Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

itt vagyok, olvasok szorgalmasan, csak be vagyok havazva.

Lányok, hol találkoztik ma a Blahánál? azt Azt mintha írtátok volna, hogy 1/2 4-kor. Még nem biztos, hogy összejön a dolog. Igazság szerint a legnagyobb csúcsforgalomban kéne majd a belvárosból hazaautóznunk és az kicsit sokáig tart.

Egyfolytában töröm a fejem, hol tudunk majd talizni ha hidegre fordul az idő. Múltkor rákerestem a játszóházakra, van egy ami szimpinek tűnt az Új Udvarban (III. Kolosy tér). Majd megnézem élőbem és az árakat is megtudakolom. Van kimondottan egész piciknek is külön rész.

Most megyek hajat mosni, Ördöglány alszik Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Csak olvasok és olvasok.

Timi, az auchanban vettem répafőzit 29ftért, mert hamarosan lejárt. Azt adtam neki natur vagy almával keverve. Sajna elfogyott. Kincső is 2* eszik éjszaka. Ha nem adok neki, akkor sír. Nem tudom megnyugtatni semmivel, pedig ott alszik mellettem.

Ági, C vitamin!

Szilvus, nem írtam, hogy mi történt. Röviden: a szive nem bírta, és tanítás közben a gyerekek szeme láttára esett le a székről. Szegénykém. Imádta a munkáját, nehéz sorsú, hátrányos helyzetű gyerkőcökkel foglalkozott. A legjobb tanár volt, akit valaha is ismertem. Ilyen tanerő kellene mindenhova. Nekem mint tanárnak, ő a példaképem. Sokat tanultam tőle.
Apósommal és Apával tervezgetjük, pakolgatjuk a lakást és már poénkodunk és nevetgélünk is. Ha elsírja magát, akkor gyorsan másra terelem a szót, főleg Kincsőre.
Jó lesz ott nekünk, csak olyan messze van mindentől.
Neked meg jobbulást!

Most be kell fejeznem, ha tudom, folytatom. Vége a mosásnak, teregetni kell.

Megyünk mi is a blahára.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

azt hiszem a mai tünti sajna kimarad. Nádja 1/2 11 óta alszik. Ha majd felkel evés meg cuccolás következne, és 2-ig nem végeznénk ezzel. Később meg már kár elindulni, mert eléggé elkésnénk. Kép Pedig már hajmosás közben rábeszéltem magam, hogy menjünk.
Három órát már emberemlékezet óta nem aludt délelőtt, sőt délután se nagyon. Igaz, ma ő is 5-kor ébredt...grrrrr..., de aztán begurcoltam az ágyamba és ott evett és aludtunk 8-ig.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

termékenyek voltatok, nagyon!

Ed, asszem ezzel kezdem Kép. Nagyon sajnálom, hogy fájó sebeket téptem fel kérdésemmel. Őszinte részvétem Neked és a családnak. Ne feledd, amit irtam. Tudod, az emlékekKép és persze KincsiKép

Erika, hát ezzel folytatom Kép Most könnyezek Veled (egy ilyen kis mimóza vagyok ám), mert tökéletesen megértem és együttérzek Veletek. Nálunk sajnos tavaly márciusban járt rabló, érdekes módon ÉPPEN ahogy beköltöztünk. A páncélajtón és a 3 záron úgy jöttek be, mintha haza érkeztek volna. Mindent elvittek, ami mozdítható volt, műszaki cikkeket, a teniszütőinket, és a párom ÖSSZES ruháját: sportcipőket, farmerokat, pulcsikat, bőrkabátokat. Ja, és az aranyaimatKép Valszeg fordultak 2szer is, de senki semmit nem látott-hallott a házban. 3 hónapig takaritottam az ezüst port, és rettegtem. A felforgatott hálószobából mindent kidobtam, amihez vélhetően hozzányúltakKép Szörnyű a tudat a mai napig, hogy valami gazember/ek jártak a lakásban... A szemtanú egy teknősbéka volt, dehát Ő nem beszél. Szerencsére a biztosítóm hamar és bőségesen fizetett.

Őszintén remélem, hogy Benneteket is kellően kárpótolnak majd, és hamar kiheveritek a megrázkódtatást!

Timi
Ennyi rossz dolgot egyszerreKép Jó, hogy végülis szerencsésen megúsztátok a balesetet. Ügyes sofőr a férjed, nem semmi 130-as durrdefektnél kormányozni a járművet.
Peti a banános izét, amit küldtek, nem ette meg. Szerintem pedig finom voltKép A sárgabarackos MILDIPÉP a kedvenc.
Az éjjeli szopinál esetleg próbáld ki, hogy csak az egyiket hagyod el. Hátha Bence ki is hagyja azt az ébredést, ha látja, nem lesz kaja.
Anyósod csudacsini lehet a csipőgatyában és haskipólóban. Biztos bombajó alakja van, de birom az olyan nőket, akik közel a 60-hoz 20-nak hiszik magukat. De a dekoltázsuk és a kezük azért marad egy 60 évesé. Konszolidált göncökben tuti a siker, de igy...én bizony nevetek, ha ilyen nénit látok. Rá se ránts, szerintem tipikus irigység. Lehet, hogy Rajtad ott az a gonosz +10 kilókban, de sac/kb -30 az előnyöd, mégpedig években.

Ági
Fejés, fejés, fejésKép Ezzel fenntarthatod egy ideig. Minden cseppje kincsKép De a 6,5 hónap az nagyon jó. Eredetileg eddig szerettem volna Petit anyatejjel táplálni, de hát sajna másképp alakult.

Karmen
Ez elég komolynak hallatszikKép És meg mernéd szúrni tűvel a cicit? Mitől tömődik el a tej útja, a sűrű tejtől?

Humi
Nagyon kivilágosodott Krizsó sérója! Nagyon édes a kis KópékánkKép
Petit néha kirakjuk a nappaliból Hiradó idejére, oly hangosan kurjongat. Egyébként multifunkcionálisan még nem működik. Vagy hasal és gagyarászik, kurjontgat, gőgicsél, de akkor nem mozog. Vagy kúszik, mászik, forog, de azt csendben teszi. Mindig a legfrissebb tudományára koncentrál. Most pl. péntek este óta négykézláb áll és rugóztatja magát előre-hátra, de csak les előre széles vigyorral, ám hang nélkül. Érdekesek ezek a bébikKép

Mókika
Én biza a kezdetekben megkináltam Petit a tejcsivel vagy táppal gyümizabálás után. Elfogadott hol többet, hol kevesebbet belőle. Aztán elkezdtem emelni a gyümi mennyiségét, azóta nem kér tápot utána. Csak valami innivalót, de azt sem mindig. Szerintem nyugisan kináld be a cicit Andrisnak, hisz a tejcsi szomjoltó gyanánt is szolgálKép Jó étvágyat Andriskának az almához!!

Mariann
A reggeli hiradóban már jelezték, hogy a kismamák és a kerekesszékesek tüntetésre készülnek. Este megnézlek Benneteket, remélem a megmozdulás eléri célját. Bár Demszky mester legkorábban 2007-re igérteKép No, de nem kezdek politizálni, ez nem egy olyan fórumKép

Megyek kávézni. Peti leszedte a szövegkiemelő kupakját. Jajjajjj, tiszta UV-kék a gyerek.......

Puszi,

Szilvusék
szilvus

Mindjárt fél 4, bekapcsolom a TV-t, hátha látlak Benneteket.

Szilvus
szilvus

Haliho Lányok!
Figyellek majd benneteket a tüntetésen TV-ben. Remélem elindul valami a "nagy emberek" fejében. Vagyis inkább csak szeretném hinni, hogy elindul.
A kisember itt van mellettem és időnként püföli a billentyűzetet, úgyhogy újra kellett indítanom a netet kétszer is. Ja és egyfolytában dumcsizik.

Erika!
Sajnálom ami Veletek történt, de a lényeg az, hogy Nektek nem lett semmi bajotok. A többi valahogy helyrehozható. Dani pedig tündéri és ez a fő!

