Reni: pont erre gondoltam. Tegnap este fürdés alatt jutott eszembe, hogy a dokker nálam is állandóan azt kifogásolta, hogy kevés a magzatvíz. Nem lehet, köze a kettőnek egymáshoz? Engem állandóan b*szogatott, hogy igyak sokat, naponta minimum 4 l vizet. Te mennyit iszol? Szerinte átlagembernek 2,5-3 liter kell, a várandós nőnek minimum 4 liter, uh még jó, hogy nem kérdeztem rá, hogy szoptatós anyának mennyit kéne inni. Asszem fél hektó alatt nem nagyon állt volna meg.
Pozé: a stresszes Nst, nekem ilyen nem volt, de hallottam róla. Bekötik az oxit nagyon alacsony cseppszámmal (pl én olyan cseppszámmal kaptam szüléshez is ) asszem 5-7-es cseppszámot kapsz (általában szüléshez 15 alatt nem állnak neki, csak nálam
) Szal kap egy kis hormontuningot, és megnézik, erre hogy reagál. Tényleg az Nst-k alatt volt mozgás? Azok rendben voltak? Mondjuk ezzel a magzatvíz szennyezettségét, a magzatvíz sűrűségét (jé, tényleg) és a lepény állapotát nézik. Kapsz egy kis ízelítőt a szülésből. Uh, arra elfelejtettem rákérdezni, hogy mennyire fáj. De lehet, hogy ez a pár csepp oxi belazítja a méhszájat is.
Katkat: nekem is szaga volt. Nem tetszett. Elmentem dokihoz: szerinte ennek ilyennek kell lennie. Csodálom, hogy a pasasok ilyenkor nem undorodnak meg tőlünk. Csöpög elöl csöpög hátul, szaglik mindenfelől hol az erjedt tej, hogy a folyás. Ááááh,
Nóri: Bulcsú nálunk is átalussza az éjszakát, én meg mint a rendes szoptatós kismamák 2-3 óránként kelek és fejek neki, hogy legyen friss tejecske reggelire. Tök kóma vagyok éjjelente. Természetesen, mikor a 3. fejés is megvolt éjjel, és mennék aludni. Lefekszem, betakarózom, elhelyezkedem, lecsukom szemecskéim, erre Ooooááááá, Ehöm, Ehöööööm, Eeeehööööm: ébred a Ded. Utána meg indul a nap, esélyem sincs pihenni még egyet.
Zuzmoo: mérjétek meg egyszer, hogy mennyit eszik a drága. Amit írsz, kísértetiesen hasonlít a mi korai napjainkra. Ne ess, az én hibámba, mérjétek meg egyszer, hogy mennyit eszik. És hogy napi átlagban kijön e a súlya*100 vagy 150 .
Bea: ha éhes és szaporítani szeretnél, akkor információim szerint minimum napi 8-12 db szoptatás kéne. Tehát akárhogy is számolom kétóránként kéne ennie. Ha fejni nem tudsz sokat ne aggódj, van egy ismerősöm, ő tejleadó, lefeji a 100 ml-t és még az 1 éves gyermek közvetlen fejés után jól lakik ugyanabból a mellből. Tehát a fejés nem olyan hatásos mint a gyermek.
Terpesztartás: mosható pelust vettem, mivel egy méret van szobatisztaságig elég nagy a Ded seggére. Tartja is a lábát és csípőjét. Nem akarod inkább ezt kipróbálni a torna mellett? Ja és pont erre van a kendő. Ha elöl kötöd magadra, akkor a gyermeknek akkora terpeszt kell csinálnia, mint a te derekad. És ez fix. Reggel felkötöd, ellátod Kristófot, főzöl, mosol, mosogatsz, közben meg „feszítgeted” Erik lábát.
Ildi: C-vitamin doszta. 500-asból nyugodtan napi 6-8 szem. Vízben oldódó vitamin, tehát ami nem kell, azt úgyis kipisiled. (C-vitamin is állítólag tejhozamnövelő – ezt is hallottam, hosszú kutatásom alatt). Szentgyörgyi naponta 2000-t szedett c-ből. Védőnő: haragszom rá, nem is hallgatok most már rá.
Reni: állat ez a doki. De ÁLLAT. A vad fajtából. Remélem egyszer neki is megnézik a prosztatáját és a péniszén keresztül dugják fel a 3 centi átmérőjű csövecskét előtt a dögös melles kollegina figyelmezteti, hogy ez egy kicsit lehet, hogy fájni fog.
Nóri: használjátok már a moshatós pelust?
Jelentem a Ded jelenleg kinn alszik az erkélyen 3 takaróval betakarva, sapkával a fején. És kuss van és csönd. Apja mögöttem alszik az ágyon a sarkig kitárt erkélyajtó mellett. Fél óra múlva fejek egyet. Utána én is ledőlök.
Csajok, ITT A TAVASZ. Hajnalban mikor felébredtük, már hallottam a madarakat csivitelni. Reni: majd mesélheted Zsubikának: mikor születtél nagyon hideg tél volt, sok sok hó esett, és te nem voltál hajlandó megszületni. Megvártad míg megérkezik a tavasz és a meleg napsütésre születtél meg.
Fájás: hát nekem hosszú volt. Benn ültünk a szülőszobán a földön tiszta tábotüzes feeling, beszélgettünk, jött a fájás szó benszakadt, előredől masszázs aztán folytat ott ahol abba maradt. Oxi beköt: tépem a vasrácsot az ágyról. Kegyetlen. Nem csodálom, hogy sok helyen egyből bekötik mellé az Edát. Pedig tényleg nagyon alacsony cseppszámmal kaptam. Aztán kaptam egy izomlazító injekciót, na ettől úgy belazultam, de úgy: a fájások közt aludtam a szülőágyon, aztán jött a fájás és én másztam már le az ágyról, kapaszkodtam ezerrel az ágy vasrácsába.
Fájás közbeni vizsgálat: szegény doki. Ráfázott. Mert az injekciótól agyilag is belazultam, szartam én rá. Jött a fájás, másztam le az ágyról. A doki meg mindig a másik oldalon állt. Azt hitte, hogy jó, fizetős kislány vagyok, és a fájásnál illedelmesen széttárom neki a combjaim. Szegény. Utol se ért.
Üvöltés: Kaktinak igaza van, energiát pazarolsz el vele, mégis nekem azt mondták, ne szorítsam össze a torkom, szám, mert a Záróizmok törvénye alapján, ha fenn akaratlagosan szorítod a záróizmot lenn is szorítod (hüvely, méhszáj, végbél, húgyhólyag). Ez máskor is működik (pl szorulásnál, vagy ellenkezőleg ha vissza kell tartanod a pisit). Tehát ha laza a torok az fontosabb, mint hogy ne üvölts. De úgyis úgy fogod csinálni, ahogy neked jó, és ne azzal foglalkozz ott, hogy ki mit mondott. TE tudod a legjobban, hogy ott mit kell csinálni. Nem én, nem Kakti, nem a szülésznő nem a doki. TE. TE szülsz akkor és ott. Mindenki másnak TÉGED kell támogatni, nem pedig irányítani. TE és Zsubika tudjátok a legjobban, hogy mi kell nektek.
Szerintem.