Sziasztok!
Maki: A doktornőtől kérdezhetsz bármit, ami érdekel, megnézi a nemét is a Babónak. Tőlünk kérdezte, hogy mondja-e. Pedig az elején már láttuk is a puncust. Így duplán láthattuk a bizonyítékot.
A DVD-re felvett anyag 16,5 perc volt. Nem annyira beszédes, az tény és picit mogorvának tűnik, de nem kell megijedni tőle, nagyon átnéz mindent. És ha bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel neki. Nálunk végig beszélt, de talán azért mert vagy én kérdeztem tőle valamit vagy a lánykám
Én ismerem régebb óta, mert még a Szabolcs u-ba is hozzá jártam (akkor még én is nagyokat hallattam nála), később meg lánykámmal is őt kerestem fel.
Bébike: csak jó tanácsnak írom, hogy ha a doki azt mondta, hogy pihi, akkor vedd komolyan és sokat feküdj, amennyit csak tudsz. És minden orvosi látogatásnál mondd, hogy nézzék meg a méhszájat.
Rosszakat nem akarok írni Neked (mert minden terhesség más és más), nekem már volt kinyílt méhszáj, azért kell nekem is sokat feküdnöm. Ha pedig úgy érzed nagyon húz lefelé a pocid, amikor mész vagy állsz, az egy jelzés a testedtől, hogy pihenésre van szükséged. Ha gondolod, bármire szívesen válaszolok priviben. De a legjobb tanácsom csak annyi, hogy pihi, pihi és pihi. Ha teheted feküdj, mert az ülés sem lazítja el a méhed. És ezen kívűl sok magnézium.
Most olvasom, hogy görcsölgetsz is. A mensi szerű kisebb "görcsök" lehetnek attól is, hogy növekszik a méhed. De biza a nyílástól is. Kérlek, vedd komolyan a dokid!
A görcsölés egyébként nem feltétlen velejárója a nyílásnak, nálam sem volt görcs, csak ez a lefelé húzás érzés, ha járkáltam sokat.
Nekem is folyamatosan nézi most a mészájat és a 20.hét volt a döntő. Zárt volt, két dolog közül választhattam, azaz 3. Az első volt a kórház és akkor ott fekszem. Második a méhszájzáró műtét, amit nem javasolt a doki addig, amíg nem nyílik, mert gyors szülésnél okozhat gondokat a zárt méhszáj. A harmadikat én csikartam ki, mert én nem tudnék Nóri mellett kórházban feküdni. Egyrészt mert nincs kire hagynom, másrészt pedig nem is szívesen hagynám másra, az életem része a lánykám. Szóval így belement a doki, hogy ha tudom azt biztosítani, hogy sok-sok fekvés, folyadék és magnézium, akkor maradhatok itthon. Táppénzre is kiírt volna, ha dolgoztam volna. Anno Nórival is ugyanígy voltam, amint megtudtam, hogy terhes vagyok, otthon kellett maradnom ágynyugalomban.
A legeslegelső terhességnél nyílt nálam a méhszáj, de akkor nem tudtam mit kell tennem, doki sem hívta fel a figyelmem. De a kimenetelnél nálam más okok közrejátszottak sajnos.
Bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatosan, nyugodtan írj és nem kell aggódni, csak vigyázni magadra!
Edi: Lehet, hogy Boti nyugisabb baba, azért mocorog kevesebbet. A másik, amire gondoltam, hogy folyton jövés-menésben vagy, lehet hallgatózik csendben. Mire hazaérsz és nyugalomba helyezed magad, addigra Ő is elfárad és akkor meg azért nem jelez. De inkább az első verzióra voksolnék, hogy Ő ilyen kis nyugis Baba. Szundi-mundi
Nórihoz képest a mostani terhességem totál más. Nóri foltyon aludt, alig-alig mocorgott, még az UH-on is csak szundizott minden alkalommal. Ez a kis tökmag meg rúgkapál ezerrel napszaktól függetlenül. Sokszor még éjszaka is felébredek rá.
Freyja: sajnálom a depit. Talán tényleg segíteni egy nagy nyugodt beszélgetés a pároddal, hátha... Drukkolok, hogy kicsit változzon és jobban kedvedre legyen. Ahogy a lányok is írták, minden pasinak új ez a helyzet. Biztosan másképp fog hozzáállni, ha megszületik a Baby.