Új privát üzeneted érkezett!

Niki!
Ügyes vagy!! De remélem ülve hámoztál almát! ;)

d.dodó

sziasztok,
Emma: örülök a jó híreknek, remélem megnyugodtál kicsit.

gondoltam megcsinálom a kakaóscsigát holnap, de most látom, h dagasztani kellene..és a reci szerint gépben..na amilyen nagy balfék vagyok sütésből..ez tuti nem fog nekem menni, mert nincs gépem, az eddigi dagasztásaim meg..áááááá...

a raviolit viszont megcsinálom hétfőn, jól hangzik ;)

na lépek fürdeni, jó éjt kismamik!
M.
Vendég

Dodó, jelentem igenis, ülve!!!!! :lol:
Hű csajok, este átléptem a bűvös határvonalat, és a súlyom 6-al kezdődik. :cry: :cry: Persze az esti nem ér, de akkor is olyan rossz látni. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!

Maki: totálisan megértelek, én is féltem anno az internetes vásárlástól, ez kb.3-4 éve volt, de annyira bele lehet jönni, hogy már nem is akar másképpen az ember lánya... Jó ez túlzás, de azért azt tudni kell, hogy az ilyen aukciós oldalon az eladónak kötelessége minden hibát és tulajdonságot feltüntetni, ha pedig engem valami még érdekel, rá lehet kérdezni vásárlás előtt. Ha mégis olyan áru jön, ami hibás ilyen-olyan okból, netán ruhánál rossz volt a mérés, akkor biza lehet szólni, hogy nem vagy hiányosan tüntette fel az eladó a dolgokat. Persze ilyenkor megegyezés tárgya, hogy visszakapod a pénzt vagy engedményt kapsz vagy kicserélni. Ritkán belefutni olyan eladóba is, aki köti az ebet a karóhoz, hogy már pedig az nem volt hibás, mikor elküldte... nem szabad hagyni magunkat, én csak azt tudom mondani. Egyébként mi a párommal nem csak aukciós oldalon nézelődünk, hanem webáruházakban is, mert szerintem sokkal kényelmesebb és időnként olcsóbbak is bizonyos dolgok. :)
Nagy értékű dolgoknál pedig próbálunk a személyes átvételhez ragaszkodni. Nekem már a postával is volt gondom, de mindent ajánlottan kell kérni. Így nyoma van a csomag útjának.

Emma: örülök, hogy jöttél a hírekkel és kicsit megnyugodtál. Meglátod, nem lesz semmi baj!!! Tudom!!!

Zsani: jajj, de sajnálom a fejfájást, biztosan a frontok okozták. Remélem, így estére már jól vagy! Nem vettél be semmit rá?

Fóka: jobbulást Neked!! Sok-sok citrom és gyógypusza!

Edi: Szuper!!!!!!! Örülök, hogy minden okés a kis Herceggel és hogy a lepény is a helyén van! Kár, hogy nem volt hosszabb mozizás, de gondolom, mindent láttatok, amit kellett :)
Nem mondod, hogy Boti is mosolygott?! Most látom a képet, édesssss kicsi Manócska. Rokonlelkek Zoéval, ez már tuti.
Írtad ezt a pocakforma témát. Nekem képzeld, csúcsos kezd lenni. Ma a rokonság nagy része azzal fogadott, hogy fiús pocim van, mondtam én is, hogy láttam a bizonyítékot, szóval lány. Nem nagyon akarják hinni, de sebaj, majd kerekedik a szemük júliusban :D Nórival totál másképp, oldalról jövő poci volt. Ezért én sem adok az efféle mende-mondákra, hogy gömbölyű vagy hegyes. Olyan, amilyen és kész :D Egy a lényeg, érezzzük jól magunkat a bőrünkben és élvezzük a hátralévő időt :D
Ja, még a képekről: nagyon cuki Boti, ahogy a pofija alá teszi a kezét. Nagyon tetszik, zabálni való! Ma jól levette Anyáját a lábáról, igaz? :lol:
És milyen volt a film tegnap, amit néztetek?

