Új privát üzeneted érkezett!

Nagy gratula Reninek, Kornálnak és Zsoltinak!!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

bchris

bchris

Hatalmas gratula Kornél babához. Ügyes voltál Reni. :D

Mi jól vagyunk, olvasgatok, de nem mindig van időm írni. Kiscsaj eszik rendesen, sőt szerintem nagyon is mohó a lelkem. Teletömi a hasát, aztán meg kijön belőle. :cry:

Picit hasfájós, úgyhogy a Nóri által ajánlott cuccot is beszereztük. Remélem jó lesz neki.

Nálunk küldték a tb kártyáját a babának, meg a lakcímkártyát. Az adókártyáról nem tudok semmit. Apa ma megy intézni a dolgokat. Szegényt már most sajnálom.

Vicky: te a diákhiteles papírt postán küldted be, vagy személyesen bevittétek. Automatikusan nem utaltad a pénzt vagy ők is küldtek valami papírt.

Megnézegettem iwiwen a babákat. Nagyon szépek. :D
Vendég

Jó reggelt!

Ma el vagyok kényeztetve. MINDKÉT gyerek nyikk nélkül átaludta az éjszakát!!! Jó, Noncsi csak fél1-kor aludt el, mert fájt a hasa, aztán pukizni kellett, aztán kakilni, emiatt pelusozni és a tornáztatás miatt fél órát csuklani. De utána csaj reggel fél7-kor ébredt!!!! :shock: Én a takarómon alszom, nem túlzás, átázott a vastag pehelypaplanom, és a matrac alatt is tejes volt a föld!!! :twisted: Most próbálom kiszárítani!!! :lol: Akkor megetettem pulyát, majd visszafeküdtem és fél9-ig húztam a lóbőrt. Luca 9fele kelt. Már megcsináltam az ebédet, reggelire smarnit, mostam, vasaltam és még játszani is volt idő! Mégiscsak szép az élet! (most tuti elkiabálok valamit!!! :lol: )
Vendég

A tejcivel nálunk is gondok vannak! És elképzelésem sincs, mit csináljak... A bal cicim tele van állandóan, a jobb meg szinte üres. Nem is szívja rendesen (ez már elejétől nem nagyon tetszett neki), de a fejés sem segít sokat a témán. Van 5letetek??? Ja! Szedem megint az Urticát, de félek, a bal szétdurran, a jobb meg nem változik továbbra sem... Nekem látványos a különbség a két cicim közt, de lehet, csak beképzelem...

Amúgy tegnap nem Funky pocakfestményétől buktam ki, hanem hogy Lili éjjel fél kettő tájban aludt el. Addig nagyon rossz volt az éjszaka... Elaludt Apával, de ahogy letette az ágyba, pár percen belül felébredt és tele torokból üvöltött. Éjfél előtt kicsivel kapott cicit, akkor jó volt, beájult, de ahogy ágyba került, felébredt és megint koncertezett... Végül - elveimmel ellentétben - cumival a szájában tudott megnyugodni és elaludni... Éjjel fél kettőtől fél hatig csend volt, akkor szopizott egy negyed órát, és aludt tovább 10-ig. De már a sírás kerülgetett, mert nem tudtam rajta segíteni.
Totál csődnek érzem magam....

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

[quote="norcmorc"]J írta:norcmorcó reggelt!

Mégiscsak szép az élet! (most tuti elkiabálok valamit!!! :lol: )

Nóri!
Én is elkiabáltam tegnap a blogon, hogy jók az éjszakáink... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Nekem fele van a balban csak a jobbhoz képest!!! Sőt. De jól tud lakni kettőből mindenképp, így nem érdekel!!!
Vendég

nekünk ma van rémesen nyűgös napunk :( Éjjel aludt kb 2 órát egyhuzamban, de fél4-óta csak 5percekre nyugodott le. Semmi nem jó, ha cicire teszem eszik kicsit, bealszik, 5 perc múlva sír, ölben sír, kiságyban-kendőben-hordozóban sír, sír, sír. És időnkén olyan ijesztően fejhangon. Már azon gondolkodtam ,hogy hívom a gyerekorvost, de nem hiszem, hogy komoly baja lenne, szerintem csak nyűgös. Lázat mértünk, rendben van. És most még csak nem is tekeref úgy, mint mikor a pocija fáj. Egyszerűen csak sír... és biztos vagyok benne, hogy fáradt és aludni szeretne, mert akkorákat ásít, mint a feje. de akkor miért nem alszik????? Már teljesen készen vagyok! :cry: Ja és persze egyedül maradtam, mert Szabinak vissza kellet mennie dolgozni :(
zuzmooo

