Új privát üzeneted érkezett!

Geoo, nem tudom hogy erted, hogy alaposabban tanulmanyozta e a konyvet?! Ha valaki egy nezettel, modszerrel nem ert egyet akkor gondolom (ezt en teszem hozza, nem tole vettem) nem melyed el a reszletekben tulsagosan, hanem egyszeri olvasasra is tudja, hogy ez nem neki irodott :)
De tenyleg nem nagyon tudok hozzaszolni, mert nem olvastam es nem is tervezem (nem is nagyon jutok itt hozza ugye) csak azon dolgokra irtam, hogy 'remisztoen' hangzanak amiket olvastam, meg ahogy te is irtad, hogy szabalykonyv :) Na de egy szobol nem vonok le vegleges kovetkeztetest. Ha nektek tetszik akkor hasznalni kell, menet kozben meg ugyis kitapasztalod majd, hogy mindenben jo e vagy van ahol maskent csinalod inkabb, mert nektek meg ugy a jo :) Mindenkire egysegsen jo elmeletek ugysem leteznek :)

Nah tegnao mi a suliban a huszonparfos csoportbol mar csak 12-en voltunk, az elso oran sem volt ott mindenki. Lehet elremitette a tobbieket a preteritum imperfect es perfect, aki azert nem nyelvszakos meg nem nyelvtanrajongo es ezer eve tanult (vagy sosem tanult) ilyesmiket, annak ez nem lehet valami udito elmeny :D
Jah, es persze nem volt tegnap pszichologusom sem, de idoben szoltak :) Irtatok, hogy milyen szemetseg tole, meg hogy micsoda hozzaallasa van. Hat valoban, nekem is bosszanto idonkent a dolog, de ez azert itt nem ugyanaz mint otthon, nem magyar egeszsegugy, szoval a dokineni nem allami alkalmazott, hanem szerzodese van, es amit nem dolgozik le azert nem kap fizetest, szoval bizonyara nem kiszuraskent csinalja mert leginkabb magaval szur ki ilyenkor. Csak gyanitom, hogy a kisgyereke lehet beteges, de lehet akar mas gubanc is a csaladban. Na meg o nem helyben lakik, hanem egy masik eszaki varosbol jar be Portoba rendelesre. Szoval valoban, nekem mint paciensnek (meg a tobbinek is) ez nem eppen idealis, mi tobb bosszanto is lehet (bioztos vannak, akik elpartoltak mar emiatt) de hogy neki sem faklyas menet az biztos, csak nem tudom a konkret okokat.

luna6

Eszter, epp tegnap nezegettem, hogy milyen jo sok letoltheto info is van az LLL oldalan. Nem maradok konkretumok nelkul :) Itt ugyanis meg LLL sincsen, bar tudjak mi az, de a legtobb helyen szakkepzett szemelyzet sem, aki a szoptatashoz ertene. Ennel roszabb mar csak a franciaknal lehet, na ott a szoptatas a gustzustalan kategoriaig sullyedt mar, automatikusan megy a cumisuveg.
De sajna itt is olvastam mar olyan forumbeirast (nem volt egeszen friss, meg remelem en a jot fogom kikapni) hogy bar szoptatast propagaltak, a noverek mondtak anyukanak, hogy a sajat erdekeben ejszaka nehogy szoptasson, es ott is megvolt alapnak a tapos uveg is. Mellgyulladasnal meg szinten azt mondtak tilos. Nezegettem kihez lehet fordulni itt, ha embernek kerdesei, problemai vannak, hat szinte nulla... van ket civil szervezet, egyik sem a kornyekunkon, ugyhogy esetleg telos segitseget lehet igenybe venni vagy netes kerdezest, de pl szoptatos csoportokat, klubbokat mint otthon, itt nem talaltam. Szuuuz terulet.
Es kedden mikor vittem a csajt az uszodaba, a varakozok kozott volt egy anyuka a bebijevel, na az nem volt egy honapos sem az tuti, pirinyoka, es meg nem fizalt a tekintetevel, szal tenyleg apro. Es mikor megerkeztem eppen szoptatott, oda meg vissza voltam, 5 ev alatt ez volt az elso eset, hogy szoptato novel talalkoztam. Gyerek bekesen evett, majd utana is teljesen bekes volt, egy nyikk ki nem jott belole, erre megdobbenve lattam, hogy kerul elo a cumisuveg es toltik utana a gyerekbe a tapot is. ??!!

Ah de ezt csak elmeseltem, az LLLrol akartam irni, hogy irtad mindenki azt vesz ki maganak belole ami neki megfelel. Nos az LLLnel meg elokerul a csaladi agy fogalma is, meg az agyban fekve szoptatas es a mellettunk altatas, na ez az amit meg en nem tudok alkalmazni, barmennyire is szimpatizalok az LLL nezeteivel :) Szoval tenyleg nem lehet mindent 100%ban ugyanugy csinalni.

luna6

Na jó, én rájöttem, hogy ha valamit nagyon, és gyorsan akarok modani, akkor az egynlő lesz egy bazi nagy értelmetlenséggel, :oops: légyszi lőjjetek le csajok :D :D

Luna,
a szabálykönyvet úgy értettem, mármint úgy szerettem volna érteni, (bocs de most röhögök magamon, mennyire idióta vagyok :P ), hogy nekem ez "szabály", vagy szentírás, amit eddig egyszer elolvastam az első trimeszterben, most a másodikban is, csak ekkor már aláhúzogattam a lényeget is, és a harmadikban és át fogom futni, hogy kiírjam belőle az aláhúzott részeket, kitapétázom vele a falakat, és nem kell majd keresgélni a könyvben (na ez picit sarkítás, de valahogy így értettem, hogy NEKEM szabálykönyv :) )
az alaposan olvasás alatt meg azt szerettem volna kifejteni, hogy az egyik hozzászólásban olvastam, hogy márpedig ő nem hagyja sírni a babát, merthogy a könyvben ez van. És azért furi ez egy picit, mert a könyvben az van, hogy az írónő sem ért egyet azzal, hogy hagyjuk sírni, hanem vegyük fel, nyugtassuk meg, és ha már oké, le lehet tenni, vagy vmi ilyesmit ír..
amúgy most jutott eszembe, hogy nagyon tetszenek dolgok, amiket te, meg Konkri is írtok csecsemőgondozással kapcsolatban, és néha amikor olvasom ezeket a hozzászólásaitokat, totál, mintha a Suttogót olvasnám. Amit te az alvásról írtál, az egy az egyben az írónő véleménye is :)
ami az agyturkászt illeti: velem egyszer fordult elő, hoy mentem a dokinénihez, csöngetek, meg egyéb (a magánpraxisába mentem, nem is tudom kórházban dolgozik e (még) ), és akkor felhívtam. kiderült, hogy ő is vár engem, ott ül a lakásban, mondom én meg, hogy csengetek, nyomom én, erre ő: de nem hallja.. a végén kiderült, hogy a saját lakásának a címét adta meg, a rendelője helyett :lol: :lol: úgyhogy szórakozott teremtmények az biztos :)
Vendég

Jaaa, hogy ez a szabalykonyv :) Aszittem konret szabalyos napirendbe szedi a gyerek gondozasat :) Nalatod, ez van akkor ha olyanrol beszelek amit bevallottan nem is ismerek :)

luna6

Luna,
Látod, pont az együtt alvásnál voltam én is úgy, hogy nem bírtam Hannával egy ágyban aludni. Annyira féltem, hogy rágurulok, összenyomom stb... Így ő mindig visszakerült az ágyikójába. És ez remekül is működött egészen addig, amíg nem lett egyszer beteg. Ő addigra már nem akart a kiságyában aludni (szegénykém egyfolytában keresztbe akart feküdni) így átköltözött a francia ágyra, ami eleve a szobájában volt. Na, és én aggódó anyuka, ott aludtam vele, mondván, ha nem kap levegőt, ott legyek (ugye asztmás vagyok és féltem,hogy befullad, én meg békésen alszom a hálóban...)
Na, Hanna rájött, milyen jó, ha alszik vele valaki.... és egyenlőre nincsen szívem megkínozni azzal, hogy ne vele aludjak. Az apja, mióta itthon van, úgy is hajnalban fekszik le, amire én meg felébrednék, így igazából nem is bánom. :D Na, nekünk így lett közös ágyunk Hannával. :D
És oooolyan cuki volt, amikor beszéltünk arról, hogy lesz Alex és ő megkapja az ő régi ágyát, akkor azt mondta, hogy Alex aludhat a nagyival is, ő úgy is aranyos :lol: :lol: :lol: :lol: Mondtam neki, hogy az sajnos nem fog annyira menni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

reggel arra ébedtem, hogy András ébresztget, mert be kellene hogy vigyem őt az irodába, mert a Hilux nem indul (amúgy nem értem miért ezzel a kocsival jött most haza, amikor ez egy versenyautó, nem baj, hát biztosan mert pasi... :P ). én meg mondtam neki, hogy fel nem kelek tuti, mert nagyon szar éjszakám volt, alig élek. nem tutam elaludni, egyfolytában wc-re mászkáltam.hajnali 5kor meg arra keltem, hogy András horkol. ekkor fogtyam a cumómat, elindultam a nappaliba, de belerúgtam a pelenkázó sarkába a kislábujjammal, úgyhogy kész vtam...
mondtam is Andrásnak, hogy inkább megyek gyalog majd a városba.

