Sziasztok!
Orsi! Örök hálám a forró ruhás borogatós tippért! Nagyon bejött nekem is.
Most látom, hogy Bori is írtad, de amikor tőled olvastam, rögötn be is vetettem és használt. A rendszerrel kapcsolatban, szerintem ne görcsöld túl ezt a dolgot. Már korábban is mondtam, hogy várd meg türelemmel, amíg Gergő 7-8 hetes nem lesz, addig még olyan sokat változhat! Lehet, hogy magától beáll a napirend, s neked semmit sem kell tenned, csak követni a kisfiad jelzéseit. Addig meg nyugi és türelem!
Egyébként én úgy csináltam, hogy amikor reggel felkelt -tehát olyan 5-6 között- akkor megetettem, utána általában még aludt egy keveset és következett a kaja 8 körül. Onnantól elosztottam még négy kaját úgy, hogy az esti nyolc órás legyen az utolsó. A közbe eső időkben meg séta! Egyrészt, hogy végre én is kimozduljak, másrészt úgy gyorsabban telt az idő a kaják között, a bébi a levegőn meg az utcazajban jobban tudott aludni, s bevallom azért is, hogy legyen erőm ellenállni a szopinak ha nagyon sír, mivel az utcán nem akartam szoptatni. Néha kegyetlennek tűnik a dolog, de én is azt mondtam, hogyha máskor kibírja simán a három óra szünetet, sőt a négyet is, éjszaka meg nyolc-kilencet is, akkor ki kell bírnia napközben, az ő érdekében, mert így nem fáj a pocija. Nekünk bejött, olyannyira, hogy ma már sohasem ő sír a kajáért, hanem ha eljön az idő én teszem mellre, hogy egyen!
Pedig ő is olyan haspók volt az első időkben, mint Gergő!
S látod, amikor összetorlódott a délutáni kaja, fel is kelt a drágám éjszaka, meg hajnalban, mert fájt a pocija. Ma viszont 21 órától aludt fél nyolcig!!!
De ez csak az én technikám, s már sokszor mondtam biztos nem ez az iskolapélda, meg mivel minden baba más, mindenkinél más jön be. De legfőképp nyugi és szterintem adj még időt neki!
Rita! kaki ügyben tanácstalan vagyok. Ez már az ötödik nap, ha ma nem lesz semmi, megyünk a dokihoz! kamilla, édeskömény, hasmasszázs nem használ. De az az érdekes, hogy nem is szenved, mint írtam tök jól aludt, s napközben is vidám, meg eszik rendesen. Lehet, hogy mégis normális ez a szünet? Ja amúgy éjszaka volt egy nagyon pici a pelusban, de ez semmi. Esküvő: ha megoldható, hogy lefektesd egy nyugodt helyen és megszopiztasd én is vinném magammal. Vagy ha közel van, akkor elmennék és vészhelyzetben hazajönnék, ahogy már írta valaki. Másképp inkáűbb kihagynám az esti bulit.
Süncsi! A délutáni kajaösszetorlódás az én hibám volt, mert kimaradt a 11 órás. Botond nem kérte a kaját, de én azért mindig meller tettem, akár másfél, két óránként is, hogy meglegyen a szokásos öt kaja. Na keltünk is éjszaka.
Úgyhogy tanultam belőle és másképp szervezem a napunkat. Igen keguruval megyünk, már gyakoroltunk benne rövid utakon és nagyon szereti.
Olyan jókat elnézelődik, sőt volt hogy el is aludt benne. Csak az én hátamnak nem az igazi.
De ennyit megér a tali.
Az útlevélkép nagyon hivatalos a fiatalúrról!
Te gyönygyösi vagy amúgy? Imádom a Mátrát, rengetegszer túráztunk ott a párommal! remélem hamaoran Botonddal is.
Zsuzsa! Mint ahogy a többieknek írtam, nagyon jó hogy visszatértünk a 11-es kajára.
Persze amikor hajnalban felkelt, kapott cicit, de akkor kb. tíz perc alatt lerendezte, s utána mikor felkelt már rendese időben, elég volt egy cici is. Én sem ragaszkodom szigorúan az órához, azért van nálunk is tíz perces csúszás néha, de muszáj megtartani az időközöket így tapasztalom.
De ez anem kaki azért csak aggaszt, pedig tényleg nem kinlódik, csak nálunk még nem volt ilyen. Adtál Edinának barackot? Almát?
Hajni! Az ujjszopival akkor kicsit megnyugodtam, meg úgysem tudok mit tenni.
Klassz a hímzésed!
Szöszi! Ez a befejezési ok nálunk is jöhetne már!
Ujjszopi nálunk is úgy van, mint nálatok, eddig az öklét rágicsálta, most meg már ráakadt a hüvelykujjára. De ő már szerencsére nem szívja ki, csak cuppog rajta, s persze mindene tiszta nyál. De ez az ujjszopi elalvásnál van napközben, nézelődés közben maradt az ökölrágcsi.
Éjszaka átalvása szuper!!!
Most még várnék pont emiatt a kaja csökkentésével, de én is tanácstalan vagyok ez ügyben....
Bori! Neked is köszi az orovosi tippet, bejött!
Szóval mazsolka is szopikázza az ujját? Akkor én sem idegeskedem rajta.
Zita! Köszi neked is!
Melinda! Gyógyulás!
A tali pénzügyi oldalával kapcsolatban nekem az lenne a javaslatom, hogy topic tagonként fizessünk, és ne családtagokként. Persze lehet, hogy ti is így gondoltátok, csak azért írom, hogy ne "büntessük" azokat, akik apát is meg több gyerkőt is hoznak!
Panó! Akkor csak alakultok, mégha lassan is.
Linda! nagy puszi neked! Hasmarsra a széntablettát ajánlom, bár fogalmam sincs, hogy az átmegy-e a bébibe.
Szép napot mindenkinek!
Lino! Annyira eltűntél, csak nincs valami baj?
Swen