Zsófi: én nem fogok fejni! Múltkor sikerült felfejleszteni olyan szintre, hogy fejni kelljen. Tegnap csak 1ciciből evett, így kifejtem a másikat. Abból lejött 100ml. Következő etetésnél is minden ok volt, de az utána levőnél alig volt tejem. Megette, majd 20perc múlva kelt. Akkor is cicire tettem. Megint ébredt. Sosem tudott annyit enni, hogy elég legyen, így sírni kezdett, mert bosszantotta. Hát szépen kivettem az első adag lefejt tejet és odaadtam neki. Megette, rácicizett és ennyi. JA! A 100ml lefejt tej csak 80g-volt!!! Így viszont hiába fejtem 1dl-t, ha utána ugyanennyit kellett pótolnom üvegből. Hát akkor egye inkább cickóból. Az legalább steril.
Úgyhogy én nem akarok tejraktárat a fagyóban, hanem szépen legyen elég, hogy annyi van, amennyi kell! Kész, pont. Félévesen elkezdek etetni mással és max 1éves korára át akarom szoktatni a tápszerre. Lehet rossz anya vagyok, de rajtam ne akarjon csüngni egy járni tudó gyerek!!! :oops: :oops:
Vendég

Nóri nem gond.hogy rossz anya lennél.
Nekem minden elismerésem azoknak a nőknek,akik
1 éves koráig szoptatják a csemetéjüket.Annyi sztem elég is!
Mondom én a tápszeres......

Kép
Kép
szintus

Na, úgy látszik már tényleg csak Renire vártam!!! Mondtam neki, hogy ne izguljon nem fogok előtte szülni!!!
Most jöttem a kórházból, már bent akartak tartani.. aztán megbeszéltük, hogy még hazajöhetünk a cuccokért..
Hazafelé 5 perces fájásokkal jöttünk :) de még nagyon kis gyengék... végigröhögtem hazafelé az utat... mert a Dávid korábban mikor mondtam hogy tízperces fájásoknál akarok indulni, kiborult hogy NEEEM rögtön indulunk!!!!! Most meg öt percesekkel jöttünk el a kórházból!!! :lol: :lol: :lol:
Na este már biztos nem fogok így nevetgélni!
Már egy ujjnyira ki voltam tágulva..
Vendég

Funky de komoly! Drukkolok Nektek!

Az utolsó babánk is elindult!! Ez a 1,5hónap nagyon jó élmény volt nekem. Köszönöm mindenkinek, hogy átélhettem. Ennyi szülés és baba... Esküszöm sok személyes ismerősért fele ennyire sem izgulok, mint Értetek!!! :D
Vendég

Reni! Isten hozott Kornél!!! nagyon szép baba vagy!

Funky, hallod ez a pocakrajz nagyon szuper! Isteni 5let!!
Juj, most olvasom, hogy ma mész szülni? Nagyon szorítok!!!

Nóri, nálunk is volt olyan éjszaka, hogy jól bealudt, de hiába én nem tudtam aludni, mert totál tele volt a tejeszacsi...a vége az lett, hogy felébresztettem :( AMúgy én már eleve úgy fekszem le aludni, hogy teszek pelenkát a lepedőre, hogy ne ázzon el az ágy :)
lara

Lara! Most viccelsz? A vastag pehelypaplan átázott. Nemhogy a pelenka... Amúgy én törölközőt használok... :-) És leszarom a tejfoltokat! Lucával még mostam, ha összekentem. Most??? ÁÁÁ dehogy! Ja és éjjel is melltartó van rajtam dupla betéttel.

Ugye nekem műcicim van. Alapból akkora mirigyállományom volt, mint egy szúnyogcsípés. Ugye a mellméret a tejtermelést nem befolyásolja, de a tárolókapacitást igen, Attól, hogy nagy lett a dudám még nem nőtt a tárolókapacitása, így hamar megtelik és hamar ömleni kezd belőle a cucc... Hát ez van! :lol:
Vendég

Nori!
Nagyon egyet ertek veled abban, amit a forumos babavarasokrol irtal. Tenyleg nagyon izgalmas idoszak volt, en is nagyon elveztem es nagyon sokat jelentett. :D

Hm, hat furcsa erzesek keringenek bennem, amikor olvasom az ataztatott anyatejes matracok, torolkozok, lepedok tortenetet.
Nekem eddig egesz eletemben ket darab foltocska kepzodott anyatej miatt a felsomon, de a cicifix is vekony volt, a felso is, a folt is kicsi, betet sem volt. Es ez is a heten.
Hat, igen. Asszem a melltartobetet gyartok nem belolem fognak megelni. :?
Jah es a draga anyatejem megy a kutyanak. Megkerdeztem a sogornomet, o megkerdezte a vedonojet, mindketten azt mondjak, hogy ennyi gyogyszer utan ne adjam a babanak.
Nagyon sajnalom, de teny es valo, hogy a baba a fontosabb, a tej van a babaert es nem forditva. Inkabb azt kelljen kiontenem, mint feltegetni es kockaztatni, hogy babocanak tobbet art, mint hasznal...

