Új privát üzeneted érkezett!

Lara,
Neked rugalmas kendőd van?
Mosolygás: nem akarok hülyeséget írni, de én úgy emlékszem, hogy 6 hetes kor körül várható...Persze ez is annyira egyéni.

BCG-oltások hogy néznek ki nálatok? Mírának már igencsak nagy piros göböcskéje van...

Kép
Kép
szana80

Kattkat,
Az enyém sem rugalmas...én fordítva szoktam, mármint, hogy belül van a zseb, bár tegnap nekünk a bölcső jött be nagyon.
http://www.youtube.com/watch?v=hLxJucyGUsc
Én azt nem tudom, hogy mennyire kell szorosnak lennie... :? Tanfolyamra kéne menni talán...

Kép
Kép
szana80

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Reni, üdv itthon :) Remélem, hamar rendeződtök otthon és tudsz majd jönni hozzánk beszámolni :)

Nálunk ez az első Apa-mentes nap, tegnap egy kicsit beijedtem, hogy mit fogok én egyedül csinálni, de eddig Hál'Istennek minden szépen halad. Éjjel a gyermek csak egyszer kelt, este 9kor evett, aztán 3-kor és reggel fél 8-kor, Apja annyira büszke volt, mintha rajta múlna a dolog ;) Szóval alakulunk :D

Nálunk szerintem marad a zoknis keksz, mert a foggátlótól nekem is fájt a fejem, meg nem szeretném, ha bekavarna a hormonokba, Zsuzsóra is egy évet vártunk és nem voltak teljesen rendbe a hormonjaim, szóval nem akarok kockáztatni...

Kattkatt, jól gondolom, hogy valahol az Andrássy útnál laksz? Mert Anyósék a Kodály köröndön és, ha végre majd mehetünk sétálni, tervezek arra csavarogni, szóval, ha lesz kedved, akkor összefuthatnánk esetleg... ;) A felajánlás Mindenkire vonatkozik, csak Rád emlékszem, mintha ilyet írtál volna...

Szanla, a Gyerekdoki mondta, hogy a BCG oltásnak szépen be kell duzzadnia, az a jó, szóval szerintem minden OK Nálatok. Én még nem néztem a mienket.

A köldökcsonkunk ragaszkodik, de talán egy pár napon belül lepottyan és akkor lassacskán lehet nagy pancsolás.

Kattkatt, nem semmi hízás :D Mi 2790-nel jöttünk haza és tegnap volt 2900 a kiscsaj, szóval 110 g 8 nap alatt, szerintem jó lesz... Hát igen, mi is szereztünk mérleget, mert a Gyerekdoki nyomatta, heti egy mérés belefér...

Lara, én úgy tudom, ha már nem nedvedzik, akkor mehet a pancsi! Irígy ;)

Na megyek utamra, majd még benézek.

Mindenkinek napsütéses szép napot!

Kép

Ági
agic83

Szana, Kattkat, még nincs rugalmas kendőm, csak a hagyományos szövött, de azzal nem lehet eléggé szorosra kötni a babát és tényleg rövid. EZÉRT az előbb rendeltem egy rugalmast :D Holnap után házhozszállítják :D

Amúgy a szövöttel is lehet igy kötni, mint a linken, csak a deréknál hátul kell megkötni, nem lehet elöl, mert rövid.

Mosoly: tényleg 6 hetes kor körül? Na akkor még nem türelmetlenkedem..

BCG oltást nem is néztem...hol is van az? vállán?
lara

sziasztok!

mellgyula: nekem is csak az egyik oldalon pirosodott be. én be is lázasodtam, algopyrin segített. illetve cseresznyemagos párnával melegítettem és szoptattam ezerrel. mindenféle pózban, hónalj.bölcső...a legjobb az volt mikor a kiscsaj felé térdeltem és belógattam neki. de muszáj volt.

Bori
én Gergőnél tápoztam, sima forralt vízzel.

köldökcsonk nekünk tegnap megadta magát, kezemben maradt...

hízás..hát én bizonytalan vagyok...2810-el jöttünk haza, ma reggel 3120 volt...picit lehetne több...
Gellértem anno 3 hét alatt 900-at hízott..
a másik véglet Gergő, aki semmit sem gyarapodott....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lara!

Szerintem 4-5 hetes kor kurul mar varhatod a szocmosolyt. Konyvek szerint tenyleg hat het, de Kristof negy hetesen kezdte, eloszor ram mosolygott, de ez a kep ot hetesen keszult es itt mar anyukamra is, ha is mosolygott es beszelt hozza:
Kép
Vendég

Lara: mi a köldökcsonk leesése után pár nappal simán raktuk nagyvízbe, semmi gond nem volt, imád pancsolni.

BCG: én még nem látom, hogy bármi is lenne a kis vállán.

Bori: én haszálok ugyan babavizet, de az is csak 24 óráig, hűtős tárolás mellett használható fel bontás után. Ha épp nincs, akkor a Bea féle, előre felforralom, majd utólag melegítem módszer játszik nálam is.

A pöttyeink rondák, égővörösek, főleg alvás után, lassan beterítik az arcocskáját :( Ha végigsimítom a pofiját, tiszta rücsök. Ma jön a védőnéni, remélem mond valami okosat. Ránézek szegénykére és összefacsarodik a szívem.

