Új privát üzeneted érkezett!

Edi, amúgy nekem is most tegnap óta alig-alig jelez a kis picurim.
Biztos vannak ilyen "pihenős" napjaik is :wink: !
Angel Sounds nálam is jól jön ilyenkor :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Sziasztok Lyányok!

Úgy nézem mindenki jól van!

Poci, Te pihenj sokat, és gratu a 24-hez!!! Szülés után meg hess-hess az a seb!!

Nos ma utánajártam ennek a laza szövetes méhlepény dolognak, annyi van csak vele, hogy most 2hetente nézik, és ha nem változik, akkor majd júliusban beelőzök pár kismamit, mert valószínűleg hamarabb szülünk a kezdődő méhlepény-öregedés miatt. Mivel most nézték, 2 hét múlva megyek kontrollra. És bízom benne, hogy az a kis eltérés a szívecskében is eltűnik idővel.

Nekem a dokim minden alkalommal megnézi a méhszájat hüvelyi úton is.

EDA-t én sem fogok kérni. Bevállalom, mint Maki ;) (feltéve, ha szülhetek természetes úton).

Csíkok még nincsenek, pocakfeszülés már van. De még nem viszketős.

Babácskánk nagyon izgága, talán 2 nap volt lazább, egyébként dönget. Lehet emiatt lazult el az a szövet?:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.03.08 18:43-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Megjöttünk egy nagy sétából!
Ééééééés képzeljétek, kaptam apácskától egy gyönyörű ezüst fülbevalót!! :lol: Úgy örülök neki!

maki!
Nem, nem oxigént. Lustgas (azaz "kéjgáz") a neve. És ezen kívül volt még oxitocin infuziom is, de az már délután óta.

d.dodó

edi: nekünk is 21-22 hét között lett nagyon érezhető a rúgdosás. biztos mocorog, csak nem érzed! egyszer írtam, h a védőnőnél rámijesztett, h nem találtuk. a védőnő kereste, de mindíg dobbantott egyet és odébbált... én kb minden 4-5. dobbantást éreztem! tehát van ott mozgás, csak még nőnie kell Botikának!

meme: nekem kifejezett kívánósságom nincs, de ez sem jó, nagyon nehéz kitalálni, h mit egyek. egyszer volt, h két egymást követő nap ettem pizzát, de azóta sem vagyok "rákattanva". azért ez nem semmi krumpli mennyiség.... :lol:

Gabi: nem semmi, nagyon sajnálom! nem lehet ügyvédi felszólítás vagy vmi hatásos, h ne csak te fizess???

bébike: megint majdnem becsapódtam a vonalzónak :oops: de már rögtön eszembe is jutott :lol:

edi: korábban sajnos pont ezt írtam én is, h egy "ismerős" ugyan így járt szegénykém... le volt véve az őssejt, d közölték, h azt a műtétet Magyaro-on nem végzik el, de hiába mennek külföldre, nem elég a levett mennyiség...... szörnyű!!!!

anyós: szerencsére az enyém egy tündér! de ha nem csípne sem lenne gond, mert 3havonta találkozunk, 350km-re laknak. én mondjuk nem bánnám, ha közelebb lennénk!

anya maci: az epidurális az a gerincbe történő érzéstelenítés? akkor nálam ki van zárva!!!!!!! de ez sztem csak az én bogaram, a térdműtéteimnél sem engedtem! olyan sokaknak félreszúrtak...

bébike: nekem a vérnyomást és a vizeletet a védőnéni nézi. amit kaptam tájékoztató papírt, azon is az van, h ez az ő feladata.

Kép
zsani78

Úgy látszik nem bírok egy egyórás sétát! :( Ugy bekeményedett a hasam, és begörcsölt, meg hányingerem lett, hogy csak na....de már itthon!

d.dodó

dodó: az nem jóóóó!!!! tessék lefeküdni pihenni és magnézium!

Kép
zsani78

Zsani!
Nem megy...apácska elment egy ismihez, elvitte a svéd leckét neki (mult héten nem volt a srác órán), és Lizyvel kettesben vagyok. Meg még esti rutin is lesz...fürdetés, fektetés.

d.dodó

dodó: de aztán mars az ágyikóba :lol: :lol: :lol:

én elköszönök, jó éjt mindenkinek!

