Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom megy a pro és kontra az erszény témában. Nekem is nagyon tetszett pár hónapja, de én is lebeszéltem magam róla, mert nem látom értelmét ennyi pénzt kiadni, mikor nem járkálok el nagyon gyalog ekkora babával. Nekem szimpibb a hordozókendő.
Amikor meg már 3-4 hónapos lesz, szeretnék venni egy mei-tai-t.

Nekem sem sok cuccom van még, és én is a rucikkal vagyok bizonytalan, mennyi kell belőlük. Szerencsére sokat fogunk kapni is.
Mindenesetre tényleg bizonytalan, hogy nem tudjuk, mekkora súllyal születik, mert lehet, hogy nem is lesz jó rá az 56-os ruha, én meg ha abból tárazok be...

Geo, nálunk a cukorterhelésesre ki van írva, hogy fél8-ig oda kell érnem. Leveszik a vért, aztán szólnak, és ők saját kezűleg keverik be a cukros lötyit, és végig is nézik, hogy megiszom-e. Itt is lehet bele citromot tenni, de én nem spiláztam túl a 12.hetit sem. Ugyanis nálunk van a 12. és a 24. héten is. Én hétfőn megyek a 24.hetire.

Kép
jenny29
Mór

Beírtam a receptek közé a Milkát meg a Sport szeletet, remélem nem baj, így hamar megtalálja, aki megkívánja. :D

Kép
jenny29
Mór

Na sziasztok!

tényleg családozok, meg az udvart rendezgettem/tük- ember csak kiásta a kábel helyét :) már csak kötés és temetés... :)

ma voltam dokinál, egyébként is ma mentem volna, de az ebédet végig bőgtem... gyerek szinte élet jelet se adott, se kajára, se bökdösésre... majd egy körül valami halvány foszlány, de én már padlón voltam, már láttam magam előtt, hogy délután közli a dokim, hogy... :( aztán parkolni se tudtam a szokásos helyemen (babonás vagyok, ami egyszer bevállt azt kell tenni=oda kell parkolni...), miközben szálltam ki a táskám tépőzára feltépte a harisnyám... és jött a vizsgálat- hát amint felfeküdtem határozott jelét adta a kis szaros, hogy él és virul... majd elmentünk usziba (én csak néztem) és vagy a balvesémnél nyomott, vagy mocorgott...
ja és ma + a védőnő is beállított váratlanul- szegényt apu be se engedte, csak szólt, hogy jött, de nem engedte be, mert eddig nem ő volt :lol:

olvasás, hát csak kutyafuttába ment...
gyerek méret: Eszterx nem semmi pasid van! Marcell is ugye most lesz 26 hónapos, de ő még most közelít a 14 kilóhoz és a 104es ruhákhoz és nem mondhatom rá, hogy vékony lenne. míg jártunk tornára a többi gyerek mind idősebb volt nála, de súlyban is és magasságban is verte őket. tán egy kislány volt aki 3 éveske lehetett és 16 kiló. meg eszembe jutnak az unokatesóim lizingelt csajai - mostoha lányok, igaz ők vékonyak, de az iskolát kezdték 17 kilóval. gondolom akkor a te fiad jó erős csontozatú. biztos megállná a helyét a vizilabdások közt majd :)

ja meg egy ismerős gyerek van aki fiatalabb 3 hónappal, de dundibb sokkal a Marcusnál, de ő tápos volt és zaba gép.
na ez utóbbi anyuka nálam kiverte a biztosítékot és én az ilyenre nagyon pipa vagyok: egy-két heteske volt a bébi, mikor is az anyának nem volt elég a teje és a gyerek sírt neki éjjel. erre a csaj másnap mondja a dokinak, hogy ő akkor kéri a tápot. mire a doki mondja neki, hogy azért még csináljanak próba szopit, meg kiegészítés... a csaj azt mondta ő nem csinál próbát, ő tápozni fog, neki elég volt egy éjszaka... majd pár hónap elteltével is közölte velem, hogy neki azért még mindig jön tej a melléből... (persze így cigizhetett és hasonló) végül az apuka bevallotta, hogy későn jött rá, hogy a csaj kicsit átvágta a palánkon. mellesleg a gyerek fél évesen már kolbászt evett. (+ szegény gyerek folyton a babakocsiban lakott, mer a csaj nem bírta anyóssal az együtt lakást, így egész nap sétáltak, a gyerek beszélni is későn kezdett, folyton lógott a nyála, és egy éves kora után is úgy tudott csak menni, mint aki a kompot tolná- majd biztos nem volt abban egész nap otthon)
Csajok jegyezzétek meg, ha kevés a tej, akkor az nem azt jelenti, hogy azonnal táp, vagy csak táp- hanem először odaadjuk tejből ami van és ha kell kiegészítjük/kiegészíthetjük táppal. szopi után. de ez is csak akkor ha kipróbáltuk már a gyakrabban szoptatás lehetőségét is.

egy másik szép történet egy olyan ismerősöm, akinek dőlt a teje, de táposították a gyereket, mert nem hízott eleget. egy beszélgetésünk alkalmával, mondtam neki, hogy én bizony ha kell óránként, másfél óránként szoptatok... mire ő: neki is mondták az orvosok, de ő nem érti, hogy miért gondolják, hogy ez kinek jó, hogy ilyen sűrűn szoptassa a gyereket, ő bizony betartja a 3 órát... na ez egy jó példa az igény szerinti szopira! mert kinek jó az óránként/másfél óránként szoptatás: hát első sorban a gyereknek és ha elégedett jóllakott gyerekünk lesz akkor mi is azok leszünk.

ruhák: nálam mindig az okoz örömet ha vmi jó dolgot minél olcsóbban tudok megvenni... így ha egyszer veszi fel, akkor se sajnálom, ráadásul tudom, hogy biztos lesz más is aki hordja. meg nem kell pont patentnak lenni annak a ruhának, hogy ráadhassuk. a nadrágot fel lehet hajtani, a pulcsit szintén. én a naggyal is ezt csinálom- amit novemberben vettem tél gatyót akkor fetűrtük 5cm-t és most meg pont jó, vagy a felsőin is hajtok egyet és kész.
vagy a másik példa és ezt is többen alkalmazzák: ami egyik évben jó hosszú nadrágnak, az következőben meg jó halász gatyának- erre a legjobb az állítható derekú. de volt olyan cheerokee nacink is, amit 7 hósan hordtunk bermuda halász gatyának, jó lezseren, majd tavaly meg szintén hosszabb rövidgatyónak. vagy az állíthatós kertésszel is voltam így.
legbizarabb változást az első hónapok hozzák, mert ha azt vesszük, hogy az átlag gyerek 3-4 kiló között van- erre a méretre azért jó az 56, főleg ha bő szabású rugi. szóval 3-4 kiló közötti születési súlyhoz társulhat 1,2 kilós növekedés havonta. szopis gyereknél nincs gáz a hízás mértékének plafonjával, mert a 6 hóig szopizósoknál ha pufi is a bébi, az felnőtt korban nem jelent elhízást.
szóval nálunk Ferenczi Marcellnak nem 6, hanem 3 hónapra sikerült megduplázni a születési súlyát (3470) ekkora már mi is 68-as rucikat hordtunk, és bár volt bőven ruhánk (rugik/ruhák száma méretenként kb 10), én mindet ráadtam legalább egyszer- majd egyszeri felvét után kiderült, hogy melyiket dobnám legszívesebben a kukába, mert a tervezője még tuti nem látott gyereket...
na majd ha apa nem lesz itthon, akkor lefotózom a mostani készletet mindenesütl... mert én basszus úgy vagyok vele, hogy nő vagyok, babáztam már lánynak is, hát most mikor a legélvezetesebb, most ne öltöztessek... :)
én vettem farmert is, és én szerettem farmerba öltöztetni, sőt legutóbb az auchanban olyan farmert láttam, ami odakent bárilyen szövetgatyót- ezek a farmerek, nem olyanok, mint a mienk, ezek könnyű, finom és puha anyagok, mindenféle vastag, speciális varrógép segítsége nélkül varrhatók, mert még a tűzésnél se vastagok. én szeretem, mert tudom, hogy egy hűvös nyári estén is jó, de hidegben egy harisnyával is jó.