A mai nap nem is alakult olyan rosszul, mint indult.
Epp nem faj a fogam (kopp-kopp). Vegre sikerult elaltatni ket gyereket egyszerre. Sot, Eriket le is furdettem, amig Kristof aludt. Ez is tok jo.
Erik mar kinott egy rugdalozot, ami par napja meg jo volt ra, most mar nem tudja benne kinyujtani a labat.
Sot, jo 40 dekat hizott mult het hetfo ota, amiota itthon vagyunk. :lol: :lol:

ES!!!!!!
Feri megkapta a melot!!!!!!!!
Azon kivul, hogy nincs kozel tok jo! :lol: :lol:
Vendég

Reni, gratula Kornélhoz! Ügyi voltál.

Funky, Neked meg mennek a drukkok a mai napra!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bea!

Gratula Ferinek!!!

Van Next ruhátok? Mekkora kell most Eriknek? Noé most nőtte ki az Up to 1Month-méretet. Most ugyanez kell, csak 3hónappal... :roll: A Newborn arra volt jó, hogy hazahozzam a kórházból. Nyárra 3-6hósakat vettem, de az kétrészes meg rövid gatya, ott nem gáz, ha picit rövidebb!!! (én még lakásvásárlás előtt vettem ruhákat a kölköknek. Lucára sok minden jó még tavalyról. Én meg a szülinapi-karácsonyi pénzemet költöttem gyerekmotyóra. Tavaszi-nyári cipő így is kell. Meg váltócipő a bölcsibe. Az alsó hangon 50eFt. :roll: Plusz kapott gyerekülést, ami még több, de még egy kéne belőle! :oops: Aztán már csak 3év múlva még 2db kell Noéminek és letudtuk az ülés mizériát egy életre!!!! :lol:
Vendég

Norcmorc:
hozzászóltam az utsó blogbejegyzésedhez! Nézd majd meg! Ja! És küldtem új képeket is! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nori!
Nagyon egyet ertek veled abban, amit a forumos babavarasokrol irtal. Tenyleg nagyon izgalmas idoszak volt, en is nagyon elveztem es nagyon sokat jelentett. :D

Hm, hat furcsa erzesek keringenek bennem, amikor olvasom az ataztatott anyatejes matracok, torolkozok, lepedok tortenetet.
Nekem eddig egesz eletemben ket darab foltocska kepzodott anyatej miatt a felsomon, de a cicifix is vekony volt, a felso is, a folt is kicsi, betet sem volt. Es ez is a heten.
Hat, igen. Asszem a melltartobetet gyartok nem belolem fognak megelni. :?
Jah es a draga anyatejem megy a kutyanak. Megkerdeztem a sogornomet, o megkerdezte a vedonojet, mindketten azt mondjak, hogy ennyi gyogyszer utan ne adjam a babanak.
Nagyon sajnalom, de teny es valo, hogy a baba a fontosabb, a tej van a babaert es nem forditva. Inkabb azt kelljen kiontenem, mint feltegetni es kockaztatni, hogy babocanak tobbet art, mint hasznal...

A mai nap nem is alakult olyan rosszul, mint indult.
Epp nem faj a fogam (kopp-kopp). Vegre sikerult elaltatni ket gyereket egyszerre. Sot, Eriket le is furdettem, amig Kristof aludt. Ez is tok jo.
Erik mar kinott egy rugdalozot, ami par napja meg jo volt ra, most mar nem tudja benne kinyujtani a labat.
Sot, jo 40 dekat hizott mult het hetfo ota, amiota itthon vagyunk. :lol: :lol:

ES!!!!!!
Feri megkapta a melot!!!!!!!!
Azon kivul, hogy nincs kozel tok jo! :lol: :lol:
Vendég