Kép
zsani78

SZiasztok!
nagyon rég voltam!
Remélem minden kismami jol van és szépen gömbölyödnek a pocik!
Láttam szó volt a gerincérzéstelenitésről!
Nem tudom milyen anélkül szülni mert mikor Mirkót szültem kaptam de csak azért válaltam be mert reggel hajnali 5 től voltak fájásaim este hétkor kerültem a szülőszobára nulla magzatvizel szóval ugygondoltam abban a pillanatban hogy mit veszithetek!
Szóval én kaptam de szerintem nem sokat ér ugyhogy szerintem nem feltétlen könnyebb azolnak akik kapnak mint akik nem .

Kép
Kép
Kép
moni0825

Nyusza,
a dokidnál jártál utána, vagy a neten?
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy ne kelljen majd "beelőznöd" senkit, és hogy a szívecske is helyre jöjjön mielőbb!!! Reméljük 2 hét múlva már sokkal jobb lesz a helyzet!!!
Le a kalappal, szuper csajszi vagy, hogy ilyen strammul veszed ezt az akadályt !!! A pánikkal sajnos valóban nem jutnál előrébb :oops: ...sőt!
Küldök neked kitartás-puszikat!

Dodó, mielőbbi pocak-lazulást :oops: ! Vigyázz magadra!

Lányok, én is megyek pihizni.
Jó éjt mindenkinek!

Anikó

Kép
mamaki73

Meme én a csaszi előtt akartam ilyen „bátorító szurit”, de nem lehetett.Meg is kérdezte az anesztes, hogy mindig ilyen magas-e a vérnyomim(180/100) volt.
Anya maci, tuti minden gátlásod elmúlik. Egyrészt, ha simán szülsz, a hírek szerint, olyan fájdalmad lesz, hogy nem lesz erőd se ezzel foglalkozni. Meg egyébként is ez egy olyan szitu, amikor nem érdekel semmi. Legalábbis én így voltam vele, pedig én is gátlásos vagyok.
Anya maci, ez a műtétes beszólás aranyos volt!!!!!!
Csíkok. Nekem is a Riki féle csíkok jönnek elő.Még ujjakat nem látok.Ezek azok az ezüstös színűek.A combomon és a mellemen van.
Anyós. Voltak súrlódások, de alapjáraton jól kijövünk. Eddig két komolyabb dolog volt köztünk. Azt nem tudom kedvel-e amúgy. Én az ilyesmit nem érzem.
Őssejt. Nálunk sajna ez nem téma. Nem lesz levetetve.
Eda. Mindenki maga tudja szeretné-e, de annyit azért hagy kérjek, ha nem gond, hogy rémsztorit senki se meséljen, mert (nemcsak nekem), de ezek nagyon ijesztőek, és nemcsak az EDÁt adják így be, hanem a csaszisok érzéstelenítőjét is. És ott nincs választás. Én fél órát könyörögtem az altatásért, mert féltem, hogy szúrnak, és én is hallottam a történeteket, de nem mentek bele. Szóval ne tessenek senkit ijesztgetni!!!!! Amúgy (bocsi, de muszáj szókimondóan) a testesebb hölgyeknél illetve a magasaknál hallottam eddig kimondottan félreszúrásokat. Szóval a normál testalkatúak és testmagasságúak annyira nem féljenek!!!!
Meme tesódnál ez nem semmi!!!!!
Nálam most semmi extra kívánás nincs. Édesség kell minden nap, de az terhesség előtt is kellett. De azt érzem mindig, non stop, hogy úgy ennék valami finomat.
Heni, örülök, hogy Rólad is hallani!!!!!
A mai nap nagyon rossz kedvem volt. Rettenetesen aggódom Stella miatt. Ma Dani lefotózta, el fogjuk küldeni a dokinak a képet Pestre. Hátha ő ügyesebb és vállalja a műtétet. Annyira szörnyű. Rettenetesen néz ki. Hogy fájhat szegénykének!!!!!De a kedve és az étvágya jó. Nagyon rányomja a mindennapokra ez a az egész a bélyegét. Szörnyen szomorú vagyok. Annyira segítenék, és megőrjít a tehetetlenség
Meg nem is haladok úgy semmivel sem,ahogy szeretnék. Olyan lassú vagyok. Meg ez az öreges tempó,amit a doki előírt. Egész napra elhúzódik az a kis házimunka mit végezhetek, Rikire így alig marad időm.Áááá megyek is, nem rombolom a hangulatot. Jó éjTT
Bocs a hosszúságért, csak szerettem volna mindenkinek reagálni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó éjt kismamik!

