Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó rég nem voltam, és most is nagyon rövid leszek, csak Swen-re reagálnék.

Swen! Mézügyben: Mézet se adjunk a babának az első születésnapja előtt, a méz ugyanis botulizmus csírákat tartalmazhat. Ujjszopás: Ne ess kétségbe, nem feltétlenül van deformáló hatása, ahhoz nagyon sokat kell, hogy az ujját szopja. Úgyis most kezd majd megfogni dolgokat, lefoglalja majd a kezét. Ha meg elalváshoz használja, abből nem valószínű, hogy baj lesz.

Zsuzsa! A kétnaponkénti kaki miatt ajánlja a doktornéni a barackot? A kétnaponkénti kakilás okoz bármilyen problémát Edinának?

Bocsi, tényleg be kell fejeznem. Mindenkitől elnézést, majd este még próbálkozom.

Üdv:

Zita
pzita

Jó estét!

Zita: nem kétnaponként! Eddig mindig a 4. napon avatkoztam be, mert fájt a hasa tartósan, emiatt nem aludt, és sírt! Nem jöttek ki a pukik, nem tudott enni és sokat bukott! Ezt a széklet ürítése mindig megoldotta! Eddig kúpot használtam erre.
Ja, és a védőnéni volt a tettes!

Szöszi: éjszaka Kép
2 hósan a napi 6 kaja teljesen jó! Edina is volt 6 kiló, és ő is akkor még 6X evett! Hamarosan majd elhagy még egyet, és még többet alszik éjjel! Ha éjszaka már 8-9 órát kihagy, akkor átáll a napi 5 kajára!

Zsuzsa
zerko

Szöszi!
Mennyi idős a kisfiad, hogy ilyeneket tud???
Bárcsak már mi is itt tartanánk!
csipcsiripp

Haliho,

Szöszi,
nem is irtam, hogy mennyire sajnalom, hogy nem jön össze a talalka. A csajok tök rendesek voltak, hogy alkalmazkodtak hozzam, erre most meg Te maradsz le..Kép Egyszer ugyis összejövünk, ugye?Kép

Zsuzsa,
alpesi levegö? lehet! No, majd most kiderül, ha hazamegyek. Egyébként oktober 24-töl egy hetet Gyöngyösön leszek, Tomi elöbb hazamegy. Mar nagyon varom, anyuéknal fogunk lakni és én végre nagyokat fogok sétalni a szülövarosomban, mar kértünk kölcsön babakocsit. Legalabbis igy tervezem..
Kivancsi vagyok a barackra!
Edes a malacKép

Swen,
szerintem hagyd ra, hagy szopja. Mi mast tudnal csinalni? Andriska is szopja a kezét/ujjat néha, mivel cumi csak elalvashoz van. Amugy a szakirodalmak szerint természetes, hogy valahogyan megnyugtatjak vagy lefoglaljak magukat a babak. Ahogy Zita irja, késöbb majd massal is le tudjak magukat foglalni, akkor talan leszoknak.
Dehogy haragszomKép
Végül kenguruval jössz?

Amatör Hajni
én csak lazcsillapitoval készültem. Az is lehet, hogy csak egy kicsit nyügi lesz a baba, esetleg többet akar cicizni.

Pano,
szoval akkor nem himzel... MegnyugodtamKép

Csipcsiripp,
én is varnék még egy kicsit, hatha magatol alakul a rendszer. Kezd el figyelni, mikor eszik. A rendszer is lehet ugy, hogy pl este gyakrabban eszik, délelött meg ritkabban.

Linda,
stafétabotKép
En is nagyon örülnék, ha sikerülne talalkoznunk!
Bivalybill sem gyenge név.

Rita,
én magammal vinném a gyereket. Mi mindenhova visszük, probalok eldugott sarkot keresni, ahol megszoptathatom és a mozeskosaraban letehetem aludni, igy volt ez a hazibulin is, Andriska a haloszobaban volt.
Ugy is csinalhatod, hogy a szertartasok alatt vigyaz ra vki, és csak a bulira viszitek magatokkal.

Csajok, ime Andriska elsö utlevélképe, nagyon komoly, igaz?Kép

Kép

Jo éjt,
Süncsi
süncsi

Sziasztok,

Zitával most beszéltünk telefonon, és végül a 14-17 óráig időpontban maradtunk, így mindenki kényelmesen meg tud otthon ebédelni, és beérni a belvárosba. A vidékiek (Érd, Vác, esetleg Szeged)is emberi időben hazaérhetnek. Jó lesz így?

Swen,
szívesen kiviszlek az állomásra, kocsival csak 5 perc, gyalog azért hosszabb. Ha lelépünk fél 5 körül, az jó lesz neked?

Nalika,
tényleg nincs ember, aki felvegye neked azt a filmet?! Beprogramozni nem tudod a videót?
Jó volt veled beszélniKép
H&M - te aztán tényleg átnézted az archívumunkatKép Becsszó, már nagyon várom, hogy megnyíljonKép
Klassz a Tigris!!!

Panó,
nagymamaság...Dehogy lesz rá időd! Lesz egy csomó unokád...

Süncsi,
köszi apum nevébenKép
Jól hangzik az az őszileves, hogy csinálod? Gondolom, rém egyszerűKép
Miért Maszkulin? És szemtől szembe is így hívjátok?
BEBA nálunk is van üzletben, csak a HA receptköteles.
Házi buliKépKépKép

Swen,
Hogy van a melled? Amit Orsi írt, Szöszi is és én is így kezeltük ki a mellgyuszinkat, csak mi a vizes pelust vasalóval tettük elviselhetetlenül forróvá, vagy százszor egymás utánKép
Méz: én is úgy tudom, erősen allergizál, mert ugye a pollenek és a virágpor...És a botulizmust is emlegetik, bár arra állítólag nagyon kicsi az esély. Egy éves korig nem szabad.
Ujjszopi: én valahogy elfelejtettem emiatt aggódni, pedig édesen szopja, de nem "klasszikusan", hanem egy vagy két ujjacskát bekap, és azt rágogatjaKép

Rita,
én is már sok hasonlóságot felfedeztem a két kisasszony szokásai és fejlődési üteme köztKép

Zsuzsa,
barack? Aránylag régimódi a védőnénidKép
A szülinapom 5-én volt, a tiéd Október?! Úgy emlékeztem szűz vagy...
A mellem meg tiszta plötyi...Asszem, ma ki is próbálom a hasonalvástKép

Orsi,
a mérleg csak az én mámiámKép Egyébként csalhat a mérleg is 10-20-30 grammokat is, és lehet, hogy cask tényleg annyit evett utána. De ha elég neki, az nem gond, legfeljebb nem 3,5 óra múlva lesz újra éhes, hanem 2,5 utánKép

Na, azt hiszem, elteszem magam holnapra. Az összes gyerekem alszik márKép
Puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!Kép

Amatőr-HajniKép
AnyukádKép Ne vedd annyira a szívedre. Képzeld az anyósom itt lakik egy utcányira tőlünk, de már több mint két hete nem látta az unokáját (nem kiváncsi rá?) Én meg csakazért sem viszem le, ha nem kiváncsi minek járjak le? (hozzáteszem összebalhéztam vele azóta nem jön).

AnitaboriKép
Kamillatea: azért nem adok neki, mert a doki hasmenést is jósolt nekünk és a kamillának nyálkahártya-izgató hatása is van (székletlazításra is használják - legalábbis nekünk ezt mondták). Nem akartam fokozni a fosit (szerencsére nem volt).

OrsiKép
Nyugodtan áradozzál csak a picinyedről, szerintem itt mindenki ezt csinálja és senki nem orrol ezért a másikra, ez csak természetes!KépKépKép

SüncsiKép
Nálunk is lehet Bebát kapni a boltban, de az nem a HA Start, az valóban receptköteles. Azért köszi!Kép

ZsuzsaKép
Torokgyuszi: határeset, nem az volt, csak kicsit volt piros neki és nem köhög. Korán elkaptuk: hát ennyit tesz talán az, hogy tápszert kap és nem anyatejet, de azért arra büszke vagyok, hogy nem terítette le (szerencsére) és hamar helyrejött.