Hú gyerekek, én ma mindenen sírok!
Azon is hogy ezexerint meglesz az összes baba?!
meg nóri és kakti, én is félmellü vagyok,kezdem magam rajta tultenni, bár a laposban is megközelítőleg annyi van, mint a nem-laposban.
nóri,
eszméletlen milyen lazasággal és természetességgel állsz pl a szoptatáshoz, meg más dolgokhoz is, neked ezért megy talán zökkenőmentesebben, és a nyakamat rá, hogy ezért tejelsz mint állat(remélem nem sértődsz meg)
igazi anya-anya vagy
meg nagyon van türelmed, hogy akkor eteted amikor sír..ha kell neki hát egyen és milyen igazad van, mi felnőttek is akkor eszünk, ha megkívánjuk akár fél oránként is, miért várnánk el egy csecsemőtöl, hogy mint a kakukkosóra "beálljon"
nekem nincs türelmem, én nem altatom, ha nem evett min. 100grammot, és nem etetem, ha nem aludt kb 3 orát, mert ha nekem 20 perc mulva fölsír, nem tudom, mi baja, és pánik és az neki se jó
de megpróbálok rugalmas lenni

zsó
Kép
pcd1985

Nóri, hát igen, ha ennyi minen átázik, akkor tényleg vicces volt a pelenkás tanácsom :D
Én is a kis tárolókapacitásosok közé tartozom, így én is ázok.

Kakti! Minden szoptatást kezdj a kevesebb tejet termelő cicivel, mert a szopi elején mégerősebben szívnak a babák, mivel éhesek.
lara

Sziasztok!
szopcsi téma: én még nem fejtem..azt mondták bent a klinikán, hogyha nem fejek akkor szépen beáll a kereslet-kinálat..és féltem attól, hogy mindig fejni kell utánna..
most úgy csináljuk, hogy hogyha Blanka jelzi, hogy éhes /még mielőtt sírna, ha lehetséges/kap enni, aztán ha úgy gondolja, hogy eleget evett, akkor vagy elalszik, vagy én lerakom aludni... nem szoktam mérni..még egyszer mértük meg a súlyát, de ennyi.Hát majd meglátjuk, hogy jól csinálom-e.. :lol:
Funky! megy a drukk neked is!!!

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

El vagyok veszve, örülök, ha olvasni tudlak titeket. Jól vagyunk, Bori is megszokta már hugit, meg is szeretgeti a maga módján. Szopi van, de gőzöm sincs, mennyi, nem akarom mérni, az annó Borival elég volt. Gyarapodás rendben, vasárnap mértük, addigra lett meg a születési súlya, 6 nap alatt 170g-ot hízott (ennyi volt a súlyvesztése). A héten Bori még itthon van, lehet, a jövő hét közepéig így lesz, de apa már dolgozik, így mozgósítom az embereket magunk körül, hogy jöjjenek, s délelőtt vigyék ki kicsit a levegőre. Ma a szüleim voltak itt 4 órát, nagyon jól telt - végre! Levegőhöz már szokunk, 2 napja az erkélyen levegőzik Emő babakocsiban, kár, hogy pont jön a hideg. De muszáj csinálni, mert nővéréért menni kell az oviba jövő hét közepétől. Az meg minimum 1 óra sétát jelent.

Most mennem kell, Emő szopi után bealudt a kezemben, Bori szedi szét a házat (ő nem aludt), s uzsiznia kéne.

Ja, azért nem írok, mert baromi fáradt vagyok, s eddig kicsit magam alatt is voltam, fáj, hogy nem tudok kimenni csatangolni Borival. És én is türelmetlenebb vagyok vele.

Reninek nagy gratula, Funky-nak mennek a drukkok!
ktc

Sziasztok, kedvesek vagytok, hogy így szurkoltok nekem is... pedig csak itt a vége felé csöppentem közétek..
Most éppen tízpercesek vannak... nem tudom mi legyen.. nem akarok a kórházban sem dekkolni ha nem indul be.. meg azt se, hogy repesszenek... vagy oxyval indítsák, mert már elfogy a türelmük..
A doki azt mondta hogy 17:00 előtt azért érjünk vissza.. :roll:
és csak akkor ne menjünk ha teljesen elmúltak..
Hát még jönnek, csak nem rendszeresen és egyáltalán nem erősek.. csak ilyen sima mensi szerű.. Ennyitől még bármit tudnék csinálni... én meg idáig mindig azt olvastam, hogy ezeket meg lehet majd különböztetni.. mert ez olyan erős lesz hogy elakad a lélegzetem....
Szerintetek??????
Vendég

Sziasztok!

Nagy gratula Kornélhoz Reninek, végrevégre!
Funky, drukk!
Reggel elmentem orvoshoz, kontroll vérkép miatt, mert ugy tragikus volt, amiko kijöttem a kórházból. A sebemet is megnézte, szépen gyógyul, nagyrészt tudok már ülni, és a maradék ki nem esett varrataimat is kiszedte, tök jó.