Emi

Emi

email4
Budapest

Niki
ne máár,ilyet ne irj mert én meg magas vagyok :oops: :oops: és ha csaszi lesz ugyis szúrnak :oops: érdekes én nem gondoltam annó szúrás elött semmi rosszra,na de most itt belémültetitek a parát :oops: :oops: még nem tudom rendes szülés lesz e vagy csaszi,majd az orvos figyeli hogy alakul!
sajnálom és átérzem a kutyu miatti bánatodat,jaj annyira jó lenne ha javulna!!!!drukkolok nagyon!!!

Csipet,
ó legfeljebb icipicit beelőzöl,de nem sokat ám!!nem lesz semmi gond!!!

Dodó
hogy van a pocakod??

ja és jó reggelt :lol: :lol: :lol:

bibar

sziasztok, jó reggelt!

dodó: hogy van pocak???

itt a babaneten a 24. hétnél írják:
"Időnként méhösszehúzódásokat, felkeményedéseket észlelhetsz, de ne ijedj meg tőlük. Ez teljesen normális, a tested már keményen edz a főműsorra, a szülésre. Igazából, méhünk szinte mindig produkál hasonló összehúzódásokat életünk során, csak amíg a méhünkben nem lakik senki, kvázi üresen áll, nem igazán érezzük, bezzeg most."

bibar: én ugyan alacsony, de dundiiii :lol: :lol: :lol: szerintem tök mindegy, h most mit gondolunk (én totál ellene vagyok) lehet, h pont az ellenkezőért fogunk könyörögni :lol: bár Te már szültél, kb képben vagy, míg mi "elsősök" csak sejtjük :lol: :lol:

poci: jobban vagytok???? remélem már semmi színes!!!!

Niki: sajnos már én is érzem, h hamar fáradok! vasárnap mostam, kicsit takarítottam, közben főztem és a zöldségpucolás, husipanírozás már ülve történt :cry: elfárad a derekam, nehezebben kapok levegőt.... és többször van keményedés is, amivel muszáj ledőlnöm! szerencsére apa nagyon aranyos, elnéző, segítőkész.

csipet: nem lesz semmi gond, nem kell senkit beelőznöd!!!!

Kép
zsani78

Jó reggelt Mindenkinek!!

Maki: dokinál voltam, ő mondta, hogy egyelőre ez nem vész. És tényleg remélem, hogy minél tovább bírja az a lepény és a Lurkónk is ;)

Niki: drukk Stellának, ha jó a kedve, akkor még küzd ezerrel a fájdalmak ellenére is!! Én még bízok a javulásban, kemény fából van!

Kép
Kép
csipetnyusza

Jóóóóó reggelt! :)

hogy aludtatok?? Én mint akit fejbevertek! :)

Jól sikerült az este:) Fini lett a kajcsi, apa befalta az összes sütit, amit sütöttem:) Szórt meggyest dobtam össze. Persze előbb érkezett, mint kellett volna...de nagyjából már minden kész volt:) Kajcsi után egy közös tusolás...hát annyira nem volt kényelmes, pláne mert a bazi nagy bojler a fürdőkád felett van..De ízért így is jóóóó volt:)
Csak mesélt mesélt...nagyon jól érezte magát a munkahelyén. Jó volt ránézni! :)
Egész este simizte a pocit, hogy hátha kap egy pacsit Nócitől...de ahogy a keze hozzáért a pocakhoz Nóci leállt a rugdosással:) Amint elvette (nem volt 2cm-re a keze a pocitól), azt hittem csillagokat látok akkorát lökött rajtam :) Esténként úgy alszunk el, hogy apa fogja a pocakot, mert akkor hagy Nóci aludni :) Amugy mindig este 9 után a legvirgoncabb...addigra egyszer már kialussza magát :)

Niki: Mennek a drukkok, hogy a pesti doki vállalja Stellát!! Kitartás!!!!

Nyusza: Örülök, hogy nem olyan vészes a helyzet a doki szerint! Biztos nem lesz baj!! 2 hét múlva már minden okés lesz, és a babótok sem jöhet ki a 36. hét előtt!! Edi őrmester parancsba adta!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Poci: mizujs? Rózsaszín?? Remélem ma már békénhagy!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Így van Meme!! Örülök, hogy Apácskátok jól van, és Ok a munkahely! Nócitok milyen aranyos :):):) nem meri böködni Apát! Nálunk éppen akkor indul be, uff. Nagyon szeret kézbe pacsizni tappanccsal. Előtejszivárgással hogy állsz? Azóta is van?

Pocak, én is remélem, hogy nincs már rózsaszín, meg semmilyen szín!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Jó reggelt!!
Köszi a kérdéseket, pocim jól van már! Este meghallgatóztam, hamar megvolt, de inkább elvándorolt!

meme!
Örülök, hogy jól sikerült az este!!

pocak!
Hogy vagy??

