Új privát üzeneted érkezett!

Na én meg a terhesfotóm láttán szörnyülködtem, hogy KI A TÖKÖM AZ A BÁLNA A KÉPEN????????

Juci!

Doktornőt én sem értem el. Tény hogy minden évben 1hetet síel, csak eddig az január végén volt.
Vendég

Sziasztok!

Egész tűrhető éjszakánk volt (csak el ne kiabáljam). Teljesen begőzölt fürdés után és sehogy sem sikerült lenyugtatni, mindig csak a cicit akarta, de azon is sírt. Éjfél körül bepakoltam a kendőbe, táncoltunk a babazenére és szépen elcsendesedett. Amint leültem megint nyöszörgött, úgyhogy ringatóztunk még vagy fél órát, azután kendősen ledőltem vele és megint kb fél óra múlva mertem kicsomagolni. De ezután aludt majdnem 1,5 órát, szopizott és visszaaludt. Éjszaka még felnyöszörgött néhányszor, de enni csak egyszer keltünk és reggel. :D

Hajrá Reni! :)

Anita: mikor lesznek meg Levi eredményei? Tudtok már valamit?

Kakti: ezek a piros pöttyök amit írtál, szerintem az lesz ami Benőn is volt. Anyai hormonhatásnak mondták és mostanra el is tűntek.
zuzmooo

hahó, na itt

totál kivagyok, lányok...
nEm készültem fel arra, hogy ennyire nehéz lesz
napközben jó gyerek, eszik-alszik, eddig
de éjszaka semmi sem jó, hiába etetem két cicicből, még mindig éhes
napközben nem kakál, csak éjszaka, százszor tisztába tettem, és minden alkalommal amikor kibontottam lepisilte magát tetőtől talpig, 4-szer öltöztettem át fullosan - FIÚS ANYUKÁK, NEKDTEK CSINÁL ILYET? Mit csináljak, vetkőztessem le, mielőtt pelenkázom, hogy legalább tiszta ruhát ne kellje rá adnom? SEGÍTSÉÉÉÉÉG!!!!!

éjjel muszáj volt egy kis tápszer pótlást adnom, hogy aludjon..., amúgy cicik eléggé bedurranva, de még nem folyok - parázok, hogy van-e elég tejem, mérlegem nincs, nem is akartam pont a para miatt, de lehet, hogy beszerzek

3 órát aludtam nettó, a férjem is felkelt velem minden alkalommal, de csak veszekedni tudtunk, hogy ki mit csinál - sztem haragszik rám az egész gyerek-akarás miatt :(

a kórházból saját felelősségre jöttem el, 70 volt a hemoglobinom, szóval kb fele annyi vérem van, mint kellene, vérátömlesztést akartak adni, de elutasítottam, a dokim is mellém állt ebben, hogy fölösleges.

A gátsebem megöl, úgy fáj, csak fájdalomcsillapítóval tudom elviselni.

Na, itt bőgök, szuper...

ma jön a védőnő meg a doktornéni is

Születéstörténetet majd írok - életem legborzalmasabb élménye, de most még nem bírok annyit ülni, meg aludni is kéne...

MONDJÁTOK, HOGY KÉSŐBB KÖNNYEBB LESZ, MEG AKAROK HALNI! :cry:

boruska

ja és ma még nem ettem, nem jutottam hozzá...

na, abbahagytam, bocsi a litániáért :(

boruska

zuzmooo: a babazene nálunk is szokott menni, és Leventének is nagyon tetszik, tegnap volt, hogy tátott szájjal hallgatta.
Tök jó ez a kendős megoldás, épp most láttam a képeid között, hogy milyen kómás benne Bende :) Eredményekről nem tudunk még semmit sajnos, pedig már eltelt 1 hét, csak nem tudom mennyit számít, hogy pénteken küldték Pestre. Lehet, hogy hétvégén még hozzá se nyúltak.

Piros pöttyök sajnos még nálunk megvannak

Tegnap kipróbáltam megint a hüvelysúlyomat (nagyon nem szeretnék ma a nőgyógyásztól olyat hallani, hogy plasztika ), de b@sszus elsőre kiesett.. :shock: :oops:
stephie

Bori: NYUGI!!!!! Tudom mit érzel és bármilyen hihetetlen, lesz jobb is! Az én kicsi fiam is éjszaka szeret nyűglődni és nem egyszer összepisilte magát (és minket is) pelenkázáskor. Én is kiborultam már párszor és csak bőgtem de egy órácska alvás után minden szebb :)
Nálunk is feszült a hangulat egy-egy éjszakázásnál, de tudom, hogy Szabi semmi pénzért nem adná a kicsi fiát. Szerintem a te párod sem bánja a babaprojektet, csak kimerült.
Megyek, mert sír Benő.
zuzmooo

boruska:nyugalom!!!!

Tisztába rakni szopi előtt szoktam és amikor kibontom még utána kicsit kvisszahajtom rá a pelit, mert mindig akkor szokott pisilni. Ahogy apja mondja, amikor látod, hogy szinte "áll a kuki" akkor készül pisilni. Amikor pedig visszacsomagolod, akkor a kukinak lefelé kell állnia, és szépen illeszd középre és akkor pedig nem fog kicsorogni.

Én is vérszegény vagyok, volt, hogy egyszerűen visszaszédültem az ágyra, és már attól féltem, hogy legközelebb a gyerekkel a kezemben vele fogok elájulni és megsérül. Elkezdtem szedni a china rubra 9ch-t 2x5 és sok folyadékot is iszok, azóta nincs gáz.
gátsebre: staphysagria 30ch napi 2x5

próbálj megnyugodni, mert a kicsi érzi a te feszültségedet, ráadásul azzal, hogy a férjed sem támogat eléggé, még fokozottan ideges vagy, és az kihatással van a tejcsire.
Küldök neked egy képet, hogy gondolatban ellazulj
Kép
stephie

Bori!

