Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Tegnap voltunk dokinal, vegre megnyugodtam, semmi baja a kis dragamnak, csak valoszinuleg o ilyen fajta, nehezebben hizik, kicsivel tovabb tart felszednie a sulyt.A dokker azt mondta, ne aggodjak, mindent jol csinalok, meg hogy tokeletes a kicsi lanykam es semmi baja. Egyebkent az ottani meresnel mar tobbet mutatott a merleg. Megnyugodtam, bar tudom, hogy meg ezer dolgon fogok parazni, de most jobb mar a lelkem.

Reni, gratulalok!!! Vegre itt van a varva vart kis herceg!

Bea, remelem a fogfajasod mar a multe.

Nem tudja valaki mi van Edittel meg a ferjevel? Nem sok idom volt visszaolvasni, nem tudom jelentkezett e mostansag.

Remelem Zsizellek is jol vannak!

Most megyek, mert alszi a ded, igy nekem sem artana pihenni, jo ejt mindenkinek.

Kép

Kép
editmk

Jó reggelt!!!

Boruska! szedj egy kis omega3-t.. állítólag csökkenti a szülés utáni depit..mondjuk nem ártott volna már szülés előtt is szedni, de hátha így is jó! próba cseresznye..
Este nekünk is fájt a pocink..a sab simplexet kétszer adtam eddig, de nem használt... mikor szoktátok beadni a piciknek és mennyi idő alatt hat akinél hat???
mindjárt írok Zsizellnek...

Kép
Kép
ronci

Jo reggelt!
Ronci- nalunk se hatott a sab siplex, sot, meg jobban csavarta a hasat, es uvoltott tole, pedig o nem szokott. Attertunk az espumisanra, ez sokkal jobb- inden kaja elott 15 csepp nappal, 20-25 csepp ejjel.
geri79

Sziasztok!!

Zsolti
köszönjük a sztorit. ahány szüléstörténetet elolvasok, mindig rájövök hogy milyen mázlim volt a 3 szüléssel.
hajrá cicizés.

Edit
próbáld hosszabb ideig egy mellből szoptatni hogy a zsíros rész is bejusson, attól tuti hízni fog!!

Katica, Ronci
köszi...talán picit javult a helyzet, már csak akkor fáj amikor ráharap, utána nem annyira.
ez a lanolinos krém jó.

Boruska
sajnálom a depit....nekem is ilyen volt az első fiammal...konkrétan legszívesebben kiugrottam volna az ablakon és annyira kilátástalannak tűnt az élet.
pár hét és összerázódtok, el fog múlni!!!ha nagyon gáz tényleg kérj orvosi segítséget!!!!tudnak segíteni.
látod azóta szültem még 2-t.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

a mostani babapatikában van írva, hogy milyen gyógynövényeket ajánlanak szoptatós anyáknak. az egyik a citromfű és azt írják róla, hogy: az ajakosok családjába tartozó citromfű szárított leveleit használjuk a gyógyászatban, amely citronella és citrál illóolaj hatóanyagú. Hatásuk szélhajtó, bélgörcsoldó, valamint nyugtató. A jó emésztéshez és az anyatejtermeléshez nyugodtság is kell, ebben az anyákat a megbízható citromfűlevél is segítheti..
Ugyhogy eszerint lehet a citromfűvet is nyomatni.

Gery! és nem szokik nagyon hozzá a baba ha mindig kapja a szélhajtót? el lehet majd hagyni?és mióta mindig adjátok nem volt pocakfájós???

Zsizell még nem írt vissza.. :cry:

Kép
Kép
ronci

ronci:egy gyors kérdés, csak ki akarom használni hogy itt vagy :)
Szerinted normális, hogy gyakorlatilag szülés után majd egy hónapig még véreztem, aztán 1-2 nap khagyás után megjött a menszeszem. A múlt héten hétfőn múlt el, erre meg kedd óta megint folyamatosan vérzek.

