Új privát üzeneted érkezett!

Bea, Isten éltessen még nagyon sokáig!!! :lol:

Zitus, neked mikor is van pontosan? Elfelejtettem, :oops: csak azt tudom, hogy mostanában. :oops:
Mikor ünnepelünk csajok? :D

Enikő, örülök, hogy Viussal nem volt gond meg sírás. :D Nagyon kíváncsi leszek az első heti beszámolóra! :D

Nóra, Bajusz doktornő olvasta, de nem mondta meg, hol, csak annyit mondott, hogy egy külföldi honlapon. Miért, szerinted nem hiteles az információ? Én el tudom képzelni, hogy igaza lehet...
Marcsi-cicalány nagyon csini, mindig elámulok, milyen magas lánykád van.

Kép
szilcsi

Anett!
keress rá a kipp kopp ovi-ra.

Enikő!
jónak tűnik Vius új ovija, remélem szeretni fog ott.

Norus!
valamit persze h. ér a nyelvtanulás, de pl. nekem ha odajáratnám az nem lenne elég h. tudja a színeket, testrészeket, meg ilyen alap dolgokat, hát ezt sztem (és mást is)könnyen, gyorsan tanulják, olyan az agyuk mint 1szivacs.
igaz, nem tudom mit tudnak az ovi végére, lehet h. nagyon sokat.
beszoktatás: ott is lehetne folyamatosan bevezetni, de középső csoporban már símán mehetne nekik csak az angol szöveg, nem lenne egyik gyereknek se baja, és beszélni, beszélni kell, úgy tanulja meg, minnél többet, állandóan.
Vendég

Zozo!
Rákerestem, nagyon jól hangzik,amit a honlapon írtak! :) Lehet megnézem azt is!
Nekem a Teddy's-ba azt mondták, hogy mire iskolába mennek ,még akkor sem tudnak rendesen beszélni csak sokat megértenek,pedig ott angol az óvóbácsi meg az óvónéni is,és még angol gyerkőcök is vannak!Hát nem tudom!

Enikő!
Örülök,hogy Viussal minden ok, remélem mielőbb gyors fejlődést tapasztaltok!

Zitus!
A jelmez nem kell?????
20140113113746

Enikő: de jó, hogy nem volt sírás, csak így tovább! Jelmez: anyukám varrta, a füleket a teszveszen vettem. Úgy volt, hogy fekete harisnya lesz csak, meg tv-es fülekhez járó farkinca, de aztán anyukám nekiállt. :lol:

zozo: ti a Kipkoppba jártok? Engem is az érdekelne, amit Anett kérdezett, hogy ha mégsem amellett döntöttél, akkor miért nem? :roll:

szilcsi: pont ezért kérdeztem: hogy eldönthessem, mennyire hiteles az infó. Merthogy én nem igazán tudom elképzelni, hogy igaz, persze lehet, de akkor nagyon kíváncsi vagyok a hiteles forrásra. Marcsi magas lenne? 108 cm most, igaz, ősz óta sokat nőtt, de szerintem átlagos méret, most nőtte ki a 104-es ruhák nagyját. A családban egyik ágon sincsenek magas rokonok… :roll:

Angol: szerintem nem is várható el, hogy 6 évesen mondatokban beszéljenek, és nincs is rá semmi szükség. Én azt várom az angolozástól, hogy szokja az „idegen” szavakat, beszédet, és amikor elkezdi tanulni a suliban (mindegy, milyen nyelvet, nem biztos, hogy az angol lesz az első), akkor ez ne legyen neki idegen és ismeretlen helyzet. Szerintem ez biztosíthat valami előnyt a tanulásban, nem az, hogy van egy jó pár szavas szókincse.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Gyors leszek, időm nuku, mosok, vasalok, pakolok....szombat hajnalban indulunk síelni!
Már tiszta ideg vagyok, hogy a gyerekekkel minden oké lesz-e, meg hasonlók...Már nem is annyira akarok menni, olyan messze leszünk Tőlük, kééééész vagyok. :(
Szerencsére már jól vannak, Boti már ovizik, Noéminek még laza a széklete, ezért nem engedem bölcsibe.

Anett :)
De, még mindig kellene! Ha otthon vagytok holnap délután, elugranék érte! Úgy néz ki, jövőhétre csúszik a farsang, mert még a héten is sokan hiányoztak...

Ilcsi :)
Én most kedden öregedtem egy évet. 8)
Ünnepelni nem tudom, mikor fogunk, mert ha hazajöttünk a síelésből, akkor a kozmetikát kell rendezgetnem, anyagot rendelni, stb...anyagi csődbe döntöm magam most egy időre. :o

Enikő :)
Örülök, hogy zökkenőmentesen mentek a dolgok, kitartás!!!

Bea :)
Boldog szülinapot!! :D :D

Na megyünk Botiért, aztán pakolás tovább..