Timi!
Hát mit modjak, a párodnak van lélekjelenléte. Nagy szerencsétek volt! Levinél a krumpli répával verzió eddig a legnyerőbb! Én kotyvasztottam. Ma tettem bele egy kicsi fejes salátát is. Így is ízlett neki. A krumpli magában és almával sem jött be.
Nálunk a férjem anyukájával épp fordított a helyzet. Valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig egyszerre fogyunl és egyszerre hízunk. Hát most ez utóbbi történt. Ő kihízta a ruhéit, én pedig belehíztam, így megörököltem őket. Egyébként tök klassz rucik.

Léna!
Várjuk a képeket!

Humi!
Az adatok a táblázathoz: 2004. április 15, Budapest, III. ker., Levente, 3820 gr., 58 cm.
Köszi. Most már mi is a csapat tagjai leszünk.
Nálunk sem a hason felkvés, sem a popsi ütögetés nem nyerő. Ténleg klassz, hogy nincs ilyen problémátok! Maradjon is így!

Pumukli!
Kipróbáljuk a párnás alvást, meg majd a pelusosat is. Egyenlőre úgy tűnik, hogy minden hatástalan. Tegnap este úgy döntöttem, hogy nem veszem fel. 9 óra körül úgy 10 percig sírt, majd a párom azt modta, hogy kínozom a gyereket és felvette és elringatta. Mi tagadás, még 1/4 11-kor is hüppögött álmában.

Anita!
Tüneményes kisfiad van! A kommentek pedig tök jók.

Ági!
Próbálkozz még a szopival, hátha visszahozható a tejcsi. És pihizz!

Na megyek, mert Levi nyüszög.

Pá, Moncsi
monyó

Sziasztok,

lányok, Bence 7400 gramm...3 hét alatt hízott 1100 grammot. Ki vagyok akadva, már akkora mint egy elefánt.Normális ez ?

Timi
kismaszat

Sziasztok! Én ebből a topicból vhogy kimaradtam, most meg láttam a talis képeket, és bánom, hogy csak most fedeztelek fel titeket! Remélem még be lehet szállni! magunkról annyit, hogy 2004. április 2-án születtek az ikrek, Eszter és Ádám, ők 3.-4. gyerekek a családban, a legnagyobb fiunk Ábel 5,5, a kisebb Dávid 3,5 éves!
Timi! Szopizik a gyerkőc? Nekem Dávid hízot riasztó mértékben, de a dokinéni mindig azt mondta, hogy amíg anyatejből teszi, addig OK, és örüljek neki! Claire
claire

Moncsi, nekem is van ám egy Leventém és csak 10 nappal fiatalabb a Tiédnél. tegyél még fel képeket Róla!

claire, üdv közöttünk! Hű, nem vagy semmi, 4 gyerkőccel! Hogy bírod a strappát?? Amint látom, nincs nagy korkülönbség a csöppségek között. A kis babócákhoz pedig külön gratula! Várjuk a képeket! és a sok-sok beszámolót!

Timi, nyugi! Levi is nagyon masszív kissrác, de mivel csak anyatejcsitől növöget, nem problémázok, mert már tapasztalatból tudom, hogy amint elkezdenek mászni, nagyon kis csinosak lesznek. Dorka is husi volt egész pici korában, most meg igazán formás kislány.

Jó éjt mindenkinek!

Erika
pera

SZilvus! nem tudom mitöl van hogy valakinek eltömödik, megszurni meg azért merném mert nem a cicit kell, hanem ott ahol eltömödik egy hólyag keletkezett, most több óra után fakadt ki, de a hólyagnál ugye nincs érzö ideg, egy pici szurás elég lett volna neki. De persze akkor még nem tudtam hogy ez volt a tejkristályos dolog. Többet meg remélem már nem lesz ilyen.

Claire! Gratulálok szép nagy családod van! Ikrek spontán babák lettek?

Timi! Barátnöm gyerköce hizott ilyen ütemben, ezt meséltem Szilvusnak itt, hogy ennek bezzeg örült a gyerekorvos, bár szerintem is a hirtelen nagy gyarapodás ha felnöttnél sem jo akkor gyereknél sem. Esetleg azt teheted hogy néha szopi helyett teát. v vizet adsz neki. De lehet nem fog megint ennyit enni.

Én nem merek tejpépet venni, mert a tej száramzékban csak nem bizok. Meg néztem ma a Milupát rá van irva hogy gluténmentes aztán a fö összetevöje a búzaliszt. Na most akkor mégis melyik igaz? Inkább hanyagolom 1 éves koráig.

Ma kiprobáltuk az etetöszéket. Igaz öv nincs hozzá most rendeltem de nem is akart kimászni. Azért jobb az ovatosság.

Kép

Kép
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok!

MTV híradóját láttátok? Benne voltunk, főleg Andris.
A hírTV-n is volt az akció, de ott nem láttam ismerőst.

Szilvus, no problém, ez az élet. Én már csak a jövőt nézem. Most már tuti, hogy megyünk novemberben Horvátországba, februárban Olaszországba. ezek az utak eddig kétségesek voltak. De most tuti lesz rá pénzünk! Paklenica, Sappada, hú, milyen lassan telik az idő!

Megyek, csak a híradó miatt ugrottam be.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Haho anyukák Babák!

Előkerültem Julcsival együtt, de a gépem még mindig rossz. Julcsi kb 8,5 kg 30-án lesz fél éves, kibújt két foga . És mivel olyan rég találkoztam veletek, Ezúton szeretnélek meghívni benneteket egy talira hozzánk és felhatalmazok valakit aki többet (Móki, Humi, Szilvus?) hogy segítsenek megszervezni. Nekem tulajdonképpen bármelyik hétköznap délelőtt jó egészen délután 3 ig. Jó nagya hely nálnuk így néhány baba biztosan elfér. Egyenlőre ennyit remélem mindenki jól van.
Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Andris TV sztár lett!Kép (bár csak 1-2 pillanatra, de ott volt, az Mtv hiradót néztükKép

Rita, végre visszajöttél! szívesen fogadjuk a meghívást!!Ugye lányok?Kép

Claire, üdv közöttünk. Már olvastam tőled-rólad, és a csemetékről (talán az ikres topicban?). De jó, hogy végre ikres mama is van közöttünk! A köv. talin remélhetőleg személyesen is találkozhatunk.

Karmen, hihetetlen mosolya van Orsinak! Tüneményes!!!

Szilvus, Andrisnak nagyon bejött az alma, bár inkább az édes fajta. Remélem a többi kajcival sem fog ellenkezni. Peti világít a sötétben, így szövegkiemelővel színezve?Kép

Timi, mások mit nem adnának, ha ennyit hízna a csemetéjükKép Ne aggódj!Kép Nagyon örülök, hogy semmi bajotok nem történt, és csak a kerekek sérültek! Legalább a nyaralás jó volt ezt leszámítva.
A anyósodat én is elképzelte csípőnaciban Kép Szilvus jól megfogalmazta (egy ismerősöm, azt szota mondani erre (hátulról líceum, elölről múzeumKép Légy büszke arra, hogy egy szép baba anyukája van, és majd lesz időd lefogyni. Mellesleg nem a kilók számítanak:9

Pusza,

megyek vacsit főzni (tejbepapi apának és nekemKép)

Móki
móki

Sziasztok!

Móki, Léna,
Nézzétek csak mit találtam a Neten a mai Blaha Lujza téri látogatásunkról:
Kép

Itt vannak még képek a mai tüntiről, ezek között volt:
http://www.ma.hu/page/cikk/aa/0/99937/3

Timi,
Tényleg szerencsétek volt, és nagyon profi sofőr a párod. A lényeg, hogy minden jól végződött és nyaraltatok egy jót. Kép
Kristófnak is voltak ilyen hírtelen növekedési hullámai és én is kétségbe estem. Kérdeztem a doki nénit, aki azt mondta, hogy ha tápszeres baba lenne akkor bizony átállítaná más tápszerre, de anyatejes babát nem lehet túletetni. Igaza lett. Azóta voltak olyan periódusaink is, hogy a manó nem hízott, hanem fogyott (persze ettől is kétségbe estem).

Erika,
Tegnap nem is írtam (ma meg nem mondtam), de persze én is nagyon sajnálom ami veletek történt. Megrázó lehetett erre hazamenni.
Szupi jó a babakocsitok és nagyon édes Dani-manó, no meg persze Domi is. Hogy szálltatok fel a villamosra? Segítettek?

