Új privát üzeneted érkezett!

Olive:
még a múltkori kérdésedre sem válaszoltam. :oops: Alida itthon magyar nyelvû meséket szokott nézni. Van magyar népmesék, frakk, fitrinka utca és a kisvakond, de ott még szöveg sincs.
Ti otthon mindkét nyelven beszéltek Lollinak? Érdekes, hogy Alida mostanában néha angol szavakat kever a magyar mondatba, biztos mutatni akarja, hogy mi mindent tud. Nemsokára azon kell majd dolgoznunk, hogy a magyart is rendesen használja.
Én is rendszeresen használok vöröslencsét. Itt is olcsó, az általad is említett okok miatt. Sokkal jobban szeretjük, mint a szürkét, gyorsabban megfô, és nincs az a furcsa szaga, mellékíze, mint a másiknak. Én szoktam úgy is készíteni, hogy jó sok fokhagymával megfôzöm mandulaitalban (itt nem sokkal drágább, mint a tej), és olyan lesz, mint a fôzelék, csak még sûríteni sem kell.
Te mit értesz indiai vacsora alatt? Én is gyakran használok curryport, és a múlkor vettünk egy indiai fôzôalapot, amit csak vízzel fel kell önteni, nagyon finom volt. Van különben egy nagyon jó indiai étterem a városban, ahol büféebédek szoktak lenni. Alida nagyon szeret ott enni, úgy hívja, hogy naan-étterem.

Látszik, hogy milyen sok idôm lett hirtelen. :)
A délután sajna megyek fogorvoshoz tömetni. Úúúúútálom!

Pusz
zsuzsi 81

Azt hittem, hogy az agyam eldobom tegnap. Akartam hálózsákot venni Tábitának, találtam is 62 dollárért (kb 10e)!! Azt hittem, hogy nem jól látok. Aztán egy másik boltban már "csak" 60 volt, ott viszont lehetett kapni használt ruhákat is. Vettem is egy zsákot 4.50-ért. Kis különbség. Vettem még egy GAP nyári sapit is 2.50-ért, szerintem nem is használták. Lehet, hogy rászokok a turira (most, hogy felfedeztem végre egyet).

Jók legyetek
zsuzsi 81

Zsuzsi, nem is gondoltam volna, hogy arrafelé is vannak turik :oops: :lol: . Hát igen, kincseket lehet ott találni :wink:
Ülésrend..bizti nem volt olyan szigorú, de most költözzön arrébb 15 ember, mert 1nek úgy lenne jó? Nem akartam kiskirálylányt játszani :roll: De nem volt az olyan vészes, csak lehetett volna jobb is.

Mi ovinkba (bölcsibe is) is lehet vinni saját sütit. Sőt! Azt szeretik, mert boltit ehetnek eleget a gyerkők.
HACCP-t meg nem értem...bemennek oda a bacik süti nélkül is. SŐT!! :lol:

Lilinek levágattam a haját! Íme:
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Hú, jó sokat írtatok megint. :shock:
Hol is kezdjem...

Farsangi képek nagyon jók, jól látom, hogy Edit Te is beöltöztél! :lol: :lol: Lányok tündériek! :-)
Jó nagy Kriszta is! Úgy rohan az idő....

Lili haja is nagyon klassz lett! Bár még nem tudom, mert nincs lányom, de Én biztos a hosszú hajra hajtanék.... de mondom, lehet, hogy csak macera, erről Ti láyos anyukák többet tudtok nyilatkozni..
Nekem annó gyerekkoromban, hosszú, fürtös szőke hajam volt, meseszép, és aztán nem is tudom hány évesen, lehet hogy még sulit se kezdtem el, levágattam tök rövidre!.... :( Egyből, mikor kijöttem a fodrásztól, már megbántam! Mai napig hosszú hajat szeretem, a meg főleg a férjem! Nem engedné, hogy levágjam rövidre. Ő ezt szereti.

Edit a kérdésedre válaszolva.
Nekem mindegy, hogy mi lesz a baba neme, persze szerdán az Ultrahangon nem mutatta magát Kisbarack. :?
Olyan ficánkoló volt viszont, hogy alig tudta megmérni a dokinő a nyaki redőt, ugye a 13hetes vizsgálaton elsősorban ezt nézik.
Jó volt látni a kisbébit, hogy menyire kis eleven már most, életéek a 13. hetében.... :lol: :lol:
A párom lányt szeretne, anyósom is, nekem mindegy, eddig mindig úgy éreztem, hogy ha nekem lesz még egy gyerekem, akkor az is fiú lesz... majd meglátjuk.
Úgy sincs még itt dupla fiús anyuka......
:wink: :lol:

vissza kell még olvasom...

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Hááát ezt nem hiszem el! Írtam egy kisregényt, erre eltűnt!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Namégegyszer....

Szóval szerdai UH-on minden ok volt, egy picit nagyobb is a mérete, mint a vérzéskimaradási időnek, Gery meg mindig kisebb volt 4-5 napokkal! Nagyon kis fürge, ficánka volt, alig tudta megmérni a dokinéni a nyaki redő vastagságot, annyit mocorgott!
A vasam meg nagyon alacsony, még úgyis, hogy szedek tablettát... most fogok utána nézni, hogy mi van még, mit vegyek.

Turikat Én is nagyon szeretem, többnyire gyerek ruhit szoktam venni, itt Pesten nagyon sok van, a legjobbak, ahol kilóra lehet vásárolni!

Ma van a farsang, tegnap meg jégszínházba mentek a törpék. Nagyon tetszett Gerynek!
Képzeljétek csajozik a fiam! Mindig mesél Anitáról, erre ma meg találkoztam a kislány anyukájával, Ő meg mondja, hogy mesélte Anita, hogy Gergő megtanította Őt csókolózni!! :shock: :shock: :shock: Hopszi! :idea: :?: Nem semmi! De olyan édesek, a kislány mindig ad puszit Gerynek, mielőtt hazamegy, ma meg elég későn értünk be, és sírt a kislány, hogy "nem jön a Gergő"!
Zabálni valóak! :lol: :lol:

Zsuzsi még nem láttam rólatok, főleg picurról képet! Megkaptad az emailcímem???

Eszter nem mi költözünk, hanem a 7. kerületi lakásomat próbálom eladni ( a nővéremmel vagyunk 1/2-1/2 tulajok ).
Ma is jön egy érdeklődő. Nagyon remélem, hogy nyár végéig sikerül eladni!!!!! Ha megszületik a kisbabó, nem szívesen rohangálok majd be a belvárosba. Így is utálom!

Nóri!
Gerynél a 16 hét körül mondták meg, hogy fiú. Hát bízom benne, hogy a következő UH-n ez a baba is mutatja magát!

Elég ocsmány, esős idő van ma, de legalább már nincsenek mínuszok!! Ez is valami!! :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Egy kis nyári emlék...

Kép

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi:
höm...höm... persze hogy megkaptam a címed, de mindig csak 1 percem van, meg aztán régen készültek képek is, de összeszedem magam!
Tényleg olyan jó látni ôket, hogy vidáman úszkálnak a pocakban.
Én is szeretem a hosszú hajat, nekem nem lehetett gyerekkoromban, de Alidának hosszú lesz mindig, legalábbis, amíg ô is szeretné. Nem olyan nagy macera, ô a 3 copfot szereti a legjobban (két oldalt, egy hátul). Kíváncsi leszek, hogy neki is meddig lesz szôke a haja. Már barnul. :(
Óvónéni nem számolt be a csókról? :lol: Alidának is van egy "szerelme" Magyarországon, mondta is, hogy ô majd a Matyihoz megy feleségül. Csak sajnos ritkán találkoznak.
zsuzsi 81

Nóri:
Nagyon jó Lili haja! Nem kell majd gyakran vágatni a formája miatt?
Itt ki nem írnák a turikra, hogy használt ruhát árulnak, és mikor a boltban kérdeztem, hogy ugye ezek használtak, mondta a csaj, hogy "gently used clothes", azt hittem, elröhögöm magam.

Sudi, akartam még kérdezni, hogy hol tudsz jó turit Pesten? Az a jó a gyerekruhákban, hogy néha tényleg alig hordják ôket, így mindig lehet kincseket találni.

Na, megyek a dógomra. MIkor lesz már TAVASZ??? Ma reggel is -17 volt.
zsuzsi 81

Óóó, csajok, mi ez, ha lány, akkor legyen hosszú a haja?? :shock:
Amúgy Lili még rövidebbet akart, végül én mondtam a fodrásznak, hol a határ :lol:
Jóóóval kevesebb macera van vele, mert nem kell bogokat fésülni belőle (pedig Lili még csak nem is göndör hajú), nem kell a nyávogását hallgatni, ha meghúzok 3 szálat :x, nem kell azon vitatkozni, milyen színű, formájú és hány db kerüljön a hová is kössem copfba. És ha nem kötöm fel neki, esik az arcába, szemébe, kajába....És nem húzatom egész nap a haját a gumival, ami valljuk be, még egy felnőttnek is rossz érzés egész nap. Nekem legalábbis megváltás volt, mikor kivehettem a gumit a hajamból.
Lehet, hogy sűrűbben kell majd vágatni (amúgy eddig növeszteni akarta, de ez most nagyon bejön neki, lehet, meggondolja :wink: ), de 2 havonta 1000 Ft-ot majd csak kibírok :lol: Ha meg hosszút akar, legyen. Most már szép dús neki, annyi haja van, mint 3 másiknak.
Nekem meg az nem tetszik, mikor növesztik fenékig, de a vége már el van vékonyodva, ritkulva, és még azt is hiszik, hogy szép :roll:

Nekem is volt rövid is, hosszú is, mindegyiknek meg volt a maga szépsége. Most roppant rövid, de imádom, hogy mosással együtt 5 perc alatt frizurát csinálok magamnak.
Pasi meg aztán végképp ne mondja meg nekem, mi legyen a fejemen :P

Zsuzsi, Pesten szokott lenni Babaruhabörze is! Mondjuk elég ritkán van, de ismerőseim szokták látogatni sűrűn. Mikor is jöttök haza? Szokott menni Bcsabára is, ide Szolnokra is jöttek már (bár mi csinálunk most már magunknak saját börzét :mrgreen: , és anyukák árulják a gyerekeik kinőtt ruháit. Most egy anyuka kb. 8.000Ft-ért 36 db ruhát vett a lányainak 8) 200Ft/db átlagáron azért elég jó, nem?