fél4kor találkozok az egyik barátnőmmel,
tök furi lesz úgy bemenni, hogy először is ki kell másznom a HÉV-hez fél óra alatt, majd beHÉV-ezni pestre, aztán metró. nem tudom miért, de élvezni fogom, már várom!!!! :) azokat a tavlyi időket idézi, amikor még csak egy kocsink volt, és gyalog jártam ki a hévhez, meg pestig is ezzel mentem. na az voolt a durva, akkor nem napi 2,5órát, hanem 3,5-öt töltöttem utazással :lol:

fél6-ra pedig terhesgondozásra megyek Andrással. szerintetek megnézessem a méhszájamat??
mert mi van, ha pl picit nyitva van v vmi... jobb az ilyet tudni, nem? :roll:

viszont most még tanulnom kell, úgyhogy ki is kapcsolom a gépet, mert ez így nem oké :D :D
Vendég

Na jó reggelt! (vagy jobbat)

Fú ha, ne Eszter! Hát visszakerestem és megnéztem- nem azt írtam, hogy minden fejben dől el, hanem azt, hogy sok minden... én tisztában vagyok azzal, hogy vannak fizikai okai annak ha valaki nem tud szoptatni (pl.: beforduló mellbimbó, műtét, kevés tejmirigy, gyulladás, megerőltető munka... stb) és lehetnek lelki okai is- sajnos ez az emberiség átka, mivel mi kommunikálunk, érzünk stb... (ezt most azért írom így, mert mezőgazdász vagyok, és tudom, hogy azért ott is úgy működik a dolog, hogy vannak jól tejelők és kevésbé, de ott kevés a lelki eredetű probléma, ők inkább ösztönösek és nem dumál bele senki, viszont van hogy ott is más állat tejével nevelik föl a borjút, bárányt, kecskét.... - bocs ha valakit sért, hogy ezt írtam!)
szóval a te eseted tipikus példája a mindent megteszek, hogy szoptatni tudjak-ért! és ez tisztelendő és becsülendő!!!!!!!!!!!!!!!
én két esetet írtam le, ami nálam kiverte a biztosítékot- hogy önös érdekből inkább nem szoptat valaki- pl hogy neki túl sűrű az igény szerinti szoptatás vagy azért nem, hogy nyugodt szívvel dohányozhasson és ihasson. azért ez nem mérhető a te esetedhez semmiképp. és azzal is tisztában vagyok, hogy lehet hogy nekem most nem fog sikerülni, mert előfordulhat...
én azért írtam le bizonyos dolgokat, mert úgy gondolom, hogy aki tud az szoptasson, még ha nem is az én gyerekem- mert meg van az anyatej előnye (legfőképp bizonyos betegségek gyakorisága ritkább lesz- tehát Nyuszika én ezért tartom fontosnak) lehet hogy más gyereke, de ha már csak egy embernek is segítettem azzal, amit mondtam, akkor már megért. a világot nem akarom megváltani.
de magamból kiindulva tudom, hogy a szülés előtt én sem foglalkoztam a dologgal, és bár nekem egy idő után ment a dolog, de eltelt x hét, mire úgy ment minden ahogy kellett (én is szedtem a more milket, vettem zselét, ittam teát- viszont annyira buta voltam, hogy azt se tudtam, hogy a zselé hideg-meleg mivolta mit okozhat a mellnek). így úgy gondolom, ha más kevésbé lép bele cipőmbe akkor az már egy picit jó.
én is Vokhoz hasonlóan sokat tanultam a fórumos társaimtól! és meg kell mondjam, hogy szinte ők, a tapasztalt anyák (de nem 30 évvel ezelőtt szoptatott anyák) adták a legjobb infókat. mákom volt a gyerekorvossal is, de ha másikat választom, az már kevésbé lett volna jó. a kórházban viszont nem adtak a csecsemősök jó tanácsot, ott a lényeg a 3 órás szopi volt, szigorú méricskével egybekötve. de semmi plusz infó. így utólag tudom, hogy a szülésznőm is jó infókat adott. anyu és anyós nem szóltak bele, ez jó volt, viszont helyettük apám és apósom igen...
nehéz dolog ez a téma! ezért jó készülni rá, olvasgatni minden gyermek neveléssel, ápolással, gondozással, etetéssel kapcsolatos dolgot- igaz hogy mint tudjuk ez is sokféle lehet. illetve ország függő is. szóval nehéz dolog ez.
Eszter ne aggódj, én téged semmiképp sem ítéllek el! És jó, hogy leírtad, hogy mi történt veled, mert sajnos aki nem tud semmilyen segítség esetén sem szoptatni kemény lelki tortúrán megy át, hogy elfogadja, feldolgozza ezt. Aki ezen rágódik, az semmikép sem elítélendő!
Az önös/káros érdek (most pl egy drogos kismamáról is tudok, férjem előző munkahelyi főnökei, ráadásul tartoznak minden beosztottjuknak több száz munkabérrel) miatt vagy lustaság (bár sokkal macerásabb tápot keverni, mint szoptatni) miatt sajnálom azt a gyermeket, aki nem szopizik. No igen: bár a babák általában reflexből keresik a cicit, de pl ez is előfordulhat, hogy nem akar szopni a bébi...
no mindegy, aki akar olvas ebben a témában sokat (bár még azt se tudom mondani, hogy ez is jó, mert itt ugye van sok más dolog), lehet ösztönből is csinálni, de jó előre gondolkodni a dolgokon, felkészülni pro és kontra mindenre (szülés esetére is, depresszió esetére is), mert így sokkal könnyebb lesz átélni, feldolgozni mindent.
legyen szó a szoptatásról, szülésről, császárról, depiről, kakiról, hasfájásról, kukiról, oltásokról ...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
Vannak iszonyat szituk és emberek, akiknek nem lenne szabad gyereket szülni. Nem egy filmet láttam, ahol heroinista nőnek született heroin függő babája. Soha nem lennék ennyire önző.
Én még a kávé ivásom miatt is mérges vagyok magamra. Ha nem kéne melóznom, tuti nem innék... de most nem bírom nélküle a napot. :? Mondjuk ezzel az összes függő így van... :oops:
És emellett ott vannak azok, akik mindent megtennének egy babáért, óvnák, védenék, értelmesen nevelnék, nekik meg nem lehet. Néha annyira durva sorsokat választanak maguknak az emberek. (én ebben hiszek :))
Ahhoz, hogy örökbe fogadjon valaki egy gyereket mindenféle teszten kell átmenni. Ahhoz, hogy szülj egyet, semmi nem kell... úgy tud fájni a szívem az olyan gyerekekért, ahol látszik, hogy a szülő szarik rá. Nem egy ilyen gyereket tanítottam.

Na, nem akarom ám itt lehúzni a hangulatot. :D Sorry, ma ilyen hangulatom van :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Ma lehuzos hangulatod van? :D
En csak szimplan almos vagyok, es 3in1 nescafet szertenk inni :) Ha most erre kondicionalom magam (3in1 iszom, 3in1t iszom, 3in1t iszom) akor lehet, hogy ebben az esetben is mukodik? :D

Egesz jol belejottem a heten, hogy minden nap menni kellett valahova, ma meg nem, ebbol is latszik milyen valosagos az, hogy irto unalmas itt az elet :) Na de ezen is csak en valtoztathatok, igaz? :)

luna6

Luna:
Ahha... :D melózni is alig van kedvem. Olyan jó volt tegnap otthon, illetve Ikeáztunk a csajjal. Szóval ma sajnálom magam, hogy nincsen annyi pénzünk, hogy otthon legyek és aludjak délután... Helyette ülök egy irodában és pötyögök egy gépen. Közben megoldok 3-4 jegyet, azt ennyi... Alapvetően nem megerőltető, de jó lenne néha sokáig aludni, nem buszozni, meg ilyenek... szóval ma nem vagyok túl jó hangulatban. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ez milyen igazsagtalan mar mindket oldalon! :) En azert (is) vagyok itthon, mert nincs penzem semmi tenni (melozni elvileg ugye kifizetodo, de gyakorlatilag itt ebben a vilagban ahol vagyok, nem mindig az sajna, a hazon kivuli egyeb elfoglaltsagokra meg nehezen futja) te meg azert vagy ott mert nincs penzed otthonmaradni :)
Mar elore szomorkodtam tegnap egy sort, hogy szeptemberben nem tudom folytatni a nyelvtanfolyast, mert hat hova tennem a gyereket ugye?! Pedig en nagyon elvezem, uuugy szerettem egyetemre jarni is :) (de am csak felnott fejjel csiptem a sulit, kamaszkent kozelsem ennyire :D)

luna6

Szép napot kismamik...