kórházi cucc: én viszem az első adag ruhát a kórházba- én rooming inben leszek, és nálunk örülnek, ha sajátba öltöztetem, mellesleg én el voltam hülve, hogy hogy meghúzzák a csecsemősök az angolpólyát a gyerek derekán. én azonnal lekaptam és adtam rá saját bodyt, saját zoknit és saját rugit az ing és pólya helyett (zoknit ők nem is adtak rá) ja és a takarót is lekaptam, mert az a merev kórházi huzat és paplannak nevezett izé se tetszett. no én most is bepakolok(szuszakolok) a pelus tatyóba amit lehet: fürdető és popsikrém, törcsi, pelus, törlőkendő, mellszívó, textil pelus, kb 5 rugi (vékony), 1 vastag, zoknik, sapika, bodyk, kistakaró, pulcsi a ha esetleg hideg lesz ha jövünk haza (bár anno a hazajövős cucc a hordozóba volt készítve, mert az overál amúgy se fért volna bele a pakkba). a pelus kivételével minden megy a tatyóba. ja a kórházi pelust is megvettem már, rossmannos 28-dbos + 4db/nap adnak azért a kórházba. de én viszek pelust mindenkép, mert ha nem is velem lesz, a csecsemősök 4nél többször nem cserélnek egy nap pelust, ennyi jár és kész. így ha ők nem akkor majd én cserélek.

tényleg Heni akartam kérdezni, összekészítettem szülőszobás táskámat is, ezt tettem bele: wc papír (beönti utánra), mivel nem akartam + tusfürdőt így betettem a gyerek fürdetőt :), kistörcsi, betétek, tena bugyi, hálóing, zsepi. majd még bekerül a fényképező, apa műtős cucca és feltételezem, hogy nyár lévén én tuti papucsba leszek bármilyen idő is lesz... (borotvát is tennék, de én inkább két naponta szörtelenítek) ja és telefon. még mi kéne bele? enni-inni nem lehet és semmi extra igényem nincs, se zene, se homeós bogyó nem kell... nekem csak a gyerek kell :) és hát még a papírok...
remélem, hogy egy-két nappal megint befektetnek előtte... persze hiányozni fog Marcell, de ha Martin is úgy csúszik ki mint ő, akkor inkább legyek kéznél, mert tuti hogy a kezembe lenne a gyerek, mire beérnénk.

egyébként nálam a lista már lecsökkenet a mellszívó, a melltartók és a tankini sorára... :) de ez előbbiek is a héten meg lesznek... és hát nem jelenti azt,hogy ha vmit még megkíván a szemem, azt... :)

ja bébierszény: sztem pár hónapig jó csak... de ha az első 3 hónap nagyon kézben hordozós, akkor megéri mindenképp. én ha csak arra gondolok, hogy ha a kisebb azt akarja hogy cipeljem a nagy meg ép azt hogy lökjem a hintát...
vagy vegyünk egy egy gyerekes példát: hmmm, mondjuk sír a babó, hogy vegyem föl, de muszáj még kavarni 10 percig a valamit, vagy csak gyorsan beugrani egy szűk üzletbe...
tudom, hogy van kendő is, de én magam számára ezt tartottam legjobb hordozási eszköznek és pár hónaposan lehet áttérek a mei-tai-ra...

hát ennyi így gyorsba...

majd jövök, nem ígérek semmit h mikor :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, tök jó, hogy így összefoglaltad. :)
Ki is másoltam a kórházi csomagokat, ha nem haragszol, és tetszett az is amit a szoptatásról írtál.
Bár ezzel úgy vagyok, hogy mindenki úgy b...ssza el, ahogy akarja a saját gyerekét, ha valaki nem akar szoptatni, vagy nem tud, akkor adjon tápot, az ő dolga.
Én azért nem szeretnék, ha nem muszáj. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Szopi téma:
Na, ez egy igen kényes dolog. Akinek nem sikerül, az dühös, akinek sikerül, azt meg csesztetik,hogy még miért nem táplál hozzá. Soha semmi se jó senkinek :D
Hanna igény szerint szopizott. 23 hónaposan hagyta abba. Ha nincsenek az akkori topik társaim, tuti nem tanultam volna megszoptatni, mert annyira nem egyszerű. Mindenki mást mond és nehéz eltalálni a jót, ami neked is jó :)
Ha csak a szűk családi körben nézzük a véleményeket:
Anyós: ááá, én csak 3 hónapig tudtam szoptatni, aztán elment a tejem (3 hónapos ugrásnál tipikus jelenség...) ne éld bele magad, hogy neked jobban fog menni...
Anyám: Én egyikőtöket se tudtam szoptatni, egyáltalán nem biztos, hogy neked menni fog. (most Alexnál azért még elejtette: majd meglátjuk, hogy a fiatalúr mennyit akar szopni... grrrrrrrrr)
Védőnő: Jajjj, már 4 hónapos a Hanna, lehet kezdeni a hozzátáplálást. Mondom neki, hogy majd 6 hónap után. Erre ő: jajjj, de hát most vannak a friss gyümölcsök.... :shock: :shock: :shock:
Csecsemősök: max 20 percet hagyja mellen a gyereket (amíg fent volt, szoptattam, nem is durrant be a mellem, amikor belövellt. )

És még sorolhatnám a remekebbnél remekebb tanácsokat kezdve a cumitól, át a fejésig....

Aztán, amikor már nagyon "öreg" a gyereked, ergó már elmúlt fél éves, akkor mindenki azon kezd el hüledezni, hogy még mindig szopizik??? Aztán,amikor már 1 éves, akkor már hülyének néznek.... Pedig akkor se nagy még egy baba... :D:D

Aztán ott a hozzátáplálás: ugye most lassan szokás hozzátáplálni, tök más sorrendben, mint régen. Így mindenki kiakadt, amikor kiderült a nagyon öreg 8 hónapos gyerekemről, hogy még nem kapott tehén tejet, tojást, meg a legszörnyűbb dolog a földön: BANÁNT!! Szegény éhezett, a maga 9 kilójával, látszott rajta :D:D Anyósom meg ott kesergett, hogy SZEGÉNY még nem evett banánt.
Mindig azzal érveltem,hogy egész életében tömheti majd magát mindennel, amivel akarja. :d Nem veszít ezzel az első évvel semmit. :D:D de néha már úgy elküldtem volna mindenkit a náthás francba.

Az egyik legjobb mondás, amit hallottam: "Magyarországon 2 dologhoz ért mindenki: a focihoz és a gyerek neveléshez. És ezt meg is osztják másokkal" Úton útfélen mindenki fogdosni akarja a csecsemődet. Ettől én úúúúúúúúúúúúúúúgy ki tudtam akadni. Főleg, ha megmondtam, hogy NE NYÚLJON HOZZÁ, még neki állt feljebb! A BKV-n nekem ne simogassa senki szutykos kézzel a gyereket. grrr. :?

Na, ez megint egy remekül sikerült egyveleg lett...
Remélem azért ki tudjátok belőle venni a lényeget :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok! Tegnap mig a férjuram lubickolt a kádban - elememben voltam és az ebayen kb. 6 dologra licitáltam (megint) :-) ebből reggelre megnyertem 1 nyári kertésznaci szerűt de végiggombos jó laza anyagú George márkájú nagyon szép a képről postával együtt 1,35 font volt! :-) és még van 5 cuccom függőben szintén ilyen 0,45 fontos licittel :-) remélem nem tetszik meg senkinek! ja és van benne egy hálózsák is!!!! jó lenne!!!! meg licitálok álmaim Braun lázmérőjére bár arra sok a jelentkező! és az erszény még mindig ugyanott áll! ÉLJEN!!!!
amúgy ma nagyon kirittyentettem magam (általában szabadidőruhában járok dolgozni a kényelem miatt hisz egész nap ülök) és mindenki meg is dícsért! főleg a férjem reggel! azt mondja de szép Gombóc vagy! :-) :-)
ma megyek ugyanis szülinapi bulira - hogy hogy fogom bírni hétköznap meló után! háááát nem tudom! de mégiscsak a legjobb barátnőm ma öregszik meg :-)