Dodó: szép a pocód! És ínycsiklanóak lettek a csiga-bigák.

Niki: 6 kg almát fagyasztottál? És hogy, felvágva vagy reszelve? Ha felenged, akkor mit szoktál vele csinálni? De almát mindig lehet kapni. Bocsi az értetlenkedésemért :oops:

Jó éjt!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Niki: mire elküldtem a mondandóm, már írtál is :)

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Jo reggelt Csajok!
ma nagyon koran ebredtem, igaz koran is fekudtem...mar nem vagyok almos egyaltalan. Biztos meg szundizik a reggeli muszak. Csajok ezek a csigak fenomenalisak asszem ma megcsinalom...delutan vendegeim lesznek...
Szep napot mindenkinek mara..
Mar csak par nap es Apa jon haza... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

jó reggelt :lol: :lol:

Zsani
jobban vagy már??

Niki
ennyi alma atyaég :wink: :wink: :wink:

Pocak
jaj te is kakaósozol ma,de jó neked :lol: :lol:

mi ma megyünk a macifarmra,remélem szép idő lesz :wink: :wink: :wink:

bibar

Jo reggelt Nektek is Bibar!

Igen mar bent is van a dagasztoban a tesztuka..de csak fel adagot csinalok Zsani javaslatara.

Mi az a Macifarm?
pocaklako

Jó reggelt!
Manó nem szolidan ébresztett minket, hanem teli torokból. :D
Hát bizony kell a gyümi, mert minden nap egy étkezés gyümi. És nem lehet minden nap almát vagy banánt adni, a bébikaja meg drága. Az alma felét meg ajiba kaptuk, a másik fele meg akciós volt, 99Ft. Szóval 300Ft-ért ugye 2 hétig ehet.Ez tök jó!!!!!!!!!
Délelőtt babauszi. Olyan rossz kívülről nézni csak. :cry:
Bibar, jó progitok lesz akkor!!!! :wink: Reméljük a szép időt!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!
Ma fél 9-ig lustizhattam. Azaz apácska szerint tovább is lustizhattam volna, de nem kellett, ennyivel kialudtam magam.

pocak!
Nekem igy hogy vendégeim voltak igy egyáltalán nem lett sok az egész adag csiga. Na de majd ugyis meglátod! :) Nekem most az lesz a reggelim teával. :)

Niki!
Én is sokmindent fagyasztorram le régebben babyételes üvegekbe Lizynek. De most már teljes mértékig azt eszi amit mi. Ok, üveges gyümi még mindig van. de pl egy pár napja inkább megeszik reggel 6 friss mandarint vagy szőlőt, vagy banánt, és csak néha eszik üvegest.

Nem tudom mit főzzek!!! :shock: Kedem sincs főzni!!

d.dodó

Pocak
medvefarm az egy fram ahol medvék és farkasok élnek :wink: :wink: mint egy vadaspark :wink:

Niki
jaj én is fagyasztottam annó,most is tele a mélyhűtő ládám csak most felnőtt kajával!! :wink: :wink:

bibar

Niki
küldd el priviben a cimed és elküldöm a ruhákat,a többi meg ráér :wink: :wink: :wink: legalább nem kerülgetem,de még hétfőn dobok fel ruhákat azt még nézd meg és akkor egyben postázom ha kell belőle valami :wink: :wink:

bibar

Hát igen, de Lizy már nagylány!!
Riki még csak ismerkedik a szilárd kajával. Mióta eszi azt, mint Ti?
Gondolom, mióta kint vannak a fogacskák.Rikinek még csak a 4. jön. Szóval még csak pépeset, vagy ici pici darabosat tud enni. Tejet mikortól adtatok neki Dodó, Bibar????

