Akkor legyen:
Szüléstörténet az én szemszögemből
Reggel 7-re kellet bemennünk a kórházba, mert a választott dokink éjszaka ügyelt és még így meg tudta vizsgálni Renit.
A vizsgálat után mondta két híre van:
-az egyik, hogy már elment a magzatvíz így benn kell maradni
( Reni érezte, mert egész éjszaka nem aludt 10 perces fájásai voltak végig. A táskákat is vittük magunkkal)
- a másik hír, sajnos el kell mennie mert az éjszaka az apukája szívinfarktust kapott és Debrecenben fogják megkatéterezni a szívét. Valószínűleg nem fog hazaérni időben.
Ezután felhívták a fogadott szülésznőnket aki be is ért kb fél nyolcra. Ekkor engem elküldtek, hogy reggelizzek meg amíg Renit előkészítik egy óra múlva menjek vissza.
Hazaugrottam bevágtam két szenyót. Amikor visszaértem már be volt kötve az OXI 50 ml/ perc-el.
11-ig elég durva fájásai voltak, többször láttam 127es max értéket a digitális számlálón. De az alap 40es értékeknél is olyat szorította kezemen, hogy csak pislogtam. De még mindig csak egy újjnyira volt nyitva! Sikerült kikönyörögni a szülésznőtől egy fájdalomcsillapítót amit vénásan adtak be az infuzió bekötési pontjába.
A fájdalomcsillapító nem szüntette meg a fájdalomérzetet csak csillapította a nagyságát. Egy órát hatott utána csökkent a hatása. A szülésznő mondta, hogy még 3 óra míg teljesen kiürül a szervezetéből. Így csak akkor ad még egyet ha úgy látja több mint 4 óráig tarthat még a vajúdás.
A szülésznő délben elment ebédelni. Én fél óránként adagoltam a homeopátiás bogyókat. Majd amikor a szülésznő visszajött kitárgyaltam vele mit ebédelt közben Reni éppen állva vajúdott. Az új Dokit fél kettő körül láttam először amikor megvizsgálta Renit. Eredmény két újjnyi tágulás!
Ezzel a sebességgel számolva kb 6 ra kellett volna megszületni Zsubikának. Az OXI-t felcsavarták 100 ml/ percre majd kb fél óra múlva Teri ( a szülésznő) úgy megvizsgálta renit hogy a vizsgálat közben négy újjnyira tágította a méhszájat!!! Ez k..ra fájhatott!!!
Fél négy felé megmutatta a próbanyomásokat és azt mondta már csak rajtunk múlik és kezdte összepakolni a szüléshez szükséges eszközöket. ekkor már tudtam nem kell egy óra.
4 kor bejött a doki is. Kb 5-6.-ikfájásra , (egy fájás alatt 2szer tudott nyomni- én is nyomtam vele együtt bal kezemmel emeltem a tarkóját a jobbal a térdét, közben én is nyomtam a fejem kb olyan vörös lett mint a Renié) ki is bújta feje. Idő 16:32 Utána még két nyomás és kint is volt Zsubi. A nyakára volt kétszeresen tekeredve a köldökzsinór. Letekerték egyből felsírt és a színe is kezdett megjönni.
Itt nem tudom pontosan mi is történt. Elvágtam a köldökzsinórt- amit azt hittem puhább anyagból van, úgyhogy először csak nyiszáltam de 2.ra sikerült elcsípnem.
Miután kitisztították a légzőnyillásokat elvittem a babát mérlegelni 3300 g ,meg méretet venni 54 cm a fejméretre nem emlékszem.
A babának teljesen jó értékei voltak szüléskor 9-es utána 10-es.
A szülésznő megígérte, hogy kb egy órát maradhat Zsubi amíg Renit összefércelik.
Az új dokink, amúgy nagyon jó fej fiatal srác 30 éves ,sokkal szimpatikusabb volt nekem mint az eredeti.
A gátseb varrása is lég fájdalmas lehetett. Az utolsó óra eseményeit nem tudom leírni oly pontosan mert fényképezgettem meg telefonálgattam meg sms meg nem is voltam magamnál
Amikor Kornélt rátették Reni mellkasára el is felejtette a fájdalmakat.
Ma kétszer voltam benn. reggel kiskesztyűt kellet bevinnem mert összekarmolta magát Zsubi. Reni nem nagyon tudott aludni.
Naon fáradt volt.
Délutánra se nagyon javulta helyzet. Kornél baba egyfolytában ordít! Amg a többi baba csendben elvan. Nem nagyon megy a cicire.
Röviden ennyi.
Sziasztok