Nekünk is szar éjszakánk volt, éjjel nettó 3 órát aludtam tök hulla vagyok. Azt s csak úgy, hogy a nagy ágyban aludt velünk... :( ELRONTOM :(
Reggel, amíg orvosnál voltam, anyósom volt a gyerekkel, szerencsére végigaludta, de utána eégzs délelőtt evett / letettem / vinnyogott, felvettem, etettem, stb.
Most délután aludt 2,5 órát, én is feküdtem egy órácskát, de aludni nem tudtam, mert álmában is vinnyogott.

Anyu itt van velem délutánonként, ha nem lenne, tuti ki is nyírnám magam... Nagyon durván kezdek befordulni, élni sem akarok, a gyereket sem akarok, semmit sem akarok...

Azon gondokozom, hogy inkább átállunk tápra, és akkor szedhetek gyógyszert, mert így nem használok egyikünknek sem...

boruska

Zsófi!

Nem vagyok én kis Buddha. Asszem alapból könnyen veszem a dolgokat. Plusz már egyszer végigcsináltam egy gyereket tápszerrel és tudom, hogy az égvilágon semmi tragédia nem lesz, ha nem anyatejen nő fel! Talán ettől nincs bennem semmi görcs a témával kapcsolatban. De vannak akik pl a hozzátápláláson is szétparázzák magukat. Kaphat-e ezt, ha azt még nem evett. Ehet-e karfiolt, lencsét... Mikor ehet túrót...stb. Vannak szabályok, de ott is mindenki eldöntheti, mennyire szigorúan áll a témához. Én ott is a középvonalat képviseltem.
Szóval sztem nyugi. Elrontani nem lehet a gyereket. Vagy ha igen, majd csinálsz másikat!!! :lol: :lol:
Vendég

Funky hajráááá!!!!!
Remélem hamar 1értelművé válnak a fájásaid.
Drukk!

Zuzmooo

ma délután óta elég hevesen elkezdett váladékozni a babu bal szeme.
ugye azt írtad rá valamikor, hogy forralt, lehűtött vízzel kell törölgetni.
vagy kamilla is jó?
mitől van ez?
védőnő azt mondta, hogy gyógymód forralt, lehűtött vízzel kitörölni és anyatejet csöpögtetni bele :roll:
szerinted?

Kattkat

Kép
kattkat

Képzeljétek a tegnapi kakilási roham után a kisdedem 7 órát aludt éjszaka! Én piszkáltam 3 órakor, hogy nem akar-e kajálni végre. Kész vagyok. Lehet hogy hagynom kellett volna.

kismaki: A diákhiteles papíromat csak beküldtem postán. Érdeklődtem és már ügyintzés alatt van. Én már februárban nem is fizettem és azt mondták hogy jól tettem. Papírt még nem kaptam.

nóri: Akkor ezek szerint nálatok is alszanak a csajok. A lány gyerekek ezek szerint jobb alvók, vagy csak mi vagyunk szerencsések? Jó sok tejcsid van. Én sem maradtam még ébren egy rokonom miatt sem hogy szül-e. :)

kakti: Nekem a bal mellemet nem szerette Barbus és abban most sincs annyi tej, mint a jobban. Nem tudok okosat mondani, de a megoldást én is várom. Nekem is cumizik a gyerek, de már beletörődtem. Én azért adtam neki, hogy ne egyen olyan sokat, mert mindig visszabukott. Mondjuk még mostanában is jön vissza, de kevesebb. Csak most meg az a gáz a cumival, hogy kiesik neki mikor félálomba van és ha észre veszi akkor addig sír még vissza nem adjuk neki. De már megtanulta tartani magának, olyan édesen fogja. Én sem akartam cumiztatni, de már mindegy. Ne legyen llkiismeret furdalásod, nem tudjuk mindig hogy mi bajuk a gyerekeknek és mit miért tesznek.

funky: Hajrá nektek is. Ügyesek legyetek.

bea: Sajnálom hogy fáj a fogad. Gratula Ferinek a melóhoz.

katica: Üdv újra a fórumosok között. Gyere mikor tudsz.
vicky79
Budapest III. kerület

ennek a konakionnak micsoda undorító poloska íze van :shock:
páran nagyon el vannak tűnve
csipike, dalika, molmar...

adjatok életjelet!

Juci, milyen a fényterápia?
Te hogy fürdesz a sebeddel?
Nekem azt mondta a doki, hogy tekerjem be a sebet folpackkal, hogy ne érje víz.
Megpróbáltam, kivitelezhetetlen. :evil: :evil:
Úgy olyan részek is fólia alá kerülnek, amit szándékomban állna megmosni, úgyhogy direktbe nem vizezem a vágást, de kerül oda is bőven mire letusolok. :roll: :roll:
Kicsit még levedzik is. :?