Az egész délután, még a Blahán is (szopi)sztrájkoló, anyját kétségbeejtő kisfiam végigüvöltötte a hazautat a buszon, utána pedig itthon egy órán belül több mint 350g tejcit habzsolt be. Kép

Eszter,
Köszi szépen az infót Rubin-uszi ügyben. Nagyon meggyőző. Kép Azthiszem benevezünk rá mi is, csak megvárjuk hogy végre kész legyen az autónk, mert nélküle igencsak nehézkes odajutnunk.

Erika (PEra),
Bár nem tőlem kérdezted, de a Rubin Hotel az M7-es bevezető szakaszánál van. Infó itt:
http://www.hotelrubin.com/HUN/index3.html

Rita,
De jó, hogy bejelentkeztél. Kép Épp ma beszéltük a lányokkal a metrón, hogy talizhatnánk nálunk legközelebb, de egy ilyen meghívást nem lehet visszautasítani. Kép Nos akkor majd utána jövünk mi. Kép

Mariann, nálunk elférünk bármikor, ha elromlik az idő és szerintem a gyerkőcök is jól ellennének. Kár, hogy nem tudtatok jönni a Blahára.

Kata, ti is hiányoztatok ám!

Egy kérdés: Ti melegítitek az üveges gyümi-hamikat vagy csak szobahőmérsékleten tartva melegítés nélkül adjátok?

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok! Köszönöm a kedves fogadtatást! Az ikrek teljesen váratlanul ikrek, a két fiú után szerettünk volna egy kislányt, a folytatás meg még homályos volt! Most már tiszta Kép!
A profilomban van egy kép a gyerekekről, már azt is ki kéne cserélni, mert olyan gyorsanan nőnek ezek az aprók. Igyekszem is megtenni, csak sajna hagyományosra fotózok, és kicsit macerás a bevitel, de ami késik, nem múlik!
A 4 kölyök strapás, de nem rossz gyerek szám ez, és bár nem terveztük, de nagyon érdekes tapasztalat ikreket nevelni!
Rita! Próbáltam megnézni az albumodat, mert gyanús, hogy ismerjük egymást, de nem sikerült a profilodban lévő cím alapján. Milyen címen, betűn fut? Nem jártál annak idején a Sport Kórházba terhes tornára?
Üdv: Claire
claire

Claire, Üdv köztünk. Nagyon aranyosak a csemetéid a profilodban lévő képen. Mennyivel születtek?

Itt a friss, ropogós táblázat:
Kép
humi

Hú, ez aztán a nyilvántartás! Meg is vagyok hatva, hogy egy ilyen komoly dologba beküzdöttük magunkat, de tényleg, ez tök jó, legalább tudok tájékozódni, ki kicsoda!Köszi! Eszter 3240g és 56cm, Ádám 3310g és 54 cm volt. És Bp XII.ben születtek, Bp II.ben lakunk!
Rita! Ezzel a XII. kerülettel, meg az ingatlanos foglalkozással egyre "gyanúsabb " vagy! Claire
claire

Sziasztok!

Először is nagyon büszke vagyok az összes média sztárunkra, de leginkább arra, hogy képviseltétek ezt a fontos ügyet. Kép

Claire!
Nem piskóta a 4 gyermek, nekem 'csak' 3 van, de a nagyok már nagyobbak. Nem lehet könnyű neked!
Gyönyörűek az ikrek, meg persze a nagyok is, gratula nektek! Kép

Kismaszat!
Elefánt! Kép
Ne aggódj! Az én kisebbik nagyobbik fiam ugyanígy fejlődött. Óriási volt. És mára tudod, mi lett a kis elefántból??? Nagy elefánt! Kép
Anyatejes volt ő is, és egyszerűen csak nagy. És nem lett dagi. Szóval ne aggódj! Tök normális a hízása. Egyébként lehet, hogy most meg majd tökre lelassul, és alig hízik valamit. Kép

Humika!
Én személyszerint csupán akkor melegítem az üveges gyümit, ha a hűtőből veszem ki(maradékot). A szobahőmérsékletűt nem szoktam.

Szilvus!
Petici nem semmi a négykézlábazásával!! Ilyesmiket Marcipán nem csinál. Nem is kúszik, inkább 'elgurul' a kiszemelt áldozatért. Kép

Karmen!
Pici lányod csodaszép! Nem semmi szemek!
Etetőszék szuper, de gyorsan szerezzetek be övet, mert a barátnőm unokatesójának féléves gyermeke egyik pillanatról a másikra felállt, s naná, hogy az etetőszékben... A kórházban éjszakáztak agyrázkódás gyanúval... Kép

Tegnap este adtam Marcinak egy féladag Hipp tejpépet. Gondoltam, azért ébred éjjel, mert esetleg nem elég a cici. Hát, nem ez volt az ok... Kép Lehet, hogy a foga? Kép

Puszi,

Eszter
budddha

Szia Claire,

A Ritáék albuma itt található:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1755

És lányok, meg lettem tegnap győzve, hogy valóban nem kell sokat várni a tesóval. Sok kisgyerekes pocakos volt a BlahánKép Már ezért is érdemes volt kimenniKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok, jó reggelt.

Tökjó, irtam egy csomót, majd szépen elszálltKép

Izgulok ma reggel, barátnőmnek 10 körül meglesz a picibaba, nagyon várom a hivásátKép Császár lesz, ezért tudja ilyen pontosan. Az előző császár után túl hamar kopogtatott a gólya és nem javasolták neki a természetes szülést az esetleges hegszétválás miatt. A héten icipicibabát dajkálok, dejóKép

Móki, Humi, Nuska és a demonstrálók!
Gratula a médiasztár Mókiéknak és LénánakKép Remélem a tüntetés eléri célját. Elég borzasztó babakocsival leevickélni a mozgólépcsőnKép

Claire, Anita
Üdv köztünkKép Szivből gratulálok Attika-babához (szép neve van!!Kép ), az ikrekhez és persze a két nagytestvérkéhez! Pont a minap gondoltam rá, hogy nincs ikres anyuka közöttünk, pedig a nagy számok törvénye alapján kelleneKép Szép nagy súllyal születtek az ikrek!

Humi
A gyümis kaját nem melegitem, szobahőmérsékleten kapja a bébi. A zőccségeket és a husit szoktam egy picit betenni a mikróba.

Maszatka
Szép nagy gyarapodást produkált Bence! Biztos örült a védőnénidKép Mint Karmen is irta, mi ketten örülünk, ha csemetéink két hónap alatt produkálnak ilyetKép Visszakerestem, Peti az első két hónapban 70 dekát hizott/hónap. Azóta változó. Van, hogy szinte semmit, van, hogy 50 dekát. Jövő héten megyünk megbeszélni az agyhártyagyuszis szurikat, kiváncsi vagyok mennyi lesz a mázsálásonKép Szerintem most inkább megint nőtt a hizás helyett. 80-as bodykat és kezeslábast vettem Neki, alig nagyok. A 74-es épphogypontjó hosszban. Széltében meg lötyögKép

Humi, Móki, többiek
Rita meghivása nagyonnagyon kedves, lehetetlen ellenállniKép Mikor menjünk? A jövő héten nekünk a kedd nem jó (apa viszi el a kocsit) és a csütörtök, amikor Petivel megyek reggel orvoshoz, igaz 9-re, azaz 10-kor már tudnánk indulmi. Mi legyen?

Mókinak, az utolsó hozzászóláshoz:
Oly sokat mondogatjátok ezt a gyorsanmásodik babát, decemberig adtam magamnak gondolkodási időt. Ha az igen javára döntünk, gyorsan cselekedni kell, hogy meglegyen a 1,5 év. Ha a nem javára, akkor marad a 3-4 év korkülönbségKép Egyenlőre a nem oszlopa magasabbKép

Puszika, a fiam keze csattog a parkettán, visszaterelem a szőnyegre.

Szilvus
szilvus

Jó reggelt!

Hű csak olvasok-olvasok.

Claire!
Üdv köztünk! Gratula az ikrekhez és a többiekhez. Jó nagy súllyal születtek a "picik", simán jöttek a világra?

