Új privát üzeneted érkezett!

Szopi:
http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... sid=100415

Nyugodtan szedhetsz 5x5-öt is. SOK folyadék, C-Vitamin, rendes kaja, pihenés. És a legfontosabb, ha kéri, tedd cicire. Lehet hogy szét fog rágni, de ha 10percenként akar szopizni, ám legyen. Ettől éri inger a cickót. Méréssel csak óvatosan!!!! Volt hogy 10másodpercen belül 80g-ot mért el!!! :evil:
Vendég

HASFÁJÁSRA: (loptam)
× Először is vannak ugye a gyógyszertárban kapható cseppek és szuszpenziók, amik a (mohó) szopi során nyelt légbuborékok kihajtásában hivatottak segíteni. Recept nélkül kaphatóak.

1. INFACOL szuszpenzió - újszülött kortól adható, mivel nem szívódik fel a belekben, így mellékhatása sincs.

2. ESPUMISAN cseppek - szintén a kezdetektől adható, nem szívódik fel.

3. SAB SIMPLEX szuszpenzió - újszülött kortól, szopi előtt, vagy közben.

4. GRIPE WATER (angolvíz) - 1 hónapos kor után adható. Hascsikarás elleni gyógyvíz. Szintén a légbuborékok megszűntetésében segít, ill. megnyugatja a görcsös hasizmokat.

5. Papaverin - receptre kapható, görcsoldó.

× Segítségünkre lehet a meleg jótékony hatása.

6. Jó meleg vizes textilpelus a pocakra.

7. Cseresznyemag párna. - A magok rendkívül jó tartják a hőt és csak fokozatosan engedik ki magukból. Sütőben vagy mikroban kell megmelegíteni és a fájó pocakra tenni.

× A következő próbálkozás a masszázs lehet.

8. Babamasszázs hasfájásra. - Ezt inkább nagyobb, 2-3 hós babáknál javasolják.

9. BABYNOS hasmasszázs krém - Ánizs és kömény tartalmú krém hasfájós babáknak.

10. BABYNOS cseppek - 3 hónapos kor után. Felfújódás, görcsök, emésztési zavarok megszűntetésére.

× Egyebek:

11. Szélcső - A hőmérővel ellentétben nem veszélyes, és nem szokhat hozzá a baba. Ellenben a felesleges gázokat frankón kiűzi.

× Homeopátia!

12. CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH (napi 2-4x5 golyó) - A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

13. COLOCYNTHIS 9-15 CH (óránként 5 golyó) - Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

14. DIOSCOREA 9 CH (óránként 5 golyó) - Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek

× Teák.

15. Édeskömény tea. - Segíti az emésztést, szélhajtó. (De sajnos sok babánál még rosszabbá teszi a helyzetet.)

16. Kamilla tea. - Székrekedés ellen néhány korty.

17. MECSEK tea - édeskömény és kamilla keveréke.
Vendég

Nóri!
Köszi a tanácsokat!

Másik kérdés: mit kell elküldeni a nagyonbabásoknak a vonalzóhoz? Írtam nekik emilt, de a fülük botját nem mozgatják rá...

Az éjszakánk:
Éjjel fél 12-re sikerült ágyba tenni a lányt. De éjfél előtt már ment a nyígás. Kiköltöztem mellé a szobájába a fotelágyra. Nem ébredt fel, csak én nem aludtam sokat, mert egész éjjel nyöszörgött álmában, én meg minden szisszenésre felébredtem. Aztán hajnal negyed 4-kor felébredt rendesen. Kapott cicit, és háromnegyed 4 után vmivel már K.O. volt megint, így visszakerült az ágyikójába és 7-ig húzta a lóbőrt. Valószínűleg csak én éltem meg rosszul a dolgot a kevés alvás miatt, de Apát muszáj volt hagyni aludni, mert ma újra elkezd dolgozni, és rögtön éjszakára megy. Nem akartam, hogy pihenés nélkül menjen éjszakázni, mert a végén elalszik a gépek mellett.
Amúgy minden éjszaka úgy teszem le, hogy háta mögött egy kis pokróccal az oldalán fekszik. Ma reggelre a sok nyöszörgés és mocorgás miatt a hátán ébredt... Nagyon remélem, hogy nem lesz sűrűn ilyen éjszakánk...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Én képet meg szöveget küldtem. De már vagí 3-4 napja. Ennyi volt az átfutási idő. Mindent ők találtak ki, majd küldtek egy linket, amin be lehet állítani a születési időt, nevet...stb.
Vendég

Helloka Csajok!