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Ha jó lenne neked inkább jövő héten hétköznap délelőtt vagy du-án 4 óráig bejönnél érte a munkahelyemre????Mert ha Málna otthon van meglátja hogy odaadom és valószínű sivítás lenne belőle, így inkább dugiban adnám oda . Csütörtökön nem dolgozom ,amúgy bármelyik nap jó. Szegedi Hőszolgáltatónál dolgozom a Vág utca 4. ben!
20140113113746

Szombat hajnalban elutazunk Apával ketten, és csak jövőhét szombat éjjel érünk haza.
Csak holnap tudnék elmenni érte. :(

Kép
Kép
zituska28

És holnap a munkahelyemre be tudsz jönni érte??Beviszem mindenképp és ha tudsz gyere érte!
20140113113746

Sziasztok!

Az elmúlt napokban olvasni sem volt időm, de most igyekszem behozni a lemaradásom.

Klzsuzsi, Matyinak boldog névnapot!

Bibi, nagyon jó Barni jelmeze!

Anett, nálunk úgy volt, hogy 25 a létszám, de ez szükség esetén 20%-kal bővíthető. De szerintem 25-en sincsenek soha.

Szilcsi, az jó, hogy okés Lali vérképe, akkor lehet, tényleg az volt a gond, hogy nem hatott rendesen az AB...mindig tanul valamit az ember. Mondjuk mi nem használjuk Petinél a grapefruitmag cseppet, nálunk öcsém használja csak.

Enikő, basszus, akkor jól elvárakoztattak benneteket hétfőn.
Kérdésed megköszönve, Peti csütörtök óta óvodázik, a torokkenete szerencsére negatív lett, így napi egyszer kap fújós gyógyszert, és jól elvan. (Kopp-kopp-kopp) Az orrába néha fújok sós orrsprayt, mert néha kicsit dünnyög, de aztán kifújja vagy kiszívom, és semmi gáz. A köhögés elmúlt.
Jaj, nagyon szuper, hogy Vius ilyen könnyen veszi az akadályokat! És most milyen otthon a nagy nyugin kívül?

Nórus, nagyon jó Marcsi jelmeze! Akkor tényleg átlagos magasságú a lányod. Kb. most ekkora Peti, mint Marcsi. :) De ő magas...

Zituska, Petinek is volt laza széklete a múlt hét végén, be is ijedtem, hogy mi lesz belőle, de valószínűleg csak a farsang hatása volt, kapott két reggel probinult, és semmi gond nem volt szerencsére.

Na megyek, nézem a híreket. Képzeljétek, Peti az utóbbi napokban tök jól elvan magával, épít, dumál, stb.

Ági és
KépKép
exdeus

Anett!

Ok, köszi! :)
Nem tudom, mikor jutok el érte, de 4-ig odaérek, biztos! Csörgök előtte!

Kép
Kép
zituska28

Ok,várlak!
20140113113746

Zitus, akkor Isten éltessen Téged is!!! :lol: És nagyon jó utat és kikapcsolódást kívánok nektek, rátok fér. :wink: A gyerekekkel nem lesz gond, meglátod, csak próbáld meg ne végigidegeskedni az egy hetet. :wink:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Zituska: Isten éltessen Téged is! Nagyon jó pihenést, kikapcsolódást, a gyerekek biztos nagyon jó kézben lesznek, nyugi :)

Köszönöm a köszöntéseket! :)

Matyinak boldog névnapot!

Szilcsi: Zituskáék hazajönnek és akkor megbeszéljük a bulit, oké? :) Valamikor valami mindenképp kell :)

Enikő: Kíváncsi vagyok Vius napjaira, meg hogy hétvégén hogy fog viselkedni veletek.

Voltam tegnap pilatesen a Százszorszépben és nagggyon jó volt :)
utána volt még spirals foglalkozás is, az is piszkálta a fantáziám, és az oktató is mondta hogy ha van kedvem maradjak kicsit és nézzem meg milyen. Hát mondom oké, maradok egy 10 percet. De már ekkor fel voltam öltözve, kabát, minden....aztán mondja a csaj, hogy dehát álljak be én is, mert úgy jobban "látom" :) Oké. Levetkőztem, de mondom csak max. 10 perc.... Elkezdtük...és valami olyan jóleső, fantasztikus dolog volt, hogy abba se tudtam hagyni, úgyhogy az 1 óra pilates után még lenyomtam azt az 1 órát is. Nem kellett altatni este. Most meg olyan kellemesen jóleső izomlázam van. Nem vészes, de érzem, hogy át lettem végre mozgatva :) Szal jó volt :) Valakinek esetleg lenne kedve csatlakozni? :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zituska: jó pihenést, vigyázzatok magatokra! Hó van bőven! :wink:

Tavaszi buli: én is csatlakoznék szívesen, bár a tavaszi hétvégéim fele már oda, de hátha el tudok menni!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska! Jó utat és boldog szülinapot!

Enikö! Azt hiszem ez igazán remek, hogy Vius ilyen könnyen beilleszkedett!

Lányok! Aldiban most 9e ft a futóbicikli (tanulóbicikli). Már több napja akciós, szóval nem tudom van-e még de a neten olvastam.

Jelmezek nagyon jók!