Sudi, az a verda ott a mocis Gery mögött nagyon teccik nekem :wink:
Lilitől én is kérdeztem, még régebben, hogy van-e szerelme az oviban? 2-3 fiúnevet említett, de aztán közölte, hogy "de nekem mindenki a szerelmem"...gondoltam, még sokra viszi :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, nekem nagyon tetszik Lilli uj seroja. Csatlakozom hozzad a "rovidhaju lanyok anyukajanak a klubjaba". :wink: :lol: Lolli es a hosszu haj, hm... Nem az en idegeimnek valo. Eleg nekem az evessel valo kinlodas. Kiszamoltam, hogy minden napunkbol kb. 3 orat rabol el az eves. Reggeli fel ora (ez az egyetlen alkalom, amikor tenlyeg ehes, a nap hatralevo reszet kepes lenne kaja nelkul leelni), ebed 1 ora, uzsonna fel ora, vacsora 1 ora. :twisted: Ha lenne kisteso, akkor ehen maradna, mivel nem lenne ennyi idom belekonyorogni a kajat.

Szoval, nekunk mar csak egy hosszu haj hianyozna! :roll: Az oltozkodessel is neha csatakat vivunk, mivel ha valami a kisasszonynak nem tetszik, azt keptelenseg raadni. Illetve, ha ra is eroltetem, letepi magarol.

Egyebkent, amig nem volt lanyom, en is hosszuhajparti voltam, de most gyokeresen megvaltozott a velemenyem. Azt hiszem a hosszu hajhoz egy nyugodt vermersekletu, szofogado, egy helyben allni tudo kislanyra van szukseg. Lolli nem bir megallni egy helyben fel percre sem, nekem meg nincs humorom rohangalni utana hajkefevel es gumikkal es fogocskazas kozben fesulgetni, copfokat csinalni.

Zsuzsi, nalunk az oviban van valami tizoraifele, de azt hiszem nagyon egyszeru, csak nyers gyumolcs, zoldseg. Most meg nem ebedel ott, de valoszinuleg aprilistol marad ebedre is. Azt viszont mindenki sajat maga viszi. Torom is mar elore a fejem, hogy mit pakolhatok neki, mert azert nem szeretnem, ha minden nap szendvicset ebedelne.
Egyebkent itt Angliaban is sok a tej-, dio- es glutenallergias.
Lolli szulinapjara is ugy kell sutiket meg tortat sutnom, hogy dio meg veletlenul se keruljon bele, mert van dioallergias ismeros. Amugy tej-es tojasmentes tortaban is mar nagyon profi vagyok, mert egyszer egy szulinapra ilyet kellett vinnem az unnepeltnek.

Te nem szoktal ebay-rol vasarolni? En sok mindent veszek ott. Lehet hasznalt cuccokat is, de a keresobe be lehet irni azt is, ha csak ujat akarsz venni. Tok jo, mert nem kell meg boltokba se rohangalni, csak itthonrol a szekbol szamitogepen megrendelem. Ja, es persze sokkal olcsobb, mintha boltban vennem. En fokent azota szoktam ra, amiota elkoltoztunk, mert most egy kisebb varosban lakunk es itt nincsenek bababoltok. Mivel arra nincs ido, hogy allandoan mas varosba rohangaljunk, kenytelen vagyok egy csomo mindent a neten venni. Amazonrol is sokszor rendelunk, bar onnan meg ruhat nem vettunk, csak konyveket, DVD-ket. Az is olcsobb, mint a bolt, meg ugyis, ha rajon a postakoltseg.

Elozoleg nem akartam reszletezni, de sokfele indiai kajat szoktam csinalni. Valamikor husosat (csirke), valamikor vegant. A legyakrabban hasznalt fuszereim indiai kajahoz: garam massala fuszerkeverek, curry fuszerkeverek, koriander, turmeric (kurkuma), cumin (azt hiszem ez romai komeny). A ferjem nagy husevo volt, de most teljesen ra van kattanva a currys zoldsegekre rizzsel. Ezt veganra szoktam csinalni, tehat meg tejtermekek sincsenek benne. Kokusztejjel szoktam kremesiteni a szoszt hozza. En mar egy kicsit unom, mert Nigel annyiszor rendelte ezt vacsorara.

Sokszor eszembe jut Alida, neki szoktak olyan jo beszolasai lenni, mint Lollinak. Tegnap skype-on beszeltunk a szuleimmel es be akartam mutatni, hogy mit tud Lolli. Kerdeztem tole anyukamek elott, hogy mi a neve a nagyapjanak. A keresztnevet egybol mondta, de vezeteknevnel megtorpant. Segiteni akartam neki es elarultam, hogy az elso betuje "V". Erre ravagta, hogy "Valentine Istvan." :oops: :lol: O a V betut a Valentin nappal koti ossze, szoval jol befurodtunk. Na, mindegy, jot nevettek anyukamek.

Ma este meg Apa vacsoranal kilottyintett valamit az asztalra es csak ult nyugodtan tovabb, meg nem mozdult. Lolli meg rakiabalt, hogy "Azt takaritsd fel!" Allandoan rendet teremt. Tegnap pl. setaltunk a kis baratjaval es az anyukajaval. Mivel a szomszed falubol setaltak at (masfel ora gyalog), babakocsival jottek. Viszont a kissrac allandoan felterdelt a babakocsiban. Lolli meg raszolt:"Uljel vissza, ki fogsz esni!"
Akkor lerugta magarol a kisfiu a labzsakot, Lolli meg akkor is raszolt, hogy ne rugja le, mert meg fog fazni. :lol: A baratnom meg csak nevetett es mondta, hogy kolcsonadhatnam Lollit, mert o mar belefaradt az allando fegyelmezesbe.
Viszont nehogy azt higyjetek, hogy Lolli szot fogadna nekunk! Nagyon tudja, hogy mit, hogy kell, de azert se ugy csinalja. Iszonyu onfeju. :twisted:

Sudi, nem alacsonyak most a lakasarak Pesten? Jot mosolyogtam, amikor irtad, hogy 7. ker., mert ha jol remlik, Zsuzsieknak is ott van lakasuk, meg nekunk is. :lol: En is agyaltam mar az eladasan tavaly, de akkor olyan alacsonyak voltak az arak, hogy inkabb megtartottuk. Amig nem volt Lolli, akkor hasznaltuk sokat, de miota harmasban jarunk haza, egyaltalan nem hasznaljuk. Vele nem szeretnenk a belvarosban rohangalni, igy azota mindig csak videki baratoknal es a szuleimnel szallunk meg.

Edith, nagyon otletes jelmezeket varazsoltal. Lolli is biztosan elvezne a farsangot, de itt is csak Halloween van, mint Zsuzsieknal es jo, azert itt akkor meg ho nem esik es nincsenek minuszok, de azert csak hideg van es sokszor esik is az eso. Szoval, mi meg nem jartunk hazrol hazra cukorkakat kunyeralni Lollival. Mi azt a taktikat valasztottuk, hogy itthon maradunk es varjuk a jelmezes gyerekeket es mi osztogatjuk a cukorkakat. :) Bar igy is beoltoztetem Lollit, tavaly sutotok volt. Csak elegge egysikuak a jelmezek, mert arra mennek ra, hogy ijeszto legyen, igy altalaban a lanyok boszorkanyok, a fiuk meg csontvazak. Az egeszen piciket meg toknek szoktak oltoztetni. Egyebkent nem tudom, miert jo ez, mert Lollit pl. nagyon megviseltek ezek az ijeszto jelmezek, foleg a maszkok. A mai napig emlegeti a Halloweent.
Szoval, en sokkal jobban orulnek egy farsangi bulinak.

Huu, annyi mindent irtatok, hogy biztosan nem reagaltam mindenre, de mar nincs idom visszaolvasni, igy is mar fel labbal az agyban vagyok, ugyhogy bocs, ha valami kimaradt.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Épp melózok, csak szünetelek, és itt a kantinban van net.....
jóóó sokat írtatok! :-))

Úgy tudtam, hogy így megoszlik majd ez a hajas téma! :lol:
Azért is írtam, kíváncsi voltam a lányos anyukák véleményére!
Tényleg biztos nehéz "karban" taratni egy hosszú hajat, de mégis olyan kis aranyos, de a rövid haj is szép! Abba is lehet csatikat tenni! :mrgreen: :mrgreen: Gerynél azért ez nekem hiányzott!