Niki!
Merre jársz??

Én lassan megyek majd a suliba, de ma ebédszünetben sem jövök haza, ott eszem a suliban. Majd 2 után jövök!

d.dodó

Jó reggelt!
Bibar, azért annyira magas nem vagy gondolom.Itt bőven 185cm felettről van szó. :wink:
Ne parázzon senki, nem lesz semmi baj!
Ma beszélünk a pesti dokival, meg ha megengedi átküldjük neki a képeket. Hát elég szörnyűek.Tegnap mikor megnéztem.......Brrrrr.Szegény drágám! :cry:
Na megyek is, igyekszem ma többet lenni. Mára nincs talán annyi dolgom, mint tegnap volt. Bár ahogy elnézem manót,ahogy pakol már kora reggel,ez a nap sem lesz rövidebb... :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

jajj, amit még szerettem volna: Meme de jó, hogy ilyen szép estétek volt!!!!!
Bibar, megtennéd, hogy szólsz, ha átmegy az utalás. Ilyenkor mindig parázok, hogy minden ok legyen. :roll: Annyira béna tudok lenni...

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Csipet!
Gratula a félidőhöz!!!

d.dodó

csipet: Előtejcsi most nincs. Remélem nem jelent semmi rosszat!De sacc 2-3 hétig volt. Lehet nyomkodásra jönne, de azt állítólag nme szabad. Magától nem jön, ugyhogy nem bántom!
Legalább annyiból nyugodt vagyok (ez volt ez egyik dilim), hogy nincs eldugulva a cicim :) Tudom, hogy hülyén hangzik, de attól féltem, hogy majd azért nem tudok szoptatni, mert el vannak dugulva a tejcsi járatok....:) Hehe...gondolom jó nagy baromság..de hát amég nem szült az ember...hiába olvas mindennek utána..tudatlan marad. :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi, Pocak??? Merre jártok??

Meme

Kép
hmeme
Németország

meme!
Hidd el, azt meg fogod érezni, ha el van dugulva a cici járata. Hisz az akár mikor előfordulhat. A tejcsatorna elzáródásának nevezik. Ilyenkor beszélnek melgyulladásról ami fájdalommal, esetenként lázzal jár. És bármilyen fájdalmas, rá kell rakni a babát, hogy kiszívja, mert az a leghatásosabb.

d.dodó

Köszi Dodó!

Így van Meme, nyomkodni nem szabad, mondom én, aki nem ért hozzá :) nem lesz semmi gond, tuti lesz tejcsikéd!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok Lanyok!
Na csak egy gyors bekukkantas. Irni nem nagyon tudok ide, de olvasni azert jovok mindig, igaz reszleteiben.
Koszonom a sok biztato szot amit irtatok tegnap a pihivel kapcsolatosan. Sajna fekudnom kell, tegnap is csak egy nagyon rovid idore keltem fol. Kerimami es a ferjem segitenek amiben tudnak, a tobbi meg majd ...
Szerencsere mar nem volt ma reggel se rozsaszin, se barna, se elenk piri. Szuper ez az ezust kollaidos hab amit anno kaptam, de azert persze a masik dologra is vigyazni kell.
Csajok, azt almodtam, hogy az egesz topik egyszerre ment szulni es Mercynek kislanya lett!!!
Na kivancsi vagyok.
Szep napot Nektek! Ha tudok jovok meg ma.
pocaklako

pocak!
Én babámat nem álmodtad meg??
De ez jó...egyszerre szülünk! :)
Kitartást a pihihez!!

d.dodó

2 után jövök!

d.dodó

Dodo: köszi az infót!! :)

Poci: örülök, hogy ma már nincs színesedés, meg hogy használ a hab! Ha tudsz, gyere!! Várunk nagyon!!!

CSAJOK!!!

