Új privát üzeneted érkezett!

Bori: A citromfűhöz sajna nem értek (bár nehéz elképzelni, mi bajt okozhatna), de amit Kakti ajánlott az nagyon jó lesz, hidd el! Esetleg ha a párod vagy szüleid meg tudják oldani, hogy napközben vigyázzanak Bercire, akkor próbálj meg nappal aludni egy órát, nekem tegnap sikerült először, de csodát tett, este nem is voltam fáradt. Próbáld még a hasi légzést, ha van lehetőséged akár csak 5-10 percre elvonulni.

Kép
juci-77

Valaki légyszike írja meg nekem ezt a fájások közötti különbséget. Mondjuk most elmúltak, vagy nem is tudom :shock: Pihennem kellene, de nem tudok aludni, mert eddig mindig mire elaludtam volna jött ez bazi erős görcs. Most elmúlt, de most meg egy csepp álom sincs a szememben. Jajjj csajok, de nagyon kínlódom :? Uhh, mire leírtam megint jött egy, de ez annyira nem volt erős.

bellerreni
Eger

Sedatif PC jó szorongásra idegre.de a magne B6 is nagyon jó.1000mg lehet tolni :-) én is úgy szoktam.
Tessék nem stresszleni mert az csak árt.

zsolti

citromfű teával csak óvatosan,főképp ha nem szárított:-) annyira tud nyugtatni hogy hogy én majdnem elájultam tőle.igaz én borsmentával kevertem.kis adagba szuper a cucc:D

zsolti

Ti a családi pótlékot mikortól kéritek? Érdemes visszamenőleg igényelni, nem? Azt találtam a neten, hogy "az igény benyújtását megelőző 2. hónap első napjáig lehet visszamenőleg igényelni"
zuzmooo

Reni...
hidd el, ha jön egy igazi fájás azt érezni fogod... semmihez sem fogható és erős...
Én ilyen, vagy hasonló fájásokkal küzdöttem 1-1,5 napig, amire azt hittem, hogy már az a fájás... aztán amikor burkot repesztettek, rájöttem, hogy az csak amolyan "simogatás" volt az igazi fájásokhoz képest... Persze most nem ijesztgetni akarlak...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Zuzmoo: az igénylőlap magyarázata szerint "IV. 27. ponthoz:
Az ellátás a kérelem benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az ellátást visszamenőleg legfeljebb két hónapra, a kérelem benyújtásának napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani,ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak."

Szerintem ez azt jelenti, hogy ha februári gyerkőc után csak májusban kéred mondjuk, akkor lehet 2 hónapra visszamenni és nem jár februártól. Magyarán kérelmet a gyerkőc megszületésétől számított két hónapon belül kell igényelned, különben visszamenőlegesen elveszted a jogosultságot. De dec-től természetesen nem kérheted, mivel akkor a jogosultság feltételei még nem álltak fenn.

Kép
juci-77

Reni...
Nekem minimális jóslóm volt, de amikor elkezdődött az igazi, rögtön tudtam, hogy EZ AZ!!! :) Tényleg semmihez sem hasonlít és olyan lesz, amit addig még sosem érzetél... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Juci! ez így érthető :)
zuzmooo

Reni: nekem nem volt az elején fájásom, sajnos nem tudok segíteni :(

Barbinak igaza van: az igazi fájásról tudni fogod, hogy ez az. Amúgy ne görcsre számíts, mint mondjuk menstruációkor, inkább egy olyan deréktáji, keresztcsonti fájásra. Nem egy ponton fáj, hanem egy területre sugárzik ki és elég bénító.