Látom megint volt miről értekezni hi-hi...
De tök jó hiszen mindenkinek megvan a tapasztalata a véleménye...

A suttógóba és is bele olvastam és hát nem is tudom..van amit jónak találok benne van amit nem de úgy gondolom ha majd megszületik a kicsi és összeismerkedünk akkor derül majd ki hogy hogyan tudjuk a napjainkat alakítani..nekem megvannak a saját terveim hogyan szeretném csinálni a dolgokat és persze az egy másik dolog hogy sikerül-e...??de én az alapokat a többi kisgyerekes családtagtól sajátítottam el mi az amit szerintem jól csinálnak és mi az amit én nem úgy szeretnék..hát majd kiderül sikerül-e.mert mondani könnyű hogy na én aztán nem így fogom csinálni de hogy ténylegesen sikerül-e az majd akkor és ott kiderül.
azt tudom én már súlykolom a családban pedig még hol van az hogy a kisfiam saját maga egyen hogy a cukor meg nyalóka és csoki helyett a gyümölcsöket szeretném előnyben részesíteni és egy szelet csoki helyett inkább egy banánt vagy almát hozzon az illető(gondolok itt történetesen a lehendő keresztanyára)...egész életében ráér még a gyerekem egészségtelen kajával tömni magát nem baj ha nem 1.5-2 évesen kezdi el...meg hát vannak még apróságok de most nem untatok vele senkit.

a szoptatás szintén nagyon fontos dolog de valóban aki nem tud legyen bármilyen oka is az nem rosszabb ember sőt nem rosszabb anya hiszen nem ezen múlik.Ez megint olyan dolog hogy minden kismama újságban az anyatejes táplálást súlykolják az emberbe..persze hogy van benne igazság hiszen olyan összetevői vannak ami tökéletes a kicsi babának tele vitaminnal ellenanyagokkal tápértékkel de attól mert valakinek nincs teje nem rosszabb szülő.mert ez nem ezen múlik.

itt van pl:császár kontra szülés kérdés...
tőlem majd minden alkalommal megkérdezi a párom mamája hogy ugye szülni fogok majd????
mondom neki minden alkalommal bár egyre fogyó türelmi cérnával hogy igen ha lehet úgy...
de könyörgöm legyen a császárral szülésnek bármilyen oka életmentő vagy szükséges vagy csak azért mert valaki azt választja akkor ő már nem "normális" ember vagy ezáltal nem igazi nő vagy rossz ember és rossz szülő lesz mert nem term.úton szült...mert a kérdés hangsúlya mindig ilyen hogy ha nem úgy szülöm meg a kisfiam akkor már nem is vagyok igazi nő....nem ezáltal dől el hogy az ember milyen szülő lesz mert ez szerintem már megvan mindenkiben...hiszen az is lehet nagyon jó szülő sőt akár jobb is aki nem tud szülni és örökbe fogad...szerintem nem a szülés folyamatán dől el ki milyen ember...

hát geoo hidd el drága fogom még én is tépni a hajam néha azért most is előfordul pl:valamelyik nap beszélgettünk hogy ezt meg azt meg kell venni majd a babának....mert bizony ha betöltjük a 28.hetet utána kezdődik a beszerző körútunk :D :D persze azért beszélni szoktunk róla hogy ez is az is stb kell...
és már néhányszor anyósom beszólt hogy nem sok mindent kell venni..na ezt elengedtem a fülem mellett de amikor már 5-6x mondja ugyanezt felment a pumpa és megkérdeztem tőle hogy ugyan mondja már meg mi az a nem sok minden amit meg kell még vennünk???ugyanis ok hogy megveszik nekünk a baba kocsit amiért hálás is vagyok hiszen azért csak egy nagyobb kiadásnak számít meg pár hónapra lesz bölcsi is és lesz miből válogatni ruha téren is....
de könyörgöm azt hiszi hogy ennyi és itt meg is állt a dolog hogy semmi másra nincs szükség???
El is kezdtem sorolni hogy gondoljon már bele egy csöppet.kell egy kisszekrény a baba holmiknak mert per pillanat sehova nem tudnánk tenni őket kell kiságy kell gyerekülés a kocsiba a pelenkákról nem is beszélve néhány új ruhát szintén úgyis venni fogunk meg a kencék a kád türcsik ágybeli stb stb....
Hát kicsit ráförmedtem az biztos de nagyon meguntam már a "nem sok mindent kell venni"azóta nem is mondta...
szóval vannak ilyen dolgok és tudom jól lesznek még ennél cifrábbak is ha megszületik a kicsi..
bibócska

http://cgi.ebay.co.uk/Top-Baby-Sling-Ba ... 2305bc5700

ezt azoknak, akik a bebizsakot vagy hogy is neveztetek preferalnak, de ujjonnan otthon draga. Igaz licitalos, de egyelore meg senki, es csak ket nap van hatra, es ahogy nezem jelentosen olcsobb mint amilyen arakat emlegettetek :) Igaz, itt valosagban is csak 6 honapos korig irja, de szerintem ez eleg realisnak tunik igy. Szoval hatha valaki csak az elso idokre keres ilyet es olcsobban, es ez is uj :)

luna6

jaj Heni még neked akartam gratulálni de úgy elmerültem a saját"gondjaim" leírásába...
pedig milyen tök jó lett volna ápr.1.-én házasodni nem???
meg lenne az amúgy is örök emlék még jobban...
Amúgy meg túl lehet élni én akkor ünneplem a szülinapom.. :D :D :D
bibócska

Heni, gratulálok!!

Szoptatás: Én ezzel úgy vagyok, mint az össze többi dologgal, előre nem agyalok rajta, elolvasom a szakkönyveket, meghallgatom majd az előadásokat a felkészítőn.
De asszem ráérek akkor aggódni, mikor megvan a babánk, és kiderül, hogy milyen téren adódnak esetleg problémák. Gondolom olyan úgysem lesz, hogy semmi probléma nem adódik...de azért reménykedem ebben. :) (igazából Velem, meg öcséimmel anyukámnak nem igazán volt gondja, úgyhogy bízom a genetikában. :D )

Na, ma kiderült a védőnőnél, hogy elég vérszegény vagyok, így szedhetek vasat,, meg kaptam egy kajalistát is. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

az én bébierszényem továbbra is a 0,99 fonton áll! drukkoljatok és ne licitáljatok rá :-) :-) :-) az ebayen továbbá megnyertem reggelre a cuki kis H un M-es kardigánt! szóval irtó sok posta fog jönni hozzám hamarosan! na de ennyiért? tiszta vicc!!!! a kardigán 0,45 font volt vagyis 45 penny a szállítás átlag 1-2 font között van! még 10 dologra licitálok :-) főleg next napozó Luna után szabadon :-) meg hálózsák meg kantáros naci meg sapka zokni :-) a hőmérő elúszott ma már 34-en állt! :-)
tegnap viszont kaptam a barátnőmtől olyan szivacsot amit az ágyba rakunk mintha a gondolataim között olvasott volna! úgyhogy most lesz ha kell berakjuk ha nem nem! továbbá kaptam 3 kifogót egy nagy türcsit tiszta kincses zacskó volt úgy örültem :-) meg cumisüveg távolba mert ez már olyan amit ő fog kalantyúval!

amúgy VOK megértelek én szerda után le vagyok pukkanva teljesen energiailag! :-( nagyon nem bírom a melót elég lenne 3 nap! bőven! vagy 5 nap 4 órában! de hát nekem is kell a lóvé sajnos! pedig mostmár biztos megengednék a 4-6 órás melót! de végülis mostmár visszaszámolok és ha belegondolok hogy lesz pici tartalékunk ebből a keresetből akkor azért valahogy kibírom!!!!

