Új privát üzeneted érkezett!

vicky: az 1 liter laktoherb teába hány filtert tettél? Én csak 1-et teszek és az szerintem úgy nem olyan gáz.

boruska: szerintem a hőmérőzés elég drasztikus megoldás, de van akinél tényleg beválik. Ha én paradicsomot, vagy paradicsomos kaját eszek, akkor Levi fosik tőle. Lehet hogy Bercinek is meghozná a kakit.

zuzmooo: sajnálom, hogy így érzel. Ha már jobb idő lesz és ti is elkezdtek szellőzni, akkor majd sétálhatunk is együtt, biztos a bezártság is számít, úgyhogy fel a fejjel. :)

kattkat: mostanában én is állandóan lefejem (a Nóri cikke óta, eléggé meggyőző volt) az előbb szoptattam épp, a tőgyem már 5 perc után üresnek tűnt, mégis 140 grammot kiszopott belőle, úgyhogy no para :)
stephie

Viki, köszi :) Akkor megnyugodtam, hogy Te is így csinálod :)

Ja, a Dokitól tudom, hogy a töményet nem szereti, inkább boros, csak, ha még nem vettetek volna piát... :D

Kattkatt, 100 ml-t lefejni, te jó ég :D én már a 30 ml is örülök, persze, lehet, hogy lesz ez még több is, de nem bánom, a lényeg, hogy Zsuzsónak legyen elég :) Szóval, nagyon ügyik vagytok!

Na jó éjt Mindenkinek, kevés sírást, kevés ébredést! :)

Kép

Ági
agic83

Csöpp nem hagy olvasni, úgyhogy csak gyors bekukk és egy kérdés: Ti hogy oldjátok meg a cumizást? Úgy fest, megtörtem és kap cumit. De átlag kétpercenként kiesik a szájából és akkor sír, úgyhogy én mint a nikkelbolha pattanok visszarakni. Ez normális? :roll:

Megszóltalt a sziréna, futok vissza.. :lol:

Kép
juci-77

Juci:
eleinte normális. Már nem emlékszem, hogy meddig tart, de hamar megtartják a szájukban. Azutan meg is keresik tapogatással álmukban. Bár ez még odébb van. Addig marad az ugrálás, meg mindenféle házipraktika kísérlet. Kristófnál próbálkoztam például azzal, hogy egy összehajtott pelussal támasztottam meg a cumit. Hát, hosszú távon ez sem működött.
Mindig mondogattam, hogy feltalálom és szabadalmaztatni fogom a cumitartó gumit, amit körbe kell vezetni a gyerek fején szájmagasságban és betámasztani vele a cumit. :lol: :lol:
Erik még nem igazán tud mit kezdeni vele, viszont az ujját szopja. Annyira ennek nem örölök.
Vendég

Viki!
A füstölthúslevest én nagyon szeretem, pontosabban mi nagyon szeretjük. Nemtom, hogy mennyien főzik, a szüleim szokták, én is szoktam, aki eddig evett belőle és korábban nem kóstolta (barátok, Feri családja), annak kivétel nélkül ízlett.
Én mondjuk amúgy is húsleveses vagyok, viszont ez az legnagyobb kedvenc. Ha nincs házi füstölt hús, akkor csülökből főzöm, ha van, akkor bármi jöhet, most például Anya hozott sonkát nekem, de füstölt oldalasból is ugyanolyan az íze. És ugyanúgy kell főzni, mint a normál húsleves, nincs benne semmi különleges, hidegvízben húst főzni jó sokáig, bele a zöldségek, só, bors, petrezselyem és készen is van.
Vendég

Bea: egyfelé jár az agyunk :lol: Én egy kissapkával támasztottam meg, egyelőre beválik, vagy 10 perce nem ugrottam fel.

A tejmennyiséggel kicsit elbizonytalanodtam. A gyerekorvos a lelkemre kötötte, hogy a gyerek 70-90 ml-nél többet egyszerre ne egyen. A védőnő azt mondta, max 120 ml. Mindkettő kilátásba helyezte, hogy különben ártok a hasának, ha többet adok. Namármost az én kis éhenkórászom négyhetesen még 130 után is képest kajáért könyörögni (nem hiszti, mert megismerem az éhes sírását). Én próbálom tartani azt a mennyiséget, ami súly alapján járna neki, és átlag 550 ml-t adok neki egy nap. Ha nem elég, akkor teát kap két szopi között. Erre most találtam egy ilyen táblázatot a neten:

A baba tejfogyasztása gyorsan nő:
Életkor Elfogyasztott mennyiség(ml naponta)
1. hét 200-300
2. hét 450-600
3. hét 500-650
4. hét 550-700
5. hét 600-750
6-7. hét 700-850
8. hét 720-870
9-14. hét 750-900
15. hét 750-850
16-26.hét 650-800

Ezek szerint nyugodtan adhatnék szegénykémnek többet, ha kér még? Katica, Te vagy ennek a szakértője ill. szívesen fogadom a véleményeiteket, tapasztalataitokat!