A Blahán tüntetőknek köszi, hogy kijutottatok, helyettünk is. Innen Kmétről ez nehezen ment volna, főleg hogy tegnap Matyika még lábadozott. Ja betegség: Nem is tudom, lehet hogy csak meghült 2 napra, mert ma már teljesen jól van( kop-kop) nem folyik az orra (bár eddig sem), néha tüsszent, és ÚJRA átaludta az éccakátKépKép
A tejcsi most reggelre újra elég volt kíváncsi vagyok mi lesz napközben.Kép

Karmen!
Csuda klassz etetőszéke van a nagylánynak! Mi mostanában teljsen kikenjük. Tegnap éppen csibehusis-krumplis-sütőtökkel. Kép(még jó hogy lelakkoztam)

Humi!
Én sem melegítem a szobahöm-ű kaját, csak amit a hűtőböl kap. (igaz én még nem próbáltam az üvegeset, de nem is ez a lényeg: kaja-kaja.)

Timi!
Hát nagyon ügyi a párod, és sajnálom hogy így végződött a nyaralás. De azért a rosszban a jó hogy veletek minden ok.

Szilvus!
Peti nagyon ügyi a 4ézlábringatózással. Matyika most mindhova odamászik, tökéjre fejlesztette a mászást előre hátra, és odamegy amin fel tud állni. Most is átt álldogál mellettem a fotelban.
Teszek is fel róla képet, és lépek mert nagyon belejött az álldogálásba, és ezt ugye nem hagyhatom! Kép

Pussz Ági

Ez most készült! Kép
Kép

Ez+ a tegnap esti lufi kergetés az új mamuszkában
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Én csak a 1/2 7-es kereskedelmi híradókat sasoltam, meg aztán még a Fókuszban reménykedtem. Híradókban volt szó ugyan a demó-ról, de ti nem szerepeltetekKép Aztán még megnéztem az m1-en az Esté-t, de sajna nem volt semmi. Pont azt a híradót nem néztem, amit kellett volnaKép
Nádja du. 2-ig aludt tegnap, vsz. nem értünk volna be időben. Meséljetek milyen volt!

Mi is megfáztunk kicsit, de egyenlőre nem vészes. Nádja kicsit szortyog, nekem is folyik picit az orrom.

RitaKép
Jó, hogy ismét itt vagy. Meghívást köszönjük, megyünk.

HumiKép
Tök jó, hogy nálatok is lehet majd talizni.
Nálunk is lehet majd, mert itt is sok hely van, elférünk bőven. Csak idejutni lehet hogy macerás annak, aki nem autóval jön. Azért majd után járok. Végül is Nyugatiból (Újpesten is fel lehet szállni a metrónál) jön ide vonat és errefelé túlnyomórészt az új, 1 éves Siemens kocsik járnak. A vasútállomástól pedig 5-10 perces sétára lakunk. Ha szép, őszi időben jöttöt lehet jót sétálni Ligeten.

EszterKép
Jó, hogy te is itt vagy újra. Néhány napja gondolta rá, hogy eltűntél. Marcipán nagyon ügyesen úszkál. Lehet, mi is megnézzük a Rubin Hotel beli úszást is. Mennyibe kerül egy alkalom?

ClaireKép
Üdv itt nálunk! Helyesek a gyerkőceidKép

Mariann
tmarianna

Tali lehetne pénteki nap? tesom akkor jár pestre tudna segiteni a vonaton. Majd megkérdem jövő pénteken feljönne-e korábban v. ha lenne valaki aki ki tud értem jönni a Nyugatiba és feljönne a vonatra lecuccolni akkor és is felutaznék.
Ja és jo lenne ha el tudna vinni Ritáékhoz, bár elég nagy a babakocsim nem tudom kinek férne be az autojába meg akkor kellene gyerekülés is a kocsiba, azt ne cipeljek már fel. Jó nehéz eset vagyok, mi?
Ági! te nem szállnál fel Kecskeméten: akkorr egymásnak tudnánk segiteni.
Én kb. 8-9 fele tudok Szegedröl indulni még megnézem mikor megy majd vonat.
Ja és ne cipeljek már itthonrol kaját, piát inkább vegyen valaki helyettem kifizetem (ja és tudom ilyenkor ált. hidegtálak vannak én nem szeretem a savanyú dolgokat, igy a majonézs, mustáros, ubisakat sem)
tényleg nehéz eset vagyok!Kép

Móki! mondjátok hogy a mozgólépcsö ki volt kapcsolva!! a hideg rázott a kép láttán, tényleg
csak igy lehet lejutni az aluljárokba??!!

Humi! én mikrobam melegitek mindent, és ha kihült akkor afom Orsinak. Ált. pont jo szokot lenni már tudom mire kell állitani.

Buddha! tegnap rendeltünk a Brendonban övet, de nem biztos tudnak szerezni. Pedig erösködtem hogyha most vettem volna akkor is lehet nagyobb gyerek pl. olloval elvágja akkor se tudnának szerezni. Sajna CAM szerviz cimét, tel. számát nem adták meg (pár honapja viszont a Chiccot ideadták, még jo hogy én intéztem mert ingyen adják a pótcuccokat).
Amugy ezt a modellt már nem árulják, 6500-ért vettem, de nagyon megtetszett és jo párnázott még az oldala is az uj modellnek ott már nincs.

Claire! hányadik hétre születtek az ikrek? szép nagy babák lettek! ügyesek voltatok!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tegnap óta Réka is csatlakozott a betegek táborához. Itt valami vírus jár a városban,mert mindenki beteg.Tegnap éjszaka 4x ébredt Réka, csak reggel láttam,hogy folyik az orra. Aztán a tüsszentések jöttek. délelőtt jött a doktornő, megnézte,már piros volt a torka. Délutánra viszont már belázasodott, estére már 38,7 volt. És szegény nagyon nyügi, egész nap az ölemben volt.Az orrszívás után fél óráig haragszik rám.
A doktornő kapásból antibiotikumot írt fel.(Pedig szerintem ez vírusfertőzés) Nem tudom jól tettem-e,de nem váltottam ki, homeobogyókkal és orrcseppel kezelgetem, és persze anyatejcsivel. Remélem sikerül hamar túllenie rajta. Most éppen aluszik. Ma eddig csak hőemelkedése volt.
Hát ez van. Kép

Claire!
Üdv itt, és én is gratulálok a 4 gyerkőcköz. Tényleg szép súllyal születtek az ikrek.(Nekem szimplán sen volt ekkora a babám)

Megnézegettem a Blahán készült képeket.A Híradóról sajna tegnap lemaradtam.

Rita!
Jó hogy jelentkeztél! Remélem hamar meggyógyul a géped,és akkor tudsz gyakran jönni. Hogy telt a nyár Keszthelyen?

Irigyellek Benneteket a tali miatt, de én biztos nem tudok egyedül felcihelődni Pestre. Pedig úgy de úgy megismernélek már Benneteket személyesen is.Maradnak a taliképek.

Karmen!
Tejpépet még én sem mertem venni. Pont tegnap kaptunk egy mintát a Milupától(gluténes) Dórika meg is ette reggelire. Kép
Én olyant kerestem(ami még a nagylányaim csecsemőkorában létezett),hogy tejjel kell elkészíteni és gluténmentes. Valami rizspehely volt. Akkor anyatejjel meg lehetne csinálni. Te sem láttál ilyent?

Na megyek ápolni a kis betegemet.

Kitty
kitty123

Kitty! Milupának van gabonapehely, de azt meg azért nem vettem mert mindkettö búzából készült, vagyis ez is gluténes.Kép
Amugy én is keresnék olyat legalább fogyna a tejcsi és ez is egy uj kaja lenne.
Jol tetted hogy nem adsz neki antibiotikumot!! Remélem gyorsan meggyógyul.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Móki Kép
Az alma nálunk sem jött be Kép Ma kapott harmadszorra, de továbbra sem ízlik, kilöki, nem nyeli le. Majd kipróbálom főzve. Eleinte én is adtam utána tápot, de valahol azt olvastam, hogy a gyümölcs gátolja a kalcium felszívódását, így általában várok egy órát, és csak akkor kap mást.
Viszont a tejpépet keverem gyümölccsel, eddig a szilvás volt a nyerő, ma kap sütőtökkel Kép

Ági Kép
Örvendek, hogy jobban vagytok már. Akkor pénteken jöttök? Kép

Timi Kép
Mi íratjuk a dokival a tejpépet. Megkérdeztem a patikában, és azt mondták, hogy a HA-pép vényköteles, és így olcsóbb is.
Anyósoddal meg ne törődj! Móki jól mondta, elől líceum, hátul....Szerintem is csak az irigység beszél belőle!

