Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi, Viki,

Terhesgondozás: lehet, hogy nekem volt szerencsém, bár nagyon rossz vénáim vannak, de nem durrantották szét a vénimat, velem mindig kedvesek és aranyosak voltak és ha lejárt a cukros itatás utáni idő, kopogtattam, hogy idő van és azonnal vették le a vért.
Csecsemősök: erről is csak + tapasztalataim vannak, mi eredetileg az előzményeink miatt PIC-esek voltunk, de mindkét osztályon tök készségesek és segítőkészek voltak a nővérek. Minden kérdésemre válaszoltak és maximálisan segítettek ha kértem.
Jó tanács: a kórházi rendszabályról szóló leírásra érdemes időt szánni, max 10 perc még elolvassátok és egy csomó kérdésre kapásból választ kaptok (pl. rooming rendje, látogatási és etetési idő a PIC-en, látogatási idő és módja stb). Engem pl. kifejezetten idegesített, hogy noha kb. 15 cm-es betűkkel ki van írva, hogy az osztályra látogatók nem jöhetnek be, a folyósóról szegény szülésznőknek kellett szó szerint szinte kitenni az érthetetlenkedő látogatókat. Nem is értem, hogy felnőtt értelmes emberek miért nem képesek megérteni, hogy újszülötteket csak a látogató szobában láthatják.

Nekem sajna a szobatársaimmaal ill. az osztályon (szülészeti) bent fekvő kismamikkal volt néha gondom. Szerintem néha amit egyes kismamik művelnek (tisztelet persze a kivételnek) azt nem tudom máshogy nevezni csak a másik hülyítésének - bár lehet, hogy csak szerencsétlen időszakban feküdtem bent és ilyen kismamikkal hozott össze a sors. A hülyítés alatt azt értem, hogy bizonyos problémákat felnagyítva, sokszor nem is a megtörténtnek megfelelően tálalva adták elő a történeteiket vagy mástól hallott story-jaikat.
Szóval jó tanács: ha véletlenül hamarabb be kell feküdnöd, engedd el a füled mellett mások "sírámait" mert saját magad számára lesz nehéz a szülésig bent töltött időszak.
Most csak ennyi így röviden, de inkább kérdezzetek!
Kika
kika

Kika,
Nagyon örülök, hogy csak pozitív dolgokat tudsz említeni a mostani állapotokról. Persze, szerintem kicsit emberttől is függő, hogyan kérdez,mennyire érzékeny, melyik nővért, milyen idegállapotban, stb.

Nekem nem voltak másfél éve túlzottan negatív tapasztalataim, írtam többször is, hogy szerintem átlagosan "empatikusak" az ottani nővérek, tisztelet 1-2 kivételnek. Akkor úgy tűnt, hogy teljesen mások voltak alkalmazásban, mint első szülésemkor 4 évvel ezelőtt.
Akkor sajnos elég negatív tapasztalatokat szereztem, főleg a PIC-en, mert 2. naptól végig, (a vizitek kivételével szinte egész nap!) ott lehettem a kisfiammal. Nem hazudok, hidd el, de ennyire durva esetek voltak.
- nem tudtam szoptatni, ők itatták vízzel, teával Marcit, ennek ellenére 1 nap alatt kiszáradt.
- 2 napig kapott infúziót ezért, naponta több adagban, de állandóan nekem kellett rinyálnom a szolgálatban levő nővérnek, hogy ne sipoltassa (éles vészjelző visított) a kifogyot infúziós készüléket fél órát, hanem adja már be a szükséges köv. adagot. Sokszor a hátsó teremben feküdt relaxációs zenét hallgatva az a nővér, aki a leghanyagabb volt, és még neki állt felül, hogy ne figyelmeztessem, majd teszi a dolgát, ráér!
Szóval 2 napig cseréltettem velük a palackokat, aztán úgy láttam, hogy Marci bőre már egyáltalán nem "löttyedt" nem kéne már lehet az infúzió. És szóljanak vizitkor a doki néninek, hogy kell-e még.Persze nem szóltak,ááá, viszont kitépődött a kisfiam kezéből a tű (ja, mer' kérték, hogyne hadonásszon annyit már az a pár napos gyerek a kezével:-) és a fejét kezdték el szúrkálni új helyet keresve. Kisfiam ordított, mert 15 percig nem találtak jó eret, erre rohantam a dokinénihez, aki éppen oda tartott, megnézte és megállapította, hogy nem tényleg nem kéne már.
Na, ezek a sajátok, de a legborzasztóbb az volt, mikor a relaxás nővérke nagyívben leejtette a kis bőgőmasinákat és elvonult a hátsó részlegre meditálni. Ekkor történt, hogy a mellettünk lévő anyuka babájának feje elmozdult az inkubátorba (mocorgott erősen a baba) és beszorult az inkibátor fala és a fekvőlap közé, ezért sikítozott szerencsétlen baba.

Ezeket nem rémeknek szántam, de ez a valóság volt, többen bizonyíthatjuk!

Most jobb érzésekkel megyek vissza szülni, mivel tényleg inkább átlagos sztorik keringenek, semmi extrém :-)

Ja, erhespatológián is feküdtem és tényleg ott csak jó humorérzékkel vagy ignorálással lehet túlélni az unalomból kissé kikozmetikázott sztorikat:-)

Viki

És teljesen igazad van, hogy egyesek botrányosan tudnak viselkedni a látogatáskor, egyszerűen nem fogják fel, hogy újszülöttekről van szó.
ccviki

Sziasztok!
Hát halljátok nem tudom mi lehetett a terhesgondozóba, biztos az időjárás, meg a frontok! Nekem sem volt soha bajom velük, egy-két apróság, de ezek is főleg információhiány miatt voltak. Velem még az említett hölgy is normális volt, bár tényleg nem egy nagy vérlevevő művész! De én itt a margitban még olyannal nem találkoztam, aki annyira jól vette volna le a vért, mint a műegyetemi laborosak!