Kép
juci-77

Juci!

Nekem azt mondta a védőnő, hogy a sulyának a 1,5-szeresét kell ennie egy nap.

Szóval ahogy nő Hanna egyre többet kér. Szerintem nyugodtan adjál neki annyit amennyit szeretne. Túletetni nem lehet egy gyereket.

Fiacskám reggelente 170ml-t szokott enni.Van hogy napközben is betol ennyit. Szabályozni nem tudom h mennyit szopizik, mert nem fogom elvenni tőle amikor eszik.

Lányomnál is igy csináltam, kis "michelin gumiemberke" volt, de ahogy elkezdett menni megnyult, és most már nem is látszik rajta milyen kis husis volt.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Geri, milyen jól néztek ki!

Kakti! Juj, milyen ügyes Lili, akkor nektek nagyon bejött a hason alvás!

Hason fektetés: én szinte sosem teszem hasra, csak oldalra..de majd holnap rápróbálok. Valahogy el is felejtem mindig, hogy hason is próbáljuk. Amúgy amikor hasra forditom, akkor feltolja magát a kezével, nem tudom, hogy aludna-e igy. Na majd letesztelem.

Bori, ma egész nap kendőben volt Léna. Nulla sírást produkált...szopi, utána megy a kendőbe :D

Zuzmoo, nekem volt ugyan kendőm, de régen nem sokat használtuk, aztán te irtál róla, na gondoltam kipróbálom és nagyon bejött! Igaz nekem nem rugalmas van, hanem az a szövött, de holnap rendelek egy rugalmast, mert ez nagyon merev anyag és inkább nagyobb babáknak lehet jó. Te hol vetted a tied?
Ahogy beteszem a kendőbe, abban a pillanatban elalszik és órákon át alszik alszik...hihetetlen..eddig esténként ment a nyűglődés, de ma csend van...:D
lara

stephie: 1 liter laktoherbbe 4 filtert lógattam, mert az volt a dobozán hogy 2 deci 1 filter. Ma megint megpróbálok inni 1 bögrével, mert rohamosan apad a tejem. Pár napja még 140 ml-t le tudtam fejni és akkor olyan 70 ml-t evett a gyerek egyszerre. Most meg 80-90 körül eszik és le tudok fejni 60-at. Pedig az utricát is szedem.

agic: Hát nekünk egy üveg tömény piánk van itthon, akkor nem biztos hogy odaadom neki. Bár gondoltam jó lesz a 3. fia tejfakasztó bulijára.

juci: Mi ki szoktuk támasztani a cumiját egy kis párnával, hogyha bukna és mégis ki szeretné köpni akkor meg tudja tenni. De Barbus már olyan ügyesen fogja magának, hogy csak na. Csak akkor ejti ki, mikor már kezd bealudni. Ha felébred, akkor mi is ugrunk. Ez a táblázat elég általánosnak tűnik, nekem szimpatikusabb az a számolás, ami a baba súlyát veszi alapul. Nem mindegy hogy Kattkat babáját nézzük kaja szempontjából vagy Barbust. Mi még csak ma lettünk 3,5 kilósak.

ananácska: Nem hangzik ez a eves rosszul, bár nálunk a füstölt hús levéből mindig bableves lesz. Valamiért ez így alakult ki.

Megint sikerült kakálnia a gyereknek, de most zöld volt teljesen. És megint híg. Hétfőn megyek a védőnőhöz beutalóért és akkor rákérdezek. Meg erre a bukásra is, mert most már minden kajánál bukik vissza és egyre többet. És egyre többször fordul elő, hogy 1,5 óráig kell dédelgetni mire megnyugszik és elalszik. Még ölben sem sikerül megnyugtatni, szerintem fáj a hasa. És ma elértük a 3,5 kilót (bár ez kakálás előtt volt). Az én nagy lányom. Akartam kérdezni, hogy szerintetek meddig kell a súlya x 150ml-t ennie? Meddig gyarapszik sokat egy hónapban és mennyit is kellene híznia? Én úgy tudom hogy 100-150 gr. hetente az elég. Jól tudom?
vicky79
Budapest III. kerület

köszi zuzmooo!!!!
ne sírj...

Kattkat

Kép
kattkat

jó reggelt!