Kép
juci-77

Zuzmoo, gyerek születésétől igényeld a családi pótlékot :wink:

Boruska,
ne gondold, hogy egyedül vagy, aki hulla fáradt és sík ideg...
Nekünk többedik babásoknak azért könnyebb, mert kevesebb a stresszes, új helyzet, cserébe ott a másik gyerek, aki éjjel tuti ellentétes időben kell a kicsitől, így biztosítva anya sík ideg létét :lol:

A gyerekben, még ha valamit rosszul is csinálsz nehéz visszafordíthatalan károsodást létrehozni...
az ösztöneidre hallgass, ne szakkönyvre, károgókra...
pihenj, ahogy a lányok is javasolták...
az én receptem az éjszakázásra... lefürödve vigasztalom magam, hogy sokan kibírtak több éves éjszakázást is, nem idegeskedem, alszik a gyerek előbb-utóbb, szoptatok, netezek, filmet nézek, olvasok... régen amíg azon rugóztam mennyire késő van és sír, kikészültem... most is sír Léna is, de tudom, hogy pelenkázás, szopi és ringatás 3-son kívül úgyse tudok mit tenni. Amióta türelmesebb vagyok, nekem jobb.

Sedatif szerintem is jó, csak álmos leszel tőle.

KépKép

KépKép
beneildi

Barbi! Ez nem hangzik valami frankón :shock: Ezektől is kivagyok. :? Édes Jóistenkém csak legyek túl már végre ezen az egészen.

bellerreni
Eger

Juci! Nem görcs amit érzek, rosszul fejeztem ki magam :oops: Olyan, hogy a derekam leszakad és mintha belürről szét akarna feszíteni valami megy le a combomba és még lépni sem nagyon tudok tőle. Szerintem ilyemit kell majd érezni, csak az erősségével nem vagyok tisztában...

bellerreni
Eger

Hát Reni!
Amíg oda nem érsz, hogy már jön Zsubika, addig nem is fogod érezni, hogy elég erős-e a fájás. Én mindig azt hittem (már a szülőszobán), hogy belehalok a fájdalomba, és mindig közölték, hogy ez még nem elég. Aztán mikor már a végén jártunk, akkor tudtam, hogy azok kutyafülék voltak ezekhez képest! Bíztató, igaz? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, az első védőnőm minden héten jött, ha kellett, ha nem, be sem jelentkezett soha, csak beállitott.
A második védőnő egyszer sem jött el, csak a helyettese egyszer. Vele a tanácsadásokon taliztam.
A mostani védőnő már volt nálunk, de szerintem többször nem jön, majd talizunk a tanácsadáson.

Nóri, mettől meddig vannak nyitva tesódék?

Tegnap kitettük az erkélyre Lénit, egyből aludt 3 órát, ezen felbuzdulva, ma a teraszra tettem ki, itt is bealudt, én meg gyorsan kitakaritottam az egész házat...bár inkább azt kellett volna, amit Kakti javasolt, hogy renoválásra bevonulni a füribe :)

Zuzmoo, én is rettegek ha jön az este...indul a műsor, meg hogy hulla fáradtan éjszaka fel kell kelni, egy órát ülni...aztán visszaalvás és amikor a legjobbat alszom, megint ébresztő...reggelre meg mosogatórongynak érzem magam, meg úgy is nézek ki :(

Bori, hidd el, hogy a fáradtság miatt érzed ezt!!!
lara

Többedik babások: nektek mennyire van türelmetek a nagyobbakhoz? Nekem egyáltalán nincs és totál lelkiismeret furdalásom van... Az éjszakázásoktól annyira fáradt vagyok, hogy szinte minden bemozdulásuk idegesít és nulla türelmem van, azonnal leszólom őket, amitől egyfolytában lelkiismeret furim van, hogy most miért kellett ezt mondanom, lassan már ettől készülök ki, sajnálom őket :(
lara

Ááááááááááááááááá!
Lányok!
A családinetes vonalzó tök hülye! Most nézem, tegnap Lili 12 napos valt, ma meg 16! Hozzászámolta a nem létező februári napokat (29-30-31.)!!! Jó lenne, ha megjönne már a nagyonbabás vonalzóm! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na megyek csinálok valami vacsit, mert nemsokára jön haza az embőc. Utána meg megpróbálok pihenni. Elég volt a parából mára... :shock:

Jó éjt mindenkinek.

bellerreni
Eger

Nóri!
Láttad már a mélboxodat? :wink: Ha lesz egy szusszanásnyi időd, tudnál reagálni?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Gyorsan mert vacsi van.

