Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Bori, egy ismerősöm azt mesélte, hogy ő sima eldobható műanyag pohárba fagyasztotta le a tejet.. így nem volta azzal gond, hogy néha kevés, néha több.. nagyon olcsó is.. nyugodtan kidobod utána, nem kell tökölni a sterilizálással.. és egyszerűen alkoholos filccel ráírod hogy mikori a tej...

Tényleg van itt valaki aki nem eszik húst és szoptat?
Érdekelnének a tapasztalatai..
Vendég

Reni, hidd el, én is így voltam egy hete, hogy már csak olyan témák mennek, amihez nem tudok hozzászólni, és tudom, milyen car érzés, de mindjárt jönnek nálad is ezek a gondok!!! Most már tényleg csak napok kérdése!

Szülés előtt valahogy nem is hiszi el az ember, hogy utána is lesz valami, más gondok, mert a szülés akkora próbatétel, meg félelem (legalábbis nekem így volt).

Tuti, hogy egy hét múlva Renianyu is itt fog parázni velünk együtt a szopin!! :)

boruska

Sziasztok.

Itthon vagyunk. :D Remélem mindenkinek jól teltek a napjai és a babák szépen fejlődtek. Nem tudtam még visszaolvasni, de majd igyekszem .

Kislányunk elég jól bírta az első éjszakát. Eszik annyit, hogy csuda. Hála az égnek van tejcsi is.

Akiknek megszületett a baba a kórházi tartózkodásom alatt annak gratulálok.

Szüléstörténetet majd rakok fel a gmail-re, bár nem lesz hosszú, mert 8cm-es nyitott méhszájjal mentem be a kórházba és pikk-pakk megszületett a kiscsaj. :)

Kép
Vendég

Funky!
Én vega vagyok lassan 24 éve vagyis lakto-ovo (tejtermék, tojás jöhet)
Nem tudom, mi érdekel konkrétan?
Kissé leredukálódtak a lehetőségeim, mert nem merem enni a hüvelyeseket egyelőre a puffadás miatt, így kimarad a bab, borsó, lencse, csicseri borsó..
Engem a hagymás cuccok is felfújnak, meg a gomba. Ezek is ugrottak.
Eléggé szenvedés kitalálni mit egyek.
De tejci szerencsére akad,amennyi kell, elrakni viszont nem tudok.
Tegnap pl szoptatós levest ettem (köményes tojásleves), meg sajtos tejfölös tésztát.

Én minden kaja előtt adok infacol-t, ráadásul amilyen ballárék vagyunk, jóval többet nyomattunk neki először :oops: :oops: , egy matek tanár (anyós) meg egy szimplán okos nő (én), mert nem jutott el az agyunkig, mennyi 0,5 ml és mivel ilyen bonyesznak tűnik, hogy ha bekapja a pipettát a baba, akkor fertőtleníteni kell, így fecskendőből adjuk.

Zsizell, tejadásban én sem tudok segíteni, mert nem tudok fejni. Nem tudom mennyi van neked, de én kedden még úgy jöttem ki a kórházból, hogy a maximum 18 ml volt, aztán itthon kövi ciciztetésre 30 és ma hajnalban, meg reggelire is 120 ml.
A pihenés csodákat tesz!
A vádlim meg a bokám is rohadtul be volt vizesedve, szinte vastagabb volt (túlzás nélkül!!!) mint a combom és 2 óra alvás után látványosan lehúzódott a víz.

És én iszom a MACI kávét és Karlmaltz alkoholmentes malátaitalt is + Urtica Urens 5ch homeos bogyót.

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Kismaki!
Üdv újra itt!