Nőgyógyász szerint, túl gyorsan forrt össze a méhszáj és a szoptatás miatt a méh üregében maradt vér még most ürül... :shock:
Kicsit furának tűnik nekem ez a magyarázat...
stephie

Eszter! sosem fogom tudni meghálálni, hogy felhívtad a figyelmem a mamami.hu-ra. Ha nem teszed, nem találtam volna rá a nyíregyháziakra, és nem kaptam volna kölcsön egy rugalmas kendőt, ami azóta több alkalommal mentett meg a végső összeomlástól. Most is rám van kötözve a fiatalÚr és alszik mint akit fejbevágtak. Az alvás és tusolás kivételével mindent meg tudok csinálni :) Persze ha leteszem, nyöszörgés majd ordítás...
Már is elkényeztettem? :oops:
zuzmooo

Stephie! Pont valamelyik nap olvastam róla, hogy teljesen normális, hogy a lochia a 6héten belül jóval hamarabb elmarad, aztán 1-2hét múlva újra elkezd ürülni.. ugyhogyha olyan lochia szerű a vérzésed akkor elvileg normális.. :lol:

Kép
Kép
ronci

ronci: a vérzésem menszi szerű, sok, piros, nem büdös, néhol kisebb alvadásokkal.
szinte állandóan folyik, én meg már kezdek a teljesítőképességem határára érni.Ma 4 kor megyek a nőgyogyihoz, csak nem tudom ilyenkor mit tud csinálni. Leginkább egy uh nak örülnék, remélem nem maradt semmi bent, bár ugyebár volt méhtisztítás..

Tegnap kész őrültek háza volt. Reggel mentünk ugye vissza kontrolra. Vérvételnél már rögötn mondtam, hogy vegyék a fejéből a vért, mert azt amit a múltkor csináltak, hogy előbb a karját, majd a kézfejét szurkálták szét és végül mégis csak a fejből tudtak venni...úgyhogy az viszonylag hamar lement. Még ott a kórházban be kellett adnom az kérvényt a szandi tartós betegségére vonatkozó igazoláshoz, mert közel a határidő. Az viszonylag hamar megvolt. Utána lementem a koszaszülött intenzívre és beadtam egy nagy szatyor kinőtt 56-os body-t kisinget, ruhácskákat a babáknak. Nagyon örültek neki, és én is örültem hogy már kívülről nézhetem az osztályt.
Amikor hazamentünk át kellett mennem a MÁKhoz, mert a változatosság kedvéért vissza kell fizetni 92ezer forintot Kép Mert amikor táppénzre megyünk, akkor ugyebár ők kifizetik a teljes fizut és csak utólag kerül elszámolásra a táppénz és ez szülés utánig így tolódik állítólag mindenkinél aki szül. Na azért kiváncsi leszek, hogy csak a mi régiónkra jellemző ez a rendszer vagy tényleg országosan ez van.
Utána próbáltam volna beadni a dokitól kapott igazolást a MÁK Cst osztályára, mondtam hogy épp szoptatnom kellene, csak egy papírt akarok beadni, sz@rtak rá, várjam ki a sort. Szépen otthagytam őket.
Szopi után gyorsan elrohantam egy kis sütiért meg üdcsiért, mert jöttek az unokatesómék, már 2 hete lefixáltuk........És a nap végén Imi beszólt, hogy ő hogy elfáradt.............(pedig ő csak a kórházba jött velem..)

A Levi eredményei sajnos semmit nem változtak.Kicsit a sárgaság jobb a többi ugyanolyan szar, sőt a vérszegénység is elég gáz, feljebb kellett emelni az adagot. Azt mondta a doktornő, hogy megvan az esély, hogy pozitív lesz a cmv :( A laborban ahol levették a vért, azt mondták, hogy sokszor egy hónap mire megjön az eredmény!! faxa.

zuzmooo: ne aggódj a cumi miatt, nekünk van és lám, milyen szopizik Levente. Az elején volt gáz, de szerintem az inkább a cumisüveg miatt volt.

boruska: remélem már jobban vagy, szedd a terhesvitamint és próbálj sokat pihenni. Mindenki átment ezen és én még néha a 3 gyerekkel is csődtömegnek éreztem magam. EL fog múlni és jó anyuka vagy, bízz magadban!!

funky: mostanra már biztos te is a karodban tartod a babód. Gratulálunk

Bocsi gyerekek ha hosszú voltam... :oops:
stephie

Zuzmoo Nem kényeztetted el! 9 hónapig minden másodpercben velünk voltak, most meg elvárnánk, hogy ellegyen egyedül egy hideg, anyamentes, mozdulatlan kiságyban?! Az a természetes, hogy érezni akar Téged. Az a biztonság. Ne félj, nem a kendő öleléséből fog oviba menni :D !
pammut

Anita Akkor megint megjártad a bürokrácia lépcsőit :( . Sajnálom, hogy Leventéd eredményei még nem javultak, majd csak jobb lesz idővel...
Ez a pénz visszafizetés egy baromságnak hangzik :evil: , de ez is rendszerünk szépségeihez tartozik :twisted: . Nálunk nem hallottam ilyenről.

Most már én is kicsit jobban ülök, a gátsebem javul, az aranyér kevésbé :( .