Nóri! Orsi is a cicáért nyaggat, jövöre az akarna lenni, de jelmezt hasonló mint a tietek 4e láttam TV-en, annyit nem adok jelmezért én. Na majd látjuk mi lesz jövöre, tesom tudna adni 2 másfélét, hátha addigra megtetszik az neki

Gyorsan olvastam végig, nem láttam a buli mikor lenne, de érdekelne ha lesz!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszi Csajok a biztatást, hát teljesen kész vagyok...
Iszonyú gyomorgörcsöm van hajnal óta, nem tudom, hogy a vírus még, vagy az ideg, vagy együtt a kettő... Sehová nem jutottam el, ahová kellett volna ma, olyan carul voltam... hát remélem ennél már csak jobb lehet!

Bocsi, nem jutottam el hozzád sem, nem tudtam kocsiba ülni..
De ha bevinnéd magaddal jövőhéten, akkor Anyukám elmenne érte, volt olyan aranyos, és bevállalta azt is! Rád csörögne, mielőtt menne!

Ilcsi :) Bea :)
Ok, akkor majd egyeztetünk buliügyben!

Most lépek, hajnal 3-kor indulunk!

Kép
Kép
zituska28

Hali, bocs most csak magunkról, mert rohanok.
Reggel felhívtak a Vius vijából, hogy éjjel lázas volt Vius. Mondom oké megyek érte. Elmentem érte elvittem dokihoz, semmi. Se a torka, se a tüdje, semmi....
De mivel naponta 3x kap nurofent a csípőizületi gyula miatt, ezért gyanús, hogy mégis lázas.... :shock:
Bevittem a sebészetre, ahol ellátták a csípőízületi gyulladását. Felküldtek UHra szerencsére a folyadék már kevesebb, mint hétfőn volt, akkor nem ettől lázas. Jó de akkor mitől? :roll:
4. órája ültünk a folyosón (mindenhova várni várni váááárni.....), éreztem rajta hogy tűzforró, kértem lázmérőt. 39,4 volt, kértem lázcsillapítót, Vius a karomban aludt, feküdt, nyöszörgött... mondom adnajak már egy rohadt gyógyszert mert epilepsziás nem szabad, hogy 38,5 fölé menjen a láza, mert lázgörcse lesz...
Remegett a kezemben, mondom vigyem haza a klinikáról hogy adjak neki lázcsillapítót, mert ők ott az ambulancián nem adhatnak, akkor hozzanak az osztályról, vagy mittomén...de le se tudtam tenni a gyereket a karomból, mert nem volt ereje lábraállni...Aztán végül az általános ambulancián nézte meg egy fiatal doktornő, és megállapította, hogy a torka ugyan piros, de nem annyira, hogy ekkora láza legyen, lehet influenza, feküdjünk be a klinikára (és adott egy fél algopyrint a lázára).
Mondtam én nem tudok befeküdni, anyukám Pesten van, K dolgozik most hétvégén extra sok a munka, másik nagyik sem bevethetők most, és Zaza is beteg, ő még kicsi....kizárt...
És akkor adott antibigyó receptet, meg tantum verde, probiotikum, c vitamin stb szokásos, és hazajöttünk. Úgyhogy ha nem megy fel olyan magasra a láza, akkor itthon megpróbáljuk kifeküdni, ha felmegy akkor kórház.... Nem vagyok feldobva...már nagyon unom hogy mindig valami miatt itthon fekszenek betegen, nekem is lenne dolgom, ezek a rohadás vírusok, ménem fingottak ki ebbe a bazi hideg télbe???? :evil: :evil:

Betegeknek gyógyulást!!!!+++++++++++++++++++++++++++

Néhány kép a farsangról, Viuséra sajna nem fogunk tudni elmenni holnap :(
Bogi hercegnő volt, vagy királylány vagy miszösz, Zaza meg vőlegény :lol: :lol: :lol:
KépKép

KépKép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zituska szerencsés utat és gyors gyógyulást++++++++++++

Buli énisénis :D

Most L aludni, pusz

ceniko
Szeged

Enikö! Jaj te szegény! Hogy mindig történik valami, én is tiszta ideg lettem volna! Engem felháborit hogy nem tudnak adni lázcsillapitót??? Norbira amugy jellemzö ez a magas láz és nem tudjuk mitöl, valszeg valamit próbál a szervezete leküzdeni olyankor, de nem derül ki legtöbbször hogy mi is volt, mert beteg amugy nem lesz. Most is ez volt 1 hete. De nem panaszkodom, mert ö fél évente 1x beteg csak.
Honnan szedtél öltönyt Zazának? Milyen nagylány már Bogi!
Nekem meg pár napja jutott eszembe hogy nem is fotoztam le Orsit a jelmezében, ugy rohantam reggel melóba :o

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kedves Fórumozók!

Segítséget kérek tőletek!
Kérlek benneteket, írjátok meg, lenne-e igény az alábbi szolgáltatásra szerintetek, ti igénybe vennétek-e.