Szoptatás témában - nekem első babu és kis cicim van (bár jelenleg jó nagy :-)) de nagyon sokáig szeretném szoptatni Esztit! Anyám közölte hogy neki egyik gyerekét sem sikerült ugyanis az anyós úgy alárakott hogy rögtön elapadt szegénykének! viszont nagyon lelkes velem és támogat mindenben és mondta hogy a ciciméret nem számít mondjuk ő egészségügyben dolgozott 30 évig és volt nálunk szülészet is (mig le nem bontották :-))
de mindenesetre furcsa tényleg ahány család baba annyi szoptatási hozzáállás :-) Vok amit leírtál az 1:1-ben igy van nálunk jót mosolyogtam rajta! az én családom (nem a szülők) most azért "kövez" hogy mindig járok UH-ra (5 hetente) szerintük ez abszolút felesleges és hogy mekkora kárt teszek a gyerekben és hogy amikor ők voltak terhesek... AHHHHHHHH nem fogják fel hogy ők ŐK én meg Én
Vendég

Foltivspicur,
képlekicsinyítés:
felrakod a gépre a képeket, megnyitod az egyiket, nyomsz egy entert.
ott a Tools-ban a Resize image-re katt, és max 600x600-asat állítasz be, Ok, majd Done, és bezár. Ekkor kijön egy ablak és Save. Remélem sikerrel jársz, én mindig így szoktam :P

lkNyuszika,
csodás a fotó, ha tudsz tegyél fel párat :lol: akár 30at is, tudjátok, én ilyen témában nem tudom hol a határ :oops: :oops: :wink:

Lányok,
közeledik a tavasz :D :D :D
Vendég

Nanetto,
megkérhetlek arra, hogy ha lejjebb ment az oktatóanyag ára, azt jeleznéd felém is? :wink: nagyon érdekel a téma, de tanfolyamra már nem lesz időm elmenni.. :? ez pedig jól hangzik :)

Jenny,
már alig várom, hogy legyen itthon darált kex :lol:

Konkri,
ezek a védőnők nagyo cselesek ám :lol:
ruhákkal én is így vagyok, nagyon jó érzés, hogy ennyire olcsón jutok hozzájuk :P
persze ha Brendonban, vagy más hasonló kaliberű helyen venném őket, akkor tuti nem lenne ennyi..
sztem mindent leírtál a kórházi táskához, én EDDIG ezeket tettem be:tányér, bögre, evőeszköz, 2db 1,5l-es ásványvíz, szőlőcuki, konyharuha, két nagy, egy kis törölköző, könyv, mp3, fényképező, Garmastan kenőcs, személyi, kiskönyv, házassági, taj (ezek egy papíron vannak, majd csak rá kell nézni és tudom h kellenek, nálam sose lehet tudni mit felejtek el :P ), fényképező, kamera Andrásnak, táska Andrásnak, táska a babának. A többi még folyamatban.

Vok,
legszívesebben megmutatnám amit a szopiról írtál Andrásnak, mert én korábban sokat paráztam azon, hogy vajon tudok e majd szoptatni. ő meg úgy akart megnyugtatni, hogy jajj hát ez a világ legtermészetesebb dolga, mi nehéz lehet rajta, bla bla :twisted:
biztos nem éreztem azt, hogy ha majd nem sikerül, én leszek a világ legbénább embere, hogy a világ legtermészetesebb dolgát nem tudom megcsinálni.. :evil: :evil:
jajj nem is értem hogy bírtad ezt a sok JÓ tanácsot... én az ilyen helyzeteket elég nehezen kezelem... :?
Vendég

igen Geo érzem a tavasz illatát és hallom a madarak csiripelését! és a kutya újraharapja a bokámat (ezt akkor csinálja ha boldog) :-)
Vendég

Na, akkor próbálkozok még egy pár fotóval, amelyiken nem az arcocskája van, az az ellenkező oldala. :P :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Mi tegnap voltunk a Péterfyben a Babaváró tanfolyam egyik legnépszerűbb előadásán.
Nagyon sokmindenről esett szó, hogy mire van lehetőség, meg ilyenek, most nem is tudom felsorolni őket :oops: de ha idővel szóba kerülnek majd megnyílok :P
a szülőszobára nem jutottunk el, mert rengetegen voltak, úgyhogy inkább majd a szülésznőmmel bejárjuk a helyet.

este 10re értünk haza, nagyon elfáradtam.. :?

Ma reggel telefonáltam a szülésznőmnek, kinyomtatta a tegnapi eredményeimet, a sima, és a terheléses vérem is tökéletes lett :) , és nem kell bemennem a kórházba a papírokért, majd ha holnap megyünk terhesgondozásra, már addigra ő beviszi a magánrendelőbe.

ma kénytelen vagyok itthon maradni, mert rengeteget kell tanulnom, úgyhogy megyek is, mert sose végzek..
Vendég

lkNyuszi,
a kislányotok egy igazi simulós drágaság, nagyon édees!!! 8)
Vendég

Csak egy gyors bekukk es mar huzok is :)
Latom Geoo, tovabbra sem viszed tulzasba az iskola epuleteinek latogatasat :D:D Na majd en megint helyetted. (tok jo neked ebben az allapotban, hogy ilyen lazan veszik, en anno repultem volna mar pocakkal vagy anelkul, a tanszekvezetonk kedves es aranyos volt mindig, de nem ismert engedmenyeket :))

na en balra el...

luna6

Nyuszi, hát nagy-nagy gratuláció a csodaszép kislányhoz, édesek a képek :)
Nanetto: örülök, hogy Te is csak túlparáztad, hogy nem mozog a babád, nagyon is rendben van és ez szuper.

Nekem most 2 napja olyan jó élénk, és mintha feljebb is rugizna mint eddig, hát én ettől hihetetlenül boldog vagyok. Éjjel is rosszat álmodtam (szülés után vmi kis batyuban hoztam haza - mondjuk semmit nem láttam belőle, csak, hogy élénk rózsaszín zsákba tettem - és elvesztettem. Amikor felébredtem, kapkodtam a levegőért, annyira átéltem, hoyg nincs meg a babám) és amikor megébredtem, rögtön éreztem a kis ütemes rúgásait, jaja, olyan jó érzés volt, hogy igenis itt van, nem veszett el.

Vásárlás: megfogadtam, hogy babaruhát nem vehetek többet, egyrészt van elég (persze, sose elég, mindig lenne még édesebb, még szebb, stb) másrészt megnéztem a jegyzeteimet, hogy igaz, hogy fantasztikus árakat fogok ki, de egy ezres itt, egy másik ott, lényeg, h nagyon összegyűlt így is, nem gondoltam volna, hogy ennyire kikerekedett.
Most be kell szerezzem a szoptatós hálóingeket és a kórházi cuccokat, hogy lassan összeálljon, és ez is kapjon egy pipát. Biztosan ide is elmegy egy rakás pénz. Hálóinget nem láttam még olcsón, nekem elég lenne 3 db, és tök sima pamut, lényeg, h ne látsszon át az anyaga, és amúgy semmiylen elvárásom nincs. Szerencsére szép (kórházi) köntösöm 2 is van, mindkettő méretes, így ez a tétel megúszható.

detti_10

Na végre! megcsináltam két fordítást, amik nem is lettek olyan rosszak :wink:

most jöhet az ebéd, aztán be kell mennem a TO-ra iskolalátogatásikat kérni, meg helyreállítani egy-két dolgot, amik miatt nem tudok minorra jelentkezni :x , illetve tájékozódni arra az időre, ha megszületik a baba, úgyhogy biztosan nagyon fognak örülni nekem :lol:

ja és elkezdtük a hitelünket is intézni.. :(

Luna,
sajnálom, hogy veled nem voltak toleránsak a suliban. :?
nálunk minden gyakorlatról 3-at lehet hiányozni, úgy számoltam, hogy februárban, márciusban, meg áprilisban lehet 1-et 1-et lógni. és ezeket még nem léptem túl.
Sőt, most már kezdem utólérni magam :lol:
ami meg az előadásokat illeti, ilyenem összesen 2van, és mind a kettőből vannak már jegyzeteim, csak vizsgázni kell belőlük, de mindezek ellenére azért bejárok, és ezekből is csak 3hiányzást engedek magamnak.
tehát az óráim ismeretében simán el tudom dönteni hogyan csinálom végig ezt a félévet költözés, pocakbaba mellett.
mert azért ahhoz képest hogy sikerült elég jól összeraknom az órarendemet, így sem könnyű hetente egyik nap 6órát, másik nap 7órát, a harmadik nap meg 5órát egyfolytában suliban tölteni, amihez még hozzájön az a plussz 2,5 óra, amit egy nap utazással töltök. hétfőn viszont csak kéthetente van órám, ami jó, az viszont már kevésbé, hogy ezért a 1,5 óráért utazok 2,5-et... :twisted:
és akkor ugye az egyetem ennyivel nem ér véget, mert amikor hazaér az ember akkor jönnek a beadandók, házik elkészítése, meg a zh-kra való készülődés...
ezzel nem panaszkodni akartam, csak leírni, hogy ha könyíteni próbálok a félév alatt 3hiányzással, az nem a világ vége. se a tanár nem pipul be, se nekem nem okoz gondot, a maradék 9héten úgyis maximálisan teljesítek. :wink:
Vendég