De jó, hogy elengedtek! :)
Akkor gyorsan hatott a fényezés meg az infúzió. Szuper! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, én sem eszem húst kb 20 éve.. tejtermékekből sem mindent..
és fogalmam sincs mit fogok enni, majd szoptatás alatt... olyan hosszú listákat olvasok, hogy mit nem lehet :?
De örülök, hogy neked van tejed! :) remélem lesz nekem is bőven..
Majd leírnád máskor is, hogy mit ebédeltél? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Alig 1 órája jöttünk haza, most szokja egymást a család meg a baba. Remélem meg tudok ebédelni, mielőtt megint felébred.
Tejem van, Levi jól szopik.
Majd visszaolvasok.
pammut

Na véééégre egy sorstárs! :D
Néha tök űrlénynek érzem magam a vegaságommal. Nem mintha zavarna. :)
Ma még legyűröm ennek a tojáslevesnek a másik felét és tojásos sajtszószos rakott krumpli lesz.
Gondoltam rá, hogy újra rendelek kaját. Nekem nagyon ízlettek a www.vegafutar.hu -s kaják.
Ők nem használnak tojást asszem. Van sok indiai kaja, bár azt most a fűszeressége miatt nem tudom mennyire lehet, de vannak magyaros kaják. Persze, lehet, hogy ismered.
Mindenesetre itt egy cikk: http://velvet.hu/trend/vegafut0827/

Kattkat

Kép
kattkat

Bori, Infacolt lehet adni minden étkezés előtt, mert ahogy Reni is írta, nem szívódik fel. Én déltől adom, mert Lillánál annyira rászoktunk, hogy most nem akarom ezt a hibát elkövetni, önkéntesen csökkentettem a hasfájós időszakra az adagot.

Kövezzetek meg, de én nem fertőtlenítem a pipettáját az Infacolnak, mondjuk csak az ő szájába dugom.

Bori, én anyukám is fejés mániás, minden telefonban mondja, hogy fejjek :lol: én nem viszem túlzásba.

Én bár nem praktikus, meg nagy helyet is foglal aventes pohárba fagyasztok. Kb. két fejésre szopi után jön ki 100 ml. A lényeg 24 órán belül legyen, akkor összeönthető. EZt rakom el. Nagy mennyiség nálunk sincs, kb. 4 pohár, de vészhelyzetre elég. Én lusta vagyok fejni, pedig lenne mit.

Ja és én nagy mérleg ellenes hova jutottam. Kaptunk kölcsön mérleget és rátettem a gyereket. :oops: Most vagyunk születési súlynál csak, így eggyel több szopi lesz min. ma... de legalább nő a gyerek, de engem már ez az egy mérés is stresszel :roll: :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska- en ne vagyok nagy szakerto, de 6 het tapasztalata utan:
-az elso 6 hetbe jo kerulni a nyers gyumolcsot, ezt mondta a gyerekorvos- egyel inkabb kompotot es savanyusagot
-fontos, hogy rendesen egyel, mert nem csak a tej mennyisege szamit, hanem a minosege is. Biztos van olyan kaja, amit a terhesseg alatt nem ertel enni, es most ki vagy ra ehezve- en peldaul a majpastetomos kenyerre- na most bepotolhatod- es a kaloria se olyan veszes, mert a tejcsitermeles sokkal tobbet igenyel, mint a babanoveles
-en csak akkor fejek, ha a baba mar evett, es meg mindig feszul- igy is tudsz egy kis tartalekot osszehozni, es kovetkezo evesig termelodik masik
- en normal zacsiba teszem- vagyis egy muanyag edenybe teszek egy zacsit, azt teszem hutoladaba, es masnap kiveszem az edenybol, es egy nagyobb zacsiba gyujtom az adagokat.
-azert nem javasoljak a mikrot, mert elvileg elpusztitja az antitesteket. De azokat megkapja, aikor szopizik, ha gyorsan kell a tej szerintem nyugodtan lehet mikrozni
- en kiskanallal adom be a gyogyit, es csak elmosom, nem fertotlenitem minden alkalom utan- van szilikon kiskanal direkt babanak, Abel csak ugy cuppantja le rola a gyogyszert. Mi minden kaja elott adunk, de o nagyon hasfajos
geri79