Mivel lassan 10 éve tanítok (magántanárként), angol órákat adok, illetve kézműveskedek a gyerekekkel 12 éve, szívesen mennék el "házhoz" újra áprilistól, ha van rá igény.
A szolgáltatás az alábbiakból állna:
Egy megadott helyre elmennék, vinném a kézműves alapanyagokat, huci-mucit, és anyukákkal EGYÜTT kézműveskedék a gyerekekkel, közben énekeket tanulnánk, illetve mindig figyelembe venném az éppen aktuális közelgő ünnepet.
Eddig ilyen foglalkozásokon társasjátékokat is csináltunk (egy kisfiúval kártyás kaland-játék-kockázat pályát találtunk ki és meg is valósítottuk az ő szintjére).
Amennyiben több család van együtt, akkor kérném előre a gyermekek életkorát, hogy hányan lennének.
Tudom, hogy az esős idő is gát tud lenni, de ha egy baráti kör megbeszéli, hogy találkoznak valahol, és odahívnak, akkor egy benti "játszóházat" rittyentenénk, plusz osztódna a költség is a résztvevők között.
Ha van olyan anyuka, akinek teher a táppénz, ha a gyerkőc beteg, akkor szintén el tudnék menni, és lefoglalnám a kicsit (nálunk ez komoly kérdés tud lenni, mert a nagyik még "fiatalok", vagy nagyon messze laknak).

Az egészért óránként lenne egy alap órabér, amit kérnék, illetve a megvett alapanyagokat kéne kifizetni (amit ott is hagynék, hogy legközelebb újra használjuk, vagy hogy az anyuka egyedül neki kezdjen a gyerekkel egy-egy üres órában).

Azért szeretném, ha ezt felvetnéd a fórumon, mert jelenleg pályaváltás foglalkoztat, és ha erre van igény, akkor fel tudnék készülni előre is, hogy ebben az irányban megyek tovább.

Köszönöm előre is a válaszokat! (privi)
hangabanga

Enikő: sajnálom, tényleg jól kijut nektek is a betegségből idén. A hideg meg se kottyan a rohadék vírusoknak, a melegedés sajnos szintén nem a fertőzések ellen dolgozik. :( Add nekik a gf-magot folyamatosan, a probiotikum is jó! Jobbulást!

Ismer valaki olyat, aki Yess Plus termékeket árul? :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!
Tegnap voltunk a fül orr gégén, felvágták Marci nyelvét. Le volt nőve a nyelvféke, senkinek se tűnt fel évekig, hogy a gyerek azért beszédhibás, mert szerencsétlen nem bírja felemelni a nyelvét, és nem tudja jól formálni a hangokat! :( Néhány hete kértem, ismételjen el utánam valamit, és hát rosszul mondta, kértem nyújtsa ki a nyelvét, próbálja meg csőrbe formálni, az állát megérinteni, az orrát...stb Hát nem tudta:( . Ha valamit mesélt, akkor gyakran visszakérdeztem, hogy mit mond, mert gyorsan is beszél és rosszul képezte a hangokat, alul artikulált, és nem mindig értettem/tük :oops:
Most talán jobb lesz, helyi érzéstelnítéssel, 3 ollóvágással nyisszantotta el a doktornő a nyelvfékét. Megkérdeztem, hogy ezt nem kellett volna újszülött korban észrevenni, hogy gyakorlatilag a száján nem tudja kidugni a nyelvét a gyerek, és mondta, hogy erről nem akar nyilatkozni (szóval de!) szal evvan..Most szegénynek 12 évesen kellett elszenvedni... Tegnap se inni, se enni se beszélni nem tudott, nagyon fájt neki. Mára azért már jobb a helyzet, de még mindog nehezen beszél, és pépeset evett.
Boginak pár hetesen vágták fel a nyelvét, meg se kottyant, persze akkor még kis hártya volt ott, 12 évesen már több, mint fél centis összefüggő hús.... :shock: :x
Hja és hívtam én már néhány hónapja a nevelési tanácsadót, meg egykét ismerős forrást, kértem volna logopédusi segítséget, de mindenhol elutasítottak azzal, hogy már nagy a gyerek, és mivel kiskorban szűrik őket (hol? mikor? ki????) akkor küldték volna hozzájuk, ha gond lett volna..... Na persze!!!
Akihez meg Viust hordtuk nem akartam vinni, mert az fizetős volt, ráment volna a gatyánk is ha még Marcit is kellett volna hordani fizetős logopédushoz, hja meg el se vállalta volna, mert ő is csak kicsikkel foglalkozik...
Hja és azt se tudtam első körbe kihez forduljak, szájsebészhez, vagy gyereksebészetre, vagy fül orro gégére. Nem akartam rángetni a gyereket, mindig kimaradna a suliból, ha orvoshoz kellene mennie, és egyik nem vállalja, küldi másikhoz akkor megint másik időpont.....Hát telefonálgattam senki se tudott segíteni, mert ezt a beavatkozást mindig pici korban végzik.... Nagy nehezen találtam valakit, aki már csinált ilyet nagyobb gyereken is.... Na most csinált mégegyet :)