ja, és tegnap a főorvos felolvasott egy szülési tervet, ami alapján él is elkészítettem a sajátomat, gondoltam megmutatom. Örülök, hogy a Péterfyben támogatják a terv elkészítését, mert bár adódhatnak váratlan helyzetek, így azért mégiscsak emberközpontúbb, és nyomon követhetőbb lett az egész folyamat.
ja, és hangsúlyoznám, hogy ez még csak a terv terve, :oops: majd átbeszélem még a szülésznőmmel, és utána pontosítom :wink:

1267617425.6951.doc
Vendég

Geo! nem semmi amit irtál :-) hát én ilyet nem fogok! nem is tudom nálunk ilyennel foglalkoznak-e! de az tény hogy a szülésre a nagy napra én is tudatosan készülök! tanfolyamokkal - információkkal - könyvek olvasásával szülésznő választással stb.! ez biztos sokat számít ... de nekem biztos!!!!
Csajok kezdünk a szülés körül forgolódni agyilag! hihetetlen mi?
még 13 hét nekem és jön Eszti! jaj de jó!!!! :-)
Vendég

SZIASZTOK KISMAMIK!!!
Bocsika, hogy napok óta nem jelentkeztem, de egy kicsit befektettek a kórházba.
Balázska kicsit ki akart bújni, de visszatessékeltük.
Végigolvastam mindent, próbálok reagálni, aztán innentől én is ismét felveszem a fonalat...
Babaruhák: Nagyon szuper holmikat találtál GEOO, olyan igazi kispasis.
A mellény a kedvencem :wink: .

Kép
rozsa1979

First: Nyuszi, nagyon helyes pofitok van!!!!!!!!!

Geo ami csomagot írtam, az nem kórházi, hanem konkrét szülőszoba táska. én oda külön pakkot viszek... és ezt külön is csomizom, hogy a fájások közepette csak fel kelljen kapni. anno úgy szedtem össze gyorsba és a wc papír ki is maradt...

Szopi téma: szerintem én amondó vagyok, hogy mindenki csak vagy olyan tanácsot hallgasson meg, aki profi szoptató vagy aki illetékes és hozzáértő- bár a Vok által említett csecsemős se volt akkor túl profi vagy a védőnő se- de ezért írta a LLL-oldalát... ők profik!
viszont egy alap tanács: állj úgy hozzá a dologhoz, hogy tutira fogsz szoptatni és akkor több az esély! mert sok minden dől el agyban, és egy hormon cserés anyuka elég labilis. pozitív gondolkodás a lényeg! és olvassatok hozzá sokat! illetve a nagy vásárlásban azért olvassatok sokat a szoptatásról hozzátápiról, ápolásról, hasfájásról, bébitornáról stb...

szoptatós hálóing- én nem vittem túlzásba. sikerült kifognom 500 ftért pamut hálókat a corába, spagetti pántosak, állíthatók... így csak lehajtom és kész. + nyáron jó is lesz ez a kis pántos izé. van egy szoptatósom is, de annak totál nem ott van a lyuka ahol a cicim.

ja és cici méret- hát mint írtam én se vagyok nagyon bögyös 70-75 B, de attól még volt hogy 2dl is jött belőle - illetve annyi amennyi kellett.. most lettem C...

Kép
Kép
Kép
konkri

A fele irományom nem került be a hozzászólásba, másolhatom be ismét...
4d babaképek meseszépek.
Én majd hó végén megyek 4 D-re, most elnapolva a dolog...
Szülés:Fogalmam nincs, de a félelmem az fokozódott, mióta bennt voltam, szerintem én altatásban kérem.(A szülőszobán a mellettem fekvő üvöltött , a férje meg zokogott, a fogadott orvos meg közölte, hogy nem haladnak sehova.Nem nyugtatott meg , hogy láttam a csajszi szenvedését, az orvos meg le....rta magasról, nem csinált semmit.)
Kórházi csomag: MÁr tudom, ide a klinikára mit kell hozni nekem és mit a babának, szerintem ehhez bőrönd fog kelleni :roll: , nem sok mindent adnak :roll: .
Szűkös az anyagi keret a kórházban.

Nem tudja valaki, hogy a magzat ultrahang leletei alapján hogy lehet súlybecslést csinálni?
Vagy ha van valaki köztetek, akinek becsültek súlyt a babánál, beírná a méreteit, hogy össze tudjam hasonlítani az enyémmel??
Előre is köszike.
No, léptem dolgozgatni...
SZÉP TAVASZI NAPOT MINDENKINEK!!!

Kép
rozsa1979

Fú Rózsa!!!!!!!!!!! hát szorítok és te is szoríts, főleg a lábad ... :) remélem most már minden jó! ne ijesztegessen minket a fiad!

Kép
Kép
Kép
konkri

No, olvad a husika, nincs dóógom, Lilike alszik.
Az volt a baj, hogy elindultak a fájásaim, a kicsi fiú úgy döntött , megfordul fejjel lefelé.
Irány a kórház, pont a fogadott dokim ügyelt.
Csinált Nst-t, szép 2-3 perces 40-80 közötti fájások voltak én meg majd betojtam, mert a derekam, meg a hasam le akart szakadni.
A méhszáj elkezdett felpuhulni, hát nem örültünk.
Úgyhogy kaptam 6 000 mg Magnéziumot infúzióban, meg megkaptam a tüdőérlelőt.Aznap éjszaka sokan megszültek, én meg azon imádkoztam, csak én most mééég neee..
Aztán szépen lassan leálltak a fájások, a méhszáj megállt 2100-nál.
Babóca visszafordult harántba, szóval béke van és pihenés.
:cry: .Megszakadt a szívem Lilke után is, hogy mi van vele, meg apával, de ők jól elboldogultak, hál Istennek.
Most light-os üzemmódba kapcsoltam, csak 2 naponta porszívózok, meg mosok fel és nézegetem a szöszös szőnyeget.
A magnézium adagot a duplájára emelték.
Lassan hétvégén megveszek mindent a kórházi pakkomba.
Kimosom a kicsi ruháit, meg a babakocsit, meg berendezem az ágyát.
Jó lenne még 8 hetet kihúzni egyben...[/b]

Kép
rozsa1979

juj Rózsa! jaj de jó hogy itt vagy ilyen "élmények" után!!!!
az unokatesóm (múlthéten aki szült és akiről irtam) olyan fájdalmai voltak :-) hogy 7-kor amikor áttelefonáltak nekünk hogy küldjünk energiát csak hüledeztünk mert mondták a bent lévő rokonok hogy mindjárt meghal sikoltozik és kínok közt van! aztán hajnal 0:31-kor jött ki Boldizsár óriásbabyként természetes úton és mindene beszakadt szegénykének (mármint unokatesómnak) mert nálam alacsonyabb kb. 165 cm volt és vékony csontozatú de kijött Boldi és szoptat és azóta a világ megszűnt neki :-)
én azt olvastam a szülésfelkészítőben :-) hogy ha elfogadod hogy fájdalommal jár és jó naggyal akkor nem lesz baj! azt mondták életünk legnagyobb fájdalmára kell gondolni! na nekem ebből 2 is volt! az egyik egy altatás nélküli nődokis műtét amikor a lábam a fülem mellé kapcsolták mindkettőt és érzéstelenítés nélkül kiszedték a boholycsomót a petefészkem mellől! akkor a kedves bentlévő nővér amikor már sírtam és azt hittem elpatkolok odahajolt és azt mondja: most kapaszkodjon erősen mert most fog fájni igazán! na akkor csavarintottak rajtam egyet és kitépték! aztán a doki odarakta a szememhez és azt mondja: na ez a csúnyaság csinálta a bajokat! ahhhhhhh szóval ez nagy fájdalom volt és próbálok most erre vizualizálni! a másik a mandulaműtét utáni 3. nap volt embertelen kinok ... :-) szóval remélem edzett vagyok !!!! és én nem is félek! de semmmilyen szinten! bár lehet ha majd közelednek a napok más lesz! vagy látom a kórházat! ... nem tudom ezek hogy hatnak majd rám!!!
Vendég

NANETTO: Tudja az ember lánya, hogy fáj, csak a mellettem vajúdó azt mondta, az elsővel hangja nem volt, most meg azt üvöltötte, hogy segítseééég, meghalok.Már a végén elhittem neki, sajnáltam szegényt.
De sem az oxytocin nem tágított rajta, fájdalom csillapítót fel sem ajánlották neki, ő meg csak kínlódott fél éjszaka és nem tágult sehova sem...
Aztán mikor elfolyt a magzatvíz, akkor sem gyorsult fel a dolog nála, csak kiabált, a férje meg sírt kínjában, szóval jó támasz volt...
Én már reggel lekerültem a terhes patológiára a nő még mindig nem szült meg.
No, mostmár tényleg megyek főzni...