képzeljétek ma 6-an támadták rám a kollegám a főnököm! persze vicces hangulatban nagyon jó itt a csapat! de megvédeni ennyi emberrel szemben nem tudtam magam! szerintük én meg a férjem nem a földön járunk hanem szárnyakon repülünk (ezt utánozták is) hogy túl boldogok vagyunk ami abnormális :-) és hog ymajd jól rájövünk és hogy a gyereknevelésben is milyen faszságokat akarok és hogy most irjam le és majd 2 év múlva visszatérünk!
történt ugyanis hogy egyik kolleganő vett egy tévét ami most jött meg és én vettem át! egy 81 cm-es samsung plazma tévé mely a 2 éves gyereknek lett véve! mertmilyen dolog már hogy ők nem látják a sorozatot meg a híradót mert a gyerek egymás után nézi a 101 kiskutyát!!! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na most ők tudják hogy nálunk nincs tévé és nem is akarok és szóvá tettem hogy nem értek egyet ezzel egyáltalán! de hát szerintük ... majd rájövök milyen jól jönnek azok az üres órák :-)
Vendég

Lányok,
most eszembe jutott valami: abban az x napban, amíg a szülés után a kórházban leszünk, ti miben lesztek???? :shock: milyen ruhát visztek erre az időre? az lenne a legjobb, ha végig hálóingben lehetne az ember, de tényleg nem tudom mi a szokás... :?
Vendég

geo: szoptatós hálóing... lenge legyen, mert nyár lesz... de vihetsz lenge nacit is szoptatós felsővel...

Kép
Kép
Kép
konkri

Egyszer valaki magyarazza majd el nekem, miert hivjak a babatorolkozoket kifogonak? :D:D:D:D (tudom igy hivjak, nem belekotni akarok, hanem megtudni a miertjet :D) Nalunk otthon anyam soha az eletben nem hivta igy, de a csaladban sem hallottam ilyet, csak mar anyukakent. Es mindig az jut eszembe, hogy de nekem gyerekem lesz es nem halam, minek oda kifogo :D:D:D

Nanetto, napok ota jar a fejemben, hogy ugy kiprobalnek egy par napot, mit napot, inkabb hetet teve nelkul. Szerintem en remek jol ellennek, max 2 napig es neha eszembe jutna de aztan tobbet nem hiszem, na de en ugye nagy olvasos vagyok, meg vegre nekiallhatnek a babatakaro himzesenek, mert ha igy halado (sehogy :D) akkor max a dedunokame lesz, nem a gyerekeme :D Naszoval en szerintem jol birnam... de lennek gondjaim a gyerekemmel ugy hiszem :D:D Es hat az emberrel is... pedig en meg a net korlatozasat is el tudnam kepzelni, bar at kene ertekelnem magamnak is a felszabadulo ido hasznos eltolteset :) De az nekem pl idonkent kifejezetten zavaro, hogy ember (sokezer ora szamitogepes melo utan a melohelyen) hazajon, es vagy anagyszamitogepen tolti idejet lefekvesig, vagy szimultanban valtakozva nagygep es iskolai laptop, es a teve. Aztan hetvegen ebbe a buvos haromszogbe bejatszik meg neha a playstation is (amivel amugy szinten semmi bajom, mert onmagaban messze nem viszik tulzasba itthon) es akkor a konditerembe valo elcsattogason tul (ami szinten leginkabb azert van, hogy menjen az ido :D) van meg a kisgep, nagygep, teve... playstation, kisgep nagygep, teve... es a valtasoknal a hutoszekreny, mert azzal is jol megy az ido, ha az ember eszik :D:D:D
Oke, kicsit lehet eltulzom, de nem nagyon am. Az itthoni szabadido eltoltesre ezek a jellemzoek :)

(gyerekem is szertne persze sajat tevet a szobajaba, de toll a fulebe :D)

luna6

Konkri, erre jobb rakerdezni, marmint a pizsamara. Vannak korhazak (vagy dokik, vagy osztalyok?) ahol kifejezetten nem szeretik a pizsamas megoldast (pedig en meg a haloinget nem :D) mert nincs azonnali 'hozzaferesuk' az also fertalyakhoz ha szukseges :) Legalabbis azt hiszem ez az oka a dolognak.

luna6

Geo,
Én hálóingben voltam és köntösben. Örültem, ha nem ér semmi a gátamhoz.....
Ami jó volt, hogy volt jég és lehetett jegelni a vágott területet. Azé nem túl kellemes az a gátseb cucc, az biztos. Én most is nagyon örülnék,ha sikerülne gátvédelemmel szülni. Ha nem, akkor lesz még 1 vágásom, azt ennyi :D

Hazafele volt inkább vicces, mivel befele óriási hassal mentem, terhes gatyóban, hazafele is ugyan abban mentem, mivel nem tudtam megmondani, hogy melyik gatyám fog rám jönni.... :D:D Vicces volt. De legalább kényelmes :D

Nanetto!
Hááát, én nem hagyom Hannát egyedül filmet nézni, max 10 percre. mindig ott vagyok vele, hogy megbeszéljük, ha van valami kérdése... És nem vennék csak azért még 1 tévét (mondjuk nálunk van elég), hogy ő 2 évesen egyedül azt nézhesse.... Én úgy vagyok vele, hogy azért vállaltam Hannát,h ogy vele legyek. Azóta nem igen tudok tv-t nézni, de én akartam így :D:D És olyan jó, hogy nem látom a híradót, mert nem cseszem fel az agyam rajta. Igaz, így néha meglep, hogy milyen idő lesz aznap... :lol: :lol:

Eszter
Kép
Kép
vok

No, itten vagyok én is....
Gyarapítom az oldalt.Ma szófosásom van-VIGYÁZAT!!!!

HENY: NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ A KÖZELGŐ ESKÜVŐTÖKHÖZ, KÍVÁNOM, MENNYEI LEGYEN!!!!
SZOPTATÁS: Itt Debrecenben nagyon aranyosak a csecsemős nővérek, ha kell 30* jönnek és mutatják a dolgokat.Nekem hál istennek sikerült, de ha most nem fog valami miatt, nem megyek a falnak.Rossz anya nem attól lesz valaki.
CSÁSZÁRMETSZÉS:
Lilikével a császár után nekem is lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tudtam megszülni, de a fogadott orvos megnyugtatott, hogy nem is tudtam volna 19 centis köldökzsinórral.De a játszótéri séták alkalmával én is megkaptam a szuper anyukáktól, hogy JA, TE CSAK CSÁSZÁRRAL SZÜLTÉL?
Igen, de egy a lényeg, amit mindenki elfelejt-ANYUKA ÉS A BABA JÓL VANNAK, A TÖBBI MEG KIT ÉRDEKEL.
Most is nagyon sanszos, hogy csaszi lesz, lévén baba harántba van mindig(kivéve egy fél napot, mikor kibújhatnékja volt),de egy a lényeg, ne legyen bajunk, mert ezt a 2 gyermeket fel is kell nevelni, nem csak megszülni.
[/b]BIBÓCSKA: Leírom, mi az , amit hozni kell magaddal, mi az , amit tanácsos ide a klinikára, ha jössz szülni.
HOZNI KELL (SZÜLÉS UTÁNI PAKK):
Wc papír, wc ülőkére borító papír,konzervnyitó,tisztasági csomag,popsitörlőkendő, popsikenőcs,kis takarót a babára( itt adnak egy*40*40 cm kis polár takarót de az vékony)
( pelust adnak, de csak napi 5 db-ot,betétet kapsz, hálóinget adnak, ha van tiszta...), babának sapkát, ha kiviszed a folyóra a látogatókhoz, akkor meg ne fázzon a buksija.Jó néven veszik, ha viszel saját ruhát a babára, mert nekik nem mindig van , főleg hétvégén.
ÉN VISZEK MAGAMNAK(ha gondolod olvasd el):
Saját hálóing, pizsama, köntös, papucs, mellszívó, mellbimbóvédő, cumisüveg (Ha besárgul a baba, az intenzívre viszik kék fény terápiára akár 2 -3 órára is.Ha van lefejt tej, akkor beadod a nővérkének a cumisüvegbe és megeteti a kicsit , de csak pohárból megitatja vele.Sajnos van olyan, amikor nincs hely, vagy újraélesztés van és te nem mehetsz be megszoptatni, addig sír a kicsi a kék fény alatt az inkubátorban.)
Pelenka a kicsinek, nekem betét,pólya a kicsinek és saját ruha.
Magamnak glicerines kúp, szoptatós tea, saját gyógyszerek, körömvirág kenőcs.
Ha a szülőszobai holmid közé teszel babaruhát, akkor abba öltözteti fel szülés után a szülésznő a kicsit.
Én vettem egy meglepi ruhát, amit a férjem még nem látott és azt viszem az első nagy találkozáshoz!(Csaszi esetén oda kell adni a nővérkének)

SZÜLŐSZOBÁRA:
Zuhanyzáshoz vízhatlan papucs,
(saját hálóinget itt nem engednek),Wc papír,
jobban jársz, ha hozol egy jó minőségű eldobható borotvát, az nem kapar.
Pohár, szénsavmentes ásványvíz, szőlőcukor (neked)
Zuhanyozáshoz holmi.
Telefon, töltő, 500 Ft az apuka vagy látogató ruhájáért, ott ki kell fizetni.
Apuka lakcím kártyája is kell és a házassági anyakönyvi kivonat.
(Én viszek magamnak Tena eldobhatós hálós bugyit szülés utánra)
Ha megy veled valaki szülni, akkor neki inni és ennivaló.
Ennyi a lista.
A szülésznő azt mondta, érdemes 2 pakkot csinálni.
Egy kisebbet a szülőszobára és egy nagyobbat a gyermekágyra nektek.
Velem a szülőszobán levetteték az ékszereket, lemosták a körömlakkomat is.Úgyhogy ne glancold ki magad nagyon :wink: .

