Infacolozunk, neünk is bevállt... Jobb a sab simplex???

És a mi a lényeg!!!! Az éjjel a kisasszony először átaludta az éjszakát... éjfélkor jól bekjált, és reggel 8-ig aludt... Olyan jót aludtam végre!!!

A sterilizálásról nekünk azt mondták, hogy elég hetente, (merthogy régen sem sterilizáltak mégis itt vagyunk) amúgy csak elmosni forróvízzel.... ettől függetelnül a mellszívót és a bimbóvédőt én 2 naponta sterilizálom.... Úgy tűnik akár ház annyi szokás.
Na úgy tűnik ébredezik a kisasszony... megyek.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Vitaminok...
K vitamin: egyhetesen először, utána naptári havonta egy-egy ampulla 5 ampulla összesen.
D vitamin: kéthetes kortól naponta 1 csepp 1 éves koráig, de mivel februári baba, így kb. jövő áprilisig kell szedni.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Enyém babám is nyögdécselve alszik.
Sőt, ma valahogy aludni sem tud. :( Én már nem értem mi van vele, eszik, de elég kevéskéket önmagához képest, aztán meg nem lehet elaltatni, de látszik rajta hogy hót fáradt, amiért meg sír. de egy óra múlva meg azért sír mert éhes, hiszen nem lakott annyira jól. Nem tudom mit kezdhetnék vele...Másnak van ilyen?

Kép
zsizell

azt a mindenit Barbi! :lol: te aztán tényleg elég derékul tejelsz! :lol:

10 percen belül 4szer mosolygott rám D! :lol:
megzabálom! :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztok:
lara:nekem is van hogy nyökdécselve alszik, de nem mindíg ezért nagyon rajta vagyok, hogy megtaláljam az okát, mert ha egyszer így-egyszer ugy, akkor biztos van valami
tippjeim:
1sok levegőt nyelt-mert főleg éjszaka vagy hajnalban csinálja, amikor nincs türelmem annyit büfiztetgetni, mert örülök ha elalszik és ezzel szívatom meg magam(???!!!!!)
2 csak annyira fáj a hasa hogy nyöszörögjön, és nem annyira hogy sírjon
3 olyan mélyen alszik hogy nem kel föl a hasfájásra, csak nyöszörög
(((4 -de ez csak nagyon tipp:amikor egyszer-egyszer tápolunk, akkor gyakrabban csinálja azthiszem))
visszaolvasok

zsó
Kép
pcd1985

ezt muszáj leírnom, olvassátok:
ma kiderült hogy egy ismerösöm 3,5 4 honapos lánya megközelítöleg annyit és olyan ritmusban alszik mint az én 6 hetes lányom
NEM AKAROM ELKIABÁLNI, LE SE MEREM ÍRNI, DE ÚGY ÖRÜLÖK
ja és nekem ez még mindíg kevés, mármint én ettöl még hulla vok,de anyukám is azt mondta, hogy ilyen jó gyereket még nem látott
1 hete zsinórba ha este 9 kor leteszem a kiságyában 10re elalszik különösebb hisztik nélkül
3 kor kelünk, és 7-8 között
napközben délután alszik egy nagyot, kb déltől kb 4 ig..
este fél 8-8 között fürdés.. amit szeret
HA MOST ELKIABÁLOM, A DUNÁNAK MEGYEK
még annyi, hogy agyaltam, hogy ez alkati dolog nála, vagy átmeneti, vagy én csinálok valamit ugy hogy ilyen nyugis
-nem tette ki a"lábát még sehova a szobáján és a babakocsin kívül(persze sétálunk vele de akkor alszik, és a házba is mentem már vele 1-2 kört...)
-általában csönd van(bár tv és halk beszélgetés mellett is alszik ha alszik)
-szerintem nem szeret ölben lenni, de sosem altatom ölben, mindíg az ágyában, ha nagyon kipattannak a szemei hajnalban akkor mellettem a nagyágyban.
-ez az én hülyeségem és én vagyok ilyen de nagyon ragaszkodok az időpontokhoz, amit ő talált ki magának és többé-kevésbé be is tart, fő a rendszeresség
sose keltettem föl semmiért(se tisztába tevés, se kaja)
ha eszik, hagyom hadd lógjon a cicimen ameddíg akar-ésszerüség határain belül persze,én addig bambulok, ő meg cumizik, a természeti népeknél is folyamatosan cicin lógnak a gyerekek, nekik ez a legfontosabb foglalatosságuk, szerintem nem romlanak el ettől, csak megnyuxanak.-akárhogy fáj a hasa, ha cicire teszem, nem sír...
ezek a kezdő anyuka tapasztalatai, remélem nem hülyeség... :oops: :oops: :oops:

zsó
Kép
pcd1985

Sziasztok!
Én is itt, csak itt volt ma anyósom és addig nem nagyon tudtam írni..
Na akkor a mi verziónk : K-vitamin : 2hetes korban, majd havonta 1, D-vitamin naponta 1csepp 2hetes kortól 3éves korig.. :-)))
Én nem kentem semmivel a cicim, első nap lett rajta egy kis hólyag, de miután megmutatták mi nem jó, el is múlt és azóta sem fájt egyszer sem a cicizés... /azért lekopogom/
Olyan ellentéteseket mondanak mindig: bent a klinikán azt mondták, hogy hagyjam a cicire rászáradni a tejcsit az csak jót tesz..tegnap a tanácsadáson azt mondta a doki, hogy minden szopi után nagyon alaposan takarítsam meg a cicim, hogy a repedések/amik egyébként nem látszanak, de biztos, hogy vannak, szerinte/ el ne fertőződjenek... Ti ezt hogy csináljátok???
Én még mindig nem fejtem: nem győzik mondani, hogy fejni-fejni-fejni, de akkor utánna mindig fejhetek, nem???
Tegnap óta teszek fel tejgyűjtő kagylót az ép nem szoptatós cicimre: tegnap 1szopi alatt 40ml folydogált bele... olyan szinten áztatom mostmár át az ágyamat minden éjjel, hogy az szörnyű!!! Pedig már gumilepedőt is raktam mellmagasságba magam alá---
Ja, tényleg! Mi tegnap voltunk elöszőr hosszabb úton babakocsval: tanácsadásra mentünk... odafele jól bírtuk, de haza fele végig ordított Blanka, annyira éhes volt.. Nem tetszik neki a beöltöztetés... Ma is kivittem a kocsiban, de csak az ölemben hallgatott el igazán..Mikor fogja megszokni azt a rengeteg ruhát????
És a tanácsadásos méreteink: /holnap leszünk 2hetesek/
súly: 4100g /születési: 3580/
hossz: 52.5cm /51/
fej: 36.5 /34/
ugyhogy nöttünk egy picit...

Kép
Kép
ronci

visszaolvastam vagy 3 oldalt
összefoglalva, mindenki kinlódik, de mindenki lassan rendeződik, és alakulnak a dolgok
megint majdnem sírok
editék is alakulnak..
hajrá hajrá mindenkinek
bőg a gyerek...megpróbálok valami normális mennyiséget kipréselni amelleimből

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi, nem haragszol meg rám, ha azt mondom Te is, én is mázlisták vagyunk, hogy jó nyugis babát fogtunk ki :lol: drukkolok, hogy ne változzon :wink: nem irigylem az igazi többemberes babák szüleit... de én csak csendben mondom, hisz ez még olyan sokat változik.

Ronci, nem semmi növekedés :lol:

nálunk Léna kiosztotta első szociális mosolyát, rosszcsont Lillusomnak :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Barbi, milyen ügyes Kitti, hogy alszik éjjel! Léna egyszer kel fel enni, de mivel a többi időt nyögdécselve alussza, én nem tudok pihenni :(

Zsizell, nálunk ilyen este az éjszakai hosszú alvás előtt szokott lenni. Gondolom a tej is kevesebb,igy kiszippant mindent, de az kevés, ezért nem alszik, ezért megint enne, de kevés van és csak nyűglődünk. Én ilyenkor hagyom a cicin ameddig lehet, de tegnap már agyon volt áztatva mindkettő, már azért fájt..De a legvégén így vagy úgy csak elalszik végül..

Zsófi, érdekes, mert tényleg inkább éjjel szokott így aludni és az igaz, hogy éjszaka nem büfiztetem olyan sokáig mint nappal. Lehet, hogy ez az oka...nekem is gyanús, én is erre gondolok! Na akkor ma éjszaka tartogatom inkább 15 percig is, csak hagyjon aludni!
Mirci milyen ügyes, illetve te vagy ügyes!