Kép
rozsa1979

sziasztok kismamik...
hát csajok mindig van min izgulni :?: :?: :?:
Rózsa életem nagyon vigyi ám magadra kincsem ne foglalkozz semmilyen szösszel mösszel piszokkal....
csak pihi és nyugalom és vigyi.
kérdezhetek valamit??
mit kérnek a klinikán milyen pakkot kell vinni?gondolom akkor kicsit tájékozódtál erről és ha nem gond én is szeretném tudni mi a fontos bepakolni való???
nagyon örülük hogy végül is nem lett komolyabb baj a kicsi még maradjon csak a pocidban még jó pár hétig....

Nyuszika nagyon szépek a képek...olyan szépen látszódik a minid arca is gyönyörű kis formás :D :D

én is szeretnék szoptatni ha majd tudok hiszen az lenne az igazi
bár nekem azt mondták egy vizsgálat alkalmával hogy nem lesz gondolm majd vele mert mirigyesek a melleim...
hát majd kiderül ha eljön az ideje :D
nálunk egyenlőre nincs okoskodás az majd akkor szokás ha meglesz a baba...de akkor biztos a plafonra fogok mászni és nem tudom hogy fogom majd vissza magam mert én sem vagyok ám könnyű eset nem nagyon tolerálom ha valaki minden áron okos akar lenni még akkor se ha van tapasztala a dologban..én amondó vagyok mindenre rájönni és megtanulni kitapasztalni persze a jó tanácsokat szivesen fogadom csak nem könnyű elválasztani a jó tanácsot és az okoskodást mert bizony a családban vannak "nagyon okos" emberek...
na de majd kialakul.
bibócska

Sziasztok!

Rózsa, örülök, hogy még egyben vagytok, pihenj jó sokat!!!

Geo, kívánom, hogy így alakuljon a szülésed, ahogy szeretnéd, nagy részének szerintem evidensnek kellene lennie (pl. lássanak el kellő információval stb.). Én tuti nem csinálok ilyet, rábízom magam az orvosi kezekre.
Köszi a kicsinyítési tippet, ki fogom próbálni.

Nanetto, én ugyanígy állok a szüléshez, mint te. :wink: A legborzasztóbbra fel vagyok készülve, de milliók szülnek naponta a világban, majd lesz vmi. Én tuti nem fogok kiabálni, tök néma leszek.

Detti, nálam is az utóbbi 2 napban akkora a mozgolódás!!! Fekszem és nézem, ahogy mocorog, amikor meg fordul akkor érzem, hogy kemény egy helyen a pocim, aztán elsimul. :P

Vok, hát most megint a babaerszényt juttattad eszembe, ez a fogdosás ez kéééééééész. Abban legalább nem tudják megfogni, mert arrébb lépek és kész..... Babakocsiban meg mindenki ott macerálná a babát. :twisted: Most megint elbizonytalanodtam...
foltivspicur

Rózsa!
Húúú, bakker. Ez nem lehetett semmi!!!! Remélem a törpe legközelebb már csak a kiirt időben óhajt elindulni kifele!

Nanetto!
Nem teljesen értem, hogy hogy gondolták, hogy nőgyógyászati kis műtétet csinálnak érzéstelenítő nélkül.... lehet megrúgtam volna a dokit. :evil: :evil: Ez eléggé gázul hangzik.
Hááát, érdekes koncepció a szép fájdalom.... Szerintem meg fáj és kész :D Én úgy vagyok vele, mint Hannánál: ha nem fogom bírni, kérek edát. Ha bírom és jó gyors lesz Alex, akkor meg nem :D

Geo!
Hááát, szerintem nem annyira a legegyszerűbb dolgok közé tartozik. (a pasiknak persze könnyű, nem ők csinálják :D:D) És ugyan úgy tanulni kell, mint bármi mást. Az ember lánya tele van kétellyel. Elég a tej? Jól tartom? most azért sír mert éhes, vagy mert fáj valamije? Most adjak neki, vagy ne adjak? Főleg az ugrásoknál, amikor többször kérnek enni, nagyon könnyű elbizonytalanodni. Meg kell tanulni bízni a gyerekedben, az sem egyszerű, mert nem ezt fogod hallani. Sok féle irányzat van, amit lehet követni. Én is az LLL irányt szeretem, de ez is egyéni. A szomszédom a Spock könyvben hisz (én hidegrázást kapok tőle). Ő az alapján csinálta a dolgokat. Én a Suttogó cimű könyvet éreztem inkább közel magamhoz, mixelve az LLLes gondolatokkal. :D

És egyet értek Konkrival: a legtöbb dolog agyban dől el :D Én most is biztos vagyok benne, hogy Alexet is fogom tudni szoptatni. :D Édesanyám meg azt mond, amit akar :D:D Csak összehangolódunk Alex-al is :D Én úúúúgy szeretettem Hannát szopival altatni. Lb 10 perc volt. Most minimum 30 perc, amíg túljutunk a pisi-olvasás-szomjas vagyok-kimegyek apához- esti programon :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Picur:
A kendőben is fogdosták... Próbáltam arrébb menni, de akkor is megpróbált még utánam nyúlni. A kocsihoz legalább le kell hajolni. Ott látod, mielőtt kinyújtaná a kezét :D Nem egyszerűek az emberek. Volt, aki minden áron le akart ültetni a gyerekkel, mondván veszélyes állnom a kendővel
:twisted: mondtam el tudom dönteni és hagyjon már békén, mert csak 1 megállót megyek és sokkal nehezebb felállni, mint kapaszkodni. Aztán még nekiállt kis előadást tartani arról, hogy milyen kártékony a mobil telefon. Monda ezt 1 egész metró megálló alatt... grrrrr. egy idő után olyan bunkó voltam, amennyire tőlem telt és akkor békén hagytak.
Pl a szomszéd asszony azért sértődött meg rám, mert 3 ugató kutya mellett nem hagytam,h ogy megnézze Hannát, aki épp aludt a kocsiban. A saját szavamat nem értettem. Xartam rá. Onnantól kezdve ő nem köszönt nekem... Anyósom meg minden jött-ment ismerőse fogdosni akarta. mondtam, hogy azt nem. Erre anyós sértődött be. Arra is xartam. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

Bazi könnyen beszél az, akinek sikerült a szoptatás. Akkor elmondhatod, hogy agyban dől el. Ha pedig nem sikerül, akkor te vagy a világ legrosszabb anyája........én 3 óránként fejtem éjjel-nappal, összesen napi 8 órám ment el fejéssel, kb. 4 óra a gyerek etetésével, a fennmaradó 12 maradt a büfire, tisztába tevésre, pihenésre, napi dolgok intézésére.

Asszem kicsit könnyebb és olcsóbb dolga van annak, akinek sikerül a szoptatás, de messze fel vagyok háborodva az olyan megszólalásokon, hogy fejben dől el......mi alapján döntitek el, hogy akinek nem sikerült, annak pedig valami nincs rendben?