Hazaértünk. Minden rendben. A magzatvizem is tiszta és az NST is jó. Doktorbácsi megdícsért, még meg is simogatott, hogy ügyesen tűrtem. :roll: Imádom a dokimat. Nekem ez nagyon sokat számított, hogy ilyen dokim legyen ne valami öreg fasz aki leordítja a fejem. A méhszáj állapota nem változott semmit. Hétfőn újra randi.

bellerreni
Eger

Háhhhh, az Anyuci.hu vonalzója szerint az én kis Zsubikám ma született :lol: :lol: :lol: :lol: pedig én hozzá sem nyúltam.Magától átváltott.

bellerreni
Eger

Kép

Sehol senki? Nagyon hétvége van... :roll:

bellerreni
Eger

Óh, hogy rohadna meg a Babanet.
Duplán dühös vagyok:
Egyrészt írtam egy igen hosszú gondolatsort Kaktinak, és elszállt. Ez már a héten a második
Másrészt mikor ezen kiakadtam és hangosan ki is fejeztem dühömet, a hirtelen érzelemhullámot megérezte az alvó Bulcsú és felébredt egy kört üvölteni. Alig győztem lecsitítani, pedig ma egész jól indult a reggel.
Óh, hogy szakadna rá az a bizonyos...

zarja

Kakti: AKKOR IS TE VAGY A VEZETŐ MILKAMAMI!
1, No stress, no pánik, bőgni meg végképp tilos! Ha bőgni akarsz, hívj fel, én szívesen bőgök helyetted egy kört, nekem már úgyis mindegy. De te nem sírhatsz.
2, Amikor sír, tedd mellre, nem baj, ha nem eszik, csak lóg rajtad, neked most az a fontos, hogy inger érje a melled. Ha napi 24 órában, akkor annyiban (légy inkább hálás a sorsnak érte, mint keseregnél, hogy nem tudsz aludni). Inkább a babát tedd mellre, mint a mellszívó, mert jobban ingerli a mellet. De ha ő nagyon bealszik (lásd Bulcsú) akkor figyelj arra, hogy kétóránként inger érje a mellet.
3, Te magad: bőséges kaja: főleg szénhidrát: sajtos tejfölös tészta pl. de nagyon dicsérték a zabpelyhet

FIGYELEM!
A jógaoktatótól kaptam egy isteni tejhozamnövelő süti receptet. Én imádom, nekem mindig van a konyhaszekrényben, éjjelente azt nasizom, ha használ ha nem akkor is érdemes megcsinálni.

Gabonagolyók:
Hozzávalók 40 db-hoz:
25 dkg búza pehely
15 dkg árpa pehely
10 dkg zabpehely
Jókora marék ( 5 dkg) kesudió
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
Elkészítés:
A gabona pelyheket összekeverjük, és aprító gépben finomra őröljük. A kesudióval tegyük ugyanezt. Utána pirítsuk meg folyamatos kevergetés közben egy lábasban az őrleményt, közben tegyük hozzá a vajat, és szórjuk bele a cukrot is. Ha már érezni a finom illatot, húzzuk le a tűzről, és öntsünk bele kb. 10 evőkanál vizet. Gyúrjuk össze kézzel, amennyire csak lehet, és próbáljunk golyócskákat formálni belőle. Ez nem könnyű, legegyszerűbben úgy lehet megcsinálni, ha egy evőkanálnyi masszát a tenyerünkbe veszünk, jól összenyomjuk, és így próbálunk belőle golyót préselni. Ha már összeállt könnyebb formázni.

Egész család eheti (pl a Zsoltit is alig bírom leállítani, úgy kell dugdosnom előle :? ) de Indiában ezt adják a szoptatós anyukáknak.

4, Urtica akár 5*5-ös dózisban de max 5 napig.

Nah, én kb ezeket szedtem össze tejszaporításra.

Bár nekem mindegy, mert ha Bulcsú nem hajlandó enni anyatejet, akkor minek. Fejni úgyse fogok tudni sokkal többet.

zarja

Reni, én még itt vagyok! Lelkesen figyelem mikor írja már valaki, hogy Zsubika megszületett!
Már leülök a gép elé és a párom is kérdezi: - Na megszületett az utolsó februári????
Örülök, hogy minden rendben! Ma már nem fájt annyira? Vagy csak nem akartál panaszkodni?
Vendég

Zsírmalac vagyok! Előszedtem a nyári göncöket. Felül mellben, alul seggben nem stimmelnek! Az összes nagy méretet elajándékoztam, nehogy még egyszer ekkora legyek! Fasza! Marad a terhesgatya egy darabig még!!! :cry: :cry: Kellett nekem zabálni megint!!!???? Most szopi alatt fogyózni nem merek. Amúgy is rajtam az ehetnék folyton. Saláta ki van csukva. Abból nem lesz tej. Hogy leszek én idén Miss Balaton??? :lol: :lol: Esetleg Miss BalaTONNA!!! :roll: Tudom, ez legyen a legnagyobb bajom, de én kib.szott hiú vagyok! NA nem annyira mint az Edvin Marton felesége, aki nem szoptat, nehogy csúnya legyen a cicje (hivatalos kifogás az, hogy FÁJJJJJ :shock: ). Meg a Szaros Dzsesszika Párker, aki béranyával hordatta ki az ijreit, nehogy újra fogyózni kelljen! De azért hiú vagyok!!!!
Vendég