Ronci, nekem a gyerekorvos azt mondta, amikor mutattam neki a sebes bimbit, hogy napi 1-2-szer Betadionos vízzel mossam át, hogy a krém alatt nehogy bacik jussanak fel a repedéseken át és mellgyuszi legyen. Fél deci vízbe 20csepp Betadint kell tenni és átmosni.
Kik mondják, hogy fejni-fejni? Figyi, Afrikában, meg Indiában se fejnek az anyukák szerintem...még mellszívót se láttak tuti :D Aztán ott minden gyerek anyatejet kap mégis..évekig.
Hol vetted a tejgyűjtő kagylót? Én a hétvégén néztem az Auchan-ban és a Kenguruban. Sehol nem volt. Igy én most poharat teszek oda, de az nagyon kényelmetlen, végig fogni kell :(
lara

Funky: gratulálok Balázshoz, na meg a tejcihez!

Zsófi: ügyes vagy! Tök jó, hogy ilyen a lánykád. Nálunk az alvási periódus hasonló, de sokat van kézbe, apja ringatja átszellemült arccal.

Lara: nálunk is van nyögdécslés, ma reggel pld. 6 kor kezdte, de csak 7-re ébredt fel. Én azt gondoltam, talán az emésztése lehet, de amíg ő nem sír, én nem csinálok gondot belőle.

Ronci: nálunk is utálja a ruhát, a levegőztetéshez cseleznem kell. Előtte hami, hogy tele legyen a pocakja, közben cumi a szájba, így teljes a nyugalom.

Bandás lányok: ha mentek a Városligetbe (ha jól emlékszem, ezt terveztétek), én is csatlakozom, mi ugyan nem a XIV.ben lakunk, de kocsival napközben 10 perc alatt ott vagyok.

Kép
juci-77

Egy-egy Városligetezésben én is benne vagyok - ha van itthon autó! :)

A vitamin-ügyet nekem is úgy mondta a doki, ahogy Roncinak!

Fejés-téma:
nekem is azt mondta mindenki (támadónő is, anyám is), hogy minden szopi után ki kell fejni a maradék tejcit, hogy ne gyűljön be a tejmirigyekbe. Még akkor is kell, ha nem teszed el, csak fájó szívvel leengeded a csapba... De 24 órát elvan a tejci a hűtőben, így ha éjszaka pl. pótlás kéne, akkor még adható az is. Anyumnak úgy tanították, hogy minden kinyert csepp helyett két csepp termelődik. Hát azért bízom benne, hogy nem, mert akkor már akkora lenne a mellem, mint Lolo Ferrarinak (itt egy kép annak, aki még nem látta volna):
Kép :lol: :lol: :lol:

Zsófi!
Ha megengedsz egy javaslatot: ne altasd tök csendben vagy max. suttogás mellett a babódat. Mi nem kiabálunk, az OK, de próbáljuk a hétköznapi zajokat megtartani. Pl. porszívózunk is, ha kell, meg beszélgetünk is. Nekem az a véleményem, hogy hozzá kell szoknia, hogy nem csak csendben lehet elaludni. Mert ha bárhol máshol lesztek, ahol nem tudod ezeket a körülményeket tartani, akkor sosem fogod tudni elaltatni! Szerintem! :D

MA VAN A HÁROM HETES SZÜLINAPUNK!!! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

én sem a XIV.-ben lakom, hanem a VI.-ban :)
de oké Juci! bárcsak már menni lehetne.

tegnap babakocsiban toltuk el a védőnénihez illetve a védőnői szolgálatnál lévő tanácsadásra a dokinénihez Domit és oda-vissza végigaludta a 2 trolimegállónyi zötykölődést.
nagyon csípi az autózást is szerencsére!
elvégre pasi!:)

Ronci, hát ez durva, hogy míg egyik ciciből etetsz, a másikból 40 ml kicsorog :shock: hihi
nekem soha egy csepp nem jött ki magától, pedig van benne