Kattkat

Kép
kattkat

Ronci, én pont igy csinálom mint te. Még egy cseppet sem fejtem, meg mérlegem sincs.

Bori, ahogy telnek a hetek egyre jobb lesz hidd el! A fáradtság és kialvatlanság miatt látod igy, hogy kezdessz befordulni. De Berci majd egyre többet alszik, mert egyre többet eszik és azzal tovább ellesz, meg majd jön a jó idő, napsütés, tavasz, mentek sokat sétálni, majd ettől is jobbakat alszik.

Funky, nem tudom milyen messze van a kórház tőletek, de ha közel, akkor én várnék még, ha most még csak 10 percesek és nem fájnak...akkor minek menj be? Csak ott várnál, akkor már jobb otthon! Persze, ha messze van a kórház az más. Ha 19 órára mész be, nem fog megverni az orvos!
lara

Na én az egy hónapos évfordulót nagy kádfürdővel ünnepeltem! Bár jön még némi rózsaszín takony belőlem de már semmi extra!!!
Vendég

nekem még sohasem volt tejes a pólóm, és olyasmit sem érzek, amit anyu szokott mesélni, hogy mikor bömbölni kezdtünk (én és a tesóm) elkezdett feszülni a melle.
de nekem azt mondták a csecsemősök,akik fejtek, hogy mélyen vannak a tejcsatornáim
biztos nehezen kapaszkodik fel onnan a tej :)
de manókának sikerül kiszlopálni

Bea, én is gratulálok Ferinek az álláshoz.
Mégsem olyan tré ez a nap. :wink:

Végre nem kell se nekem se a babának antibigyót enni. hátha elmúlnak a pocakfájások is.

Kattkat

Kép
kattkat

Lara! az jó, ha nem vagyok teljesen egyedül.. néha elbizonytalanodok, hogy nem kéne-e egy kis tartalék a hütőbe, de lehet majd a tejgyüjtőt fogom használni és ami kifolyik az épp nem szopis ciciből azt lefagyasztom...
Tegnap én is kicsit rosszabb kedvű voltam.. ez a nem kimozdulás megviselt egy kicsit.. szokatlan.. alig várom a jó időt, meg hogy menjünk sétálni!!!
Tegnap azon forogtam, hogy olyan öregek vagyunk és lehet már az unokáinkat sem fogjuk látni...párom azt mondta, hogy azért foglalkoztat ez, mert most látom a súlyát csak az ilyesminek...
viszont már mondtam páromnak, hogy jövőre jöhet a kistesó, akármilyen is volt a szülésünk... :lol: :lol:
És halál szerelmes vagyok a férjembe is meg a kislányomba is.. jobban, mint valaha, ha ez lehetséges.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci, Lara
én se fejek mert nem megy. mindig is utáltam...
mérlegelésről is leállítottam magam, csak a súlygyarapodást fogom nézni..
én szoktam érezni a tejleadó reflexet...

szerintetek az normális hogy még mindig baromira fájnak a cickóim???már előre félek a szopiktól.
nézem hogy jól van-e szájában, illetve igazgatom az ajkait hogy kifelé álljanak...és mégis. és a végén ilyen sárgás-fehéres valami lesz a bimbi végén, a bőrőmet nyúzza le vagy nemtom.
kenem lansinoh-val.
én egyértelműen csatlakozom az inkább szüljek mint ez a pokoli fájdalom.
ja és a mellretételle is bénázunk, sokszor csak 5-10 perc alatt sikerül. és persze üvölt addigra szegény, én meg bőgök.

Bori
Blanka is ilyen hogy alszik egy nagyobbat és utána meg órákig cicizik.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

juti!
szerintem nem szabadna fájnia..lais. nekem azt mondták, hogy ha jól van mellre téve akkor nem szabad fájnia.. nekem 2.napra hólyagosodott fel a jobb cicim, majd megmutatták mit csináltam rosszul és utánna 1-2nap alatt elmúlt és azóta nem fájt.. még akkor sem mikor csak szórakozik vele..ja és nem is kenem semmivel..
ma szopi közben Blanka szünetet tartott és levette a száját a ciciről, a cicim meg 2sugárban spriccolta a pofijára a tejet.. szegénykém csak pislogott.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Juti, tényleg nem szabadna fájnia, ha valóban jól van mellre téve. Mondom ezt én, aki a jobb mellével ezzel küzd. Csak ráharapáskor fáj (egyre kevésbé), s tudom, hogy valami nem stimmt, de nem jövök rá, mi az, ami a balnál jól működik, a jobbnál viszont nem. Várom, hogy 11-e legyen, LLL csoport, akkor megnézetem. A tanácsadó/csoportvezető Emő fotóit elnézve azt írta, lesz gondunk, mert csapott a kis álla Emőnek. De rögtön írt két tippet is, mit csináljak. Ja, és ha megyek, a kendőt is megnézetem vele, addig meg próbálkozunk. Tegnap megérkezett a kendő a barátnőmtől kölcsönbe. Liliputi. Arról van vkinek tapasztalata?
ktc