Szal így jártunk!
HJa és ha már a fül orr gégén vagyunk, megnézettem Vius torkát, pénteken még lobos volt+magas láz, vasárnap már olyan volt, mint egy kiló kiszórt bolha, semmi baja nem volt már, és hétfőre meg pláne. Na a doki adott igazolást, hogy mehet közösségbe, ugyanis a semmi nem sok, de annyi se látszott se a torkán se sehol, úgyhogy ahogy jött úgy el is ment a vírus.... Tegnap délután már vittem Vásárhelyre, meglátta az óvónénit és odament átölelte a lábát :) nem sírt semmi gond nem volt, elköszöntem tőle, és otthagytam. Simán integetett. :D Ha rossz lett volna neki a múlt héten, akkor tuti sírt volna, vagy nem akart volna maradni, de ő mosolyogva ment be a terembe, üdvözölve a többieket, szal minden oké (egyelőre)
Hja és a fül orr gégén előjegyeztek bennünket orrmandula műtétre, mert bazi nagy az orrmandulája, horkol, orrhangon beszél.Volt hallásvizsgálat (Bera) az rendben volt, de meglőzésképp... Március 23-án meg is csinálják...

Norus: Adom nekik a Grépfrútot is, meg C vitamint is, meg még multit is... Sajna nem ismerek Yess PLussos eladót, de nem is nagyon hallottam még errőla termékről...

Karmen: Ha túl leszünk az esküvőn eladó lesz az öltöny :D :P Én mentem a suliba fotózni, szóltam a tanító néniknek, hogy adják meg a szülüknek az e-mailcímem aki kér annak küldök fotót. Ugyanis Bogiéknál zárt farsang volt, szülők nem voltak meghívva, én csak bepofátlankodtam, fánkot sütöttünk azt vittem be, és rákérdztem beugorhatok-e csak 3 percre fotózni, és mondák, hogy be :) Mi volt amúgy Orsi a farsangon??? Norbiéknál volt farsang?
Eldugultam, apa vár :)

ceniko
Szeged

Enikő!
Belőletek könyvet kéne írni, olyan kalandos az életetek..
Elárulod ki vállal ilyen beavatkozást? Hátha jól jön még ha tudom, hátha más is keres ilyen dokit...

Milyen esküvő? Lemaradtam valamiről?
Lehet gratulálni?
Vagy csak poénkodtál Zaza jelmezén?.. :oops:

Szuper,hogy Vius meggyógyult, és hogy Vásárhely így tetszik neki!!!
Csak így tovább.
További sok sikert!

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Enikő! Hallom padtársak lettek a lányaink! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Megbízható bébiszittert keresek, aki alkalmanként vigyázna a lánykámra. Tudtok esetleg ajánlani valakit? Priviben jöhet név és telefonszám, esetleg ár, ha nem titok.

Ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hogy mennyi idő, hány alkalom után tudtátok egyedül hagyni a bébiszitterrel a gyerkőcöt?

Előre is köszi a segítséget!

Kokitti
Kép
kokitti

Melinda: még nem írtad meg, mit mondott Sztriha prof nektek legutóbb apnoé-ügyben, csak ígárted, mikor a szülinapi verset idézted itt :wink: Kíváncsi lennék, bár Marcsinál azóta se fordult elő, nálatok? :roll:

Enikő: de jó, hogy Vius meggyógyult és örömmel ment Vásárhelyre, gondolom, ez azért nagy megkönnyebbülés! Beszédszűrés van a mi ovinkban, én úgy tudom, meg logopédus is.

Van olyan köztetek, aki 100% elégedett az epilátorával, és bátran meri ajánlani? Az enyém tegnap kipurcant 9 év használat után :( , újat kell vennem, na de milyet? Az ilyen plusz funkciók, hogy hűtés-fűtés-masszírozás stb nem érdekelnek, csak a jól működő alapgép. :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!

Enikő, gondolom, kicsinek is volt már Marcinak gondja, ugye, ha jól emlékszem itt akinél volt ilyen, ott már kibukott, hogy nem tudott szopni a baba. Na mindegy, a lényeg, hogy Marci túl van a dolgon, habár az gáz, hogy ennyi idősen, de jobb később, mint soha. A szűrés elvileg az óvodában kellene, hogy történjen, nálunk utaltak is rá, hogyha nagycsoportban észreveszik, hogy gond van, akkor szólnak, és irány a logopédus.
Legalább hatékony volt az orvosjárásotok. Örülök, hogy Vius jobban van, és hogy tetszik neki az óvoda, ahova most jár.