Kattkat

Kép
kattkat

Ma én is eláztattam Lilit tejcsivel. :)
Amíg szopizott a jobb cicimből, addig í balból a ruhájára csorgott a tejcsi. (A szopis melltartóim épp száradtak, ezért sima volt rajtam, azt viszont kompletten le kell vennem szoptatáshoz. Így aztán át kellett öltöztetnem a Csibét. :) De szerintem nem volt 40 ml ez sem. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megmutatom Nektek Lili nőnapi virágát, amit Apukájától kapott:
Kép
Az igazsághoz tartozik, hogy Lili csak a rózsaszíneket kapta, a sárgák a nagymama virágai, de így együtt is nagyon szépek. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekünk még nagyon nincs pontos rendszer a napunkban :? 2,5-3 óránként kelünk, mikor hogy és cicizünk, majd leteszem és hol rögtön elalszik, hogy nyöszörög egy picit, cumi a szájába kis buksisimi és elalszik. Eddig talán 2x vagy 3x kellett ringatni. Nem akarom rászokatni. :roll: Majd meglátjuk még később mi lesz. Utána nekem jön a fejés. Tovább tart, mint a szoptatás :? Nem tudom mennyiket eszik, mert nincs mérlegünk, de utána még lefejek 20-50 ml között. Mikor hogy... Éjjel is csak max 2 órát alszom, mert a szopi, büfi meg a fejés az 1 óra. Olyan kis mohó a drágám, hogy elég sokat bukik is. Ma pont látta a védőnő, azt mondja nem gáz. Hát remélem... Ma volt itt a védőnő és azt mondta, hogy hétvégén ha jó idő lesz nyugodtan kimehetek vele az erkélyre pár percre és két hét múlva már mehetünk sétizni. :lol: De jó lesz már. :roll:

7 után pancsizunk, addig még csinálok valami vacsit.

További szép estét mindenkinek.

bellerreni
Eger

Meg volt a 6 hetes vizsgálat, vett le a doki rákszűrést. 2 hét múlva telefonálok. Még mindig imádom ezt az ürgét, annyit röhögtünk.

Szabó doki lányai: Örült a doki a bornak és már a nevéből tudta hogy milyen. A másik címkét nem nézte meg, pedig az volt rajta hogy a legjobb orvosnak. Meg remélem a borítékot sem adja tovább. A harmadik fiáról beszélgettünk a felesége 30 hetes. Legalábbis akörül van, azt mondta nem nézegetik olyan sűrűn. :D És ő fogja levezetni a szülését, nem is tudtam hogy lehet ilyet. Azt mondta a másik két fiát is ő segítette a világra. Én nem tudnék tárgyilagos maradni ha baj lenne esetleg. Aranyos volt, olyan vágyakozó tekintettel nézte a lányomat. Biztos szeretett volna egy lányt, de már legutóbb megbeszéltük hogy egy ember csak egy félét tud csinálni. :) Mondta hogy legalábbis ő.

A kenguru egész jól bevált, csak fáj egy kicsit a hátam. De a hordozóval jobban fájt a karom, úgyhogy holnap is ebben viszem az ultrahangra.

pcd1985: Barbus is így alszik. Fél 9 fele bealszik, utána 3 körül kel és reggel 6-7 körül.

beneildi: A dokink megkérdezte hogy mindig ilyen jól alszik-e a gyerek és mikor mondtuk hogy igen, akkor azt mondta hogy meg sem érdemeljük. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,
látom Szabó doki ma formában volt :lol: :lol: :lol:
én sem tudtam, hogy valaki saját felesége szülését levezetheti, bár belegondolva, ha a férjem szülészorvos lenne én se akarnám, hogy más érjen hozzám... bár nem irigylem a szülészorvos feleségeket, én bizti rosszul tolerálnám, ha apát heti x-szer elrángatnák mellőlünk... és tudom, mennyi pénzt keresenek, de akkor is...bár ugye vannak olyan állások, ahol ugyanígy van és még meg se fizetik...
jó, hogy túl vagytok az első hat héten :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok

írok a gmailre, most egy jó darabig nem nagyon leszek...
nagyon rossz állapotban vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: , este hazaköltözök anyuékhoz egy pár hétre

kérek szépen egy kis bátorítást, aki tud adni...

boruska

gyors kérdés:

A HUmana tápszertől nagyon hasfájós, melyiket javasoljátok helyette?
Beba v Milupa?

boruska

boruska: nekünk annak idején a beba ha vált be, de az már 5 éve volt :)
stephie

A milupára vallják azt,hogy a legjobb...(báris itt nálunk Vajdaságban)

Boruska remélem hogy rendeződnek a dolgaid!Sajnálom,hogy ilyen
mély depibe estél... :(

Kép
Kép
szintus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?