NalikaKép
Köszi neked is a segítséget, de úgy néz ki helyrerázódunkKép

Rólunk: Tegnap este már kezdett visszajönni az étvágya, ma pedig visszaállt a 3 óránkénti evésre és a szokásos adagjára, szóval helyrejött a drágám. Ebben a pár napban sokat aludt, kialudta a betegségetKép
Most az esti kajánál alakított 150ml-t bevágott, mintha sejtené, hogy "merénylet" készül elleneKép Megpróbáljuk az 1h-ai hamit kiiktatni, szóval ha nem jelentkeznék egy hétig, akkor az a kómától lesz!KépKépKép
Azért is szorgalmazom ezt, mert amióta növekszik a megevett adag mennyisége úgy sűrűsödik a pocifájás is. A tápszer azért szerintem töményebb és leterheli a kis gyomrát (az anyatejjel ellentétben).

Ma voltam a dokinál kontrollon, minden oké. Megdicsérte a "sebemet" (császár), mondtam neki, nem hiába, ilyen szép profi munka, jó az orvosomKép (szoktunk hülyülni, jó viszonyban vagyunk, családi barátKép)
Irattam fel fogigátlót, de ahhoz ugye kellene egyet mensizni, addig meg marad a régi hagyományos "zoknis" módszerKép

puszi
Melinda
Bnm

SüncsiKép

Nagyon komoly a képen AndriskaKép

Melinda
Bnm

SziasztokKép

Nem tudom mikor tudom befejezni ezt az ütenetet, mert úgy látom jó sokat kell visszaolvasnom és ugye Gergő Drágám nem biztos, hogy hagyni fogja. De azért próbálkozom!

Rita
Egyelőre sehogy nem tudom elképzelni a rendszert és ahogy írtad, hát nem tudom hogy kezdjek majd hozzá.Kép Egyelőre írom a szopijait és várom, hogy valami hasonlóság feltűnjön és talán majd ahoz igazodunk. Viszont alakulunk, mert ma is 3,5-4 órákat kibírt és csak egyszer volt egy 2 órás, de szerintem akkor csak szomjas volt.

Hajni
Édes a hímzés!Kép Majd lehet, hogy elkérem, ha lehet.Kép

Linda
Vicc:KépKépKép Elmentettem!Kép

Zsuzsa
Kép:Kép

Na, amióta ezeket írtam eltelt egy pár óra és elég ramaty esténk van.Kép Sajnos Gergő nem csak egyszer akart 2 órára szopizni, hanem utána is, ráadásul akkor úgy tűnt, hogy egy cicim nem is volt Neki elég, amit én igencsak kétkedve fogadtam, de mivel nem tudtuk sehogy sem megnyugtatni, hát odaadtam Neki a másikat is. Valószínűleg nem kellett volna, mert most meg iszonyúan sír, tuti fáj a hasa!Kép Már én is jó nagyot bőgtem, megint hülye voltam, de olyan nehéz!Kép Annyira nehéz tudni, hogy akkor most tényleg éhes, vagy nem is igazán!Kép Pedig a mai napunk szuper volt, erre jól elcsesztem az estét.Kép
Nem vagyok valami fényes Anyuci, mások meg tudják állapítani, hogy mikor kell tényleg kajcsi a babának, én meg állandóan beleesek ugyanabba a hibába!KépKépKép Most próbáljuk elaltatni, ebben a percben éppen hallgat, de bármikor felsírhat. Ráadásul a cicijeim teljesen le vannak szívva, mint 2 üres zacsi, remélem lesz bennük elég tej, mire Bendőcském megéhezik!

Erről jut eszembe, hogy valami vidámat is írjak, én is leírom, hogy miknek szoktam nevezni. Hisz már egy csomóan írtátok, én nehogy kimaradjak.Kép
Nem biztos, hogy mind eszembe fog jutni. A Mókuskát és a Prüntyögit már ismeritek, ezen kívül Prüntyőke, Bendőcske, Haspók, Cuncibogár, Cuncimókus, Nyekergi, mikor bandzsított akkor Bandzsi-jumping.Kép Van még, de persze most juszt se jön elő, holnap majd felírom őket.Kép

Megint sír szegényke, megyek kicsit leváltom az Apukáját.

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Avovado: Ha te béna vagy, akkor én is, ne aggódj! Sokszor én azt nem tudom eldönteni, hogy akkor most még éhes, vagy már megfájdult a hasa. Szerintem is nehéz. Csak abban reménykedek, hogy ahogy egyre több minden érdekli, elmúlik majd ez a "bármi godom van, enni akarok" korszak. Egyszer megkérdeztem a nővéremet (két gyereke van), hogy ő mindig tudta -e hogy mi a gond. A válasza az volt, hogy a második(!) gyerekénél nem. Mert ő volt olyan baba, mitn Gergő meg Bálint is, hogy sokat sírt, mintha folyton enne. Szóval engem megvígasztalt, hogy ez inkább gyerekfüggő és nem anya. Aztán ahogy nőnek, egyre könnyebb lesz. Bízzunk ebbe!Kép

Zerko: Reggel már nem merek neki többet adni, így se ússzuk meg soha 170 ml alatt. Meg aztán egyszerre szerintem még rosszabb lenne, nem?

Képzeljétek, tegnap egész nap elég rosszul evett (mindössze 150 ml-ket Kép). Aztán meg úgy csinált, mint aki még éhes. Este is így volt, az apukája próbált még neki adni, de csak ordított. Erre ideadta, mondván, most kell neki egy kis szünetKép És tőlem elfogadta! Aztán Apa felvette büfizni, nagy ordítás. Odaadta és csönd. Szerintetek miért csinálja? Eddig soha nem volt ilyen gond. Már az egyik nagymamája is etette pár hete, és akkor se volt gond. Dinka?

Becenevek: Mazsola, Malacka, Hisztipatron, Macskajancsi, Mirr-Murr, Vigyori Kép

Mindenkinek szép napot, megyünk enni.

Hajni
Amatőr

Sziasztok!

SOS: mit lehet bevenni, tenni egy szoptatós anyának, ha hasmarsa van?????? Valami miatt elővett, félek a gyerkőc is elkapja, meg hát a hasfogó is átmegy... Na még ez is. Remélem nem valami vírusos vacak. Kép
Mi jön még?!

Tali: pénzben ez mennyi lesz koponyánként? Előre kell fizetni, vagy utólag?

Most el...

Linda
bellana

Sziasztok!

Reggel mérlegeltem éhgyomorra Edinát! Most 7310g volt. Lassul a tempó!

Süncsi: ez a hazaruccanás jól hangzik. Biztos jó lesz nosztalgiázni, és a tali is vár. Kép Nos, meg gondolom kényeztetés, segítség,... ÉS hazai kaják! Jöhet a túrórudi! Kép

Bori: utólag is istenke éltessen! Az enyém holnap lesz, de pszt!
Nem mondta kötelezőre a néni a barackot! CSak ha akarom! De a kaka nagyon tudja kínozni 4 nap után! Eldönthetem, hogy az, vagy kúp!
Hasonalvás: nos, az nekem nem megy! Reggelre nem tudok mocorogni sem, mert már éjjel nem fejek!

BNM: kontroll Kép
Örülök, hogy meggyógyultatok!

Amatőr: akkor ne adjatok többet!
Nálunk is van, hogy csak nálam nyugszik meg! Ilyen a lelkiviláguk!