Eszter!
Köszi a tanácsokat Neked is!
Kérdés: a kesudiót lehet helyettesíteni mondjuk sima dióval? Csak mert a kesudiót nagyon utálom! :) Amúgy tetszik ez a cucc. Holnap úgyis megyek az auchanba, beszerzek hozzá mindent. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: ha ez megnyugtat, tegnapi fél órás kimenőm során beugrottam az Intimissibe, ahol a következőkkel szembesültem: Az eddig megszokott bugyi és topméret helyett sikerült belepréselni magam egy egy számmal nagyobb bugyiba, (nem mintha tök kényelmes lenne, de mivel pamut, bízom benne, tágulni fog :roll: ), meg egy két számmal nagyobb felsőbe. Közben az isteni neonfényben figyeltem, ahogy az addig csonti hátamon gyűrűznek a hurkák. Az egyetem után, mikor elkezdtem dolgozni, 2-3 kilo plusszal küszködtem, állandóan számoltam a kalóriákat, de aztán 5 éve hirtelen lefogytam, és azóta szándékosan tömtem magam, hogy ne legyek túl nyurga. Kialakult egy önképem, hogy én bizony jó vékony vagyok. Hát most neeeeemmmm! Szarul érzem magam a bőrömben. Ehhez képest zabálok, falom az édességet, de egyszerűen farkasétvágyam van, nem tudok parancsolni neki, meg most úgyis a tejci, meg a ded legfontosabb. Ettől még persze bűntudatom van kajálás után. Mondom tegnap Apának, hogy ócsán érzem magam emiatt, erre azt mondta, hogy én most anyuci vagyok. De basszus, én az anyuciságom mellett dögös maca akarok lenni! Ez meg ugye nem a kilókon, hanem az önképem múlik. Ami egyelőre negatív. Ruhám megy egyse :(

Kép
juci-77

Ritka, békés pillanataink egyike :)
Kép
zuzmooo

Ja, és még annyi, hogy közben tökre szégyellem is magam. Itt van nekem egy ilyen tündéri, egészséges, gyönyörű baba, én meg ahelyett, hogy a seggem a földhöz verném örömömben, hagyom, hogy az egom szórakozzon velem. Hülye-hülye-hülye p@csa :oops: :oops:

Kép
juci-77

zuzmó
nagyon édes Bende bébi

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok! Gyors bekukk, visszaolvasás szinte esélytelen. Üdv. az új tagnak. Kitartás neki és Reninek! Most tényleg mindenki rátok koncentrál, ti vagytok a középpontban!!!!!!!!!!!

Kezdünk összerázódni. Emő lassacskán kiszámítható lesz, már elég jól közelítünk a 3 órás evészetekhez. Nappal többet alszik, szereti, ha nyüzsi van körülötte, éjszaka emiatt kicsit gyakrabban kel. A szopit még gyakoroljuk, de egyre ügyesebbek vagyunk. A jobb mellem sebesedett ki, de megvan, mi az oka, így ha sikerül jól ráharapnia, már egyáltalán nem fáj. Emőke szerencsére keveset sír, mert hamar felvesszük, így mindenki nyugodtabb. De nincs állandóan kézben, ha bealudt, leteszem az ágyikójába. Bori kezdi megszokni a húgát, néha bemegy megnézni, ha szoptatom, odajön, s engem megsimogat, megpuszilgat, ha Emőci sír, jön, és szól. Végre Bori kezd kilábalni a betegségből, de jövő héten még nem megy oviba, így minden délelőttre meg kellett valakivel oldani a szórakoztatását. Kíváncsi vagyok, hogyan lesz. Apa már dolgozni fog. Ja, persze tegnapra meg ő robbant le...

Most ennyi fért az időmbe, ne haragudjatok. Szüléstörténet a gmailon.
ktc

Funky! Felkészültem a legrosszabbra és próbáltam úgy lélegezni ahogy majd a szülésnél is kellene (olvasmányaim alapján) meg a doktorbácsi hozzáállása nagyon sokat segített. Kíváncsi leszek a holnapi teliholdra. Írsz majd valakinek ha beindult? Nekem is írhatsz ha gondolod. Küldjem a számom priviben?

Zuzmooo! Nagyon édes a kis Bende baba :lol: Már alig várom, hogy mi is itthon legyünk. Pont azt néztem, hogy már beporosodik itthon minden mire szükség lesz rájuk :?

Én is nagyon hiú vagyok vagy inkább voltam. Kíváncsi leszek rá, hogy szülés után mennyire kattanok be majd. :roll:

bellerreni
Eger

Köszi ktc!