Nóri!
Tudtam Én, hogy Te voltál a Suzukis! 8) :lol: Az a fekete szépség a miénk. Úgy szeretem. :lol: Neked is Suzid van ugye? Jól emlékszem?

Zsuzsi a képeket várom rendületlenül!
A -17%-ot nem irigylem!!!

Olive! Nem semmi, hogy nektek is ott van lakásotos a belváros 7.kerben!
:shock: :lol: Jól tudod, sajnos nagyon lent vannak az árak! 2008 őszén kezdtük árulni, akkor indultunk 24,5M-ról, most meg 19 M-ért megy a hírdetés! Sajnos eléggé sürgős lenne, nem tehetem meg, hogy várok... :cry:
Ezeket az Indiai kajákat Én is csípem, imádom a curryt, a husit gyümölcsel kombinálva minden mennyiségben! Küldhetnél nekem fénypostán a finomságokból!
:lol: :lol:

Turi itt pesten a Háda KFT. jó, nézz utána neten a címnek, valahol a 7-es busz vonalán van egy nagyon jó, bőven a Keleti után, ahol a 3-as villamos keresztezi a vonalát, nagy tér, nem jut eszembe a neve....... :roll: :roll:

Gyerekekkori kis szerelmek annyira cukik! :-) Bár érdekes, én nem emlékszem, hogy nekem volt e ennyire kis koromban! Ti emlékeztek?
Most mennem kell, pusza mindenkinek!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!
Szerintem nem kell pártokra oszlani hajhosszúság ügyében. Nálunk úgy van, hogy amíg mindketten élvezzük, és Alida hajlandó a fésülésre-copfozásra, addig lehet hosszú. A hosszú nálunk max válligérô hajat jelent. A nyárra különben is szeretném minél rövidebbre vágatni, és én is a rendszeres hajvágás híve vagyok. Eddig Alidának nem is volt annyi haja, hogy növeszteni lehetett volna, tavaly nyáron vágattam elôször megnöveszthetô formára. Eleinte rögtön kiszedegette a hajából a csatot, hajgumit, de mostanában a copfokat már szereti. A csatot most is kiszedi, már ott is hagyott az oviban két párat.

Olive:
Szerintem ne aggódj Lolli evése miatt. Ha máshol nem is, de az oviban biztos szépen meg fog enni mindent, és ugyanannyi idô alatt, mint a többi gyerek. Alida is mindig majdnem megeszik mindent, amit küldök vele. Még csak egy hete csomagolok neki ételt, de nálunk az válik be, hogy több dologból keveset adok. Kap egy kicsi joghurtot, egy kis almát fölszeletelve, és vagy egy kis szendvicset, vagy pedig egy kis maradék melegételt.

Sudi:
Nekem volt egy olyan ovistársam, akivel iskolába is együtt jártunk. Kicsit duci fiú volt, de az nem volt akadály. :wink: Iskola után egymást kísérgettük haza, elôször ô engem, aztán én ôt, így aztán egyikünk sem ért haza. Sajnos a szüleim hamar leépítették, mondták, hogy ne csavarogjak.

Sudi-Nóri köszi a tippeket. Én is emlékszem egy nagyobb helyre a Keleti közelében. Majd még egy babakocsit is kell vennünk, mert ami Alidának volt, szétment a kereke, és mivel sz.r m?anyag az egész, nem lehetett javítani. :evil:

Pusz mindenkinek
zsuzsi 81

SZiasztok!

Így járok mindig. AMikor többször benézek egy nap, mindig a magam bejegyzése az utolsó. Aztán nem tudok idekeveredni pár napig és oylankor meg anynit írtok, hogy nincs időm válaszolni rá!!! :D

Sudi, szerintem amúgyis korai lett volna még, hogy bármit pontosan megmondjon. 20 hetesen Boróval nem mert 100%-osat állítani a doki. Talán fiúknál egyszerűbb, mert ha ott van, ott van :lol: , nálam mindkétszer csak 25 hét körül mondtak biztosat, de akkor már 150%-osak voltak benne.

Hosszú haj-rövid haj:
Én a kislányokat cofisan, csatosan szeretem, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül. Úgy gondolom, hoyg mindig helyzete és embere válogatja, hog ymilyen a gyereke/lánya haja. Engem nem zavar, hogy copfikat kell kötnöm, eddig a lányaim is bírják. Amíg nekünk tetszik, marad a hosszabb haj. De azt is utáltam, amikor lenyírtam Krisztát (emlékeztek) és sokan letámadtak (egyszerűen idegenek), hogy hogy merészeltem. Na, akkor kinyílt párszor a bicska a zsebemben!
Amiért most nem szeretném egyelőre levágni nekik, az a színe: a hajuk vége olyan gyönyörű aranysárga, hogy ha levágom, többé sose lesz iylen, mert alatta meg már nagyon sötét. Még mindig szőkék lennének, de már hamvasabbak. LAssan teljesen be fognak barnulni. És ezt nagyon sajnálom. :(
Istvánom is szövegel, ha jelzem, hogy hajat fogok vágatni, de annyira sosem érdekel, hogy "megijedjek" tőle, mindig úgy lesz, ahogy én szeretném. Pl. az utóbbi években egyszerűen nem akartam vágatni. Aztán tényleg meguntam és tavaly nyáron vágattam belőle.

Ennyire volt időm... Szép vasárnapot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mondom, hoyg így járok... tegnaptól állandóan csak kukucskálok, mikor ír valaki. És sehol senki.

Sajnos betegek a csajok, Boróka tegnap reggeltől köhög és "lázong" (nem magas, de állandóan visszakúszik), kriszta pedig ma estére forrósodott be. Holnap egyik sem megy oviba. Boró, persze, ma sem volt.

Jó éjt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Edith, nektek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Zalán holnap kezdi a beszokást a családi napközibe, ahogy ő hívja "piszi obi" :D Remélem minden könnyen megy majd! Nagy lesz a csend itthon!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Olive:

BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
Kép
etterke

Jó estét!

Edit!
Lányoknak jobbulást! Biztos hamar túl lesznek rajta! Viszont hogy hogy oviba??? Már a kis Boróka is ovis???? Nem kell hogy 3 éves legyen a kisgyermek?? :shock:
Én is úgy gondolom, hogy a fiút könnyebb meglátni, mert ha ott a kuki, akkor az láthatóbb, mint ha nincs ott semmi "kinövés" ! :-) :-)

Olive!
Tudom mit akartam még írni, le is írtam, csak abba a levélbe, ami eltűnt...
:roll: Szóval én szeretem az indiai kajákat, imádom a curryt és mindenféle gyümölcs-husi kombinációkat, főleg curryvel és tejszínnel! Nyami! Én mindig meg tudnám enni, nálunk meg pont a párom nem eszi annyira. :?

Zsuzsi!
Babakocsit meg érdemes tesz-vesz-en, vatera-n nézi, rengeteg van, és ki lehet nagyon jó használtakat fogni jó áron!

Ma elvittük Geryt és anyósomat a Tropicariumba! Volt 2000.-ért üdülési csekkem ami holnapután lejár, nem akartam hogy kárba vesszen. Amúgy rohadt drága, felnőtteknek 2300.-!!!! :shock: Gyerekeknek meg 4 éves kor felett 1900.- simán letagadtam, hogy Gery 4!!! :twisted: :P
Szóval Ők bementek, mi meg a párommal nézelődtünk addig. Nagyon tetszett Gerusnak, pedig már voltunk vele, nem is egyszer!
Teljesen felpörgött...
Nah pusza!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Majd jovok maskor hosszabban, csak ma anyosos napunk volt es nagyon lesziiiittttt. Pedig mar mostanaban azt a taktikat valasztom, hogy a latogatasa nagy reszet a konyhaban toltom. Fozok, sutok, ugyhogy van alibim, igy csak keveset kell latnom, hallgatnom. :wink:

Etterke koszi a koszontest. Anyos nelkul meg boldogabb napom lett volna. :wink:

Kepzeljetek, nalunk hamarosan Anyak Napja lesz (14-en). Akkorra is meghivtuk anyost, hogy jojjon hozzank ebedelni! Kitalalta, hogy akkor ne fozzek, mert az en unnepem is. Nigel mondta, hogy ok, rendelunk majd valami indiai kajat. Ezt en is tok jo otletnek tartottam, erre anyosom draga kitalalta, hogy o a pizzat szereti, azt rendeljunk! :shock: Szoval, mi Anyak Napjat pizzas unnepi menuvel fogunk unnepelni. :twisted:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Edith, én is jobbulást kívánok a lányoknak!

Zsuzsi, Sudinak igaza van és nagyon jó ötlet, hogy a neten néz körül. A vaterát én is gyakran használom, sok mindent eladtam már én is. Ha találsz valamit, és még nem vagyok itthon akkor szóljál nyugodtan és segítek a vásárlás lebonyolításában.

Olive, hát nem egyszerű az drága Mama. Cseles vagy, hogy eltűnsz a konyhában. Sajnos az Anyák napi bújocskát buktad! :D Indiai feltéttel nem lehet kérni pizzát? :D Legyen pizza haggy örüljön, aztán ti bármikor ehetek indiait. A poén az lenne ha Lolli a cikosod lenne, és balhézna, hogy már ő pedig nem kér pizzát. :D

Zalán ma volt "kisoviban" (családi napközi) Ismer már mindent és mindenkit, hiszen Rékáért anno együtt mentünk és már rendezvényre is együtt mentünk pl gyereknap, bábelőadás...stb. Azt mondták, hogy nem sírt, mintha régóta oda járna úgy viselkedett. Nyilván könnyebb beilleszkedni mert ismeri a helyszín, nevelőket. Ügyesen evett is, nagyot játszott. Örülök, hogy jól érzi magát. Hiányzott már délelőtt! Csend volt itthon!