Lara: 9-17h-ig tuti. De lehet 8kor is. De inkább 9... :oops:

Nagyobb tesó: nagyon ingerült és türelmetlen vagyok én is. Főleg, ha kiselefántot játszik.
Ma pl furdalt a lelkiismeret amiért Luci bölcsiben van, én meg a napsütésben flangálok Noéval. Így vettem neki egy újságot műanyag hercegnős gyűrűkkel és annak a tokjával. Nagyon örült neki. Hazaértünk, kicsit letettem és elkezdtem pakolászni, hogy tudjak játszani Lujzával. Kérte is, hogy játszunk kirakóval. Mondtam, hogy várjon, mindjárt csinálok egy teát, mert megázott az esőben. Mire visszamentem, széttépte a gyűrű dobozát és összetörte a gyűrűket... :cry: Na most erre mi a bánatot csináljak? Én úgy elkeseredtem. Sokszor meg túlreagálom a dolgokat. Lábalatt van, vagy csak bénázik, mert kicsi és kiönt, leejt, összetör valamit. Én meg nem tudok nyugodtan reagálni. Aztán sír, én meg utálom magam!!! :cry: :cry:

Kakti!

Néztem. Fürdetés után írok.
Vendég

Lara!

Nem csodálom, hogy nem jut energiád a nagyobbakra. Ha nem lenne itt segítségnek az anyósom, már elszakadt volna párszor a cérna.
Én hülye arra számítottam legutóbb éjjel, hogy mint az előző két éjszakán majd szépen alukálni fog, de persze nem így történt.
Megetettem, tápot is kapott, tisztába tettem, ringattam, de csak sírdogált. Anyósnál persze 5 percen belül elhallgatott. Biztos érzi ilyenkor rajtam a feszkót.
De én vagyok a hülye. Tényleg ki kell használni, ha napközben alszik és nekem is akkor kéne legalább 1 órát.
Amúgy nagyon tündér baba, nem sírdogál sokat. Nem várható el tőle, hogy egész nap aludjon.
Mikor írjátok, hogy este 9-től reggel 9-ig nem alszik a babó, háááát...nem szeretném megtudni milyen az.
Nem csoda, ha az ember retteg az éjszakáktól.

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok!
egy kérdésem lenne! a sab simplexből minden kajánál lehet adni? vagy hányszor lehet egy nap? előre is köszi!!!
ronci

Reni: uh, kicsit irigyellek, én egy teljes napig küzdöttem, AZÉRT hogy végre fájjon. (ha valaki ezt mondja előtte kiröhögöm). Szal én mértem mindent, akkor lesz igazi, ha rendszeresen jönnek mennek. Addig minden csak jósló. Hogy erősségre milyen? Azt egyéne válogatja. Nekem egy deka jóslóm se volt. Mondjuk én a legapróbb görcsnek örültem mire jött valami. Szal én az órára hagyatkoznék. Ha rendszeres, akkor forró zuhany és ha ettől is rendszeres marad, akkor ez már AZ.

Találtam Dombóváron egy IBCLC-s tanácsadó nőcit aki ráadásul civilben védőnő. Ma átjött, megnézett minket, azt mondta semmi baj nincs, mindketten tutik vagyunk (tudtam én eztet 8) :lol: ) Megbeszéltük mi volt a gond, mi jelenleg a gond. Tanácsot adott, hogyan lehet masszírozni Bulcsú száját és hogy lehet a tápról leállni. Persze ez a kis szörnyeteg a legbájosabb arcát mutatta. Rögtön ment a szopi, nem fejelt a mellbimbómmal a szájában, semmi extrát nem mutatott be. (Hrrr ) De egyébként az egész nő olyan megnyugtató volt, annyira lenyugodtam. Most a kis szörnyeteg itt alszik az ölemben. Mindjárt megyünk fürdeni.