Zsolti Jó volt egy apukás szüléstörténetet olvasni. Én még nem is gondoltam bele, vajon emberem mit élt át a 4 szülés alatt. Bár biztos voltak pozitív élményei, mert az első után már levakarni se lehetett volna :D (nem is akartam).

Én Levim eszik, alszik, többségében jó baba. Kétszer kapott eddig Infacolt, utána nyugis éjszaka jött. Nem panaszkodom, mert éjjel szopik aztán alszik. Én nem fejek, egyebek. Legfeljebb beülök éjjel is a Bioptron lámpa elé pár percre. Olyan jó, mintha a napfény gyógyítana...

Azt hiszem vonalzót is kellene váltanom :wink: .
pammut

KÉRDÉS: Fekve szoptatás: ma éjjel fekve szoptattam, utána aludtunk tovább. Azt nem tudom, hogyha ilyenkor elalszik, akkor ébresszem-e fel büfiztetni? Mert ugye pont az a jó ebben, hogy elalszik a szopi alatt, én arrébb húzódok és mindenki alszik. Nem tudom, hogy mindenképpen kell-e a büfiztetés. Ma hajnal 4-kor szoptattam így, szépen elaludt, aztán 6.30-tól elkezdett nyökdécselni, de közben aludt, folyamatosan hangokat adott ki, én meg nem tudtam mellette aludni, mert mindig azt lestem, hogy felébred, nem ébred és igy ment ez 9 óráig!!! VAgyis aludt, de 2 és fél órán át nyüszögött, meg mozgott...ez lehet, hogy azért volt, mert nem büfiztettem meg? De akkor 4-től 6.30-ig miért nem nyögdécselt? hmmm...

Tejleadó reflex: nekem olyan erős, hogy szinte fáj...

Kattkat, ha én már csak rágondolok a szoptatásra, már attól folyik a tej :(

Ronci, én a 7végén akarok venni tejgyüjtő kagylót és én is az abban összegyüjtött tejet akarom lefagyasztani :)

Juti: sebes a cicid vagy be van repedve? Én is Lansinoh-al kenem. Az egyik bimbim meggyógyult teljesen, a másik elkezdett gyógyulni, de a bimbi 1/3-án még mindig nincs rendes bőr, csak az a nagyon friss, vékony bőrkezdemény és iszonyat fáj. Én is nézegetem, hogy jól kapja-e be, úgy tűnik igen, nem emiatt fáj, hanem mert még nem képződött rajta rendes bőr. Én most azt csinálom, hogy bimbóvédővel kezdek szoptatni, 5 perc múlva leveszem és ráteszem a csupasz cicire. Persze igy is nagyon fáj, hogy szívja azt a bőr nélküli részt, de a bimbóvédővel picit megszokom a fájdalmat.

Funky, én is jóslókkal tágultam titokban 3 ujjnyira, ez a legjobb, fájdalommentes vajúdás :)

Edit, tök jó, hogy ilyen jókat mondott a doki. Hát Villő honnan is tudná, hogy mennyit KELL neki gyarapodni, ő nem olvassa a szakkönyveket :)

Zuzmoo, szerintem nem kényezteted el Bendét, ha kendőbe kötöd. Hát mikor kösd bele, ha nem most? ovis/iskolás korában már nem lesz rá lehetőséged! Most van itt ennek az ideje! Én is készülök kendőzni, de már nem emléxem, hogy az újszülöttet hogy kell kendőbe tenni...Te hogy teszed bele a babát? Vizszintesen vagy függőlegesen van?
lara

Lara! Megkérdeztem még a klinikán, hogy éjjel is büfiztessem-e meg, ha már elaludt, de azt mondták, hogy nem feltétlen, csak mivel Blanka bukós, így oldalt feküdjön... egyébként meg sokat kell függőlegesben lennie..hát ennyit mondtak.

Kép
Kép
ronci

Ronci, mert valahol én is azt olvastam, hogy alvó babát nem kell büfiztetni. Lénát is oldalára fektetem, úgyhogy ki tud folyni a felesleg. Csak arra gondoltam, hogy azért mozog egyfolytában, meg nyög, merthogy bent van egy levegőbuborék, de lehet, hogy akkor nem ezért..
lara

lara: ha én fekve szoptatok Levente mindig ha elkezd tekeregni akkor vagy büfiznie vagy pukiznia kell. Az elejétől így csinált, így mindig csak akkor szakítom meg a fekve szoptatást ha elkezd tekeregni.
stephie

Sziasztok!