Kép
Kép
etterke

Etterke, ez nagyon jo, hogy ilyen siman megy neki a beilleszkedes! Neked meg gondolom, hogy jol esik a szabad delelott. Biztosan furcsa eleinte, de a jot hamar megszokja az ember! :wink:

Edith, hogy vannak a lanyok? En ugy utalom, amikor Lolli beteg, szornyu belegondolni, hogy neked 2 beteged is van egyszerre. :(

Zsuzsi, ha jol remlik, akkor meg itt a babanet-en es mas babas forumokon is van adok-veszed forum, ugyhogy meg lehet, hogy itt is talalnal babakocsit.
Nekunk 3 elado van, csak eppen foldrajzi fekves szempontjabol nem jo helyen vagyunk nektek. :wink: Tenyleg tul kellene mar adnom rajtuk, csak sose jutok odaig, hogy meghirdessem.

Sudi, fejben tartom, hogy szereted az indiait es ha egyszer felenk jarsz, akkor azt fozok neked.:wink:

Szirwenrol nem tudtok semmi meg Sancsirol? Szirwenek ugy volt, hogy kikoltoznek Angliaba, aztan egyszer csak teljesen eltunt, semmit sem hallottam roluk azota.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szeva'!

Olive, neked boldog szülinapot!!!! :D
Szirwenéket a múltkor kérdeztem :wink: Sudi válaszolt is:

[quote]S írta:ancsi jól el van tűnve.... A tesójának a párjától szoktam érdeklődni, mert Ő nálunk melózik. Megvannak, jól vannak, ennyit tudok róluk.

Olive, jó is a jó anyós :twisted: De mi van, ha mindenki azt eszik, amit akar? Miért kell mindenkinek ugyanazt ennie??? :shock:

Eszter, azért az tényleg nagy könnyebbség, ha a gyerek könnyen beszokik....rossz látni, némelyik gyerek meg a szülője mit művelnek még a mai nap is reggelente :roll:
Mondjuk, Lili a bölcsibe is könnyen beszokott, oviba meg....lassan haza kell szoktatni :wink:

Sudi, ha egyszer lesz rendes melóhelyem, le is cserélem a verdámat egy hasonszőrre, mint a tiétek :P De hát mikor lesz az...? Tán soha :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Olive:

Boldog szülinapot utólag is!
Nehéz lehet anyóssal. Férjed hogy van vele? Én nem vagyok annyira híve annak, hogy az egyik fél mindig csak nyeljen, de Ti tudjátok, hogy hogy lehet a legszerencsésebb módon megoldani. Mindenesetre a pizzás ünneplés nekem olyannak tûnik, mint mikor a McDonald'sban tartják a szülinapi zsúrt...

Köszi mindenkinek a babakocsis tippeket. Szerintem majd ha hazamegyünk, elkezdem nézni a neten. Az ember szereti megnézni, amit vesz.

Eszter:
Nagyon ügyes Zalán, hogy ilyen ügyesen beszokik. Nagy könnyebbség, hogy már sokszor volt ott. Most viszont hirtelen idômilliomos lettél! Vagy az a néhány óra pillanatok alatt elröpül? Nekem szerencsém van, mert Tábita a délelôtt nagy részében alszik, így tudok rendesen dolgozni.

Edith:
Jobbulást a lányoknak! Alida sem ment ma oviba, mert a taknyosság, köhögés rosszabbodott. Igaz, hogy nincs láza, de az éjjel elég sokszor felébredt a köhögés miatt, és úgy gondoltuk, hogy inkább heverje ki rendesen, minthogy elhúzódjon. Vagy túl óvatosak vagyunk? :roll:
Én is sokszor járok úgy, hogy írok, aztán még napokig a saját hozzászólásomat nézegethetem, aztán mikor nem jutok ide, akkor meg mindenki hirtelen ír.
zsuzsi 81

Még akartam írni, de Tábita már nagyon nyüszög.
Pusz mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, nagyon tetszett a McDonalds-es hasonlatod! Lehet, hogy javasolom is majd, hogy pizza rendeles helyett menjunk oda, mert az megis csak stilusosabb, nem otthon ennenk, hanem "etteremben". :wink: :lol:
Amugy ferjem mindig leugatja anyosomat es ezert aztan allandoan veszekednek is. Lolli meg olyankor hangosan hahotazik. Na, nem azert, mert viccesnek talalja, de utalja a veszekedest es igy akar veget vetni neki. Altalaban hatasos is, mert a nagy ordibalasban meglepi anyosomat, hogy Lolli miert nevet.

Szerintem is jobb, ha otthon tartod Alidat, Lollit is sokszor itthon tartottuk, ha nagyon taknyos volt es kohogott. Persze a tobbiek igy is jarnak, de en is jobbnak lattam, ha itthon van. Mar csak azert is, mert ilyenkor mindig nagyon vacak ejszakaja volt es sokkal erzekenyebb, nyugosebb volt nappal.

Elin, arra nem is akarunk gondolni, hogy ne egyformat egyunk anyossal! Regebben, amikor nagy ritkan eljutottunk vendeglobe vagy kavezoba, ha nem ugyanazt rendeltuk, mint o, akkor tisztara frusztralt volt es a mienket is kostolgatta. Na, en meg utalom, ha valaki beleeszik a kajamba. Nigel meg sose felejti el azt az esetet, amikor egy kavezoban sutiztunk es kaveztunk es az anyja ugy hallotta, hogy ugyanazt rendelte, mint o, csak eppen Nigel az utolso pillanatban megvaltoztatta a rendeleset es anyos ezt mar nem hallotta. Na, amikor kihoztak a sutiket, teljesen ledobbent, hogy Nigel mast eszik es a felet azonnal lekanyarintotta. Kopni-nyelni nem tudott, mivel amugy se volt nagy a suti, igy meg egy kis felecske jutott neki. Azota inkabb ugyanazt esszuk, mint az anyja, igy nem nyulkal at anyosom a mi tanyerunkba. :roll: :twisted:

Koszi, hogy idezted Sudit, valahogy elkerulte korabban a figyelmemet. Ezek szerint akkor nem jottek ki Angliaba Szirwenek, a ferje a regi helyen dolgozik.

Jo ejszakat!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

Réka is itthon van ma, mert ő is köhög, elég rosszul is aludt. Kapott szirupot, remélem hamarosan jobban lesz.

Tegnap nem voltam itthon délelőtt, mert a barátnőm felkarolt és csavarogtunk a városban. Így nem gondoltam mindig Zalánra, nem izgultam miatta, elterelte a figyelmem.

Álláshírdetéseket nézegetek mostanában, ha már Zalán is teljesen beszokott, szívesen vállalnék 4 órás munkát, így ebéd után el tudom hozni őket az oviból és együtt lehetünk. Ősznél előbb nem szeretnék dolgozni, de addig is tájékozódom.

Pihenéssel töltöm ezt a nyarat, muszáj az immunrendszeremet erősíteni. A legutóbbi nőgyógyászati rákszíűrésen kiderült, hogy HPV vírus található a szervezemben, az elvégzett DNS vizsgálat után derült fény arra, hogy a vírus magas kockázati csoportba tartozik, azaz rákot okozhat. Több orvossal konzultáltam és mivel egyelőre a rákszíűrés eredménye negatív és a méhszájam is "gyönyörű", nincs egyéb teendő, mint az immunrendszeremet erősíteni, hiszen a vírusok ellen nincs gyógyszer, remélhetőleg leküzdi a szervezem a vírust. Egyébként a HPV minden 5. nőben megtalálható, de nem mindenkinél okoz problémát. Panaszom szerencsére nekem sem volt. Ezért fontos a rendszeres szűrés, javaslom nektek is. Fél év múlva megyek kontrollra, ha addig eltűnik a vírus, akkor hipp-hipp-hurráááá, ha nem akkor meg kell műteni, azaz a méhszájból kivágnak egy darabot. Drukkoljatok! És menjetek el évente szűrésre!
Remélem nem lett senki a bejegyzésemtől szomorú, először én is megijedtem, de igyekszem pozitivan hozzá állni a témához és biztos nem lesz gond. Aloe Verával is erősítem magam, de elfogadok tanácsokat.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

A lányok mára már jobban vannak, bár még mindig tart minden: köhögés, orrfolyás, és láz helyett hőemelkedés. Azért a kedvük ma már jó, Krisztát alig lehetett lefektetni délben.

Eszter, sajnálom a problémát, bár fogalmam sincs miféle vírus lehet az. Az jó, ha bizakodó vagy, nem is szabad negatívan hozzáállni. És biztos, hogy nem is lesz semmi baj!!! :) Én bevallom szégyenkezve, hoyg mióta szültem, még nőgyógyász nem látott (6 hetes kontrollon sem voltam). Most az endokrinológiát járom, miután ezt "lerendezem," mindenképpen szeretnék egy vizsgálatot, mert nem szoktam én így elhanyagolni a dolgokat, csak az a baj, hoyg mindez pénzt, méghozzá sok pénzt jelent. Mert csak úgy elmenni a poliklinikára (azt hiszem, nálatok sztk), egyenlő a nullával. MAx megvizsgálnak, uh-ra úgyis pénzesre küldenek, szóval, jobb, ha egyből magánhoz megy az ember. De mondom, a legolcsóbb is 150 lej körül van (kb. 10 ezer Ft) (+ ha még kell valamilyen extra vizsgálat, akkor azért is pengetsz).