Egyébként én rászoktam, hogy nappal is alszom egy kört. Mire megszoktam, hogy 2 után alszunk egyet, Bulcsú baba rájött, hogy nem kell egész nap aludni, erre a ritka aktív és éber időszaka mikor jön el? Na mikor? Hát persze! Rittige akkor, mikor én aludnék. És persze semmi de semmi nem veszi rá, hogy akkor aludjon, mikor én. De isteni tud lenni nappal egy 2 óra alvás. Tényleg mindenkinek csak javasolni tudom. Jah, és én éjjel nem pelenkázok. Este berakok neki egy extra nagy betétet a pelusába, ezzel fiam bírd ki reggelig. És - kopp, kopp - eddig ez működött.

zarja

Ronci:

a betegtájékoztató szerint lehet adni minden szopi előtt/közben a sab simplexet! legalábbis nekem így jött le abból, amit elolvastam. :)

Eszter:

akkor úgy tűnik, át kell állnod más időpontban való alvásra. Vagyis akkor aludj, mikor Bulcsú is alszik... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni!! Ma megszületett az a barátnőm babája is, aki február 21-re volt kiíra.. :) talán már meséltem róla.. Neki is teljesen zárt méhszája volt.. részleteket még nem tudok.
Nemrég jöttem ctg-ről még semmi.. :roll: I
llyen belső combba nyilaló fájdalom nekem is szokott lenni..

Nyugodt babát és szép álmokat kívánok mindenkinek az éjszakára! :)
Vendég

Sürgős kérdés!!!!!!!!!
Ma jutott eszembe, hogy nem adtunk még a gyereknek vitamint (2hetesen kellett volna kezdeni)
Ti hogy adjátok be? Össze lehet keverni egy kis tejjel? Vagy csak a szájába cseppentitek a Dvitamint (vigantol)? és a Konakiont?
Hogy csináljátok, hogy ne felejtsétek el minden nap? (én még az antibébi tablettát is folyton elfelejtettem :oops: )
zuzmooo

zarja: Én sem pelenkázom éjszaka csak ha nagyon bekakált.

zuzmoo: Én a vigantolt a fürdés utáni kajájába teszem mindig bele. Így meg tudom jegyezni. Régebben műanyag kanálba raktam egy kis tejbe, most csak belekeverem a kajájába. De mehet a szájába is egyenesen.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Viki! A lényeg, hogy akkor összekeverhetem egy kis tejjel :)
zuzmooo

Jó reggelt!
Este megint pocakfájás volt.. vagyis hát gondolom, mert úgy rúgkapált, meg sírt, hogy csak na!
ugyhogy este 11-ig altattuk..utánna viszont 3kor úgy kell felkelteni enni../ de ezt is csak miattam, mert már szétfeszül a mellem/, ugyhogy most 6óta megint alszik.
Azért kérdeztem a sab simplexet, mert adtam neki délben és nem tudtam, hogy este is kaphat-e... aztán kapott, mert az volt írva, hogy nem lehet túladagolni, ugyhogy reméltem, hogy így is van. csak most meg félek, hogy hozzá fog szokni! Többszörös anyukák! hogy kell ezt csinálni? inkább megelőzésképpen adjam, vagy ha már fáj a poci?
Ja és a tutti hír amitől kiakadtam: úgy néz ki, párom szerint, hogy egy 1cm-es szakaszon szétnyílt a gátsebem..
most hogy a nyavalyába menjek be Db-be megnézetni, megvarratni, ha az kell, úgy hogy vissza érjek a köv. szoptatásra???pedig annyira szépen gyógyult, a többi részen nem is látszik már szinte a vágás... :cry: :cry:
Reni! nem tom otthon vagy-e még, de nekem is így fájt ahogy Te leírtad: se ülni, se feküdni nem tudtam közben és ami a pláne volt, nekem teljesen szabályosan érkeztek, 10perc majd 7percenként...csak 7-8óra hossza után mindig leálltak.. ezért voltam halálra kimerülve..azt mondták nem baj ha szabályosak, egyformák, ezek akkor is joslók..mondom nem baj, csak nyissanak..
2ujjról gyorsan kinyitottak 4ujjnyira, de a méhszáj eltünése az valahogy már lassan ment /mondjuk viszonyítás kérdése../
ugyhogy kitartás, nekem az ilyen fájások kezdete után 36órával lett meg Blanka, de én kivételesen "szerencsétlen" voltam.
ja és én a 40.hét 5.napjáig húztam, úgy hogy a belső méhszájam már egy jó ideje nyitva volt..
ja! és rohadt sok a nyákdugó! én még a szülőszobai vizsgálatokkor is hagytam el egy csomót.. :lol:
ronci