Kép
rozsa1979

Geo, de jó, hogy ezt felvetetted, már Én is sokat gondolkoztam rajta, hogy miben kell lenni. :D Én a hálóinget alapból utálom, vagy ilyen kis rövid mini póló-ruhában alszom + bugyi, de az a kórházban túl lenge, vagy semmiben, az meg még lengébb. :)
Asszem Én inkább viszek majd be vékony nacit, és ahhoz hosszú pólót, tunikát, vagy nemtom....

Nanetto, durva a kolléganőd hozzáállása, ha annyira kell neki az üres óra, akkor nem kellett volna gyereket szülnie....
Ezt sosem értettem, hogy lehet egy kisgyereket beb..szni a tévé elé.

Nálunk ugyan van egy tévé, de valami extra pici, és nagyon ritkán kapcsoljuk be, mert a tévéműsor egy kalap xar. Azért sok rajzfilmet már beszereztünk, de nem vennék a gyereknek plazmatévét, és nem ültetném be elé....áááá
Nálunk nincs más, csak számítógép, és ennyi az össz műszaki cikk, de ha rajtam múlik nem is lesz!!! Pláne nem a gyerekszobában, vagy a hálóban, erre nagyon harapok. :)

(bocsánat, ha valaki esetleg közülünk nagy tévéfüggő lenne... :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

En sem ertek egyet a teveztetessel mint elektromos bebiorrel, de azert nem kell atesni a lo tuloldalara sem :) Nanetto leirasabol nem derult ki az, hogy a plazma a gyerekszobaba kerulne es 24 oras szolgalatra, siman belefer az olvasottakba az is, hogy nem a gyerekszobaban lesz es esti mesenezesre hasznaljak csak elalvas elott, ami egybeesik a hiradoval es errol a felnottek lemaradnak. Lehet, hogy ez masoknal mashogy van, naluk meg igy, de ebbol a sztoribol nekem nem jott le az egyertelmuen, hogy bebasznak a gyereket a teve ele. Ennel lehetne finomabban is megitelni ismeretleneket :) Az meg, hogy kellett e volna szulnie vagy sem had legyen az o dolga. :)
Lehet ez nem nepszeru most tolem, de szerintem hagyjuk ra mindenkire, hogy ho dontse el mikent el, nem kell azonnal latatlanban leszedni rola a szenteltvizet :) PEACE!!! :)

Na es most van az, hogy a kezemre kellett volna ulni es nemmegnyomni az elkuld gombot :) De most az eccer... legyunk toleransabbak kicsit :)

luna6

Bocs, csak olyan sok ilyen családot ismerek, és borzasztó, hogy milyenek a gyerekeit. Én tudom is, hogy Nekem ebben nagyon szélsőségesek a nézeteim, de nagyon tévéellenes vagyok, Mi az esti hiradót sem nézzük, és utálom, ha valaki rászól a gyerekre hogy nemááá, mert most nézem ezt vagy azt a tévében! Nehogy már a szaros tévé fontosabb legyen mint a családtagok. :)

De abszolút egyetértek, kissé erőszakosnak tűnt amit írtam. Ha rajtam múlna durván szigorú lenne a gyerekvállalás... :D :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nem akarok kattogni a témán de van egy idevágó idézet. :)

"A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az, hogy az emberek vannak használva és a tárgyak szeretve.
Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot: A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!"

Na, és néha úgy tűnik egy tárgy, egy tévéműsor fontosabb, mint a családtagokkal közösen megélt pillanatok.
Nálunk otthon sosem volt olyan, hogy néma csendben bámuljuk a tévét, és mikor gyerekek voltunk sosem ültettek be egyedül tévézni, hogy Anyukánknak legyen "néhány szabad órája" :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna :-) a plazma tévé - Samsung 81átmérős (megnéztem még1x mert még mindig füstölgök) ... a GYEREK SZOBÁJÁBA KERÜL!!!! és a gyerek bölcsis 1 éves kora óta és 4-kor hazaér és onnantól TÉVÉ! vacsi TÉVÉ!!!!!! :-) a gyerek amúgy kezelhetetlen! pedig édi-bédi nagyon szép!!!! ja és mentek nyaralni és a kisgyerek mit csomagolt össze a kisbőröndbe? :-) legalább 10 dvd-t!!!!! :-)
már akkor fel kellett nekem tűnnie!!!! de persze ő dolguk!!!
csak ahogy engem leszapultak ma!!! ahhhhhhh
Vendég

Lányok,
köszi a kórházi ruhás válaszokat!

Rozsa,
jó kis dolgokat írtál, ki is egészítettem a kórházi listámat :lol:
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek,mi történt velem ma!
Elballagtam reggel vérvételre, a pajzsmirigy labor miatt. (p.m. alultermelésem van, havonta ellenőriztetni kell)Túlvoltam rajta, megyek kifelé, mikor hallom, hogy egy fiatal házaspár férfi tagja hőbörög, hogy miért kell a kismamáknak időpontot kérni. Huh, meg is álltam , belehallgatóztam, miről van szó. Hát kiderült basszus, hogy már a cukorterheléses laborokra is kell időpontot kérni, (12. hetire még nem kellett) de ezt a körzeti orvosok, akik a beutalót írják, nem mondták a kismamáknak. Igy senkinek nincs időpontja, és ugye ezek terhességi héthez vannak kötve, de a laborosok nem vehetik le a vért, csak SZAKORVOSI beutalóra, körzetisre nem, hacsak nincs időpontod. Viszont a legközelebbi időpont áprilisra van.
A srác is háborgott, aztán én is bekapcsolódtam. Megkérdeztem a laboros nőktől, akkor most mi a fenét kezdjek magammal, hiszen jövőhéten nekem is mennem kell a 24. heti laborra, és nincs időpontom. Széttárták a kezüket, hogy ez a rendelet, meg ők nem tehetnek róla, majd szólnak a körzetis dokiknak, blablabla....
A sráccal tovább háborogtunk, hogy akkor ha lemaradok a vizsgálatról, ki vállal felelősséget a gyerekért, ha valami baj lesz, mert az ő felesége is pajzsmirigyes, na meg én is. Erre nagy nehezen kinyögte az egyik nő, hogy ha most bekopogok az sztk-s szakrendelésre, és kérek a nőgyógyásztól beutalót, azzal jöhetek jövőhéten laborra, azt el fogják fogadni. Mondom neki, de nem ide járok nőgyógyászhoz, úgy is fog adni??? Mondja igen, adni fog. Na, elindultam megkeresni a nődokit. Meg is találtam, nézem, ki rendel, erre nem az a szemét bunkó, akinél pár alkalommal jártam tavaly, aki azt mondta, a pajzsmirigy nem befolyásolja a teherbeesést? Na basszus mondom, ez engem elküld a halál fa....ára. Még nem kezdődött el a rendelés, de résnyire nyitva volt az ajtó, belépek, mondom magamban, hátha van egy kis szerencsém, hogy van benn asszisztensnő. Volt is, előadtam, mi a nyűgöm, erre tök kedves volt, szidta ő is a rendszert, és mondta, hogy ilyen esetekre van a fiókban előre aláírt beutaló, csak rá kell nyomtatni az adataimat. Olyan rendes volt, hogy 5 perc alatt meg is csinálta nekem, úgyhogy mehetek jövőhéten a cukorterhelésre.
Kiléptem a friss levegőre, de nekem még akkor is lüktetett az ér a halántékomon, olyan mérges voltam erre az egész rohadék magyar egészségügyre. Hogy kötné föl magát mindegyik miniszter, hogy már a kismamákat is szivatják! Én életemben nem gondoltam volna, hogy egy terhességi héthez kötött, a baba és mama életét is veszélyeztető betegség kiszűrésére alkalmas vizsgálatot is létszámhoz kötnek. Ha nem férek bele a keretbe, akkor ott dögöljek meg a gyerekkel együtt, ahol vagyok????A cukorbetegség és a vizeletben található akármilyen fertőzés is a babát veszélyezteti, és meg van szabva, hány ember mehet egy nap??? Hogy a toxémiáról már ne is beszéljek, amit a vérből állapítanak meg, és az is életveszélyes.
Undorító az egész és mélységesen felháborító!
Dehát mit csodálkozom, mikor Apukám is évente járt tüdőszűrésre, és miután kiszűrték, rá félévre tudták neki biztosan megmondani, hogy rosszindulatú daganata van és újabb 1 év múlva már nem is élt? Ha a rákosokkal nem törődik senki, akkor a kismamákkal miért kéne? Ha perre kerül sor, úgyis a kórházak nyernek.
Ocsmány egy ország, ahol élünk....