Vagy mindenki jól alszik, vagy szoptattok :)

Képzeljétek, tegnap már bevettem ugye a 2x1 Norcolutot és délután óta már nem is vérzek. A tejem még ugyanolyan bő, hála Istennek.
Na azért még 2 kor felhívtam a nőgyógyászom, hogy egész biztos nem fog-e elmenni a tejcsi, azt mondta, hogy nyugodjak meg, nem fog. Baromira szeretem, mert nem volt még olyan, hogy ha bármikor hívtam volna , hogy lepattintson vagy azt mondja, hogy mit hivogatsz hétvégén hülye picsa :)

jucy: mi hengeresre tekert textilpelussal támasszuk meg a cumit ha állandóan kiesik, vizsont abban a percben hogy Levente kiejti a szájából, el is veszem mellőle.

Cumielvétel: nálunk könnyen ment, Eszter csak elalváshoz használt, de olyan 2, 2 és fél éves kora előtt gondoltam, hogy most már ideje. Szerencsére egyszer pelenkázás közben véletlenül belecsomagoltam a pelenkába és jót nevettünk, hogy hogy a csudába nem vettük észre. Aztán egyik este bekente vegetával és hagytam hogy rászáradjon. Oltári büdös lett. Másnap amikor kérte lefekvéshez, akkor mondtam neki, hogy tudod egy kicsit büdi, mert a peliben volt, de kéred? Elvette, megszagolta, és közölte, hogy inkább nem. Azután nem is kérte soha többet :)

Bea: a füstölt hús leves tök jól hangzik, ki is fogom próbálni

zuzmooo: ez az a rugalmas kendő amit a mamamisoktól kaptál?

3-4 gyerekesek:Ti gondolkodtatok valamilyen komolyabb fogamzásgátlásról? Elkötés, Hurok? Én meditálok, mert olyan fajták vagyunk, hogy elég ránéznem egy férfialsóra és terhes leszek, és így hogy már most beindult a menszim, nem biztos, hogy szeretnék egy 4. babát. (főleg ilyen terhesség után)
stephie

Sziasztok!

Kattkat! Brulamycint kaptunk és igen antibiotikumos szemcsepp.. tegnap este már azt kapta.. ma reggel még nem, mert elaludt és nem akartuk utánna zaklatni...
Tegnap nappal alig aludt, nem tudom mi volt vele, viszont nem sírt, csak ébren volt.. este meg kiütéses lett Blanka, de fogalmam sincs mitől: semmi újat nem használok, semmi újat nem ettem.. gondoltam, hogy sogórnőméken volt valami, mert tegnap ők voltak itt..
4kor meg alig evett, bekapta/miután szuszogott agyba-főbe, hogy mennyire éhes/ és el is aludt szopcsi nélkül... lehet azért, mert tegnap annyit evett nappal??? alvás helyett is egyfolytában evett..
Ja és este szélcsöveztük, csak úgy lőtte ki a pukikat, meg a kakit... utánna meg alvás.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Helló Lányok!

Megint egy átaludt éjszakán vagyunk túl! :) Tizenegytől reggel 6-ig húztuk a lóbőrt! Aztán hipp-hopp szopizott 120-at, és most alszik megint. :)

Tudtok olyan helyet, ahol lehet kölcsönözni rugalmas kendőt? Nem tudom, megvenném-e, ha már karácsonyra kaptunk egy Mei Tai-t.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Stephie! jó, hogy megmaradt a tejcsi és, ogy a vérzés meg elmúlt...éljen! :lol: én még csak 1gyerekes vagyok.... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kakti: szerencsések vagytok :D , bár panaszra nekünk sem lehet okunk, 10 után evett és háromnegyed ötkor kért leközelebb.

Ronci: mi is kiütésesek lettünk. Hannán pénteken még csak egy piros pötty volt, tegnapra több lett, fehér a közepe - olyan melegkiütésszerű, ma reggepilre meg jól tele lett vele a kis arcocskája. Remélem nem valami komoly, egyszerűen csak ettem valamit, amit nem szeret. Mondjuk az három elmúlt három napban közös kaja/pia csak a gyógytea meg rengeteg alma volt, ezek meg tudomásom szerint nem allergizálnak.

Vicky: mi is mostanság kezdünk bukni. Eddig csak böfi volt, de újabban akkorákat dob vissza, hogy beteríti az arocskáját. Ráadásul egy csomószor az orrán jön vissza, engem attól a frász kerülget.

Kép
juci-77

Juci!