Ha valakit érdekel a gyes, gyed...stb ellátások, hogy kinek mi jár, akkor itt egy link, le lehet tölteni egy tájékoztató füzetet, klasszul érthetően le van benne írva minden!!

http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderI ... list&iid=1

Meme

Kép
hmeme
Németország

Olyan klaszul, hogy végre megértettem, hogy tényleg nem kahatok gyed-et, csak gyes-t....

akkor sem ha fizetem a tb-t magam után...:(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Na...mindenki eltűnt..:( Akkor megyek mosogatni :(

Meme

Kép
hmeme
Németország

Pocak
csak igy tovább,pihi ezerrel!!jó kis álom :lol: :lol:

Niki
szegénykém,kitartás,nem lehet könnyű :oops: :oops:

Meme
örülök hogy ilyen jó estétek volt :wink: :wink: jaj nekem meg most jó kevés lesz a gyedem mert most betegácsiba vagyok,nem gyesen :oops: :oops: na mindegy,majd csak kiböjtöljük valahogy :oops: :oops:

nekem Olivérrel kevés tejem volt,pótolni kellett tápszerrel si,de azért 8 hónapig kapott anyatejet is,nem is volt beteg,megvédte a tejcim :wink: :wink: most sem egy beteges/kopp-kopp-kopp/
azért reménykedek hogy most több tejem lesz,nem akarok megint tápozni is,olyan macerás volt és drága is,a cici meg mindig kéznél van :wink: :wink:

bibar

Dodo: sajna a tiedet nem sikerult megalmodni :(

De meg regebben Memenek is megalmodtam :D
pocaklako

Helló lányok:)

Ma picit kevesebbet leszek, nem dolgozom, suli van ma... :)

Pocak
örülök, hogy jobban vagy :) már nagyon nagyon hiányzol :D

Memének én is megálmodtam, hogy kislánya lesz, sőt biztos voltam benne, hogy pici lány lesz, de ezt írtam is akkor :wink:

Képzeljétek Boti kezd aktív lenni, Zsani igazad lehet, hogy a 21 hét felé kezd erősödni, mert tegnap egészen sokat éreztem, hogy rugdos. Lefelé éreztem a szeméremcsont felé inkább, így gondolom a fejecskéje lehetett felfelé :)

éééés tadadadaaaaam, felállítotuk a kiságyat :D Gyönyörűűűűű szép. Viszont javaslom, hogy aki ilyen macis kiságyat vesz, legyen két nagyon ügyes ember vele, mert piszok bonyolúlt... nagyon sok helyre sokminden van, szóval cirka 2,5 óra volt mire összerakták...

Majd teszek fel képet, de csak akkor, ha már rajta lesz minden, baldachin, ágynemű stb....

Végre süt picit a nap.... de hideg van eléggé.... :S

Most mennem kell, majd jövök még :)

Puszi
Vendég

Edi!
örülök, hogy Boti aktivizálta magát! Nóci is inkább lefelé a szeméremcsont felé, meg hátrafelé a fenekem felé rugdos. Vagy csak ott jobban érzem. Bár ma már kikezdett az oldalammal is:) Nóci nyert! :D Jól elpüfölte az oldalamat! :)

Mindenki azt mondta hogy kislány lesz! :) Azt mondták, hogy a férjem olyan szelíd, meg nyugodt, hogy csak lánya lehet! :) Igazuk lett:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi: gratula a kiságyhoz!! :) Várjuk a képeket!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok,

Poci: majd júliusban meglátjuk :D PIHENJ!!!

Ne rémisztgessétek a kismamanépet!!!! Mindenkinél máshogy fog zajlani a szülés, és tessék járni jógára, meg tornára, meg aqua natalra, hogy testileg, lelkileg felkészüljetek. Én parás vok, mert előszőr fogok szülni, mindamellett csomó ellést láttam, levezettem...és annyira szép :D . Pozitív hozzáállás lányok!!!!

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Poci: Örülök, hogy nem volt semmi színes. Nem is lesz már! Drukkolok!

Edi: Szupi, hogy beindult Botid, és hogy kész lett az ágyacskája is! :)
Biztosan nagyon szép lett!

Az én babám mostanában nem nagyon aktivizálja magát rugdosás téren, mert alig-alig érzek egy-két bökdösést.
Remélem nincs baja!
Mondjuk azt olvastam, hogy ez teljesen normális még ilyenkor.

Tegnap elkészültem egy játszószőnyeggel, amit úgy 2 hete varrogattam...kézzel-géppel. :)
Remélem tetszeni fog a csöppségnek!
Van rajta minden jó:
- napocska (sugarai mozgathatók)-holdacska (hozzá kötött kis csillaggal)
- tó halacskával
- bohóc, kislány, kisfiú
- kacsa, maci, kutyus, egérkék sajttal, lovacska
- cserépből kihúzható kukac
- vonat
A kisfiú lufija, és a maci hasa "dudál", ha megnyomkodjuk. :)
A sok-sok csillag meg fényvisszaverős...

Kép

Emi

Emi

email4
Budapest

Szülés,

Szerintem már annyira fogjuk várni gyermekünk megérkezését, lehet tényleg nem is lesz érdekes a "hogyan jön ki", csak kijöjjön!