Olive, "klassz" lehet egy iylen anyós. Én hálát adok az istennek, hoyg az enyém olyan, amiylen. Számíthatok rá, jól kijövünk és olyan extra rigolyái sincsenek. Már vénasszony, nem mondom, már nem oylan mint már csak pár évvel ezelőtt is, de még mindig teljesen megbízom benne, ha a lányokról van szó.

Lányok, mindjárt olyan szülinapdömping lesz itt!:)

NA, Boró nem hagy többet írni. :)
Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Eszter:
Nekem is volt HPV vírusom, még jóval Alida elôtt. Nekem nem mutatta ki a szûrés sem, de kijött egy kis dudor a nemi szervem mellett, amivel elmentünk orvoshoz, és így derült ki. Szerencsére nyomtatalul eltûnt, és azóta sem jött elô. Lehet otthon kapni goji-levet? Ez egy Tibetben honos bogyós növény, aminek a kivonata nagyon jó immunerôsítô. Sajnos eléggé felkapták mostanában, ez az árán is meglátszik, de tényleg jó. A másik, amit otthon is lehet kapni, az a noni (morinda citrifolia) gyümölcs leve, aminek az íze-szaga borzalmas, de az is jó immunerôsítô. Gyula rendszeresen issza, sôt, Alidának is ízlik. Annak is borsos az ára, de szerintem az egészség mindent megér. Amúgy meg a kiegyensúlyozott diéta és rendszeres mozgás, de szerintem ezt Neked nem kell mondani. Nagyon remélem, hogy Nálad is nyomtalanul eltûnik ez a vírus.

A HPV egyébként a Human Papilloma Virus rövidítése (csak azért vagyok ilyen "szakértô", mert annak idején én is utánanéztem). Azért is ajánlják a nôknek a rendszeres rákszûrést, mert a vírus idôbeni észrevétele lehetôvé teszi a méhnyakrák megelôzését. És állítólag tényleg nagyon sokan (férfiak is) hordozói ennek a vírusnak.
zsuzsi 81

Edith:
Én mindig annyira kiakadok, mikor a fizetôs egészségügyi ellátásról van szó. Nálunk szerencsére ingyenes, és szerintem mindenhol annak kéne lennie. Mikor otthon voltunk és jártam nôgyógyászhoz, undorítónak tartottam, hogy az orvos minden alkalommal szemrebbenés nélkül zsebretett 10ezret, még akkor is, mikor a magánrendelôjében nem tudott rendesen meguh-zni, és másnap megnézett az sztk-rendelôben. Ennek ellenére azért ugye elmész majd?
:twisted: (ezt Alida küldi) :evil:
zsuzsi 81

Olive:
hát ez a tányérbanyúlkálás is nagyon bájos. Gondolom, nem találkoztok vele túl sûrûn. Lolli nagyon ügyesen oldja meg a helyzeteket!

Az én anyósommal nincsenek ilyen összezördülések, bár ô már 78 éves lesz. Azért vele is nehéz, csak máshogy. Bár a múltkor, mikor mondtam neki, hogy Tábita még mindig legalább egyszer fölkel az éjjel enni, azt mondta, hogy persze, ti ehhez szoktattátok hozzá. Érdekes, elképzeltem, ahogy egy párhónapos babának magyarázom, hogy éjszaka bizony nincs evés. Az én szüleimrôl meg ne is beszéljünk...

ALida ma már ment oviba, és nem volt sem hiszti, sem sírás. Én viszont tegnap lerobbantam. Torok, hôemelkedés, szédülés.

Jobbulást minden betegeskedônek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most írom a diplomámat a csecsemők táplálkozásáról. A szakdolgozatom megírásához szükségem van kutatásra, ezért szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem azzal, hogy a kérdőívet kitöltitek és visszakülditek nekem.

Itt megtekintheti a közzétett űrlapot: https://spreadsheets.google.com/viewfor ... blI0WVE6MA

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gazsi Krisztiánné Kosicsár Ágnes
gigike22

Sziasztok,

Edith, jól elhúzodott most ez a betegség a lányoknál, nem? Remélem most már jól vannak és egyhamar nem lesznek betegek.

Réka is köhögött pár napig, már jobban van, talán most Zalán orra folyik picit, lehet most ő következik, így szokott lenni, adom most neki is az oscillo-t.
A száraz köhögésre nekünk nagyon bevállt az izlandi zúzmó szirup. Az íze sem borzalmas és tényleg 1-2- nap alatt felszakad a köhögés.
Tegnap este szülinapi zsúron voltunk és Réka leesett a kanapéról, beverte a fejét a kőbe és nagyon sírt, fájlalta a fejét. Volt ijedtség, persze egyedül voltam itthon velük, ügyelettel is beszéltem, féltem talán agyrázkódása van. Semmi púp nincs a fején, ma már nem is fájt a feje, ezek szerint nagyobb volt az ijedtség. Holnap már megy oviba.
Zalán viszont volt ma kisoviban, tízórai körül eszébe jutottam, állítólag picit sírt, kb 2 percig, de sikerült megnyugtatni és leült enni. Utána már nem volt sírás, amikor mentünk érte Rékával, akkor pedig nem akart hazajönni. Holnap nem megy, megyünk majd ringatóra.

A HPV-ről sok info található a neten, a lényeg, hogy ez egy vírus, ami nemi úton terjed és ahogy Zsuzsi írta egyik típusa a méhnyakrák okozója, ezért fontos a szűrés, mert mint tudjuk ha időben észlelik akkor kezelhető. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy menjen évente szűrésre. Tudomásom szerint Magyarországon évi 1 szűrés ingyenes. Én magándokihoz járok és citológiai szűrés esetén 7500 Ft-ot kér, de tízerezer körül van általában. Edith, nálatok ez jóval drágabb????
Egyébként nem minden vírus okoz rákot, kb 130 típusa van és ezek egy része nemi szervi szemölcsöt okoz, egy része pedig rákot okozhat. Minden 5. nőben megtalálható a vírus és sok esetben leküzdi a szervezet. magyarországon lehet kérni védőoltást, 3 oltásból áll és fiatal lányoknak ajánlott a nemi élet kezdete előtt. Kb 100000 Ft, de sok városban megszervezik az ingyenes oltást. Így a mi városunkban is idén ingyen kapják a 9-13 éves lányok. Egy alapítvány és sok helyi cég áll mellette. Örülök az ilyen kezdeményezésnek. Rékának én mindenképpen fogom kérni.
Zsuzsi, köszi az immunerősítő ötleteket, még nem hallottam róluk, de utánanézek és fogok venni. Tényleg most a következő fél évet arra szánom, hogy megerősödjek.
Gyerekek is délelőtt kevesebbet vannak itthon, járok pilatesre, hétvégente kirándulunk, szedek immunerősítőt, remélhetőleg javul a helyzet, most bízakodó vagyok.
Anyósom is kérdezte mit kérek szülinapomra, mondtam meg van mindenem, de talán nyugalmat. Erre nevetett, hogy azt nem tud adni. Gondoltam, ha gyakrabban eljönnének az unokákhoz, segítenének a gyerekek körül, akkor kiegyensúlyozottabb lennék, de nem esett le neki a tantusz. Az gondolja ha 2 havonta eljön és hangoztatja, hogy hiányzunk és rengeteg ajándékot hoz a gyerekeknek, akkor ő jó nagyszülő. Talán a lelkiismerete rossz. Egyébként nyugdíjas. Ajándéktippeket is én adok mert fogalma sincs mire vágynak most a gyerekek, mit játszanak mostanában. Egyébként kajában ő is finnyás, a tejtermékeket nem szereti a meleg ételben, semmibe nem lehet, túró, tejföl, tejszín, tej.

Na, extra hosszút írtam, most már tessék nektek is írni.

Kép
Kép
etterke

Csak egy pillanatom van...

Eszter:
Eszembe jutott még a D-vitamin, fôleg a téli hónapokban nagyon ajánlják a szedését. Immunerôsítô is. Akkor nekem az a szemölcsös fajta van. Itt különben kétévenként ajánlják a szûrést, bár nekem évente csinálták, mert volt már fertôzésem.
Elhiszem, hogy megijedtetek Réka esésén. Biztos nincs semmi baja, ha azóta sem fájlalja.
Én meg a tarkómon kitapintottam egy kis puklit, kedden megmutatjuk a doktorbácsinak.
Anyóssal nem tudnál beszélni, hogy többet segítsen a gyerekekkel? Talán ha szájbarágnád neki, akkor csak megértené, nem? Nekünk sincs semmi segítségünk, bár most, hogy Alida ovis lett, azért megérzem magamon is. Talán ha elmúlik ez az orrfolyós idôszak és nem hiányoznak majd az oviból, neked is jobb lesz. Nekünk Budapesten vannak nagyon kedves bébiszittereink. Nem tudsz valakit keresni egy-egy szombat délelôttre mondjuk? Nekünk még annak idején kellettek, mikor iskolába jártam, és ALidát nem vették fel bölcsibe, de azóta is jönnek néha a nyáron, szerintem nem szégyen. Ezret fizetünk nekik egy órára. Ha csak hetente 2-3 órára segítenek, azt ki lehet bírni anyagilag, és hihetetlen sokat számít egy kis nyugalom. (Na persze én olyankor gyakorlok vagy kapirgálok a dolgozatom szemétdombján.)