Es nyugodtan tevezz, ha aludni akar, ugy se kel fel ra, ha pedig nem, hiaba jarsz labujjhegyen, es jobb, ha hozzaszokik a mindennapi zajokhoz, ugyse tudsz total csendet biztositani neki se most, se kesobb
geri79

Geri, köszi a tippeket!

boruska

Bori: én simán eszem friss gyümölcsöt, nem okoz gondot. De: elég korlátozott a választék. Citrusfélék gondot okozhatnak, azok kizárva. A banán max napi 1, mert szorulást okozhat. (vagy Neked vagy a picinek). Olyat, amiben apró magok vannak, szintén nem - bár ezeknek most épp nincs szezonja. Állítólag a körtével is csínján kell bánni, mert a magházánál lévő kövecskék szintén gondot okozhatnak. Szóval almát egyél nyugodtan meg zöldéségeket, amik nem K betűsek.

Kaja az kell, szerintem, ha van még terhesvitaminod, akkor szedd azt, a benne lévő B vitamin majd étvágyat csinál. Én a kórházban 3 napig szinte semmit nem kívántam, de hazajövetel óta egyfolytában falok.

Én fejek szopi után, de semmit nem ér, nekem sajnos kevés a tejem, tápszerezni kell mellé.

Felmelegítéshez vannak spec. bébimelegítők, újonnan 10 e Ft, de szerintem a vaterán egy-két ezerért lőhetnél, és megéri, mert nagyon nyűgös dolog egyébként az a vízfürdő. Én mikorba, ha lehet, nem tenném.

A védőnő annyit mondott a sterilizálásról, hogy nem kell túlzásba esni, a sterilizálandó cuccokat elég napi 1-szer, nem minden használat után fertőtleníteni. Tul. képpen csak azt kell, ami tejjel érintkezik.

Kaja: szorozd meg a testsúlyát 150-nel, elvileg annyi g-ot kell ennie egy nap. Nálunk változó volt, hivatalosan 70-et kellett volna 3 óránként, ő meg benyelt 120-at és aztán húzta a lóbőrt egy egész du-n.

Kép
juci-77

Üdv Pammut. Hát csajok, ti már otthon vagytok a kicsivel amikorra ki voltatok írva, én meg... :roll: Nem baj már csak max 1 hét. Azért így kicsit jobb, hogy tudom, hogy max 8.-a körül megindítják. Legalábbis az eddigi tapasztalatok szerint. Nah majd meglátjuk...

Hát annyira nem volt jó idő odakint, mint amilyennek bentről látszott, de azért sétáltunk egy kicsit. Utána mentünk anyóshoz ebédelni, előre megettem a szoptatós madártejemet is :lol: úgyhogy most pihike lesz délután...

Sterilizálás: Nekem is azt mondták, hogy bőven elég egy nap 1x azt is csak addig amig nagyon pincurkák és meg nem erősödik kicsit az immunrendszerük.

bellerreni
Eger

Csajok!
Az urtica urensből melyiket kell megvenni? a hány ch-sat?? Teljesen képben vagyok. Van tejem, de biztos ami biztos lehet rásegítek egy kicsit!
Csak mert a párom nem soká megy a gyógyszertárba. előre is köszönöm!
ronci

ronci: az 5 öst, mert a nagyobb dózist már apasztásra használják!!!!
stephie

köszi Anita!!! el ne apasszak már! :lol:
ronci

Lányok, jól emlékszem, lehet az urticát folyamatosan is szedni? Merthogy a kúra alatt szépen volt tejci, de két napja abbahagytam, ma meg alig van étke az utódnak :oops:

Kép
juci-77

Kattkat, én is örülök, hogy van még valaki!!!! :D
Még dolgoztam néha én is rendeltem tőlük! Még most is jön az e-mail, hogy ne felejtsem el leadni a rendelést...
De tényleg fűszeresek az ételek (amit én szeretek is :roll: )
Majd ha lesznek kaja tippjeim leírom én is.. egyenlőre avokádóra és sok olajos magra gondoltam... eddig én is sok hüvelyest ettem..
A tojást, sajtszószt, tejfölt én is szeretem... de most terhesség alatt magas lett a koleszterinszintem.. :shock: ezért ezeket megint nem ehetem túl nagy mennyiségben :(
Vendég

zarja: de jó hogy leírtad amit a szopis nő ajánlott :) Amúgy én is azt vettem észre, hogy ha tovább van cicin, akkor több tejem van. Nevetséges, de jó, hogy ilyen sokat fejlődik a világ, 10 éve még csak mentünk a fejünk után :) Régebben tényleg két mellből szoptattam, most azt az egyet üríri ki teljesen 140-160ml de ha utána még kéri a másikat akkor tényleg kifejem az elejét.

J,ucy Nóri és a többi egós anyuka!!! Tessék abbahagyni az önsajnálatot meg a HP hozzáállást, a tejhez tényleg ennyi is kell. A diéta nem szoptatós mamiknak való irgumburgum :wink:

zuzmooo: Bende gyönyörű, olyan hatalmasnak tűnik? Mekkora most?
Látom, hogy szopipárnán alszik. Te kitömted még valamivel, vagy alapból ilyen jó kis duci volt a párna? A miénk eléggé lapika.. :(
A látogatáshoz már nincs értelme kommentelni, de olvastam, hogy minden jól ment. :)

ktc: gartula Emőhöz. megnéztem az iwiw-es képeteket is, olyan kis aranyos ahogy morcosan néz az egyik képen. Rajtad pedig látszik, hogy nagyon boldog vagy. Emlékszel, hogy féltél, hogy Bori hogy fogja fogadni? Lám milyen jól alakult :)

boruska: látod, látod megy szépen minden magától. Hidd el, hogy mindenki ugyanígy kezdte :) Mérleg megérkezett?
Mi is mindent úgy csinálunk mint eddig, tv, zenehallgatás, és a lányok csip-csup vitái is épp úgy megvannak :)
Amúgy meg örülj, hogy Berci kajás. Levente az elején csak aludni akart, enni meg nem és látod mennyi problémát indított ez meg.
paradicsom nálunk tuti fosás. Retek hasgörcs, baracklé fosás, úgyhogy én gyakorlatilag csak uborkát eszek friss zöldségként. Banánból csak keveset mert az is puffasztja Levit.
anyatejet aventes pohárba, de régebben csak simán kifertőtlenítettem neomagnollal a tejfölös és joghurtos poharakat és alufóliával meg befőttesgumival tettem a fagyóba. Melegítés gázon, vízfürdőben

kismaki: ügyesek vagytok
pammut: üdv otthon

asszem most egy ideig befogom :)

juti: Blanka el lesz kényeztetve, sőt a kér srác óvni védeni fogja majd, de jó is lesz, két nagy tesó majd rendezi a hugi udvarlóit :)

ronci: elég szörnyű volt ezeket olvasni, de örülök, hogy minden rendben:) Másodlagos fájásgyengeség mellett érezted az oxyt? Akkor én szerencsésebb vagyok, mert én azt se nagyon :) Gátsebre homeobogyót használtam staphysargia, bevállt

reni: pocakmarci hogy van? :) reméljük már úton,főleg hogy dugótlanka vagy :)

zsizell: sikerült tejcsit szerezni?
stephie

Anita! Pocakmarci jól érzi magát odabent úgyhogy baszik kijönni :lol: Még lehet mindig van dugóm odabent, igazándiból nem tudom mekkorának kell lennie. Holnap hátha többet tudok a vizsgálat után, bár... Na mindegy. Az a jövőhét hétfő sincs már messze :wink:

bellerreni
Eger

Funky, nekem is magas volt a koleszterin szintem a terhesség alatt, de ez normális a doki szerint, így nem változtattam az étrendemen.Állítólag szülés után rendeződik.