Kiki! Örülök, hogy leírtad a tapasztalataidat, és én is úgy képzelem, hogy azért nem annyira vészesek bent a kórházban ma már a dolgok, mint amiket itt anno leírtak! Én is feküdetem bent, a szülészeten, csak a jobb oldalon, ahol a PIC is van. Mindennel meg voltam elégedve, semmi gond nem volt, és némelyik nővérke nagyon kedves, némelyik meg csak annyira amennyire épp kedve van. Hát a szobatársak meg egyik ilyen másik olyan, de tényleg érdemes egyik fülön be másikon ki, és nem kell foglalkozni velül!
Lívia
aranyhold

Sziasztok!
Tegnap voltam a terhesgondozóba gondozáson, meg a dokimnál kellett megjelennem. Nahát, hogy ezek a gondozósok most milyen extrásan rendesek voltak! Tisztára mintha olvasták volna itt a negatív élményeket róluk, vagy mintha valaki a körmükre nézett volna. Teljesen ledöbbentem!
Amúgy a dokinál minden rendben volt, már megint előjöttek a gombáim, borzalmas! Viszont legközelebb már csak a 36. héten kell menni, amikor már úgyis megyek majd ctg-re! De jó, 4 hét nyugi! Na persze addig el kell mennem 2-szer a házidokihoz, meg egyszer a védőnőt is meg kellene látogatnom, még utoljára így pocakosan! Az utóbbihoz semmi kedvem, megint rázendít, hogy diétázzak, mert sokat híztam, és a felét sem végzi el annak, ami a feladata lenne. De most muszáj lenne, mert gyerekorvost kellene szereznem a manónak még mielőtt megszületik!
Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen pozitív változás ment végbe a terhesgondozóban! Kép Úgy tűnik már korábban kellett volna erről itt beszélgetnünk, és akkor még 1-2 áldozattal kevesebb lett volna. KépKép Ez a gombás hülyeség nálam is elég gyakori vendég, bár most az utóbbi másfél hónapban nem jelentkezett (kop-kop-kop) Kép Sajna állítólag ilyenkor gyakori, és különösebben nem is lehet kikezelni, de a babának szerencsére nem árt.
Lívia, nagyon irigyellek, hogy ennyire a finishben vagy már!!!!! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

A nő neve állítólag Edit. Terhestornán meséltem (többiek 30 hét után járnak - tehát többször voltak már)és már egyből tudták kiről beszéltem.... Amúgy én néztem a kártyáját, de a nevét nem.... Kép Én nagyon szívesen kiszavaznám!!! Kép Akit kétszer szúrt elsőre búzdított is minket, amit utólag bánok is, hogy nem tettük meg. Csak valahol félek a következményektől, inkább szülés után tenném meg, mert ezeket biztos névvel kell írásban....!

Aranyhold
Van egy nő, aki nagyon ügyes és még mosolyog is rád. Állítólag orosz és kicsit akcentussal beszél... Elsőre nekem ő volt és ezerszer jobb érzés volt! Kép

Amúgy én örülök, hogy vannak negatív vélemények is! Sőt inkább az marad meg bennem és a végén pozitívan csalódok és az sokkol jobb! Kép Ez a cukorterhelés is: a lehető legrosszabbra készültem, és tök elviselhető volt, főleg rosszra készülve.... Kép
Kellemes hétvégét!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Ma voltam a 38 hetes ctg-n meg Uh-n és utána dokinál vizsgálaton. És milyen baromi szerencsém volt, mert a ctg kb. 25 percig tartott a baba beájulása miatt, de a végén sikerült felpiszkálnom 1-2 mocorgásra. Így a brutál babaébresztő duda elmaradt:-)
Emiatt Uh-ra is később értem, mint az időpontom, onnan rohantam vissza doki rendelésére és azonnal be is hívott. Na, éppen vizsgált, mikor jött a hívás, hogy menjen szüléshez. Ó, szegény tök pánikba esett, hogy szegény kismamiknak odakint hogyan mondja el, hogy itt kell hagynia a rendelést. Megsajnáltam, mert látszott rajta, milyen kellemetlenül érzi magát, hogy megint megvárakoztatja a tömeget.Dehát ilyen a munkája, szerintem ezt meg kell értenünk (mondtam én, mikor várakozás nélkül túl voltam az egészen:-)

Kaptam max. 1 hetet a szülésig, mert a belső méhszáj is kinyílt már bő 1 ujjnyira és dokim szerint a görcsöléses előzmények miatt nem sok esélyem van a jövő pénteki újabb ctg-re :-D Szerintem nem olyan biztos az, mert enyém gyermekek mindig a finis előtt döntenek másként, hogy nem nyitogatják tovább a méhszájat és maradnak még bent kicsit a kiírásig:-)

Nikcsi,
Én is leolvastam és tényleg Edit:-)) És rosszat ma nem mondhatok róla, de mosolyogni még nem láttam, ma sem:-D Viszont a többiek ma is nagyon kedvesen és normálisan bántak a kismaminéppel:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!!!

Én is ma voltam ctg-n mondjuk a dokihoz nem mentem be mert felszaladtam és ott irattam vele alá a ctg-t. Majd csütörtökön megyek a magánrendelőjébe.
Viki: én is ott voltam lehet, hogy láttuk egymást????? KépKépKép
Mondjuk én nem láttam képet rólad, így sajna nem ismerhettelek meg. Hány óra körül voltál ott?????