Zuzmoo, nagyon aranyos Bendegúz!!!
Én nem értem, hogy születnek ilyen barnán a babák! Bárcsak nekem lenne ilyen színem! :)
Vendég

Reni, ha tudok még írok majd ide! De küldd el a számod, írok neked! ki tudja hogy indul be.. :) A párom már annyira lázban ég, hogy ha éjszaka jön akkor tuti nem engedi hogy még a gép bekapcsolásával tököljek.. :)
Én is az előbb gondoltam rá, hogy már azt se tudom mi van a bőröndben.. már több mint egy hónapja összepakoltam, mikor egy ismerősöm szült aki utánam két héttel volt kiírva.. :?

Melyik légzésre gondolsz? Amit jógában aranyfonál légzésnek hívnak?
Lassan orron beszívod, szájon kifújod és hasba lélegzel?

Juci, én egy Intimissibe már lehet le se mernék vetkőzni :lol:
Az öltözőfülkékben mindig olyan fények vannak :evil:
Már vettem egy narancs masszírozót a lelkem megnyugtatása végett.. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.27 12:21-kor.
Vendég

lányok, gyors leszek!

először is köszönöm a bíztatást mindenkinek, bőgtem egy jót, de a ma éjszaka már sokkal jobb volt

kb. 3*3 órát aludtunk, közte egy-egy órát fenn a szopival, meg a sírással, de tűrhető volt

a tejem tökre beindult! mennyit kell enni egy alkalommal egy ekkora gyereknek? Most szopi után még lefejtem (két ciciből) 100 ml-t - az mennyi?

szívja az egyiket - folyik a másik

szerencsére elég jól szopik, de néha túl hamar bealszik, és akkor fél óra múlva újra éhes

mégis szerzek mérleget, nem bírom ki, apukám kölcsönöz egyet és elhozza ma este

Reni, nagyon mennek a drukkok! Én se tudok semmi bíztatót mondani a szülésről, csak azt, hogy egyszer vége van - csak közben nehéz elhinni!

Raktam fel képeket a picasara!

boruska

SEGÍTSÉG!!!!
Ma jönnek a bátyámék látogatni és azt mondtam nekik, hogy hozhatják a két 3éves csajszit is. Szerintetek rosszul tettem? Most mondta egy ismerősünk, hogy ő a 3. oltásig nem engedett más gyereket a lakásba. Elbizonytalanodtam. :roll:
zuzmooo

Zsuzsi!

Én nem éretek hozzá, de ha nem hagyod, hogy közel menjen hozzá, meg fogdossa...

boruska

Ja, van maszkunk és arra gondoltam, hogy nem foghatnák és nem puszilhatnák meg a babát. Akkor az nem gáz, ugye? Végül is a saját 3 évesemet se tiltanám ki a lakásból az újszülött miatt...
zuzmooo

Zuzzmo ha csak megnézik a babát és nem fogdossák,nem piszkálják,
akkor szerintem nem lesz semmi baj.
Ne izgulj.

Kép
Kép
szintus

[quote="zuzmooo"]J írta:zuzmoooa, van maszkunk és arra gondoltam, hogy nem foghatnák és nem puszilhatnák meg a babát. Akkor az nem gáz, ugye? Végül is a saját 3 évesemet se tiltanám ki a lakásból az újszülött miatt...

Ja és persze h a saját gyerkőcödet sem tiltanád ki,
sőt ő még meg is puszilgatná a kistesót...(nálunk is az megy)

Kép
Kép
szintus

Zsuzsa!

Szerintem sem lesz gond belole, ha nem hagyod, hogy tapizzak. Ha ertelmes a szulo, akkor meg eleve nem vinne magaval a gyerekeket, ha epp valamilyen baja lenne. En legalabbis lemondok minden talalkozot babas ismerosokkel, ha mar apro gyanujat is latom, hogy Kristofnak valamilyen baja van, mert en sem ertekelem, ha orrfolyos, lazas gyereket hoznak hozzank jatszani. Es vagyok annyira naiv, hogy elhiszem, mindenki torodik a masik kolkecevel is... :roll:

Boruska!