Norus, az epilátort passzolom, nekem az egy kín... :D

Ági és
KépKép
exdeus

Enikö! Hát Norbira jövöre már nem lenne jo az öltöny :o Norbin egy Micimackó álarc volt csak, én ugy gondoltam hogy bölcsire még nem kell nagy felhajtás. Orsinak sem volt több. Orsi megint hercegnö volt, Csipkerózsika ruhának árulták, minden évben hercegnö volt eddig. Jövöre valszeg hastáncos lesz v cica. Elözöt kapnánk utobbi meg drága volt idén is.
Örülök hogy Vius meggyógyult.
Norbinak 1 évesen vágták fel a nyelvét, én is kérdeztem korábban azt mondták nem kell, akkor meg azzal fogadtak az egyik mütét után amikor folyton korházban voltunk a pneu fertözés miatt, hogy ja ha már ugyis alszik felvágtuk neki mert kicsit le volt növe. Nem sokkal késöbb már szopizott, neki sem kottyant meg!

Edit! Ti nem jártok még mindig uszni? Sosem látlak Benneteket! :o

Nóri! Én nem tudok ajánlani, én amit probáltam az brutál volt, én gyantázot vettem pár éve, az bevált nekem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Még mindig nem.:(
Megtiltotta a bőrgyógyász.Még nő a köröm vissza, és nem záródott rendesen a körömágy.
Sztem úgy egy hónapig még nem megyünk..
Vissza kell majd menni ellenőrzésre, és ha a doki rábólint, akkor mehetünk.
Furcsa is már, hogy ilyen régen nem voltunk. Szerencsére van az oviban délutáni torna, az pótolja kicsit a mozgást addig is.

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zitus!
Most nézem , hogy írtá,el vagyok havazva a héten, sulis hetem van meg ezer tennivalóm,a munkahelyen péntek délelőtt vagyok bent!
20140113113746

Csajok!
Tudtok még itt Szegeden angol magyar nyelvű ovit a Teddy's-en és a Tündérkerten kívül???
Zozo!
Megnéztem a Kipp-Kopp-ot is, nagyon szuper a hely,csak engem riaszt, hogy 25 gyerekre az az egy óvónő vigyáz meg a dajka ha épp nincs a konyhában, közben fent az emeleten felügyelet nélkül vannak a gyerekek :shock:
20140113113746

Sziasztok!

Most írom a diplomámat a csecsemők táplálkozásáról. A szakdolgozatom megírásához szükségem van kutatásra, ezért szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem azzal, hogy a kérdőívet kitöltitek és visszakülditek nekem.

Itt megtekintheti a közzétett űrlapot: https://spreadsheets.google.com/viewfor ... blI0WVE6MA

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gazsi Krisztiánné Kosicsár Ágnes
gigike22

Sziasztok!

Lalin az elmúlt napokban átment egy enyhe lefolyású fosós-hányós, szombaton kétszer hányt, és napi 1 nyakig-fosi volt keddig. Tegnapelőtt éjjel engem is megtalált, na én nem úsztam meg, majdnem fertőző lett a vége. De már jól vagyok, itthon pihenek, aztán hétfőn megyek már dolgozni.
Ha érdekel valakit, végigjártam 3 óvodát a napokban, amik nekünk szóba jöttek, szívesen megosztom a tapasztalataimat. A 3 óvoda: egyetemi óvoda - Batthyányi utca, MÁV ovi, Gyertyámos utcai óvoda.

Anett, Zitáék síelnek, holnap jönnek haza. :wink:

Kép
szilcsi

Sziasztok! Gondoltam belinkelem.

Ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor jó szolgálatot tehet a Szegedi wiw-en elérhető és letölthető, Szeged 2010-es gyógyszertári ügyeleti naptára.
http://www.szegediwiw.hu/page/aktualis-uegyeletes

Melinda
melcsikez3

Többen kerestétek:
innen letölthető a város ügyeletes patikái 2010-ben tábla

http://www.szegediwiw.hu/page/aktualis-uegyeletes

Szilcsi!Ha érdekel vmi a Gyertyámosról, mi 5. éve oda járunk :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsuzsi! Köszi, megvettem a fünyirot

Gigike! Adhatnál egy mail cimet, v hova küldjük vissza?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!Tudtok nekem abban segíteni,hogy hol találom meg az óvodák listáját körzetekkel együtt?Mikor kell beiratni a gyereket?Már idén irassam be?Valóban sok a várakozási idő?
Köszi

Kép
mné zsuzsi

Zsuzsi! Oviba ápr. 20-21 azt hiszem a beíratás időpontja, és akkor kell most, ha idén szept. kezdenétek. Ha jövőre akkor most nem kell felíratnod, nem igaz szerintem hogy ott is sok lenne a várakozási idő. Én dec-jan körül mentem érdeklődni, szerintem elég majd akkor jelezned hogy tavasszal beíratnád jövöre.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi Karmen

Kép
mné zsuzsi

Anett!
Nem akarlak elkeseriteni, de szerintem a legtöbb oviban egyszerre 1 ovonő van általában a gyerekekkel. :shock:
Ha valamerre mennek, vagy program van, akkor nem, de egyébként egyik délelőtt, másik délután, ebédnél van átfedés.Dadus terit, takarit, öltöztet, stb.