Kattkat

Kép
kattkat

Anita:)

Kép

Reni
drukkolok nagyon!

gratulálok a bébikhez, akik időközben kibújtak

Ronci
bocs a félreértés miatt :lol: :lol:

most csak ennyi, 1kezes vagyok

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lóg rajtam a nő, úgyhogy most csak dobok egy képet (szerintem tündéri):

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

boruska: A többiek is már biztos válaszoltak, de én is megírom hogy csinálom a dolgokat: Én eszek friss gyümölcsöket, de banánt azt nem mert Barbus így is nehezen kakál. A banán ha át is megy a tejbe akkor megfogná szerintem a hasát. Diót,mogyorót még nem ettem. Én állandóan ennék, nem tudom miért. Elméletileg a gyerek súlya x 150-et kell ennie, de Barbus többet eszik. A védőnő szerint ha nem jön vissza, akkor nem baj. Szerintem nem apad el így a tejed, én mindig kiszívom mind a kettőt, de nekem igazából üvegből eszik. Ha érzed hogy nem ette ki abból a melledből és ez kellemetlen érzés, akkor fejd le. Mi adtunk babónak infacolt és espumisant is. Most ez utóbbi van, mert kényelmesebb beadni. Az összetétele ugyanaz. Mi az elején mikor nehezen büfizett minden étkezés előtt adtam neki, most inkább éjszakára. A jégkocka tartó is jó a tejet fagyasztani, nekem aventes pohárban van. Én mikróban melegítem fel a tejet, de a védőnő szerint nem jó így. Hát éjszaka nem melegíteném máshogy, gyerek így is éhen akar halni mire kész.

kismaki, pammut: Üdv itthon.

beneildi: Mi sem fertőtlenítettük az infacol pipettáját.

Babák, fiúk gyönyörűek. Én is dobok ide egy képet a szerelmeimről.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

úgy látom, ez a képek ideje, akkor én is dobok fel az első számú rajongómról (bár igaz, hogy többnyire csak táplálékforrást lát bennem :)
Kép
stephie

PLEASE HELP ME!

Lili köldökcsonkját egy hajszálvékony valami tartja. Ebből következőleg állíndóan kifordul (amitől én fizikailag rosszul vagyok). Remélem, most már egy-két nap kérdése, és lepottyan. Viszont alatta még van az a váladékos trutymó. Amiatt továbbra is kell majd alkoholozni meg hintőporozni, és ugyanúgy vigyázni kell, hogy ne ázzon? Vagy akkor már hipp-hopp begyógyul? Vagy nem kéne ilyen trutyisnak lennie, és mutassam meg a dokinak???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky!
Állítólag azért nem jó mikrózni, mert nem tudod figyelni, hogy milyen meleg a cucc, és ugye nem jó túl melegíteni. Én úgy melegítettem, mikor egyszer kellett egy hűtőben lévő adag, hogy a vízforralóval pikk-pakk felforraltam két deci vizet, beleöntöttem egy müzlis tálba, beleállítottam a via poharat, és kevergettem. Kb. 5 perc alatt felmelegedett.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ha büdös akkor hidrogénperoxiddal, ha nem akkor jó az alkohol is, undort legyőzni, alaposan kitörölni :)
stephie

Bori!
Evés szopi alatt: én minden nap eszem almát, banánt, stb, gyakorlatilag mindent. Nincs semmi gond, az előző babáknak sem volt soha semmi bajuk semmitől. Volt régen olyan, hogy 2 kiló narancs levét kifacsartam, aztán minden nap ittam...még attól sem lett semmi bajuk. Szerintem úgy kell indulni, hogy mindent lehet enni, aztán ha gond van, akkor ki kell iktatni azokat az ételeket, amik gondot okozhatnak. De mondom lehet, hogy semmi nem fog gondot okozni, vagyis eleve kár úgy indulni, hogy bekorlátozza valaki magát evésileg.