A terhesgondozóról tényleg sztem nagyon arik a nőcik ma pl, az a vékony kis szőke nő volt ott aki velem foglalkozott és olyan ari volt végig.

Mindenkinek szép napot!

Lani
lani

Lani,

:-) Hát, ott voltam 3/4 11-től fél délig, mondjuk nagyrészt bent ctg-n, meg valamikor 12 után egy röppke 5 percre:-)
Gondolom, Te előbb járhattál ott, ha a dokink még nem rendelt.

Viki
ccviki

Viki

Hát kb akkor mentem fel mikor te jöttél Kép

Niki
lani

Sziasztok!
Zsófi! Vicces, hogy irigykedsz, mert már itt a végén vagyok, én meg Vikit, meg Lanit irigylem, amiért már ctg-re járnak, nekem addig még 3,5 hetem van. :-) Meg egyre csak gyűlnek a babaholmik, és már úgy öltöztetném a fiacskámat. Meg én nagyon vizesedem, és már lassan tükörbe sem merek nézni, mert annyira vizes az arcom is, hogy nem ismerek régi önmagamra! Bár mindenki azt mondja, hogy á nem is látszik, de én bizony látom, és nem tetszik amit látok! De nem panaszkodom, csak várok türelmesen, és kötögetem a ruhákat a babónak, mást most úgysem tudok tenni!
Talán ez az időszak a legrosszabb!
Utálom a gombákat is! Ha írnak valamit rá, akkor a kezelést, ha nem akkor a gombákat! Remélem szülés után rendbejön végre, mert nekem előtte nem volt még soha, de most már ez a 3. alkalom. Tuti nem veszélyes? Akkor nem is érdekel elmúlik-e a mostani kezeléstől vagy nem!
Ma vagyunk pont 33 hetesek a hivatalos álláspont szerint! Már csak 4 hetet kell a manónak kibírnia odabent! Utána izgulunk itthon, hogy mikor óhajt kibújni a fiatalúr! A papája már nagyon várja! :-)
Lívia
aranyhold

Sziasztok!!!

Lívia! Gratula a 33 héthez!!! Kitartás már tényleg nincs sok hátra! Még én is úgy érzem, hogy tök messze ven pedig ma vagyok 37 hetes innentől kezdve már minden megtörténhet, de sztem nem fog előbb jönni a babám Kép A kislányom is 41 hétre született. De azért titkon reménykedem már nagyon letenném a pocakot.

Pénteken mikor voltam bennt felmentem a szülőszoba elé beszéltem a szülésznőmmel és pont akkor toltak ki egy frissen szülő anyukát a rokonok ott puszilgatták olyan boldogok voltak hát majdnem én is elsírtam magam.KépKépKép

A gombásodásra sajna nem tudok neked mit mondani de ha kellően kezelve van akkor bizti semmi bonyodalmat nem okoz.
Ja és néztem az időpontot Kép)))) Jó korán írtál Kép)

Remélem mindenki jól van!!!

Sziasztok: Lani
lani

Sziasztok!

Csak bejelentkeztem, hogy tegnap éjjel óta, hol izgalomban, hol tök idegesen várom a reggeleket. Sajna csődöt mondott a vajúdási rutinom:-) Éjjel ui. baba elkezdett fájások nélkül méhszáj ás gát környékére nyomulni, baromi szúró fájdalmak közepette. Aggódtam, nincs-e /nem lesz-e valami baja a babának, hiszen ez nem hasonlít a könyv és tapasztalatok szerinti vajúdásra. Persze a keményedések is jöttek aztán, de normális fájás szál se.Ma napközben is sokat keményedett a pocakom,már enyhe kis mensis görcsöket is éreztem és jelenleg 1 órája megint kezdődnek a szúrkálások, de már volt egy felimerhetőbb fájás is.Hát, asszem így utoljára még halálra izgulom magamat a szülés miatt:-)

Ma éjjel még nem akarok szülni, mert a gyerekekhez csak holnap du. érkezik vigyázni az egyik nagymama.
ccviki

Sziasztok!

Remélem, hogy aki mostanság "leteszi" a pocakot, azért utána is visszajöttök és beszámoltok!Kép
Nem is tudom mit kívánjak?! Ügyesek legyetek! Kép

Viki
Ki a dokid?

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Livia

A hetekkel szerintem mindenki így van. Amikor még csak 8-9 hetes voltam azt vártam, hogy túl legyeke az első rizikós 3 hónapon, aztán mindig egyre újabb, és újabb időpontokat vártam. Most éppen a 27. vártam, hogy végre betöltsem. És most végre itt vagyok. Kép "Lassan" én is araszolgatok előre. Kép Igazából, olyan gyorsan telnek a hetek. És mindjárt Karácsony. Már alig várom, hogy december legyen. Aztán majd azért parázok, hogy hűha, mindjárt szülök. Kép
A gomba kérdést több dokitól is kérdeztem, és mindegyik (de főleg a jelenlegi számít), azt mondta, hogy a gomba az nem veszélyes, csak más fertőzések. De azt is mondta a dokim, hogy a 36. héten csinálnak valami vizsgálatot, amiben megállapítják, hogy van-e valami babát károsító hatású fertőzésem. Engem ez megnyugtatott!

Viki

Hűha! Már nagyon izgulok...veled együtt!!!! Kép Kép Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és minél hamarabb találkozhass a mütyürkével! Aztán jelentkezz ám, hogy jól vagy!