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Bibar, jó!Hátha kedden már tudok is utalni. Kivi vagyok nagyon mikt teszel fel.Ez komolyan olyan izgalmas.Hatalmas bűnöm, hogy imádok vásárolni.Csak nem tudok mindig.... :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Még reggelire is nagyon jó ez a csiga! Igy, hogy le volt fóliázva, olyan mintha friss lenne.

d.dodó

Niki!
Téves, Lizynek nincs még kint minden foga! :D 10 hónaposan jött az első. :lol:
Lizy sokáig teljesen pépeset evett, pedig itt már a 6 hós bébyételek is darabosak..le kellett turmixolni. Aztán nem volt átmenet, hanem utána már az nem volt jó amiben pép volt. 11-12 hósan már tuti kapott olyat amit mi ettünk..eleinte inkább leveseket, meg amit az inével és a 3-4 fogával meg tudott enni. Még csak most jön a 12. foga.
Lizy a tejes sose szerette. De a tápszert se. Idén januárban szokott le a ciciről. És egyedül a MACI kávét (gabona kávé) issza meg fele forró víz, fele hideg te. És azt se tul édesen...1 kanál cukor megy csak egy bögrébe. Még jó hogy jött apa, és hozott, mert itt nem lehet kapni. Most van itthon tartalékba 5 dobozzal
.

d.dodó

Jó reggelt lányok... :)

Olyan szép idő van, mi is megyünk sétálgatni, meg levegőzni isteniiii :D

Pocak
már csak 3 nap és Apa indul útnak... Gondolom milyen fura hirtelen nélküle...

Dodó
nagyon jók a képek, Lizy nagyon édes kislány, és nagyon hasonlít rád :)
Bálintnak 3hósan kezdtek jönni a fogacskák, és 10hós korára szinte kinn volt minden. Kétszer ráharapott a cicire (reflexből) azt hittem csilagokat látok... :shock: :lol:

Niki
ejha, nem semmi ügyi vagy, 6kg almát... :)

Manorka
sejtheted, totál szerelem van, de ez már túlzás... :lol: :lol: :lol:
Szoktam neki énekelni, az "odavagyok magáért..." c. Jávor Pál slágert :lol: :lol: :lol:
A film inkább másnapra ülepedett... akkor unalmasnak tűnt, mára értem a lényegét. Igazából a Bibliáról szól, de nem mesélem el, hátha megnézitek Ti is :)

mit is akartaaaaam még..... :roll:
Vendég

Sziasztok,

Dodó: segíts már lszi, te vagy a profi..ha nincs dagasztógépem, mire figyeljek a kelesztetéskor?

nagyon izgulok, h sikerüljön, mert holnap beugrom a bnőmhöz a kórházba, műtötték szegényt és ezzel lepném meg..nem beszélve apáról, aki reggel óta azt mondogatja a fiunknak, h ma isteni kakaóscsigát fognak enni :? :? :?

M.
Vendég

Közben kitaláltam mi lesz az ebéd...azaz már készül is. Héjában sült krumpli, fokhagymás sülthusi (ételízesítővel, borssal, sokfokhagymával és kis libazsírral), és fokhagymás párolt prokkoli!!

Itt megint ködös trágya idő van, de mondtam apácskának, hogy muszáj kimozdulnom, mert meghülyülök!! Ugyhogy elmegyünk a bevásárló központba!

Néztem megint a neveket, mert ugye apácskának is választási lehetőséget kell adni. Kettőt már le is húzott a listáról (azokat most nem írom ide), de ha leírom nektek, akkor lesztek olyan kedvesek szavazni??
Fel is írom a tippeket...és kíváncsi leszek apácska mit választ a végén.