Étvágy: nekem nagyon megnőtt..főleg a szénhidrátok felé sajnos..csoki :(

Baba adag: 150g*testsúly kg = napi adag. Ezt bontsd le annyira ahányszor szopizik egy nap. szerintem 80grammal reális hogy csak másfél óráig van el...Normális ha 1 ciciből jól lakik, de a két cici is normális. Ez nálunk is változik.

Fejés: anyukádnak nincs igaza abba, hogy fejés nélkül elapad a tej. Én nem fejtem az előző babánál és 3 évig nem apadt el...Én még most sem fejek.

Anyatej tárolás: az első babánál (vele fejtem) én fél decis műanyag pohárban tároltam a tejet, lefedtem alufóliával és alkoholos filccel ráirtam a dátumot.

Anyatej felmelegités: a műa.pohárból kivettük a fagyott tejet, egy picikét betettük a mikróban, utána hagytuk felengedni.

Infacol: nem tudom mi ez...

Zsizell! A védőnődet hívd fel, ő tudni fogja, hogy melyik anyukának van eladó teje! Vagy hogy honnan lehet szerezni!

Bea! megmondom őszintén, hogy én nem tudom pontosan, hogy honnan lehet megállapitani, ha fáj egy baba hasa...pedig nekem már 3-dik..Mert az oké, hogy sír, de annyi mindentől sírhat..
lara

kakti! amíg be nem gyógyul teljesen, addig vigyázni kell rá.. de pl a debreceni klinikán kifejezetten ellenzik mind a hintőport, mind az alkoholt, ugyhogy Blanka köldöke egyiket se látott.. csak steril mulllappal kell letörölni a váladékot, ha van és kész.. nekünk szerintem reggelre leesik, nekünk is egy kis szál tartja: ott lóg a köldökcsatja... :lol:
ronci

Nagyon szépek a babák és tesók!

Anita: ilyen duci volt a szopi párnánk, sőt még utántöltő adagot is adtak hozzá. Én nagyon szeretem, enélkül sokkal macerásabb lenne a szopi és utána is jó beletenni Benőt. Azt hiszem tudsz venni polisztirol gyöngyöt építőanyag boltban (ennek tuti van rendes neve, de én már agyilag zokni vagyok)
Azt hogy most mekkora Benő, nem igazán tudom megmondani, mert a múltkori mérés szerintem rossz volt. De úgy gondolom, lassan elérjük a 4 kg-t :) (remélem) :)
zuzmooo

Nekünk még elég rendesen megvan a köldökcsonkunk. Nem úgy néz ki, mint ami hamarosan leesik :roll: Valamit rosszul csinálok?
zuzmooo

Kakti, a gyerekdoki azt mondta, hogy a köldököt a baba 6 hetes koráig nyílt "sebnek" kell tekinteni. Napi egyszer javasolta a leesés után az alkoholozást és a hintőporozást. Az áztatást pár hétig még kerülni kell. Léninek most alvadt vér van a köldökében, neki amúgy 2 napja esett le a csonk.
lara

Nagyon szépek a babák :D
Nem baj lassan mi is teszünk fel képet, igaz Reni??

Kattkat, nődoki nekem is ezt mondta, hogy ez a koleszterin terhesen normális. Csak apumnak nem tetszett, aki háziorvos.. azóta próbálok kevesebb vajat, tojást enni..
Ahogy a neten olvastam, mindenhol mást írnak a szoptatás alatti étkezésről.. egyiken hogy egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyest.. a következő meg pont az ellenkezője.. utóbbiaktól felpuffadsz.. a gyümölcsökből, meg ha apró magvas az a baj, ha citrus féle akkor az, körte puffaszt, a banántól nem tud kakilni.. :oops:
Megnéztem a vegafutár jövő heti menüjét.. most mindet felfalnám.. :oops:
Vendég

Csak bejelentkezem, még nem szülünk...