Én például megvettem először az összes tejserkentő teát, ételt, italt, aztán a kapszulákat (More Milk), majd fonalbeültetéses akkupunktúrára jártam 3 hetente (egyébként az volt az, ami legalább megduplázta a tejmennyiséget és bármit is ért nekem, csak baromian fáj, ahogy belőnek egy 20 centi hosszú fonalat kb. 50 helyre a bőröd alá.........

Majd amikor 4 hónapos korában igy is végképp elapadt (pont, amikor apukám épp meghalt), akkor pedig vettem egy barátnőmtől anyatejet.

Akkor én most rossz anya vagyok? Vagy a fejemben valami rosszul van? Vagy azok itélnek meg, akik napi pár óra alatt végeztek az etetéssel és fogalmuk nincs, mivel jár az, amiről olyan fennhangon beszélnek?

Bocs a kirohanásért, nyilván a hormonok is teszik, de már többször nem bírtam végigolvasni.........

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, szerintem egyáltalán nem arról van szó, hogy vki rossz anya vagy jó anya, csak annyi, hogy mint mindenhez, a szoptatáshoz is köze van a pszichológiának. Valakinek akkor lesz bébije, ha már épp lemondott róla, nem görcsöl rajta tovább. Egy stresszhelyzet, családi tragédia is simán bejátszik, pl. barátnőmnek a baba születésekor derült ki, hogy a baba szíve nem úgy működik, ahogy kellene, annyira kikészült, hogy nem is lett teje. Pedig előtte volt. :cry: Ettől most miért lenne rossz anya. Egyszerűen nem szoptat, hanem tápszerezik. Ennyi. Tény.
foltivspicur

Rozsa,
ez nagyon kemény ami veletek történt, örülök, hogy nem lete semmi gond! ez a kisfiú már nagyon szeretne találkozni az anyukájával, apukájával, meg a nővérével, de azért üzenem neki, hogy még várjon egy keveset :wink:

Konkri,
az az egy könyv, amit olvasok, teljesen átjárja ezeket a témákat is, még a biológiába is belemegy, hogy x tápszert, illetve anyatejet mennyi idő alatt bont le kisbaba szervezete, meg ilyenek (ja, a Suttogóról beszélek). Tudom, nem egy életszerű helyzet könyvolvasással beszívni mindezeket magamba, de tapasztalatom az még ugye nincs :D

Rozsa, én nagyon szívesen beírom az adatot (súly, meg bla bla):
legutóbbi UH-om 2010.01.29.-én volt az alábbi mért adatokkal:
UH szerinti terhességi kor: 19hét 1nap
BPD(fejátmérő): 44mm
HC(fejkerület): 172mm
AC(haskörfogat): 149mm
FL(combcsont): 29mm
Becsült súly: 308g
Vélt kor biometriai adatok alapján: 19hét 5nap

kórházi cucc:
a Péterfyben ruhát csak a hazaútra kell vinni, viszont pelust azt biztosítani kell.
alkoholt, meg babaápolási cuccokat szintén a kórház biztosít.
Hálóinget akkor adnak, ha nincs, de én inkább viszek :lol:

Bibócska,
tetszik amit az okoskodásról írtál :lol: :wink:

Vok,
király-király-király!!!! a Suttogót búkom éjjel nappal :lol: :lol:
Vendég

A Suttogót búkom: vicces :lol: szóval bújom :D
Vendég

Na én nemrég értem haza, sikerült a suliban a nyilvántartási osztályon elintézni, hogy most már ne csak a rendszerbe szerepeljen az új nevem, hanem az indexemen is az legyen. Jól oldották meg: megcsillagozták a lányori nevem, és a lap aljára odaírták, hogy megvátozott Polgárrá. :P
ezek után VÉGRE le tudtam adni a TO-n az indexemet (nem kellett pótdíjat fizetnem, mert sokkal korábban is le tudtam volna adni, ha a nyilvántartásiban nem lett volna idáig mindenki szabin..).
ezen kívül kértem iskolalátogatásit is a hitelügyintézéshez, és nagyon jóltájékozott vagyok most már passzívoltatás, meg ilyenek ügyében is.

Úgyhogy most a tervem az, hogy a szeptemberben kezdődő félévemben is aktív hallgató leszek, felveszem az óráimat, egyéni tanrendet kérek, pofátlanul jegyzeteket kunyizok, stb. és ha nem megy mégsem a rendszer, akkor sulikezdés után még 4héttel simán passziváltathatom magam, és akkor a tavaszi félévben leszek ismét az ELTE hallgatója. Szóval még nem tom mi lesz, a lényeg:hogy van lehetőség erre is, arra is :D

de most már végre itton vagyok, picit rendbe szedem a lakást, mert jön az ANYÁM :shock: dumálni, meg babfőzeléket fogok főzni :lol:

Szép estét minden kedves kismaminak :)
Vendég

Nem nagyon akarok en ma tobb mindenhez hozaszolni, mert van amit maskep gondolok, na es aztan :) Megvaltani ugysem fogom a vilagot. :)
De a szoptatashoz meg Eszter amit irtal, ahoz irnek egy par gondolatot. Es ugy irnam ezeket, hogy en alltam mindket oldalon, ha ezek az oldalak egyaltalan leteznek valojaban :) Az elsommel mindenfele malorok es a korhazi rasegites okan szinte semmi sem ment, 3 het szoptatasos nyuglodes, verzes, gyulladas, ket ludtojasnyi csomo, apasztas majd talyog mutet. A masodikkal 15 honapos korig szoptatas, mondhatom nagyjabol, hogy 8 hoig kizarolagosan... csakhogy 3 hetesen elment nullara es onnan hoztam vissza vegul teljesen elhagyva az idoleges de kizarolagos tapszerezest. Szoval ismerem mind a ket oldalt.
Megis azt mondom, nagyon sok minden (nem az egesz szoptatas, az tulzas lenne) valoban fejben dol el. En abban nem hiszek, hogy vannak akik azt gondoljak masokrol, aki nem tud szoptatni az rossz anya. (hogy azt gondoljak, hogy aki nem AKAR az az, azt mar konnyebben hiszem). Akinek nem sikerult az valahol azonosul ezzel a klisevel kudarcelmeny miatt, hogy ha neki nem megy akkor o rossz. Elfogadja meg ha ellenkezik is minden porcikajaval, hogy akinek nem megy az csak rossz lehet. Es ha valaki ezt 'elhiszi' akkor a dolog legalabb felesben mar eldol, kialakul meg a szoptatas kezdete elott a stressz, es ebbol igazan nehez kiszallni.
Miert kell elhinni, hogy a szoptatas az anyasag fokmeroje? Oke, hogy vannak mediak ahol tulhangsulyozzak, es ha bele akarom magyarazni, akkor meg le is huzzak a nem szoptatast. Na de miert kell ezzel azonosulni, elhinni, ezt beepiteni a hitrendszerunkbe? Mert kb akkor erezzuk magunkat szarul, ha olyan dolgok tortennek velunk amiket mi magunk negativnak elunk meg. Ha 'elfogadom' a gondolatot, hogy aki nem szoptat az rossz anya, akkor ha nekem nem fog menni (es a stressz miatt klasszul rahangolodhatok) akkor szar anyanak fogom erezni magam, egyszerre azzal az erzessel ami tiltakozni fog bennem a sajat gondolataim miatt. Ekkor marha duhos leszek a kornyezetemre, aztan meg jobban stresszelem magam, es a dolog eldolt... pedig meg szinte nem is szoptattam.
Inkabb el kene felejteni, hogy letezhet olyan hiedelem, hogy aki nem szoptat az rossz anya. (a haromnegyed nyugati tarsadalom rossz anya lenne??? mert itt aztan alig szoptatnak, van ahol semennyit) Azt kene elhitetnunk magunkkal, hogy az anyasag minoseget semmiben nem befolyasolja a szoptatas kerdese. Nem szamit, nem erdekes, nem fugg tole... ezt kene elhinni es nem azt amit nehol talan sugallanak, vagy belelatjuk a sajat felelmeink miatt.
Es van ennek igenis alkati resze is, nagyon sokat szamit mi van a fejunkben, de nem ez az egyetlen tenyezo. Azertegy csaladtag halala plszerintem eros stresszor ahoz, hogy onmagaban is hiedelmek nelkul is problemat okozzon, emelle meg ha ilyeneket gondolonk, akkor kesz a 'baj'.