Köszönm a bíztatásokat - tegnap éjjel itt aludt anyukám, és babusgatta Bercit, úgyhogy sikerült aludnom, sokkal jobban vagyok fizikailag, de lelkileg még elég gyatra. Hétfőn elmegyek orvoshoz, mert nem fogom bírni segítség nélkül, azt hiszem.

Anyukám szinte állandóan itt van, úgy kapaszkodom bele, mint egy fuldokló, és kétségbe esek, ha nincs itt. Rettegek egyedül maradni a gyerekkel :(

Mikor jön már el az az idő, hogy őszintén örülök a babának, és tudom szeretni? Mert most olyan nekem, mint egy gondoskodásra váró csomag egy feladat, amit el kell intézni... Nem jöttek még be az anya-hormonok asszem...

Reni - durva lehetett rendes fájdalomcsilapítás nélkül - meg nagy sokk a baba is, főleg, ha nem alszik...

Megyek, most ugyan alszik, de csak feküdni van kedvem összegömbölyödva.

boruska

boruska: Nekem is lassan jöttek a hormonok és én is úgy éreztem magam, hogy Barbus egy kismacska, akit rám bíztak. Majd amikor kimentek sétálni és mondják az emberek milyen szép gyerek, akkor nagyon büszke leszel és ezek hozzák a dolgokat. A bizonytalanság is elmúlik. Én még hallucináltam is éjszaka és azok is elmúltak. Beszélj róla a védőnőddel, nekem ajánlott pszichológust a sote 1-es női klinikán, ha nem múlnának el a dolgok.
vicky79
Budapest III. kerület

Na, volt nálunk is a védőnp.. mostantól érheti a víz a kis köldökét is, mert megdicsérte, hogy nagyon szépen "benőtt"..nem volt váladékos, véres stb.. ugyhogy nálunk bejött a se hintőpor se alkohol emélet..5naposan leesett a köldökcsonkja, 9naposan meg már fürdőzhet simán..titta jó! Nagyon szép a kakija is, ugyhogy elégedettek vagyunk.
Csak a bal szeme elkezdett ma váladékozni, ugyhogy most irat ki a védőnő nekünk szepmcseppet, anyukám meg elhozza. Meg mondta, hogy fejjek egy kis tejcsit a szemébe..
Ja, meg levegőznünk kell.. előbb kivittem egy 4percre, mert be kellett idő előtt jönnünk, ugyanis sírt-rítt a gyermek, hogy éhes.. ugyhogy ha fel kel még világosban akkor újra kezdjük.. hétfőn mennünk kell tanácsadásra, ugyhogy az már hosszabb út lesz, így hétvégén is edzeni fogjuk a kicsi lányt. Be kellett kenni a pofiját bepanthennel 2slityak meg egy overall és már kint is voltunk...szépen süt a nap..
Már az ebéd is készen van, ugyhogy minden rendben itthon is. fasírt van rizzsel, meg bolti rántott husi..
És azt hiszem most le kéne feküdnöm aludni, mert jó álmi vagyok... :lol:

Kép
Kép
ronci

Juci!

Irtam privit.
(szakmai kérdésem van)

előre is köszi

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Zuzmmo
Szerintem sem kényezteted el, ha magadon cipeled Bendét. Először én is igy gondoltam mikor Regi született, hogy ha most cipelem cipelhetem később is.
De nem. Sajnos - most már igy utólag, hisz olyan gyorsan megnőnek - hamar elhagytuk. Helyette most jön és bújik és simogat, ennél szep dolog nem is kell az életben. :D

Pammut
nem probáltad a homeot amit irtam?

Lara
Én sem szoktam éjjel büfiztetni.

Bori
Most akciós a gyöngy patikákban a WÖRISHOFENI NERVENPFLEGE nyugtató tabletta (növényi összetevőket tartalmazó gyógyhatású készítmény élmatlanság, ideges nyugtalanság, feszültségoldás, szorongás és hangulati zavarok kezelésére).

K

bchris

Ma mi is szellőztettük a babukát kb 10 percig, de csak nyitott ablaknál.
Jövőhét csütörtökön menni kell a gyerekdoki tanácsadására a védőnői szolgálathoz , ami 2 troli megálló. Azt szeretnénk babakocsival megtenni, ha az időnek a járása is támogatja majd a projektet.
Ronci
Tegnap én is panaszkodtam, hogy tiszta sárga trutyis lett a bal szemecske.
Mára határozottan jobb lett, nem váladékozik annyira. Lehet, hogy mégiscsak csodaszer ez az anyatej. Én kimostam forralt, testmelegre hűtött vízzel és belecsöpp egy kis tej.