Kép
jenny29
Mór

Jenny!
:shock: :shock: Nem lehet, hogy ez egy helyi rendelkezés? Nálunk pl Gyálon mindig minden másképp működik, mint mondjuk itt a a Fehérvári úti rendelőben. Azért ez már mekkora kicseszés!!!
Modjuk nálunk is volt 1 vizsgálat, amit csak a helyi orvos tudott megrendelni, mert nem tudom mi kellett hozzá. De egy terheléses cukorra???? Hihetetlen!
Ja, és hozzá kell tennem, hogy megnéztem: HAVONTA 41ezret fizetünk a céggel az egészségügynek.... Ebbe igazán bele kéne férnie 2 havonta 1 vérvételnek terhesen... grrrr

Eszter
Kép
Kép
vok

Jenny, hát igen! nem semmi amit írtál! te szegény! anyukám 30 évig dolgozott egy helyen - egészségügyben! egy kórházban! hát ő mindig mesélt ... :-) és a végén az utóbbi pár évben egyre durvább dolgokat! örülj viszont hogy megvan a papír!!!! a lényeg ez! sajnos ezzel kell foglalkozni! itt minden úgyis megy tönkre! sajnos én is negativan látok mindent! de próbálok magammal és a családommal foglalkozni!!! és kizárni minden rosszat mert csak mérgezném magam! de nagyon durva! ahogy luna is irta azt hiszem hogy örültem hogy a szülésznőnek nem kell fizetni! mert én örültem :-) de tényleg csak azért nem fizetek (amúgy 30 lenne) mert ismerős protkósan kaptam meg mert a kollegám anyukájának a barátnője :-) de tiszta vicc! amit folyik!!!!
amikor engem műtöttek - István - nődokis műtéttel ominózus nagyon kemény altatás nélküli :-) akkor képzeljétek nem volt hely átöltöznöm és a folyóson kellett !!! akkor ki voltam borulva! mondom hol??? tele votl betegekkel!mire a nő közli hát abba a sarokba ... na ott volt ez a félkör függöny :-) és akkor ott levetkőztem de a ruci ami hátul kötős volt az összes kötője le volt szakadva!vagyis a teljes fenekem kilógott!akkor a barátnőm bejött és összefogta!majd kimegyek cipőbe mert nem volt ez a papucs amibe belebújsz az a nejlon!!! szóval megyek be mire közli az orvos hogy a cipőt vegyem le! mert a műtőbe nem lehet azzal bemenni de nem volt tolókocsi úgyhogy úgy vittek emeltek át az ágyra! akkor az ágyon miután végig nyitott szemmel voltam néztem hány helyen esik le a plafonról a festék és hiányosak a csempék!!!! ezek után beakartak fektetni 2 napra megfigyelésre ráadásul műtét közben rosszul létem miatt leesett nagyon a vérnyomásom és utána átakartak tolni a betegosztályra de én ott mondtam hogy megyek haza! mire közölte az orvos nem lehet! mondtam én akkor is megyek haza! isten ments hogy egy bacit ilyen körülmények között beszedjek :-) úgyhogy aláírattak velem ezer papírt a doki jó fej volt a műtőben pihenhettem amig a vérzésem alácsillapodott! viszont nem volt bent vatta és a nővér közölte nincs is! igy szóltak a barátnőmnek aki hozott vattát és beadva a bugyimmal és akkor azt fel tudtam venni! de én ennyire kiszolgáltatottan soha nem éreztem magam! és akkor hazamentem és megláttam a házunkat és tudtam MEGMENEKÜLTEM! és ez tényleg ilyen drasztikus volt!!!!
ah szörnyű!!!!
Vendég

hhhűűűű Rózsa köszönöm szépen az infót.
el is mentettem az írásod hogy amikor készítem a pakkot tudjam mi a szitu..
nagyon drága vagy így legalább nem viszek be felesleges cuccot...és remélem nem is felejtek el semmit :D :D
az 500 ft-ot most nem értem pontosan az miért milyen ruháért??

ja tényleg még valami...tehát ha házasok vagyunk kell az anyakönyvi kivonat ez világos...de azt olvasom mindig hogy egy hónapnál nem régebbi vagy valami ehhez hasonló???ez most pontosan mit jelent be kell menni az anyakönyvi hivatalba és kérni egy igazolást hogy tényleg házasok vagyunk??mert gondolom nem új anyakönyvi papírt kapunk...
lehet hülyegéget kérdezek csak nekem nem teljesen vili...
bibócska

Jenny!

Nálunk is időpontkérős a labor, de nálunk van köv hétre idő mindig.
Kivétel ez alól a 18 év alattiak és az afp.
A cukorra direkt rákérdeztem, hogy mikor esedékes és a 24-28. hét között, tehát áprilisban se lettél volna még késve. Nyugika! :)
Én tegnap jelentkeztem be pont cukira+ a védőnő mondta ha már úgy is szúrnak, akkor kérjünk egy teljes labort is...
Viszont én tök örültem, hogy kaptam egy fiolát is, mikor bejelentkeztem és nem ott kell öntögetnem a pisit :)

Kép
Kép
Kép
konkri

nanetto!
Ez naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon durva!!!!!!! Azóta se tudom elképzelni, hogy én ezt hagytam volna.... Mármint a fájdalom csillapítós nélküli részt. Lehet, megfogtam volna a doki tökét és közlöm, hogy őt is úgy fogom megműteni.... Ez egyszerűen abszurd, hogy így kezelik az embert. Mi az, hogy a folyosón egy sarokban öltözz??? ááááá... Na, megyek melózok. Ezt most fel kell dolgozzam....

Eszter
Kép
Kép
vok

ja ékszerrel nem lesz gond csak egy arany nyakláncom van inkább majd itthon hagyom és a fülbevalóim amik csak az esküvőkor voltak kikéve azóta se...kis karika azt is kivetetik...??
a körmeimet meg nem lakkozom de a smink cuccomat is otthon hagyom majd :D :D :D :D
bibócska

Bibócska4
Kapsz egy "másolatot" az eredetiről, amit majd elvesznek.
Nálunk a Pétrefyben 300 napnál nem régebbi kell. Van olyan kórház, ahol 30 napnál nem régebbi. (ezt is egységesíthetnénk.... )
Be kell menni az anyakönyveztetőhöz és kinyomtatja.

Eszter
Kép
Kép
vok

a műtétet csak érzéstelenítés altatás nélkül végzik! sajnos! pont amiatt mert ha elaltatnak vagy érzéstelenítenek ott a részek elernyednek és miután a lábam azért kötözték fel a fülem mellé hogy odaérjenek egy nagyon nagyon hosszú vastag szerszámmal és abba nyúltak bele egy tűvel amit végigkísértek monitorral ezért hagyták ki hogy ki tudják szedni mert ahogy kellett úgy helyezték a lábam viszont altatás-érzéstelenítésbe ugye az izmok máshogy működnek! hát én ezért húztam kinok közt 1 évig! mert azt mondtam erre én soha! de a doki nagyon profi volt! tényleg! és az a boholy irtó nagy volt és kikapta jól egybe és vissza se nőtt! nekem amiatt nem lehetett baba! és hát lássuk az eredményt azóta itt mocorog Eszti! de kemény időszak volt! erre mondta akkor nekem a doki hogy a szülés az kutyafüle lesz ehhez képest! akkor röhögtem most itt vagyok :-) hát majd meglátom!!!
Vendég

Nanetto!
ááááááááááááááá, esélytelen. Ez szörnyű!!! Akkor is, ha ezt nem lehet másképp.... Jajjj... nem tudom leírni mi megy végig az agyamban....