Gyerkőc épp a szobában levegőzik, rányitottam az erkélyajtót, hűs van, nem mertem kitenni. Jaj, úgy várom már, hogy mehessünk sétálni!!!

Lányok, Nektek a pocakvisszamentel, súly hogy áll? Mi mintha stagnálnánk.

Kép
juci-77

Judy: heti 15-20 dekát ajánlanak, úgyhogy Blanka hozza az "elvárást" :wink:

Kép
juci-77

Bea!

Védőnőtől érdeklődj azért víz ügyben! Itt mifelénk például nitrites a víz, ezért nem adható a babáknak. A védőnői szolgálattól egy éves koráig kapunk babavizet, ami mátrai forrásvizekből származó ásványvíz (fogyasztás előtt 5 percig forralni kell, hogy a bubik kimenjenek belőle). Teát is csak abból főzhetünk Neki!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Uhh Csajok! Azt sem tudom hol áll a fejem. :shock: A doktornő vagy nem jött vagy éppen akkor kopogott amikor öltöztetéssel bénáztam és ordítás volt, mert nem hallottam volna, hogy kopogott. Na akkor remélem majd holnap. Csajok, mikorra leszek ügyesebb az öltöztetésben? Olyan bénának éreztem magam. Jah és mennyi ruhát adjak rá? Elég a hosszú ujjú body meg egy rugi és úgy be a kiságyba és betakarni? Jaj de nehéz. :roll: A kiságyban milyen vastag takarót raktok rá? De jó, nekem is olyan kérdéseim vannak, mint nektek voltam. Jajj de jó anyukának lenni :lol: Egyenlőre esélytelen, hogy visszaolvassak, de lassacskán az is eljön.

Jah és eddig egyedül voltam, mert Zsoltinak dolga volt, most hogy hazaért a gyerek is bealudt :roll: eddig kicsit nyügi volt. Az éjjel ébredtünk kb 3 óránként, szopi, ő aludt és meg fejtem, de azért 2 x 1,5 órát azért tuti aludtam :lol:

Csinálok új vonalzót is mindjárt... :P

bellerreni
Eger

Juci!

én súlyilag 3 kilóval kevesebb vagyok a múlt héthez képest, de még mindig nem merem leírni mennyi :oops:
max azt, hogy kb 14-15 kiló lement már rólam szülés óta
viszont a hasam...
lejjebb csúszott már, de 106!!!!!! cm a legkidudorodóbb részen.
:cry: :cry:
úgy érzem, sosem fog lemenni, pedig a kórházas képeket elnézve már sokkal jobb, de akkor is...
és reng, mint a kocsonya
nagyon vívódom, hogy vegyek-e hasleszorítót, mert annyi helyen olvasni, hogy inkább árt, mint használ, mert úgy nem dolgoznak az izmok, ha rajtam van. :roll: :roll: :roll:

Funkynak már meg van vajh' a babucija???

Kattkat

Kép
kattkat

Ma reggel szembesültem vele, hogy én egy dekát nem fogytam, mióta hazajöttünk a kórházból. Na ennyit arról, hogy a szoptatás alatt olvadnak le a kilók :shock: Marad a torna, de arra még kicsit várni kell. Kattkat, 6 hét után lehet majd óvatosan hasizmozni, az szerintem segíteni fog a pocakodon.

Reni: én egy rövidujjú body + rugit adok rá, és egy rá két takaró alváshoz. Könnyű, puha mindkettő, én szívem szerint csak egyet tennék, de a párom retteg, hogy megfázik a gyerkőc..

Kép
juci-77

Jucy
köszi, akkor még bízok hogy hízik...csak olyan kicsi :lol:

rajtam a standard 5 kiló maradt...mind3.al így volt..ez marad is a szoptatás alatt az előző tapasztalatok szerint...
hasam egész jó ha állok :lol: :lol: ülve azért van egy kicsi...
állaga nekem is olyan mint a kelttészta :roll: :roll: és csíkos :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni
én is body+rugi és 1 vagy két takaró....
éjjel még hálózsák is megy a rugira..

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni!

Nálunk is egy body meg egy rugi vagy hálózsák + takaró van rajta alvásnál és 21-22 fok van általában.

Bea!

Tök aranyos ez a kép Kristófról és a nagyiról :)

Ma reggel nálunk is volt önkéntelen vigyor, de elmúlt mire előkapartam a fényképezőgépet :?

Kattkat

Kép
kattkat

Hanna már pár napja mosolyog rám és a tesójára. :D
Olyan kis édik ilyenkor...

Juti neked Gergő miért nem gyarapodott?
Mikortól tápoztad?

Nálunk bent 22 fok körül van,fürdetésre csinálunk 24-25 fokot.
Akkor pancsizik mind a két kiscsaj.

Kattkat bakker 14-15 kiló?Az nem semmi :!:
A hasad pedig majd sztem tornával lehet visszaállitania régibe.

Reni én adok rá rövidújjúbody,hosszujb,meg egy rugi.
Ha úgy érzem h esetleg hidegebb van bent akkor egy vékony hálózsákot is adok rá.Éjjelre pedig vastag hálózsákban altatom.
Meg egy pokróccal betakarom.
Ugye milyen jó anyának lenni?A legszebb érzés....

Nóri merre van hogy nem ír?