A kisfiúk gyakran nem tudják kontrollálni a slagot és ha hideg éri, kipisilnek a pelusból. Esetleg kinyithatnád a pelust és nem vennéd le róla, csak megbontod és vársz és amikor pisil, visszahajtod. HA kipisilte magát, akkor veszed le. De nekem csak ülvepisilőim vannak itthon, szóval nem vagyok nagy szakértő!!! :lol:
Vendég

Boruska!
Domi is folyton pisil átcsomagoláskor. Sztem érzi, hogy kicsit hűvösebb van, ahogy kibontom a ruhákból és pisire ingerli.
Én is öltöztettem tegnap éjjel 3x, de most már cseles vagyok. Textil pelustrakok a popsija meg a fütyköse elé, mintha pelus lenne, csak amíg előveszek mindent. Azt összecsurgathatja.

Én nnem is akarok szép lapos hasakat látni.
Az enyém hányás, biztos nem fogom fotózgatni.
Úgyhogy irigykedem.

Domi fel sem kelt szinte az éjszakai tisztába tevés, lemázsálás, szopiztatás, lemázsálás után, pedig 3x megtörtént vele.
Én is tudtam aludni végre.
Csak azért mérem, hogy lássam mennyit eszik 1-1 alkalommal, mert meg kell lennie az 50-60g-nak, de pucéran még nem mértem, hogy hízott-e mióta itthon van.

Kismaki írt, hogy még a kórház vendégszeretetét élvezik, mert a kiscsaj besárgult, így kék fény és infúzió kombót kap, de délután talán lesz laptopja és jön majd. Üdvözöl mindenkit!
Kismaki, ha olvasod, sajna még mindig nem tudok sms-t küldeni :?

Drukolok Reni!!!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Bea, neked is megtiltjuk a panaszkodást hasi méretekre... megnyugtatok mindenkit, aki fel mer rakni képet, ott nagy baj nem lehet... én nem mernék :wink:

Reni, nekem a nyákdugó távozása és a szülés között nem telt el 24 óra :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska, lesznek jobb napok...
azzal, hogy nem eszel, nem segítesz.. én magam kárán megtanultam, ha ordít a gyerek, de nem eszek, nem pisilek vagy ilyesmi, csak még idegbetegebb leszek, így jobb ezeket két perc alatt elintézni, annyi sírás nem oszt-nem szoroz, de Te nem készülsz ki...

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok úgy sajnálom hogy ilyen szar érzések környékeznek Titeket! Én ezért mondtam, hogy gyűlölöm a terhességet. Mert bár eszement fárasztó, főleg az első 6hét. Főleg, ha van itthon mégegy (kettő, három, négy) és főleg zéró segítséggel! De inkább 6os ikreim legyenek, mint akár egy hónappal is tovább kelljen terhesnek lenni!!! Én olyan könnyűnek, vékonynak és energikusnak érzem magam. A fejem fáj, a szemem ég és majd leragad. De a testem olyan fitt mint nagyon rég nem! Kint tavaszhangon csiripelnek a madarak. Bár még fos idő van és esik, de már érzem a meleget. Annak örülök, hogy Ropi-lábat nem kell overállba tuszmákolnom lassan és a másik rosszaság is végre belefér majd az ülésbe rendesen. Végre nem 1,5 óra lesz elindulni itthonról, mire mindenki beöltözik két gyerek ordítása mellett!!! Nekem ha fárasztó is de olyan szép az élet. Van hóvirág a kertben. Most épp ennek örülök! Vagy ez kicsit beteg hozzáállás??? Lehet... :shock: :shock:
Vendég

Bori! Emlékszem rá, hogy amikor a kisöcsém pici volt, ő belepisilt a saját fülecskéjébe :lol: Azt a meglepődött arcocskát amit vágott le kellett volna fényképezni. Mi is úgy csináltuk öcsikémnél is meg Benedeknél is, hogy először kibontottuk a pelust, úgy pár percet hagytuk és ha nem pisilt akkor kezdtünk a pelenkázást. Egyébként azt mondják, hogy éjjel csak akkor pelenkázzunk, ha kaki van a pelusban vagy nagyon nagyon át van ázva. Mi a véleményetek erről gyakorló anyukák? A férjed biztos, hogy nem bánta meg a kis csöppséget, csak tuti fáradt ő is, de tényleg ezután csak jobb lesz :lol: Tesómék 3 hónapig úgy néztek ki, mint az élő halottak, de semmi pénzért nem adták volna oda a kicsit, úgyhogy nyugi. Biztos vagyok benne, hogy imád benneteket a férjed, csak neki is új ez a helyzet, légy vele türelmesebb kicsit. :roll: Mondom ezt én aki még meg sem szültem :lol: (Kíváncsi leszek nekem szülés után milyen problémáim lesznek és mikkel fogok hozzátok fordulni, gyanítom, hogy ugyan ezekkel :roll: )

bellerreni
Eger

Ildi!

Halálos nyugalommal tudok ebédelni síró gyerek mellett. És egész jól pisilek fél kézben babával!!!! :lol:

Kattkat!

A bnőmnek is ekkora babája volt. Ő 20évesen szült. Szintén egyedül. Szarházi volt az ő pasija is. Neki hasplasztika lett a vége. Bár TB finanszírozta neki. Most van egy helyes férje, egy 9éves kisfia és egy egyéves, gyönyörű kislánya. Szóval ne keseredj el, mert innen lehet nagyon szép is az élet! Sőt! Te sem cserélnéd el Domókát egy lapos hasért?! Nem? (bár engem kurvára nem vigasztalt 23évesen amikor szétrepedt a hasam, hogy mindenki azt mondta, hogy legalább van egy szép babám. De most én is ezt pofázom! Hát gratulálok magamnak! 8) )
Vendég

Nóri valahogy megprobálok én is így hozzáállni a dolgokhoz.
Szeretnék örülni olyan dolgoknak is,amelyeknek lehet nincs nagy jelentőségük,mégis számitanak.Pl.a kertben a hóvirág :D :D
De jön a tavasz és et örömmel tölt el,mert már nagyon unom ezt a depis telet.Meg a tüzelést...de már látom a végét és az jóóóóó!!!!!