A lényeg, neki ne fájjon, neki ne legyen túlzottan megerőltető, mert mi a tudatunkkal felkészülhetünk rá, de ő tényleg egy más világba csöppen ... neki a születés az első nagy tortúrája az életben (ahogy nekünk is az volt :)) ... elvileg a tudatalattiban ott vannak az élmények, így nagyon drukkolok, hogy ő tényleg ne élje meg traumaként!
Mellesleg, ez valahol átlagos emberi tulajdonság, hogy beszélünk a horrorról ... mert igzalmas, mert más, mert hősök vagyunk, hogy túléltük :)

Régen tényleg a túlélés feltétele volt, hogy mindenki minden rosszat elmesélt a közösségben, ahol élt, mert így fel lehetett készülni a váratlanra ... a természetközelibb népek még mindig így adják át az infók nagy részét! Fontos a rítus is, azaz, minden évben elmesélik az "évfordulón" ... és mindenki úgy hallgatja végig, mintha először hallaná! Ezek alap dolgok az emberi társadalomban :)

De tényleg mindenki más ... bárhogy legyen, "minden jó, ha a vége jó" :)

Sógornőm pl. megszenvedte, rá egy hétre a baránőjének fél óra alatt kicsúszott a gyermeke ... így nálunk az a sztori kering a családban: Van remény, léteznek könnyű szülések is :)
Vendég

Tudom ez is régi, de engem anno nagyon meghatott ...
Mit gondolnak a gyerekek az anyjuk hasában ...
Plusz ami a sorok mögött van :)

Boldog Világegyetem

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!
Vendég

Sziasztok!

Meme: szuper jó estétek volt és örülök, hogy sínen vagytok és jól érezte Apácska magát az új helyen. Csak így tovább!!
Nem jelent semmi rosszat az előtej, ha van, ha nincs, de nyomkodni tényleg nem szabad! A tejcsatornák elzáródása úgyis szülés után derül ki, mellgyulladással jár, de megfelelő szoptatással, fejéssel leküzdhető. Nekem volt tejlázam is, pedig szülés után elindult a tejem rögtön, mégis begyulladt. Sajnos erre sem lehet igazából felkészülni. De előre nem szabad piszkálni a cicit.

Zsani: nekem még nem vagy bejelölve iwiwen, megteszed, hogy megírod priviben a neved, hogy megtaláljalak? Már ha iwiw tag vagy :)

Niki: úgy drukkolok Stella miatt! Elhiszem, hogy bosszant a tehetetlenség, de hátha a pesti doki tud mondani valami jót és tudja a műtétet is vállalni. Szurkolok!

Poci: örülök, hogy jobban vagy, pihizz továbbra is sokat!
Kollektív szülés :D Még nem kizárt :D

Edi: kivi vagyok az ágyikóra, mindenképp hozz majd képet! :)
Én is sokszor alul érzem a Hercegnőt, de állítólag nekem fejjel lefelé van már. Persze még simán megfordulhatott, mert még korai lenne a befordulás. Sőőőőt, egyszer úgy rúgott, hogy jobb és bal oldalt is éreztem ugyanabban a pillanatban, eszméletlen volt. :D

Emi: nagyon szupi lett a játszószőnyeg, nagyon ügyes vagy!!

Tegnap már nem jöttem, mert egyrészt jöttek a keményedések és pihentem, másrészt egész nap holdkórosként léteztem. Iszonyú fáradt voltam és erőtlen. A vérnyomásom is a padlón volt, 85/60 - bár nekem sokszor alacsony. Nem volt túl jó napom. A mai sem túl rózsás, a fáradtság megvan, keményedések javultak szerencsére, reggel volt egy.