Kakti akartam már tőled kérdeznimhogy hogyan reagáltak a kutyusaid az új családtagra? :D

Kép
Kép
szintus

miért nem engedi a vonalzóm?
Mindig azt írja ki, hogy túl hosszú, de hát többen is vagytok, akiknek hosszabb az aláírása... please valaki mondja már meg...

KépKép

ezt akarnám valahogy a Levente vonalzója alá tenni.
Ti mellékletben csináljátok?
stephie

Szintus
nem igazán tudom...ő is így született mint Blanka, hogy meszes volt a lepény és már fogyott odabent..úgy megszokta a koplalást hogy idekint is folytatta....ettől egyre idegesebb lettem...első gyerek ugye. aztán meg a jótanácsok, hogy 3 óránként egy mellből szoptassam....
3 hetes korától kellett pótolni, szoptaníttal tudtam szoptatni is, volt azért tejem kb napi fél liter...
most is kicsit ettől tartok, mert a körülmények hasonlóak és ugye a babán is múlik szerintem...Blanka sokszor csak nyammog, bealszik...lerakam, piszkálom hogy egyen, nem eszik, lerakom, felébred, megint eszünk, stb, stb...
na majd meglátjuk hogy alakul a súlya.
szoptanít még megvan ha minden kötél szakad...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea, milyen édes Kristóf a képen, kis drága :) Na akkor a hét vége felétől figyelem Lénát, akkor lesz majd 4 hetes!

Juci, pocak: hát nem kell haspólót felvennem mostanában...meg szűk ruhát se nagyon :D Ülve én magamra se nézek...borzasztó...tényleg mint a kelttészta :) Kilók: először elindult lefelé, de hála a sok sok csokiskeksznek, most stagnál...fel kéne hagyni a csokiskeksszel...hmm. Amúgy 5 kg maradt, szerintem mind a hasamon van..

Reni, öltöztetés: nappal: hosszú ujjú kombi + pamut hosszú ujjú rugi vagy ujjatlan plüss rugi. Éjjel: hosszú ujjú rugi + hálózsák + takaró.
lara

Reni:
nálunk body+rugi, éjszakára vagy vastag hálózsák, vagy vékony hálózsák + takaró

Szintus:
Nagyon érdekesek az ebek. Egyrészt kíváncsiak, de nagyon! Másrészt már most látom, hogy védik Lilit. Mert amikor nekem vagy apjának (esetleg nagymaminak) van a kezében, akkor nem érdekli őket. De ha bárki más a karjába veszi, arra ugrál mindkettő! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Funky-Fanninak tegnap reggel 8.10-kor megszületett a kisfia,Balázs! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
3400gramm és 56 cm,mindketten jól vannak! :lol: :lol: :lol: :lol:

üdv:Marcsi

piki

Halihó!

Ruci: nálunk is hosszú ujjú body és rugi, vagy kisnadrág és még egy felső. Viszont én nem teszek különbséget takaró ügyileg az éjszaka meg a nappal között. Elvégre a hőmérséklet mindig ugyanaz, és a gyerek nappal is ugyanúgy alszik mint éjszaka, miért takarnám be jobban éjszakára?? Ő nem tudja, hogy este van... :shock:
Viszont a hálózsákról azt olvastam, hogy csak 4 hós kortól ajánlott.

Kép
zsizell

Szana: végül nem sikerált anyatejcsit kapni, Samuka kezd hozzászokni a táphoz. Tejcsim is akad, de nem bírom felvenni a versenyt az étvágyával. :D Most például jól lakott egy cicimből, máskor meg eszik belőle, és még 70 tápot lenyom :shock: Én már nem értem ezt az egészet!

Kép
zsizell

Sziasztok!
Én a nagy mult heti tejelő és melgyulától félő most meg nem tejelek. :cry:
De persze szoptatok,
a gyermek eddíg csak 5x evett egy nap, most megpróbáltuk 6x, hogy több inger érje, de a táp ugrásra készen a hűtőben minden nap, de amíg egy csöpp tejem van, szoptatok, de szegény mindíg teljesen kiszíjja és nem tudom, hogy akkor elég, vagy kell e még neki?
Nem izgulnék én hogy éhenhal, hanem az a bajom, hogy mult héten még 120-140 grammokat evett, de volt 190 is, most meg alig van meg a 120, ami elvileg elég, de így nem jön ki az 5 alkalommal a napi testsúly-kilogrammonkénti 150 gramm
pfff

zsó
Kép
pcd1985

Zsizell, milyen tápit adsz? Mik a tapasztalataid? Sajnos lehet, hogy nekünk teljesen át kell állni tápszerre... :(

boruska

jajj, mindenki ezzel a tápolással nyűglődik-én is
de nem kapott még összesen 200 grammot élete során, most 80 gramm tejjel altatom 4 órát:):):), remélem alszik 4 ig és akkor majd remélem lesz is tejem addígra.
hmm hát kiváncsi vagyok
én megpróbálok minél többbször szoptatni, nem fejek már, remélem ez a tejapadás csak átmenet és nem tendencia és fogy el végleg
én ezt már harmadszor játszom el a 6 hét alatt, nem fog éhenhalni a gyerek, szoval kísérletezek, sikerülnie kell..
nem izgulok a tápoláson sem, első alkalommal sírva adtam neki a tápot, hogy én mennyire rossz anya vagyok, még etetni sem tudom a pár hetes gyerekemet.
hajrá hajrá

zsó
Kép
pcd1985

Boruska miért?
Én bebelaccal etetem a csemetém,ez Szerbiában van,nem tudom nálatok kapható-e.
De Fruzsival Humanával kezdtem,majd nagyon fájt a pocija tőle áttértünk milupára 3 hétig olyan hasmenése volt h ihaj,majd kezdtük ezt a bebelacot.Ez bevált mindkettő csemeténél....