Valamelyik nap irni akartam neked, amikor panaszkodtal, de ido hianyaban nem tudtam. Szerintem is abban van a megoldas kulcsa, hogy amikor tudsz, akkor aludj, illetve ha egy kis idod is van magadra, akkor hasznald ki, vegyel egy forro zuhanyt (kesobb furdot), ulj le enni nyugisan, olvass ujsagot, vagy csak dolj el es nezz ki a fejedbol. Kapcsold ki az agyad. Persze mindezt akkor tedd, amikor a gyereket biztonsagban erzed, evett, ivott, tiszta a pelus, odaadod a ferjednek, amikor az igazak almat alussza es elvonulsz. Ha felsir, vagy barmi miatt nyugtalan vagy a babaval kapcsolatban, akkor ugysem fogsz tudni kikapcsolni.
Es ahogy Nori is mondta: kesobb, ha mar nagyobb lesz a gyerek, illetve jon a masodik, akkor mar minden joval kevesbe lesz tragikus. Amikor Kristof felsirt az elso heten, akkor Ferivel ugy szaladgaltunk a szobaban, mint a mergezett egerek, nehogy 10 masodpercnel tovabb sirjon. Ketsegbe voltunk esve, a feneke meg kivolt nyalva fentrol lentig majd vissza napjaban tobbszor is.
Nah, ahogy telt az ido egyre kevesbe volt surgos elapasztani a sirast, foleg, hogy egyertelmuen lathato volt mikor ok nelkuli, mikor van oka is (persze ilyenkor azonnal igyekeztem megoldani a problemat).
Most mar Eriknel mas a helyzet. Ha tudom, hogy el van latva teljesen es akkor sir, akkor tenyleg nyugisan meg lehet reggelizni kozben... :oops:
Vendég

Zuzmoo, nem lesz gond a 3 évessel! Az én kisfiam oviba jár, ott is vannak 3 évesek, a kiscsoportban, találkozik velük, ergo hazahozhatna egy rakás betegséget minden nap, de persze a saját csoportjából is, de semmi ilyen nem történt, szóval azért mert kicsi, még nem feltétlenül van valami baja. Ha beteg lenne, folyna az orra, a bátyádék biztos nem vinnék el hozzátok!

Kakti, a soraid felolvastam a férjemnek is, azért, mert nálunk szó szerint pont ugyanez a helyzet ma. Szoptatom, leteszem, max fél óra és fent van, de rosszabb esetben 5 perc és ébren van. viszont én nem szoptathatom egyfolytában, mivel totál sebes a cicim és már igy is sűrűbben szoptattam mint amit a seb elbír. Nekem az a gyanúm, hogy kézben akar lenni...mert ha fogjuk és rajtunk alszik, akkor érdekes módon csend van. De ha letesszük, azt észleli...Nem lehet, hogy nálatok is csak ez a baj? Nem biztos, hogy kevés neki a tej!
éjjel amúgy én sem aludtam, pont azért amit te is irtál, hogy nyöszörög én meg ébren várom, hogy vajon felkel-e vagy sem...összvissz 3 órát aludtam éjjel...
lara

Bea, köszi a bíztatást, tuti, hogy túlparázom, és ahhoz képest nagyon jó baba, nem panaszkodhatok eddig abszolút, de mégis ideges vagyok.
Leginkább tvzni szeretnék, csak ott van a szobában Berci is, és nem mindig merem bekapcsolni, nehogy felébredjen.
(pedig eleinte fogadkoztam, hogy nem suttogunk mellette, nehogy a totál csendet szokja meg, de mégis, öszönösen ott ülönk mellette kussban....)
Rettegek attól, hogy felébred, mármint ha idő előtt felébred, mert ha ébren van akkor sír, és enni akar...
Hát, asszem mindenkinek van ez a problémája itt, úgyhogy nem vagyok vele egyedül :)

boruska

Boruska: szerintem nyugodtan tévézz normálisan, én mosogatok, csörömpölök mellette, miközben megy a tv is, de már többször volt, hogy porszívóztunk (iszonytató hangja van) a feje mellett (titkon bízva, hogy felébred, mert már nagyon feszült a cici) és a ded tök nyugiban aludt. Nekem azt mondták a tapasztaltabbak, hogy jó, ha az elején megtanul a mindennapi élet zajai mellett aludni, különben egy nyűg lesz az alvás idegen helyen/körülmények között.

100 ml szopi után??? Basszus, nekem annyi két ciciben nincs szopi előtt :shock:

Kép
juci-77

Sziasztok

Mi megvagyunk, de nem hiszem hogy tudok jönni, egyelőre a túlélésre játszunk 8)

A szülés jó élmény volt, fél hatra értünk be 2-3 perces fájásokkal és kilencre meg is lett. a szülésznő mondta hogy szép szülés volt, bárcsak mind ilyen lenne. és a doki is azt mondta hogy ha nem lenne több szülése már akkor szépen fog visszaemlkezni a szakmára.
Hát azért az utsó fél óra kemény volt.
a méhlepény meszes volt, így B már nem érezte jól magát az utolsó időben, hiányzik róla némi zsír a gyerekorvos szerint, illetve a csecsemős is mutatta hogy azért ráncos picit a bőre mert alatta már volt zsír.
Gergőnél is ez volt anno.
A kisasszony most be akarja hozni, gyakorlatilag éjjel-nappal rajtam akar cicizni....így elég fárasztó.
amúgy jól vagyok, gátmetszés nem volt, de kellett picit stoppolni.
fiúk egyelőre imádják.