Nálunk most ismét téma a névválaszás. Korábban a Zoé név mellett volt a Flóra is. Zoé névvel az első közös görögországi nyaralásunk alatt találkoztam és már akkor megtetszett. Páromnak is tetszik, meg is állapodtunk, hogy Zoé lesz. Kb. másfél hete lett nálunk ismét téma, mert a családból sok visszajelzést kaptunk az idegenkedésről. Persze ez alapjában véve nem zavarna, de valamit megmozgatott mégis bennünk. Így ismét felmerült a Flóra név, ami nekem régóta tetszik, csak nehéz kimondani a vezetéknévvel, mivel TL-re végződik. Lehet két neve lesz, most ez a felállás. Csak még nem tudjuk, hogy Zoé Flóra vagy Flóra Zoé. Nórinak egy keresztneve van, remélem, ez később neki nem fog problémát jelenteni, Apa emiatt is "aggódik". De nem hinném, hogy ez akkora gond lenne később Nórinál.
Meme, megkérlek, beírod a Flórát is hozzám? Mert lehet az lesz az első neve, azaz Flóra Zoé :D Egyébként érdekes mód Nóri kezdetektől fogva vagy Hugicázza a kistesót vagy Flórának hívja. Egyszer felsoroltuk a lehetőségeket és egyből a Flórát választotta.
Szegény nagyikám már így is keveri az unokák és dédunokák nevét, mert az egyik unoka Dóri, dédunoka Nóri és most a másik dédije Flóri lesz, akkor mégnagyobb zűrzavart okozunk szegénykémnél :D
Ja, a még annyi tartozik a sztorihoz, hogy kiderült a közeli ismerettségünkben 2 Zoé is van. Csak el lett felejtve, mert ritkán találkozunk és azt tudtuk, hogy kislányok, a nevet meg nem nagyon tartottuk számon :(
De csak kitaláljuk júliusig :D Addig van még időnk :)

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

manorka: nem vagyok fenn... ismerve a családneved, sztem a Zoé jobban kimondható. de lehet, csak nekem. erre érdemes nagyon-nagyon odafigyelni!
jó tanács mindenkinek (bocsánat): sajnos a saját nevemmel voltak gondjaim, ráadásul gyerekkoromban logopédushoz kellett járnom az s, z, zs, cs.... miatt és a nevem p.....s zsanett, így még nehezebb dolgom volt! nagyon sokáig nem tudtam kimondani, ezért egész gyerekkoromban úúúúútáltam a nevem (pedig egyébként szép!), mindíg meg akartam változtatni. aztán megtanultam kimondani :) de sztem sosem fogom elfeledni, h milyen rossz érzés volt, h állandóan visszakérdeztek, mert nem volt érthető ahogy kimondom :(

Kép
zsani78

Szép napot mindenkinek :) !

Emi, nagyon ügyi vagy! Ez a játszószőnyeg nem semmi, nagyon cuki :D ! Esetleg egy dologra figyeljetek - de tényleg ne vedd okoskoádsnak, csak elővigyázatosságból mondom -, hogy olyan, esetleg könnyen leszakítható apró részt ne tegyetek rá, amit ne adj' isten picurka le tudnak nyelni. Hasrafurdulós idejük körül - ha jól tudom -, kezdenek mindent a szájukba gyömöszkélni!

Manorka, mintha csak magunkat hallanám, kb. :wink: ! A névválasztás még nálunk sem egyéretelmű, és már mi is latolgatjuk a kérédést, hogy mennyire lenne gond, ha 2 neve is lenne picúrnak. Nálunk a Zorka mellett a Dóra volt még elég elöl a listán, de mi azért nem akartunk egyértelmű Dórát, mert a párom unokatesóját így pontosan úgy hívnák, mint a lányát :oops: . Ráadásul bátyáméknál is a kisebbik leányzó szintén Dóra :roll: . Csak olyan nehéz "lemondani" a nagyon tetsző névről, mert már a családban van olyan... Így még mi is rágódunk újra, mi legyen.
Pedig eredetileg én azt modtam, hogy 2 neve biztos nem lesz a gyerekemnek :oops: , aztán lehet, hogy mégis...
A másik ami apósoméknál felmerült Zorkával kapcsolatban: hogyan lehet becézni :shock: ? (Amúgy szerencsére nekik tetszik nagyon.) Zorci, Zorkus :oops: ? Mondtam, hogy nem nagyon lehet becézni, mert eleve a Zóra név becézett, önállósult változata.
A végére a lényeg: anyukám teljesen kiakadt a Zorka néven, és csúnyán be is szólt, de legalább diplomatikusan tette volna ezt :evil: .
Azt hiszem a Picibabán, vagy itt a Babaneten olvastam, hogy a névválasztás okozza általában a legnagyobb családi perpatvarokat a babavárás idején. Hát, van benne valami!

Edi, de jó, már kész a kiságy :D ! Picit irigykedem... Mi még csak most fogunk hamarosan belevágni az egész ház festtetésébe :( .
Rengeteg pakolászás, fóliázhatunk le mindent :oops: . És a jó kis csiszolópor, brrrrr, bárcsak túl lennénk már rajta :( ! Nem is tudom, mit kezdek majd magammal azidő alatt, úgy, hogy minden szét lesz szedve és le lesz takarva :roll: .