Szilcsi!
Mikortól akarod Lalit oviba? Csak mert, hogy már nézelődsz. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett! igen, ált 1 ovónéni van. Nekünk tavaly még ugy oldották meg, hogy du altatásra mindig átjött egy másik csoportbol ovonéni aki velük is maradt du zárásig. A délelöttös meg ugye elment amig aludtak a gyerekek, igy nem is volt velük 2. Idén vettek fel uj ovonénit, most ö ebéd elött már beér és velük van zárásig, de gyakorlatilag most is felváltva vannak a gyerekekkel.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita, Lali januártól megy oviba, akkor tölti be a 3-at. Nekem mondták is, hogy be kell most íratnom ahhoz, hogy januártól mehessen, csak sajna sehol nem tudják biztosra mondani, hogy szeptemberben nem telnek be a helyek és marad hely januárra. Viszont ha csak jövő szeptembertől adom be, akkor már 3 éves és 9 hónapos lesz, és nem akarom addig bölcsiben hagyni, mert nem tenne jót neki, kicsikkel lenne, visszaesne sok mindenben, önállóságban, szobatisztaságban... Párom szerint hagyni kéne jövő őszig bölcsiben, szerintem meg a gondozónénik szerint viszont jobb lenne, ha januártól átmenne oviba, mert szerintük Lali már most óvodaérett - kivéve a szobatisztaságot. :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Ok,köszi várom az üzidet!És idén szeptembertől miért nem akarod beadni Lalit?Vagy 3 éves kor alatt nem veszik be??Szerintem amúgy tuti lesz hely januárban is, mindig van gyerek aki akkor kezd, ez lehet csak ilyen bla-bla!

Hát itt a Máv oviban mikor voltunk a nyílt napon ott volt mind a kettő óvónő mindegyik csoportba,de lehet csak a nyílt nap miatt??!! :shock:

Hát nem könnyű dönteni az tuti, tanácstalan vagyok,minden ovinak, magán és állami van vmi ami nem tetszik, de gondolom ez így van/lesz mindig!
20140113113746

Anett!
Hát én nem akarlak rábeszélni, de ha a Máv ovi közel van hozzátok, és anyagilag is birjátok, szerinted irasd oda.
Tényleg mindenki dicséri! :wink:
Nyelvet még ráér tanulni Málna!Szerintem! :?
De görkoritól kezdve minden van a MÁV-ba. :wink:

Szilcsi!
Hát igen, nehéz ez a téli gyerekeknél. De szerintem is add be az oviba majd! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett: a nyílt nap mindenütt más, mint a valóság...

szilcsi, érdekes, amit írsz, hogy betelnek a helyek ősszel... :roll: A mi ovinkban, akik ősszel-télen csatlakoztak a csoporthoz, ugyanúgy fel voltak véve teljes joggal, mint akik elkezdték az ovit szeptemberben, a névsorban is szerepeltek, tehát senki se vehette volna el a helyüket, ha egyszer felvették őket. Ezek szerint ez nem mindenütt van így? :roll: Sőt, ha jól rémlik, volt olyan is, aki csak a következő szerptemberben kezdett járni, tehát egy évvel később, mint ahogy indult a csoport.

Nekem nagyon elegem van a télből :cry: Marcsi kicsit taknyos, Dóri nagyon, nekem a torkom fáj :(

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Én csak azt tudom itt elmondani, amit nekem mondtak az ovikban.
Érdekes...
Az egyetemi oviba ha beíratom áprilisban, mehet januártól, ezt tutira mondták. A Gyertyámos utcaiban azt mondták, hogy aki nem megy idén, azt nem is lehet beíratni most, csak jövő áprilisban. De akkor hogy menjen januártól, ha csak 4 hónappal később lehet beíratni? Vagy az év elején született gyerekek vegetáljanak valahol fél évet??? A Gyertyámosban előjegyzésbe vehetik csak most áprilisban, viszont nem lesz hely januárban, ezt ma is megerősítette az igazgatónő, ma hosszabban beszélgettem vele.
A nevelési programjuk viszont szerintem szuper, a mozgásfejlesztésre és az anyanyelvi nevelésre helyezik a hangsúlyt. Görkori, népi játék, néptánc, jégkorcsolya van, de minden oviban van többféle mozgásos különfoglalkozás.
Szerintem a máv ezért nem túl jó, mert elkérik a sok pénzt, és gyakorlatilag nem ad olyan pluszt, ami ne lenne elérhető az önkormányzati ovikban is. Meg a máv nagyon kicsi, az udvar és a szobák is, ez a bajom az egyetemivel is, kicsi... A Gyertyámos viszont szerintem szuper, hatalmas zöldövezeti játszótérrel és nagy csoportszobákkal és különfoglalkozások ott is vannak.
Én nagy reményekkel indultam neki a mávnak, de csalódtam, most el kell döntenünk, hogy vagy most ősztől egyetemi, vagy jövő ősztől Gyertyámos. Az utóbbit jobban szeretnénk, de most ősztől és nem jövőre... :roll:

Anett, nem mehet Lali idén, mert nem tölti be a hármat, csak jövőre. Basszus két nappal csúsztunk le mindenről... :roll: A gyednél viszont jó volt, hogy nem 2007-es baba lett, mert akkor a félállásos munkaidőmet nézték volna a gyed számításánál, így viszont a 8 órást nézték már. Szóval egyik szempontból jó, a másikból meg nagy szívás. :( (privit már nem írok, itt végül is elmondtam, amit gondoltam). Ja amikor én voltam a mávba, csak egy óvónő volt a csoportokban.