Kép
Kép
szintus

Zsófi bakker akkor én már mennyit bőghetnék.... :lol: :cry:
Mindkét gyermekem tápon nől(tt)fel....
Persze h nem örülök neki,nehogy félreértsetek....

Kép
Kép
szintus

ezek a mániáim.
pl most jutott eszembe, hogy uristen, nem főztem a gyereknek friss teát
a helyzet a következő:
mi akkor adunk teát, ha naggyon sírna a gyermek, pl az éjszaka közepén, hátha megnyuxik tőle
minden nap főzök neki, és ott van a hősugárzón minden nap a tea odakészítva-ha kell...
idáíg 1x ivott belőle, egy fél délelőttnyi sírás után...
de szerintem már babonából főzök, minden nap, hogy legyen friss, mert 1x nem lesz és akkor tuti kell mjad...

zsó
Kép
pcd1985

Sziasztok!

Gratula azoknak, akiknek eddig nem tudtam. Kívánok sok tejcsit és erőt, egészséget!

Mostanában szarakodik egy kicsit a netem, így rendesen berágtam és hanyagoltam a banyanetet. Most per pillanat úgy néz ki műxik a net.

Ahogy elnézegetem, már kevesebb ideje van mindenkinek ide írogatni, olyan jó babázni. :D Kevésbé pörög a topik, de ez érthető is. :wink:

Mi jól vagyunk, Réka szépen fejlődik, ügyesedik. Jó baba, nem nyűgösködik sokat. A tejcsivel aránylag jól állunk, bár estére rendesen megcsappan a mennyiség és akkor állandóan rajtam lógna a drágám. De félóránál tovább nem bírom, a bimbijeim fájdogálnak utána. Volt egy időszak amikor úgy éreztem nem elég a tejcsim, a gyerek állandóan követelte a mellemet. Akkor beszereztem egy mérleget. A mérleg alapján jól állunk súlygyarapodásilag. A múlt héten 300 grammot híztunk, így megnyugodtam, hogy a gyerek nem éhezik, csak egy haspókom van. Most már nem is mérem annyit.
Viszont az egyik mellemben sokkal kevesebb a tejcsi, nehezebben és lassabban is telik meg. Reggel még abból jóllakik, de a nap többi részében általában nem elég neki az a cici, oda kell adnom a másikat is. Fejni nem nagyon tudok, annyira leszív a lányka. Mit lehet tenni, hogy a gyatrább mellemben jobban termelődjön a tej?

Kép
Kép
molmar

Megfogadtam a dokimra vonatkozó tanácsát és vettem neki egy üveg bort. A töményet majd megkapja más. Az van a borra írva, hogy a legjobb orvosnak. :D Remélem tetszeni fog neki, így mégsem annyira ciki odaadni a borítékot. Megérkezett a kengurum is, nagyon szép állapotban van, szinte teljesen új. Csak még meg kell néznem hogy kell bekapcsolni. Fektetve fogom holnap vinni, a védőnő azt mondta hogy inkább így szállítsam.

boruska: Én babavízzel csinálom a tápot. 2,5 deciset szoktunk venni, mert az pont elég. Ha mégis elfogy akkor forralt vízzel. Nekünk a Nestlé beba HA start van és Barbus szereti. Csak nem tudom nem-e ettől van hogy nem kakil. Amíg nem kapta addig minden rendben volt. Én folyamatosan fejek és így kb. fele-felét kapja. Így már állítólag a KI-vitamint sem kell majd adnom. Próbálkozz a fejéssel ha a szoptatás nem akar menni, így is tejcsit kap ameddig csak lehet. Nekem most egy pár napja sokat apadt a tejem, nem tudom miért. Eleget alszunk és stresszes sem vagyok. Mi újság a depiddel? Hogy érzed magad mostanában? Jobban vagy már? Remélem alakulgatsz, olyan rossz hallani tőled ezeket a dolgokat, téged elég pozitív, magabiztos és vidám csajszinak ismertelek meg az írásaidból.

lara: Talán volt már célzott mosoly, bár inkább még csak olyan véletlen. De direkt nyelvnyújtás már volt. Az apja nyúltogatja a nyelvét Barbus meg vissza. :D Nálunk akkor vigyorog, mikor éppen lehány vagy lefossa a kezem.

szana: Barbusnak is nagy és vörös az oltás helye. Én nem tudtam hogy ennek ilyennek kell lennie és megijedtem. Kérdeztem a védőnőt és ő mondta hogy az a jó, ha olyan mint egy pattanás.

agic: Barbus is így eszik, csak ő már 6 hetes. Ügyesek vagytok.

bea: Kristóf nagyon édes. Barbus már elmúlt 6 hetes és még nem mosolyog. :(

juci: Nekem a hasam már szülés után rögtön vissza ment, a súlyom -7-8 kiló a teherbe esésem és a szülésem után. Ez a kettő ugyanannyi volt.

reni: Én sem adok rá több ruhát, nálunk egy kis zokni van még a rugi alatt. Meg fürdés után egy kis sapka amíg vizes a feje. Majd ügyesebb leszel, ha már elhiszed hogy nem törik az a gyerek össze. Kiságyban közepese vastag paplan van rajta.

kattkat: Nekem is reng a hasam mint a kocsonya, pedig az enyém le is ment. Hasleszorítót az egyik szobatársam próbált még szülés után és a doki levetette, mert hogy tényleg nem dolgoznak a hasizmok. Nem tudom, én nem vettem.
vicky79
Budapest III. kerület

Na hello!