Jaj de késô van, rohanok!
Pusz
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most tenyleg csak egy szora.

Eszter, ahogy Zsuzsi is mar irta, a D vitamint is immunerosito, pontosabban a D3. Viszont az az adag, ami a multivitamin tablettakban van, semmire sem eleg. Mindig azt szoktak hangsulyozni, hogy a zsirban oldodo vitaminokbol nem szabad sokat, mert tuladagolasod lesz. Mi napi kb. 2000 iu (international unit) mennyiseget szedunk belole es semmi jele a tuladagolasnak. Sot, ha beteg az ember, ennel meg tobbet kellene szedni belole.
Zsuzsi, a D3 vitamint azota szedjuk, amiota egy kanadai baratunknak javasolta a haziorvosa (Kanadaban).

Egyebkent a napi javasolt adagok a vitaminokbol, igen erdekesen vannak megallapitva. Pl. a C vitamin mennyiseget meg Hitler idejen allapitottak meg max. 60mg-ra. Ennyi kellett ahhoz, hogy a katonai nehogy sulyos betegsegben szenvedjenek a C vitamin hianya miatt. Gondolhatjatok, hogy ez egy nagyon minimalis mennyiseg!

Eszter, egyebkent en is jarok rakszuresre minden evben Magyarorszagon. Itt csak 3 evente javasoljak, ezt nagyon furcsaltam. Na, meg itt nem doki csinalja, hanem egy betanitott asszisztensno a haziorvosi rendeloben. Aztan jon a level, hogy bocsi, meg kell ismetelni a szurest, mert a laborig mar nem jutott el az anyag, elveszett. Ezt kb. 5 baratnomtol hallottam. Ezekutan ugy dontottem, hogy akkor en inkabb otthon intezem a nogyogyaszomnal.
Egyebkent tavaly meselte, hogy mar Magyarorszagon is kitalaltak, hogy nem csak a dokik fogjak csinalni a kenetvetelt, hanem betanitanak vedonoket vagy kiket. A dokim ennek nem igazan orul. Most nem azert, mert akkor elvennek a munkajat, mert a meglevo maganbetegei ugyis hozza mennenek, hanem azt mondta, hogy ezzel az a gond, hogy o nem csak kenetet vesz, hanem meg is vizsgalja a beteget. Ezeke a betanitott vedonok, meg csak kenetet fognak venni. Szoval, mas betegseget, amit a doki eszrevenne, a vedono nem fog kiszurni.

Most csak ennyire futotta az idombol.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Képzeljétek, tavasz lett nálunk is!!!!! Ma 6 fok volt, tegnap is olvadt már. Mindkétszer nagyot sétáltunk, Tábita a kendôben nagyon élvezte. Alidának vehetünk gumicsizmát, mert az oviban minden nap kimennek, és az elkövetkezô néhány hétben tavakká és folyókká alakul az egész város. :)

Olive:
Mi is (mikor eszünkbe jut) 2000 IU D-vitamint eszünk naponta. Nekem most mondta egy nagyon kedves nôvérke, aki az újszülött intenzív osztályon dolgozott.

Tábita mindjárt 6 hónapos lesz, de én úgy döntöttem, hogy várok még néhány hetet a hozzátáplálással. Itt egyébként most azt ajánlják, hogy minél hamarabb húst adjunk, mert abból jobban felszívódik a vas, mint a vassal dúsított gabonakásákból (nahát, ki hitte volna :roll: ). Elsô ételeknek az édesburgonyát, avokádót, banánt és húst ajánlják. Változik a világ...

Szép vasárnapot mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, a banant furcsalom egy kicsit elso etelnek. Edesburgonyat Lolli is az elsok kozott evett. Otthon ugye a sima krumplit mondjak, de azt Lolli meg 1 eves koraban sem volt hajlando megenni. Annyira utalta, hogy a hideg razta tole es oklendezett. Most meg mar nagyon szereti. :shock: Persze tudom, hogy mindig valtozik az izlesuk, csak annyira furcsa, ahogy visszaemlekszem a regi reakcioira, amikor krumplival probalkoztunk. Az edeskrumplit es a sutotokot viszont elso probalkozastol kezdve szerette.

Egyebkent a Suttogo cimu konyvben olvastam, hogy az iro meg kortet ajanl elso gyumolcsnek. En ezen is egy kicsit meglepodtem. En a kortet nem adnam elsonek, mivel meg felnotteknel is hasmenest okozhat, ha tobbet eszik belole az ember. Bar, a szilvara is azt mondjak, hogy hashajto, Lollinak meg szorulast csinal. :shock: Szoval, nehez kiigazodni.

Lollinak is van gumicsizmaja, mi itt Angliaban meg sem lennenk nelkule. Sot, meg magamnak is vettem. :)

Kepzeljetek, tegnap reggel arra ebredtunk, hogy az uj szomszed javitja a kiugron levo lapos tetojet. November 5-en koltoztek be, azota egyfolytaban furnak, kalapalnak. Egyszeruen nem ertjuk, hogy mit tudnak ennyit dolgozni azon a hazon, mert egyeltalan nem volt rossz allapotban meg lelakva sem. Nigel mar a napokban kezdte unni a zajt es mar azon elmelkedett, hogy atmegy es felajanlja nekik, hogy kivesz 1 het szabit es vegleg befejezi a hazukat, hogy legyen mar egy kis nyugalmunk.
Sokszor Lolli azert nem tud du. aludni, mert akkora zajt csapnak. Pedig neki meg nagyon kell a delutani alvas. Ha kimarad, du. es este nem lehet vele birni, annyira megkergul.
Egy kicsit elkanyarodtam attol, amit irni szerettem volna. Szoval, reggel Lolli az agyabol pont ralatott a szomszed lapos tetejere es ott allt egy munkas, aki javitotta. Erre Lolli magyarul jo hangosan kiabalt: "Te ki vagy es mit csinalsz ott?" Aztan ugye nem jott valasz, valtott angolra (persze a zart ablaknal igy sem hallottak): "Vigyazz, le fogsz esni!" :lol:

Ma meg nincs itthon apank es telefonon hivott minket, Lolli meg elujsagolta neki, hogy ma nem jon dorombolo hang a szomszedbol. Mondjuk reggel azert volt, de delre befejeztek.
Remelem, most mar befejeztek, mert most mar kezd kellemetlen lenni. Persze megertem, hogy fel szeretnek ujitani, de nem ertem, hogy mit lehet 4 honapon at furni, meg kalapalni.

En nem tudom, hogy csinaljuk, mi mindig kifogjuk az ilyen szomszedokat. Otthon, anyukameknal is nyaron, amikor tobb hetig nyaraltunk, folyamatosan ment a furas, kopacsolas. Szegeny Lolli ott is kivolt mar, mert nem tudott aludni delutanonkent.

Na, mindegy, most csend van, ugyhogy remenykedem, hogy matol mar igy is marad.

Edith, koszi, hogy javasoltad Dulmina konyhajat. Belelapoztam es tetszik, bar en hagymasabban es fuszeresebben fozok, de annyit ugyis lehet valtoztatni. Tegnap este lencsefasirtot sutottem, finom volt, bar nekem talan a zabpelyhes-zoldsegfasirtom vagy egyeb zoldsegfasirtom meg jobban izlik. Lolli nem akart egyaltalan enni a lencsefasirtot. :( A hagymas krumplit ette magaban. Bar, most taknyos, sot ma mar jelezte, hogy a torka is faj, ugyhogy lehet, hogy csak emiatt volt etvagytalan.
Valamelyik nap meg csinaltam kolessutit, bar engem inkabb rizsfelfujtra emlekeztet, mint sutire. Ezt mar tobb blogon is lattam, de valahogy sose probaltam meg ki. Nagyon finom lett, persze ugy atvaltoztattam, hogy az mar senki receptjere sem hasonlitott, azonkivul, hogy koles volt benne. :lol: En kokusztejjel csinaltam es tettem bele kokuszreszeleket is meg sargabarackbefottet vagdostam bele.
Lattam tegnap, hogy mar 100 allando olvasod van. Persze szerintem joval tobb van, mert biztosan akad meg jo par titkos olvasod, mint ahogy en is, csak ugye nem mindenki regisztral. :wink:
Mindig elfelejtem meselni, hogy megsutottem a zebratortat es en csokival bevontam meg fehercsoki bogyokkal diszitettem, mert szulinapra keszitettem. Van egy baratunk, aki nem szereti a kremes tortakat. Bajban is voltam eloszor, hogy akkor mit lehetne, de aztan beugrott, hogy a zebratorta tokeletes lenne. Izlett is neki nagyon. :D
Aztan volt egy kiserletem zold piskotaval (spenotlevel szineztem). Izre nem is volt vele gond, de kinezetre igen csak surolta a gusztustalan kategoriat, ugyhogy vendegek ele azt nem mernem tenni. Lehet, hogy valakinek bejon, de nalunk megegyszer nem kerul az asztalra. :roll:

Elkoszonok, mert vegre van egy olyan du., amkor Lolli tud aludni, ugyhogy ezt ki kell hasznalnom.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive, jót röhögtem a zöld piskótán! :lol: :lol: :lol:
És egyből beugrott Shrek...az is elég gusztustalan, meg lehetne belőle csinálni 8)
A lakásfelújító miatt együttérzek veletek, benne vagyok én is minden évben :roll: , van pár szomszédom :evil:

HPV - Szolnokon is ingyenes a 12-13 éves lányoknak.