Nem tudtok ajánlani valami frankó hidratáló arckrémet?
Rettentő száraz a pofázmányom.
Van itthon vmi Garnier krém, de azon kívül, hogy szagos meg csípi a bőröm, nem segített.
Ilyen telepekben hámlik az arcbőröm. :?

Én is elálmosodtam így ebéd után, pedig fél óra múlva nyitni kell a tejcsárdát.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat! És ha kennél rá egy kis bepanthent?

Kép
Kép
ronci

hát lehet, hogy megpróbálom, bár nincs itthon sajna, de jónak tűnik.
köszi Ronci!
csak sima bepanthen vagy bepanthen plus?

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat! ilyen bonyolultakat ne kérdezz! :lol: :lol:
milyen popsi kenőcsöd van otthon? vagy babának való kenőcsöd?

Kép
Kép
ronci

Mákot, diót lehet enni szoptatás alatt???

Kép
Kép
ronci

valami gyógyszertári popsikenőcs van, amit a dokinénje felírt, de már anyós hozza a bepanthent :)
a plus, az fertőzött bőrre van, közben utánaolvastam
fertőtlenítőszert tartalmaz, úgyhogy az fölösleges

én mákot már sokat ettem, de a dióra azt hallottam, hogy nem ajánlott, se a mogyoró

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Ez elég jó és nem vészes árban sem. De kéne inni sok vizet és hetente radírozni.

http://www.pirulapatika.hu/8880000180535/adatlap
Vendég

Köszi a büfizős válaszokat! Tehát ha elalszik és nem moccan, nem büfiztetem, hanem hagyom, de ha tekereg akkor büfizés.

Lusta anyuka vagyok, délelőtt visszafeküdtem és 13 órakor keltünk :D Most régen-ismerős kipihentséget érzek :D
lara

Akkor tőletek is megkérdezem, mert eddig mindenki elbukott a teszten. Még apuka is... :lol:

Sztetek melyik Luca és melyik Noncsi?

Kép
Kép
Vendég

köszi Nóri a krémet
sztem felső Noncsi, alsó Luca

Kattkat

Kép
kattkat

bori:
ne eressz le:én ugyanígy fogalmaztam nemrég, nekem ez egy feladat, és nagyon nehéz...
de ez elmúlik, mert minden nap egyre több azon pillanatok száma, amikor rácsodálkozol a gyerekre, és jó érzéssel tölt el
az hogy nem mertsz vele egyedül maradni, az nem múlik el, de egyszer csak egyedül maradsz vele, és akkor is menni fog, hidd el.

zsó
Kép
pcd1985

Zuzmoo!!!
Brulamycint adtak a baba szemére... használjam vagy inkább forralt víz-anyatej??? melyik???

Kép
Kép
ronci

Sziasztok, újra otthon... éjszak elmúltak a fájások, de még be kellett mennem reggel fél 8-ra... mint kiderült azért, mert a doki meg akarta indítani.. én meg nem.. szóval hazajöttünk.. még előtte azért próbálkozott egy vizsgálattal véletlen megrepeszteni a burkot..
azóta (gondolom a finom vizsgálattól) újra voltak fájások, de elmúltak.. a méhszáj még mindig bő két ujjnyi.. hát röviden ennyi..
egész éjszaka nem tudtam aludni, nem akartam így szülni.. meg úgy hogy nincsenek fájásaim, még alig telt le a 40 hét.. és a baba teljesen jól van bent.. :cry:
Szóval, köszi Anita! de sajnos még mindig csak itt tartunk..
Lara, én is ezért nem akartam... minek indítsák meg ha jósló fájásokkal ilyen jól tágulok? Neked első baba? Utána még mennyi idő kellett? Beindult magától?
Vendég

Lara, tiszta hülye vagyok.. hát látom a vonalzódon hogy nem első :)
Mondta is a szülésznő, hogy ilyen nagyon ritkán van, első szülőnél...
Szegény Reninél is olvasom, hogy több óra vajúdás oxyval mire ennyire kitágult :?
Vendég

Nóri, úristen...én azt hittem mindkettő Noémi...Na akkor várjálcsak...a kapucnis a Luca!

Ronci, ha nem akarsz egyből gyógyszert, akkor 1-2 napig próbálj rá az anyatejes cseppentésre és ha nincs változás, akkor marad a Brulamycin.

