Hali!
Tegnap csak egy villámbejelentkezésre futotta.
Hétvégén anyukáméknál voltunk vidéken, szombaton lagziztunk.
a templomi esküvőre szombat délben mentünk a párommal, addig danira anyuék vigyáztak és fektették le. minden további nélkül elaludt, anyukámnak mondta, hogy húzza lejjebb a redőnyt és takarja be, annyit mondott még, hogy "Nincs apa, nincs anya" és elaludt. anyukám mondta neki, mire majd felébred, addigra itt leszünk. délután 1-től aludt 1/2 5-ig. úgy örült, amikor bementünk ébredéskor hozzá.
aztán este már csak Danival mentem a lagziba, mert a párom tiszta takony lett, fél percenként tüsszögött, amikor meg nem fújta éppen az orrát, akkor meg folyt a cucc. mondtam neki, hogy ha nem akar, nem kell ilyen állapotban eljönnie. nem nagyon ellenkezett, nem nagyon szereti a vidéki lagzikat. mondjuk én sem, én csak a barátnőim miatt mentem.
beültünk a kocsiba, Dani vezényelt, megáll, kanyar vezényszavakkal. egy városszéli kis csárdában voltunk. először nem mert Dani bemenni, mert sokan voltak. aztán akik bent voltak pont kijöttek és nagy peckesen bevonult. a bútorzat úgy nézett ki, mint a Hófehérke mesében a törpi házikóban
persze nem olyan kicsi. olyan szépen viselkedett a Dani, hogy nem is hittem el. először szemlélődött és ült a széken, ez volt a terepszemle, aztán nekibátorodott és felfedező útra indult. aztán megjöttek a londoni barátnőmék, na akkor fülig ért a szája és állandóan ott lebzselt körülötte. nagyon ritkán látja, de amikor itthon van, akkor mindig eljön meglátogatni minket és Dani imádja.
egy másik, nem baráti társaságbeli osztálytársam kisfia is ott volt (decemberben lesz 2 éves), vele szaladgáltak. szerencsére akkor még nem volt az a lagzis zene, hanem inkább nosztalgiazene és a hangerő is normális volt. csatlakozott egy szintén 27 hónapos kislány is, Dani meg jól becsajozott
a kiscsaj odahozta a nyusziját a Daninak, Dani meg ölelgette mindkettőjüket, aztán meg kézenfogva táncikáltak, ugrándoztak, annyira cukik voltak, együtt tömték magukba a sajtos stanglit
. a kisfiúnak adtam kisautót és Danival tologatták az asztal szélén. szegénykém olyan kis esetlen volt, Dani imád maga körül forogni, a kisfiú is utánozta, de mindig ahogy kettőt lépett, már elesett a saját lábában. meg egyszer csak simán lehajolt az autóért a földre, és úgy esett, hogy a keze maga alatt volt, amivel nyúlt le az autóért és fejre esett a kövön. nem sírt, csak rossz volt nézni, ahogy elesett, mint egy darab fa. Dani meg csak nézte a kisfiút, hogy most ez meg mi volt. de adott neki puszit és végig kiabálta, hogy Balázs, Balázs, így hívták a kisfiút, a kislányt meg Sárinak, arra meg azt kiabálta hogy Száli, Száli
a fiam jó lakoldalmas vendég módjára mindenből evett, mondták is milyen jó nézni, ahogy eszik. volt húsleves csigatésztával, egy csomó hús, ránott sajt, bár akkor már, amikor azt hozták, nem volt ott Dani, mert 10 óra körül mondta, hogy menjünk haza. hazavittem kocsival, a párom és anyukámék lefektették én meg még visszamentem a csajokhoz. na akkor már beindult a lagzis ricsaj, jó is hogy Dani már nem volt ott, mert tuti zúgott volna a füle egész éjjel. sajna a lagzis zene nem az én világom, mint ahogy a barátnőimé sem, de azért jól éreztük magunkat, annak ellenére, hogy nem táncoltunk, csomót röhögtünk és dumáltunk.
a lagziban volt egy 3 hetes kisbaba is (az előző kisfiú tesója), szegénykém végig le volt tojva. üvöltött a zene, mindenki táncolt, néha-néha oldalba is lökték a babakocsit, bazi meleg a teremben a gyerek meg vastag takaró + lábzsák-ba tekerve. tök vörös volt szegénykém feje, amikor kivették. anyuka és apuka meg lazán táncoltak. mondjuk a gyerek aludt, de nem hiszem, hogy jó tett ez egy 3 hetes gyereknek, illetve egy 3 hete szült nőnek táncikálnia kellett volna. tisztára ki voltunk akadva, hogy miért kell egy ilyen picit hajnalig kitenni ilyen ricsajnak, ezt még olyan barátnőim is mondták, akiknek pedig még nincs is gyerekük és még nem is terveznek, de már nekik is sok volt.
ilke
lassan érted is lehet izgulni!
mikor is van a kiírás?
pont ma született meg egyik kollégám kislánya is, mára voltak kiírva, a héten megyünk látogatóba.
meglátogattak a londoni barátnőm és a nővére is a kisbabával, Dani utána végig mondogatta, hogy " Nikol baba aludt kocsiba" Anyukájuk is eljött megsasolni Danit, Ica néni egyből lekenyerezte Danit egy gesztenyével, amit az utcán talált, pedig egy darab gesztenyefa sincs a környéken
Na hát annak hogy megörült, be is tette a zsebébe, megmutatta Ica néninek, hogy kell oda betenni.
Dani beszédben is sokat fejlődött, már használja a hol van, hová kérdéseket, illetve múlt időt is már (papa bement, hozott szőlőt), meg birtokos szerkezetet is, mint apáé, mamáé, anyáé, Danié. magát még mindig Daninak hívja.
anyuéknál már rendes széken eszik, és ma megyünk az ikeába olyan széket venni, ami Ilke Lilijének is van. hiába kinőtte már a régit, alig fér el a lába benne, nem beszélve arról, hogy alig tudom már kiemelni, olyan nehéz.
amikor eltettem az etetőszéket a párom ennyit mondott: "Remélem még sokszor fogjuk használni"
hízott ám a májam
őszi ruhákból is be kell tárazni, mert hihetetlen sokat nőtt a nyáron Dani. szerintem legalább 104-es ruha kell neki. anyukám is lemérte, hogy tudja mekkora kell, mert azért a 104-es nem mindig egyforma.
mindjárt teszek fel egy lagziban készült képet.
cupp
gumicukor