Moncsi Kép
Most látom, hogy Levi 1 nappal született korábban Nándinál Kép

Claire Kép
Üdv közöttünk! Kép
Gratulálok a négy gyerkőchöz! Kép Klassz dolog lehet ikreket nevelni! Kép A szomszéd lépcsőházban laknak ikrek, olyan édesek, 11 hónaposak, és fiúk Kép

Karmen Kép
Vagány az etetőszéketek Kép És Orsi elbűvölően szép Kép

Rita Kép
De jó, hogy újra jelentkeztél Kép
Sajnos csak a nyáron olvastam a mailedet (azt a levesládám ritkán nézem), és akkorra már nem volt aktuális a dolog, de azért nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám! Kép
Köszi a meghívást, szívesen elmennék, de elég kétséges. Megvárom, hátha kedvező időpontot találnak ki a lányok, és akkor talán.

Kitty Kép
Rékacsnak jobbulást kívánok! Kép Mi szerencsére megúsztuk, és nem kaptuk el apától, már Ő is kifelé lábal belőle Kép Neki is azt mondták, hogy vírusos, mégis antibiotikumot kapott.
A mi tejpépünkben nincsen búzaliszt, most néztem meg az összetételét. És gluténmentes. A neve: Rizspép hypoallergén tejfehérjével. Szerintem ezt anyatejjel is összekeverheted, nem muszáj vízzel, csak jobb íze lesz. Én megkóstoltam, és eléggé víz íze szokott lenni, azért teszek bele gyümölcsöt. És ez is Milupa. Nekünk ezt írta a doki, mert tápszerből is a Milupa-t kapja Nándi.

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Nem győzök olvasni, nagyon aktív a csapat! Kép
Sajnos én nem láttalak benneteket a tv híradóban. Kép Sajnálom azt is, hogy nem tudtunk kimenni, de most ez egy elég zűrös időszak egyébként is a családban.

Rita!
Jó, hogy újra itt vagy!! Köszönjük a meghívást és szeretnék menni nagyon! Jó lenne találkozni. Téged még pocak nélkül nem is láttalak!

A bébi kajákat én sem melegeítem, csak a szobahőmérsékleten adom Máténak. NEki egyébként minden ízlik. Tegnap megevett egy csomó őszibarackos almát. Rengeteget magába nyomott és utána egész délután bugdácsolt. Ilyen is van, legközelebb jobban fogom ellenőrizni, hogy mennyit evett. Addig eszik, amíg látja.

Most megyek. Puszi,k.
katca

Sziasztok!

Csak röviden, még majd jövök. Szóval nekem a kedd délelőttök nem jók, de inkább azt írom, hogy mi jó (miután Szilvus is kilőtt páratKép) Mit szólnátok a péntekhez? Na jó, nem eredeti ötlet, mert a Karmen már javasolta, de JÓ lenne nektek? Menjünk-menjünk sokan! (szegény RitaKép)
Batyusbuli lájtos kajákkal (szalonna lájt, Milka-lájt,...).

Pusza,

Móki
móki

Karmen!
Nekem is eszembe jutott hogy mehetnénk együtt, ill. a vonaton talizhatnánk és akkor nem is kell segítség egyikünknek sem. Igaz nekünk a péntek az úszás miatt nem túl jó de egyszer kihagyhatjuk (most megyünk2xKép) A jövőhét péntekről beszéltek ugye? Ebbe még beleszólhat a sógornőm, mert minden 2.héten vigyázok a picijére (4,5 hós) amikor ő suliba jár, és a jövő péntek lesz az aktuális sulis hét. No majd meglátjuk.

Pumi!
Megyünk usziba ha Matyus így halad a gyógyulással.

Most rohanok mert keservesen hívogat!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Pumi! A gond ezzel a Milupával hogy tejfehérje van benne, meg én pl. vettem rizslisztet azt fözöm meg tejjel, akkor meg ua. Szoval én olyat keresek amiben nincs tejszármazém és glutén sem. Kitty is erre gondolt szerintem.

Ági! igen, a jövö hét péntekre gondoltam. Hát remélem te el tudsz igazodni Pesten mert én nagyon nem, nem tudom Rita milyen messze lakik, de gondolom megirja hogyan lehet oda eljutni. Én mozgólépcsön nem merem letolni Orsit, lépcsökön meg nem birom (sose birtam) megemelni szoval valahogy ezt is nézni kellene az utvonal javaslatnál.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

KarmenKép, KittyKép
láttam rizspépet meg vmi másik gabona pépet (nem elékszem mi volt), mindkettő gluténmentes az egyik bp-i Kenguru Gold üzletbe. Járok arra e héten, majd megnézem pontosan milyen, meg úgy is kéne lassan vennem. Ha nálatok nem lehet kapni veszek és elküldöm nektek.

KarmenKép
Rita címe benne van a táblázatunkban.

Mariann
tmarianna

Mariann! tudom, csak nekem ebböl nem derül ki hogyan lehet oda eljutni a NHyugatiból meg hogy milyen messze vanKép
Köszi, én Milupa gabonapépet ismerem csak, sajnos gluténes. A kekszük is az amit nekem mindenki ajánlott, irtam nekik, gluténes volt a válasz.

Tényleg tud valaki gluténmentes kekszet?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok,

nem tud valaki egy olcsó kiadó albérletet ? (Bp)elég egy szoba konyha garzon.

Ha valaki tud, szóljon. Köszi

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok, csak röviden, van lenn garázsunk oda be lehet rakni a babakocsikat. Meg tudom sszervezni a vonatosoknak hogy leszedjenek benneteket a vonatról és leszállítsanak hozzánk....
Timi, a mi házunkban van egy kicsi garzon de ez a MoM parknál van és nem tudom mi számít olcsónak ez most 55ezer 44 plusz adó, a tulaj csak hivatalosan adja ki. mi is laktunk benne egy évet apával meg ezer bútorral amíg felújítottuk amiben most lakunk.
Kitty
Jól telt a nyár nagyon mozgalmasan (Keszthely, Alsópáhok, Horvátország, Agárd, Ajka, Pápa) szégyellem is magam, hogy egy Tapolca nem fért bele, de sokat járok haza még majd bepótoljuk.
Igyekszem nektek a talira kaját is készíteni nehogy cipeljetek!!!!! Maximum a babáitoknak. na megyek csoda, hogy nem fagyott le ötször ez a matuzsálem.

Rita
boksay_rita

Sziasztok,

TimiKép
Szörny?

Mariann
tmarianna

Sziasztok! köszi az újabb üdvözleteket is ! Igen, az ikrek spontán ikrek, és természetes úton születtek, a 39. héten, azért is lettek ilyen nagyok. Csak én éreztem már úgy, hohy mindenütt ők vannak, én meg nem is vagyok sehol magambanKép! (no levegő vétel, no evés! Kép)
Ez a találkozó tök jó ötlet, nekünk pénteken a du lenne csak jó. Nagyon szívesen mennék, ráadásul Rita az a Rita, akire gondoltam, köszi az albumos útba igazítást! Tök vicces, mert az első, és a második csemetéinket is együtt vártuk, csak ő lányban, én fiúban utaztam, aztán elvesztettük a fonalat, ls most itt újra összefutunk, neki a harmadik egyidős az ikrekkel4 Ez már nem lehet véletlen! Claire
claire

Sziasztok!

Ha a jövő péntek a tali napja, akkor sajna mi nem tudunk menni. Kép Akkor lesz az a bizonyos nap, amin ott kell lennünk.Kép Kép Majd legközelebb.