visszaolvasni sajna nem megy

kép Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Ma dél óta mi is itthon.. kiváncsi leszek az első itthoni éjszakára.. egyelőre még kicsit meg van szeppenve: sokkal többet szopizott, meg többet volt ébren, mint máskor..
Tegnap estére már 3590g-ok voltunk: 3580-al született, ugyhogy megdicsérték amiért ügyesen szopizik../és a mérés 3mega kaki után történt :lol: /
szüléstörténet majd később..
kicsit szörnyű volt, hogy bár a Nóri mellett én voltam a másik nagy eda hívő, pont nekem nem jött össze.. meg kisérte pár komplikáció is a szülésünket: ugymint másodlagos fájásgyengeség, rövid köldökzsinór, emiatt baba szívhang bradycardia...mind össze függött a másikkal és így együtt nagyon jól összejöttek... ugyhogy ezekért jött a jó régi kikönyöklős módszer, ami egyben a megváltóm is volt.. na meg Blankáé is.. kb 1percig ballonozták, mire rendeződött a keringése, de minden rendben vele, nem volt oxigénhiányos, mert gyorsan kinyomták..na egy fél szüléstörténet csak itt van. :lol: :lol:
ja és egyetértek a korábban előttem szólókkal, miszerint az oxy eda nélkül maga a pokol..
majd még jövök..mostmár én is biztos a már rég kibeszélt, csak bennem nem megmaradt válaszú kérdéseimmel :lol:
ronci

Ja és gratu az új babákhoz!
Reni! míg bent voltam végig miattad izgultam, hogy vajon mi lehet veled! szurkolhatok-e már! ugyhogy mielőtt most írtam gyorsan vissza is olvastam vagy 5oldalt biztos ami biztos.
mostmár írhatsz nekem is ha mész : itthon vagyok és éjjel-nappal megy a gép! :lol: :lol:
ronci

ronci: Üdv otthon. A szülésed nem hangzik valami jól, de a baba jól van és ez a lényeg.
vicky79
Budapest III. kerület

Ronci, üdv. újra otthon!
Ahogy egyre több szüléstörténetet olvasok.... hááááát mit mondjak.
MÁR EGY HETE CSAK AZ EDÁRA GONDOLOK...mindig meg meg állva.... :lol:
Vendég

Ronci: Üdv újra itt!

Na, megvolt a babalátogatás. Mindenkire adtunk maszkot és a kicsik nem fogdosták meg Benőt :) Sógornőm úgy elringatta a fiatalurat, hogy azóta is alszik (lassan egy órája) :shock: Nekem ilyen miért nem sikerül??? :cry: Na, jó, nem sírok, inkább örülök neki, hogy alszik :)
zuzmooo

zuzmoo: Mert a sógornőd már tapasztaltabb. Majd neked is menni fog. Csak pár nap/hét.
vicky79
Budapest III. kerület

Blanka már 3.órája alszik.. mi meg 8kor fürcsizni akartunk, egy kis szopcsi után.. hát kicsit csúszik a program..
Ja és lett gátsebem, pedig végig ment a masszázs vajúdás alatt is, csak mikor kiderült, hogy "kiszedik" a kiscsajt úgy végig vágtak, hogy csak na! nem értékelem különösebben, bár én végig egész jól ültem vele..
volt valaki aki kenegette valamivel? mármint, hogy gyorsabban gyógyuljon?
ronci

valamikor vonalzót is kell csinálnom... :lol:
ronci

Szia Ronci!
Üdv otthon! :)

Reni!
Nagyon hallgatsz! Csak nem rádmosolygott a telehold??? :D:D:D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci! Üdv újra otthon és itt közöttünk. Hát szurkolni azt éppen lehetett nálunk mostanság, bár nem a szülés miatt. :lol: De végülis minden rendben úgyhogy várunk, hogy a fiatalúr megérezze a meleget idekint és kibújjon :lol:

Zuzmoo! Tuti, hogy van abban nagyon sok igazság, hogy te feszült vagy és azt érzi a kis babócád. Eltelik egy pár nap és te is nyugodtabb leszel és így a babád is kiegyensúlyozottabb, csak nyugikaaa és lazaság :lol: Megint mondom ezt én, aki még a szülés előtt állok :lol:

Nemrég hívott sógornőm, hogy a kis keresztfiunk kórházban van. :cry: Van most egy olyan vírus, ami mellhártya- vagy tüdőgyulladással jár és sógornőm hallotta, hogy sípol a kis tüdeje és rögtön vitte be Miskolcra és bent is tartották. Reméljük semmi komoly csak kivizsgálják, meg a biztonság kedvéért tartják csak bent.