Ám én szerettem pocakos lenni,de sajna ez a terhességem nem épp múlt el mondjuk "szépen"...meghalt az anyósom is alatta és január 28.-án pedig a nagytatám....
:cry:

Meggyőztetek,pici marad itthon,Fruzsi megy maga a buliba(vagyis az apucijával)

Reni hajrá nyákdugesz!!!!

Boruska egyetértek a lányokkal,majd lesznek jobb napok is.
Az eleje még nagyon nehéz,de mindég könyebb lesz.

Kattkatt azthiszem hasügyileg kezetfoghatunk.Azé 125cm bakker az 125cm
:oops: :lol: Hát persze h nekem sem ment vissza.Áhh.De bizom benne h majd letornázom.
Deee nekem ilyen hasam,mint most Beának max.nagylánykoromban volt.

Hanna továbbra is szopizik+táp.Jó baba.Este 10kor evett,majd 3kor kelt az éjjel,majd reggel fél 8 felé.
Így én is tudok pihenni,de azért az éjjel első felét a takarításra használom,hisz akkor csicsil mindkettő gyerkőc.

Kép
Kép
szintus

Ööööö, bevallom őszintén, én eddig soha nem mértem meg a pocakomat, de most már kíváncsi lettem. 106 cm... :oops:

Ildi! Sajnos nekem még nem távozott az egész, csak egy darabja, de ennek is úgy örültem, mint ti a hóvirágnak :lol: :lol: :lol: Na jó viccet félre téve, én is örülök a hóvirágnak. Szeretem a tavaszt főleg úgy hogy most elég hosszú és kemény is volt a tél. Tegnap is sütött a napocska, olyan jó volt kimenni egy kicsit. Most kaka idő van nálunk, de már tudom, hogy nem sokat kell várni és jön a szép napsütés. Tényleg, most jut eszembe, hogy 28-án telihold lesz ugye? Na az lesz az én napom :lol:

bellerreni
Eger

Bori:
az első egy-két éjszakánk rettenetes volt, és a sírás kerülgetett, hogy nem tudom, mi a baja a gyermeknek. Aztán most már kezd egyre jobb lenni minden.
Az éjszakai szopizás nálunk is úgy megy, hogy ugye az első nyekergésekre én rögtön felébredek, de akkor még van pár percem a sírásig. Gyorsan elszaladok pisilni, kezet mosok, magamhoz veszem a vizemet, és úgy megyek Lili szobájába. Akkor első körben puszilgatás (közben pelusszaglászás), ha kell, pelenkacsere, aztán szopi. Mondjuk ma éjjel a tévé előtt szopizott (én hokimeccset néztem közben). De innivaló mindig legyen kéznél, és pisilni is menj el előtte, mert tuti szopi közben kell legjobban. Előre bocs, a következő mondatért így, ebédidőben: Nekem olyan is van - szinte minden este -, hogy szopizás közben jön rám a f..shatnék. De arra is rájöttem, hogy az miért van. Szóval volt már, hogy felkeltettem Apát, hogy figyeljen a csirkére, mert muszáj kimennem. De a lényeg, hogy szakíts időt minden ilyenre (evésre is) szopi előtt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Boruska- ha ez vigasztal, en vagyok a vilag legszerencsetlenebbul pelenkazo anyukaja! Fiam rendszeresen lepisisil es /vagy kakal, es a pelusbol is rendszeresen kicsorog valami, ugyhogy van, hogy naponta 3-4 szett ruhat hasznalunk el, pedig mar lassan 6 hete gyakorolunk. De mar profik vagyunk legalabb az oltozkodesben, es lassan a gyerek is beletorodik, hogy ilyen szerencsetlen anyja van... Amikor faradt az ember morgosabb es ketsegbeesettebb, de jobb lesz. Es szerintem nem az akulcs, hogy varja az ember, hogy rohamosan megjavul a baba es atalussza az ejszakat, hanem hogy elfogadd, hogy ez van, ejszaka nyugos, nem alszik, es meg egy ideig nem is fog, de olyan aranyos, amikor vegre elmosolyogja magat, hogy az egeszet elfelejted. Mi se alszunk szinte egyaltalan ejszaka, de ar kezdek beletorodni, es ha mar 4 orat alszo egy nap fitt vagyok es fiatal!
Pocak- hat, ha allok egesz turheto, de ha lehajolok valamiert, olyan vagyok, mint egy vietnami malac. De megvan a nagy elhatarozas, hetfotol torna es kevesebb nasi- persze ha meghbirok moccanni a faradtsagtol es valaki eldugja elolem a csokikeszletet!
geri79

Tényleg! Ezt is akartam írni: nekünk is soxor szabotálja az utód a pelenkázást. A pisilés gyakori, de vmelyik este fél méterre lőtte ki a kakit a fenekéből a pelenkázón... :lol:
És tegnap este épp fürcsire készültünk, apa levetkőztette, én álltam a kád mellett és vártam a csupaszcsirkét. Apa magához ölelte, úgy akarta odahozni, aztán csak annyit hallottam, hogy apa sikít, és messzire tartja magától a lányát, aki épp apja tenyerébe pisil! Nagyon vicces volt! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma súlymérésen voltunk. 12 nap alatt több mint fél kilót hízott :) és ebben benne vannak az első napok, amikor még nem volt tej. Úgyhogy ügyes a leány nagyon!

Nóri, juj, ma léptem be délben, már biztos megjártad Marost...:( 9eFt volt a haskötő? Jóisten! Én úgy gondoltam, hogy max 2eFt...Úgy tervezem, hogy holnap megyünk vásárolni és ezt is veszek..
A testi frissességgel én sem tudok betelni, imádom! Nem fáj semmim és légiesen könnyű vagyok! (ja de, a cici-bimbó fáj csak)

Bea, jóisten, neked is milyen hasad van! illetve milyen nincs...hát én még vágyom az ilyenre, de azért már alakul! Ha pulcsiban vagyok, nem látszik :D
Mindenesetre én nem töltenék fel képet...
Az első szülés után nekem nem vált szét a hasizmom, a második után meg szétvált és utána már úgy is maradt...:(

éjszakai alvás: nálunk aludna a baba 5-6 órát is éjjel, de ma hajnal 3-kor kénytelen voltam felébreszteni, hogy szopizzon, különben szétdurrant volna a cicim. Szóval hiába aludna, én nem tudok a sok tejtől. Most örüljek ennek vagy sajnáljam...nem is tudom.