Fiú: Vincent Attila (csak ebben az esetben van 2 név), Marcell, Martin, Benjamin

Lány: Natalia, Elvira, Sára

d.dodó

mia!
Nyugi! Én is kézzel csináltam, és isteni lett! ;)
Arra figyelj, hogy ilyen esetben mindenképp fel kell futtatni az élesztőt LANGYOS (se meleg se tul hideg) tejben, és ebben legyen a 4 evőkanál cukor is, segíti az élesztő felfutását (én 2,5 dkg frisset használtam a por helyett). Majd minden összetevőt összekevertem. (Nekem kicsit lágy lett a tészta - túl ragadt a kezemhez, de lehet azért mert itt akáár lehet zsírosabb a vaj is...lehet neked jó lesz elsőre). Na mindegy, én még egy marék lisztet tettem hozzá. Akkor jó a tészta, ha a kezedről is, és az edény faláról is magától leválik, majd egy gombócot csinálsz belőle. És ha van kelesztőtálad (fedeles), abba teszed, rányomod a fedőt. Ha nincs, akkor fóliával le szoktam fedni.
És melegebb helyre teszed. Ez lehet napsütés, de én pl a tüzhelyre tettem, mert épp alatta ment a sütő (alacsony fokozaton), van aki a nem tul forró kályha vagy radiátor tetejére teszi. nekem egy órát biztosan kelt. A tetőig felért, olyan magas, "lukacsos" lett. Ekkor jó!!
Majd ujra átgyúrtam kicsit, és máris lisztezett felületen nyújtottam.

És tegnap pocaknak is leírtam, hogy nagyon szorosan próbáltam tekerni, és nagyon éles, széles pengéjű késsel vágtam az 1,5 - 2 cm vastag szeleteket, és rögtön a sütőpapíros tepsire tettem.
Sikerülni fog neked is ;)

d.dodó

prokkoli= brokkoli :lol:

Pocak!
Tényleg, neked hogy sikerült a csiguc??

d.dodó

Niki
ráérsz utalni mondtam!
nagyon szépeket fogok felrakni,és vannak benne 3-6 hósak is,ez az én nagy bűnöm is ne aggódj,szerinted mennyit túrok ki Kamillának??és amit eladok azt is csak a férjem unszolására :wink: :wink: lesben áll hogy mennyi ruhája van már :wink:

fiús anyuciknak is fogok felrakni jövö héten,mert a barinőmnek licitáltam 4 csomagra amit meg is nyertem,de neki sem kell az összes,igy a maradék jön ide :wink: :wink:

kakós csigát én is ki fogom próbálni csak legyek túl a vércukor mérésen!!

bibar

Dodó: köszi, majd beszámolok!

M. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Dodó: A mai főzőcskézés egyrészt a vasárnapi ebédhez volt/lesz, illetve 1-2 napra előre is.
Húsleves és rántott hal lesz ebédre, majonézes salátával.
Készítettem csokis és vaníliás pudingot...meg spenótos-husis-sajtos rakott tésztát.
Névválasztás...fiú Marcell, lány Sára

Poci: De jó! Már nincs sok hátra, és hazamegy a párod. :) Már biztosan hiányzik...

Mostanában úgy érzem, hogy mintha a belső méhszájamat rugdosná a picurkám. Nektek is szokta?

Emi

Emi

email4
Budapest

emi!
Hú, nagyon fini kajcsi lesz nálatok...imádom a rántott halat!
Névtippet felírtam.
Nekem tegnap egész nap lefele és hátrafele rugdosott a picim.

mia!
Várom majd a beszámolót!
Amugy minden kelttésztának ez a lényege, hogykéztől és edénytól is elváljon, jól össze legyen gyúrva, és hogy nagyon jól megkeljen.

Én most bukta receptet kaptam, amit hamarosan ki is próbálok
.

d.dodó

sziasztok,
felraktam a recibe a sajttorta receptjét.

M.
Vendég

Mia
sajtorta,nyami :wink: :wink:

Emi
én még nem éreztem ezt,Olivérnél sem,bizti azt kapargatja neked :oops: vagy simizi :wink: :wink:

Dodó
na akkor bukta receptet is várunk!!!

bibar

Sziasztok!