Hívott uncsitesóm is. Ő úgy szült, hogy amikorra ki volt írva még semmi majd másnap reggel kezdődtek a fájások. Neki is mondtam, hogy úgy legyen. :lol:

Holnap melegfront, aztán éjjel telihold, kedden hidegfront. Hát csak megindul lassacskán az én kis makkmarcim is kifelé :lol:

Na megyek lepihenek

Szép álmokat minden babának és mamának.

bellerreni
Eger

Kakti! Áhhh :lol: Ha valami furcsát érzek az lesz az első, hogy nektek szólok. Hamarabb, mint a szülésznőmnek :wink:

bellerreni
Eger

Lányok!

Ne hari, hogy csak így semmi különösebb történetmesélés nélkül írok, de szükségem lenne sürgősen anyatejre!!!

Közületek nincs valaki pesti, aki tudna esetleg adni, mert olyan sok van neki? (természetesen nem ingyen)
Nekem ma indult be a tejem, de semmire sem elég, tápszerezni kell, de attól meg olyan beteg lett, hogy csak sír és sír. Szeretnék anyatejet venni, mert nem kakil a babám, csak sír, nem is tud már aludni sem. :(

Írtam már smst Nórinak, és Katicának, hátha tudnak segíteni,hogy merre induljak,de gyorsabb, ha itt megkérdem.

Ha túl vagyunk a krízísen,akkor írok részletesebben magunkról!!
Kösziiiii!

Kép
zsizell

Ronci, üdv Nektek otthonra :wink: ügyes kis Blankád van, hogy ilyen szépen szopik.

Zsizell, no pánik, mert az nem segít a tejen.
Védőnénid helyben nem tud nektek anyatejet szerezni, nekem minden ismerősöm, aki így tejet kapott védőnőn keresztül tudta meg a forrást, ill. gyerekdoki írhat fel Nektek anyatejet is, ez anyatejgyűjtőn keresztül bevizsgált anyatejet jelent. Sok-sok tejcsit kívánunk Samunak.

KépKép

KépKép
beneildi

Zsizell!

Nekem kb 3dl van a fagyóban... :roll: DE!
www.anyatejmisszio.hu de a legegyszerűbb a védőnő!!! Ha érzékeny a tápra, tuti kell kapjatok! Ingyen!!!
Többre most nem futja az időmből sajna!
Vendég

zsizell: Sajnálom, én is ilyen gyerek voltam. Csak nekem állítólag a gyüjtős tej sem jött be. Valamilyen másik táp? Drukk hogy nálad elinduljon valami.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziazstok!

Zsizell, üdv üjra itt! Az anyatej dologhoz nem értek sajnos :( Nekem is viszonylag későn indult be, de akkor rendesen - teázol, homeós bogyót szeded? Védőnő biztos tud segíteni a tejszerzésben!

Megint túl vagyunk egy éjszakán - délután-este rokonok voltak - előbb anyósék, aztán szülim, mindenki odavolt, és érdekes módon én is jobban éreztem magam, nagyobb biztonságban, hogy itt voltak, végül is tapasztalt anyukák maguk is.

Anyu és apu segített fürdetni este, majdnem sírtam, olyan jólesett, hogy olyan fogja a gyereket, akinek nem remeg a keze.

Viszont Buci egy cici után bealudt, ami miatt másfél óra után újra ébredt, és ilyan rövid alvásaink voltak csak, de így meg nem termelődött elég tejem a kettő között, szóval kellett egy kis pótlás - de sztem csak lelkileg kellett neki az a plusz, mert max 10 ml-t ivott meg belőle.

Olyan éjfél körül volt egy kis hiszti is, nem kellett neki a kaja, de sírt, meg tekergett. De eddig végsősoron mindig az oldotta meg az ilyen helyzeteket, hogyha megetettem vhogy. Nagyon kajás.

boruska

Más

Van egy csomó kérdésem, aki tud HELP!!! :!: :!: :!:

- ti ettetek friss zöldséget-gyümölcsöt? Ehetek mondjuk almát, banánt? A dióra mondják, hogy allergizál - de akkor is, ha én eszem (sütiben van)? Paprika, paradicsom mehet?

- hogy álltok étvággyal? nekem a vérszegnység miatt vszeg annyira nincs, hogy elfelejtek enni - tegnap is 11-kor reggeli, 7 kor vacsi, alig bírtam lenyomni egy keveset... Micsináljak?

- mennyit kell / szokott enni egy ekkora baba? van mérlegünk, és már tudom, hogy olyan 70-80 gramm jön ki átlagosan egy ciciből, de az neki max 1,5 órára elég - két cici (mondjuk másfél) kell, hogy jóllakjon - ez normális?