Na újra itt.. végül bementünk a kórházba.. de már befelé megbántam mert szinte teljesen elmúltak a fájások.. aztán a szülésznő "finoman" megvizsgált és kiderült hogy már bő két ujjnyi.. szóval szépen csendben tágulok.. :D
Vendég

Kattkat: lehet h szűk a könnycsatornája. egyenlőre nincs vele teendő. Az anyatejet én is hallottam, h jó lehet. szemcsepp szerintem nem kell most rá.

Bori: a szedatif pc-t próbáltad (én most vettem, de még nem próbáltam) vagy a citromfű teát? Én is ki vagyok bukva. különösen ma, hogy hajnali4-től délután 6ig csak 5percekre nyugodott meg, egyébként sírt vigasztalhatatlanul.
Szabi már nagyon cumit akar venni neki. eddig ellenálltam, de még egy ilyen nap vagy éjszaka és beadom a derekam. csak attól félek, akkor még rosszabbul fog szopizni. :(
zuzmooo

Én a citromfűvel óvatosan bánnék. Elég erős szedációs hatással bír. Mondjuk max fürdőolajnak használnám. De gyereknek direktbe nem szabad adni. Akkor ha tejjel megy bele, tán az se a legjobb megoldás, nem?
Vendég

köszi Zuzmooo!!
sajnálom, hogy ilyen küzdelmesek a napjaitok :?
pedig ha jól emlékszem Bende baba a pocakodban nagyon nyugis volt
ezek szerint ez a hiedelem is megcáfolva, hogy amilyen a pocakban, olyan lesz kint is

Kattkat

Kép
kattkat

Na, akkor a súly tipp eredményhirdetése: Kakti nyerte a hossz tippet pontos találattal, illetve Viki nyerte a súly tippet 80g eltéréssel! Jár nekik a csoki, majd a legközelebbi talin átadom! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Zsolti vagyok!

Írjak szüléstörténetet?

bellerreni
Eger

Zsolti!!!