Ma délután elmentem tanítani. Kincsőt a tesómnál hagytam (13 éves), majd az Apja ment érte. Ő hozta haza kendővel. Szerintetek átadták neki a helyet a földalattin? Pedig aludt az ölében a leényzó. Itthon pedig majdnem 1 órás hisztit levágott neki. Megetettem, azóta alszik.
Holnap estére kimenőt kaptam Anyutól. Megyünk Apával koncertre! Szegény anyu, ha Kincső megint hisztis lesz. Bár ő 4 gyereket nevelt fel, van tapasztalata.

Elfáradtam, megyek aludni. Holnap bulizok, nem leszek! Kép Kép

Legyetek jók!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Hűha, ti aztán tényleg nem lazsáltok! Azt sem tudom hol áll a fejem a sok információtól.

Erika és Timi, én is végtelenül sajnálom, ami veletek történt. Timi, jó, hogy szerencsésen megúsztátok a dolgot. Erika, el sem tudom képzelni, mit csinálnék hasonló helyzetben. Megdöbbentő, milyen sokan írtátok, hogy betörtek hozzátok. Elég nehéz lehetett mindenkinek túltenni magát rajta.

Szilvus, májfoltocskám sajnos nekem is van. Kép Én is úgy tudom, kenegetni kell naptejjel, de sajnos elhanyagoltam a nyáron. Télen remélem elhalványul, és jövőben majd jobban fogok rá vigyázni Kép Peticicád nagyon ügyesen halad a mászás és álldogálás tudományában.

Ági, a te Matyikád egy szuperbébi. Hogy milyen ügyesen ül, mászik és állingál! Remélem, már meggyógyultatatok.

Claire, szép gyerekeid vannak, biztosan nincs időd unatkozni. El sem tudom képzelni, hogy boldogulhat egy anyuka négy gyerekkel. Nehéz?

Kitty, Rékának mielőbbi gyógyulást. Szerintem is jobb, ha nem adsz még antibiotikumot neki, az anyatej majd megteszi a hatását.

Karmen, Orsi naaaagyon gyönyörűűűű. Az a huncut, csábos mosoly és azok az ígéző szemek sok fiatalembert levesznek majd a lábáról. Tejcsatorna-dugulásom nekem is volt már elég sokszor. Szerényen kijelenthetem, hogy már profi vagyok ennek a problémának az orvoslásában. Első alkalommal azt hittem beleőrülök. Egyszerre két csatorna dugult el és az elején azt sem tudtam, mit kezdjek a csomókkal. Edina nem lakott jól, üvöltött, én meg kétségbeesetten sírtam. Már elő is szereltem a tápszert, amikor észrevettem egy fehér pontot a bimbón. Nagyon megijedtem, azt hittem genny, és amint egy picit összeszotítottam, hát kipöccent belőle a tejkristály... Aztán még egy.. És úgy dőlt a tej a cicicből, hogy Edina nem győzte nyelni. Nem tudom, mitől lehet, Edina mindig lekiismeretesen kiüríti a ciciket. Én azonban nem szúrnám meg tűvel. Gyakori szoptatással, meleg tussal, masszírozással megoldható.

Móki, Léna, remélem a tüntetésnek lesz eredménye, nem lehet könnyű babakocsival közlekedni felétek. Nekem ilyen gondom szerencsére nincs, kisvárosban élek, viszont ehelyett cipelhetem a babakocsit a 3. emeletre, mert a lépcsőházban nincs lift. :-(

Erika , Danikád nagyon édesen mosolyog.

Humi, milyen szép kék szemei vannak Kristófnak! És milyen komoly tekintete van.

Lassan megyek, mert már elég késő van...És még fel kell készülnöm lelkileg a holnapi 4 hós oltásra...( kissé később kapjuk meg, mert csak most jött meg az oltóanyag ).

Sziasztok, jó éjt

Mely

Mely
KépKép
mely

Ja! A Kaiser'sban ma láttam, hogy van egy csomó glutén mentes péksüti, mondjuk az ára is olyan, de ha fontos, akkor létezik. Meg lehet kapni rizstejet, szója tejet, kókusztejport is, laktóz mentes tejet, meg amit akarsz! At Intersparban vettem múltkor a cukorbeteg nagynénémnek kekszet, és ott is volt lisztérzékenyeknek való is! Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, de nem győzök visszaolvasni. Kép

Nekünk is jó a jövő péntek talizni. Rita, köszi a meghívást!!! Kép Móki, addigra lesz autónk, mehetünk gépesítve, ha gondolod.

Mely,
Kristóf nevében is köszi a bókot. Kép

Timi,
Mondd, hogy nincs nagy baj! Kép

Ed,
Jó bulizást! Kép

Karmen,
Nem olyan szörnyű ám mozgólépcsőn lemenni a babakocsival. Sőt, szerintem egész könnyű. A normál lépcső már más eset (pedig nekünk aránylag könnyű a babakocsink.). Ma kikutyagoltunk babakocsival a nagymamához, a város egyik végéből a másikba (4 átszállás/út). Na nehogy azt higyjétek, hogy akár egyszer is segítettek volna feltenni a babakocsit a magaspadlós busz lépcsőjén. Leszállásnál is csak egy idős bácsinak jutott eszébe segíteni. A 8 db aluljárólépcsőből/út -megszámoltam Kép - összesen egyszer kérdezték meg, hogy segítsenek-e, azt is egy 12 év körüli kislány a lépcső közepén (de legalább neki eszébe jutott). Lehet, hogy ez a legjobb fogyókúra? (Rámfér. Kép )
Karmen: Mail holnap megy.

Karmen, Kitty,
Más: Tudom, hogy mindenhol azt hallani, hogy a tejfehérje és a glutén allergizál; no de nemzedékek nőttek fel feles tejen és háztartási kekszen, akik nem lettek allergiások. Én úgy tudom, hogy az a legújabb álláspont, hogy csak akkor kell szigorúan kihagyni ezeket a baba étrendjéből, ha van olyan közeli hozzátartozója aki ilyen allergiában szenved. Amúgy a Milupának tényleg volt régebben olyan dobozosa, amihez nem vízet, hanem tejet kellett adni; és volt egy Podravka márkájú pehely is ami ilyen volt (a csokisat imádtam Kép )

Ha már itt tartunk: Azt olvastam az egyik tudományos folyóíratban, hogy rájöttek arra, hogy a szójafogyasztás árt a fejlődésben lévő babáknak, mérsékli az agy fejlődését. Ezért én meg azt lesem, hogy csak szójamentes dolgokat egyen majd Kristóf (bár ma már pl. egy csomó felvágott azzal készül).

Pumi,
Nekem azt mondta a gyerekorvos és korábban az exvédőnőnk is, hogy ha csak 1 óra telik el 2 étkezés között, akkor a félig emésztett étellel van tele a babóca gyomra, és ha arra ráetetem az hasfájást okozhat. Szóval, hogy pont ezt ne csináljam, mert nem jó neki. Hát így legyen okos az anyuka. Kép

Rita,
Tudok segíteni gép ügyben?

Claire,
Nagyon mozgalmas, de azért jó fárasztó lehet egyszerre 4 gyerekkel. Gondolom főleg az ikrekkel lehet nehéz, amíg ilyen kicsik. Jut eszembe, ikrek. Úgy örülök, mert a barátnőm épp tegnap szült iker kislányokat (nem egypetéjűek).

Hú, de késő van. Megyek aludni.
Puszi, Humi
humi

Sziasztok!

Alig tudtam visszaolvasni! Kép

Nálam 10-kor szigorúan villanyoltás van, hogy reggelig ki tudjam aludni magam, és én ezért írok átlag csak reggel. Sajnos az alvás igényem mit sem csökkent (8-10 óra) a szülés után. Kép

Mely!
Néztem az albumotokat, igazán szép család vagytok, és a Edinának milyen vörös haja van! Valakinek még van vörös haja a családban? Biztosan szép helyen éltek, sok kis falucska. Pár éve voltunk néhányszor Sepsiszentgyögyön barátainknál, nos én azóta imádom Erdélyt! Van egy utazási sorozatunk is, ami még sajnos hiányos, de itt nem lehet megkapni a hiányzó köteteket, kijutni meg nem tudom mikor fogunk...