Ne aggódj az orron kijövő cucctól! Az egyik haveromnak egyszer a sós mogyoró jött ki az orrán, annyira röhögött valamin... :lol: Na, az azért nem lehetett semmi érzés! :lol:

Kiütés vagyis ilyen mini pattanás szerű pötty Lilin is volt a szeme körül. Azt mondják, azok valami anyai hormonok miatt van. Nekünk már elmúltak. Már csak a nóziján vannak meg a pici fehér pöttyöcskék. Az tuti, hogy nem szabad piszkálni őket.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ilyen pöttyök nálunk is vannak, mintha picike mitesszer lenne az orrán, meg az arcán egy apró pattanásszerű, de nem nyúlok hozzá

Előtte az arc a volt egy kicsit piros, mint a rosarchea (vagy hogy írják), de elmúlt

Nyilván az én kajámtól van, de nem tudom így utólag kinyomozni, mi volt az

ugye idővel kevésbé lesznek érzékenyek?
Minden kaja miatt ideges vagyok, hogy vajon nem fogja-e bántani a hasát, vagy a bőrét...

boruska

Köszönöm a tippeket a tejserkentésre. :wink:

Ktc: A hallásvizsgálat mizériáról annyit, hogy mikor elhoztuk a kórházból akkor mondta a gyerekorvos, hogy 4 hét múlva menjünk vissza vizsgálatra. Akkor én úgy gondoltam, hogy ezt így szokták,de a dokinéni és a védőnéni is elmondta, hogy ez már ismétlés. A kórházban nem mondták miért kell ismételni. Csak bízom benne, hogy nincs semmi baj, mert ugye a kék fény alatt, meg a sárgaság miatt nagyon aluszékonyka volt és hátha az miatt nem tudták megcsinálni.

Ti mindig fejtek etetés után? Melyik cickót fejitek ki?

Zuzmoo: én is ilyen sírós lettem. Mindenen elsírom magam. Szegény férjecském nem tudja mi van velem.

A tegnapi rokonlátogatásnak az lett a vége, hogy a kicsi lány teljesen meg volt zavarodva. Elmentek a vendégek és nem volt hajlandó aludni, vagy ha aludt akkor csak a mellkasunkon és álmában elkezdett keservesen sírni. Ilyet én még nem hallottam tőle. Annyira ijesztő volt. Hála az égnek hajnali fél egyre megnyugodott és utána aludt. Nem bírja még a sok embert, ez lehet?
Vendég

zuzmooo

most ajánlotta egy ismerősöm (állatorvos :) )a baba szemére az ezüst kolloidot
szerinted?
ő a gyerekeinek azt nyomatta
valakinek tapasztalata ezzel a cumóval kapcsolatban?

kismaki
én mégf csak 1x fejtem, akkor kaja után és mindkettőből, úgyhogy én nem vagyok mérvadó
általában azt szokták, amelyiket nem szopizta ki teljesen a baba

nálunk is vannak fehér pöttyök az orcán

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok,
megvagyunk ám mi is, csak valahogy annyi minden van a két gyerek körül, hogy csak olvasni volt energiám:)
Pedig eddig még itt volt Anyukám is, de ma sajnos hazament:(
NÉmileg el vagyok kámpicsorodva, hogy mi a fészkes fenét fogok én csinálni egyedül, de majd csak megoldom valahogy. Remélem... :roll:
Egyébként teljesen jól vagyunk. Eszik, alszik és gyarapszik a pici lány, a nagy meg imádja. Egyelőre... remélem így is marad!!
Holnap a nagylányom két éves lesz, a pici meg három hetes. ŐRÜLET!!!!
Pici fehér pöttyök Dorci arcán is vannak, de nem kell őket piszkálni, szépen elmúlnak majd.
Egyébként szerintetek lehetséges, hogy a mellnek csak egy része gyullad be és nem az egész?? Reggel óta fáj, hozzá sem bírok nyúlni annyira... Valaki tud valami okosságot mondani??
MEgpróbálok mingyá a gmailra tenni fel képet magunkról, talán kíváncsiak vagytok ránk:)

dalika

Már megint csak egy pillanatra futja sajna :?

Pöttyöcskék az arcon: én is úgy tudom, mint Kakti, hogy anyai hormonok miatt. Mirának is tele vele az arcocskája, épp tegnap kérdeztem a védőnőt, hogy mi a teendő vele. Az tmondta, hogy ha nagyon csúnya, egybefüggő lesz esetleg írnak rá vmilyen krémet, de ez csak abban az esetben, a nagyon csúnya.

Kismaki,
Ezek szerint téged sem látott el a gyerekorvos túl sok infóval hazjövetel előtt... :? De ne aggódj, nem lesz semmi gond!
Fejni azt a cicit szokták, amit épp szopizott a baba. Én még egyszer sem fejtem :oops: , pedig nem ártana némi biztonsági tartalék a vizsgaidőszakra...