Tegnap jó kis program volt a belvárosban! Ott voltunk, hozok "tudósítást"

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, nalatok micsoda elet zajlik! Mi lesz meg marc. 15-en, ha mar ilyen diszmagyarba vagtak magukat?!
En meg gondolkozom rajta, hogy Lollinak a marc. 15-et, hogyan adjam elo, mert a mi csaladunkban az sose volt nagy unnep. Kokardat is csak azert hordtam, mert az iskola megkovetelte. Mivel belem nem sok magyar ver szorult, a szuleim sose eroltettek. Amikor egyszer megkerdeztem az apukamat, hogy o miert nem hord kokardat, megmagyarazta, hogy azert, mert az o osei 1848-ban meg be se tettek a labukat Magyarorszagra, ugyhogy o ugy erzi, ez nem az o unnepe. Mondjuk jogos, mert en miert unnepelnek egy angol nemzeti unnepet, amikor nem is vagyok angol. Na, nem mintha nekik lenne nemzeti unnepuk, na de ha lenne, en se tolonganek az elso sorban az unneplok kozott. :oops:

Pont most gondoltam bele, hogy mindig magyarazom Lollinak, hogy mi ketten magyarok vagyunk, aztan ha jobban utanaszamolok, benne mar csak kb. 15% magyar ver csorgedezik. Na, de ki minek erzi magat, nem? :wink: Annak ellenere, hogy nalunk otthon mindig tema volt, hogy szinte csak papir szerint vagyok magyar, megis leginkabb annak erzem magam.

Egyebkent erdekes, hogy Magyarorszagon a nemzetisegeknek megengedtek mindet, el voltak kenyeztetve. Anyanyelvi ovoda, altalanos iskola, gimnazium, sot, a mi varosunkban meg az utcatablak is ketnyelvuek, meg a varosjelzo tabla. Szoval, az erdekessege ennek az, hogy mara mar a nemzetisegek teljesen beolvadtak es mar nem is beszelik a sajat nyelvuket. Ha tiltottak volna a sajat nyelv hasznalatat, szerintem tuti a mai napig mindenki beszelne es sokkal jobban apolnak a szokasaikat is. Mara mar a szuleim varosaban szinte csak a vezeteknevek tanuskodnak az egykori bevandorlokrol, sajnos mar csak az idosek beszelik az egykori anyanyelvet. :( Mondjuk ez alol en sem vagyok kivetel, en is mar csak nehany szot, kifejezest, dal tudok az oseim nyelven. :oops:

Tegnap hamar kezdtem orulni a delutani csendnek. 1 ora alvas utan szegeny Lolli ismet utvefurora ebredt. Ma meg a kalapacsolas folytatodott.
Ugy sajnaltam Lollit. Szinte reszketett, annyira megijedt tegnap du. Este meselte az apjanak, hogy valami szornyu hang jott megint a szomszedbol, ami felebresztette es megijedt tole.
Most mar tenyleg kezd a hocipom is tele lenni veluk. :twisted: :roll:

Megyek, mert meg sok a dolgom, aztan ki tudja mikor szolal meg Lollinak az utvefuros ebreszto. :roll:

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Olive!
"Egyebkent erdekes, hogy Magyarorszagon a nemzetisegeknek megengedtek mindet, el voltak kenyeztetve. Anyanyelvi ovoda, altalanos iskola, gimnazium, sot, a mi varosunkban meg az utcatablak is ketnyelvuek, meg a varosjelzo tabla."

Igen, ez csak természetes, hoyg így van. Hálistennek, nekünk is megvannak mindezek a lehetőségeink, szóval el vagyunk kényeztetve rendesen!
De kérdem én, hoygan lehetnénk még mindig magyarok, ha nem lenne óvoda, általános iskola, gimi meg egyetem? És természetes, hogy kétnyelvű/háromnyelvű táblák vannak ott, ahol a kisebbség meghaladja a 20%-ot! Az én falumabn kb. 85% a románság, már az én időmben felbomlott a magyar tagozat az iskolában. GYerekek azért voltak. És tudod hány járt magyar suliba azóta? KETTŐ. Én, meg a húgom. Karácsonykor, azt hittem összeesek, amikor meghallottam a magyar gyerekeket magyarul szavalni. És mindezt azért, mert nincs magyar ynelvű iskola és nem minden szülő tudja felvállalni azt, hoyg a városba járassa a gyerekét.
Szóval, többségi szemszögből nézve, igen, kényeztetés, a kisebbségiekéből viszont létkérdés!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, lehet, hogy nem jol fogalmaztam, csak arra akartam kilyukadni, hogy fura, hogy nalunk minden lehetoseg megvolt a nyelv es a kultura apolasahoz es megis elmagyarosodott a varos. Olyan szinten, hogy az en korosztalyom es a meg fiatalabbak mar csak magyarul beszelnek, na meg a manapsag divatos nyugati nyelveken. Ezt sajnalom, mert legtobbunknek a nagyszulei, dedszulei szlovakok voltak es szomoru belegondolni, hogy elofordulhat, hogy az en unokam vagy dedunokam se fogja mar beszelni az en anyanyelvemet. :(
Egyenlore Lolli magyarnak vallja magat, remelem ez igy is marad. :wink: Valamelyik este vacsoranal az egyik ovis tarsarol beszeltunk Nigellel es kerdeztem, hogy vajon annak a kisfiunak az apukja angol-e. Lolli erre megszolalt:"En nem vagyok angol, en magyar vagyok!" Olyan jot mosolyogtunk. :)

Mindig elfelejtem kerdezni, hogy mi van a polgarmesteretekkel? Emlekszem, hogy irtad, amikor megnyerte a valasztast. Bevalt, segiti a varost?

Tenyleg bocs, ha megbantottalak volna, nem bantasnak szantam. Engem az bant, hogy a mi varosunkban ennyire elmagyarosodott a kisebbseg. Persze azt jo latni, hogy nincsenek ellentetek, meg szepen beilleszkedtek, csak szerintem nagy kar, hogy a hagyomanyaikat es a nyelvuket is igy elfelejtettek, annak ellenere, hogy lett volna lehetoseg az apolasra.

Tobbiek hol vagytok?

Zsuzsi, nalatok olyan szep tavasz van mar, hogy uton vagytok egesz nap? :wink:

Etterke, Zalan most is elvezi meg a csaladi napkozit, nem hianyolja anyat?

Sudi, mikor mesz legkozelebb UH-ra? Kivancsi lennek mar, hogy lesz-e a topikban 2 fius anyuka? :wink:

Nori, ti hogy vagytok? Lilit elkeruli mostanaban a fulgyuszi? Lolli most taknyos, de nem veszes. Az orrat is fujja teljes gozzel, bar kell nemi motivacio. Eleg csak annyit mondani, hogy hozom az orrporszivot, ha nem fujja es akkor inkabb egybol trombital. :lol:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive, most már elnézést kérek, hogy így kinyílt a bicska a zsebemben :D az olvasottak miatt, de tényleg nem ezt értettem abból, amit írtál. Nem bántódtam meg, de rosszulesett azt olvasni, amit itt általában a szllsőséges románok szoktak szajkózni. :P Végülis, ebben az értelmezésben, igazad van.
Szerintem azoknak, akikkel ez történt, mármint beolvadtak, nem voltak túl erősek a gyökereik vagy nem volt túl erős a kapocs velük. Talán az ősöknek éppen jobb volt elfelejteni, hoyg mik voltak, honnan jöttek. Nem elítélésképpen mondom. Sokféle szelek fújtak a történelem során, nem lehet tudni, ki mire kényszerült a túlélés érdekében.

A polgármesterünk egy nagyon klassz ember. Rengeteget tesz a községért, rengeteg változás van már. Neki köszönhetően már az óvoda új emelete is használatban van, és ha minden igaz, egy újabb szárnyat is építenek mellé, ahol bölcsöde is fog működni, illetve lesz saját konyha, meg plusz csoportszobák. Csakis jót mondhatok róla. Egyébként egyszer írtam róla, bár már rég volt. Azóta még bővült az általa tett jó dolgok repertoárja: http://krisztaboro.blogspot.com/2009/05 ... dolog.html

Muszáj mennem, Borónak pajatinta kell! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Á, dehogy van olyan szép idô. :( Az igaz, hogy nincs hideg mostanában, de a napot sem látjuk. Ronda, felhôs, nyomott idô van, majd szétreped tôle a fejem. Elkezdtem gyakorolni is, mert áprilisban és májusban koncert lesz. Remélem, fel tudok készülni. Bár az éjszakai többszöri kelés, és a napi "szokásos" teendôk nem nagyon kedveznek. Meg április végén kell a dolgozatomból is prezentálnom egy hosszabb elôadást, fogalmam snincs, hogyan.