Szia! Naná!
Mi van a szerelmeiddel?
Vendég

Mi lehet Zsizellel? Olyan kétségbeesett volt... Én úgy aggódom! :roll:
Vendég

Akkor legyen:
Szüléstörténet az én szemszögemből

Reggel 7-re kellet bemennünk a kórházba, mert a választott dokink éjszaka ügyelt és még így meg tudta vizsgálni Renit.
A vizsgálat után mondta két híre van:
-az egyik, hogy már elment a magzatvíz így benn kell maradni
( Reni érezte, mert egész éjszaka nem aludt 10 perces fájásai voltak végig. A táskákat is vittük magunkkal)
- a másik hír, sajnos el kell mennie mert az éjszaka az apukája szívinfarktust kapott és Debrecenben fogják megkatéterezni a szívét. Valószínűleg nem fog hazaérni időben.
Ezután felhívták a fogadott szülésznőnket aki be is ért kb fél nyolcra. Ekkor engem elküldtek, hogy reggelizzek meg amíg Renit előkészítik egy óra múlva menjek vissza.
Hazaugrottam bevágtam két szenyót. Amikor visszaértem már be volt kötve az OXI 50 ml/ perc-el.
11-ig elég durva fájásai voltak, többször láttam 127es max értéket a digitális számlálón. De az alap 40es értékeknél is olyat szorította kezemen, hogy csak pislogtam. De még mindig csak egy újjnyira volt nyitva! Sikerült kikönyörögni a szülésznőtől egy fájdalomcsillapítót amit vénásan adtak be az infuzió bekötési pontjába.
A fájdalomcsillapító nem szüntette meg a fájdalomérzetet csak csillapította a nagyságát. Egy órát hatott utána csökkent a hatása. A szülésznő mondta, hogy még 3 óra míg teljesen kiürül a szervezetéből. Így csak akkor ad még egyet ha úgy látja több mint 4 óráig tarthat még a vajúdás.
A szülésznő délben elment ebédelni. Én fél óránként adagoltam a homeopátiás bogyókat. Majd amikor a szülésznő visszajött kitárgyaltam vele mit ebédelt közben Reni éppen állva vajúdott. Az új Dokit fél kettő körül láttam először amikor megvizsgálta Renit. Eredmény két újjnyi tágulás!
Ezzel a sebességgel számolva kb 6 ra kellett volna megszületni Zsubikának. Az OXI-t felcsavarták 100 ml/ percre majd kb fél óra múlva Teri ( a szülésznő) úgy megvizsgálta renit hogy a vizsgálat közben négy újjnyira tágította a méhszájat!!! Ez k..ra fájhatott!!!
Fél négy felé megmutatta a próbanyomásokat és azt mondta már csak rajtunk múlik és kezdte összepakolni a szüléshez szükséges eszközöket. ekkor már tudtam nem kell egy óra.
4 kor bejött a doki is. Kb 5-6.-ikfájásra , (egy fájás alatt 2szer tudott nyomni- én is nyomtam vele együtt bal kezemmel emeltem a tarkóját a jobbal a térdét, közben én is nyomtam a fejem kb olyan vörös lett mint a Renié) ki is bújta feje. Idő 16:32 Utána még két nyomás és kint is volt Zsubi. A nyakára volt kétszeresen tekeredve a köldökzsinór. Letekerték egyből felsírt és a színe is kezdett megjönni.
Itt nem tudom pontosan mi is történt. Elvágtam a köldökzsinórt- amit azt hittem puhább anyagból van, úgyhogy először csak nyiszáltam de 2.ra sikerült elcsípnem.
Miután kitisztították a légzőnyillásokat elvittem a babát mérlegelni 3300 g ,meg méretet venni 54 cm a fejméretre nem emlékszem.
A babának teljesen jó értékei voltak szüléskor 9-es utána 10-es.
A szülésznő megígérte, hogy kb egy órát maradhat Zsubi amíg Renit összefércelik.
Az új dokink, amúgy nagyon jó fej fiatal srác 30 éves ,sokkal szimpatikusabb volt nekem mint az eredeti.
A gátseb varrása is lég fájdalmas lehetett. Az utolsó óra eseményeit nem tudom leírni oly pontosan mert fényképezgettem meg telefonálgattam meg sms meg nem is voltam magamnál :D
Amikor Kornélt rátették Reni mellkasára el is felejtette a fájdalmakat.

Ma kétszer voltam benn. reggel kiskesztyűt kellet bevinnem mert összekarmolta magát Zsubi. Reni nem nagyon tudott aludni.
Naon fáradt volt.
Délutánra se nagyon javulta helyzet. Kornél baba egyfolytában ordít! Amg a többi baba csendben elvan. Nem nagyon megy a cicire.

Röviden ennyi.
Sziasztok

bellerreni
Eger

Reni és Zsoltija!

Ne aggódjatok, nem lesz semmi gond a cicizéssel. Csak rá kell kapnia az ízére. :)
Azért Nektek sem volt eccerű a szülés... Egy biztos: mondd meg Reninek, addig pihenjen a kórházban, amíg tud! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ronci: Én is szoktam arcon spriccelni Barbust ha hajlandó szopizni. Szegny, persze hogy nem kell neki a cici, mert amikor szopizni akar akkor is lelövöm tejjel. :)

zuzmoo: Barbusnak van cumija, de amikor akar szopizni akkor tud is. Szépen rátapad és jó nagyokat nyel is. Szóval nem tudom, hogy mennyit ront a cumi a szopin.

nóri: Köszi a csokit, de szerintem Kattkatot is illeti egy tábla az óriás bébihez. Ekkorát senki sem tippelt volna.

zsizell: Merre vagy? Mi van a kis drágáddal?

reni és zsolti: Nem semmi lehetett ennyi oxival eda nélkül szülni. Most tudom értékelni hogy 3 ujjnyi méhszájjal mentem be úgy hogy nem is fájt semmim. Én is szorítottam a párom kezét, azt mondta sosem gondolta volna hogy ennyi erő van bennem.
vicky79
Budapest III. kerület

Én írtam Nórinak még a kórházból szülés után, hogy mondja meg Kaktinak, hogy minden elismerésem neki, hogy oxyval, EDA nélkül szült, csak nem ment el az az sms sem valamiért, de akkor most Reni, előtted is leborulok, meg Bea meg mindenki, aki nem kapott. Én kaptam, de úgy éreztem, hogy szart sem ér. Maximum 15 percig enyhített valamit a fájásokon.

Zsizell nekem is eszembe jutott ma meg tegnap is...
Remélem minden rendben!

Kattkat

Kép
kattkat

Zsizell az iwiw-en szokott életjelet adni magáról, szerintem minden OK. Csak nem tud sok felé lejelentkezni! Remélem legalábbis, hogy erről van szó. :)

Fáj a picim pocija... Már megint... Sab Simplex nekünk úgy tűnik, sz@rt sem ér... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?