Zsófi
mzsx

Sziasztok! Margitai doktornővel kapcsolatban van valami tapasztalatotok?
jano74

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Sziasztok!!

Viki, lehet, hogy te már nem is a pocakosok táborába tartozol??????????????KépKépKépKépKépKépKép

Lani
lani

Sziasztok!

Lani:-)) Lassan leadom a nagy pocakomat:-) Ma bementem a dokinkhoz, hogy megnyugtasson, minden rendben a babával, csak ez a 3. szülés kicsit másképpen kezdődik, mint az előző kettő.
És meg is nyugtatott, hogy babával minden ok, méhszáj már 2 ujjnyira kitágult. Csinált amnioszkópiát, magzatvíz szép tiszta még. Ctg-re is rátettek, ami szerint jó kis folyamatos méhösszehúzódásokat produkálok már (a keményedéseket érzem, de nem túl fájdalmasak, szerencsére. Doki bácsi érdeklődött is, hogy akkor éjszaka visszajövök-e szülni (mert egyből kijelentettem, ha lehet, még szülés előtt hazamennék:-) Itt fájogatok egyelőre csendben, lassan, kicsit aludnék is éjjel, aztán felőlem reggel mehetünk szülőszobára:-)
Majd jelentkezem, de most a névválasztást is meg kéne már ejteni:-)

Pá,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki: húú de izgi szorítok nagyon Kép)))

Lani
lani

Sziasztok!

Tegnap este éreztem az első mozgást Kép, már ma is volt egy kicsit (amikor a kozmetikában feküdtem és masszírozás volt). Ez az érzés már folyatamatos lesz? Vagy csak így néha-néha?
Tényleg fontos szerepe van annak, hogy mikor éreztem az első mocorgást?
Várom a tapasztaltabbak véleményét - nagyon! Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi! Szerintem előszőr nem minden nap fogod érezni de az is lehet, hogy igen Kép Nekem vaolt olyan nap, hogy semmit nem éreztem de azért ez persze egyre jobban csökken aztán már egyfolytában mocorog meg sem áll Kép)
Vannak nyugisabb bébik vannak nagyon mozgolódosak, de az amire gondolsz, hogy mi a szerepe az első mocorgásnak pontosan nem tudom bár sejtéseim vannak de nem akarok hülyeséget mondani Kép)
Minden jót neked és minnél több mocorgást kívánok!

Lani
lani

Lani

Köszi szépen! Kép Csak így jobb tudni, hogy mire számítsak!

Nikcsi
nikcsi

SziasztokKép
Pénteken voltam a 3. remélem egyben utolsó vc. terhelésen!!
Engem mindíg 2 órára szúrtak, de most levették 1.5 óra elteltével. Igaz 3x szúrtakKép de végig nagyon kedvesek voltak....Kép) A nevüket nem láttam kiírvaKép
Mivel én is egészségügyis vagyok , (azthiszem ennek is köszönhetemKép a kedvesebb bánásmódot.....)
Érdekes az volt ,hogy meg is jegyezték , mivel kicsit beszéltem a netes pocakosok egymásközti infó cseréjéről,
" kérték bénázgatásukról ne írjak nagyon lehúzó kritikát".
Nekem sincs jó vénám ,de azért eddig mindíg meglehetett találni....
Bocs a kapkodó mondatszerkeztésért ,de rohanok sulibaKép
Kellemes napotKép
dömpi

Lani
Első mocorgás és a szájról terjedő "hírek" alapján + 20 hét, és akkor születik meg...

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Még mindig 2 in 1 állapotok uralkodnak felénk:-))
Keményedések állandóak és erősek, de fájások csak ritkán vehetők észre. Viszont a fenekem és a gáttájék az lasssan repedés határán, úgy sajog a baba nyomásától:-)
Olvastam egy netes cikkben, hogy a 3. babát várók szinte sosem tudják jól megítélni, mikor is indul be a szülés, az elsőszülők sokkal profibbak:-)
Ezt jelenleg megerősíthetem:-D

Klára,
Ide írok, hátha benézel erre is:-D
Mennék én szülni, főleg mert férjem is noszogat, egyre nyugtalanabb, mert már nem hisznek neki a munkahelyén, hogy tényleg terhes az asszony:-)))

Lani,
Jössz pénteken ctg-re meg dokihoz? Ha így folytatom, még én is :-)
Pá,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki: Elvileg megyek csak nem tudom mikor. Mert ma megyek a magánba hozzá este és akkor holnap lehet, hogy nem megyek be a rendelésére csak max a ctg-t aláíratni. De azi s lehet, hogy be kell mennem hozzá nem tudom Kép
De ha esetleg összefutnánk miről ismernélek meg??? Akkor feltétlen köszönnék KépKépKép

Niki
lani

Dömpi,
A terhesgondozóban én két hölgyet ismerek név szerint, akikről csak jókat tudok írni az egyiket Blankának hívják a másikat Julinak. Velem mindig készségesek és kedvesek voltak, sőt mindig mondták, hogy ha bármi gondom van csak hívjam őket nyugodtan telefonon.
Ha olvassák a netet akkor innen is sok szeretettel gondolok rájuk és üdvözlöm őket! Kép
Kika (Anna anyukája)
kika

Sziasztok !

Niki,
Mégsem megyek holnap, mert ma bementem vizsgálatra, tegnap este ui. "majdnem" beindult megint a szülés:-))))
Szóval holnap nem kell, mert ma csináltak ctg-t is. Sajnálom, hogy nem találkozunk:-(

Úgy néz ki, ha szombatig nem indul be rendesen magától, akkor tuti burokrepesztés és dokink szerint 3 óra! alatt kint is ez a huncut baba:-)))
Jaj, de jóóót röhögtem ezen a 3 órán:-))))

Üdv,
Viki
ccviki

Viki:
De jÓÓ! Mármint nem az, hogy nem találkozunk hanem, hogy nemsokára meglesz a babád Kép) Irigyellek Kép
Vigyázz magatokra!!!!
Niki
lani

Sziasztok!