Tábita megkapta a 6 hós oltást. Alig sírt, de azért estére belázasodott. Alida taknyossága nem javul, sôt, néha csúnyán köhög is. Orrát minimálisan hajlandó fújni. Találtam viszont feketebodza-kivonatot, ami pont az ilyen köhögô-megfázós nyavalyára jó. Úgyhogy most azt kanalazza.

Lehet, hogy hamarosan revideálom, amit a hosszú hajáról írtam. Mióta ovis lett, olyan kis "kiscsaj-majom" kezd belôle lenni, aminek valahogy elejét akarjuk venni. Folyton csatokban, hajpántban, szoknyában-harisnyában akar pompázni, még itthon is. Ezt pedig nem engedjük. Én az ovinak tudom be, azóta kezdte. Már megfenyegettem, hogy levágatjuk a haját, ha nem hagyja abba a majomkodást. Dehát ô balerina! - volt rá a válasz.
zsuzsi 81

Még a kisebbségekrôl akartam írni. Nálunk francia kisebbség van, egy tartomány francia nyelv?. Mégis, egész Kanadában a hivatalokban minden kétnyelv?, de még bármely termék, amit a boltban megvásárolsz, az is. Sokan berzenkednek is miatta, de szerintem ez nagyon jól van így. Legalább kapunk ingyen nyelvleckét. :wink:

A másik, ami nem egészen ugyanez, de minket erôsen érint, hogy annyira szomorú látni, hogy rengeteg magyar, akik külföldön élnek, nem ápolják a nyelvüket, kultúrájukat. Sajnos nagyon gyakori, hogy már a második generáció nem beszéli a magyar nyelvet. Mi itt csinálunk kis fogalkozásokat a gyerekeknek kéthetente, és szörny? azt látni, hogy a legtöbben alig tudnak magyarul. Persze sokat kell tenni azért, hogy a gyerekeink anyanyelvi szinten beszéljék a nyelvet, de szerintem megéri. Olyan furcsa, Alida - biztos azért, hogy felvágjon a bôvülô angol tudásával - mostanában elôszeretettel kever angol szavakat a magyarba. Én mindig kiigazítom, és mi is nagyon figyelünk arra, hogy ne így beszéljünk. Aztán majd magyarul is meg kell tanítanunk olvasni, írni, de szerintem megéri.

Na nem litániázok tovább, legyetek jók.
zsuzsi 81

Sziasztok,

Zsuzsi, hozzánk visszatért a tél! Esik az hó! gyönyörű, de valahogy nem kívánom már a telet!

Zalán újra itthon van, mert folyik az orra és köhög. Jövő héten szerdán mehet oviba, hiányzik neki. Ha elvittem dokinőhöz és elfolytában magyarázta, hogy menjünk oviba, hát ez még várat magára.
Kapott gyógyszertári kevert orrcseppet és lándzsás útifű szirupot kap.
Valami immunerősítésen is gondolkodom. Dokinő ajánlott valami gyógyszeres kúrát. Echinaceát korábban kaptak, nem tudom használt-e.
Hallotatok as sensoline-ról? Én is bízom benne, nem olcsó, de kipróbálnám, nekem is jót tenne talán és a gyerekeknek is immunerősítés céljából!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok, lányok! CSak beugrottam pár szóra, hoyg hívjam fela figyelmeteket valamire: ha nem tudjátok, mit főzzetek húsvétra, nézzetek be ide: http://www.kifoztuk.hu/ , regisztráljatok és kiküldik nektek emailben a KIFŐZTÜK című webújságot, amit ma jelentettünk meg. Kíváncsi vagyok a véleméynetekre is!:)

Puszilok mindenkit, a kis- és nagy betegeknek jobbulást, nálunk a csajok már elég jól vannak, de szörnyen lassan jön a gyógyulás, már mindjárt két hete, hoyg AB-n vannak.

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, nem talalok szavakat! Ez nagyon jo otlet volt! Pont most szerettem volna megkerni a szuleimet, hogy kuldjenek mar nekem otthonrol valami fozos magazin husveti szamat.

Egyetlen egy baj volt vele. Nem birtam abbahagyni az olvasast, vegig kellett neznem egyszerre, ugyhogy most hajnalban fogok lefekudni. Csak abban remenykedem, hogy ma Lolli is keson kerult agyba es hatha kegyes lesz hozzam holnap reggel. Remelem, 10 elott nem fuj ebresztot. :roll:

Mondjuk jobb is, hogy sokaig fennmaradtam, ugyanis ma eleg nehez kajat ettunk vacsorara es nem lett volna jo a korai fekves. Nagyon regen ettunk mar disznohust, bar direkt szaraz reszet hasznaltam, ugyhogy szerintem nem is az telitett el engem nagyon, hanem a koret. Nem akartam krumplival parositani, mondvan, hogy szinte tiszta feherjes kaja legyen (leszamitva a zoldborsot), turokrokettet sutottem hozza. Ezt ismered? A dednagyanyam tobb mint 100 eves szakacskonyvebol irtam egyszer ki. Persze azota egy kicsit reformositottam, de attol meg ugyanolyan finom maradt.

Puszi:

Olive

Ezer koszonet.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

Edith:
Gratula az újsághoz!
Köszi a tippet, tetszik nekem is, letöltöttem és majd nézegettem nemcsak húsvétkor. aztán majd beszámolok.

Zsuzsi:
Réka viselkedése is változott miután közösségbe került és ez szerintem tetmészetes hiszen nagyon befolyásolhatók a gyerekek. Réka is nagyon csajos mostanában, frizura, szoknya.... Szerintem ez nem gond. A barátnőjénél viszont kifestették magukat, na annak már nem örültem, de viccesek voltak.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam. Sok a meló, kevés az időm...
Babafalvás vonalzók megadták magukat! :evil:

Etterke!
A nővéremnek volt ilyen HPV vírusa, meg is műtötték, pont azzal, amit írtál. Egy abszolút rutinműtétnek számít, mindenképp jó, hogy így meg lehet előzni a méhnyak rákot!!! Én évente rendesen járok szűrésre, lányok mindenki tartsa be, ha már van olyan rák, ami ilyen egyszerűen ellenőrizhető, azt tegyük meg magunkért, és a családunkért!!!! Eszter biztos minden rendben lesz!!!

2 hét múlva szerdán megyek a 18 hetes UH-ra, remélem minden rendben lesz.
Most vasárnap volt gyomorrontásom, olyan szarul voltam, hogy csak na! Még fogytam is, ami nem baj, csak ilyenkor mindig féltem a kis babót, hogy biztos ne szenvedjen semmi kárt! :?

Edit!
Nagyon klassz a főzős oldal! :-) Nagyon jó kajcik vannak, jó ötletek! Ügyi vagy!

:lol:

Most csak ennyi, jah, ma reggelre megint esett a hó!!!!! :evil: :evil: Már megjöttek a gólyák is, és tessék!!! HOL A TAVASZ?????
Elég volt már a hidegből!!!!

Most mennem kell, puszi mindenkinek!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok,

hogy vagytok? Jól telt a hosszú hétvége?
Mi jól vagyunk. Talán vége már a köhögésnek. Zalán is már megy holnap kisoviba.
Hétvégén voltunk Rékussal korizni, tegnap pedig kirándultunk Alcsútdobozon, ahol gyönyörű arborétum van. Most nyílnak a hóvirágok, csodaszép!
A kocsiban beszélgettünk az ünnepről, mert mindenhol láttak zászlót és sokan viseltek kokárdát. Olyan nehéz egy történelmi eseményről babanyelven beszélni, nem? meséltem nekik a huszárokról, kokárdáról, Nemzeti Dalt szavaltam, festettünk zászlót, oviban huszárokat színeztek.
Húsvétre készültök már? Mi már raktunk ki tojásokat, feldíszítettük a házat, kertet, de majd szeretnék valami kézműves dolgot is csinálni velük. Tojást festünk majd mindenképpen.
Remélem a tavasz is jön már és maradt is!
Sudi, köszi a bíztatást! A vonalzók tényleg régóta nem működnek, csináltam újat én is. szeretnél majd 3 vagy 4D UH-t is? Biztos minden ok lesz! Néha engem is elkap a hév, hogy jó lenne baba, főleg amikor kismamák vesznek körül. De Apa egyelőre időt kér :(

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Nahát, Alcsútdoboz?!? Az arborétum bejáratánál van egy kisház, ott lakik a kolleganőm. Hidegkonyhás nálunk az étteremben! Nagyon kedves, szemüveges hölgy, a férje sajnos meghalt úgy 5-6 éve. Ő felügyelt az Arborétumra, azóta a fia vette át, Ők is ott laknak a nagyobb házban, a családjával, Ő kollégám fia, és van három szép gyerekük is. Nagy természetbarátok! Mindig mesél, előfordul, hogy róka látogat a kertjükbe reggelente..... és tényleg gyönyörű a kert, nyáron is érdemes megnézni, minden csodaszép! :-)

Ünnep!
Oviban Geryék zászlót készítettek, megint szülőket is vártak közös foglalkozásra, sajnos Én dolgoztam, így apa ment. És volt ünnepi progijuk is, szépen felöltöztek, és kokárda is volt a gyerekeken. :lol:
3 baba!!!!
:D :D :D
Ott már kedvezmények járnak!!! 8) 8) :lol: :lol:
Ha Te szeretnéd, majd lesz még egy! Apa is lehet megenyhül majd...

4D-s Uh már annyira nem vonz, az talán az első bébinél annyira izgi. Majd meglátjuk.

Puszaa

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?