Szoval a lenyeg, hogy mi csak akkor fogjuk szarul erezni magunkat, ha el is hisszuk azokat a dolgokat, amiktol szarul vagyunk :) Akkor erzem magam rossz anyanak, ha elhiszem, hogy aki nem tud szoptatni az rossz anya. Kilabalas? Meggyozni magam, tisztaba tenni a fejemben, hogy en ezt a gondolatot karosnak talalom, en ezt nem fogadom el, en ezzel nem azonosulok. Ha nem hiszek benne, nem okoz frusztraciot. (ha nem hiszem, hogy a fekete macska ha atmegy az uton az balszerencset hoz, akkor nem fogok felni a fekete macskatol).

nah bocs, hogy hosszu lettem... hatha valakinek megis segit.

luna6

Ja, és ja, és ja!!!!!
vééégreeeee utalt a suli pénzt!!!!!!!
főzhetek majd vmi húsos kaját is, Andrásnak már sztem hiány van a disznótorból :P
Vendég

A suttogorol (elorehozom lathato legyen: nem olvastam, nem ismerem) nagyon-nagyon megoszlo velemenyeket olvastam eddig. A tobbgyerekes anyukaktol kifejezetten negativakat (mondjuk egy alter vonaltol is, akik tolem mar messze allnak) es csupa aradozast meg jot az elso vagy masodik gyerekesektol :) Ez nem itelet, mondom en nem ismerem, csak erdekessegkent megallapitom :)
(allitolag, meg ezt is olvastam, a masodik resze elfogadhatobb es kevesbbe megoszto, kifejezetten az elsorol olvastam a negativ kritikakat... de mondom, aradozasokat is :))

luna6

Csajok, megmondom őszintén, hogy Én a szoptatásról, meg erről a Suttogóról még csak fórumokon olvastam, nem is értem mi ez a nagy hűhó ebből. :D
Nekem sem a doki, sem a védőnő, se Anyu, se Anyós, se nagymamák nem kattognak ezen a témán.

Én úgy vagyok ezzel, ahogy írtam fentebb is, hogy aki nem tud, vagy nem akar, az az Ő dolga, és kész. Más ne szóljon bele, nem ismerheti a hátteret. Aki meg tud, és akar, az is az Ő dolga. :)

Én ha, majd fogok tudni sokáig, örülök neki, de ha nem, akkor az lesz, és kész, más gyerekek is felnőttek tápszeren, többek között Én is, meg a két tesóm, és semmi hátrányát nem éreztük, nem vagyunk betegesebbek mint mások, kisebbek, és satnyábbak sem.

Szóval ezen szerintem sem érdemes "térfeleket" állítani.

Ennyi erővel lehetne a textilpelusos oldal-eldobható pelusos, a hordozós-babakocsizós oldal...stb. :)

Szerintem az a fontos, amit Luna írt, hogy az ember amúgy törekedjen, hogy jó legyen, de ne feszüljön be. :D (ha nem is így fogalmaztál egészen :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ja, és előhívattuk a képeket a 4D-ről, majd szétosztjuk a nagymamák-nagypapák között. :D
Tök jók lettek.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

hah[b]ó megjöttem :-) jelentem a bulika megvolt de már sötét volt és hazajöttem mert fosok sötétben vezetni és a párocskám az én drága férjurammal meleg vacsival várt!olyan tündi-bündi de már le is lépett megint focizni ment :-) még mindig 1 fonton áll a babaerszény kezd izgi lenne a helyzet még a végén tényleg megnyerem :-)

a fejben dől el - mondatot nem elemzem ki én hiszek benne de nagy agykontrollos vagyok sok a pozitiv tapasztalatom és hiszem ha az ember úgy áll hozzá hogy márpedig én jó leszek ebben vagy abban annak jó is lesz !!!! :-) szóval hiszem hogy a szülés könnyű lesz és szoptatni is fogok ! de ha nem igy lesz nem dől össze a világ akkor is nekem lesz a legszebb Esztikém :-) és nem is parázok ezen! tök felesleges! az élet úgyis mindent elrendez!!!!

luna jó hogy itt vagy- totál bölcs vagy :-) jó olvasni a soraidat!!!!!
a suttogót amúgy imádom! úgyhogy én nekem alapkönyv! de vannak könyvek babavárósak amiket leraktam 3-4 lap után mert valahogy túl távolinak éreztem ... és az ilyeneket nem is erőltetem!
na most megyek és Esztizem!!!! :-) fél óra most az övé
Vendég

Luna,
ez tök érdekes amit írtál a Suttogóról!
Picit továbbvittem a gondolatot. Valószínű, hogy mi elsőgyerekes, vagy kétgyerekes anyukák azért imádjuk, mert egy gyerekkel, vagy egy csecsemővel, és egy nagyobb tesóval könnybben megoldható, vagy kivitelezhető a könyv szerint tenni-venni, a többgyerekes anyukák meg már gyakorlottak, egy, a saját igényük, családjuk által jól bevált módszerhez folyamodnak, nem egy "szabálykönyvhöz", ami szerintem sok esetben másképp gondolkodik, mert azért aki már több gyerkőcöt nevel, az biztosan nem könyvekből teszi ezt, megvan rá a saját jól bevált módszere. huuhúúú több gyereket nevelni meg már művészet :lol:
Vendég

Anya kb 20perce ment el, itt volt egy bő másfél órát, és olyan gyorsan elment ez az idő, mint a barom!!! :P még simán beszélgettünk volna, ha nem kellett volna indulnia..

és hát finanszírozta a vacsit, ami nekem egy fél grillcsirkéből, negyed kiló kenyérből, meg céklából állt, Andrásnak meg vettünk egy bazi nagy csülköt :lol:
Vendég

Geooo, meg igy idezojelbe teve is riaszto, hogy szabalykonyv :D:D Amugy megkerestem en mit olvastam, az is riaszto, de nem gondolom, hogy ettol meg tudnam mi van a konyveben, szoval lehet akar tenyleg hasznos is :)

"na en a Suttogot elolvastam kivancsisagbol es rajottem hogy ez az a konyv amit NEM fogok kovetni meg reszleteiben sem :))))
Pont az ellentete mindannak amit en gondolok vagy jonak tartok es pl szerintem ha valaki szoptat, a legjobb modszert nyujtja ahhoz hogy ne legyen eleg teje vagy elapadjon, kiveve ha extra szerencses alkat (tapasztalatbol is mondom, onkentes LLL tanacsadono voltam ket evig mikor a fiam pici volt, el is vegeztem par tanfolyamot)

Ettol lehet masnak bejon, a folytatasa (a 2. resz) mar nem olyan meredek, de 4-5 honapos kor alatt engem kiraz a hideg tole.

....

bennem az a kerdes merult fel, hogy 3 honaposnal kisebb gyereknek minek "betanitani" valamit?
Ilyen korban ha sirnak, az szerintem nem dacbol van, hanem hogy kifejezzek a szuksegleteiket. Es en legalabb 6 hos korig nem hagynam sirni oket, meg betanitas celjabol sem (elesebben fogalmazva nem cirkuszi lovak, es nem Pavlov kutyaja, hogy betanitgassunk dolgokat)
Szoval en epp ezt a hozzaallast tartottam magamtol nagyon tavol allonak ebben a konyvben. Ez ugyanolyan mint amikor nagymamaink bilire tettek a 6 hos gyereket is es dicsekedtek hogy szobatiszta, mert betanitottak. Ja, hogy utana egesz felnottkoraban mindenfele szorulasa meg problemaja volt? Az nem erdekes..."