Nóri,
Köszi az antibigyós reagálást, végül nem lett gond belőle. Megszűntek a tünetek, de a doki is azt mondta, hogy ne vegyek be több szemet az allergiás reakció miatt. Mondjuk marhára nem örülök a valószínűsíthető penicillin érzékenységnek.

Ja és a lényeg majdnem lemaradt: :oops:
Reni és Zsolti!
Szívből gratulálok a kicsi Kornélhoz! Jó egészséget & bőséges tejcit kívánok!

Kattkat, Kismaki;
Már nagyon várom a jó időt, remélem tudunk majd együtt sétálni!!!

Kendő:
Mi is vettünk, bár nem rugalmasat, épp ma reggel próbálkoztam először a kötözéssel :roll: Amikor bepakoltam Mírát, rögtön elaludt :shock: , pedig szerintem kicsit lazára sikerült a kötés. Még sokat kell gyakorolnom azért az tuti....

Kép
Kép
szana80

Na, remélem jól csináltam, a piszkozatok közé tettem fel képet.

dalika

Dalika, szépek vagytok mindhárman :)
Milyen barna a picurka haja ahhoz képest, hogy tesója szőke.
Persze miért lenne egyforma hajuk..
Én is szőke vagyok+kék(es) szem, tesóm meg barna haj és szem.

Szana, azt hiszem Kismaki Csepelen lakik, csak a Péterfyben szült (remélem nem írtam badarságot), de talán Zsizell még valahol a környéken lakik, legalábbis a Városliget mintha nekik is közel lenne.
De én szívesen bandázok Veletek! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Még élek! Gratulálok mindenkinek a babájához, akiről lemaradtam! De látom, Reni is hazafelé tart már lassan.

Ha nem haragszotok, nem olvasok vissza, úgysem tudnám kivitelezni. Elaludt a baba végre, kezd kakikálni, így most éjjel csak 3 ig küzdöttünk, aztán két és fél óránként kelt. Hátha beáll végre szegénykémnek a bélműködése.

Nagyon szépen köszönöm, hogy aggódtatok értünk, és érdeklődtetek, nagyon jól esett ezekben a nehéz napokban!!!

Igyekszem gyakrabban jönni majd ezek után, ja, és igen, nekem közel van Városliget, szivesen bandázok! :)

Kép
zsizell

zsizell: Örülök, hogy nálatok is rendeződnek a dolgok.

Teszek fel egy képet (ha nem baj), mert annyira tetszik Barbuson ez a cucc. Mondjuk kicsit még nagy rá a naci.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Én is itt vagyok, visszaolvasni nem tudok :wink: :wink:

Ilyen miteszerszerű kiütései Léninek is vannak. Lillánál is volt, elmúlt.

Enyim szőke gyerek fekete hajjal született, most tiszta szőke. Léni csak sötétbarna, kiváncsi vagyok hova alakul. A szeme kékül.

Vicky, Barbus csuda helyes :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nem tudom, hogy mennyire volt már téma, de az volna a kérdésem, hogy mennyire ajánlatos a szélcsövet használni? Próbálta már valaki? Én eddig kétszer adtam Samunak a Laevolac szirupból, de úgy megfosatta, hogy rossz volt nézni, lehet, hogy kisebb adag kellett volna? Állítólag a szélcsőtől rögtön kakál, talán jobb lenne azt megpróbálnom.

Kép
zsizell

zsizell: Mi még csak a hőmérőt és a kamilla teát próbáltuk. A hőmérő egyáltalán nem használt, ezért is nem vettünk eddig szélcsövet. Mert hogy mind a kettő csak akkor használ, ha már alul van a kaki. A szirupot akarjuk mi is kipróbálni, mert a kamilla tea használ, de nekünk is nagy fosás van tőle. De a szirup állítólag jobb, mert nem takarítja annyira ki a bélflórákat és nem allergizál. De ettől legalább kakilt. Nálatok mennyi ideig nem volt kaki, hogy már adtátok Samunak ezt a szirupot? Nekünk eddig 3,5 nap volt a legtöbb.
vicky79
Budapest III. kerület

Mi is próbáltuk többször is a hőmérőt, de semmi eredmény. Iszik kamilla teát is édesköménnyel, attól mintha több lenne a puki, de kaki gondok azért vannak. Mondjuk lekopogom, tegnap is volt kettő kaki, meg ma is három. Csak az a baj, hogy estére- éjszakára marad benne, így végig üvöltjük az éjszakát. A szirupot is azért adtam már be neki, mert annyira üvöltött szegény órákon keresztül, hogy nem bírtam nézni (ez az én gyengeségem, mert egyébként "csak" két napja nem volt kakija). Mondjuk engem nem is a napok száma érdekel, mert tőlem kakilhatna 4 naponta is, ha úgy esik jól neki, de nem úgy esik jól, hiszen nagyon sír a fájdalomtól. :?

