Szia Kuglica!
nem is olvastam még végig az oldalt, és igazából mostanában elég ritkán járok erre, de gyorsan reagálok. Pont fültanúja voltam ennek a telefonnak. Nem én vettem fel, mert néha vannak segítségeim, ha arra jár valaki, most is pont így történt. A kolleganő valóban "lecseszte" a pácienst, ami persze nem helyes, de jószándékból tette szerintem / nem védeni akarom/, hogy ne az orvos akadjon ki rajta/ így értelmeztem, abból , amit hallottam/ . Még "súgtam" is neki, hogy mondja, minden eset más, és minden orvos szokásai is mások, de ő a praktikusabb oldaláról közelítette meg a dolgot, hogy megnyugtasson valahogy.
Már régebben írtam erről , sőt be is írtam a Kaáli-könyvből az idevágó részt, visszanézhetitek a hozzászólásaimnál, most azt nem írom le még egyszer.
A progesteronoknak van egy maximális adagja, annál többet egyszerűen nem tud a szervezet hasznosítani! Hogy ezt milyen formában visszük be az szinte mindegy. Injekció, kúp, tabletta, zselé , mindegy. Csak a felszívódás és lebomlás üteme és módja más, de felszívódik mindegyik! És a maximumnál több nem, nem tudja értékelni már a petefészek. Egyik orvos ezt preferálja, a másik azt, de ők maguk is váltogatnak saját meggyőződést vagy módszert is. Sajnos szignifikáns terhességi ráta emelkedés egyik esetben sincs a másik javára avagy ellen. De ha már az egyiket elkezdtük a felszívódás mássága miatt praktikus azt folytatni, nehogy hirtelen leessen a szint.
Azt gondoltam, hogy topik-forrás az aggódás tárgya, de azt nem , hogy pont ez a topik az, hiszen rengeteg van.
Sokszor a megnyugtatás, egymás támogatása mellett, legalább annyi aggodalom is születik az itteni beszélgetések során, szerintem. Van, hogy napfényre sem kerül, csak magatokban őrlődtök valamin, igaz? Bizonyára egyetértetek ebben. Tényleg minden eset más, nem szabad párhuzamokat vonni . Mindenki más korú, más súlyú, mások az alaphormonszintek, mások a meddősége okai stb. Nincs egyazon csizma , ami felhúzható, hogy mindenki terhes legyen. Ha lenne már , rég tudnának róla a meddőségi központok és a ráta 100% lenne, nem 30.
Az a baba születik meg, aki meg akar születni.
Tudom, hogy a pszichének kell az "én mindent megtettem" tudat, ezt már -máshol- átbeszélgettük a lányokkal, ebben maximálisan támogatok is minden hozzám fordulót.
DE. Minden baba megszületik, aki meg akar születni, és akkor, amikor ő akar. Még akor is, ha esélytelen a megszületése.
És ez teljesen független a kezelésektől, hiszen egy olyan kezelésekből is jön létre terhesség, ami a legkevésbé "ideális" végig...
Mindegy a nyálkahártya, a petesejtszám, az embriószám, a pontjai, a progiszint..... stb, stb. Ez mind legalább felerészben lényegteten.
A másik fele valahogy- valahol máshol dől el.
Ez az igazság. Tudjátok jól.
Ez 18 év tapasztalata, kb. 20 ezer lombik-kezeléssel, amit láttam, kísértem, átéltem, veletek együtt.
Én nem cseszek le senkit... igaz? védjetek meg.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára harcimokus 2010.03.05 23:03-kor.