Dodo: csinos a pocid, és édes a lánykád :)

Zsani: remélem már jobban vagy, tegnap nekem is sokat keményedett a hasam.

Emi: édes a kisrucik :)

Niki: ügyes vagy a 6kg alma eltételével :) Darabossal szerintem próbálkozz nyugodtan Rikinél, aztán vagy eszi vagy nem, Zalánnak nagyon sokáig csak 4 foga volt, primán evett vele bármit. Állitólag az inyükkel is simán tudnak "rágni"

Bibar: felrakott cuccok engem is érdeklnek majd, szólj ha lehet nézni őket :D

Én mára sajnos teljesen taknyosan, ráadásul Zalán is csúnyán köhög, plusz folyik az orra, a fél éjszakát átszenvedte szegény. Úgy tudott végülis aludni, hogy betettem magam mellé, és félig emelt helyeztben hanyatt fekve aludt a nagypárnámon. Pedig alapból csak hason hajlandó aludni, és a saját helyén. Drukkoljatok, hogy mielőbb meggyógyuljunk!

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Lanyok...kesz a csiga..dobok is fol gyorsan egy kepet,csak itt meg nem lett lecukrozva, varok vele, mert nems zeretem ha raolvad.
Tapasztalat: fel adag is nagyon kiados. nekem picit tobb cukor is mehetett volna bele, de igy is nagyon fincsi lett. Amikor kivettem a tesztat a dagasztogepbol nekem majdnem fojt. Atkellett gyurnom meg plussz lissztel. Nalatok volt ilyen?
Dodo koszi a tippet, ugy csinaltam ahogy irtad, vekony teszta, szoros tekeres, eles kes, egyesevel a lapra forditva es ez az eredmeny :lol: :lol: Kép
pocaklako

fojt=folyt :oops: :oops:
pocaklako

lissztel=liszttel..na mar irni sem tudok... :roll:
pocaklako

Poci jól néz ki a te csigád is :D Asszem előbb utóbb én is rászánom magam, ma palacsintát sütöttem :)

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Sziasztok!
Megjöttünk, jó volt kicsit kimozdulni! Vettünk Lizynek egy gumicsizmát, én vettem magamnak könyvleárazásban egy svéd szakácskönyvet!

Pocak!
Én is irtam miának, hogy én kézzel gyúrtam be, de nekem az eredeti recepttel tök ragadós lett, ragadt a kezemre, és még egy jó marék lisztet kellett hozzátennem hogy jó legyen!
De nagyon ügyes vagy, szépek lettek a csigáid.

d.dodó

Pocak!
Te mennyi cukrot tettél bele?? nekem nagyon jó édes. Ok, mondjuk a reciben csésze van (nálam az a presszókávést jelentené) de én alapból keveselltem, igy én egy kakaós bögrényi cukrot raktam.

d.dodó

Nekem eddig a legtöbb kelt tésztához amit csináltam kelesztés után hozzá kellett gyúrni még egy kis lisztet, hiába tűnt jónak kelesztés előtt.

Szereztem lányzónak néhány rucit a teszen, tökre örülök neki, ha ideérnek majd fotózok :D

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Jah, és kérdés, orrvérzésre van valakinek valami ötlete? Tudom, hogy normális, csak zavar. :oops:

Kép

Kép

Kép
fókamóka

fóka!
Nem okoskodás...DE ha már kelesztés előtt jó a tészta, akkor kelesztés után nem szabad beletenni extra lisztet, mert elnehezíti a tésztát. Kelesztés után csak szimplán át kell gyúrni, és lisztezett felületen nyujtani!!

d.dodó

Ezt is próbáltam, nekem nem jött be :)

Mondjuk én kelt tésztából egyébként elsősorban kenyeret és zsömlét szoktam csinálni, és ott csak kicsit meglisztezem a külsejét, hogy ne ragadjon.