Csajok! Megint egész éjszaka fájtam, de nem rendeződtek a fájások. Annyira kimerült vagyok, hogy sírok. Én ezt nem fogom bírni... :cry: :cry: :cry: Megyek keringés vizsgálatra, biztos későn érek haza most is.

Sziasztok

bellerreni
Eger

ronci: Nekem is úgy néz ki a gátsebem, mintha nem lenne végig összevarrva. Nem hinném hogy ez szét vált volna szerintem nincs végig. Lehet hogy ezt így szokták? Én is aggódtam miatta, de már nem tudom hogy látszik-e. Érezni nem érzek különbséget. És mostanra már a dolgaim is visszahúzódtak, úgyogy ez lesz a sebem végleges állapota is.
vicky79
Budapest III. kerület

Ma vagyunk 1 hónaposak 1 hetesek és 1 naposak!
vicky79
Budapest III. kerület

Reni Nagyon sokat gondolok Rád! Amikor elfolyt a magazatvíz, akkor is eszembe jutottál. Majd írok rövid szüléstörténetet, s látni fogod, hogy rendszertelen fájásokkal is lehet szülni. Mert nekem sem rendeződött 10 óra alatt sem, egész addig, míg Levi ki nem bújt! Szóval fel a fejjel, menni fog! Szorítunk Neked mindannyian!
pammut

jó reggelt!

Reni: Legyen ez a te napod :)

zuzmooo: én tegnap már szellőztettem Leventét, mert a doki még csak most engedélyezte, igaz, hogy egyenlőre még csak a nagyszoba ajtaját tártam szélesre, de besütött a napocska és csiklandozta az arcát. Egyenlőre 10 perc volt, de utána úgy ki volt ütve hogy csak na. Apropó. Kb mennyi idő után büfiztetsz? Mert nekem ha nagyon ömlik a szájába, akkor már 5-10 perc között "jelez", hogy feszül a hasa, ha szép komótosan, akkor 15-20 perc

POCAKFÁJÓSOK: Tegnap a gyerekorvos mondott egy érdekeset. Említettem neki, hogy nálunk mindig csak fekvő pózban kezdi el csavargatni magát mint akinek fáj a hasa, erre azt mondta, hogy ez olyan a babáknál mint a pavlovi reflex. Emlékszik rá, hogy egyszer abban a pozícióban fájt a pocija és utána ezt hiszi, hogy ezt mindig így kell csinálni. Kaptam egy kanalas cuccot, azt mondta, hogy erre elvileg el kell múlnia és eltünni a rossz szokásnak.
Mindenesetre érdekes.

Tegnap apával végre összeröffentünk :) Már pénteken nőgyogyi vizsgálat után akartam volna, de ő mondta, hogy fáradt, (mondtam neki, hogy ez az én szövegem ) és ha már ennyit bírt, akkor már az az 1-2 nap nem számít. Bevallom emlékeimben rosszabbra számítottam. Csak a kezdet volt egy kicsit fájdalmas, különösen a gátseb környékén, de utána egészen kellemes lett a dolog :lol: :oops:

ronci: biztos, hogy szétnyílt? Mert én is azt hittem, hogy a méhstájam kukucskál aztán kiderült, hogy mégsem.