Bori, nekem 3.gyerek, de mi is totál meg vagyunk zuhanva. Később jobb lesz, minden kezdet nehéz..Amúgy a fáradtság az oka mindennek! Az egész család zombi...én is reménykedem, hogy majd kialakul minden!

Pisi pelusbontáskor: igen emléxem a kisfiamnál ő is mindig akkor pisilt, ha levettem a pelust. A lányoknál jobb a helyzet, ők nem ennyire pisilósak.
lara

Boruska!

Én is csak azt tudom mondani mit a többiek. Az első napok nehezek, míg megszokjátok egymást, de napról napra könnyebb lesz, és belejössz a dolgokba.

Máté engem is mindig lepisil, és általában fürdéskor apát lekakilja. :lol:

Probálj meg pihenni mikor fiacskád is alszik.
(az én két gyermekem napközben véletlenül sem alszik egyszerre, ugyi a nagy már csak 1* alszik.Tudom ez nem vigasztal téged)
Apa meg biztos örül a porontynak, csak fáradt, ideges és ezért érezheted ugy.

Én éjszaka egyáltalán nem teszem tisztába a gyerköcöt. Gyors kaja (már amennyire gyors lehet, 1 órát is képes elnyammogni) és alvás, hogy én is tudjak egy kicsit pihizni.

Nóri
megkérhetlek megcsinálod a vonalzóm (vhogy megint nem jött össze, hiába illesztettem be a linket)
Máté 2010.02.01.
Regi 2008.02.08.
köszi
bchris

Melléktermékek: hát nálunk pisilni önmagát szokta, valahogy úgy áll a fütyije. De eddig max 2-szer tett ilyet. Mindig szépen megvárja a ki és becsomagolást. Sőt amikor meztelenkedünk ( pl mérés, fürdés ) akkor sem szokott. Egyszer ő is leszarta az apját. Épp fürdés előtt csomagolta ki az apja, ő meg bájosan a kezébe ürítette. De úgy, hogy keresztüllőtte a fürdőszobát (kb 2 m) és telibe találta a mosdószekrényt, sőt a fogkefémet is. Azóta minden ilyet ellenőrzök. De nem volt több malőr.

Ha ez a hiszti nem lenne a kaja körül, ő lenne a világ legbékésebb gyermeke.

Reggel sírás táján írtam egy hosszabb szösszenetet, de vazze a dög Babanet lenyelte az egészet, nem ismétlem önmagam, de a kérdéseim:

1, Nem eszik sokat kb 60-80-at (azt is napjában kb 6-7 alkalommal) DE minden kaja után tetemes mennyiséget bukik fel. Menetrend: kaja, bealszik, felriad, üvölt, szájába tömi a kezét (önhánytat vagy mi?) aztán bukik, de nem keveset, szerintem amit megevett annak a negyedét tuti visszaadja, aztán csuklás és alvás. Megőrülök. Nem hiszem el, hogy ez normális. És nem hiszem, hogy neki nem rossz. Látnátok a szemeit! Megőrülök a tehetetlenségtől. És ahogy sír előtte, az mindennél rosszabb. Dokinéni szerint ez normális és természetes, tegyük hordozóba a gyereket (megjegyzem abban is tudja ugyanezt produkálni), illetve kaptunk másik tápszert (megjegyzem anyatejjel ugyanezt csinálja, el tudjátok képzelni mit érzek, mikor a nehezen összekapart anyatejet kibukja). Szerintetek is normális?
2, Délelőtt 2 óránként eszik, viszont délután van egy 4-6 órás szünet és éjjel 10-től reggel 7-ig kuss van. Ahelyett hogy örülnék neki, halálba izgulom magam.
3, Nem alszik be minden étkezés után, sőőőt a fenti menetrend az érvényes. Ez ugye nem baj?

Hülyét csináltak belőlem. Soha nem akartam az az anya lenni, aki tömi a gyerekét, és csak a kajára tud gondolni. Az lettem! És csak szánakozni tudok a viselkedésemen.

zarja

A szulestortenetem gmai-ra kerult. Nem rovid. Bocsi.
Reni!
Egy resz utan szolitalak, hogy inkabb szules elott ne olvasd, ami utana jon. SZerintem elj a lehetoseggel es tenyleg ne olvasd, nem akarom, hogy feleslegesen panikolj be epp most.
Vendég

Vegre kepeket is toltottem at es kerestem ki parat. Szinten gmail-en.
Vendég

Bori: ha ez megnyugtat, lányokkal is lehet négyszer öltözni egy nap.. Igaz, ők csak szép alattomban elkezdik csurgatni, és olyankor őrült versenyfutás kezdődik anya és pisi között :lol: Ha én vagyok a gyorsabb, akkor felkapom a gyereket és próbálom függőlegesen tartani, hogy ne érjen ruhát a folyadék. Ha a pisi győz, akkor a gyerkőc hátközepéig gyorsabban elér, mint ahogy én lereagálom, magyarán, body-rugi egyaránt megy a szennyesbe. Három nap alatt így elfogyasztja a ruhatárát.

Amúgy pont két hetes volt, amikor együtt bőgtünk éjjel. Ő ismeretlen okból, én meg azért, mert alkalmatlannak tartottam magam az anyaságra és sokkolt, hogy régi életem a múltté. De a barátnőim szerint ezen mindenki átesik, úgyhogy gyorsan túlléptem rajta.

