Sziasztok !
Tovabbra sem erzek mazlis kismama vagyok es semmit sem erzek, kiveve a gyomrom korgasat 3 orankent. Hiaba, a Picurka folyamatosan dezsmalja a vercukorkeszletemet
Ma delben voltam a haziorvosomnal, hogya 4 oldalnyi ver- es vizeletvizsgalat eredmenyet atbeszeljuk.
Mivel a feherversejtek szama kisse magasabb a normalnal, rogton valami sulyos betegsegre gondoltam - eloskent a leukemia ugrott be. Az orvos megnyugtatott, hogy valoszinuleg csak az enyhe asztmas kohoges mogott allo gyulladas okozza. Jol megkaptam, mar megmint az ordogot festettem a falra
Megerositest nyert, amit a lelkem melyen mindig is tudtam, hiaba probalt anyukam meggyozni az ellenkezojerol: a sok spenot es brokkoli nem egeszseges ! Olyan sokat eszek beloluk, hogy magasabb a verem vastartalma a normalisnal
Megnyugtattak, hogy egyem csak tovabb oket, ez is jo problema.
Kasakevi,
A beultetesekre reggel kerult sor, utana tolokocsival vittek a betegszobaba, ahol delutan 3-4-ig kellett pihennem. Mindket lombik utan Budapesten maradtam par napig: eloszor 4 napig, masodszor egy hetig. Mindvegig pihentem, olvasgattam, max. a sarki boltba ugtrottam le vagy egy kozeli vendeglobe es vigyaztam arra, hogy nagyon lassan hajoljak le vagy egyenesitsem ki a derekam. Valoszinuleg tulzottan ovatos voltam, viszont mindket alkalommal tapadt meg embrio.
A beultetes utan 14 nappal volt az elso Beta HCG, amit 4 nappal kesobb megismeteltem. A terhesseg kezdeti idoszakaban az erteke altalaban ketnaponta duplazodik, de ez valtozhat, foleg, ha ikrekrol van szo.
Van, amit altalaban csak a tuszopunkcio napjan mondanak el: a beultetes utani hormonok szedeset. Nekem mindket alkalommal egy Duphaston nevu didrogeszteron tablettat irtak fel es egy Utrogestan nevu progeszteron tartalmu huvelykapszulat. Mindkettot naponta haromszor kellett szedni es az Utrogestan felheyezese utan egy oarn keresztul fekudni kellett volna... Nem egyszereu megoldani, ha dolgozo norol van szo
En a reggeli es delutani fekves helyett irodaszeken ulest probaltam megoldani.
Esetemben mindkettot az elso trimeszter vegeig kellett hasznalnom
Az elso UH-t a beultetes utan 4 hettel csinaltattam meg, amikorra mar szivhangnak kellene lennie. Ha nincs, akkor valoszinuleg gond van, de allitolag nehany esetben meg van esely, ezert egy hettel kesobb ujra UH-ra kell menni. Nalam az elso lombiknal nem volt szivhang, hiaba volt ket petezsak is, amikbol az egyikben meg az embriot is lattak...
Ha pozitiv az elso Beta HCG, akkor akar azonnal is lehet menni UH-ra, mert meg tudjak allapitani, hogy hany petezsak van es hogy mehen belul vagy kivul van(nak)-e.
Erdemes rakerdezni, hogy mi egyebre kell felkeszulni.
Nekem javasoltak, hogy a stimulacioval egyidoben kezdjek el folsavat es terhessegi vitamint szedni.
A masodik javaslat a beultetes utani intim egyuttletekre vonatkozott. Javasoltak, hogy legalabb a szivhang megjeleneseig kerulni kellene oket tobb ok miatt (ondo bekerulese a mehbe, huvelykapszula, izomrangas, gorcsok...). Valoszinuleg, ez is el lett tulozva, de nem akartunk kockaztatni, es inkabb valtoztattunk az egyuttletek 'forgatokonyven'.
Istenem, hogy milyen viragnyelven irtam! Remelem, legalabb megnevettetni sikerult nehanyotokat
Szep estet!