éjszakai pelenkázás: eddig mindig kibírta reggelig.

pelenka: most fogyott el a libero1 és már csak pampers 2 van itthon, de az meg olyan nagynak tűnik. Nem tudjátok hogy nincs-e valahol akció?
stephie

Ronci Mi a sab simplexet csak akkor adtuk, amikor fájt a pocak. Kiválóan és gyorsan hatott. Most sajna csak Infacolt kaptam :( , de még nem kellett :D .

Tud vki valamit aranyérre? A Bioptron lámpa jó rá? Mert a gátsebre igen jó volt. Viszont lehet az hozta ki az aranyeret.(Jegelés és Reparon krém még a "terápiám" része.)
pammut

zuzmooo: a családi pótlék igénylőlapját letöltheted a www.allamkincstar.gov.hu -ról. Tudod hova kell menni? A kelettel szemben a 9 emeletes épület 2 emeletén van. Viszont amikor én ügyet szoktam intézni az a szerda délután, mert akkor 6 ig vannak (én mindig 16.30-17.00 között megyek) és akkor nincs tömegnyomor, meg bűz.
stephie

Pammut, aranyérre Naturland Suppositorium haemorrhoidale kúp!!
/+ intimtorna..

Anita, a Corában akciós! Nem tudom van e nálatok..
Vendég

Reni,

Hajrá!!!

Lara,

Nálam ugyanez van, türelmetlen vagyok nagyon Jázminnal, s emiatt folyton lelkiismeret furdalással küzdök. Sajnálom szegényt, de egyszerűen nincs türelmem és hulla vagyok. Baromi fárasztó a két kicsivel egyedül nap mint nap. Takarítani (felmosás, portörlés) is csak hétvégén tudok, most például be sem tudtam fejezni. Ez is zavar, mert nem bírom, ha nincs szuper rend és tisztaság körülöttem. Plusz még tanulnom kell, jövő héttől havi 2-3 vizsga. Az éjszakázást elég jól bírom, de ilyen aggyal nehéz lesz bármit betuszkolnom a fejembe.

Mírával amúgy minden rendben, eszik rendesen, kis tündérke; bár nálunk is játszik néha a hasfájás. Infacolt próbáltuk, de kiköpi . Aztán volt olyan is, hogy nem bírt kakilni, erre a szélcső vált be – ajánlom bátran másoknak is. Már elhagytuk a 4kg-ot, szóval megvolt az 1kg hízás is.

Na ennyire futotta, mennem kell Minóhoz.

Kép
Kép
szana80

Zuzmoo,
D-vitamint kiskanállal anyatejbe cseppentve szoktam adni. Konakiont ma adom először, Jázminnál azt is anyatejjel adtam, de a védőnő azt mondta felesleges higítani, mert az ízén nem segít, csak a beadandó mennyiségét növeli. Szóval azt majd csak magában fogom.
Felejtésre nem tudok tippet, nekem is rendszerint akkor jut eszembe a Vigantol, amikor már az éjjeli etetés következik, volt már hogy kimaradt. Amúgy nektek is 2cseppet kell adni 2hós koráig?

Kép
Kép
szana80

Anita!

A Pampers 2-es (az egyeshez képest) nem sokkal nagyobb. A Liberohoz képest nincs összehasonlítási alapom, de mi még születés előtt vettünk 1-es Pamperst, az szerintem a hétvégére elfogy, és tegnap Apa már 2-est hozott. Amúgy azok is úgy vannak, hogy átfedésben, szóval az egyes 2-5 kg-ra, a 2-es 3-6 kg-ra. Szóval szerintem ha nagynak is tűnik, próbáld ki. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Este megint nem volt net!! Remélem a T-online jobb lesz majd... :roll:

Sab simplex: nálam ez a pavlovi reflex. Ha nyökög, kap belőle. Rendszerint hat. De azért azt jó ha tudjátok, hogy pl a szeles idő, vagy a front extrém módon kikészíti a babákat. A legjobb babából is sárkány lehet egy-egy napra!
És a gyógyszer adásához inkább é szoktam hozzá annak idején, mint Luca. Főleg a tápinál automatikusan tettem minden adagba. Aztán letettem. Az egyetlen, amit nagyon észre lehetett venni az a chamomilla volt fogzás idején. Ha nem kapta, ömlött a nyála. És azt tudni kell, hogy Lucának 4hónaposan 4foga volt. 12hónaposan 16. 15hónaposan 20. Ami elég extrém...

D-Vitamin: én most napi 2cseppet adok, mert nagy a súlygyarapodása. Tegnap pucin 4290g volt. Ez a kórházból hazahozotthoz képest +1200g, születési súlyhoz képest +800g. Luca +1700g és +1300g-hoz képest még semmi, de így is lassan utolérjük Domókát. 3-as Liberóra kellett váltani tegnap!!! :shock: :shock: Ja és 62-es ruhára!!!
Vendég

Csajok én november óta egy fityinget sem kaptam állam bácsitól... :shock: Vagyis a novemberi táppénz volt az utolsó, azt decemberben kaptam. Azóta semmi... :roll: OK, családit kaptam.
Tényleg, ha február 3-án szültem, akkor februárra már 2gyerek után jár a családi, vagy csak márciustól? :lol: :lol:
Vendég

Lányok, én is elfelejtem a két kiscsajnak sokszor a Vigantolt, Lilla is túlélte, bízom benne, hogy Léna is túl fogja :wink:

Konakiont fecskendővel adom, d vitamint szájba csepegtetve.

Hát Lillával én is szörnyű türelmetlen vagyok. Nem is írom le, mennyire, mert nem vagyok büszke rá. :oops: Nálunk Apa mától lesz itthon, ettől remélek javulást.

Ja és zabálok, ez is elkeserít :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, akkor nekünk fél csepp vigantol is elég, mert kanyarban sem vagyunk ilyen súlygyarapodástól, mint a tiétek :wink: így legalább nem lesz lekiismeretfurdalásom a kétnaponta elfelejtett szar miatt :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

zabálás nálam is van! nagyon! :oops: Pedig 8kilót le kellene dobjak! :shock: És egy ideje stagnál a súlyom rendesen! Anyám szerint nem vagyok kövér, de van olyan gatyám, ami csak a combom közepéig ér. Jó-jó én alapból olyan szűk gatyát hordok, hogy a bolha visít alatta, de ez nem fair. Vagy nem kéne kanállal enni a Nutellát és óriás tábla Milkát venni! :? Mindjárt 2-t? Minden nap eszem valami édességet. Ez tegnap reggelire egy Milch Reis, uzsonnára 2szelet rétes, vacsi után 2sor Milka volt. Emellé lecsúszott vagy 3liter cukros tea, egy nagy bögre kávé. Ebédre rántott csirke és rántott sajt, csak hogy a zsírbevitel is meglegyen. Vacsira kolbászos-sajtos kifli. Zöldséget, főzeléket, gyümit alig merek enni! :roll:

Viszont az tuti, hogy epret fogok enni. Legalábbis megpróbálom, mert az a kedvenc gyümölcsöm. Szezonban napi 1kg lecsúszik. És a kedvenc fajtámat itt lehet kapni Budaörsön és ez lesz az utolsó év, hogy hozzájutok frissen! :lol:
Vendég

Ildi!