Zarja: 1) egy ismerősömnél ugyanez volt, ott adtak valami szert a bukás ellen. Ha jól tudom, homeós cucc is létezik erre, esetleg érdeklődj utána. 2) Nálunk is hektikus az alvásidő, azt mondták keltsem, de én nem keltem. Az idegrendszerének jót tesz az alvás, hát én nem fogom felzavarni. Ha éhezik, úgyis felkel. Nekem napközben 100 ml után is képes fájdalmasan kaját könyörögni, éjjel meg 30 ml szopi után alszik, mint a bunda. 3) Hanna baba a reggeli és kora du-i szopi után bealszik, késő du-n, kora este meg jó esetben magyaráz magának, rossz esetben sír. De alvásról szó nincs. Azt olvastam, hogy kb. 16-20 órát alszanak egy nap, de ez teljesen babafüggő.

A szüléstörténtem már jópár napja kész, de megvárom, amíg Reni megszül, utána teszem csak fel. Megyek, olvasom Beáét.

Kép
juci-77

Bea! Végigolvastam a szüléssztorid, a végén nagyon együtt éreztem veled, mivel nálam meg méhtisztítás volt, kb 20 perc, állítólag áttörölték a méhet...hát az sem volt egy leányálom, de a tied durvább lehetett.
lara

Kösz Juci a megnyugtatást. A homeos cuccnak utánna nézek.

Bea: egy dolog jutott eszembe a szüléstörténeteddel kapcsolatban:
bocs kettő:
1, uh, piszkosul felnézek rád, hogy egy tisztogatást kibírtál majdnem tiszta aggyal. De sose utánoználak
2, volt egy időszak - gondolom az átmenet - amikor úgy éreztem, hogy megszűnt az idő, én már mindörökre így maradok. Kész, elbaltáztam, ebből soha nem lesz gyerek, én már itt fogok vajúdni míg a világ a világ. Kétpercenként könyörögtem orvosért, hogy tuti, hogy már kitágultam. Azt hittem órákat hevertem ott, pedig csak két perc volt. És szentül meg voltam győződve, hogy hazudnak nekem az időről. Hogy az nem két perc volt, hogy a doki kiment. Próbáltam ellenőrizni őket az óra alapján, de nem láttam el odáig.
Aztán bejött a szülésznő, hogy most már mindjárt itt a vége, egy órán belül gyerek lesz. Hazudik - gondoltam - megpróbálja szépíteni a megváltozhatatlant, leintettem, ebből már soha nem lesz gyerek. Szegény szülésznőnek a lelkébe tiportam ezzel. Azt mondta mindenki örömmel reagált erre, egyedül én intettem le. Legalább még sokáig emlékezni fog rám.

Hívtam egy IBCL vagy milyen tanácsadót, mondjon, mit csináljak. Tanácstalan. Amit javasolt, mind végigpróbáltuk már. Eredménytelen. Jelen állás:
1, tej van, mert csapolok, folyik és feszít, tehát van, igaz annyi amennyit ki tudok fejni, napi 200 mili
2, gyerek állkapcsa erős, mert megnézték, szépen szopik jó a technikája, másrészt Szoptaníttal a legkisebb csővel megyünk és így is 10 perc alatt betölti a kaját, hiába próbálom lassítani (a bukások miatt is). És - ezt figyeljétek, a rafkós kis maki - rájött, hogy a csőből könnyebben folyik, ezért úgy alakítja a szopást, hogy neki a legkönnyebb legyen: úgy harap rá, hogy a csövet kapja be, mellesleg a mellbimbót is mert ott van, de a csövet szívja. (azt mondta az IBCL-es csajszi, hogy már más is mondta, főleg fiús anyukák, szal már most elkezdte az átverést a palánkon).

És mégse, ha Szoptanít nélkül megyünk, akkor azt a híg előtejet kiissza, és
1, bealszik (ez a jobbik)
2, órákat elnyammog még rajta
3, a cicimmel a szájában elkezdi fejelni a mellkasom. Tök jó bungee Jumping lefejel, aztán a mellem meg visszarántja. (de basszus van olyan rafkós, hogy úgy fogja a cicimet, hogy fél deka seb nincs rajta, nem fáj olyan extrán, csak olyan használtan érzékeny)

Feladta a csajszi, azt mondta több ötlete nincs, hogyan lehetne meggyőzni a fiatal embert, hogy dolgozzon meg a kajáért. Ilyen még nem volt a praxisában.

Pont mi! Tök jó! :?

zarja

Eszter: írtad, hogy nagyon hasonlít a problémánk a ti első napjaitokhoz és mérjem Benőt evésenként. Már nem emlékszem, de Bulcsú fogyott is vagy csak az egyszeri kajálások voltak kevesek?
zuzmooo

Fogyott is, nálunk a 3. héten indult meg a táptól a hízás. A kaja 30-40 mili volt (ma már tudom, hogy ez a híg- innivaló előtej volt). Sírt, mellre tettem, 10 perc intenzív szopi, aztán már csak nyammog rajta egy órát, bealszik, letesz, fél óra múlva kezdődik elölről. Se éjszaka, se nappal, se fürdés se semmi. Mindenki szerint hasfájós, közben meg csak egyszerűen éhes. Minden jel arra mutatott, hogy rendesen szopik, egyedül a fogyás nem illeszkedett a képbe.

zarja

Eszter, Akkor remélem, nálunk mégsem ez a helyzet, mert Benő nem fogy, sőt már meghaladtuk a születési súlyunkat.
zuzmooo

Bea! Hát eddig nem olvastam el a szüléstörténetet, mert hallgatni akartam rád, de már majdhogynem tudok mindent a hozzászólásokból, úgyhogy akár majdnem el is olvashatnám :roll: Egyébként, ha itt kellene csinálni valami hasonló beavatkozást én sem kapnék semmi fájdalomcsillapítót, mert ugye az EDA-t nem támogatják a másik fájdalomcsillapító meg idő mire hat, tehát gondolom nekem is hasonló élményeim lennének. Hát reméljük nem lesz rá szükség :oops: Tesóm ma is azt mondta, hogy éjjel szülünk, mondom tegnap is ezt mondtad, azt mondja nem baj, tegnap elnézte a dátumot, majd ma :lol:

bellerreni
Eger

Reni, akkor lehet már a következő vizsgálat meghozza az eredményét! :D és talán már nem is fog annyira fájni, ha már a nyákdugó is ki tudott csúszni..
Én is készülök a vasárnapi teliholdra! Már mondtam a dokinak is :lol:

Katkatt, meg tudod rendelni a hasmasszázs olajat neten is! Házhoz szállítják!