Szombaton egy 60 fős bulira sütöttem, vasárnap a lakásnál voltunk, meg itt alig szüttyög a net... Apának rettenetes kötőhártya gyulája lett. (reggel megláttam a vérben forgó, sárga gennyben úszó szemgolyóit és egész nap hányingerem volt...) Így őt némi szemcsepp társaságában kidobtam innen és mi maradtunk Maroson. Mivel ma nőnap van (Isten éltessen mindenkit!) anyám dolgozik. Nekem festéket kell nézni és reggel Noi is gennyes szemmel ébredt, így neki is kellett szemcseppet íratnom. Szegény taknyol, szívom az orrát, aztán orrcsepp, pelenkázás, szemcsepp (nem ebben a sorrendben :-)) Sőt, körmöt is kellett vágni.

Juci!

Kiló kb 5. Pluszban persze. Stagnál. Sőt, volt már 1kg-val kevesebb is :evil: Már alig 1,5hét és lehet aktivizálni magam. Sajnos addig adtam engedélyt magamnak a zabára is. Utána nem tom mire fogom fogni :lol:
(dokinéni elért végül?)
Vendég

Hát nekünk még nincs mérleg úgyhogy nem tudom mennyiket eszik. 3300 g-ról visszaestünk a kórházban 3100 g-ra és 3210 g-al jöttünk haza. Azóta nincs infóm :roll:

Egy kérdés csajok: A konakiont-t vagy mi a bigyót ugye be kell adni neki 1 hetes korában és utána 1 hónapos korában. Az 4 hetest jelent vagy minden hónap 3-án?

Megyek tisztába teszem a cseppemet, mert mindjárt kajcsi idő van :roll: Tényleg ti mikor teszitek tisztába a picit? Mert nekem a kórházban azt mondták, hogy szopi előtt, de szopi közben mindig telerottyantja a gatyót, utána kezdhetem előrröl. Felébred és néha nehéz visszaaltatni. Ti hogy csináljátok?

bellerreni
Eger

Reni!

Előtte tisztába teszem, mert elalszik szopi közben. Ha betrottyol, kap újat és dajkálom picit.

Babavíz: én Jana ásványvízzel csináltam a tápit Lucának. Van belőle több méret és az is babavíz. Inni is azt kapott. Szerettük.

Ma kicsit hulla vagyok, mert szegény kisebbik 3-7ig nem aludt az orrszívások miatt. Így én sem. Mire kicsi horpasztani kezdett, megébredt a nagy. :twisted: De én most extra kisimult lehetek, mert 5kor halál kómásan csak nézegettem a nem alvó, néha nyekergő, hasfájós, szörcsögő csomagot és gyönyörködtem, hogy milyen szép! :oops: Meg hogy látszik, hogy szép kék szeme lesz. :D
Vendég

Juti: mi is így jártunk, mint Gergő, nyomulunk a Szoptaníttal, és én olyan, de olyan boldog vagyok, hogy tulajdonképpen átverem magam is meg a gyereket is, de olyan, mintha szoptatnék. Még most is bőgök a történtektől. Illetve nyomultunk. Ugyanis Bulcsú iszonyat sokat bukik (szerintem ez már hányás, de mindenki leint), és emellett keveset eszik. Ergo nem is hízik. A gyerekorvos leintett, hogy túlaggódom. Mikor megint megborultam hívtam az egyik barátnőmet. Ő elszörnyülködött, hogy mennyit bukik Bulcsú, és egyből bejelentett az ő gyerekorvosukhoz. Elmondtuk a problémát, kapott görcsoldót a pocijára, és másik tápszert. De ez vazze olyan sűrű, hogy nem folyik át a Szoptaníton. Így hatalmas bőgés közepette visszatértünk a cumisüveghez…
Igaz, most lényegesen kevesebbet bukik és megindult újra a súlya. Bár másfél hónapos még mindig 80-100-akat eszik igaz 7szer naponta (elvileg a tábla szerint elég). Nem akarom tömni. Szegény gyerek még alig született meg és máris mennyi rémségen ment át. Ha engem kínoztak volna, ennyit a kajával tuti anorexiás lennék… Undorodnék attól, hogy valami bekerüljön a pocimba. Gondolom ő is így van vele, mert alig lehet beleimádkozni valamicskét.
Őrzöm azt a csekélyke tejet, és igyekszem először azzal kibélelni a pociját.
Úúúúh, várom a májust, hogy mást is adhassak neki enni. Ez így gyötrelem a javából. És persze nálunk minden barátnőm húszezer évig szoptatott, és csak kizárólag… Ki sajnálkozik rajtam, ki önmagát dicsérgeti, ki csupán tolja a tanácsait a nagy része meg engem hibáztat. Be is fordultam, embert nem akarok se látni se hallani.