Humi!
Csatlakozom hozzád! Szerintem sem szabad ennyire beszabályozni hogy miket ehet a babóca, mert hozzá kell szoknia ehhez a mindenben minden szörnyű dolog van kajákhoz. No nem azt montom hogy párizsit egyen, de azért nem is szabad mindentől óvni, mert attól is lehet allergiás ha nem ismer csak néhány ízt. No de én laikus vagyok, ez csak vélemény.
Tegnap pl: Matyus NAGYON-NAGYON csendben volt, néztünk is nagyot Apával, és mire gyanus lett a csend kiderült, hogy valamelyikünk elpotyogtatott (grrr) túró-rudiját majszolja! Írtó dühös lett mikor elvettük tőle. Nem is tudtam csak nevetni rajta. Kép

Ed!
Jó mulatást!
Milyen koncerten voltatok (lesztek)???? Kincső biztos egy angyal lesz a maminál. Nálunk addig nincs gond amíg engem meg nem lát.
Másnak is van ilyen tapasztalata? Kölcsön adja valakinek a manót, akinél egy angyal, és mikor hazaérsz elkezd nyűglődni sírni. Ha engem meglát mi juthat eszébe??

No mennem kéne, mert hosszú is lettem, meg főzök amíg alvás van.

Szép napot mindenkinek!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Tegnap délután nem ment az internetem. Alig-alig voltam dühös a szolgáltatómra, aki persze hárított, s a MATÁV-ot hibáztatta. Nem az első eset, ha letelik az egy év váltunk. Havi 12750-ért nekem ÁLLANDÓAN menjen a net, ha be szeretnék lépni! Irgum és burgum!

Karmen, Mókicica és a többiek, de főleg RITA,
Akkor a jövő pénteket, azaz október 1-ét bevéstem a naptáramba. Jövő péntekre gondoltatok, ugye? Egyidejűleg szerintem megtépkedhetnénk Mariann fülét is, hadd érjen bokáig (hihi). Rita, én azért javasolnám, hogy legyen batyus-buli, ne készülj 6 fogásos ünnepi ebéddel, mert szerintem nagyon sokan leszünkKép Kép
Ha valaki innen a környékemről jön (M.föld, Zugló, Őrs vezér tér, szóval errefelé) akkor szivesen elugrom érte. Timi, jössz? Rita, valahol lehet a MOM környékén hosszabb ideig parkirozni, hogy ne kelljen 2 óránta bedobálni az aprót?

Pumi
Etetés ügyben. Nálam nagyon bevált a 4 óránkénti etetés. Szép fokozatosan vezettem rá Petit, miután már nemcsak anyatejet kapott. A gyomor ugyanis 4 óránként "éhezik" meg, azaz addigra emészti fel az utolsó étkezés utolsó falatkáit és jelzi az éhséget. Igy aztán 1 nap 4szer eszik a csemete, de akkor bőségesen. Az étkezések között pedig teát vagy gyümilevet kap. Szerintem nyugisan kináld meg táppal azonnal a kaja után. Ha nem kell Nándinak, úgysem fogadja el. Az alma, ha nem izlik, ne erőltesd, Peti eddig még egyszer sem ette meg csupáncsak az almát. Bele kell csempésznem az uzsijába, ha azt szeretném, hogy megegye. A szakkönyvek nagyon okosak és sok jót irnak, persze szelektálni kell. A legtöbb pl. azt irja, hogy a vegetáriánus táplálkozás - még a laktovega is - súlyos hiánybetegségeket okoz. 12 évig voltam vega, soha semmi betegség azidő alatt nem kinzott, nem hullott ki a hajam, nem lett gyomorfekélyem, nincs vitaminhiányom. Na, de ez offtopic, nem ide tartozik.

Mely
Nincs valami tároló a házatokban? Mi is a harmadikon lakunk, de a babakocsit lennt hagyom a zárható kis tárolónkban, mert itt sincs lift. Nézzük a jobbik oldalát: edzésben maradunkKép

Timi
Albérlet?? Jajj, ez rosszul hangzikKép Talizzunk holnap ha gondolod, dumáljunk. Hivj fel du, ha van időd, vagy küldd el az otthoni számod.

Móki
..és pacalpöri-lájt bio-bográcsgulyássalKép nyammmKép

Ági
Matyika nagyon-de-nagyon ügyesen áll! Ülni már magától ül fel, vagy Te ülteted és úgy marad?

Peti betolatott félig a kanapé aláKép Megyek, alőbányászom, utána pedig sétálunk egyet a friss (émde hideg) levegőn.

Puszi Mindenkinek! Akkor JÖVŐ PÉNTEK, ugye?

Szilvus és Peti
szilvus

Nekem nem csak a péntek jo, mert tesom nem jön fel velem, nem segit, jó lenne akkor amikor Ági is tudna jönni vonattal. Rita meg irta tudnak segiteni érkezéskor, tehát nem csak a péntek jo.

Szilvus! gyógyulgatsz már? Vagy ehhez sok idö kell?
Én is otthagytam az internetszolgáltatot mert sokszor kimaradt, Axeleroval semmi gondunk.

Humi! Nagyon köszönöm.

Mely! hidd el egész nap csak massziroztam, meg tusoltam, semmit nem segitett. Akkor fakadt ki amikor jo erösen megnyomtam, amugy meg steril tüvel csinálják itt a klinikán is, nekem is van mindig itthon tarcsiban. Remélem soha többet nem lesz ilyen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

KépTali RitánálKép
megnéztem a menetrendet Szegedrő, ha jól látom a vonatok általában megállnak Zuglóban is.
Én kétféle dolgol tudok felajánlani, hogy viszek. A tinhalsalátám állítólag egész jó, vagy pedig süthetek is valamit.

SzilvusKép
Jajjj, miért szeretnéd meghúzgálni a fülem?
Képzeld, épp tegnap hallottam valami rádióműsörban egy gyerekorvost nyilatkozni, hogy a lakto vegetariazmus még gyerekeknél sem okoz problémát, ha kiegyensúlyozott, szakszerűen összeállított étrenden élnek. Azért én nem leszek vega Kép Fini mexikói csirke...nyammm Barátnőm is vega már 8 éve, de a gyerekei pl. esznek húst, sőt a férje is elkezdte újra, 10 év után a husi evést. Nem kispályásan, pl. szalonna, kolbász. Gondolom kiéhezett rá.

Glutén és társai
Én is úgy tudom, akkor ajánlott szigorúan kerülni, ha van a családban allergiás. Ennek ellenére nem hiszem, hogy árt, ha 1 éves koráig nem kap glutént tartalmazó dolgokat. Én mondjuk a cukrot is szeretném elkerülni meg a tejet. Aztán lesz éppen elég ideje fogyasztani őket. Szójáról is olvastam vhol, hogy 1 éves korig nem ajánlott. Sőt felvágottakkal is ugyanaz a helyzet, tele vannak E-vel, meg még ki tudja mivel. Ugyebár 3 E felett már nem árt vigyázni.

Tegnap barackot ettem, egy darabkát adtam Nádjának nyalogatni. Olyan mókás fejet vágottKép Nem tudta, mi a fene ez. De mintha ízlett volna neki.
Tegnap egész nap alig aludt, ennek eredményeképp tegnap este a szopi végére elaludt, ez nyolckor volt, és ma 1/2 8-kor kelt. Ennyit még soha nem aludz egyhuzamban, mert általában csak 9, 1/2 10 felé alszik el.

Rubin Hoteles bébiúszásról itt tudtok bővebben olvasni: www.babauszas.hu -n lehet olvasni.

ÁgiKép
Alap esetben én is simán alszom 8-10 órát, ha lehet. Az csak a baj, hogy 10-kor viszont korán van még nekem. Ezért marad a 5-6 óra naponta, esetleg még plusz 1-2 óra napközben. Aztán hetente 1x, éltalában hétvégén reggel evés után lepasszolom a gyereket és alszom köv. evésig, meg esetleg délután is. Érdekes, mert egész jól elműködök ezzel a szisztémával.
Nekem az hiányzik, hogy végre aludhassak már jó 12 órát, egybe. Mondjuk éjféltől délig. Sajna, erre előreláthatólag még várni kell minimum 1/2 évet. De majd akkor jól bepótolom!!!

