Kakti: AKKOR IS TE VAGY A VEZETŐ MILKAMAMI!
1, No stress, no pánik, bőgni meg végképp tilos! Ha bőgni akarsz, hívj fel, én szívesen bőgök helyetted egy kört, nekem már úgyis mindegy. De te nem sírhatsz.
2, Amikor sír, tedd mellre, nem baj, ha nem eszik, csak lóg rajtad, neked most az a fontos, hogy inger érje a melled. Ha napi 24 órában, akkor annyiban (légy inkább hálás a sorsnak érte, mint keseregnél, hogy nem tudsz aludni). Inkább a babát tedd mellre, mint a mellszívó, mert jobban ingerli a mellet. De ha ő nagyon bealszik (lásd Bulcsú) akkor figyelj arra, hogy kétóránként inger érje a mellet.
3, Te magad: bőséges kaja: főleg szénhidrát: sajtos tejfölös tészta pl. de nagyon dicsérték a zabpelyhet
FIGYELEM!
A jógaoktatótól kaptam egy isteni tejhozamnövelő süti receptet. Én imádom, nekem mindig van a konyhaszekrényben, éjjelente azt nasizom, ha használ ha nem akkor is érdemes megcsinálni.
Gabonagolyók:
Hozzávalók 40 db-hoz:
25 dkg búza pehely
15 dkg árpa pehely
10 dkg zabpehely
Jókora marék ( 5 dkg) kesudió
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
Elkészítés:
A gabona pelyheket összekeverjük, és aprító gépben finomra őröljük. A kesudióval tegyük ugyanezt. Utána pirítsuk meg folyamatos kevergetés közben egy lábasban az őrleményt, közben tegyük hozzá a vajat, és szórjuk bele a cukrot is. Ha már érezni a finom illatot, húzzuk le a tűzről, és öntsünk bele kb. 10 evőkanál vizet. Gyúrjuk össze kézzel, amennyire csak lehet, és próbáljunk golyócskákat formálni belőle. Ez nem könnyű, legegyszerűbben úgy lehet megcsinálni, ha egy evőkanálnyi masszát a tenyerünkbe veszünk, jól összenyomjuk, és így próbálunk belőle golyót préselni. Ha már összeállt könnyebb formázni.
Egész család eheti (pl a Zsoltit is alig bírom leállítani, úgy kell dugdosnom előle
) de Indiában ezt adják a szoptatós anyukáknak.
4, Urtica akár 5*5-ös dózisban de max 5 napig.
Nah, én kb ezeket szedtem össze tejszaporításra.
Bár nekem mindegy, mert ha Bulcsú nem hajlandó enni anyatejet, akkor minek. Fejni úgyse fogok tudni sokkal többet.