Kép

Kép

Kép
fókamóka

fóka!
Hú, ha tudnád, hány kenyérrecit kipbáltam már...volt hogy elég faramuci végeredmény lett! :)

Hú, én megint kakaóscsigát eszem! :oops:

mia!
Neked hogy sikerült a csiga??

d.dodó

Dodo, mivel fel adagot csinaltam a tesztaba 2 jo evokanalnyit tettem. A toltelekbe meg ahogy irta, sot az egesz adaghoz csinaltam veletlenul a tolteleket igy meg is maradt kakao, de nekem meg a tesztabol es a toltelekbol is hianyzott egy kicsit. Na mndegy majd legkozelebb.
Dodo: jol jonne a bukat recept is.

Fokamoka: ujra nalam is jelentkezett az orrverzes. Van hogy csak siman elindul egy fujasnal, de szerencsere hamar elall, igy annyira nem foglalkozom vele, de szinte minden nap megkeres. Nem hasznalok ra semmit. Nalad olyan gyakori, hogy mar zavaro?
pocaklako

Csajok!
Bukta recit előbb ki akarom próbálni...nem akarok "beégni", hogy valamiért nem jó. Recit kipróbálás nélkül én még nem raktam fel soha....de a napokban csinálok majd, és akkor lesz!

d.dodó

Poci: Írtó jól néznek ki a csiguszok! :) Bizti nagyon finomak is! :D

Fókamóka: Sajnálom a betegeskedést...drukkolok, hogy meggyógyuljatok mihamarabb!!! :wink:

Most délután elszunyókáltam kicsit, mert fájdogál a derekam.
Főleg felkeléskor, felálláskor rossz...mi lesz még később?
:roll:

Emi

Emi

email4
Budapest

Fóka
persze hogy szólok neked,szerintem kedden rakok fel majd :wink: :wink: jobbulást nektek,szegénykék :oops: :oops: orrvérzés nekem nem volt és nincs,igy nem tudok segiteni :oops:

Pocak
jaj gyönyörű lett,ügyi vagy nagyon!!

Emi
derékfájás nálam is van sajna :cry: :cry:

macipark szuper volt,csak a nap nem sütött végig :oops: :oops: :wink:

bibar

sziasztok! köszönjük, szerencsére már jobban vagyunk. tegnap egész nap ágyban voltam, hol aludtam, hol éberen, borogatással, lavórral.... ma már kicsit jobb volt, délelőtt feküdtem, megfőztem, kicsit mostam és most jöttünk haza pestről férjem tesójáéktól. sétáltunk egy nagyot, ami jól esett. a pocim még mindíg néha keményedik, majd holnap elmondom a dokibácsinak. manó egyébként csudi sokat mocorog, de remélem, hogy nem azért, mert gondja lenne! ha minden igaz kedden reggel láthatjuk :lol:

csiguci: nekem is kicsit ragadós lett a tészta, tettem hozzá én is, csak úgy érzésre. azt hittem én rontottam el vmit, de akkor más is így lett vele.

Kép
zsani78

Pocak
nyammm azok a csigák :D:D:D:D

Én ma egész nap pakoltam, a szekrényeket, meg a falat festettem le ahol volt egy kis hiba... jövő héten bepakolom a szekrényeket rendesen Boti cuccaival, meg felállítjuk az ágyat ilyesmi...
Jóóól elfáradtam... :S
Vendég

edi!
Jó az uj vonalzód!!
Pihenjél ám, nem kell mindent egyszerre megcsinálni! Sétálni nem is voltatok akkor??