Kép
zsizell

Kakti, éjjel hogy birja a cicid a sok tejcsit? Tudsz tőle aludni?

Kismaki, fejés: soha! Van más dolgom is :)

Vicky, jaj milyen édes Barbus :D

Szana, én azért is szeretem a kendőt, mert nemcsak elalszik, de nem kell csendeskedni mellette, mehet ezerrel a tévé, üvölthetnek a nagyok, a baba nem ébred fel benne...
lara

kismaki: én először azt a mellet fejem ki amelyikből NEM szoptattam, hisz arra fogom a következő szopinál rátenni, és utána lefejem az első tejből a maradékot. Eddig mindig volt elég tej 1 mellben is amióta így csinálom

zsizell: örülök, hogy rendeződtek a dolgok. Én azt olvastam a szélcsőről, hogy hasznos, nem lehet hozzá szokni, de természetesen előbb próbálkozni kell a szoptatással, kameillával, masszírozással. (egy doktornő válaszolt egy anyuka kérdésére)

vicky: barbus hatalmasnak tűnik ebben a kis ruciban , de nagyon vagány :)
stephie

Zsizell!
Mi vettünk szélcsövet, már használtuk is és nekünk bevált... királyul kijön rajta minden első alkalommal csak úgy ugrottam mikor az első puki kisüvített rajta! :lol: Utánna mindig úgy alszik, hogy még nézni is jó... csak akkor haználtuk, ha nagyon panaszkodott és nem használt a torna..
szerintem érdemes kipróbálni, hátha... olcsó, ugyhogy nem kár ha esetleg potyára is veszitek meg...
Előbb megmértük Blankát: 4050gr! :shock: 3590-el jöttünk haza múlt hét szombaton...

Kép
Kép
ronci

Lara:

Alapvetően tudok aludni, bár reggelre már érzem, hogy feszül, de annyira ne, hogy begyulladjon. A jobbikban ugye nem is sok van, de így, egy éjszaka alatt szépen megtelik az is, és akkor reggel azzal kezdjük a szopizást. :)

Amúgy Lili ma két ruháját kakálta össze... :) De nem baj! Legalább nincs gondunk a kakilással (mint szegény Szilviéknek). Remélem, anyja lánya lesz, és neki sem lesznek gondjai a kakival... :)

Ja! Zsizell!
Örülök, hogy újra itt vagy köztünk! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó Csajok!

Itthon vagyunk. :lol: Kész káosz még minden úgyhogy majd jelentkezem, ha ráérek picit :wink:

Ha már erre járok egy kérdés: Ha picurkát hideg az arcocskája akkor fázik?

Sziasztok

bellerreni
Eger

bellerreni: Hány fokban van? Nálunk Barbusnál 21-22 fok van. A nyakánál nézd meg és ott ha hideg akkor fázik. Szerintem a keze a lába és az arcocskája nem annyira mutatja a hőmérsékletét. Örülök hogy otthon vagytok.
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Reni otthon!!!
Ahogy Vicky írta: a tarkóját kell nézni, a többi nem mérvadó! Remélem már jól megy a szopcsi!!!!

Kép
Kép
ronci

Köszi a válaszokat. Veszek akkor egyet, próba cseresznye.
Reni, tök jó már otthon lenni igaz?
A hőmérséklet nálunk általában 24 fok, de csak azért , mert kb. 28 fok volt a kórházban, és nem akartuk hirtelen 22 fokba tenni. De lassacskán áttérünk fokonként a hűvibbre, csak nem fázik meg. Szóval azért attól is függ, hogy fázik e, hogy mihez szokott szerintem. Én is a tarkóját szoktam nézni, mert a többi testrészében, főleg a kezecskéjében még nem indult meg rendesen a vérkeringés.

Kakti: akkor nálunk is anyja fia a gyerek, mert székrekedéses vagyok én is.. :lol:

Kép
zsizell

Köszi csajok! 23 fok van a kiságyban úgyhogy akkor biztos nem fázik csak a kórházban nagyon meleg volt és biztos csak szokik hozzá :lol: Holnap igérem jövök, ha tudok csak még fáradt vagyok a kórház után.