- milyen gyakran fejtek? Kéne minden szpoi után? Csak én félek kiszívni a 2. ciciből, hátha felébred, és kér még - viszont anyu szerint így el fog apadni :(

- hogyan tároljátok az anyatejet? Tudom, hogy volt róla szó régebben, csak nem tudtam visszakeresni :( Ha nem akarok ilyen aventes pohárba, zacskóba fektetni, a jégkockatartó (ha kifertőtlenítem), nem jó? Kb úgyis piciket tudok kifejni, ha rendesen eszik.

- hogyan melegítitek az anyatejet (amit korábban fejtél)? ami simán hűtőben volt? azt olvastam, hogy mikrózni, forró vízbe rakni nem szabad, csak 37 fokos vízbe - de akkor egy élet, amíg testhőmérsékletű lesz, nem? Legalább egy óra, és addig üvöltsön a baba? És mi a helyzet a fagyasztott tejcsi felengedésével?

- infacol - aki ad, milyen gyakran? lehet minden szopi előtt, vagy az már sok? Ha csak néha adod: hogy döntöd el, hogy mikor? mert hoy ez megelőzés: honnan tudjam, hogy mikor fog fájni a hasa? Legszívesebben mindig adnám, csak félek, hogy az sok... :(

Bocsi a sok hülye kérdésért, de nagyon el vagyok akadva :oops: minden segítség jól jön!

boruska

Jó reggelt mindenkinek!

Zsizell. Üdv újra itt. Én ebben nem tudok segíteni és sajnálom, hogy ilyen gondok vannak, de tényleg csak nyugi, mert az idegeskedéstől nem lesz jobb.

Bori! Sajna neked sem tudok segíteni, max abban, hogy én úgy tudom, hogy mivel a babáknak való görcsoldók nem szívódnak fel a belekben így bármikor lehet nekik adni, akár minden kaja előtt is, de erről majd biztos ír egy tapasztal anyuka.

Olyan furcsa, hogy nekem még nincsenek ilyen gondjaim. Megint olyan érzésem van, mintha nem is a saját fórumomat olvagatnám :oops:

Viszont megint elhagytam egy darabot a nyákdugómból. Lassan csak elhagyom a kis fiacskámat is :lol: Szép idő lesz ma kint úgyhogy mi szerintem megyünk valahova sétizni egy nagyot.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Zsizell!

Az anyatej szerzes lehetosegeirol a tobbiek mar mindent elmondtak, en nem ismerem a magyar rendszert igy segiteni nem tudok.
Annyit viszont javaslnek, hiogy amig nem sikerul tejet szerezni, addig valtsatok tapszert. Nagyon sok kulonbseg van ket termek kozott, ha ennyire nem birja az egyiket a babod, akkor meg lehet probalkozni a masikkal.
En az Aptamilt javasolnam, az angoloknal ez a slager, ezt tartjak a legjobbnak. Az osszes ismerosom dicsertye, igy amikor Kristofnak kellett, akkor egybol ezt vettem. Kint mas a csomagolasa, kiszerelese, mint a magyarnak, olcsobb is (ahogy minden babacucc szvsz), de remelhetoleg a beltartalom ugyanolyan jo itt is. Kristof csak ezt kapta es se hasfajos nem volt, se a hasa nem ment, se szekrekedese nem volt. A szeklete sem zold tapos volt, hanem sarga, mint az anyatejes kaki, pedig o anyatejet nem latott. Mi a simat vettuk, nem a HA-t, mert kint nem volt ennyire elterjedt dolog ha tapszert adni automatikuan, csak akkor irta a doki, ha allergias volt valoban a baba, vagy magas volt a kockazat.
Erik is mkost a kinti aptamilt kapja, hoztunk haza egy dobozzal, kedden jon a gyerekdoki es iratok fel magyar verziot. Majd minden pelusban van anyatejesnek tuno kaki, igaz, hogy tejem is van most valamennyi.
Osszehasonlitaskeppen: Kristofnegy hos koraban voltunk itthon es nem hoztunk eleget, abban a patikaban nem kaptunk magyar aptamilt, csak milumilt. Mivel mindketto milupas termek es hasonloan nez ki, igy azt vettem. Hat, nem volt jo. Eleve nehezebben vegyult, csomosodott, de az ize is mas volt, keseru es Kristofnak a normal napi ket sarga kremes kaki helyett ket napi egy zold ragacsos-bogyos lett tole. Alig vartam, hogy visszaerjunk es adhassam az aptamilt.
Nah, nem reklamozok tovabb, ez csak az en tapasztalatom.

Boruska!
Sajnos szinte semmiben nem tudok neked segiteni, ugyanis a sok szoptatos kerdes nekem is uj. Hala az egnek a hasfajods is. Azt viszont tudom, hogy az infacolt lehet adni minden kaja elott, sot, elvileg igy is kell.

Tenyleg!
Mikorra derul ki, hogy egy baba hasfajos lesz-e? Mennyi idos korra?
En rettegek, nehogy az legyen...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?