Bellana: reszelt alma, reszelt sajt, főtt krumpli, párolt husi, no gyümilé, és tea cukor nélkül!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Orsi! Örök hálám a forró ruhás borogatós tippért! Nagyon bejött nekem is.KépMost látom, hogy Bori is írtad, de amikor tőled olvastam, rögötn be is vetettem és használt. A rendszerrel kapcsolatban, szerintem ne görcsöld túl ezt a dolgot. Már korábban is mondtam, hogy várd meg türelemmel, amíg Gergő 7-8 hetes nem lesz, addig még olyan sokat változhat! Lehet, hogy magától beáll a napirend, s neked semmit sem kell tenned, csak követni a kisfiad jelzéseit. Addig meg nyugi és türelem!KépEgyébként én úgy csináltam, hogy amikor reggel felkelt -tehát olyan 5-6 között- akkor megetettem, utána általában még aludt egy keveset és következett a kaja 8 körül. Onnantól elosztottam még négy kaját úgy, hogy az esti nyolc órás legyen az utolsó. A közbe eső időkben meg séta! Egyrészt, hogy végre én is kimozduljak, másrészt úgy gyorsabban telt az idő a kaják között, a bébi a levegőn meg az utcazajban jobban tudott aludni, s bevallom azért is, hogy legyen erőm ellenállni a szopinak ha nagyon sír, mivel az utcán nem akartam szoptatni. Néha kegyetlennek tűnik a dolog, de én is azt mondtam, hogyha máskor kibírja simán a három óra szünetet, sőt a négyet is, éjszaka meg nyolc-kilencet is, akkor ki kell bírnia napközben, az ő érdekében, mert így nem fáj a pocija. Nekünk bejött, olyannyira, hogy ma már sohasem ő sír a kajáért, hanem ha eljön az idő én teszem mellre, hogy egyen!Kép Pedig ő is olyan haspók volt az első időkben, mint Gergő!Kép S látod, amikor összetorlódott a délutáni kaja, fel is kelt a drágám éjszaka, meg hajnalban, mert fájt a pocija. Ma viszont 21 órától aludt fél nyolcig!!!Kép De ez csak az én technikám, s már sokszor mondtam biztos nem ez az iskolapélda, meg mivel minden baba más, mindenkinél más jön be. De legfőképp nyugi és szterintem adj még időt neki!Kép

Rita! kaki ügyben tanácstalan vagyok. Ez már az ötödik nap, ha ma nem lesz semmi, megyünk a dokihoz! kamilla, édeskömény, hasmasszázs nem használ. De az az érdekes, hogy nem is szenved, mint írtam tök jól aludt, s napközben is vidám, meg eszik rendesen. Lehet, hogy mégis normális ez a szünet? Ja amúgy éjszaka volt egy nagyon pici a pelusban, de ez semmi. Esküvő: ha megoldható, hogy lefektesd egy nyugodt helyen és megszopiztasd én is vinném magammal. Vagy ha közel van, akkor elmennék és vészhelyzetben hazajönnék, ahogy már írta valaki. Másképp inkáűbb kihagynám az esti bulit.Kép

Süncsi! A délutáni kajaösszetorlódás az én hibám volt, mert kimaradt a 11 órás. Botond nem kérte a kaját, de én azért mindig meller tettem, akár másfél, két óránként is, hogy meglegyen a szokásos öt kaja. Na keltünk is éjszaka.KépÚgyhogy tanultam belőle és másképp szervezem a napunkat. Igen keguruval megyünk, már gyakoroltunk benne rövid utakon és nagyon szereti.Kép Olyan jókat elnézelődik, sőt volt hogy el is aludt benne. Csak az én hátamnak nem az igazi.Kép De ennyit megér a tali.Kép Az útlevélkép nagyon hivatalos a fiatalúrról!KépKépKép Te gyönygyösi vagy amúgy? Imádom a Mátrát, rengetegszer túráztunk ott a párommal! remélem hamaoran Botonddal is.Kép

Zsuzsa! Mint ahogy a többieknek írtam, nagyon jó hogy visszatértünk a 11-es kajára.Kép Persze amikor hajnalban felkelt, kapott cicit, de akkor kb. tíz perc alatt lerendezte, s utána mikor felkelt már rendese időben, elég volt egy cici is. Én sem ragaszkodom szigorúan az órához, azért van nálunk is tíz perces csúszás néha, de muszáj megtartani az időközöket így tapasztalom.Kép De ez anem kaki azért csak aggaszt, pedig tényleg nem kinlódik, csak nálunk még nem volt ilyen. Adtál Edinának barackot? Almát?

Hajni! Az ujjszopival akkor kicsit megnyugodtam, meg úgysem tudok mit tenni.KépKlassz a hímzésed!Kép

Szöszi! Ez a befejezési ok nálunk is jöhetne már!Kép Ujjszopi nálunk is úgy van, mint nálatok, eddig az öklét rágicsálta, most meg már ráakadt a hüvelykujjára. De ő már szerencsére nem szívja ki, csak cuppog rajta, s persze mindene tiszta nyál. De ez az ujjszopi elalvásnál van napközben, nézelődés közben maradt az ökölrágcsi.KépÉjszaka átalvása szuper!!!Kép Most még várnék pont emiatt a kaja csökkentésével, de én is tanácstalan vagyok ez ügyben....Kép

Bori! Neked is köszi az orovosi tippet, bejött!Kép Szóval mazsolka is szopikázza az ujját? Akkor én sem idegeskedem rajta.Kép

Zita! Köszi neked is!Kép

Melinda! Gyógyulás!Kép

A tali pénzügyi oldalával kapcsolatban nekem az lenne a javaslatom, hogy topic tagonként fizessünk, és ne családtagokként. Persze lehet, hogy ti is így gondoltátok, csak azért írom, hogy ne "büntessük" azokat, akik apát is meg több gyerkőt is hoznak!

Panó! Akkor csak alakultok, mégha lassan is.Kép

Linda! nagy puszi neked! Hasmarsra a széntablettát ajánlom, bár fogalmam sincs, hogy az átmegy-e a bébibe.

Szép napot mindenkinek!

Lino! Annyira eltűntél, csak nincs valami baj?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Képzeljétek, míg megírtam a hozzászólást, Botond magától elaludt a Dadoo alatt! Már másodszor!Kép Angyal ez a kölyök!!KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

Melinda,
kamillaKép Igazad van.
Jó, hogy Réka túlvan a betegségenKép
SebedKép

Orsi,
nagyon is fényes anyuci vagyKép
A becenevek közül nekem a Nyekergi tetszik a legjobbanKép

A.Hajni,
a nővéred gyerekei milyen neműek? Valahogy azt gondoltam, az első lány, a második viszont kisfiú lettKép
HisztipatronKép

Zsuzsa,
megbolondítottál, vagy én nem tudok olvasni...Nem azt írtad tegnap, hogy 7-én van a szülinapod?!Kép Mindjárt visszakeresem...
És különben is, honap nem lehet a szülinapod, mert holnap az én Dorcimnak van a háromhónapos szülinapjaKép
Edina súlyaKép Akkor a ti mérlegetek már 20 gr-okat is csalhatKép

Swen,
én is úgy hiszem, hogy "anyánként" kell elosztani a 20.000.-Ft-ot.

Linda,
20.000.- a bérleti díj, azt dobjuk szét, a kaja-pia ügyében majd meg kell velük beszélni, hogy be lehet-e vinni oda dolgokat. Akkor meg mindenki hoz 1 liter valamit, meg valami kis nasit, ha ti is így gondoljátok.

Linó,
írtam neked -végre- mailtKép
Merre jársz?

Tudunk valami újat Chellóékról?
Mariann pedig már időtlen idők óta nem volt, lehet, hogy ráküldök egy üzenetet...

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori: aha! 7 kiló felett már csak 20 grammonként mér! De nálunk ez már régi állapot!
Amúgy úgy mérem, hogy megmérem a ruha+pelust (190g volt) majd a gyereket ruhástul (7500g), majd kivontam! És lám, sikerült! Az eredmény 7310g lett!
Holnap: oké, akkor én nem holnap születek! Kép Vagy idén kivételesen nem öregszem! Kép
Amúgy azt írtam tegnap, hogy a 7en lesz! Nem azt, hogy 7-én! Kép

Swen: akkor örülök, hogy rendeződtetek! És látom, így is megoldod a dolgot!
Tegnap Edina is elaludt egyedül, ma kellettem neki!
Nálunk is megy pár hete ez a kaka dlog! Élettani! De Edina nincs jól tőle! Amúgy a kaka napi mennyisége is csökkent! Többet hasznosít szerintem. Én nem bírtam 4 napnál tovább, és nekem sokan azt mondták, nem jó, ha tovább benne marad...
Igen, a barack megvolt. Pár kanállal reszelve 2 kaja között félúton! Jött is a kaka! A hasa nem fájt tőle, és szívesen ette! Persze jó ez a kicsi Gerber kanál! Már Zsófinál is nagyon szerettem!Amát most nem adtam, mert az fog! A barack meg hajt! De lehet adnineki majd keverve a kettőt!