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, sztem tényleg ez helyi dolog lehet, gondolom, mivel Mór kisváros, ezért nem kap annyi támogatást. Bár ez üti azt a tényt, hogy most újítják fel az egész sztk részt. A labor is most a régi kórházi szárnyban van.

Konkri, nem tudom, ez hogyan van, de nekem az elején a védőnő adott egy ,,menetrendet'', hogy mikor hova kell mennem vizsgálatra, és ott konkrét hetek voltak megjelölve labor vizsgálatra, nem tól-ig hetek. Menni kell a 12., 24., 32., 36. héten. Van, ahol a 12. héten nem is csinálnak cukorterhelést, itt meg mennem kellett akkor is.

Nanetto, ez a műtős dolog nagyon megdöbbentő. Sajnálom, hogy ezen át kellett menned, ez szörnyű! Nekem Tatabányán volt elképesztő a missed ab-om után, (elhalt a baba a 10.héten)hogy műtét után még vérzel, és mégis félig kómában csupasz seggel raknak be az ágyadba, se egy vatta vagy egy eldobható betét. Ha rögtön felébredsz, és van erőd, teszel be magadnak betétet, ha nincs ilyen szerencséd, összevérzel mindent mire felébredsz, de új lepedőről ne is álmodj. Most nem azt a kórházat akarom szidni, de pl. a fehérvári már jobb egy fokkal. (ott meg laparom volt, a kórházi személyzet sokkal emberségesebb volt)

Kép
jenny29
Mór

Én egyik ámulatból esem a másikba...... Komolyan mondom... :? És mondja azt bárki, hogy mindegy, hogy hol lakik az ember, ugyan azt az ellátást kapja.... :evil: :evil:
Amíg szegeden jártam egyetemre, ott is csak jó élményem volt a kórházi ügyelettel kapcsolatban. Ugye az se épp kis kórház... Jó, ott nem nődokinál voltam, hanem fülészeten, de akkor is...

Eszter
Kép
Kép
vok

Jézusom, ezek a kórházas sztorik annyira brutálisak!!!
Ez olyan borzasztó, és az ember ki van szolgáltatva. Nem igaz, hogy nem tudnak ilyesmire figyelni, csak emberség kérdése lenne, megmondhatnák hogy vigyél be magaddal betétet, és segíthetnének betenni.

Az érzéstelenítés nélküli dolog meg....áááá....remélem sosem kell átélnem. (bár a szülést is anélkül tervezem, lehet az durvább lesz :D )

Cukros vizsgálatra itt is időpont kell, és Nálunk is volt a 12-ik héten is zsemlés-tejes, a 25-en meg a lötyis, bleee. (24-28 közöttit írtam Én 25 hetesnek, mert én akkor voltam)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hát Nanetto... hát lehet hogy a szülés ehhez képest semmi... azért valljuk be,ott az eredmény megszépít mindent. Ez durva nagyon.

Jenny: nekem csak egy cukor terhelés van, ilyen sűrűről még nem is hallottam. viszont ez a menetrend izé is furi, hogy pont x héten kell menni, mert ha nem, akkor nem jó... főleg hogy a terhesség során egy hetes eltérések simán beleférnek, vagy még több- azt hiszem Heni is átkonvertálta a terhességi heteit. Szerintem ezt nem kell ilyen szigorúan venni. Nyugi! A lényeg az hogy mehetsz most hamarabb a vérvételre! :)

Viszont ezt a támogatás és hasonló dolgot elég furának tartom én is. Nálunk az a fura, hogy tök csőd az önkormányzat, az utcai világításon spórolnak, vagy nem tolták a havat télen, de az uszoda ki van világítva éjjel, ráadásul az új polgármesterünk sérelmez minden fejlesztést itt a városban (az előző meghalt :( ) de most megtudtam, hogy vadonat új bölcsit fognak építeni a fullos ovi mellé... ami nem baj ugye, de fura...

Áh kicsik vagyunk mi, hogy megértsük a miérteket, vagyis már a munkahelyemen megértettem, hogy attól hogy valaki fent ül, nem biztos hogy mindig jó döntést hoz... :(

Fú Heni esküvős bejegyzését vissza kell olvasnom...

Akartam kérdezni, hogy Tallinról tud valaki vmit? vagy talán azért nem írtam, mert egy két oldallal ezelőtt jelentkezett?

És Eszter hol van? remélem nem ment el tőlünk a kedve? Gyere vissza Eszter!

Én most picit lehúzott lettem: férjem kutas (omv, pálya mellett, tök jó, itt van közel, beosztása is elég jó így hogy én itthon tudok lenni- 2 nappal, 2 éjjel 4 itthon, így ha 4 napot kihagy akkor pl 12-t itthon tud lenni, a pénz is elég tűrhető, főleg hogy szegény csak szakmunkás karosszéria lakatos- tehát tisztában vagyunk vele, hogy ennél jobb vagy ilyen jó, nehezen akadna) viszont náluk is mint mindenhol, bármikor bármi történhet... eddig pedzegette a főnök, hogy visszaadja a kutat... na ma volt náluk egy pasi meg egy csaj állítólag kutat fognak kivenni és náluk nézelődnek, tanulnak... viszont az egyik kolleganője a férjemnek azt a bogarat ültette a fülébe, hogy mi van ha ezek nem tapasztalatért jöttek, hanem ők lesznek a következő bérlő a főnök helyett (ja mert ugye a kutak úgy mennek, hogy a fő cégtől alvállalkozók működtetik a kutakat...) szóval hátha ők a kövi alvállalkozó... tulajdonkép még ez se olyan gáz, mert előtte is sok vállalkozó átvette az embereket is... de, na... a férjem egy év megszakítással itt van már 10 éve, ez a kút volt aral, omv... jó volna még itt kihúzni vagy 5 évet... addigra a hitelünk is elfogy... hmmm... pozitív gondolkodás!
de mégis olyan törékeny minden... a munka az egészség... most olyan jó minden...
a másik ami szintén szomorúvá tett, hogy egyik kolleganője 29 éves, van egy 4 éves kislánya és pár hete strok-ot kapott... na mára kiderült, vagyis ezt írták a papírjára, hogy sclerosis multiplex... hát ettől kész lettem szintén... én sokat gondolok a halálra, az egészségre... és tudom azt, hogy sok szerettem van, halált szinte csak 1et éltem meg eddig... mi vár még ránk ezután... mennyi szomorúság... amit Vok is írt, hogy szegény csjnak meghalt a férje a baba születése előtt... vagy belehalnék, ha bárkimről kiderülne egy betegség... az én halálom annyira nem is aggaszt, de másoké...
és sokszor jut eszembe, hogy nem akarnám tudni a jövőt, hogy ki mikor... mert én amúgy is próbálok minden napot úgy élni, hogy...
ahhh, most én jó lehúzós lettem :(
ki kell találnom gyorsan valami vidítót! kár hogy nem ihatunk egy stampedlit most :) ráadásul ma egy cigit is úgy elszívtam volna, de inkább rohadjon ki a belem :)
haaaaaaaaa ez az élet kész probléma özön... néha spékelve egy kis boldogsággal... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

BIBÓCSKA:
Ha valaki(édesanyád, férjed, akárki) bemegy hozzád a szülőszobára, akár 5 percre is, akkor kap egy műtős köpenyt, meg maszkot, meg lábzsákot, DE csak 500 Ft-ért.
Jocó nem jöhetett be hozzám 2 percre -e nélkül, mikor hirtelen bekerültem.
Ezt a cuccot itt a Klinikán pénzért kell venni :x .
HÁZASSÁGI ANYAKÖNYVI KIVONAT: Nem kell másolat, ha Debrecenben kötöttél házasságot és itt Debrecenben születik a kisbabád.
Ha nem Debrecenben volt az esküvőd, kérdezz rá, mert lehet, hogy kérnek egy friss (30vagy 300 napnál, most nem tudom pontosan hogy mondta a dokim)házassági anyakönyvi kivonat másolatot, amit ingyen kiadnak, ahol az esküvőtök történt.

Kép
rozsa1979

KONKRI: Küldök neked egy nagy boldogság és öröm csomagot, nyisd az ajtódat!!!!
A saját halálod szerintem csak addig nem érdekel, míg nincs gyermeked, hiszen őt fel is kell nevelni.Az édesanyát meg nem pótolhatja senki , hidd el, mert más olyan feltétel nélküli önfeláldozással senki sem szeret, mint egy ANYA.
Nekem 18 éves koromban meghalt anyukám, nem látott érettségizni, nem látta az esküvőt, sem a kislányomat, de nagyon fáj ám ez.Apukám meg rá 1 évre ment el.Úgymond Jocón és Lilikén, meg Balázzon kívül senkim sincs.De tudom, hogy fenntről vigyáznak rám és talán büszkék lennének rám.
Rengetegszer eszembe jutnak, hiányoznak, de az élet rájöttem , néha nem habos torta...