Anita, kérdeztem a szülésznőt, hogy mennyire normál, hogy szinte két centire látszik a méhszáj.. azt mondta, hogy a 6. hétre vissza kell minden rendeződjön szinte az eredeti állapotába..
Szerintem csináld még az intimtornát, hátha az segít!

Haskötőn és gondolkozom, de szerintem kipróbálom majd a fogyasztó övet.. azzal is le tudom szorítani...

Bori, az is jó jel, hogy felkel veled éjszaka.. ha nem érdekelné aludna tovább.. és biztos egyre jobban beleszeret majd!! :wink:
Vendég

Funky! Sajnos csak egy darabja távozott az meg szerintem lehet attól ahogy ugye megpiszkált, de azért reménykedem :lol: Amúgy lehet te megszülsz a teliholra az én fiam meg még mindig bent fog dekkolni :lol: Eddig sem nagyon hatották meg a frontok meg holdak :lol:

bellerreni
Eger

Végülis csak 3 nap van köztünk.. ki tudja.. ezt a 40. hetet se pontosan számolják.. nekem nem 28napos volt a ciklusom.. március 3. meg úgy van számolva..
Én most járok 103 centinél, az elmúlt héten nőtt a hasam hármat :shock: előtte vagy 2-3 hétig kereken 100 volt..
aztán az is lehet hogy azért mert lejjebb csúszott, bár én ez nem látom, de már többen mondták..
Vendég

Ja, ami vicces hogy a fenekem és a mellem is 103 cm.... :) Olyan vagyok mint egy hordó.. csak szakaszonként más irányba deformált... :lol:
Vendég

Szulestortenet kommentek:
koszonom a reszvetet, nem volt kellemes. Ha kerdeztek volna, akkor en semvallalom be, talan meg szulni is eroszakkal vittek volna, igy viszont kibirtam. Marad rossz emlekkent. :?

Lara:
a kitorles elvileg annyit jelent, hogy valamilyen sterilizalt, fertotlenitos cuccal szo szerint attorlik a mehet belulrol. Csaszarosoknal asszem alapbol csinaljak, siman szulteknel van, ahol csinaljak, van ahol nem.
De gyanus a te sztorid nekem, mert ez szerintem nem tart husz percig. Nekem is toroltek, de az csak a vegen volt es nem sokaig tartott, ugy emlekszem. Nem lehet, hogy neked is szedegettek le dolgokat bentrol, csak inkabb nem mondta a doki, hogy mit csinal, nehogy bepanikolj?

Lanyok!
ERdekes dolog tortenik ma. Konkretan fura volt, hogy ot evesbol csak harom utan kellett tapszeres potlast adni. Eddig mindegyik utan kert. Ma ketszer ugy bealudt a ket cici utan, hogy nem kert mar tapot. Igaz, nem aludt olyan sokaig, de jo melyen. Erre az iment vagtatok le a lepcson es eszrevettem, hogy foltos a felsom a cicimnel. Azota sem tudom eldonteni, hogy epp leittam magam, vagy eletem elso tejfoltjat talaltam. :?: :?:
Mindenesetre erik epp ehes volt, cicire raktam, most jarunk a masodiknal. ugy tunik, mintha nyelne is.
kivancsi vagyok, hogy kell-e potlas, vagy tenyleg tobb tejem van???
holnap kivancsisagbol le fogom fejni, megnezem, hogy mennyi jon.

Nori!
Kerdezted, hogy feri milyen munkat keres.
tulkeppen mindegy... az sem fontos, hogy teljes munkaideju legyen, az fontos, hogy legyen valamennyi jovedelme es be legyen jelentve. kertuk a nevere a gyest es a csaladit, azzal a feltetellel kapja meg, ha lesz magyar munkaviszonya, ugyanis amig a hazastarsanak, azaz nekem van kulfoldon, neki pedig semmilyen, addig itt o nem kaphat semmit. ha lenne magyar jogviszonya, akkor ezeket is kaphatja.
A foglalkozasarol nehez lenne nyilatkoznom, mert sajna o ido elott elhagyta az iskolapadot es dolgozni kezdett. De mindig a logisztikaban dolgozott igy, vagy ugy. szallitmanyozasi ceguk volt, ahol csinalt mindent, amit eppen kellett, a Londonba valo kikoltozes elott egy futarszolgalatnal volt vezeto diszpecser, elotte futarkent kezdett ott. Elsosorban most is ilyesmire gondolt, de taxizott is, igy most azt is csinalna. Amit en nem szeretnek, inkabb tamogatnam, hogy legyen valahol alkalmazott, ne legyen ugraloberes taxis.
epp ma volt egy taxis megbeszelesen, meg sem mertem kerdezni, hogy mit mondtak. :?

egyebkent bocsi lanyok a csupa apro betuert, de fel kezzel gepelek szopi kozben. csak igy megy. es ezert a sok elutes, nem en lettem ennyire bamba...
Vendég

sziasztok
most azzal küzdök, hogy a gyermek kb 1 órát szopik
menetrend
-ébredés, pelenkázás-ez nem tartozik bele
-10 perc szopi-bealvás
-10 perc büfi-végképp bealvásos ájulás
-mérlegelés 50gramm-nna az nekünk nem elég, de kipróbáltam, ha leteszem 50 grammal, 10 perc mulva felébred.
-akkor tovább szopi, 10 perc mulva alvás megint
-10 percíg még baszogatom, h. ne hagyja abba.
-aztán feladom, rakom a másik cicire, annak örömmel neklilát, de kipattannak a szemei, de nem szopik csak TARTJA A SzÁJÁBAN, elvenni nem engedi.
-amikor már k.ra unom, felállok vele, megmérem, szeme kinyílva,össz-vissz megeszik 110-160 grammot alkalmanként, de van amikor 1 nap csak 5x eszik kiszámoltam ez így még elég.
utána kezdem altatgatni, aminek a jó kedélyű kajálás után mindíg sírás a vége
közbe fejném a maradékot, de már eltelt 1 óra, akkor hogy fog megtelni, megint 2-3 ora alat??,
fejek, közbe sír a gyerek, simogatom-közbe fejek,
amire végre elalszik, lefejek, rendet rakok, +1x felsír a biztonság kedvéért, eszek, pisilek, és kezdődik az egész tortúra előlröl

szerintem ez az 1 órás evés ez így nem jó, valamit elrontok, mert már a korházba is 20-20 percet mondtak cicinként...
SEGITSÉG!!