Zsuzsa
zerko

A nap mondása:

A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa...

Nekem tetszett! Kép Kép Kép Kép
zerko

SziasztokKép

Borzasztó egy éjszakánk volt, úgyhogy nem leszek túl hosszú.
Gergő csak éjjel fél 3 után volt hajlandó elaludni, addig nagyon sokat sírt, nem tudtuk sehogy sem megnyugtatni, csak a cicivel. De sajnos szopcsik után nem aludt el, hanem ment tovább a nyűglődés.Kép Csak a hajnal 2-es szopcsi után ájult ki annyira, hogy el is aludt reggel 7-ig. Én totál kóma vagyok, szegény Karcsi is és Neki még zenekari próba is volt ma reggel, délután meg tanít.Kép Anyukám is, úgyhogy ma is egyedül leszek, ami most nagyon le bír hangolni, eleve baromi depi vagyok.Kép

Mindenkinek köszi a nyugtatást, én tegnap éjjel feladtam, hogy lesz ez jobb is, hisz tegnap volt végre egy tök szuper napunk és az este magasan a legrosszabb volt már hosszú ideje. De lehet, hogy csak most látom így, legalábbis remélem!Kép

Kaki ügyben segítsetek!
Egy nap kb. 2x van nagyobb adag, az sárga és folyós, amúgy majdnem minden pelusban van kicsi, az nem folyós és zöldes. A Laktoherb miatt lenne zöld? Amúgy jól van Gergő, tehát nem tűnik úgy, hogy betegség lenne, de mégis?
A másik a köldöke, még mindig egy kicsit gennyes, vagy hogy is mondjam, váladékozik, mert néha össze van ragadva.Kép A védőnéni azt mondta, hogy hintőporozzam még, de mégis meddig? És attól is megőrülök, mert összeáll, megszárad, alig bírom leszedni!Kép

Most megyek, puszika mindenkinek.Kép

Orsi

avocado

Ja, eszembe jutott a kedvencem és a legjellemzőbb GergőreKép
CicibetyárKép

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi+cicibetyár:
sajnállak, de ilyenkor jön rá az ember lánya, hogy még sok bőr van rajta! Kép Hidd el, amikor már azt hisszük, vége..., akkor még kapcsolunk egy sebességet, és megy! Gondolj arra, van egy szép, egészséges kisfiatok, és ez milyen jó! Ülj le az alvó gyerek mellé, és csak nézd! Az sokszor erőt ad! Vagy feküdj le mellé, és hallgasd! Engem ez mindig feltölt!!!
Kitartás, ma este jobb lesz, és talán holnap már segítséged is lesz!

Zsuzsa
zerko

Egy kis vigadalom az orvosi kontroll utániaknak:

Kép
zerko

Sziasztok, Nem semmi visszaolvasni közel két nap termését!Kép

Tápszeres mamik,
Nem tudom már ki mondta, hogy hiánycikk a Beba, tegnap a Bécsi úton lévő patikában több dobozzal is volt és nekik raktáron is van, így ha vkinek ez kell a babónak akkor ott tuti van. Mi úgyan Humanások vagyunk de megkérdeztem.

Panó,
Igen Anna aug 3-án születettKép

Rólunk: Ma hét hetes Anna baba és a tegnapi mérés szerint 4 kg. Mától egyedül vagyok 3 napig mert a férjem Németo-ba ment egy konferenciára, így nálunk van az anyósom, hogy ne legyek egyedül és, hogy segítsen.

Süncsi,
Klassz az útlevél képKép

Zerko,
Látod tgenapi napon is rázós volt este, bocsi.

Most pedig megyek mert 3-ra fogorvoshoz megyek, brrrr.
Kika
kika

Sziasztok!

Múlt hét csütörtök óta most kapcsoltam csak be a gépet, visszaolvasni se tudtam. Jól vagyunk, csak apa mégis belekezdett a felújításba, ezért a ház romokban, de legalább szép lesz Kép Így viszont időm semmire sincs, ma délelőtt is függönyök után rohangáltam Katával, míg a lányok oviban voltak. Úgy tűnik Nóra egész jól viseli az ovit, tegnap voltunk először, hát nagyon izgult Kép Tegnap még nem akart enni, de ma már repetát is kért Kép Lili meg örül, hogy egy csoportba vannak.

Kata továbbra is alszik este fél 9től reggel fél8-8ig, meg délután is 3-4 órát Kép

Képek mindenkiről nagyon szépek Kép

Maileket megkaptam, köszi mindenkinek, majd igyekszem válaszolni, de most megyek selejtezni a cuccokat (hihetetlen mennyi vacak tud felgyűlni).

Sok pussz mindenkinek, igyekszem majd jönni:

Szilvi

Tali: nem tudom, hogy megyünk-e, mert nálunk mind a három gyerek alszik délután, és ez Katánál akár fél 5ig is tarthat.
lino

ZsuzsaKép
Nagyon köszi a biztatást!
Ma délelőtt megint mint tegnap, gyönyörűn elaludt és 3 órát aludt, majdnem 4 volt a kajcsik között. Most szopi után ébren van, de próbálkozom, hogy betettem a kiágyba, hátha elalszik egyedül, de most úgy hallom kezdi a nyekergést.

PusziKép

Orsi

avocado

Vasárnapi Zsófik:

Kép

Kép

Kika: jaj! Akkor most szorítok neked!
És bízom benne, majd csak egyszer sikerül a beszélgetés is...
Anna jól van?
Kitartás a párod visszaérkezéséig! Anyós Kép

ZSuzsa
zerko

Haliho,

Bori,
pontos talicimet is kaphatunk? (ha mar leirtatok, akkor bocsika). Idöpontot vettemKép
Maszkulinnak (him nemKép) Tomi nevezte el, (szemtöl-szembe is igy hivjuk), még abban az idöben, mikor németül tanult 10 évesen, Apos sokat segitett neki. Tudod, ö a nevelöapukaja. Egyébként hivjuk még Kalozkapitanynak vagy Méregtörpének isKép (kb 165 cm és nagyon aranyos).
Plötyi-ciciKépKépKép
Öszibarackkrém-leves:
Felteszel föni 1kg megpucolt, feldarabolt öszibarit par csepp citromlével, 4-5 ek. cukorral, fél csomag vanillias cukorral, par szem szegfüszeggel (fémtojasban), fahéjjal és egy csipet soval.
Mikor jo puhara fött beleöntessz 2-2,5 dl (én félzsiros) tejszint, felforralod és pépessé apritod.
Lehütve fincsi nagyon (lehet a tetejére egy kis tejszinhabot és mas gyümölcsöt szorni).

BNM Melinda,
örülök, hogy javultok!

Orsi,
én még most sem vagyok mindig biztos, hogy enni akar a gyermek, vagy csak faradt. Ezért mindig probalkozom egy sor altaltassal (cumi, letevés, felvevés, ringatas, cumi stb) és ha nem segit akkor jöhet a cici.
Zöld kaki: én eddig nem tulajdonitottam neki nagy jelentöséget, föleg, ha egyébként nem kakilt többet vagy kevesebbet a gyerek és egyébként jol volt.
Es nem szomizz, jo? Kitartas! Az anyukam is mindig azt mondja, mikor nyüszi vagyok, hogy nincs attol nagyobb boldogsag, hogy van egy egészséges szép kisfiam. Ilyenkor mindig észhez térek!