Most ezt nem sajnáltatásképp írtam le, csak azért, mert megtanultam, hogy meg van az ideje a születésnek, meghalásnak, ezellen sem ember, sem orvos, senki sem kapálózhat.Ha itt az időnk és menni kell , akkor menni kell.Sem a módját , sem a minőségét nem szabhatjuk meg a távozásunknak.
DE!!!
Előre nézz, mert a születésünknek már igen, most azzal a kis élettel a pocakodban törődj, így jobb kedve lesz a babának is.
Mosolyogj, és képzeld el az első percet, mikor a szemébe nézel , mint ÉDESANYA.

Kép
rozsa1979

Ma megrendeltük a gyűrűket. Ne gondoljatok semmi extra exkluzív jegygyűrűre... :D :lol:
Először nem is akartunk semmiféle gyűrűt, de aztán mégis úgy gondoltuk, valami csak kellene. Így döntöttünk amellett, hogy legyen ezüst, mert ugye anyagilag nem állunk a helyzet magaslatán és egy pár ezüst gyűrűt talán még ki tudunk fizetni.
Felkerestünk egy ötvösmestert, aki elvállalta a készítését a gyűrűknek. Teljesen sima felületű lesz, és az enyémben lesz egy cirkon-kő. Szerettem volna bele mintát is, de azt mondta a pasi, hogy mivel az ezüst puhább fém, mint az arany, így a minta bevésésével még inkább elvékonyodik a gyűrű és sokkal sérülékenyebb lesz. Végül is később, ha szeretnénk bele mintát, vagy szöveget gravíroztatni, azt utólag is megtehetjük. Meg aztán idővel szeretnénk lecserélni fehér aranyra - mégiscsak az arany az igazi.
Ja és a két gyűrű csak 6400,- pénz lesz. Szerintem nagyon korrekt ár.

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat.................csak addig nehogy meggondoljam magam. Egy elrontott házasság után már óvatosabb az ember lánya még akkor is, ha tudom a jelenlegi kapcsolatom már az elején más volt mint az előző és ez azóta sem változott, sőt még inkább megerősödött.
Vendég

Rózsa, nagyon jól megfogalmaztad Konkrinak a halálról való gondolatokat.
Sajnos az ember addig nem is igazán éli meg ezt a kérdést, míg egy nagyon közeli hozzátartozója meg nem hal. Engem sem érdekelt ez a téma, míg Apukám rákos nem lett, és mindössze 1,5 év alatt el nem vitte ez a betegség. Ott borult minden. Az ember addig csak él bele a világba, bele sem gondol, milyen jó is neki, milyen gondtalan az élete. Aztán jön a sokk, és baromi hamar felnövünk. Nálunk szinte mindenki daganatos beteg, a mamámat is 4 hónapja temettük el, anyukám is küzd ezzel a betegséggel, párom mindkét szülőjét is ez a kór vitte el, szóval én már nem rettegek, csak a máért élek, a holnap bizonytalan. Egyenlőre örülünk, hogy baba érkezik pici családunkba, akitől végre egy kis napfény érkezik az életünkbe, a többire most nem gondolunk.

Kép
jenny29
Mór

Köszi Rózsa!
Pesze ha haldokolnék a gyerekem/im jutna eszembe... de én mindig azt gondolom, hogy nem hiányoznék neki... tudod nem egy anyás típus, bár lehet azért van oda apáért, mert őt keveset látja, én meg úgy is itt vagyok... de szar hogy ha már ketten vagyunk vele és valami baj van, akkor apához rohan... akkor már nem az én puszim kell... és tisztában vagyok a hibáimmal, tudom, hogy mit nem csinálnék vele szívesen és még is megteszem... pl mérgesség... tudom, hogy nem a gyerek hibája, és még kicsi, de én még sose kaptam tőle virágot vagy anyák napja... pedig karácsony, szülinap, akármi vagy csak úgy a mamának én szoktam vele adni ajándékot kedvességet, készítünk ezt-azt, tudja mit kell mondani, hogy szülinap, névnap, karácsony... én még sose kaptam tőle/apától úgy közösen semmit... de úgy is érzem, hogy lehet hogy meg se érdemlem...
tudod én mindig azt látom magam előtt, ha én nem lennék akkor anyós rászabadulna a gyerekre... ő lenne az anya pótlék... és úgy érzem hogy én nem is hiányoznék a képből... na most még szomorúbb lettem, így legalább kisírom...
azért az ajtót kinyitom és küld azt az öröm csomagot :)

Heninek meg gartula, sikerült visszaolvasni!

Én talán azóta vagyok pár napja depis, mióta semmi extra nincs kilátásba- alakul az udvar, kész a szoba, minden dologhoz szinte az emberem ereje kell... ma vettem anyagot, hogy legalább varrni tudjak, de itthon az egyik anyag már nem tetszik annyira- így a kedvem is elment...
Engem a napi rutin dolgok nem lelkesítenek...
bár imádok itthon lenni, de mégis hiányzik a kihívás :( jó lenne valami kis plusz csinálni való. lehet hogy lemondok a főállású anyaságról és a saját vállalkozásról, mert nekem kell a stressz a kihívás... (bezzeg mikor ott voltam, meg alig vártam az itthon létet...)
Lenne egy kis napsütés és a spórolás ellenére meg fogom a oldani a virágültetést... :) majd hozok a mamától virágot :) jaj legyen már április, mert az a rohadt babakocsi a március terhére lett megvéve... a tarcsihoz meg nincs szívem hozzányúlni...
Ablakot is kéne mosni, de az vessen rám követ akit ez feldobna :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, bár nekünk futotta volna többre, de nekem is ezüst gyűrűm van... úgy sem ez a lényeg... én tudom mit jelent és ennyi... egyszer a húgom lefikázta (az övék drága volt+gyémánttal) na a házasságuk még az első évfordulót se érte meg... :)
és jó érzés hogy a férjem is hordja a mi kis "vacak" gyűrűnket... ezt olyan szépnek találom, ha egy férfinak ez fontos.
én tényleg most olyan jól érzem magam az életünkben, hogy félek minden változástól... olyan törékeny minden... de azt megtanultam, hogy a boldogságot sokszor (nem mindig) csak az értékeli, aki szenvedett már.
Visszatérve a halálra: én azért élek úgy hogy ne legyen harag, ne legyen elvesztegetett pillanat, hogy ne a nem megtörtént dolgokat sajnáljam, hanem minél több emléket, élményt tudjak felidézni, amiből élni lehet... talán így elviselhetőbb lesz minden...

na most picit kisírtam magam, megigazítom a képem... :lol: -így jó lesz? vagy így jobb: :twisted:

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ha en elarulnam mikor mostam utoljara ablakot gyanitom az eletben tobbet nem allnal velem szoba :D:D:D:D

Erdekes-erdekes... marmint amit irsz :) Az en szitumat tobb otthoni ismerosom a vilag legszuperebb szitujanak gondolja :) Ezer es egy eve nem melozom, HTB lehetek es eltartanak. Na ez masnak a non plus ultra es foldhoz verne a feneket boldogsagaban, ha ez lehetne. Vagy nem :D:D:D Mondom en, mert amig az ember nem problaja hosszu tavon, addig csak elkepzelesei vannak :) En pl kifejezetten nem vagyok sem foallasu anyanaka sem HTBnek valo, de jelenleg egy ideje nincs valogatnivalom. Es tudom masnak ugy tunik, hogy nekem milyen jo, es ettol en is egy ideig hajlamos voltam szarul erezni magam, hogy semmi bajom akkor mit rinyalok :) Most mar nem igy gondolom azert, szal ezert legalabb nem furdal mar a lelkiismeret, hogy 'halatlan' vagyok. Es messemenokig meg tudom erteni, hogy kigivasok es stressz az amirol almodozol :) En is szoktam :D (pl ezert is mentem egyetemre... bar ez nem pont az a fele steressz meg kihivas, de az en habitusomnak ez is teljesen idealis)

luna6

Heni, a mi gyuruink pl acelbol vannak :D:D es azert, mert meg az ezustnel is olcsobbak voltak :) Hat ez van... mondjuk engem tenyleg nem izgat, en ezt sem akartam venni mert van arany karikagyurum meg nagymamarol es gondoltam majd azt hasznalom, de vegulis lett :)
Biztos a tietek is nagyon szep lesz, a celnak tokeletesen megfelel :)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?