Sziasztok!
Nori, nekem nagyon tetszik Lilli uj seroja. Csatlakozom hozzad a "rovidhaju lanyok anyukajanak a klubjaba".
Lolli es a hosszu haj, hm... Nem az en idegeimnek valo. Eleg nekem az evessel valo kinlodas. Kiszamoltam, hogy minden napunkbol kb. 3 orat rabol el az eves. Reggeli fel ora (ez az egyetlen alkalom, amikor tenlyeg ehes, a nap hatralevo reszet kepes lenne kaja nelkul leelni), ebed 1 ora, uzsonna fel ora, vacsora 1 ora.
Ha lenne kisteso, akkor ehen maradna, mivel nem lenne ennyi idom belekonyorogni a kajat.
Szoval, nekunk mar csak egy hosszu haj hianyozna!
Az oltozkodessel is neha csatakat vivunk, mivel ha valami a kisasszonynak nem tetszik, azt keptelenseg raadni. Illetve, ha ra is eroltetem, letepi magarol.
Egyebkent, amig nem volt lanyom, en is hosszuhajparti voltam, de most gyokeresen megvaltozott a velemenyem. Azt hiszem a hosszu hajhoz egy nyugodt vermersekletu, szofogado, egy helyben allni tudo kislanyra van szukseg. Lolli nem bir megallni egy helyben fel percre sem, nekem meg nincs humorom rohangalni utana hajkefevel es gumikkal es fogocskazas kozben fesulgetni, copfokat csinalni.
Zsuzsi, nalunk az oviban van valami tizoraifele, de azt hiszem nagyon egyszeru, csak nyers gyumolcs, zoldseg. Most meg nem ebedel ott, de valoszinuleg aprilistol marad ebedre is. Azt viszont mindenki sajat maga viszi. Torom is mar elore a fejem, hogy mit pakolhatok neki, mert azert nem szeretnem, ha minden nap szendvicset ebedelne.
Egyebkent itt Angliaban is sok a tej-, dio- es glutenallergias.
Lolli szulinapjara is ugy kell sutiket meg tortat sutnom, hogy dio meg veletlenul se keruljon bele, mert van dioallergias ismeros. Amugy tej-es tojasmentes tortaban is mar nagyon profi vagyok, mert egyszer egy szulinapra ilyet kellett vinnem az unnepeltnek.
Te nem szoktal ebay-rol vasarolni? En sok mindent veszek ott. Lehet hasznalt cuccokat is, de a keresobe be lehet irni azt is, ha csak ujat akarsz venni. Tok jo, mert nem kell meg boltokba se rohangalni, csak itthonrol a szekbol szamitogepen megrendelem. Ja, es persze sokkal olcsobb, mintha boltban vennem. En fokent azota szoktam ra, amiota elkoltoztunk, mert most egy kisebb varosban lakunk es itt nincsenek bababoltok. Mivel arra nincs ido, hogy allandoan mas varosba rohangaljunk, kenytelen vagyok egy csomo mindent a neten venni. Amazonrol is sokszor rendelunk, bar onnan meg ruhat nem vettunk, csak konyveket, DVD-ket. Az is olcsobb, mint a bolt, meg ugyis, ha rajon a postakoltseg.
Elozoleg nem akartam reszletezni, de sokfele indiai kajat szoktam csinalni. Valamikor husosat (csirke), valamikor vegant. A legyakrabban hasznalt fuszereim indiai kajahoz: garam massala fuszerkeverek, curry fuszerkeverek, koriander, turmeric (kurkuma), cumin (azt hiszem ez romai komeny). A ferjem nagy husevo volt, de most teljesen ra van kattanva a currys zoldsegekre rizzsel. Ezt veganra szoktam csinalni, tehat meg tejtermekek sincsenek benne. Kokusztejjel szoktam kremesiteni a szoszt hozza. En mar egy kicsit unom, mert Nigel annyiszor rendelte ezt vacsorara.
Sokszor eszembe jut Alida, neki szoktak olyan jo beszolasai lenni, mint Lollinak. Tegnap skype-on beszeltunk a szuleimmel es be akartam mutatni, hogy mit tud Lolli. Kerdeztem tole anyukamek elott, hogy mi a neve a nagyapjanak. A keresztnevet egybol mondta, de vezeteknevnel megtorpant. Segiteni akartam neki es elarultam, hogy az elso betuje "V". Erre ravagta, hogy "Valentine Istvan."
O a V betut a Valentin nappal koti ossze, szoval jol befurodtunk. Na, mindegy, jot nevettek anyukamek.
Ma este meg Apa vacsoranal kilottyintett valamit az asztalra es csak ult nyugodtan tovabb, meg nem mozdult. Lolli meg rakiabalt, hogy "Azt takaritsd fel!" Allandoan rendet teremt. Tegnap pl. setaltunk a kis baratjaval es az anyukajaval. Mivel a szomszed falubol setaltak at (masfel ora gyalog), babakocsival jottek. Viszont a kissrac allandoan felterdelt a babakocsiban. Lolli meg raszolt:"Uljel vissza, ki fogsz esni!"
Akkor lerugta magarol a kisfiu a labzsakot, Lolli meg akkor is raszolt, hogy ne rugja le, mert meg fog fazni.
A baratnom meg csak nevetett es mondta, hogy kolcsonadhatnam Lollit, mert o mar belefaradt az allando fegyelmezesbe.
Viszont nehogy azt higyjetek, hogy Lolli szot fogadna nekunk! Nagyon tudja, hogy mit, hogy kell, de azert se ugy csinalja. Iszonyu onfeju.
Sudi, nem alacsonyak most a lakasarak Pesten? Jot mosolyogtam, amikor irtad, hogy 7. ker., mert ha jol remlik, Zsuzsieknak is ott van lakasuk, meg nekunk is.
En is agyaltam mar az eladasan tavaly, de akkor olyan alacsonyak voltak az arak, hogy inkabb megtartottuk. Amig nem volt Lolli, akkor hasznaltuk sokat, de miota harmasban jarunk haza, egyaltalan nem hasznaljuk. Vele nem szeretnenk a belvarosban rohangalni, igy azota mindig csak videki baratoknal es a szuleimnel szallunk meg.
Edith, nagyon otletes jelmezeket varazsoltal. Lolli is biztosan elvezne a farsangot, de itt is csak Halloween van, mint Zsuzsieknal es jo, azert itt akkor meg ho nem esik es nincsenek minuszok, de azert csak hideg van es sokszor esik is az eso. Szoval, mi meg nem jartunk hazrol hazra cukorkakat kunyeralni Lollival. Mi azt a taktikat valasztottuk, hogy itthon maradunk es varjuk a jelmezes gyerekeket es mi osztogatjuk a cukorkakat.
Bar igy is beoltoztetem Lollit, tavaly sutotok volt. Csak elegge egysikuak a jelmezek, mert arra mennek ra, hogy ijeszto legyen, igy altalaban a lanyok boszorkanyok, a fiuk meg csontvazak. Az egeszen piciket meg toknek szoktak oltoztetni. Egyebkent nem tudom, miert jo ez, mert Lollit pl. nagyon megviseltek ezek az ijeszto jelmezek, foleg a maszkok. A mai napig emlegeti a Halloweent.
Szoval, en sokkal jobban orulnek egy farsangi bulinak.
Huu, annyi mindent irtatok, hogy biztosan nem reagaltam mindenre, de mar nincs idom visszaolvasni, igy is mar fel labbal az agyban vagyok, ugyhogy bocs, ha valami kimaradt.
Puszi:
Olive es Lolli