Zsuzsa,
aha, szoval a héten!!Kép En is összezavarodtam. Nem sokat valtoztal!Kép viccKép
Aha, azt hiszem lesz kényeztetés, föleg, hogy a nagymamam is ott lakik anyuékkal egy udvarban és istenien föz!Kép
Tegnap Tomi bedugdosott Andriska szajaba par db nagyon pici banandarabkat. Nagy nehezen benyelte, jokat nevettünk rajta. Aztan megtalaltam a kakijabanKép

Swen,
örülök, hogy jol megy a kenguruzas!
Andriska épp az elött aludt el magatol a baby-gym alatt!Kép Nalunk is ritka az ilyen, se cumi, se ringatas.
Igen, gyöngyösi vagyok! A Matrat én is szeretem. Amit mindenkinek ajanlok, az a gyöngyöspatai templom. A legszebb templom, amit életemben lattam! Kicsi, egyszerü, gyönyörü!!!Kép (mondjuk én biztos elfogult vagyok...)

Lindanak gyogyulast!

Hopp, most mennem kell!

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Itt vagyok és félkezezek.(kivételesen)
Beszéltem Chelloval,még mindig sokat bukik Noémi,úgyhogy nem tudják mikor jöhetnek haza.Kicsit el van kenődve,amit nem is csodálok,olyanokat mesélt a kórházi állapotokról.Úgy meglátogatnám,mert közel van hozzánk a kórház,de nem tudom annyi időre itthon hagyni Bencust,mert nagyon kiszámíthatatlan a kajaideje.
Egyébként remélem nem kiabálom el,de 5 napja csak anyatejezünk.Kopp-kopp...
A súlyunk 5650 gramm.Most éppen náthás a szentem.

Nem tudtam visszaolvasni,de láttam Süncsi Andriskáját,gyönyörű.Igazi nagyfiú a képen.

Orsikám! A mi köldökünk is váladékozik még,ne izgulj.Puszika Nektek.

Zsuzsa!
most volt a szülinapod? Isten éltessen sokáig!Remélem a két gyönyörűd jól van!

Linda és Hajni!
Nagyon édesek a gyerkőcök.
Linduskám bírod még?
Hajni!
Felvegyük Nektek azt a filmet? Jó lenne,ha végig ott tudnátok maradni.

Most ennyi telt tőlem,próbálok olvasgatni,de mindjárt indulnom kell összeszedni a nagyokat.
Holnap megyek kontrollra a rövidujjú doktorbácsihoz,gondoljatok rám!

Többiektől bocsika,de mindenkit puszilok!

Anikó
vakili

Orsi!
Nekem azt mondták,hogy a zöld kaki a sok előtejtől is lehet.Remélem nem írtam nagy hülyeséget.

Anikó
vakili

Kép
panó

Szilvikém!

Nem mondod,hogy nem jöttök!!!!!Annyira vártam,hogy megint találkozzunk,és megismerjem a gyerkőceidet és a párodat.
Jó,hogy tetszik az ovi a csajoknak!
Felújításért nrm irigyellek.

Pussz,Anikó
vakili

Sziasztok!

Sajnos rossz híreim vannak! Kép
Most beszéltem Hajnimacival,Benőkének tüdőgyulladása van,és a Madarászban vannak.Szegény nagyon el van kenődve.Kép

Puszi,Anikó
vakili

SziasztokKép

Gergő éppen alszik, miután egész délután nem volt hajlandó, csak szunyókáltunk egy fél órát cumival. Remélem nem lesz rossz hatással az éjszakánkra, abban reménykedem, hogy ha most felkel, akkor megint fent lesz egy darabig és utána sikerul majd letenni! Ezek a vágyálmaim, aztán a valóság...majd kiderül.

Anikó
Hajnimacinak sok puszit küldök, remélem minden rendben lesz és hamar meggyógyul Benőkéje! Szörnyű érzés lehet!Kép Lehet tudni, hogy mitől lett Neki tüdőgyuszija? Fertőzés? Vagy megfázott?
Köszi a köldökkel kapcsolatos nyugtatást!Kép

Zsuzsa
Boldog szülinapot!Kép
Zsófi gyönyörű!Kép

Linduskám
El is felejtettem írni, hogy jobbulást! Szegénykém, ez a hasmars nem a legjobbkor jött!Kép

Süncsi
Andriska fényképe nagyon cuki!Kép Milyen komolyan néz!Kép

Most el, be kell állítanom a videót az esti filmemre (Harmadik műszak), mert tuti nem fogom tudni megnézni.Kép Talán holnap.

PusziKép

Orsi

avocado

Szia csajok!

Hajnimaci: Benőkének gyors gyógyulást!

Chello-nak kitartást!!

Lino: Pusziözön! Panónak is Kép Kép

Zsuzsa: köszi a tippet. Kép

Swen: Kép

Kika: ilyen klassz anyósod van?

Anikó: drukk megy holnapra.

Süncsi: nagyon komoly az útlevélkép. Kép

Mi: szerencsére nem csináltam be a játszótéren. Kép Kép Felhívtam a házidokit, smectát szedhetek. Nappal egész jól voltam, igaz nem ettem semmit csak pár háztartási kekszet.

Mindenkinek minden jót:
Linda
bellana

SziasztokKép

OrsiKép
Remélem sikerült hamar elaltatnotok Gergőt. Szerintem is nagyon nehéz megállapítani, hogy éppen miért sirnak. Nálunk is az esetek 90%-ában a kaja végett sír, de a többinél időbe telik még kitalálom.Kép
Majdcsak túljutunk ezen az időszakon is, vagy belerázódunk.

Amatőr-HajniKép
170ml nem semmi, szép kis adatKép Szerintem ugyanúgy ahogy nekünk sem egyforma sokszor az étvágyunk nekik sem. Ilyen már nálunk is volt, hogy apától nem fogadta el, tőlem meg igen. Sőt olyan is volt, hogy addig nem volt hajlandó elaludni, míg nem simiztem meg én is és nem adtam neki puszitKép

SwensonKép
ElalvásKép Nagyon ügyes a picurka, bizti elfáradt a nagy játékbanKép

AnitaboriKép
Van valami híred már Chelloékról?

Képzeljétek - írtam ugye este, hogy a leányzó bekajált, mintha tudná, hogy mire készülünk - fél 4h-kor kelt először (22h-kor kajált este), 4h-ig hagytam bömbizni aztán kapta a hamit, és amíg evett nagyon megdicsértem, hogy milyen ügyes kislány volt és hogy most már így kell ezt csinálnia. (Mondja ezek után nekem bárki, hogy ezek a csöppségek nem értik, hogy miről van szó, nem hiszem el, hogy ez véletlen volt.Kép) Egyébként ha hagytam volna tovább sírdogálni visszaaludt volna, mert egyre halkult a sírása, gondolom kezdett elfáradni. Viszont most így hirtelen nem akartam 6 óránál több kihagyást.
Ezután fél 8h-kor evett és most fél 11h-kor. A másik "merénylet" az, hogy nem hagyom max. 40-45percig enni (bealszik közben és mint írtam hiába ébresztgetem). Amint felébred követeli a többit, de akkor így megint az lenne, hogy az egyik evésből megyünk a másikba és erről le akarom szoktatni. Ha nagyon sír akkor teát kap.
Nagyon kegyetlen vagyok???

KikaKép
FogorvosKép Nekem is mennem kell a héten, péntekre programoztam be magamnak, addig lelkileg készülök.

HajnimaciKép
BenőkeKép Jobbulást, szorítok nektek nagyon!!!

Melinda
Bnm

Hűű, egy aranyéremKép

Megyek, gyorsan visszaolvasom a tegnapiakat.

Puszi mindenkinek és szép napot!
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Jo reggelt!

Most csak roviden:

DorkaKép
Isten eltessen 3 honaposan!!!Nojj nagyra,okosodj es aludd at az ejszakat Anyuci legnagyobb oromere!

ZsuzsaKép
BOldog szuletesnapot! 22 lettel?Kép

HajniKép
Nagy drukk Benokenek, egeszsegpuszikat kuldunk!!!

szoszi
szoszi

Sziasztok,

Zsuzsa,
Isten éltessen Móricka napján!!! Boldog szülinapot kívánok!KépKépKép

Hajnimaci,
gyors gyógyulást a kicsinek!!!

Szöszi,
az ezüstérem is éremKép
Hogy vagytok? Mikor lesz az utazás? MinitaliKép, már előre izgulokKép

Linda,
SmectaKép Gyerekeknek is azt szokták ajánlani, egész kicsi kortól jóKép
Jesszus, le mertél menni a játszótérre így?! Vagy nem volt más választásod...
Bivalybill mit szokott csinálni a játszózás alatt? Mennyi időt szoktatok lent tölteni?
Mennyi van még hátra szalmán?

