Na sziasztok!
tényleg családozok, meg az udvart rendezgettem/tük- ember csak kiásta a kábel helyét
már csak kötés és temetés...
ma voltam dokinál, egyébként is ma mentem volna, de az ebédet végig bőgtem... gyerek szinte élet jelet se adott, se kajára, se bökdösésre... majd egy körül valami halvány foszlány, de én már padlón voltam, már láttam magam előtt, hogy délután közli a dokim, hogy...
aztán parkolni se tudtam a szokásos helyemen (babonás vagyok, ami egyszer bevállt azt kell tenni=oda kell parkolni...), miközben szálltam ki a táskám tépőzára feltépte a harisnyám... és jött a vizsgálat- hát amint felfeküdtem határozott jelét adta a kis szaros, hogy él és virul... majd elmentünk usziba (én csak néztem) és vagy a balvesémnél nyomott, vagy mocorgott...
ja és ma + a védőnő is beállított váratlanul- szegényt apu be se engedte, csak szólt, hogy jött, de nem engedte be, mert eddig nem ő volt
olvasás, hát csak kutyafuttába ment...
gyerek méret: Eszterx nem semmi pasid van! Marcell is ugye most lesz 26 hónapos, de ő még most közelít a 14 kilóhoz és a 104es ruhákhoz és nem mondhatom rá, hogy vékony lenne. míg jártunk tornára a többi gyerek mind idősebb volt nála, de súlyban is és magasságban is verte őket. tán egy kislány volt aki 3 éveske lehetett és 16 kiló. meg eszembe jutnak az unokatesóim lizingelt csajai - mostoha lányok, igaz ők vékonyak, de az iskolát kezdték 17 kilóval. gondolom akkor a te fiad jó erős csontozatú. biztos megállná a helyét a vizilabdások közt majd
ja meg egy ismerős gyerek van aki fiatalabb 3 hónappal, de dundibb sokkal a Marcusnál, de ő tápos volt és zaba gép.
na ez utóbbi anyuka nálam kiverte a biztosítékot és én az ilyenre nagyon pipa vagyok: egy-két heteske volt a bébi, mikor is az anyának nem volt elég a teje és a gyerek sírt neki éjjel. erre a csaj másnap mondja a dokinak, hogy ő akkor kéri a tápot. mire a doki mondja neki, hogy azért még csináljanak próba szopit, meg kiegészítés... a csaj azt mondta ő nem csinál próbát, ő tápozni fog, neki elég volt egy éjszaka... majd pár hónap elteltével is közölte velem, hogy neki azért még mindig jön tej a melléből... (persze így cigizhetett és hasonló) végül az apuka bevallotta, hogy későn jött rá, hogy a csaj kicsit átvágta a palánkon. mellesleg a gyerek fél évesen már kolbászt evett. (+ szegény gyerek folyton a babakocsiban lakott, mer a csaj nem bírta anyóssal az együtt lakást, így egész nap sétáltak, a gyerek beszélni is későn kezdett, folyton lógott a nyála, és egy éves kora után is úgy tudott csak menni, mint aki a kompot tolná- majd biztos nem volt abban egész nap otthon)
Csajok jegyezzétek meg, ha kevés a tej, akkor az nem azt jelenti, hogy azonnal táp, vagy csak táp- hanem először odaadjuk tejből ami van és ha kell kiegészítjük/kiegészíthetjük táppal. szopi után. de ez is csak akkor ha kipróbáltuk már a gyakrabban szoptatás lehetőségét is.
egy másik szép történet egy olyan ismerősöm, akinek dőlt a teje, de táposították a gyereket, mert nem hízott eleget. egy beszélgetésünk alkalmával, mondtam neki, hogy én bizony ha kell óránként, másfél óránként szoptatok... mire ő: neki is mondták az orvosok, de ő nem érti, hogy miért gondolják, hogy ez kinek jó, hogy ilyen sűrűn szoptassa a gyereket, ő bizony betartja a 3 órát... na ez egy jó példa az igény szerinti szopira! mert kinek jó az óránként/másfél óránként szoptatás: hát első sorban a gyereknek és ha elégedett jóllakott gyerekünk lesz akkor mi is azok leszünk.
ruhák: nálam mindig az okoz örömet ha vmi jó dolgot minél olcsóbban tudok megvenni... így ha egyszer veszi fel, akkor se sajnálom, ráadásul tudom, hogy biztos lesz más is aki hordja. meg nem kell pont patentnak lenni annak a ruhának, hogy ráadhassuk. a nadrágot fel lehet hajtani, a pulcsit szintén. én a naggyal is ezt csinálom- amit novemberben vettem tél gatyót akkor fetűrtük 5cm-t és most meg pont jó, vagy a felsőin is hajtok egyet és kész.
vagy a másik példa és ezt is többen alkalmazzák: ami egyik évben jó hosszú nadrágnak, az következőben meg jó halász gatyának- erre a legjobb az állítható derekú. de volt olyan cheerokee nacink is, amit 7 hósan hordtunk bermuda halász gatyának, jó lezseren, majd tavaly meg szintén hosszabb rövidgatyónak. vagy az állíthatós kertésszel is voltam így.