Pocak, nagyon örülök, hogy vége a különböző "színeknek" :wink: !
Csak így tovább, pihizzél! Mikor mész kontrolra??? Bocs, ha már írtad :oops: !

Niki, továbbra is nagyon drukkolok Stellának :oops: !!!

Anya maci, te mindig olyan szívhez szólóakat írsz :wink: ! Ezt a magzati párbeszédet már olvastam valahol régebben, de most is kicsit libabőrös lettem tőle...

Anikó

Kép
mamaki73

Hát nálunk elég rövid idő alatt, kb 2 óra lezajlott a névválasztás :oops:

1. lány: eleve ált. isk.-ban eldöntöttem, ha egyszer lányom lesz az Felícia Mercedes lesz, tehát tuti 2 nevű, én is az vagyok, csak én Mercedes Annamária. Anyu kicsit hisztizett, hogy most mi lesz az Annával, ami anyáról leányra száll, mondtam, majd egyszer azt is megoldjuk, de tuti h az első lányom az én kedvenc keresztnevem viszi tovább, viszont mert önálló egyéniség kap egy saját nevet.
Szerencsére apának is tetszik a lehetséges név. Azért bizti ami sicher felolvastam a magyar utónévkönyvet, mindketten kiírogattuk a nekünk tetszőket...megnéztük egy másik könyvben a lehetséges névhez illő jellemrajzot, és döntöttünk, mert nem volt pozitív, sőt néha számunkra borzasztó volt a név viselőjének jellemrajza...míg ránk és családunkra stimmel a könyv által leírt jellemzés.

2. fiú: Kirill Zsolt....egyszerűen semmilyen név nem tetszett, csak a Kirill nekem, apának meg semmi...tehát elsőnek a Kirill, másodiknak apa keresztneve...egyébiránt apának is két neve van Zsolt Csaba, második az apja után....

Megfigyeltétek, hogy tényleg van olyan, hogy bizonyos nevek viselői hasonló tulajdonságokkal bírnak...és vagy alapból kedveljük őket, vagy nem. Pl: én egy db Katalinnal sem találom a közös hngot, sőt kölcsönösen nem bírjuk kedvelni egymást, míg mondjuk minden Adrienn, vagy Balázs nagy haver, puszi pajtás azonnal....

Mercy

mercedes79
Győr

Sziasztok!

Voltunk ma vérvételen és UH-n, minden rendben van! Kisfiamat is vittem magammal, úgy voltam vele, legalább látja, hogy nem kell félni a vérvételtől... ehhez képest a jobb kezemen nem találtak vénát, kisfiam mondta is, hogy anya, nem folyik semmi (én nem szoktam odanézni), utána másik kezemen végre megtalálták, de ott meg totál átázott a vatta amivel nyomnom kellett. Hát nem így képzeltem. Itthon meg halálra röhögte magát a kis szaros, ahogy letéptem a ragasztószalagot a kezemről és rajta maradt a téli bundám (télen nem szedem a kezemről a szőrt :oops: Erről jut eszembe, meme, nekem is szőrős lett a hasam :)

zsani: sajnos jogi úton nem tudok mit tenni a hitellel kapcsolatban, mert csak az én nevemen van (neki nem volt bejelentett m.helye).

emi: te is nagyon kreatív vagy, szép lett a játszószőnyeg!

niki: kutyusodért szorítok nagyon, tudom mit érzel!

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

jajj úúgy örülök, most jött az mms, hogy meg lett véve sógorék által a játszószőnyeg, 36 fontért, ami nem egész 12000!!!!
dejódejódejó....kb 2 hét múlva jönnek, akkor hozzák is :D

http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek

szal őőőőő :D :D :D :D

Mercy

mercedes79
Győr

Megjöttünk !!!! :D

Kép
freyja

Tegnap voltam virágosnál érdeklődni, hogy milyen mennyasszonyi csokrok vannak és kb. milyen árban. Egy öreg nyanyi volt ott és közölte, hogy nekem csak hosszúkás csokrom lehet, hogy eltakarja a pocakomat :shock: Én nem szégyenlem a pocimat, sőt! Úgyhogy ma inkább elmentem másik virágoshoz. Bár még anyukámnak is fura, hogy pocisan megyek férjhez, de legalább örül, hogy boldog vagyok és elvesz valaki :) Neki nagy szívfájdalma volt az is, hogy Barnus nem házasságból született, nem bántott érte soha.

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

mercy: nagyon szép a játszószőnyeg, örülök hogy örülsz :D Én is úgy tudok mindennek örülni, ami a babával kapcsolatos!

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?