na ilyen velemenyekbe futottam bele pl :) De hat tenyleg nem vagyunk egyformak, kinek ez valik be kinek az. En pl sosem altattam a gyerekeimet ezert nekem ez egy teljesen meglepo elfoglaltsag kisgyerekes anyukaktol, mikor irjak este. Ellenben viszont volt egy szakasz, amikor a 'sirni hagyos' modszert mi hasznaltuk, megfelelo keretek kozott, megfelelo korban, nehany napig :) Szoval kinek a pap, kinek a papne... es van akinek ugye a Schulz Gizi... :D:D:D bar ez lehet csak nekem mond barmit is vensegemre :D:D:D

luna6

Nanetto, azert nem vagyok en annyira bolcs :D De igyexem nagyon. Inkabb olyan vagyok, mint Munchausen Baro, aki a sajat hajanal fogva huzta ki magat a mocsarbol :) Miutan rajottem en is, hogy magam masztam bele onszantambol, es onnan senki ki nem huz engem mig csak 'jajongok' de nem teszek semmit (kivulrol varva a segitseget) kenytelen voltam nekilatni a nagy atrendezesnek. Ugyhogy folyamatos rendezkedesben vagyok (a fejemben ugye :D) es igyexem bolccse valni :) Es gondoltam hatha masnak is segit az, amire eddig jutottam :)

luna6

Geooo... errol, hogy tobb gyereket nevelni muveszet... az jutott eszembe, hogy ez egy lehetoseg is, hogy az ember zsinorban elkovesse ugyanazokat a hibakat :D:D:D
Nekem amugy sokszor az az erzesem (es ha jol sejtem a hugomnak is pl) hogy anyank aki pedagogus es alsos tanito (ami ugye nem jelenti automatikusan, jol ert a gyerekekhez, de lenyegesen tobb tapasztalata kene legyen mint az atlagnak) es szult 4 gyereket, soxor erez olyat, hogy o nem ilyen lovat akart :D:D
Es mi 'nagyok' ugy latjuk gyakran, hogy a meg otthon levo legkisebb (aki ugye nem anyam lanya hanem az enyem, de hat o neveli) semmivel nincs konyebb helyzetben anyankkal, mint amiben mi voltunk vele, illetve anyam kicsit sem veszi jobban az akadalyokat 3 felnott lany utan, mint anno, hanem mintha nehezebben venne :D:D:D:D
persze ebbol ne kovetkeztessunk semmire, csak ugy elmeseltem, hogy ez jutott rola eszembe :D

luna6

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy így ismeretlenül betörök hozzátok, de hátha valakit érdekel a dolog.
Volna három eladó XS-es kismama nadrágom. Az egyik egy kék farmer, a másik egy szürke szövet, a harmadik pedig egy vékony, nyári térdnadrág. Összesen 3000Ft-ot kérnék a háromért. Ha valakit érdekel, légyszi írjon privit, email-ben képeket is tudok küldeni.

További nagyon szép babavárást mindenkinek! :wink:

Mamm

Kép

Kép
mamm

Sziasztok!

Mesélek egy picit...
Tegnap felhívtak az okmányirodából, hogy elbírálták a házassági kérelmünket, és hogy jó lenne ha ma be tudnánk menni. Persze azt nem mondták, hogy pozitív, vagy negatív válasz született-e a témában. Tegnap ezért nem is akartam elkiabálni.
Ma bementünk és láss csodát - engedélyezték! El sem akartam hinni, hogy nekünk valami első nekifutásra sikerült. Kérdezte a hölgy, mikorra tervezzük a frigyet, mire én mondtam a lehető legkorábbi időpontra. Így esett a választás április 3-ra délután 15:30-ra.
Ennél már csak az április 1-je lett volna viccesebb :D :D

Szoptatás: Én Bogit 3 hónapos koráig szoptattam. Persze nem ez volt a tervem, de így alakult. És hogy miért???
Lelki okok, stressz miatt. Akkor még anyósom is itt lakott velünk. Amikor hazajöttünk a kórházból, nem volt tőle 30 perc nyugtom. Ez komoly... Fél óránként kopogott a szobaajtón, és jött a hülyébbnél - hülyébb ötleteivel. Egyszerűen nem volt nyugodt percem, amit a gyermekemmel tölthettem volna. Mikor éppen szoptattam, észre sem vette. Nem csukta vissza az ajtót, hogy bocs, majd benézek, hanem mondta a magáét, ami engem k...ára nem érdekelt. Odáig fajult a dolog, hogy amint meghallottam a lépteit az ajtónk felé közeledni olyan gyomorgörcs és ideg lett rajtam úrrá, hogy nem tudtam kezelni. Hiába kértük meg, hogy ne zavarjon olyan gyakran, továbbra is csinálta ugyanúgy, mint a legelején. Ja, és nem azért jött, hogy az unokáját akarta látni, hanem olyanok miatt, hogy "mikor érek már rá, mert fel kellene mosni a folyosót és hasonló dolgok" Hozzáteszem...amint elaludt a porontyom, elvégeztem minden házimunkát, anélkül, hogy szólnia kellett volna. Bezzeg ő nem csinált semmit, csak végignyúlt az ágyon, tévézett, és engem zaklatott.
Szóval ilyen feszült légkörben nem csodálom, hogy nem sikerült hosszabb ideig fenntartanom a szopit. Pedig de nagyon szerettem volna - de sajna nem ment. A feszültség felülkerekedett az akaratnak.

De majd most, más lesz minden. Csak azok lesznek mellettem, akiket a legjobban szeretek...a párom és a két gyermekem.

Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!!!
Vendég

Konkri,
te milyen méretben vettél hasszorítót? :roll:
Vendég

Luna,
elég komolyak ezek a vélemények, de nem tudom, hgy a vélemények szerzői mennyire alaposan olvasták a könyvet, de például az írónő is teljesen az ellen van, hogy a babát sírni hagyjuk. :roll:

Na, Henibaby,
ez nagyon jó hír, gratulálok!!!
szomorú volt ezt olvasni az anyósod régebbi viselkedéséről, de ahogy mondtad: most majd minden más lesz :lol:
Vendég

Sziasztok!

Henibaby, gratulálok!!!

Csajok, most értem haza a cukorterhelésről, szédülök, forog velem a szoba...... azt hiszem most lefekszem, 9:35-re kell visszamennem....... kajáááááááááát
foltivspicur

Sziasztok!

Na, ezért mondtam, hogy nem könnyű téma a szopi.

Eszter!
Nem hiszem, hogy itt bárki azt gondolná, hogy rossz anya vagy. Sőt. De mint ahogy te is leírtad, nem könnyű. Úgy gondolom, okos, szép gyereked van. Ez nem azon múlik, hogy anyatejet kapott vagy tápszert.
Van egy ismerős, akinek a férje halt meg 2 héttel a második baba születése előtt. Az első gyerekét 20 hónapig tudta szoptatni, a másodikat 1 hétig. Szerintem teljesen érthető és emberi, hogy van olyan szituáció, amikor nem megy.... Mind a két gyerek gyönyörűen fejlődött és ugyan olyan jó a kapcsolatuk az anyjukkal.

Mindamellet én úgy hiszem, hogy mindenkinek meg kell adni azt a tájékoztatást, amire szüksége lehet, hogy tudjon szoptatni. És ha megnézed pl nálam a háttér "támogatást" nálam igenis agyban kellett ennek eldőlnie. Szerencsés vagyok, mert fizikálisan nincsen semmi bajom. Kérlek ne haragudj azért, mert a szopiról is fogunk beszélni! Nem téged akarunk ezzel bántani!

Heni!
Gratu az időponthoz! :D:D:D
Anyós féle stresszt teljesen át tudom érzeni!!!! Amikor megszületett Hanna még anyósom lakott alattunk. Amikor tudtam,h ogy hazajön, teljesen kikészültem, mert mindig feljött, ahogy nálatok is. Nem érdekelte, hogy mit csinálok... úúúúúúúúúúúúgy utáltam!!!! És totál stresszes voltam tőle. Csak Hannával tudtam türelmes lenni emiatt. Nagyon rossz volt. Most remélem, mivel "csak" anyám lakik alattunk, sokkal nyugodtabb leszek. :D anyám se százas, de legalább nem gonosz.

Suttogó és egyéb könyvek:
Én hiszek abban, hogy minden könyvből az marad meg az emberben, amire épp szüksége van. És azt olvassa ki belőle, ami neki kell. Nekem nagyon nagy önbizalmat adott. Nem azt mondom, hogy szentírásként használtam, de használtam úgy, ahogy én jónak éreztem. :d Mondom mixeltem az LLL-es filozófiával. Nem tudom milyen lehet 3 gyerekkel :D én annak örülök, hogy eddig elvoltam 1el. :D:D:D

Geo,
Jó ötlet eltervezni a szülést. Én elég sok mindent meg tudtam beszélni Hannával, csak ez a szülés cucc nem jött be :D:D Gondolta a fene, hogy 22 órás szösszenet lesz belőle 44 perces kitolási szakasszal... Nem így terveztem :D Most úgy vagyok vele, hogy Alex kijön, ahogy akar :D (remélem akar..)

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?