Lehet, hogy most nem kellene írnom!
Tiszta rossz hangulatom van! Kép Tegnap az UH-n akadtam ki, ma pedig kudarc ért! Elmentem egy újabb dokihoz 18. hetesen és közölte nem tud vállalni, ne haragudjak. Persze ezt megértem, de mégis nagyon rosszul esett (mert erre a válaszra nem készültem)!
Most kezdem értemi mitől lesznek/leszünk depisek... Ha újra kezdhetném..... Kép
Kellemes hétvégét, kellemes találkozót a finiseseknek!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi! Mi a baj???? Mi történt????
lani

Sziasztok!

Lani!

Nem tudom, hogy most Niki mikor fog ráérni írni, de addig megosztom veled, amit nekem mondott. Szóval elment UH-ra, egy csomót váratták, és még így sem voltak hajlandóak bevenni a kiskönyvét, végül megkért egy lányt, hogy vigye már be neki, hogy foglalkozzanak vele. Erre állítólag teljesen kiakadtak ott bent, hogy ilyet nem lehet csinálni. Persze azt lehet, hogy fél órákig senkit nem hívnak be. Kép Na mindegy, bekerült, ott meg semmit nem mondott neki a doki. Bármit kérdezett azt mondta, hogy már mérte (persze, hogy mit, azt nekik nem mondta el), vagy azt most nem méri. Kérdezte a Niki, hogy látja-e, hogy fiú vagy lány...erre azt mondta, hogy már nézte. Aztán nagy csönd...végül Niki megkérdezte, hogy ééés mit látott. Erre csak lazán azt mondta, hogy nincs pöcse. Szó szerint. De állítólag volt ott egy másik csaj is, akivel szintén nagyon bunkó volt. Ott asszem az volt, hogy a baba nem fejlődött rendesen...erre a doki a csajnak...hát a baba tényleg nem fejlődik rendesen, de maga igen...mennyit hízott? Most mond meg, normális az ilyen? Mondtam is a Nikinek, hogy én föl is álltam volna, és úgy kimegyek onnan, mint a sicc. Hogy jön bárki ahhoz, hogy így beszéljen az emberekkel, vagy ennyire leszarja? Aztán még lehet, hogy a Niki kiegészíti, csak ezen a héten kicsit el van havazva, aztán gondoltam megosztom veletek szegény élményét. Van ám a dokinak neve is, ha valakit érdekel... Kép De igazából ez most lényegtelen. Annyit elárulok, hogy fickó volt. Ja, és képet sem kapott, meg semmi, mert állítólag nem kért. Én még soha nem kértem, mert mindig adtak, de úgy tűnik ez sem mindig van így. Kép

Zsófi
mzsx

Zsófi!!!

Hát szegényke húú ez tényleg elég rossz lehetett. Olyan rossz érzés, hogy így ki van szolgáltatva az ember Kép Mondjuk nekem az UH-kon nem volt rossz élményem de előfordul persze, hogy ilyet fog ki az ember!!! Mindenesetre nem szabad elkeseredni!!! Majd lehet, hogy legközelebb minden jobban sikerül Kép
Köszi, hogy leírtad Kép

Lani
lani

Sziasztok!

Igen nagyon el leszek havazva melóval ezen a héten (is), gyermekem tiltakozik is!
Így volt ahogy Zsófi leírta + még pénteken doki (egy új) közölte, hogy nem vesz át.... :o(

Lani azt hiszem Te is hozzá jársz... De nem haragszom a ti érdekeitek veszi figyelembe! Kép Szóval nem vállal több várandóst, csak amennyit képes ellátni! Most már megértem, csak nem készültem fel a negatív válaszra!.... Kép

Üdv
Nikcsi
nikcsi

MZSX,
mi a doki neve? Legyszi ird itt meg, szerintem mindannyian nagyon kivancsiak vagyunk ra. Ha bunkozni volt mersze, akkor ne lepodjon meg a kritikan se....

Nikcsi,
teljes elismeresem, hogy nem jottel ki. En asszem nagyon kiakadtam volna! Meg igy is, hogy csak olvasom, meg igy is sok! Kép

Viki,
Neked megy a drukk ezerrel! Kép

Szerdan kezdem en is a 36. hetet, de mar allandoan kemenyedek es fajdogalok. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Szia Gombóc!

A doki becsületes neve: Mustafa
Nem tudom milyen doki lehet, de nem nagyon értem, hogy az esetleges rossz napját miért rajtunk vezeti le.
Mondtam a Nikinek, hogy simán kijöttem volna, aztán max. a Praxisban megcsináltattam volna a vizsgálatot. Aztán persze ezzel lehet, hogy jól kivágtam volna a fát magam alatt. Kép Mondjuk pl., ha szüléskor összefutok vele. Kép Kép
mzsx

Ha már ennyire érdekel titeket, akkor itt van az eredeti teljes verzió:

Mivel Lacival (férjemmel) mentem késtem 10 percet, de ez tök mindegy volt. Timi és férje már ott voltak 09.45-kor, mert 10-re volt időpontja. "Mázlijára" beadhatta már a kiskönyvét. Viszont akiket behívtak előtte mindenki később ment. Valószínű ő volt ott legkorábban, ezért az ő kiskönyve került legalulra..... Kép Jó mi? Szinte 11-ig nem történt semmi, talán már minden dolgozó megkávézott. Lacikám már mondta, hogy be kéne kopogni és kávét kérni 2 cukorral. Ha a válaszuk ez lett volna: ez nem kávézó. Akkor pedig rákérdezni és melózni ki fog? Tiszta idegesítő, amit csinálnak. Kijött egy nőci és persze mindenki körülvette, hogy a kiskönyvet átadjuk, de majd az 1-esből jönnek ki, nekik adjuk le! X idő után ismét kijött, és végül a 30. hetesekét bevette, de a miénket még mindig nem.... Na és ekkor megkértem Timit adja be az enyémet, mert őt szólították. Kép Minden rendben van nála, de mondták neki, hogy máskor ne vállaljon ilyen "plussz munkát".... Pár percre rá be is hívtak. (Az én kis könyvemen kívül senkié nem volt bent.) A nő jól kiosztott, hogy máskor ne csináljak ilyet, majd kijönnek érte.... Már kezdtem örülni, hogy végre én/mi következünk. De 11-re jött két bent fekvő csaj, és őket elém vették, én csak ott gubbasztottam bent. Behívják az első (Angi volt a neve) csajt (amikor bent vagyok), a következő párbeszéd zajlott le:
Orvos: miért fekszik bent?
Angi: mert a gyerek a korához képest kicsi.
O: De maga nem! Mennyit szedett fel?
A: Nem sokat.
O: Mégis?
A: az első gyereknél több volt, most csak 9 kg.
O: és az elsővel mennyit?
A: Sokat.
O: Az pontosan mennyi?
A: Sok.
O: 30 kiló?
A: annyit nem.
O: akkor 29?
A: nem 25 kilót
O: és mennyi maradt magán a szülés után?
A: 10 kg
O: akkor adja össze 10+9 az nem is kevés!!!!

Fuú szóval már ezt nem semmi volt hallgani.... :-(

Behívták a másik csajt is, azt nem alázta.

Doki folyamatosan mondta, hogy ő most már menne, mert várnak rá a műtőben. A nőci mondja, hogy akkor csak engem csináljon meg. Na jó.... Kezd vizsgálni, mondom a férjem behívják már? Igen..
Az orvostól kérdezem, hogy én nem vagyok egy nádszál alkat mennyit ideális hizni?
Orvos: Ki a kezelőorvosa?
Én: Murshed
O: akkor kérdezze tőle! (Nem semmi!)
Én: látszik, hogy fiú vagy lány?
O: néztem már! Nagy csönd.......................
Én: és?
O: nincs pöcse!

Volt még némi kérdésem (kb. hány centi, azt most nem méri, mert csak részeket néz), de hasonló válaszokat kaptam.

Végén megkapom a leletem. Kérdezem fotót nem kapok?
Nőci: nem szóltam. De az amúgy sem azért van....
Orvos: mi a gond?
Nőci: nem kapott fotót..
O: nincs fotó, nincs film
Nőci: ezért máskor szólni kell......

Szóval ez volt! Ja 10.30-ra volt időpontom és 12 után pár percel jöttem ki... (A doki csak nyávogott, hogy megy műtétre, utánam még két embert is behívott. A végén kezd pörögni, így kellett volna korábban is. Azt beszélték ott bent, hogy ha elmegy, akkor kint nagy szívás lesz!)
nikcsi

Azért azt tudni kell, hogy az a szoba ahol a 18 hetes UH-t csinálják az egyben a kisbabák UH-jára is van. Szóval sokszor miattuk kell várni. És őket hátulról szokták levinni, amit nem feltétlen lát az ember.
thira

Sziasztok,
delutan ota ezen az UH-n gondolkodom. Nem ertem, hogy kerult oda a Mustafa?
En eddig barmikor mentem, mindket UH szobaban egy-egy holgy volt, mindketto sotet haju es nagyon kedves. Igaz, hoyg sokat kellett varni, legutobb en is vagy masfel orat ucsorogtem kint (amin a ferjem elegge ki is akadt, o a munkabol jott el Kép), de akkor is kedvesek voltak.
Vagy szemelyi valtozasok tortentek? Kép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Hát nem semmi Nikcsi története, és annyira sajnálom szegényt, hogy így kifogja mindenhol, tudjátok a terhesgondozóban is volt némi kellemetlensége már. De azt én sem értem hogy került oda a Musztafa, ráadásul én amikor bent feküdetem, és találkoztam vele - csak látásból, akkor nagyon normálisnak, meg emberinek tűnt, bár lehet, hogy csak a saját betegeihez, na meg akik magánba járnak hozzá!

Vasárnap töltöttem a 34. hetet, és mostanában tök jól aludtam, úgy tűnik 1-2 hét jó alvás után mindig van egy holtpont, na ez a mai. Kinek voltak már jóslófájásai? Nem tudom milyenek de lehet, hogy tegnap nekem azok voltak! Azt mondják, hogy olyan mint a mensis görcs, csakhogy nekem sosem volt olyan.

CTG-re mikor kell menni pontosan, mármint legelőször? Ugye a betöltött 36. hét után a doki rendelési idejében? Csak nehogy lemaradjak egyről!

Ma megyek a védőnőhöz, ha rajtam múlik akkor utoljára a baba születése előtt, most is csak azért, mert meg akarom beszélni vele a gyerekorvos választást. Ti sem szerettek védőnőhöz járni? Majd megint jön a sokat híztam dumával, aminek a gondolatától is a falra tudok mászni. Na sebaj, túlélem valahogy!

Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Lívia, hát te? Nem alszol? Kép Szegény! Ezt biztos azért csinálja a szervezet, hogy hozzászoktasson, ha megszületik a baba, akkor sem fogsz tudni aludni. Kép Azért remélem ma már jobban sikerül az éjszakád.
Én úgy tudom, hogy CTG-re a 36-ik héten kell menni először, a dokid rendelési idejében. Szóval, jól tudod! Kép
A védőnőért nem irigyellek. Az enyém az elég normális, csak ő meg olyan idegesítően lassú. Lassan beszél, és lassan csinál mindent. Egyébként abszolut jó szándékú, meg minden, de mit csináljak, ha idegesít. Kép A régi védőnőm sokkal jobb volt, de aztán csináltak Káposztáson egy új felosztást az utcák között, és elkerültem onnan. Kép Hát így jártam.
Te meg ne aggódj a védőnő miatt!

Gombóc

Én is nagyon csodálkoztam, hogy férfi doki volt UH-on, mert én eddig mindig csak nőkkel találkoztam, és mindegyik olyan alapos volt, meg kedves. Többször is megmutatta a baba különböző részeit, és mindig megnyugtatott, hogy így kell kinéznie egy egészséges babának. Szóval, én mindig totál megnyugodva jöttem el. Remélem, hogy nem volt valami váltás UH-oséknál, mert az igen rossz lenne. Egy biztos, Nikivel nem szabad egy időben menni dokikhoz, mert úgy tűnik vonzza a bajt. Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Először is jó hír Kép: Aranyhold a szeptember havi, 4 előadást nekem elküldte, egy wordbe másoltam. Livia megengedte, hogy továbbítsam, annak akit érdekel, ezért felajánlom, hogy egyben elküldöm, aki kéri írjon priviben! Ez a hetem nagyon zsúfi, szóval ha nem küldöm, akkor legyetek egy kicsit türelmesek!

Az UH-n tuti férfi volt, az hogy a doki Mustafa azt abból tudom, hogy Timi mondta nézzem meg a papírom alján az ő neve szerepel. Én azt hittem megint elírták a dokim nevét (Murshed)...

Aranyhold
Én sem hallottam túl jókat a védőnőről, ma mentem 3-szor és ma sem volt ő! - szerencsére. Egy nagyon kedves, bűbájos nőci van helyette! Mindent jónak talált kivéve, ugye a magas terheléses cukrom... Kép

Zsófi
Biztos igazad van! Majd megírom mikor megyek... Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok! Véletlenül keveredtem erre az oldalra, ugyanis én 2003 februárjában szültem tehát most már másfél éves a kis Manócskám akit egyébként Máténak hívnak.egészen a 28.hétig én is a Margitba jártam, ahol egészen rossz tapasztalataim voltak .Az egész úgy volt, hogy 12 hetesen elkezdtem vérezni és fejvesztve rohantam a kórházba, de kiderült, hogy a dokim szabin van ezért az ügyeleteshez küldtek, aki A Mustafa volt,behívott de úgy hogy rám sem nézett, kérdezte, hogy mi a baj, hát elmondtam erreő : Szex volt?(de teljesen alázó stílusban)Mondtam, hogy nem ugyanis a párom külföldön dolgozik úgyhogy lehetőségem se lenne rá.Erre közölte hogy szexelni mással is lehet.Na ez már sok volt, az volt bennem, hogy minnél előbb eltűnjek és ezt az embert többet nem akarom látni.Végül az UH-on kiderült, hogy semmi baja a kis Manónak.A következő találkozásunk 27hetesen volt, az esküvőm előtti napon elkezdett keményedni a pocakom, akkor is szabin volt a dokim,és bementem és természetesen a Mustafa volt az ügyeletes megint megvizsgált és közölte, hogy választhatok vagy esküvő vagy gyerek a nászéjszakát meg felejtsem el, de persze ezt is az ő megalázó stílusában, ott már teljesen ki voltam készülve.Legközelebbi terhesgondozáson pedig közölték, hogy magas a vérnyomásom 160/100, ezért mindennap kellett járnom vizsgálatra, de érdekes módon ahogy beléptem a kórházba mindig felment a vérnyomásom, otthon megmértem 120/80 volt.és ez így ment 1hétig.Aztán elköltöztünk Kaposvárra és itt kellett orvost keresnem 28hetesen, de nagyon nagy szerencsém volt mert nagyon jó orvost találtam és érdekes módon elmúltak a vérnyomás gondjaim, sőt 110/60 volt amikor bementem szülni.Hát ennyi az én történetem! Ha van valami kérdésetek szívesen válaszolok, ha tudok. Barbara
barbara

Sziasztok!

Ez nem semmi, amit Barbara írt!!!! Ezek szerint ez a doki alapjáraton ilyen kedves! Csak tudjátok, egyszerűen nem értem, hogy az ilyen ember minek megy orvosnak. Milyen jogon aláz meg bárkit is?! Én még nem találkoztam vele, de tuti nagy ívben el fogom kerülni...ha tudom! De pl. nem tudom, hogy mi lesz, ha UH-on véletlenül ő lenne. Szerintem úgy fel fogom hergelni magam, ahogy meglátom... Kép, egy rossz szó, és tuti borul a bili! Kép Kép Majd viszek magammal egyet! Kép
De nem ő az egyetlen ilyen, már más is írt egy dokiról, aki szintén ilyen volt, ha nem "jobb"!Kép
Mit vétettünk?

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Na mindenki megnyugtatására túléltem a védőnőt!!! Szerencsére nem az enyém volt, hanem egy helyettesítő, akivel már nyáron is találkoztam, és ő nagyon aranyos. Megbeszéltük amit akartam, és be sem teszem oda a lábam egy jó darabig tuti! Annyira stresszel ez az egész diéta mizéria, hogy nem is tudtam enni a védőnő vizit előtt. Amikor meg hazaértem jól belaktam!!!