Szopi: azért ma reggel boldog voltam. Összebújtunk Apával, Bulcsút is odahúztuk, rácuppan a cicimre, másik oldalról életem párja ölelgetett: a két imádott pasas között meztelenül összesimulva, el se tudok mondani nagyobb boldogságot. És Bulcsú meg csak lelkesen szopizott. Azt kívántam bárcsak sose érne véget…

Eddig Humanával nyomultunk most a Beba bukósoknak van. De ez olyan, mint a híg ragasztó. Nyúlós szar. Rühellem, de legalább nem bukik és jól lakik. A Zsolti napjában többször is elmondja, hogy a testépítősök is ezt eszik, illetve ennék, ha nem lenne receptre. És hogy Bulcsú tök jól járt, egyrészt kap anyatejet meg tápot is, mindenből a legjobbat. És én csak bőgök…

Keverés: hát nem tökölök vele: egyszerre két adagot szoktam bekeverni, mert kaja előtt vacakolni vele kínlódás. Gyerek üvölt te meg pöcsölsz a konyhában. Szal tisztított csapvíz, felforralom, megvárom míg lehűl langyosra, aztán összeráz. Használat előtt 15-20 másodperc a mikróban. Tejet is fejek, azt féltem a mikróba tenni, tehát azt forró vízbe állítom. Mire Bulcsú baba végez a cickóimmal (azzal a kemény 20 ml-vel fél óra) addigra úgyis kellő hőfokra kerülnek. Éjszakára mindig van bekeverve, de soha nem kell, végigalussza az éjszakát. Igazából, ha őszinte akarok lenni, piszok szerencsés vagyok, tündér a gyermek, ha megnyugodnék a kaja témán semmmi semmmmi bajom nem lenne. Ha megnyugodnék… Zsolti közölte már velem, hogy ő ezt már nem bírja, amit művelek ezzel a témával. Félek, féltem a kapcsolatot.

Hasfájás: az egyetlen és legtutibb megoldás nálunk: kendő. Felkötöm, és kb fél perc bömbi után édesen alszik. Tudok már kendőben mosogatni, teregetni, sőt egyszer majdnem főztem is. És utcára már csak abban megyünk ki. Imádom. Utcán is ölelgethetem, puszilgathatom, hallom a szuszizását, néha összeszorítja a combjait. Le se tenném. Nandut vettem (nagyon olcsó volt 5000 ft) és nagyon szép: eperszín, bordó és szürke csíkos. Elöl kengurut meg sima keresztet szoktam kötni. A kengurut gyorsabban meg lehet kötni, a sima kereszt viszont stabilabban tart. Mikor kocsival megyünk félig, akkor kengurut kötök, itthonra keresztet (többet mocorgok hajolgatok).

zarja

Mi Milupa Milumil HA Startot használunk tápból. A táptól egyébként általnosságban keményebb lesz a széklete, azért hasfájósabb, meg székrekedésesek általában a tápos babák. Samuka vegyes tüzelésű, kicsi tejcsi, kicsi táp. De a cumisüveg szerencsére nem vette el a kedvét a cicizéstől, sokszor inkább az, hogy egy idő után nem jön belőle semmi, mikor ő még éheske.

Kép
zsizell

Zsizell!

A multkor mikor anyatejet kertel es panaszkodtal a tapra, akkor irtam neked en is es javasoltam az Aptamilt.
Nemtom olvastad-e egyaltalan, en most vissza nem keresek.
De a lenyeg, hogyha valaki nagyon tapszert szeretne valtani es nem tudja, hogy mire kellene, akkor en ezt ajanlani tudom. Nekunk nagyon bevalt, mar Kristofhoz is csak ezt voltam hajlando hasznalni, az angoloknal ez a favorit. Nincs tole szekrekedes, nem zold a kaki, hanem szep sarga es higabb, mint az anyatejes, nem keseru, hanem enyhen edeskes. Probaltam mellette mas tapot, milumilt es humanat, mindketto rosszabb volt nekunk.
Mondjuk ma a gyerekdoki nezett ram furcsan, hogy miert ezt iratom fel vele. Azt mondja, hogy itthon alig ismerik, o speciel abban a tudatban volt, hogy mar kivontak a forgalombol. Fogalma sincs, hogy itt miert nem futtatja a milupa ezt a fajtat (azt mondja, hogy itt milumil orulet van).
Vendég

Hali!
Ézsóné küldött SMS-t az érdeklődésemre:
Az Apája már 5 napja otthon van, de még erősödnie kell, meg gyógytornáznia. De együtt a család. És a manó is szépen fejlődik. Szóval jól vannak.

Nálunk hasfájás van ezerrel.
Délután fél egy óta aludt húsz azaz 20 percet Lili! És most tíz perce tudtam megint lerakni. Most épp alszik... Apa dolgozik este 10-ig, így most megkértem az egyik szomszédot, hogy hazafelé hozzon Infacolt. Hátha az jobban fog működni, mint a Sab-Simplex... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Oltoztetes: en is rovid, vagy hosszu ujju bodyt adok pamut rugival. Ezen kivul en pled manias vagyok, kb egesznap kulonbozo pihe-puha pledekbe hajtogatom a gyereket. Van halozsakunk, de meg eddig ejszakara nem probaltam ki, Kristof szerette, viszont Erik szerintem meg elveszne benne.