Funky, harmadik baba. Beértünk a kórházba, ahol mondták, hogy 3 ujj és papirvékony a méhszáj. Innen kábé fél óra múlva megvolt :)
Ezek a dokik képesek megindítani a szülést, mert éppen akkor ők munkaidőben vannak. Kényelmesebb nekik a műszak alatt lezavarni a szülést, mintsem éjszaka vagy a munkaidő után visszajönni. Dehát azért ez nem így működik, jó, hogy nem engedted megindítani! Úgyis kap majd pénzt a szülésért tőled, akkor tessék megdolgozni érte és bemenni munkaidő után!
Nekem amúgy 3 hétig jóslófájások voltak, ezek alatt tágult ki a méhszáj 3 ujjnyira. Szóval éljenek a jóslófájások! :)
lara

Ronci: én előbb próbálkoznék a lemosás+anyatejjel és ha nagyon csúnya, vagy nem javul (1-2 nap), akkor adnám a szemcseppet (egyébként a brulamycin jó)

épp szellőzünk. délután pont a franciaágyra süt a nap, így arra tettem, két takaróval, hogy közben napozhasson is (bár nem sok látszik ki a gyerekből). :D
zuzmooo

Köszi Lara! Jól esik ez a visszajelzés.. én is így gondolom.. csak mégis rossz érzés úgy hazajönni, hogy a doki, olyanokat mond, hogy MÉG MOST jól van a baba.. nem jó túlhordani.. senki nem akar patalógiára menni... majd romlik a méhlepény...stb..
Megértem én hogy egész éjjel nem aludt, két szülése volt.. haza se ment a kórházból és ma is dolgozik.. biztos nem akar most éjjel is bent lenni vagy hétvégén bejönni.. de basszus azért nehogy már így menjen ez,hogy akkor szülünk amikor a doki ráér.. és tegnap alaposan megnézte a babát, keringés, méhlepényt, vizet.. minden rendben van!
De akkor most minek paráztat be?? :cry: véletlen se érezd jól magad otthon :cry: :cry:
Vendég

Van aki még olyan keveset fej, hogy nem érdemes egyenként eltenni? Én csak a szopi előtt fejem le az első hígabb tejcsit, de kiönteni sajnálnám. Hány napi adagot lehet összeönteni majd együtt lefagyasztani ha addig a hűtőben volt? Én eddig két napot mertem várni, de még úgy se jön össze egy aventes pohárra való :(
zuzmooo

Lara!
En ejszaka is bufiztetek, igaz, hogy fel sem ebred ra Kiralyfi, sot, sokszor meg bufizni sem szokott, olyan lagyan csinalom... :?
De nekem muszaj, ugyanis Erik bukos baba, nem bukik minden kaja utan, de amikor igen, akkor borzasztoan nagyot. Mar haromszor hozta ram a szivrohamot, ugyanis akkorat bukott es olyan szogben, hogy visszanyelte, orran, szajan jott, kapalozott, nem kapott levegot. Nagyon ijeszto volt, igy azota en nem merem lerakni bufizes nelkul es szigoruan csak oldalt fekve maradhat.

Funky!
Megertem en is, hogy varni akartal meg. Ez a szules nekem is hasonloan indult, kemenyedesek kinyitottak bo ket ujjnyira, de valodi fajas nem volt. A gyerek jol erezte magat. A doki felajanotta a burokrepesztest, de ket nap haladekot kertem. Ket nap alatt nem tortent semmi, viszont nem mertuk elhagyni Pestet. Ket nappal kesobb onkent es dalolva mentem inditasra, mert baboca megsem indult tovabb, viszont nekem meg streptococcus miatt szules elott min 5 oran at antibio kezelest kellett kapnom. Az orvos meggyozott rola, hogyha magatol indul, akkor max a korhazba lesz idonk beerni, de antibiotikum kura nem fog beleferni.
Igaza volt. Burokrepesztes utan csak ket orat vajudtam es kint is volt a baba. Oxyt is kaptam.
De Kristof fiam oxy nelkul is harom ora rohamvajudas utan szuletett elso gyerekkent, szoval a gyors szuleshez nem muszaj tobbedik gyerekesnek lenni.