Nóra, akkor jobbulást nektek mielőbb! A telet már én is utálom, de nagyon. :( Tegnap belegondoltam, hogy már több, mint 4 hónapja járok télikabátban. :shock: :? :roll:

Kép
szilcsi

Hja, úszás is van a mávban és a Gyertyámosban is. 105 centitől lehet menni úszni. :lol: A mávban van még idegen nyelv, az nincs a Gyertyámosban, de ott nekem jobban tetszik az anyanyelvi nevelés - hiába, magyartanár lennék vagy mi. 8)

Ja és valaki írta az előző oldalon, hogy van tapasztalata a Gyertyámos utcairól, csak most nem akarok visszalapozni. Érdekelnének az infók!

Óvodai beíratkozás: 2010. április 20-21. 8.00-17.00 minden óvodában.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Anett, a mi óvodánkban is csak egy óvónő van a csoporttal, plusz a dadus. De hidd el, elbírnak velük!
Az állami óvodák nem vesznek be 3 év alatti gyereket.

Szilcsi, na ez igen érdekes, nálunk úgy vették fel tavaly eleve a gyerekeket, hogy beíratási sorrendben. Persze itt is fontos kérdés a körzetesség, de nálunk is volt olyan, aki kb. két hete kezdte az óvodát, mert akkor töltötte be a 3. évét. És simán befért. Pl. tudom, hogy volt olyan gyerek, aki decemberben kezdett, de beíratásnál előbb volt ott, mint én. Persze ettől függetlenül elutasíthatnak, de nem hiszem, hogy gond lenne. Meg azt, amit küldenek meg is lehet fellebbezni.
Na a Gyertyámos utcaiba ne vidd akkor! Szerintem a beíratás az adott nevelési évre vonatkozik, ergo, ha 2010/2011 évben kezdi el az óvodát, akkor igenis most áprilisban kell beíratni és nem jövőre...no comment. Én azért megkérdezném, hogy miért csak előjegyzésbe veszik??? Nem bölcsőde ez kérem szépen.
És a bölcsiben tudnák tartani olyan sokáig? Na itt úgy kihajítják őket, ahogy elő van írva. A szobatisztasággal meg ráér, jön a nyár, sokat fog az dobni a latban. Csak a bölcsiben se hagyd magad, nálunk nagyon nem tetszett az egyik gondozónéninek, mikor közöltem, hogy nem viszek be pelenkát, mert Peti szól, ha gondja van. És semmi baj sincs vele azóta sem.

Norus, na igen, ezért sem értem én sem, amit Szilcsinek mondtak...biztos csak a bla-bla volt, ahogyan Anett írta.
Neked és a csajoknak mielőbbi javulást!

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi!És mi a baj avval, ha bő 3,5 évesen megy csak óvodába a gyerek?? Lindus is januári (2006), és 2009. szeptemberben kezdte az ovit. :)
Én írtam, hogy ismerem a Gyertyámost, 5. éve mint a tenyerem. :)
Kérdezz!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, Lali már 3 éves 9 hónapos lenne, ha csak jövő ősszel menne oviba. Azért nem akarok odáig várni ezzel, mert kortársaihoz képest nagyon értelmes, önálló kisfiú. Folyékonyan beszél, énekel és mondókázik, önállóan eszik-iszik, próbál egyedül öltözködni. Szeptembertől folyamatosan feltöltik a bölcsis csoportjukat kicsikkel, csak Lali marad januárra egyedül a régi csoportból, mindenki idegen lesz neki, az összes kis pajtása idén oviba megy. A gondozónénik szerint óvodaérett már most (szerintem is, de mivel a szülő elfogult, kikértem az ő véleményüket is), és az gond lehet, hogy nem fognak tudni úgy foglalkozni vele, ahogy eddig, mert a sok beszoktatás, a sok új kicsi, másfél-2 éves gyerek mellett Lali nem fog annyi figyelmet, fejlesztést kapni. A bölcsi nevelési programja 1 évre szól, szóval ismételni fogják mindazt, amit ő megkapott, elsajátított már. A mozgásos tevékenységekben sem lesz újdonság, és a másfél évesek igénye ugye más, mint Lalié lesz 3 évesen.
Amúgy minden érdekel az ovival kapcsolatban, ha lesz egy kis időd, konkrét kérdésem nincs még, csak úgy általánosságban mik a tapasztalatok.

Exi, helye amúgy lenne, azt mondták legalábbis, maradhatna a bölcsiben, ha azt szeretnénk. Most arra gondoltam, hogy be fogok telefonálni az óvodák igazgatóságára és megkérdem, hogy is van ez a beíratás-előjegyzés dolog, és mért nem mehet januártól, ha akkor tölti be a 3-at.

Kép
szilcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?