zsó
Kép
pcd1985

Zsó!
Beszéltem ILBcl (Vagy hogy kell írni) tanácsadóval.
Ő azt javasolta nekem, hogy egy szopi minimum 45 perc legyen, de ha a gyermek úgy kívánja akkor egy óra.
Első hétre javasolják mindkét mellből etetést, hogy legyen inger, utána már az egy mellet, hogy a hátsó zsíros tejet is egye, ne csak az előtejet. (de ha gondolod, akkor etetés közben fejd a másikat csak az inger kedvéért).
Hormonok:
Prolaktin hormon termeli a tejet, ez a hormon akkor és attól választódik ki, hogy inger éri a mellet. Ez termeli a zsíros tejet. Amikor már nem éri inger a mellet akkor szép lassan eltűnik a testből. Az inger utáni prolaktin, már nem olyan erős, így ő termeli a híg előtejet, amitől két szoptatás között feszül a mell. A híg előtej az innivaló tej, szopinál ezt kapja először a baba, ettől fel is bátorodik, aztán bealszik 2-5 percre, ez normális, nem kell b*szogatni a gyereket érte(nekem ezt tök másképp mondták a kórházban) aztán 3-4 szopira jusson egy nyelés, akkor már a zsíros ennivaló hátsó tejet fogyasztja. Aztán a fáradságtól beájul. Eleinte a fáradság a kemény izommunka miatt előbb éri utol, mint a jólakás, ezért gyakran ébreszti az üres hasa. De minden szopival erősödik az állkapcsa, tehát egyre kevesebb idő alatt egyre többet tud betermelni.

Szal nem két szopi közt termelődik a tej, hanem a szopi alatt, tehát ha sok tejet akarsz, sokat szoptass.

Nekem ezt mondta a szoptatási tanácsadó.

zarja

Ma tényleg nagyon car idő volt és ki kellett mennünk. Minden oké, egy kicsit le van tapadva a combja, azt tornáztatni kell. És mikor megyünk uh-ra, akkor a csípőjét is meg kell nézetnünk és márc. 26-án vissza kell vinni a dokibácsihoz. Nagyon aranyos volt, olyan szeretettel beszélt a gyerekkel. Mint egy igazi nagypapa. :D A gyerek nem is sírt, hiába tekergette. Megkérdeztem a hordozót is és azt mondta, hogyha már tartja a fejét akkor lehet benne vinni. Jó is mert ma leszakadt a karom. Rohadt nehéz ez a hordozó+gyerek kombináció. És még a munkahelyemre is bevittem, mert mennem kellett papírokat aláírni a tgyáshoz. Mindenkinek nagyon tetszett.

nóri: Nagyon szépek lettek a vonalzók. És nem beteges hozzáállás. Amikor süt a nap és nagyokat sétálunk azt én is szeretem. Én mondjuk nagyon elkeseredem mindig mikor a terhességről esik szó. Nagyon hiányzik, már alig várom hogy megint terhes legyek. De vasárnap jön a sógornőm és majd jól megtapogatom a hasát. Ha hagyja persze. :D

boruska: Jobbulást neked, napról napra jobb lesz a dolog. Még csak 4 napja szültél, akkor még nekem is kényelmetlen volt mindenem.

kismaki: Reméljük lassan jöhettek haza ti is. Kitartás.

bellerreni: Én nem nagyon szoktam éjszaka pelenkázni, jól bírják a pelusok a pisit. Ha kakis lenne az más, azt kicserélem. Ha persze hajlandó kakálni végre!!! Két napja megint semmi.

kakti: Ivás-pisi szopi előtt nekem is így megy. Mondjuk nappal már olyan ügyesen tartja a kezét, hogy oda lehet támasztani neki az üveget és közben tudok mondjuk fórumozni. :D

lara: Gratula a szép gyarapodáshoz.

zarja: Szerintem az normális ha nem alszik minden etetés után a gyerek. Barbus is már egész sokat van ébren. Olyankor nézeget, mostanában élvezi a hintáját. Most speciel abban alszik. :)

zsó: Tényleg nem az igazi ez az evés, de nem tudom mi lehet a megoldás.

Pisi-öltöztetés: én textil pelust teszek alá és a nyakáig húzom a ruháját. Ez így beválik. Kivéve ha úgy tesz mint ma, hogy a zoknijával beletaposott a teli pelusba. De ez még mindig jobb mint a teljes ruhacsere.

Meddig kell kaja után büfiztetni a babákat?

Szétvált hasizom: Ez miből látszik? Vagy érzitek?
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok!
Ti hogy tudjátok saját magatokat lenyugtatni? Mert biztos vagyok benne, hogy Benő azért nem tud nálam megnyugodni, mert érzi rajtam hogy ideges vagyok. De ahogy sír, persze én még idegesebb leszek..... ez egy ördögi kör.
Anyám felveszi és már el is hallgatott, vagy max nyöszörög egy kicsit :cry:
zuzmooo

Hát most az elmúlt hozzászólásokhoz nem nagyon tudok mit hozzáfűzni :oops: Megyek tv-zni.