Bori!
Tudom, hogy ez teged nem nyugtat most es konkretan nem segit, de tudd, hogy aterzem a helyzetedet. Egeszen pontosan aterezhettem, ugyanis en sem voltam tul jol lelkileg az elso szules utan. Nekem a tej-gond volt a fo okozo, a babazas okozta nehezsegek, a felelosseg, a faradtsag erre rapakolt.
Tudom, hogy nehez elhinni, de par het, honap mulva mar magadat sem fogod erteni, hogy miert erezted ennyire neheznek es minden nagyon egyszeru lesz es szep!
Masodik gyereknel meg mar semmi gond nem lesz!
En szules utan jo sokaig az elso hetektol feltem nagyon, sokkal durvabb volt, mint a szules. Sot, a szules bennem szep emlekkent maradt meg, az elso hetek viszont a pokolkent.
De ahogy telt az ido megis szepultek az emlekek. Es mint latod eleg hamar vallaltuk a masodik babat.
Most meg semmi gond. Minden gordulekenyen megy, minden rendben van. Olyan nyugodt babam van, hogy orom nezni es vele lenni, gondozni (kopp-kopp) es ez szerintem osszefuggesben van az en hatarozottsagommal, nyugodtsagommal.
Tenyleg pihenj nagyon sokat, szedj vitaminokat, egyel jokat, akkor is, ha nem kivanod es ha kell, akkor kerj segitseget!

Es ami velunk tortent ma:
egyel kevesebb fogam van. Es ennek most orulok.
Tegnap delutan megszunt a fajdalom nagyjabol, ejszaka teljesen. Termeszetesen el is gondolkodtam azon, hogy nem megyek ma vissza a fogorvos bacsihoz. De a jozan esz sugta, hogy menjek, hiszen a fog meg nem gyogyul (mar a fele hianyzott, letort), Feri hetvegere megy a szuleimnek segiteni Kristoffal egyutt, itt maradok egy csecsemovel kocsi nelkul, fogorvosi szolgalat nelkul (hetvegen nincs). Szoval elmentem dokihoz, mint egy hos. Egyertelmu huzas, aptam sprayt meg a szuri elott, majd szuri, majd teljes benulas, vegul kb 10 mp alatt meg is szabaditottak a fogamtol. Meg orultem is neki.
Azota meg nyelem a vert. Meg mindig verzik. Ez normalis?

Ert itt valaki az eu-s tajszamokhoz?
Van egy olyan gond, hogy a fogdokis noverke sehogyan sem tud engem bevinni a rendszerbe. Igy nem is vittek. Az eus tajszam jo hosszu, azt mondja, hogy szerinte csak az utolso 9 karakteret kell beutni, mert csak annyi hely van, meg azt mondtak, de gyakorlatban meg nem csinalt ilyet. De azt nem fogadja el a rendszer.
Lelestem, hogy a korhazi zarojelentesemre milyen kodot irtam tajszamkent (ebben betu is van), az is kilenc karakter, meg is adtam ma a neninek, de azt sem fogadta el a rendszer.
Igy fusiban csinaltak meg a fogamat, de szivesen jarnek ide aprankent rendbeszedetni a tobbit is, viszont gyanitom, hogy nem szivesen fogadnanak igy, hogy nem tudjak kezelni a taj szamomat. Nah nem mintha ez az en hibam lenne...
Vendég

Zuzmoo, egy ismerősöm sima eldobható műanyag pohárba tette el, folpackkal, gumival.. alkoholos filccel rá tudod írni a dátumot..
Azt hiszem már itt is írta ezt valaki. Én úgy tudom, csak egy napit lehet összeönteni.
Vendég

Lányok segítség kellene!

Iszonyatosan fáj a fejem. Valamit lehet ilyenkor bevenni, mert ezt nem bírom sokáig. :(
Vendég

funky: Nekem fájások nélkül lett 3 ujjnyi méhszájam! Valami izom gyengeségem van és ezért nyílt túl korán a méhszáj. Kórházban is voltunk november végén, akkor már tüdőérlelőt is kaptam. A 28. hét óta volt nyitva a méhszáj teljesen, akkor 1 ujjnyi volt. Egyébként én nem bántam hogy megindította a dokim a szülést, de 3 ujjnyira már nem szívesen engedett volna haza. Akkor voltam 37 hetes. Azért lett Barbus ilyen pici.
vicky79
Budapest III. kerület

kismaki

panadol!

én lázra kaptam be és utána lehet szoptatni

Kattkat

Kép
kattkat

zuzmooo én is úgy tudom, h. 24 órán belülit lehet összeönteni

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi, lányok

Asszem elég súlyos az állapotom, hétfőn megyek orvoshoz, csak a hétvégét kéne valahogy túlélni - és akkor anyukám nem lesz itt, 'csak' a férjem, de ő vhogy nem ad olyan biztonságérzetet.

Egyszerűen rettegek attól, hogy felébred a gyerek, és sír, és nem tudom, mit csináljak vele, azon felül, hogy megetetem. Félek, hogy kézre szokik, az ágyunkba, elkényeztetem...

Délután óránként felébredt és sírt, és csak kajára hagyta abba - korábban 2-3 órát is aludt egy szopival... kevesebb a tejem?