Mi ugy néz ki jövő hétvégén megyünk IKEA-ba, és akkor mi is berendezzük a szobát...kipróbáljuk, hogy a kiságy hogy fér be a mi szobánkba.

zsani!
Örülök, hogy jobban vagy!

d.dodó

Sziasztok!
Nagyon lustik voltunk ma.Illetve én, Dani szegény takarított. Én meg csak heverésztem meg manóztam. :oops: Akkor lehet lassan majd kipróbálok majd ilyeneket, hogy sajtos-joghurtos tészta pl.Hátha.Villával áttöröm...Hmmmm.Pár hét.Most a túróval ismerkedünk, meg majd a halacska jön majd.
Bibar, várom nagyon!!!!!! :lol: :lol: :lol: Már a képeket első körben.Örülök, hogy jól telt a nap.
Zsani, jobbulást!!!Szegénykém!!!!
Édi, hát ez tényleg óriási szerelem.Én az édes kisfiamat énekelgettem neki.
Dóri,köszi a tippeket, majd akkor lassan próbálkozgatok....Max ha majd olyat kapunk,akkor nem fűszerezzük meg.Anyósom úgyis sótlanul főz.
Poci, Te aztán kényezteted ezt a fiút a finomságokkal!
Emi, át sajna a derékfájás valszeg végig elkísér.Óvatos, körkörös mozdulatokkal férjed megmasszírozhatja.
Barbuss, merre vagytok???Jól vagytok???Aggódom ám, ha nem hallok Rólatok!!!!!! :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Dodó
köszi :D:D:D
Nem, végül nem mentem, mert belekezdtem ebbe a pakolásba, és gondoltam most már befejezem...
Na persze van még időm, csak olyan jóóóó látni, hogy készül :) Pihentem is azért, de csak 10perceket, mikor már fáradtam nagyon... most meg jó nézni, hogy ezzel megvagyok...

Tééényleg, a névszavazat:
Részemről, ha kisfiú, akkor Vincent Attila, ha kislány Natalia :D Ez a kettő a nyerő nálam :D :)
Vendég

Niki!
Tészta mehet...sajtos tejfölös is. Viszont halat 1,5 éves koráig nem nagyon mertem én "saját készítést" adni! Azt kapta leghosszabban babyételként. :oops: Még mos is csak ha rántok, de csakis a fehér tengerit, és naggggggggyon meg kell nézni ne legyen benne szálka.
Egy tipp. Egyszerre ne tul sok uj ízt vezessél be...1 héten belül 2-nél több olyan étel ne legyen amit még nem evett előtte. Fontos, hogy akár az allergiát is ki tudd szürni!! 1,5 éves kor után már viszont szinte mindig azt ette amit mi, tehát akkor már szinte naponta volt valami uj az ételében. És Lizy kimondottan szerette, ha "karakteresebb" íze volt.. szóval só kihozza jobban az izeket, vagy egy kis ételízesítő. És igy is volt hogy allergiás pöttye lett Lizynek, olyankor azt kell végiggondolni, mi volt az ami a pötty kijöveteléhez képest utoljára evett, vagy aznap egyáltalán mit evett. És nekem mindig van itthon fenistil csepp és calcium ampulla. Ha bármi ilyen van, már adom is neki! (Bár ezek receptre irathatók csak fel ha jól tudom, de jó ha van kéznél, és akkor egy egy pöttyösödés miatt nem kell dokihoz rohanni. ) Bár tudom, hogy van akit meg megnyugtat, ha rögtön látja doki a gyereket.
Aztán ha még majd kérdésed van, nyugodtan kérdezz

d.dodó

Edi: Hát akkor te sem vagy semmi! Jól kidolgozhattad magad...
:)
Mondjuk, ha jólesett, akkor ti is jól fogtok ma aludni! :D
Tényleg szupi az új vonalzód!

Niki: Épp én is arra gondoltam, hogy megkérem a férjemet masszírozza meg kicsit a derekam. :wink:

Ezek a kakaós-csigácskák...most is eszembe jutottak! :)
Jól néznek ki nagyon...nyami.
:lol:

Ma már nem jövök...mindenkinek jó éjt!

Emi

Emi

email4
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?