Nóri nagyon el van tűnve... Vagy csak az én figyelmemet kerülte el az írása. :roll:

Tényleg szépek a kis drágák, irigy vagyok, de igazad van Funky, már nekem sem sok az a max 1 hét... :roll:

Holnap reggel megyek doktorbácsihoz is meg védőnőhöz is úgyhogy majd csak később jelentkezem.

Kezdődik a Cobra 11, úgyhogy megyek eldőlök...

Szép álmokat és nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2010.02.28 19:10-kor.

bellerreni
Eger

Nálatok milyen gyakran jár védőnő? Vagy az első látogatás után nem is megy ha nincs gond?
Csak azért kérdem, mert nálunk még nem járt az én védőnőm, csak egy helyettese, akivel meg semmit nem tudtam megbeszélni és nem mondták, hogy fog-e jönni vagy mikor az enyém...
zuzmooo

kakti: A mikróban már kitapasztaltuk hogy 15 másodpercig kell melegíteni (Barbus már ez alatt is éhen hal, főleg éjszaka). Akkor lesz elég meleg. Eddig még sosem volt baja Barbusnak. A köldökcsonknál ha már csak egy kicsi tartja, akkor hamar leesik. De utána még addig alkoholozni kell amíg be nem gyógyul teljesen. És addig nem érheti még nagyon víz, de ez nálunk talán 2 nap volt csak.

anita: Én utántöltőt vettem a szopipárnához, de nem tölteném még egyszer. Minden tele lett vele! 2 napig minimum golyókat szedtem. De a párna jó lett, csak nekem meg túl ducinak tűnik.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmoo: Nálunk azt hiszem kétszer volt kint a védőnő és bármikor felhívhatom ha valami gondom van. 4 hetesen találkoztam még vele, amikor a vizsgálaton voltunk. Jövő héten is hív, hogy megbeszéljük az oltásokat. Nagyon rendes, telefonon is többször hívott, hogy mi újság velünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Nekem is feltűnt hogy Nóri nem jelentkezik.. ő az aki eddig mindig itt volt, mióta olvaslak titeket :roll:
De biztos csak valami vasárnapi családi program..
Vendég

zarja:
köszi az infokat, de kicsit "elbeszéltünk" egymás mellett, de azért kösziii!!
engem nem zavar, hogy a lányom 1 órán keresztül szopik, csak talán -de nem biztos- egy 1 hónapos gyereknek fele ennyi idö is elég lenne, és amit megesz, azt kb 10 perc alatt eszi, a többi a nyüglődés
nóri is írt hasonló gondokról, hogy akkor most 1 cici, vagy kettő:
nem szívja ki 1 ciciből az összeset, ezért rakom át a másikra, közbe tudom, hogy így 2x annyi előtejhez jut, mint kéne, de ha egy órát rágja az egyik cicimet akkor se szív, csak cuppog rajta, pedig van benne
nóri:én 6-7 alkalomból, 3x4x fejek, éjszakai 3 etetésnél nem fejek.
és nekem ugyanez amit te leírtál még a 436.oldalon

a lényeg:nem az hogy eszik 1 mennyiséget, jóllakik és elalszik, hanem eszik és egyre hisztisebb, a végén sír és nagyon nehéz elaltatni, vagy el sem alszik
az elején minden ok be is alszik 30 grammal is képes, de a vége hiszti
pffff

jóéjt mindenkinek....
sír agyerek......

zsó
Kép
pcd1985

Nóri mondta, hogy földhöz vágta a telóját. Lehet, hogy nagyiéknál vannak és nem tud netezni.

Nekem a kórházban úgy mutatták a köldökápolást, hogy alkohol, vattapamacs és csak felületi bepacsmagolás.
A védőnő ezzel szemben megragadta a száradó köldökcsonkot körömmel és kihúzta a mélyedésből, majd fülpiszkálóval, ami szaliciles alkeszba van mártogatva,körbetisztogatta jó mélyen.
Nálunk is eléggé ragaszkodik még a csonk.