Zsuzsa,
édes ez a lány...Mekkora merénylet lenne ellenünk, ha nem hoznád a talira...Kép
Gerber-kanál...Neked is hosszú, vékony fémkanál, fehér puha műanyag véggel...? Én is ezt használom, és tényleg jó.

Orsi,
na jó, a Cicibetyár is csoda édes, de nekem még mindig a Hisztipatron vezet (by A.Hajni), Karcsi is ezt találta a legjobbnakKép
Zld kaki: ahogy Anikó írta, a sok (cukros) előtej miatt van, mivel gyakran kerül cicire (általában). Ha megvan 3-4 szopi között a 3-4 óra, nem vetted észre, hogy akkor sárgába megy át? De SEMMI gond vele egyébként!
Depi: tegnap én is az voltam, ma még nem éreztemKép Dorka tegnap nem a szokásos mintagyerek volt (hogy ilyenek is vannak?!), az éjjel (tegnap) felkeltünk 2x is kajálni, napközben nagyon nehéz volt elaltatni, sőt este is...Negyed 11-kor dőlt ki, meg mi is...Kifejezetten éreztem a depi szelét, és MINDEN nagyon sötét színben látszott tegnapKép
Amikor viszont fent volt, egész nap nevetett, és mosolygott, és beszélt, elkísértük a fiúkat usziba is, legközelebb már mi is úszunk...

Kika,
szalmaságKép És anyósod "rendben van"? Nem tudhatod, hogy mi nagyon régen (az ősidőkben) sokat beszéltünk az anyós-témáról, van valami Anyós-égető Boszi Klub is itt...Én hála Istennek, nem voltam tagja...
4 kg, az már súly...Kép

Linó,
háromszor átolvastam a soraidat...Nem akarok hinni a szememnekKép Na, nem a felújításra gondolok. A lányok nagyon kikészülnek, ha elcsúszik (kimaradKép) egy alvás...? Egyszerűen muszáj volt kompromisszumot kötni, olyan időpont nincs, ami mindenkinek jó, sajna. És kicsit a délután felé billent a mérleg. Esélyünk azért még van?
Felújítás, brrr. Aztán persze gyönyörű lesz minden.
Kata alvásaKép
OviKép
Nóri adhat majd leckét (a talin!!!) Zsófinak, ovis kaja ügybenKép

Panó,
köszönjük a táblicskut, én máris nyomtatom ki magamnak...(ide van ragasztva a gépem mellé)

Süncsi,
banánKép Mikor akarod elkezdeni a gyümölcs-kóstoltatást?

Anikó,
téged inkább hívlak, mert bizti nem tudsz visszaolvasni, amikor jösszKép

Melinda,
éjjeli kajaKép És nagy volt az a sírás?

Most el, reggelizni...

Zita, voltál bent tegnap a Mikkában...?

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

engem senki nem hiányolt...Kép

2 napot voltunk a kórházban. Nincs különösebb baj. A probléma az, hogy nincs mérőműszer a cicimben.Kép Hol ennyit, hol annyit szopik és nem mindegy milyen időközönként. Ha 100-at szopik, akkor 3 óra múlva jöhet a kaja, ha 13-140-et akkor csak 4 óra múlva. Nagyon gázosak a belei, az is okozza a fokozottabb panaszokat.
Majd mesélek, mert nagggyon tanulságos volt ez a kis kórházi kiruccanás. Az elejeén velünk is eljátszották a szegedi műsort...
Szóval gyerkőc jól van, illetve változatlan, én készültem ki teljesen...

Viszont jelentem: van Dadoo-unk! Ma reggel a gyereket alátettem, hát még nem olyan sokáig, de 10 percig tök jól el volt alatta. És mosolygott!! A lepkét tüntette ki. (Rám egyébként sokat mosolyog, az apjára kevésbé. Apa arcát mindig nagy gondossággal, komoly arccal, összehúzott szemöldökkel tanulmányozza.)
A törökbálinti Cora-ban vettük és volt még a polcokon vagy 30!!!!

Édeskömény: az adjunktus főmufti dokinéni (nagyon korrekt eygébként) azt mondta, hogy az édeskömény amennyi pukit kihajt, annyit csinál is.

Majd megpróbállak benneteket visszaolvasni...

Hess!

Kép
kisdió

Sziasztok!

Chelloék még maradnak a kórházban, bár Noncsika hízott és nem is sír annyit,l mert már nem fáj a nyelőcsöve annyira. Sajnos a gyógyszer még nem nagyon használt amit a bukásra kapott.Még infúziót kap szegényke.
Nálunk minden rendben. Vasárnap leszünk 4 hónaposak. LAssan költözünk befele. Nincs időm olvasni, mert a lány követeli a tízórai barackját.
Lesz mit olvasnom ha visszajövönk.
HAtalmas puszi a régieknek és újaknak is.
Psuz: MUcska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést Kép Móricka Kép Kép Kép
Szöszi: ja, valami hasonló, ha nem is 22 Kép

Edina ma reggel már 240-et nyomott be bő 5 perc alatt! Hallod Swen? Nálunk is van zaba reggel!
Amúgy a tegnapi almás barack is megtette a hatását! Este akkora kaka volt, hogy öltöztetés, mosdatás! És most jó kedve is van, a szelek is járnak benne!
Zsófi remélem ma először eszik valami gyümit legalább az oviban. Ma mi vagyunk a gyümi felelősök, és vittem egy csomó almát. Majd elválik... Megígérte!

Kisdió Kép Én gondoltam ám rátok is! Csodálkoztam, hogy nem jelentkezel az egy nap kórház után!
Édeskömény: én is ezt tapasztaltam Edinánál, így nem is iszom a Laktoherbet, és neki sem adok! Mi most csipkehús teázunk (gyógynövény bolt), és azt szereti, és az semleges, csak egy kis C vitamin, ami amúgy sem sok van az anyatejben...
Akkor most mérni fogod az etetéseket? Nekem ez volt a konkruzió anno, és azóta általában mérem is, és a problémák lecsökkentek!
Dadoo: nálunk is nagy sláger...

Bori: még nem tudom, mi lesz Zsófival...
Gerber: ja az Kép Még a Zsófinak vettem, de nagyon szeretem. Kicsinek nagyon jó!!!

Linda: jobban vagy? Hogy bírod??? Anyós? Hírek Ádiról???

Maci: szegények! Még 6 hetes sins a legényke! Mi van ilyenkor az anyatejes védelemmel???
Gyógyuljanak hamar!!!

Süncsi: a banán még nagyon korai! Ezek szerint meg sem emésztette...

Nos, én is odébbállok! Edina szenved a teli hasával... Ilyenkor a Dadoo is kevés Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Kisdió: írtad, hogy kórházba mentek és feljebb valahol mi drukkoltunk nektek! Majd írd meg hogy s mint volt! A te lurkód, kibír 3-4 órát? Hú, nagyon ügyik vagytok!

Anitabori: muszáj volt lemenni a játszótérre, mert Atomanti tombol ha nem megyünk és akkor ebéd utáni szundi sincs és akkor megőrülünk délután. Amúgy ha nagyon szaladós lett volna akkor azért nem megyek le, de nem volt vészes. Igaz a szemem kiesett az éhségtől. Kép
Szalmaság: Még másfél hét... Jövőhét vasárnap este 10-kor szál le a repcsi...
Aztán Ádi alszik egyet és megy dolgozni. Klassz melóhelye van. Kép de legalább itthon lesz végre. Kép
Becenevek ügyében: Daninak van millió, le sem írom annyi, de az Atomanti az egyik kedvencem. Gergő még a Méregzsáki-ra "hallgat". Kép Olyan pipa tud lenni ha nem jövök rá, (de azonnal)mit akar, hogy csak na. Kép

Zsuzsa:Nagyon boldog szülinapot! Kép
Kép

Szöszi: megkaptam az sms-ed tegnap, jót derültem rajta. Kép Köszönöm. Kép

Méregzsáki Bivalybill ma (lesz)6 hetes és ennek tiszteletére reggel 6-ig aludt este 10-től!!!
Isten tartsa meg jó szokását! Kép

Most megyek, sziasztok:
Linda
bellana

Sziasztok!