Hizas: hat, most gondolkodom hogy az enyemrol, vagy a gyerekerol irjak, Mert szerintem en is hiztam. Nem merek merlegre allni, pedig jobb lenne szembesulni vele idoben. :oops:

Viszont Erik szepen hizik. Epp ket hete jottunk haza a korhazbol, azota 60 dkg-ot szedett fel, ezzel en igy elegedett vagyok. Az sem kizart, hogy meglesz a 4 kg mire egy honapos lesz.

Nah, mirol volt meg szo? Elfelejtettem.
Vendég

Ananácska: köszi, a tippet, valószínű elkerülte a figyelmemet. Pénteken megyünk a gyerekdokihoz, és rá fogok kérdezni, úgyis iratni kell fel tápot.

Kakti: bélgázokra, meg büfire nagyon jó az Infacol. Székrekedésre nem használ, de ha nem attól fáj a hasa, akkor tuti be fog válni. Nekünk segített.

Kép
zsizell

Stephie, a lilypie-os vonalzót meg kell vágni, hogy kiférjen a két képes vonalzó. Most úszik a ház, de holnap leírom Neked hogyan kell egy priviben (egy részt kell törölni de most alkalmatlan vagyok ezt végig gondolni). Nem bonyolult szívesen segítek.

Ma beirattam Törpét oviba, voltunk vele bőrgyógyásznál, orvosnál. Léna csoda, hogy bírta Apával ezt a napot. Jókat szaéladgáltunk mindig haza szoptatni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jeh, most villant be, hogy en tenyleg KEREKEN 9 honapig voltam terhes mindket gyerekkel. Ok, hogy elvileg tovabb kellett volna terhesnek maradnom, de nekem napra pontos lett a kilenc honap. :D
Kristoffal feb 28-tol szamitottam terhesnek es nov 28-an szuletett, Erikkel majus 18-tol voltam terhes es feb 18-an szuletett. :lol:
Vendég

Köszi Zsizell!
Székrekedés az nincs - hála az égnek, csak szelek meg görcsök. Szóval bízom benne, hogy (ahogy egy ismerősöm írta) az Infacol az Isten! :)

És én is úgy látom, hogy egy hét múlva (4 hetesen) elérjük a 4 kilót. Valamelyik nap (tele pelussal és tele pocakkal) már sikerült 4.02 kg-t mutatnia a mérlegnek. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hízás-Fogyás kérdéskör:
Én 9-et híztam terhesség alatt és le is ment rólam az összes... Remélem, nem állunk meg itt és szépen fogyok még egy kicsit, mert az ülőmunka az rámrakott 3-4 plusz kilót, persze, ha ennyi maradok, az sem lesz baj :D Csak a csüngőhasú mangalica állapotom szűnhetne már, olyan szép kis pocim volt, most meg csak úgy van magában a bőr... :(

Viki, biztos örülni fog neki a Dokink, sztem mi is veszünk majd valami piát, mert mégis csak ciki a boríték magában... Majd várom a beszámolót :) Ja, mi Csillának is akarunk vinni vmi csokit, vagy édességet..

Eszter, fel a fejjel :D Tudom, hogy semmi okosat sem tudok igazán írni, csak egy nagy ölelést küldök, így virtuálisan :)

Kiderült, hogy enyém gyerek mégis csak szeret hason aludni :shock: Eddig azt hittem, hogy nem. De annyira szépen bealszik egyből, hogy szerintem hagyom. Van légzésfigyunk, szóval elvileg nem lehet baja... Eddig mindig az oldalán aludt, de az elvileg nem jó az amúgy is laza csípőjének... Ha most az oldalára teszem elkezd csuklani és utána nem bír elaludni... Szóval marad a hason alvás, csak már annyian beparáztattak, hogy nem is tudom...

Nóri, 60 fős buli, sütés-főzés. Hát nem vagy semmi :D Beteg szemeknek jobbulást.

Kakti, köszi az ézsónés infót, épp akartam kérdezni, hogy mi lehet vele... Gratula a súlyhoz :D Nekünk ehhez még kell egy pár nap, hét :)

Holnap kezdjük a levegőztetést, végre, és kiszámoltam, hogy 20-án kimehetünk sétálni :D Remélem, addigra véget ér a tél és sütni fog a nap! Bocs, hogy kicsit sok lettem, de hát viszonylag kevés lehetőségem volt ma beszélni :) Lassan elvonásom lesz :D

Kép

Ági
agic83

mi 5600grammosak vagyunk
ma mérte a védőnénje
nálunk infacol nem vált be
espumisannal próbálkozunk most
a hatóanyag mind2ben ugyanaz és ugyanannyi
sab simplexbe meg majd 2x annyi
gyógyszerész mondta

mától rendelős kaját eszem
ma épp indiait, amiben még káposzta is volt
hát kiváncsi leszek hogy tolerálja babim pocija...

de pl tegnap héjában sült krumplit ettem vajjal, mégis fájt a pocak
:evil:

Kattkat

Kép
kattkat

Zsizell: mi is Milumilt eszünk, nálunk nincs gond vele. Sőt, a táptól mindig jobban kakil, mint az anyatejtől.