Nikcsi! Csak nem ugyan ahhoz a védőnőhöz járunk? Nem Zsókának hívják véletlenül? Bár te biztos nem békáshoz tartozol, de attól lehet ugyan az.

Fú képzeljétek, azt hittem megyek szülni délután. Annyira nem is tudom milyen érzésem volt. A derekam fekve majd le szakadt, a lábaim zsibbadtak, szurkált alul a hasam, és a pocim mint a kő, olyan kemény volt. De aztán 1 óra fekvés után elmúlt. Szegény férjem pont közben hívott, és a telefonból rögtön levette, hogy valami nem ok. Haza akart jönni, de mondtam, hogy még nem örüljön, szerintem nem lesz semmi, legyen nyugodtan, majd szólok. De óránként felhívott mi van. Férfiak… Szerintem ha elindul ténylegesen tiszta ideg lesz a lelkem.

Amúgy mi van Vikivel! Tud valaki valamit! Lehet, hogy meg is szült azóta? Nagyon hallgat! Tuti van már babája!

Zsófi! Köszi a megnyugtatást a ctg-vel kapcsolatban, már ha kibírom a 36. hétig. De miért ne tenném, én úgy akarom!

Lívia
aranyhold

Szia Lívia!

Örülök, hogy túlélted a védőnővel való találkozást. Kép Szerinted őket nem lehet lecserélni. Úgy, mint pl. ha nem tetszik a gyerek orvos, akkor választok másikat. Védőnőt nem lehet választani?
Ne csináljad már, hogy mész szülni! Kép Ezzel egy kicsit még várjál, és szólj a babónak is, hogy ne aggódjon, nem marad le semmiről. Kép Viccet félretéve...remélem már nem keményedik, és szúrkál a pocakod.
Nekem este szokott keményedni. Tegnap is főztem, mosogattam...vezettem a háztartást Kép és közben folyamatosan jöttem-mentem, meg álltam. A hasam már olyan kemény volt, de azért még csak megcsináltam egy-két dolgot, és végül beomlottam az ágyba. Hááát, jó időbe telt mire helyre rázódott a pocakom keménységi állapota. Bence meg csak tett-vett ott belül. Kép
Asszem lassan már vissza kell, hogy vegyek a tempóból, mert jó lenne min. a 36. hétig kihúzni.
Vikiről nem tudok semmit, lehet, hogy már tényleg babázik. Akkor viszont mindjárt elkezdek irigykedni. De rád is irigy vagyok! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

A keményedések nálam is jelen vannak de mivel a 39 héten járok így nem aggódom mert ha be is indul a szülés annak csakl örülök akkor Kép

Lívia: Én is Békáson lakom és a Zsóka a védőnőm de én nagyon szeretem nagyon jól kijövök vele, mondjuk a kislányomnál is ő volt a védőnőnk így már régóta ismerem de nem tudok róla rosszat mondani, mert bármikor mikor szükségem volt rá a rendelkezésünkre állt.

Vikiről én sem tudok de szeritnem megszűlt mert akkor bizti írt volna Kép Remélem jól vannak és minden rendben van velük. Jaaaaaaaaj de szeretnék már én is ott tartani annyira lassunak tűnik pedig már csak egy hét Kép))

Sziasztok: Lani
lani

Lani! Először nekem is szimpi volt a védőnő, de aztán meg mondott olyanokat, hogy amikor elmeséltem anyunak felhomályosított, hogy mekkora hülyeséget beszél. Mondjuk elóször úgy gondoltam, hogy azóta változtak a dolgok, de amikor az egyik orvos ismerős házaspár is anyukámnak adott igazat, be kellett látnom, hogy inkább nézzek utána mindennek, amit mond a védőnő. Például azt modta, hogy fagyasszunk le epret, mert azt már 4-6 hónaposan eheti, közben meg csak 1 éves kor után lehet neki adni, na meg mindig azzal kínoz, hogy diétázzam, pedig nem hiszi el hogy én ilyen alkat vagyok, még a levegőtől is hízok! Na meg még sosem hallgatott szívhangot, pedig legalább kétszer megígérte, hogy majd ha legközelebb jövök, akkor már hallgatunk. Ok, szólhattam volna, de mindig olyankor mentem, amikor ez nem is érdekelt, mert előtte hallgattak a kórházban. Meg még sorolhatnám, de amúgy mi sem vagyunk rosszban, csak úgy állok hozzá, hogy mindenre mosolygok meg bólogatok amiket mond, közben meg egyik fülemen be másikon ki!
Amúgy te merre laksz békáson, tuti valahol itt a közelben. Mi a hadrianus 7-ben lakunk.

Zsófi! Én úgy tudom, hogy a védőnő az körzetileg adott, nem lehet választani. Amúgy sokmindenki panaszkodik rájuk, nem hiszem hogy találnék olyat aki jobb lenne (esetleg aki helyettesített), de nem baj, mert ha jobban belegondolok lehetne rosszabb is!

Remélem Viki hamarosan jelentkezik, és sok szépet mesél nekünk!

Ja és igyekszem nem szülni még, de ma meg egyáltalán nem jelenkezett a pici fiam. Ha holnapig sem mozdul, bemegyek a dokihoz, úgyis 10-től rendel. Csak az a furi, hogy én alapból nem csinálok semmi megterhelőt, és mivel szedem a sok magnéziumot nem is szoktam keményedni. Most meg az egész pocim beton. Most is!

Lívia
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?