Kép

bellerreni
Eger

reni: Jó pihenést, remélem jó éjszakátok lesz. :wink:
vicky79
Budapest III. kerület

raktam fel a picasara a Babáinkhoz egy képet Dé-ről

Reni, végre otthon :)

Viki, nagyon édes manóka Babrbus ebben a cuccban :)

Ronci, szépen gyarapodtok! :wink:

én tegnap próbáltam meg fürdetés előtt lemázsálni a kölköt, de nagyon elégedetlenkedett, úgyhogy nem sikerült, de gyanítom, hogy a születési súlya már visszajött rá, mert ma ruhában, igaz, h szopi után, de 6030gramm volt :)

és sikerélményem is volt!
eddig anyós fürdette a Babut, mert fájt a hátam, hasam, vágásom (bár ezek még mindig) és általában a vízbemerítés után fél perccel nekikezdett a bömbölésnek
én ma debütáltam, mint fürdető és egy nyikk nélkül végignézelődte a fürcsit, a törölközést, sőt az öltözést is, pedig általában addigra már nagyon utálja az egész világot amiért annyit maceráljuk :)
imádom! :lol: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Reni, üdv itthon!

Dalika Igen, van sajnos, hogy a mell egyik negyede gyullad be. Leginkább a szoptatási helyzet változtatással tudod elérni, hogy a baba kiszívja a problémás területet (Katica tett fel a gmail-re szoptatási helyzetes cikket). Ez az egyetlen gyógymód. A fájós helyre tehetsz esetleg egy darabka nedves vattát, de az csak enyhít.

Anita Nekem is gond a fogamzásgátlás gondolata. Hormont nem akarnék etetni a kisfiammal, a zoknis sexet nem nagyon díjazzuk, spirál taszít... Hajlanék a véglegesre, de ahhoz meg kell pár nap kórház. Amíg szopik, nem megoldható...
pammut

Halihó!

Élünk még mi is, de hát 4 gyerek az nem piskóta. Ráadásul ez a pici fiú egy embert igényelne egész nap és még fél éjszaka. Keveset alszik és csak karban van el.

Reni! gratula, üdv otthon!

Dalika! nekem is ilyen mellgyuszim volt, 39 fokos lázzal. Phytolacca c9-es golyó kell, meleg borogatás és babát úgy tenni, hogy állkapcsa legyen problémás hely felé.

Anita! Nálunk is végleges megoldás kell, nem akarunk 5. bébit :P párom vállalja a végleges megoldást, mert nekik ambulánsan csinálják, nem kell benntmaradnia és nem altatják.

Bori! tedd mellre Bercit amikor csak akarja!

Zuzmoo! fel a fejjel, a hormonok miatt sírsz, majd egyre jobb lesz.

na puszka

Móni
kokonya

Jó reggelt

pammut: nálunk bejött a zokni szex, gyerek csak akkor lett ha nem volt zokni :)

Megkérdeztem a nőgyogyim a petevezeték elkötésről még pénteken, azt mondta, hogy csak akkor vállaljam ha 100% hogy véglegest akarunk, mert hát az élet produkálhat dolgokat és ez visszafordíthatatlan.
Egyébként 2x3 hónap gondolkodási idő van, kötelező protokoll, úgyhogy amúgy sem mostanában lenne és 1 nap bent alvás.
Persze mondta, hogy mint olyan, ennek is megvannak a kockázatai, hegesedés, (nem tudom mi más)
Hormon nálunk sem játszik, nekem magas lett tőle a vérnyomásom és 2 hetente egész napos, hányós migrénjeim voltak, csak a sötét szoba és fekvés jött. Na ezt a munkahely nem nagyon tolerálta, meg én sem akartam volna agyvérzést kapni.

kokonya: irigyellek a párod miatt. Én is próbáltam meggyőzni az enyém, hogy neki egyszerűbb lenne, de férfiből van és nem hajlik rá :(

kattkat: ügyes vagy a fürcsivel. Most már Levente is élvezettel lubickol, és ha fáj a poci, akkor a picit melegebb vizet előnyben részesíti

reni: üdv otthon :) Mi is fokozatosan vettük vissza a hőt, most 23 fok van. Leventének a keze szokott gyakrabban hideg lenni.
stephie

lányok, aki ad tápot, az babavízzel csinálja, vagy simával?

boruska

Kokonya Nem próbáltatok kendőzni? Levi is most épp abban alszik a pocakomon :D .
Tegnap volt első séta: kendőbe tettem a nagykabátom alá és 20 percet voltunk kint. Aludt, mint a tej.