Zuzmó, nálunk hetente 1x jön a védőnő, azt hiszem 1 hónapig, aztán már csak havi 1x.

Szépek a babákok. :)

Enyém most fosta össze magát a háta közepéig.
Hát napközben nem termeltem túl jó tejmennyiséget, de még nem kellett pótolni.

Kattkat

Kép
kattkat

sab simplexből 15cseppet kell adni egy kajálással???
ronci

kattkat: Nekem is úgy mutatták a köldökcsonkot, mint neked a védőnő. És elég hamar leesett Barbusnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Ronci:
mi 15 cseppet adunk, ha szükség van rá...

Nóri valóban földhöz vágta a telóját, így arról nem tud netezni, és a hétvégét az anyukájánál töltötték. Szóval ezért nem hallottunk róla. De megvannak. Az előbb beszéltem vele telefonon. :)

A mi támadónőnk 22-én hétfőn jött (ugye, 19-én jöttünk haza a kórházból), a gyerekorvos 23-án, kedden. Mindkettő azt mondta, hogy két hét múlva ismét jön. Addig csak akkor talizunk/beszélünk, ha gond van, vagy van valami nyavalyám. De úgy tűnik, ez akkor mindenütt máshogy megy...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nálunk Szerbiában jóddal ápolják a köldökcsonkot.
Csecemősnővér addig járt hozzánk fürdetni,mig le nem esett.
Hannának 7-87 nap alatt levált,Fruzsinak 12 napba tellett.
De amikor leesett én még pár napig leragasztottam gézzel.

Kattkat mennyit eszik a te babócád?
Gond.hoghy nagyobb súllyal született befolyásolja?

Kép
Kép
szintus

Szintus, úgy engedtek el a kórházból, hogy napi 8x50-60g-ot egyen. Előbb szopi és ha nincs meg az előírt mennyiség, akkor táppal pótlás.
Csak ez az általatok leírt számolás szerint (testsúlykilógramm x 150) egy 3200 g-os gyerek szükségleteinek felel meg. Eszerint neki úgy 100g-ot kéne enni/alkalom.

A ti babátokból is kirobban a kaka?
Ez normális? :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Nekünk is volt már olyan, hogy kilőtt a kaki Liliből a pelenkázón. És könnyen lehet, hogy amúgy is így műxik, de eddig ez egyszer volt olyan, hogy nem a pelusba ment. Viszont szopi előtt ugye tiszta pelust kap, és szopi közben érzem, ahogy rotyog a kis popója... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt Csajok!

Én kis naív az éjjel már majdnem azt hittem, hogy menni kell... De legalább már tudom milyenek a fájások, ugye eddig nem voltam benne biztos. Olyan 9 körül elkezdődtek a fájások és egy kis vérzésem is volt. Persze, hogy megijedtem :roll: Felhívtam a szülésznőt azt mondta, hogy ez tágulásos vérzés, nyugi, ha rendeződtek a fájások vagy ha nagyon vérzek csak akkor menjek. Mértem éjfél utánig majd bealudtam. Amikor feléébredtem pisilni megint azonnal kezdődtek a fájások, majd ismét bealudtam. Amióta felkeltem két kisebb volt. Na kíváncsi leszek mit mond doktorbácsi.

Majd jelentkezek.

bellerreni
Eger

Nekünk Léninek 5naposan esett le a köldökcsonkja, Lillunak 11 naposan. De egy kis alvadt vér még most is van benne.
Itt azt mobdják, hogy begyógyulásis kell folytatni a köldökápolást.

Akinek csak egy szál tartja, az számítson rá, hogy a kövi pelenkában leesve benne lesz :lol:

Reni, szerintem Te már nem jössz haza írni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?