Mindenkinek jelentem, a Mikkamakka 100%-osan lefoglalva. Október 23-án 14-17 óráig csak a miénk a hely. Kaja és innivaló bevitelét elfelejtettem megkérdezni, de pótolom ezt a mulasztásom.

Bori! Hesegessed azt a depressziót jó messzire. Találkozó valamikor?!

Szilvi! Ne tedd ezt velem! Jönnötök kell. Ádám már teljesen beizzítva, a családotokat már név szerint ismeri. Ugyanis jóslatomnak megfelelően azóta is naponta műsoron vagytok.

Süncsi! Nagyon édes Andriska útlevél képe. Engem nagyon emlékeztet a saját kétéves koromban készült igazolyványképemre. Andriska ugyan szebb, mint én voltam anno, de valami teljesen hasonló képet vágtam én is.

Szöszi! Bevesztek minket is a minitaliba? Annyira szeretnék veled is megismerkedni élőben.

Kisdió! Örülök, hogy csak két napot voltatok kórházban. Remélem, majdcsak javul a csöppséged. Én szurkolok. A kórházi kiruccanásotok tanulságaira kíváncsi vagyok. Azt hiszem sokat lehet tanulni az ilyen tapasztalatokból.

Melinda! Őszinte elismerésem neked és a többi tápszeres mamának. Szerintem sokkal nehezebb dolgotok van van, mint annak akinek sikerült az anyatejes táplálás. Borinak meséltem, azt hiszem, hogy még az első csemete előtt azért paráztam, hogy legyen tejem (a tudományos érveken felül), mert mondtam, hogy én alkalmatlan vagyok erre a sterilizálós, üvegfőzős, kevergetős bulira.

Linda! Remélem, hogy túl vagy már teljesen a hasmenéses akción. A Smecta tényleg nagyon hatékony, de én rosszul vagyok tőle. Viszont van olyan gyógyszer, amit lehet ilyenkor enni, csak nem jut eszembe a neve. Nekem doki írta, mikor volt ilyen jó kis vírusunk. Egyébként a keksz, főtt krumpli, ásványvíz diéta nálam bejött ilyenkor. És a szopi sem látta kárát.

Orsi! Köldököt szerintem mutasd meg dokinak vagy védőnőnek biztos, ami biztos alapon. De addig is míg nem látja egyik sem, addig ugyanúgy tisztítsd alkohollal egy nap max. egyszer, mint mikor még volt köldökcsonk. Nálunk Csillánál kellett kicsit hosszabb ideig így tisztogatni, mint az átlag.

Anikó! Ügyesek vagytok, hogy már nem kell pótlás. Szurkolok, hogy így maradjon. Hajnimacinak add át a jó kívánságaimat. Minél előbb gyógyuljanak meg.

Süncsi! Majdnem elfelejtettem. A pontos cím: Mikkamakka játéktár. Balaton utca 15. a kerület szerintem ötödik. A HM utcája. Párhuzamos a körúttal.

Most el, mert még az egész család pizsiben, pedig ez nálunk nem szokott így lenni ilyenkor. Akit kihagytam, annak bocsi, de papír nélkül csak ennyire futotta az agyamból.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Isten éltesse a lányainkat!!! Jó egészséget és sok boldogságot nekik!!!! Ez természetesen Zsuzsánknak no és a három egész hónapos Dorci babának szólt!Kép

Zsuzsa! Nagylányod továbbra is tüneményes, bár látom az a pici seb még mindig látszik, de neki ez a sexepilje.KépHogy aludtatok? A nap mondása meg az egeres kép tök jó!Kép Tegnap mondtam Botondnak, hogyha nem produkál semmit a pelusba, akkor anya kúpot nyom a popójába, erre délutánra megtöltötte végre a pelust!Kép Pedig én is inkább barackot adtam volna neki, de így nem kellett magától megoldódott a dolog.KépTe ezek szerint már korábban adtál neki almát is? Szerette?

Orsi! Remélem jól aludtatok! A köldököt egyébként jól széthúzod mielőtt behintőzöd? Csak azért kérdezem mert én később jöttem rá, hogy nem elég csak úgy a tetejére szórni, hanem úgy ki kell húzni körülötte a bőrt a pocakján, hogy jól a tövéhez érjen a por. A porozás előtt meg én mindig alkohollal töröltem ki. Majd elmúlik ne aggódj!Kép

Kika! Gratula a hét héthez, no és a 4 kg-hoz!Kép Anyósod akkor nagyon rendi.Kép

Lino! Kérlek szépen, ha lehet oldd meg mindenképp a talit!!!! Annyira szeretnék veled is találkozni, no és Botond baba is szeretné élőben is megköszönni a Dadoo-t!Kép Felújításhoz meg kitartást!!! Amikor csak tudsz gyere közénk, mert hiányzol ám nagyon!Kép

Süncsi! Gratula a Baby gymhez! Ugye hogy leköti őket? Meg milyen jó, ha elalszanak maguktól!KépBanánKép Tudja az a gyerek, hogy anya tejcsije azért sokkal fincsibb!Kép

Anikó! Szorítok a kontrollra, írd meg mi volt, remélem minden rendben lesz veled! A rövid ujjú doki a normális? Bencus súlya gyönyörű!!!!Kép Csak így tovább! Köszi a híreket Chelloékról, meg Hajniékról, bár nem jók!Kép Jobbulást nekik!

Panó! Még mindig csodaszép a táblázat!Kép El sem hiszem, hogy 33 anyukát számoltam össze benne!Kép Ti ugye teljes létszámmal jöttök?Csak nem tőletek irígyelték meg Linoék a felújítást?!Kép Azért írhatnál te is magatokról, ejnye-bejnye!Kép

Linda! Örülök, hogy nincs komolyabb baj! Dani jobban hallgat rád így, hogy egyedül vagytok? Sok puszi!KépJa és azért egyél mást is, meg igyál sokat!!!!Kép

Bori! Remélem a te depid sem jön vissza! Azért Dorcinak is jár néha egy kis nyűgi.KépDanival alakul a viszonyotok? Vagy most nagyon apás? Usziért irígyellek! Én is úgy mennék már, csak elég messze van tőlünk, s nem tudom három óra alatt -két kaja között- az úszással meg miegyébbel együtt megjárnám-e. Vagyis biztos, hogy nem, így még várok.

Kisdió! Jajj, szóval nálatok sem jobb a helyzet a kórházban?Kép Ez azért szomorú, de jó, hogy Ákosnál nincs semmi baj!Kép Üdv a Dadoo-sok táborában! Itt sokunknál a lepke a nyerő!Kép Hidd el, ahogy nő, egyre jobban elszórakozik vele.

A.Hajni! Megkaptátok a kéthónapos szurit? Hogy viselte a bébi?

Szöszi! Tessék beszámolni Bazsóról! Hogy alszik?

Még én sem írtam a mi beceneveinket: Boci, Bocmoc, Bockó, Szopcsimalac, Tüncsi.Kép

További szép napot!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

S a lényeg! Ma vagyunk 12 hetesek!!!Kép

Panóék ha jól emlékszem hét, Lindáék hat, Orsiék meg öt!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Ismét...

Gtalulálok minden jubilálónak!
Dorkának külön is, mert miatta ma nem ünnepelhetek! Kép

Zita: még egyszer köszi a szervezést!

Anita: mit olvasok: te depi??? Ne tedd!!!

Swen: kétszer kapott eddig almát! VAgy egy bő hete, és tegnap. Barackot is kétszer, tegnap, és tegnapelőtt!
Kaka Kép Nálam ez a módszer sajna nem jött be!
Amúgy tegnap este akkorát rakott, hogy a kádban vetkőztettem le, és át kellett öltöztetni a zuhanyos program után! Így jelentem, a barack használ! Ma nem kap barit, max. almát!
Zsófi: szexepil. Ja, az! De nincs mit tenni, ott van, és kész! Hála nagyobb baja nem lett!
Alvás: köszi jól! 3/4 8-kor kelt ZSófi! Ma ő győzött! Kép

Orsi: milyen volt az este? Hogy vagytok ma? Segítség?