Anita Ifjúkorunkban, mi is megvoltunk a zoknis sex-el, de a gyerekek születésével rákaptunk a jobbra :lol: . A végállomás előtti leszállás egy darabig bejött :lol: . Egyszer elvétettük a megállót, akkor született a lányunk :D . Őutána 7 évig minden ok. volt ezzel a módszerrel, aztán a Jóisten kacsintott egyet tréfás kedvében és mindkettőnk őszinte meglepetésére megfogant Levi :D . (Hála legyen neki érte!) Én már 40 éves vagyok és annyi, de annyi aggódás ért minket ezalatt a terhesség alatt, az egész család megszenvedett ezért a gyönyörű csöppért, na meg a szülés sem volt álmaim netovábbja, szóval én azt mondtam, hogy már csak unoka formájában lesz saját baba nálunk. Csakhát a kivitelezés...
pammut

Kattkat,
Hú tényleg, Zsizell a mi emberünk még…

Zsizell,
Végül sikerült anyatejhez jutnotok? Vagy esetleg másfajta tápszer vált be?
Szélcső: nálunk is bevált, s ugyanúgy, mint Ronciék mi is abban az esetben alkalmazzuk, ha a tornáztatás eredménytelen. Elvileg ehhez nem lehet hozzászokni. Mi Jázminnál is használtuk gond nélkül. Amúgy nálunk is az éjszaka végig üvöltése játszik sajna…

Vicky,
De édes ez a kép

Lara, Pammut
Ti is azt a kötési módot használjátok, amit Zsuzsa belinkelt? Most teljesen be vagyok zsongva ettől a kendőzéstől, kismillió videót végignéztem…:lol:

Fogamzásgátlás nálam is kérdéses…
Dokim a Mirenát ajánlotta, de én tulajdonképpen mindentől ódzkodom. Spirál, tabletta kizárt a tuti. „Sajna” én is olyan típus vagyok, hogy elég, ha rámnéznek...:lol: , de mi megállnánk kettőnél.

Bori,
Én ugyan nem vagyok tápszerszakértő, de szerintem felforralt, lehűtött sima víz is kiváló.

Kép
Kép
szana80

Bori!
A tapszert en mindig forralt sima vizzel csinalom. Bevallom, hogy babavizet en meg sohasem vettem, itatni is forralt, hutott csapvizzel itattam. Nalunk nem volt annyira tre az ivoviz, hogy ne merjem forralas utan babank adni.
Eleinte lelkesen frissen forraltuk a vizet es vad hutesbe kezdtunk minden eteteshez, kozben Kristof turelmesen szetorditotta magat fulladasig, mert ez nem egy perc volt. Azota es most Erikhez is elore forralok vizet, egy csak erre a celra szant kiontoben tartom, abbol ontogetek, ha kell es melegitem mikroban bo testmelegre es igy rakom hozza a tapszert. Igy max egy percet var a gyerek.
Vendég

Ronci, húú, jó sokat hízott Blanka, majd fél kiló 1 hét alatt!

Kakti, ne is mondd a kakit..minden nap Léna minimum 5-ször kakil, de annyit, hogy tuti valamelyik pelusból kifolyik, sőt ma éjjel kétszer kellett átpelenkázni. Már azon gondolkodom, hogy ez már túlzás..Lehet, hogy túl van etetve? állitólag az anyatejes babát nem lehet túletetni...dehát ez sem normális..

Reni, jó, hogy otthon vagytok! A kórházba nálunk szerintem 26 fok tuti volt, alig lehetett aludni, aztán amikor hazajöttünk a 23 fokban is fáztam, úgy hozzászoktam a 26-hoz. Mostmár visszatértünk a mexokott 21-hez. A gyerekdoki amikor eljött még mondta is, hogy jó a hőmérséklet, nem kell melegebb.

Anita, én végleges megoldásban nem gondolkodom, hormont nem vagyok hajlandó szedni, nálunk zoknis megoldás lesz.

Fürdetés: a baba köldökét ellepheti már a víz, ha bő 1 hete nincs már köldökcsonk? Mert még nem mertem nagy vízbe beletenni, hogy ne ázzon a köldök, pedig nagyobb vízben biztos jobb lenne neki.

Baba mosolygás: szándékos mosolygás van-e már valaki babájánál? ha jól emlékszem 1 hónapos koruk után mosolyognak először, általában az anyukára. Nálunk még nem volt direkt mosoly, csak olyan reflexes, általában szopik után, akkor mindig vigyorog, mosolyog, csak ugye ez még nem szándékos. De már úgy várom, hogy rám mosolyogjon..direkt
lara

lara

khm..nekem ehhez a megkötéshez rövid a kendőm :(
és nem is rugalmas

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?