Nóri: beszéltem dokinénivel, csütörtökön jön hozzánk. :)

Hasfájásra: Nekünk a sab simplex bevált. Ma azt mondta a védőnő, hogy az sem szívódik fel. Ha jól nézem a dobozt, ugyan az a hatóanyaga, mint az Infacolnak, csak kb. másfélszer annyi van benne. Mivel nálunk nem gyakori a pocifájás, én inkább ezt adom. Inkább egyszer többet, mint egész nap nyomatni neki feleslegesen.

Csajok, kiderült mitől pöttyös a babám! (ma már cirka 70 kis rücsök van a pofiján, úgy fest, mintha valami trópusi betegsége lenne :( ) Védőnéni ránézett, rögtön kérdezte, mit ettem, mert ez egyérteműen ételallergia. Hát én kérem rengeteg almát eszem. Főleg zöldalmát, azt a jó viaszos héjút. Namármost állítólag a védőnő mondta nekem, hogy az almát/körtét kizárólag hámozva egyem, mert a héja gyűjti össze a méreganyagokat (permetező, stb), de Juditka ezt elfelejtette és bőszen tolta a gyümölcsöt, hogy a ded vitaminhoz jusson. Hát mostantól pucolok.

Kép
juci-77

reni: Én a K-vitamint 4 hetesen adtam neki be. 8 hetesen kellene adni neki a következőt, de mivel már kb. 50-50%-ban kap tápot ezért lehet hogy mi nem adunk neki többet. Én szopi előtt szoktam tisztába tenni, de újra pelenkázom ha telerottyantja. Nálunk mondjuk ez ritkán fordul elő a ritka kaki miatt.

zarja: Barbus is sokat bukik, de azt mondja mindenki, hogyha gyarapszik a súlya akkor azt bukja vissza ami már nem kell neki. De engem is zavar, hogy őt bántja, mert addig nem alszik amíg ki nem jön belőle. Szerintem ne izgasd magad ennyire a szoptatás miatt (barátnők meg le vannak sarva, ha ezt nem értik meg). Ha csak tápszert kapna a gyerek akkor sem lenne semmi baja. Engem is idegesít, hogy egyre kevesebb a tejem, de ez van ezt kell szeretni. Én már annak is örülök, hogy eddig sikerült tejet adni neki. És szerintem nem vagy hibás, nem tudom melyik barátnőd tett volna meg ennyit a tejcsiért, mint amennyit te. De tényleg ne állj úgy a kajáláshoz, hogy Bulcsú azt tehernek érezze, nehogy valami étkezési problémátok legyen később. Legyen öröm az evés és ezt neki is látnia kell. És ha sírsz akkor nem ezt veszi majd észre. Bocsi a belepoffért. A reggeli szopi azért irigylésre méltó.

agic: Úgyis menni kell még nekem vissza a méhszáj sebem miatt, majd viszek Csillának is valamit. De lehet hogy holnap még veszek valami csoki féleséget. Nekem Barbus aludt az elején az oldalán, mostanában a hasán alszik (így esik ki legkevesebbet a cumija :) ).

juci: Én nem pucolom a gyümölcsöt és szerencsére nincs olyan vészesen sok kiütés. De ezt azért jó tudni, én sem hallottam még. Én örültem hogy a tejtől nem lett kiütés rajta, attól tartottam.

Kipróbáltuk a kengurut, hát az ülős pozíció jobban tetszik neki. De fekve fogom vinni holnap, mondjuk úgy elég bénán fekszik benne. Mondjuk így is megnyugodott, remélem holnap sem lesz gond.
vicky79
Budapest III. kerület

nekünk a k vitamint (konakion) 2 hetes kortól kell adni , mégpedig 2 hetente 1 ampullával, úgyhogy én beírtam a naptárba jó előre, hogy ne felejtsem el
a d-vitamint(vigantol) pedig naponta/1 csepp

ma dokinő letépte a köldökcsonkunkat, úgyhogy 2-3 nap és mehet a rendes pincsipancsi!!! jó, mondjuk már nem sok tartotta, de én nem mertem volna kicibálni :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Reni: én is kérdeztem a dokinőt, azt mondta, a K vitaminnál az egy hónap az naptári napra értendő, nem pedig hétre. Én febr. 21-én adtam neki, legközelebb márc. 21-én kell.

Kép
juci-77

Két kérdésem vala:
Használ valaki már mei tai-t? azt lehet ilyen kicsi babánál? Akarok venni valami hordozót, és nekem ez tetszene. Tapasztalat?

Szopinál van egy kis problémám. Minden etetésnél cicizéssel kezdünk, kb fél óráig, vagy néha tovább küzd a baba, és folyton belealszik a végére, de annyira, hogy akárhogy mozgatom fel sem ébred. Viszont ugye mi tápozunk is, így ha aludni hagyom, akkor egy óra mulva megint kel, hogy éhike. De olyan is van, hogy nem kel fel 3 órán át. Én nem hiszem, hogy jól lakik a tejcsivel, arról tudnék szerintem, ha annyi lenne :D . Van valakinek hasonló esete? hogy lehet ezt megoldani? Olyat is olvastam, ha elalszik a végére, akkor jól van lakva...szerintem ez hülyeség.

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?