Linda: 8 óra alvás??? Az nem semmi! Akkor átaludta az éjszakát!!! Kép
Remélem te is pihentél!

Zsuzsi is el van tűnve!

Az jutott volt eszembe, hogy kellene szólni a kültagoknak is, nem? Nanda, Alice, Kinga,...
Én megpróbálok írni Kingának hátha...

ZSuzsa
zerko

Bori! Boldog háromhónapos szülinapot Dorkának!

Zsuzsa! Teljesen igazad van a banánnal kapcsolatban, én is akartam írni Süncsinek, de aztán elfelejtettem a napok alatt, amíg nem sikerült a géphez kerülnöm. Bár igazán titeket sem értelek, hogy miért kell már a gyümölcs. Most pár sort idemásolok:

<font color="ff6000"><font size="-2">Az egészséges csecsemő táplálásának irányelvei (módszertani ajánlás)
Összeállította: dr. Arató András és dr. Várkonyi Ágnes Jóváhagyta a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium

Egyéb, az anyatejen és tápszeren kívüli ételek bevezetése ("szolidok")
A nemzetközi irodalom "szolid" néven foglalja össze az anyatejen és a tápszereken kívüli egyéb ételeket. Bevezetésük a folyékony-pépestől a szilárd ételekig folyamatosan történik, mind típus, mind állag szempontjából. Nagy jelentőséggel bír a szolidok bevezetésének időpontja, amelyet a csecsemő fizikai fejlettsége és állapota (a gyomor-bél rendszer érettsége, a fogfejlődés, betegségek, örökletes hajlam) mellett pszichés tényezők is befolyásolnak. Ez a rendkívül érzékeny korai időszak a későbbi problémák (allergiák, hiányállapotok, rossz étkezési szokások stb.) kialakulása szempontjából is meghatározó.
Bevezetésükre általában 6 hónapos kor körül kerül sor, de az anyatejes táplálás hiánya esetén 4 hónapos kor körül állíthatók be legkorábban.</font></font>

Ez csak egy részlet, akit érdekel az szóljon, átküldöm neki az egészet. Egyébként 2001-től érvényes az ajánlás.

Nekem ebből az jön le, hogy anyatejes babáknak féléves kora körül, a tápszerrel vagy vegyesen (anyatej és tápszer) babáknak is leghamarabb 4 hónapos kora körül adjunk egyebet. Lehet, hogy tévedek, de az én környezetemben minden orvos is ezt mondja.
Remélem, nem baj, hogy erre rákérdeztem, mert nekem nagyon furcsa, hogy ilyen korán adsz gyümölcsöket.

Üdv:

Zita
pzita

Zita:
Amit írtál, azt én is tudom!!!
Akkor te mit tennél a helyemben? Kúp, gyümi, vagy szenvedjen a gyerek???
A válasz mailben is jó lesz!

Zsuzsa
zerko

SziasztokKép

Megint gyorsnak kell lennem, mert Gergő bármikor hívhat.Kép

Tegnap este, miután kb. 1 órán keresztül sírt rendületlenül, muszáj voltam neki 2,5 óra után cicit adni, akkor azzal megnyugodott, de utána a böfcsi után csak ment a nyűglődés, úgyhogy egy idő után visszatettem ugyanarra a cicire és azon fél óra alatt elaludt és aludt is fél 5-ig, úgyhogy megint megvolt a 6 óra. Úgy látszik éjszaka ez már beállt Nála, 5-6 órákat kibír.Kép Ma este valószínűleg megint megpróbálom ugyanezt, hogy böfcsi után visszateszem és hagy cumizzon, remélem így el fog aludni.

Linda
Nekem mostanában már nem is írsz.KépKépKép Hogy van a hasmenésed? És hogy ilyen keveset eszel van rendesen tejed?
Együtt alszol még Bivalybillel? 8óra alvás az nem semmi!Kép PuszikaKép

Lino
Már akartam kérdezni, hogy mikor Katával egész délelőtt mész, akkor közben szoptatod? Vagy megvan, hogy mikor eszik és a közé időzíted a vásárlást? És még egy kérdés, hogy az Auchanba el merjek-e vele indulni? Kicsit félek, hogy túl sok ember, igaz a Coraban is aludt, csak ott nem voltunk olyan sokáig.

Bori
Isten éltesse Dorkát! Már 3 hónapos! Elképesztően megy az idő, igaz Gergő is ma 5 hetes!Kép
Tegnapi napotokKép Nekünk tegnap egész jó volt minden, de az esti show azért megvolt, igaz nem annyira durván, mint előző nap.
A hisztipatron nekem is nagyon tetszik.Kép
Úszás:Kép Én is gondolkodom rajta, mert Csömörön van bébiúszás, de ugye azt csak 3 hónapos kortól lehet elkezdeni?

Zsuzsa
Mégegyszer boldog szülinapot!Kép
Esténk lásd fentebb.Kép
Ma egyedül vagyok, de egész jól megy, sikerült megebédelnem és kitakarítanom a konyhát, most fogok ledőlni, mert Gergő szerintem nemsoká felébred és utána tuti nem fog aludni egy darabig.Kép

Swen
Köszi, hogy gondoltál ránk!Kép
Isten éltessen minden babát, aki ma tölti az xdik hetét!Kép

Ezt az üzenetet délelőtt kezdtem, de csak most sikerült befejeznem.KépDe sikerült!Kép

Puszi mindenkinek.Kép

Orsi

avocado

Zsuzsa
Vettem Garmastan kenőcsöt, Te írtad annak idején? De ezt le kell mosni, azt írja. Remélem használni fog!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mindenkinek szep napot. Kép

Anita: Isten eltesse Dorkat. Kép Mi Vasarnap leszunk 3 honaposak. Kép
Mikor kapjatok meg a 3 honapos szurit? En mar elore izgulok miatta. Majd irjal, ha megvolt es Dorka hogyan viselte. Tali okes. Kép
Amugy nekem is vannak olyan nem mintagyertek napjaim. Kép Szintugy mint nalatok.

Zita: Koszonjuk a taliszervezest Anitaval egyutt. Amugy ami a barack es almaevest illeti mindenki maskepp gondolja. A szomszedomnak van ket kislanya, akik ikrek es ok mar 3 honapos korukban kaptak gyumolcsoket. Pedig ok is anyatejesek voltak. Es a gyerekek imadtak, nem volt toluk semmi bajuk. Kép

Zsuzsa: Kesve is, de isten eltessen sokaig! Kép gyonyoru a kislanyod mint mindig. Remelem elhozod a talira is. Kép

Melinda: Szerintem egyaltalan nem vagy kegyetlen. Jol csinalod. Kép Gratulalok hozza. Kép

Orsi: Ugy latom jol alakulnak a dolgaitok. Majd meglatod minden rendezodni fog es a rendszer kialakul magatol. Kép

Lanyok: Dadoo-ban Lili kivetelesen egyedul van. Nala a kek-sarga virag a nyero. Allandoan azt nezi, ha azt megzorgetem mindig mosolyog.

Enek: Ti is sokat enekeltek babaitoknak? Lilinek a kedvence Kicsi vagyok en, majd meg novok en.. Kép Oriasikat tud ra vigyorogni es probal utanozni. Szereti meg a Kicsi kutya tarkat es a Debrecenbe kene menni-t. Kép
A cickom cickom nem igazan erdekli. Kép

Mensi: 2 napja rendesen megjott. Kép Pont a szulest koveto 12-ik hetre megjott. Kép Doki szerint ez normalis, van akiknel igy jon meg. Amugy nincs kihatassal a tejre. Csak orultem volna, ha meg nem kell betetezni.. Kép

Puszi Mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Orsi:
a Garmastant szerintem nem kell lemosni! De nekem a MEDELA PureLan 100 jobban bevált!!!

Rita: nagylány lettél? Nem csodálom, hogy ráért volna még... De te úgy tűnik, ilyen fajta vagy...

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?