Nem bírom ki, ha éjszaka is óránként felkelt....

boruska

Látom akkor nem vagyok egyedül! Nekem a 39. héten még teljesen zárt volt.. most a jóslók alatt tágult ki ennyire.. remélem a folytatás is gyors lesz.
Ananácska, lehet már két nap múlva én is fogom kérni, lehet már most is beleegyezem, ha nem úgy megyek be, hogy nem aludtam egész éjjel.. behívott fél 8-ra, aztán fél 10-kor vizsgált meg... :?
+ szeretném oxy nélkül ha lehet.. ahogy olvasom, sokkal jobban fáj.. burokrepesztéssel meg csak nő az esély az oxyra, akkor meg már az edára is..
Átérzem a fogfájdalmad, vannak hasonló élményeim.. nem emlékszem, hogy különösebben vérzett volna..
Taj számról semmit nem tudok..
Vendég

Kattkat: ez fura, nekem már a kórházban is azt mondták, mossam nyugodtan a sebet, csak fürdés után tegyek rá steril gézlapot. Amíg szivárog belőle valami, addig célszerű rárakni, utána meg simán elvan magában. Én mióta hazajöttünk a kórházból, 20 perces fürdéseket rendezek, igaz, csak zuhany, és áztatom bőszen a sebet, nem árt neki. A doki ajánlotta még szülés után, hogy kenjem feketenadálytő krémmel, azt a mai napig használom, szerintem jót tesz neki. (rossmanban kapható) A fényterápia jó volt, én már egy után érzem a hatását, nem húzódik annyira a heg illetve a cicimnek tett nagyon jót, tegnap volt az első éjszaka, hogy nyugodtan hozzáérhetett a pizsi a bimbóhoz,nem fájt. Még kétszer vagy háromszor el fogok menni. Ma kaptunk egy bioptron lámpát is, az is nagyon jó, ha esetleg tudsz kölcsönkérni valakitől, érdemes.

A tejem tök változékony. A gyógytea keverék nagyon jót tesz, volt, hogy 100 ml volt utána a két ciciben, ami nálam olimpiai csúcs. De pld délután csak 20-at talált a ded :cry: Nem izgatom magam, pótlok táppal, ha nem elég.

Bori: a tehetetlenség érzés mindenkivel előfordul. Tegnap nálam is borult a bili. A kisasszony hisztis volt, ha leraktuk azonnal rázendített, kézben tűrhetően elvolt, ha folyamatosan dajáltuk. Na a többes szám kicsit túlzás, mert főként az apja ringatta. Én meg károgtam közben, hogyha minden este elkényezteti (mert ahogy hazajön, veszi ki a kezemből és dajkálja, ringatja, ez iszonyú nagy segítség amúgy), akkor én cseszhetem, mert napközben ugyanerre napi tíz órában nem vagyok hajlandó, na meg lesz még ez a kölök 8-10 kg is... Szóval elszakadt a cérnám. És pont azon morfondíroztam fürdés közben (potyogó könnyekkel), hogy vajon milyen anya vagyok én, ha idegesít a saját gyerekem. Hozzá kell tenni, pár órát aludtam aznap három részletben, szóval mosott sz@r voltam, és ugyebár az ember lánya olyankor nagyon nyűgös.
Aztán ma éjjel csak fél négykor ébredt először, szépen evett, elaludt és reggel már én is teljesen más színben láttam a világot. Itt volt a sógornőm meg a lánya, gyönyörködtek benne, én meg nagyon büszke voltam, hogy van egy ilyen gyönyörű kislányunk. A tegnap estét mintha elfújták volna. Szóval egy-két szép élmény Bercivel, és megjön az a szerelem, meglátod. Nekem a barátnőm is azt mondta, hogy nálunk sem első pillanatban alakult ki ez az anyavagyok érzés, idő kell, hogy megérjen. Kinek több, kinek kevesebb.

Nóri: felső Luca, alsó Noncsi :?:

Funkynak megy a drukk!!

Kép
juci-77

Bea: nézd meg az OEP honlapját, ott fenn van az ügyfélszolgálatok elérhetősége. Tök korrekt, témánként van lebontva, hogy milyen ügyben, melyik ügyintézőt kell hívni, én tgyás miatt érdeklődtem, és nagyon meglepett, hogy felvették. (Na jó, kb. négy percig várakoztam a tel-ban..) Biztosan vagy eu tajszámos infovonal is.

Kép
juci-77

Nóri!

felső kép Luca
Alsó kép Noncsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.03.05 18:56-kor.

bchris

Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?