Tegnap 6cseppet öntöttem bele... :oops: Efelejtem, és? Védőnő mondta, hogy az egyik gyerekorvos 2naponta adatja H-SZ-P-V 2-2csepp. Na ezt jegyezze meg vki... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hazaértem. Keringés rendben, magzatvíz az átlagosnál kevesebb. Doktorbácsi nem volt bent, de a szülésznővel beszéltem. Épp volt egy fájásom, megnézte a méhemet, azt mondja ez nem fájás, ez 0. Mondom ne basssz, mindjárt beszarok, ez akkor is kevés. Hát mondom kurva jó. Azt mondja szedjem a homeopátiát meg pihenjek, mondom pihennék én, de nem tudok aludni, mert akkor jön a fájás, ha elaludnék, azt mondja az nem jó, mert ha fáradt vagyok a fájások sem hatnak. :shock: Holnap reggel 7-re megyek magzatvíz vizsgálatra. Ennyi.

Megyek pihenek.

bellerreni
Eger

Este megint fájt Barbus hasa, de éjszaka jól aludt. Kaki megint szünetel. Már kezdem unni a kaki utáni rohanást.

pammut: Nekem a reparon kúp jó volt az aranyeremre.

zuzmoo: Én beküldtem a csp igénylő papírt postán és 5 nap múlva jött a pénz. Nem hiszem hogy sokkal gyorsabb ha bemész.

szana: Mi a D-vitaminból kezdettől fogva csak 1 cseppet adunk. Nem tudom mitől függ.

nóri: Jézusom, a barátnőm fiának 1 évesen még nem volt foga. Luca jól bekezdett vele. Nem semmi növésnek indult Noé. Én is mostam már egy pár 62-es cuccot, de nekem még nagyon nagynak látszik. Nem tudom mikor fogom tudni ráadni, talán március végén. De az 56-osokba már kezdünk belenőni. :D Én januárra már kaptam családi pótlékot.

A fogzásról jut eszembe: ti használtatok borostyán láncot? Aki igen annak segített? Nem tudja magára csavarni annyira hogy baj legyen belőle?
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: csp februártól jár neked. Már mi is 62-es ruhákat hordunk :)

ildi: tegnap akartam írni, csak kiment a fejemből. A korszülöttön is popsitörlővel törölték a pofijukat, úgyhogy nincs miért aggódni :)

kakti: van itthon 2 es pampers, de nekem sokkal nagyobbnak tűnik. És ha jól emlékszem (jól emlékszem?) Lili nagyobb súlyú már mint Levi. Ő most 4080 gramm. De ő inkább hosszú

Vigantol cseppszámra azt mondta a doki, hogy hirtelen növekedés miatt adjuk a 3 /nap mert ő 2 hét alatt hízott 700 grammot.
Jelenleg a születésihez +980 gramm, viszont a kórházas legkisebb súlyhoz +1260gramm

Reni: remélem tényleg hamar szülsz már. Gondolkodtál azon, hogy milyen fájdalomcsillapítással fogsz élni?

Kép
kép lemaradt
stephie

Sziasztok!
Erdekes, amiket a sulyokrol irtok. Abel sokkal kevesebbet eszik, mint a ti babaitok, kb 80 ml egyszerre, megis mar 4 kilo- szuletesi sulyanal 1200g-mal, legkisebb sulyanal 1500g-mal nagyobb. De az is igaz, hogy a kifejt tejen ujjnyi tejszin van- szoval en is jo milka vagyok- legalabb nem hiaba tomom magamba a sok milka csokit! :wink:
Reni- eddig mindenki azt mondta, hogy a kitolas faj a legjobban. Nekem az mar nem fajt annyira, foleg mert a doki rafekudt a hasamra, es inkabb o nyomta ki, mint en. Szoval ne panikolj, nem biztos, hogy olyan szornyu lesz.
Mi meg indig ejjel kukorekolunk, nappal alszunk. Nappal 3-4 orankent eszik, ejjel 1.5, es szorcsog, horog, nyuszog, hasa faj, ai a nap felkeltevel csodalatos modon eltunik- mar arra gyanakszom, hogy valami vampirral kereszteztek sutyiba...
Nagyon cukik a kepek, amiket feltettetek, hetvegen remelem en is tudok mutogatni!
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?