Jó éjt mindenkinek

bellerreni
Eger

Jah és holnap reggel megyek vizsgálatra, nem tudom mikor végzek úgyhogy ne izguljatok miattam. Ha szülök akkor úgyis írok Eszternek :lol: Zsoltit nem akarom megbántani, hogy nem nekik írok :lol:

Kép

bellerreni
Eger

zuzmoo: Talán próbáld a sírást úgy felfogni, hogy ő így beszélget veled. Nem biztos hogy menni fog, de talán beválhat. És te is beszélj közben hozzá, mintha válaszolnál, nálunk van amikor úgy meglepődik, hogy abba hagyja a sírást.

reni: Várjuk a híreket.
vicky79
Budapest III. kerület

Buzz! Kijelentem, hogy minden szép és jó, erre... Noé egész nap visított kínjában. Nem tud kakilni. Hétfőn talán elérem a gyerekdokit, hogy mi a tökömet csináljak. De sztem az a gond, hogy nagyon felfejlődött a tejem és mivel nem akartam, hogy begyulladjon, vagy szétrobbanjon, leszívattam az egyik elejét, majd áttettem a másikra. Így mindig csak a híg cuccot nyomatta. Éjjel meg azért alszik, mert akkor csak egyből eszik. Főleg ha belealszom a szopiba. Azt azért nem tom, mit csináljak a másik cickóval, ha csak az egyikből etetek. Fejnem kéne minden szopinál??? Na neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Vendég

Hajrá Reni!
Én már úgy izgulok értetek, mint mikor a fórum első babáját vártuk! :D
zuzmooo

Jaaa! És a hab a tortán, hogy egyedül vagyok két gyerekre, mert Laci pókerezik a haverokkal. Anyám meg akkora egy farok (nem tom szebben mondani) hogy jól összevesztünk. Végre elaludt csóri gyerek 2óra seggrázás után, erre jól bebassza az ajtót, mert megsértődött Lucára, mert nem akarta felvenni a potom 35éves, dohos overallt, amit anyu kolléganője hozott!!! Erre felébredt Noé. Én meg (amilyen farok vagyok) földhöz vágtam a telefonomat. Baromi drága volt, mert beleszerettem. Nem szoktam ennyiért telefont venni, erre megmurdelt a drága. Hahaha! Ráadásul nővérem elkunyizta a tartalék telefonunkat, így most nincs. Szerencsére LUCÁNAK van egy ócska mobilja játéknak. Na azt használhatom most! Így internetezni nem igazán fogok róla!!!! Tökömért nem jó nekem az 5rugós akármilyen teló????

(Lara, nálam a haskötő és vagy holnap, vagy vasárnap megyünk haza, ha gondolod, szívesen bedobom! :lol: )
Vendég

na van egy kis időm.

Nőgyogyász bácsi alaposan megvizsgált, azt mondta, hogy még véletlenül sem a méhszájam látszik, kicsit le van ereszkedve a hüvely felső fala, ennyi. Azt mondta, hogy 7-ed 8-ad szülőknél már valóban azét van nyílva minden, mondtam neki, hogy nem szeretnék 7-8 gyereket szülni :)

Beszélgettünk, hogy mivel megjött, jobb lesz valami fogamzásgátló módszert nézni hacsak nem akarok már jövő hónapban teherbe esni.
Szerintem mivel nekem a hormonális fogamzásgátlástól már rendszeres, nagyon durva hányós migrénjeim és magas vérnyomásom lett, maradunk a guminál. Anyám meg felvetette az elköttetést... hát nem tudom mit gondoljak, azért annak is megvannak a hátrányai.

Viszont most már megkaptuk a zöld jelzést egy jó kis kekszre :)
(szerintem még egy ideig valahogy ilyen lesz :shock: :shock:
stephie

stephie: Én fogamzás gátlónak a patentexet fogom szerintem használni megint. Ez egy kúp, amiből hab képződik. Keksz előtt kell felhelyezni és spermicid anyag van benne. Én biztos nem köttetném el magam, nem biztos hogy lehet még utána gyermeke az embernek. Hegesedhet a petevezeték. Anyukád azért rendes hogy ilyeneket ajánl. Akkor már inkább a spirál. Az is megoldás lehet, csak én egyébként is meddő vagyok és nem is biztos hogy kellene védekeznünk. De ha nem tennénk, akkor tuti terhes lennék hamar. :D Pedig Barbusra 3 évet vártunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Zarja, ha a szoptatásos szakember sem tud már semmi okosat mondani, akkor tényleg nem egyszerű az ügyetek.. :(

Bea, lehet, hogy maradt bent cucc is, mert ők is nézegették a méhlepényt és volt egy rész amin tanakodtak, hogy az bent maradt vagy olyan és kész. Aztán mondta a doki, hogy majd megnézi a fertőtlenitéskor..

Zsófi, minek fejsz? Nem lenne egyszerűbb a szoptatás után mással foglalkozni? Szerintem ha mindennel együtt 1 óra a szoptatás, az nem gáz, végülis nálunk is ennyi, mert szopi-büfi-szopi-büfi: 20-10-20-10 perc és megvan az 1 óra. Majd lesz ez 5 perc is! Meg később már nem kell majd büfiztetni, hanem 5 perc szopi és lehet letenni aludni.

Vicky, hanyatt fexel, megfeszited a hasizmod (picit megemeld a felsőtested és tartod=hasprés) és az ujjaid a köldököd fölé a két hasizom közé be tudod tenni, akkor szét van válva. Esetleg látszik is. De hogy őszinte legyek nem tudom, hogy maga az izom szétválása miért baj...Tudja valaki???

Nóri, sirály a vonalzód!!
Haskötő: tesódék üzletébe vinnéd? Már emlitetted, hogy hol van, de nem emléxem, megirod privbe? mert akkor beugrunk és elhozzuk. Köszi előre is!!!
lara

S.O.S. Lányok :!: :!: :!: :!: :!:
Milkamamiságom eddig tartott... :( Totál el vagyok keseredve... Most este 10-et (nem elírás! TÍZET) szopizott a lány. Egész este csak sír, nyöszörög! Óránként cicizni akar. Második körben kiszívott 40-et, aztán rátöltöttünk még a lefejt cuccból 60-at... És most is csak nyöszörög... Elkezdtem újra az Urtica urenst szedni (most este vettem be az első adagot). Nóri! Most megint kezdjem ezt a 2-3-4-5-4-3-2 adagolást?
Tényleg magam alatt vagyok... Zuhanyzás közben még el is pityeregtem emiatt... :cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?