TimiKép
Átküldöm emailben a táblázatunkat, azt hiszem neked még nincs, ha gondolod felhívhatsz engem is, ha gond van, de szerintem a többieket is. Remélem nincs semmi komoly.

Mariann
tmarianna

Tali: Ha 1 mód van rá nem tehetjük másik napra???? Bármelyikre!Kb 50% hogy eltudok menni pénteken, de ha másnap lenne.... Nos gondoljátok át!

Szilvus!
Általában már felül egyedül, modjuk úgy felesben. Ezért néha felültetem, amikor már nagyon unja fekve.
Kérdeztem a dokit múlthéten, aztmondta, hogy hagyjam, mert már nagyon erős a gerince, szépen tartja magát. egyenesen ül. Hát nem erőltetem hogy feküdjön+felül ha nagyon akar.

Itt egy kocsikázós kép, ezen is megül egyedül.

Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Mariann! 7:20-as vonattal kell mennem, igy is 10-re ér felKép Hamarabb nem tudok elkészülni a fejés miatt sem, nem tudtam Zuglóban kell leszállni. Mennyi ideig szoktak ott állni a vonatok, ha Ági nem tud jönni akkor majd megkérek valami pasast segitsen lemászni.
Visszafele én csak 13:45-ig tudok maradni, mert azt gondoltam mivel több mint 10 éve nem volt Bp-en meglátogatnám apu nagybátyját és igy a Nyugati helyett azt kérném oda vigyen el valaki.
Remélem nem lakik valahol kint, még a cimét sem tudom egyelöre.

Ági! Nagyon gyorsan fejlödik a kisfiad. Ma Orsi ült egy picit (én ültettem fel, mert már nem birtam vele) néhány percet néha megengedek, máskor tartja magát, erre ma elörebukott. Szegényke.
Ha jössz majd irok emailt megbeszéljük hogy találsz meg. Foglalok helyet ha tudok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja és én irtam, kaját inkább fizetek ne cipeljem már azt is! Jo valaki helyettem venne enni, innivalót?
Ki irja össze egyébként milyen kaja, ital lesz? Jo lenne másfélék, nem gondoljátok?

Orsi éjjel nem ébredt fel! Mondjuk reméltem mert tegnap reggel 6kor kelt és este 8ig összesen 2 órát aludt. Hátha megint leszokik az éjszakákról!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Rita, olyan jó, hogy újra itt vagy!! Még nem tudom, hogy jutunk el Hozzátok, bár nagyon szeretnék menni, jó volna már találkozni Veletek. A gond csak az, hogy a XVIII. ker-ből nem olyan egyszerű...
Milyen volt a nyaralás a Kolpingban? Mi holnap megyünk a csemetékkel. Igaz, csak 4 napra, de nagyon várjuk. Jellemző, hogy egész hétvégére esőt mondanak...

Ági, gyönyőrű a kis Matyigyerek! És milyen ügyes! Mindig ilyen mosolygós? Mi még azt hiszem, nagyon messze vagyunk a kocsikázástól.
Ja, és ismerős a helyzet (másnál angyal, engem észerevesz, nyűgi). Ez valószínűleg azért van, mert Neked panaszolhatja el minden bánatát, hiszen, Te vagy az anyukája, Tőled kapja a tejcsit, Te vagy vele a legtöbbet...
Kitty, Hogy van a kis Réka? Jó, hogy nem adtál neki antibiotikumot! tejcsi és homeobogyó biztosan meggyógyítja.

Pumi, alma nálunk sem nyerő. Hypoallergén tejpép úgyszintén. A tegnap kipróbáltam a Hipp gyümölcsös pépét, hát persze, hogy azt habzsolta.

puszi

Erika
pera

Sziasztok,

Tali Ritánál
Esetleg akkor a szerda vagy a csütörtök? Petit 9-re viszem orvoshoz, most nem lesz semmiféle inzultáCIÓ, csak a havi konzultáCIÓKép

Mariann
Névnapod lesz pénteken. Malvin, Mariann. No, nem mintha át szeretnélek keresztelniKép Nem most tartod? Kép Tonhalsali jól hangzik. Én nem vagyok ilyen ügyes, de az ananászos karikákat (á la Stahl) megsütöm, az valóban lájtos, biztos izlik majd mindenkinek!

Karmen
Az idegsebész szerint hosszadalmasabb folyamat lesz, de nem árt az elején kikezelni, ne legyen műtét a vége. Most pl. nem fáj. Guggolva "hajolok", s leülök, ha Petit ölbeveszem. Annyira el vagyok ám keseredve, hajlékony voltam mint egy gumiember, hát lehet, ennek most vége?
Én is ültetem Petit, sajna már a babakocsiban is kiköveteli a nem támasztott ültetést. Szépen elücsörög nyilegyenesen, de annyira nagyon mozgékony, hogy pár perc múlva vagy előre bukik, vagy oldalra. Tehát még nincs itt az ideje az ülésnekKép Állni viszont áll, mint a cövek, persze a kezét fogni kell. Rugózik, "ugrál" boldogan, s lépkedne előre. Nagyon mérges lesz, ha leültetem, rúgja ki magát. Az állásnak meg még végképp nincs itt az ideje. Felolvastam Neki a "baba fejlődése" táblázatot, s megegyeztünk, még a mászásnak sincs itt az ideje, no, de egye fene, az nem terheli annyira a gerincétKép Ennyiben maradtunkKép Kép

Hozzátápi:
Mai menünk, ami annyira sikeres volt, hogy Pöttyöcske az üres tálat is felfalta a végén: krumpli+répa+cukkini. Finom édes! Próbáljátok kiKép Ezen felbuzdulva a maradék cukkinit gyorsan megfőztem, s összeturmixoltam, s eltettem a fagyasztóba. Veszek még és teszek el többet is. Holnap a patiszont kóstoljuk meg. Mit tegyek hozzá a krumplin kivül?

Erika
Édesszájúak ezek a csemeték, úgy látom!Kép Nanáhogy a gyümis pépet eszik. Bár Petinek a banános nem izlett.

Ági
Nálunk fordítva van. Másnál nyűgi, s ha meglát széles vigyorral jutalmaz, s nyújtja a kezecskéit, ha közeledek felé, ölbe veszem azonnal elhallgat, nézelődik. Sajna egyre gyakrabban csinálja a nagymamáknál is. Ez már az anya-korszak lenne?

Na, jó sokat aludt megint a gyermekem ebéd után...Kb. fél órát. Mindenesetre hagyom játszani a kiságyban, mig nem reklamál. Addig jöhet a haboskávé.

Jaja, RitaKép
Azért egy fotót Julcsiról pliz-pliz, hisz 3 hónapja nem láttukKép Engem megesz a kiváncsiság, milyen nagy lett a szépleányzó!!

Sziasztok,

Szilvus,
aki most elmegy és készit egy igazi tejhabos-babos cappuccinót!
szilvus

Sziasztok LÁnyok,

Ági, Eszter, el vagyok ájulva, hogy Matyika és Marcipán már hol tartanak ..!
Mi most nagyon ellustultunk.

Mariann ! Köszi !

nem sok idQm van, egész nap az orvosokat járjuk, délelQtt fül-orr-gége, ahol megállapították hogy Bencének jobboldali hallójárat gyuszija van, ez a hét non plus ultrája, ha a hörghurut megfázással nem lett volna elég. Most meg mindjárt lépek vele az ortopédiára meg a sebészetre, na hála istennek ezek csak a kontrollok.
Remélem jövQ hétre kikupálódunk, mert nagyon szívesen elmennénk mi is a talira, úgy szeretnélek már személyesen is megismerni Benneteket. Föleg most jót fog tenni, mert nagyon nagyon mélyponton vagyok.
Valami fincsát majd készítek én is, ami könnyen transzportálható.
Szilvus ! Találkozhatnánk esetleg mondjuk az Örsön, és együtt mennénk, mert nem igazán tudom merre is induljak...Kép
Ja. Most olvasom visszább amit írtál. Akkor megyünk együtt ?

Puszi mindenkinek

Megyek gyorsan, mert mire apa jön el kell készülnünk.

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?