legbizarabb változást az első hónapok hozzák, mert ha azt vesszük, hogy az átlag gyerek 3-4 kiló között van- erre a méretre azért jó az 56, főleg ha bő szabású rugi. szóval 3-4 kiló közötti születési súlyhoz társulhat 1,2 kilós növekedés havonta. szopis gyereknél nincs gáz a hízás mértékének plafonjával, mert a 6 hóig szopizósoknál ha pufi is a bébi, az felnőtt korban nem jelent elhízást.
szóval nálunk Ferenczi Marcellnak nem 6, hanem 3 hónapra sikerült megduplázni a születési súlyát (3470) ekkora már mi is 68-as rucikat hordtunk, és bár volt bőven ruhánk (rugik/ruhák száma méretenként kb 10), én mindet ráadtam legalább egyszer- majd egyszeri felvét után kiderült, hogy melyiket dobnám legszívesebben a kukába, mert a tervezője még tuti nem látott gyereket...
na majd ha apa nem lesz itthon, akkor lefotózom a mostani készletet mindenesütl... mert én basszus úgy vagyok vele, hogy nő vagyok, babáztam már lánynak is, hát most mikor a legélvezetesebb, most ne öltöztessek...
én vettem farmert is, és én szerettem farmerba öltöztetni, sőt legutóbb az auchanban olyan farmert láttam, ami odakent bárilyen szövetgatyót- ezek a farmerek, nem olyanok, mint a mienk, ezek könnyű, finom és puha anyagok, mindenféle vastag, speciális varrógép segítsége nélkül varrhatók, mert még a tűzésnél se vastagok. én szeretem, mert tudom, hogy egy hűvös nyári estén is jó, de hidegben egy harisnyával is jó.
kórházi cucc: én viszem az első adag ruhát a kórházba- én rooming inben leszek, és nálunk örülnek, ha sajátba öltöztetem, mellesleg én el voltam hülve, hogy hogy meghúzzák a csecsemősök az angolpólyát a gyerek derekán. én azonnal lekaptam és adtam rá saját bodyt, saját zoknit és saját rugit az ing és pólya helyett (zoknit ők nem is adtak rá) ja és a takarót is lekaptam, mert az a merev kórházi huzat és paplannak nevezett izé se tetszett. no én most is bepakolok(szuszakolok) a pelus tatyóba amit lehet: fürdető és popsikrém, törcsi, pelus, törlőkendő, mellszívó, textil pelus, kb 5 rugi (vékony), 1 vastag, zoknik, sapika, bodyk, kistakaró, pulcsi a ha esetleg hideg lesz ha jövünk haza (bár anno a hazajövős cucc a hordozóba volt készítve, mert az overál amúgy se fért volna bele a pakkba). a pelus kivételével minden megy a tatyóba. ja a kórházi pelust is megvettem már, rossmannos 28-dbos + 4db/nap adnak azért a kórházba. de én viszek pelust mindenkép, mert ha nem is velem lesz, a csecsemősök 4nél többször nem cserélnek egy nap pelust, ennyi jár és kész. így ha ők nem akkor majd én cserélek.
tényleg Heni akartam kérdezni, összekészítettem szülőszobás táskámat is, ezt tettem bele: wc papír (beönti utánra), mivel nem akartam + tusfürdőt így betettem a gyerek fürdetőt
, kistörcsi, betétek, tena bugyi, hálóing, zsepi. majd még bekerül a fényképező, apa műtős cucca és feltételezem, hogy nyár lévén én tuti papucsba leszek bármilyen idő is lesz... (borotvát is tennék, de én inkább két naponta szörtelenítek) ja és telefon. még mi kéne bele? enni-inni nem lehet és semmi extra igényem nincs, se zene, se homeós bogyó nem kell... nekem csak a gyerek kell
és hát még a papírok...
remélem, hogy egy-két nappal megint befektetnek előtte... persze hiányozni fog Marcell, de ha Martin is úgy csúszik ki mint ő, akkor inkább legyek kéznél, mert tuti hogy a kezembe lenne a gyerek, mire beérnénk.
egyébként nálam a lista már lecsökkenet a mellszívó, a melltartók és a tankini sorára...
de ez előbbiek is a héten meg lesznek... és hát nem jelenti azt,hogy ha vmit még megkíván a szemem, azt...
ja bébierszény: sztem pár hónapig jó csak... de ha az első 3 hónap nagyon kézben hordozós, akkor megéri mindenképp. én ha csak arra gondolok, hogy ha a kisebb azt akarja hogy cipeljem a nagy meg ép azt hogy lökjem a hintát...
vagy vegyünk egy egy gyerekes példát: hmmm, mondjuk sír a babó, hogy vegyem föl, de muszáj még kavarni 10 percig a valamit, vagy csak gyorsan beugrani egy szűk üzletbe...
tudom, hogy van kendő is, de én magam számára ezt tartottam legjobb hordozási eszköznek és pár hónaposan lehet áttérek a mei-tai-ra...
hát ennyi így gyorsba...
majd jövök, nem ígérek semmit h mikor